Negyedik generációs elektromos sokkolókat szerzett be az Országgyűlési Őrség – írta a Blikk

Összesen 10,1 millió forint értékben vásároltak Taser X26-os sokkolókat, de a pontos darabszámot az Országgyűlés Hivatala biztonsági okokra hivatkozva nem árulta el.

Az Országgyűlés Hivatalánál a lapnak azt mondták, a sokkolók beszerzésével azt a nemzetközi téren egyre erősödő trendet követik, amely a rendészeti felhasználású kényszerítő eszközök között előtérbe helyezi a nem halálos fegyvereket.

Ezek a sokkolók 5-6 méter távolságig hatásosak, két kis tű alakú lövedéket mélyesztenek be az áldozat bőre alá, amely dróton keresztül 50 ezer voltos feszültségű áramot vezet a testbe. A vastag ruházat sem véd meg a sokkhatás elől, ha netán nem akadna be a bőrbe a lövedék, akkor a ruhán keresztül üt – olvasható a lapban.

Alapesetben öt másodpercig tart a sokkhatás, de az elsütő gomb többszöri lenyomásával ez hosszabbítható.

109 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A szakértő szerint a Taser olyan rendőröknek praktikus, akik napi szinten találkoznak erőszakos cselekményekkel.
Na akkor jó lenne ha saját magukon gyakorolnának vele, mert naponta követnek el erőszakos cselekményeket a magyar nép ellen !
Kezdhetnék a Kövérrel !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Na akkor a viktor szopkinon ki lehet próbálni ,úgy fél móráig !! Hátha helyrebillen a nemlétező agya!!!
Anna Mária
Na hurrá.
Az Országgyűlési Őrség nagyon megbízható fideszesekből állhat, ha ilyesmit a kezükbe mernek adni.
nezelodo
Nahát a Laca nem bízik a hű népében? Nem csodálom, látva kik mászkálnak ott a Kossuth Téren, meg a Parlamentben. Lehet, hogy még nem sikerült megértetni velük, hogy ami 2010 előtt hazafias tett volt, azért most rendesen megmázsálják a bíróságon, ha túléli az új generációs sokkolót!
nyanya001
A szakértő szerint a Taser olyan rendőröknek praktikus, akik napi szinten találkoznak erőszakos cselekményekkel.
Na akkor jó lenne ha saját magukon gyakorolnának vele, mert naponta követnek el erőszakos cselekményeket a magyar nép ellen !
Kezdhetnék a Kövérrel !
verum
Milyen kár, hogy annak idején Gyurcsány nem vetetett be ilyet a focihuligánok ellen!
m.macskosz
Feltételezem, elég, ha Széll Bernadett csúnyán néz köteleskövérre, már jön is a sokkoló.
A fidesz mentalitást ismerve ez nem is alaptalan feltételezés részemről. Elég szégyen, hogy ilyen módon félemlítik meg az ellenzéki képviselőket, hiszen nem valószínű, hogy --bármily gusztustalan, visszataszító és tenyérbemászó is a fidesz-kdnp-s képviselők stílusa, valószínűtlen, hogy azok is kapnak 50ezer wattot. Nem mellesleg, --bár a magyar országgyűlés tagjai olyanok, amilyenek--, de ezt a "beruházást" semmi nem indokolta.
Dr plágium
Majd szavazásnál bevetik!
Az ellenzéket és a csalódott, bizonytalan jobboldaliakat sokkolják...
Clavigo
:) :) :) :) A Házmester bandériuma..:) :) :) Valószínű, szükség lehet erre,,ha már ilyen kretén és antiszociális társaság ül a parlamentben.Szerintem egy "derest " is be kellene tetetni középre a renitensek számára.:)
Senara
Ár: 999,00 $ / db ,durván 270 ezer forint tehát majdnem 40 darabot vettek azért kerestem rá mert pontos darabszámot biztonsági okokra hivatkozva nem árulták el ... :-))) Szánalom .
m.macskosz
@m.macskosz: Ha egy fél percig gondolkodom, azért csak eszembe jut más is, mint az, hogy az ellenzéki képviselők megfélemlítése volt a cél. Emlékszem, anno a fiúk vették le a viceházmester utasítására a molinót a Kossuth tér környékén. Fosnak a csávók, hogy nem érkeznek időben a sintér-legények?
volvós
@Senara: 08:04

Persze, hogy nem árulták el...mi tudjuk, ahány képviselö ül a
Parlamentben, annyi " sokkolót " szereztek be, valaki jó nagy
pénzt leemelt belöle, azért ilyen drága !!...de @m.macskosz: megírta, hogy " ezt a "beruházást" semmi nem indokolta."...
Szégyen EU-s tagként az ilyen diktatúra !!!
bakegya
MI VAN BESOKKOLT A köteles-drága a kötél?-mert már fosnak-a halálsoron se véletlenül gondolkodnak,bocsánat,hogy pontosak legyünk,idézem:"napirenden tartott vita tárgya KELL HOGY LEGYEN a HALÁLBÜNTETÉS MAGYARORSZÁGON..."
Senara
@volvós: ... ha úgy vesszük "humánusabb" fegyver mint eddig rendszeresíttet , de a rendőrök jobban hasznát vennék ,drogos őrjöngő vagy bepiált rejtet erőforrásnál .
volvós
@Senara: Igazat beszélsz, de nem az Országgyülésben, hanem a BRFK-ban !!!
Bár ahogy elnéztem, a Parlament soraiban is ülnek drogos és hótrészeg
egyének, agresszivak és bunkók !! Miért nem Öket szerelték fel egy-egy
ilyen csodafegyverrel, lehetett volna " önkiszolgálni " a renitenskedöket ?? :-))
szaboria1
Vastag ruha alá gumi mellény és akkor már semmit sem ér.
eszegfu
@Anna Mária: 7:02 Nekem is "csak" az tünt fel, hogy miért is kell pont az Országgyülési Őrségnek ez a szerkezet?! A db szám meg nemzetbiztonsági ügy?! Csak arra tudok gondolni: kész a "vizesárok" az Országház körül = első védelmi vonal, a sokkolók pedig a második.
bakegya
@szaboria1: mostantól már csakkk az a kérdés a GUMISZOBÁT KI,VAGY KIK ÉRDEMLIK-na majd megvizsgáltatjuk a TÁKOLMÁNYT ÉS AZ BIZTONSÁGGAL KIMONDJA-
orbándiktatúra van volt és lesz is-de meddig még?,,,
Rózsika Hatházi
Nekem, már az orbán, kövér...stb látványa is sokkot okoz.
Souky Sanjay
És ki ellen fogják alkalmazni?Akik nem úgy szavaznak,ahogy kellene?Vagy az ellenzék betörésére?Ezek nagyon félnek.
sziha
Azt meg minek? Minket naponta tobb tizmillioert sokkol a kormany...
Freewolf
Valószínűleg kellenek az őrségnek! Gondolom más biztonsági szolgálatok is használják. Ez amúgy mitől hír?
laszlobihari
@szaboria1: a fém szövetes ruha jobb, az még akkor is véd ha a tüskék a bőrbe fúródtak, egyszerű rövidzárlatot okoz és az áram nem hülye(politikus), arra megy amerre könyebb az útja!
tökölődő
Remélem ez a szar először a kövérlaca tökein fog elsülni. Ha azt az M1-is közvetítené, akár szabadságot is kivennék, hogy láthassam.
eszegfu
@laszlobihari: Jót derültem az áram "levezetésén"!
eszegfu
@tökölődő: Ez igen! Szeretnél 1 csapásra 2 legyet ütni?!
uzbence
A képlet egyszerű: Félnek az elvtársak. Nyilván az őrség nem a képviselőket fogja lövöldözni. Orbánt a TEK védi Kövért a saját maga által létrehozott őrség, a Közt. elnők pedig elhajtotta a TEk-et és saját védelmet szervez a rendőrségből. Már egymásban sem bíznak. Persze teljesen fölöslegesen, mert ha Orbán aktiválja a magánhadseregét (a futbalszurkolókat) ...
Toby
Olcsóbb lett volna, ha kiteszik orbánc, rogán, lézer pofafotóit ! Egyrészt lehetett volna egészségeset köpködni,másrészt elégég sokkoló a pofaképük is !
csa-csa
@Souky Sanjay: tévedsz! nem félnek ezek semmitől!
Csizmás Kond
...én most is a sörétes puskára esküszöm...
bakegya
@Csizmás Kond: hát akkor lődd tökön magad,aztán a szomszédnéni galambjaival folytathatod.
bakegya
@Freewolf: attól,hogy ez egy mocskos ember ember ellenére kitalált fegyver.
bohóc
Remek, nagyon örülök!
Gondolom, ha a sok fideszes képviselő elalszik, vagy rosszul nyomja a gombot, kap egy löketet.
Esküszöm, fogom nézni ezentúl a parlamenti közvetítéseket!
Nekem való cirkusz! ;-)))
zöldszem
A villanypásztor olcsóbb lett volna, birkáknál bizonyítottan hatásos is.
ferii
Nehogy én vegyek egy nagyteljesétményű sokkolót,és elkezdjek sokkolni!
kamazuka
Szentséges ég ez a 4.generációs?Akkor az enyém hányadik generációs lehet?
Ekkora szikrán mi kerűlt ennyibe?
A leydeni palack óta tudjuk,hogy a szikra nem isteni de a szikra hossza függ a közeg vezetőképességétől a távolságtól és a potenciálkülönbségtől.
A mester szerint akár hat méterre is lehet ütőképes szikrát varázsolni.Ezzel a tücsök pöccsel esetleg ijesztgetni lehet egymást,vagy az asszonyt otthon.
Csizmás Kond
@bakegya: ...nem hiszem hogy ekkora szád volna ha szembekerülnél egyel...
eszegfu
Megrémültem: a sokkoló 50 ezer volttal, mig M.o. vasuthálózata 25 ezer volttal müködik!! Félelmet keltő eszköz!
eugen4402
@eszegfu: Már tegnap is ez jutott eszembe, amikor a hír beolvasása alatt a háttérben egy tehén volt látható, amint ezzel a kütyüvel elkábították, és az a nagy marha élettelenül oldalára dőlt. Amennyi szívbeteg ember van nálunk, azt hiszem, néhány renitenskedőnek ez a sokkolás felér az utolsó kenettel...
karma1
@Clavigo: Kaloda? Bitofa? Kozepre egy kis maglya? Sehol semmi otlet, csak a hulye Teaser? Fantaziatlan, bef@sott tarsulat, remelem, nem lesz ra alkalmuk elsutni oket...

Amerikaban csak az utolso ket hetben 4 ember halt meg toluk, ARTATLANUL, mert fegyver sem volt naluk, csak a rendorseg "FELTETELEZTE", hogy van... A legnagyobb vihart egy jatszoteren jatszo 12 eves neger fiucska halala kavarta fel, aki jatekpisztollyal jatszott a jatszoteren, es a rendor 3 masodperc alatt lelotte,...
Freewolf
@karma1: Lehet, fiúcskáknak nem kéne semmiféle pisztollyal hadonászni a szabad fegyverviselés országában, főleg majdnem tökéletesen hasonlóval az igazihoz! Hol volt a drága édesanyja, aki ezt megengedte neki?
karma1
@Freewolf: Sehol nincs "szabad fegyverviseles", hanem ENGEDELLYEL vehetsz magadnak fegyvert, nemcsak Amerikaban, hanem itt, Uj-Zelandon is...:o)) Altalaban NEM a bejegyzett fegyverekkel szoktak embert olni, mert az konnyen visszakeresheto.

Egy fiucska pedig eleg hulyen nezne ki a jatszoteren, ha a fiacskaja Barbie babaval jatszana, es sajnos a mamaja barmilyen kozel is volt, a neurotikus rendor baromsagat nem tudta megakadalyozni...
36
@eszegfu: Az Amper/áramerősség számít. Ha viszont, valakinek gyenge a szíve, beteg, peacemakere van, akkor kampec lehet így is. Jól írod. Megfélemlítésre tökéletes eszköz. Ha valaki nem akar, percekig görcsben rángatózva, fetrengeni a földön, akkor ne provokálja ki a használatát.
Freewolf
@karma1: A fegyverviselés állampolgári jog az USA-ban. Az "engedély" csöppet mást jelent ott, mint itthon. Ahol "fiúcskák" és "fiatalok" rendőrökre nyitnak tüzet, ott idegesebbek a rendőrök. Meg is értem őket! Szóval, a fiúcska ne játsszon éles fegyvernek tűnő játékkal és ha a rendőr rászól, ne fogja még rá! Nem a rendőr a hibás! Tette a dolgát, a szülő felelőtlen volt, a gyerek meg agresszív. Nem jó leosztás!
karma1
@Freewolf: nagyon erdekes megkozelites, egesz Baltimore fel van lazadva, forrong, mert nem ez az elso (sajnos nem is az utolso) eset, ami a rendori tulkapasrol szol...
De latom, Neked a fegyverek sokat jelentenek, hat elvezd oket, amig hagyjak...
Freewolf
@karma1: Ősi módszerekkel lehet kikerülni azt, hogy lelőjenek a rendőrök. Nem kell fegyvert fogni rájuk, nem kell menekülni előlük, nem kell szembe szállni velük. Egész Baltimore mély gyászában gyújtogat, meg üzleteket tör fel! Ismerek itthon is olyat, aki gyászában mentőst ver, meg a kórházban randalírozik! Ekkor valahogy nem érint meg az empátia! Talán emberi módon kellene viselkedni!
karma1
@Freewolf: Engem sose akart senki se letartoztatni Ma.o.-n, ugyhogy nem nagyon tudom, hogy mit is kene csinalnom, ha le akarnanak tartoztatni, de van egy olyan erzesem, ha tudnam, hogy nem csinaltam semmit, fegyver sincs nalam, de 5 tokig felfegyverzett rendor uldoz, azert en megiscsak menekulore fognam, mert az utobbi idokben sajnos semmi mast nem lattam a TV-ben, (Amerikaban), csak artatlan, altalaban feketeboru embereket tamadtak le, a legutolso neger fiatalt eppen 6 rendor verte fokozatosan agyon, miutan az elso jol iranyzott rendori intezkedes soran eltortek a gerincet, majd vegighuztak a foldon, betuszkoltak a rendorautoba, es amig a rendororsre beertek, 2-szer megalltak hosszabb idore, - percekre- hogy az elol ulo rendorok hatramenve a fogdakabinba reszletekben agyonverjek a "feltetelezett" tettest, aki mar nem ert el elve a rendororsre. A teljesen beszart rendorok semmit nem kerdeztek, csak a teasert hasznaltak es utottek, bilincseltek.
Ilyen kevesbbe beszelgetos rendorokkel nem igazan szeretnek sehol a vilagban talalkozni, igy szives engedelmeddel, en mindenkor elszaladnek, amit az elso eletosztonom sugna.
Freewolf
@karma1: Az általad említett esetet sem ismerjük teljesen, de az tényleg necces, hogy rendőri túlkapás volt. Magyarország nem az USA. Engem ha leint a rendőr, udvariasan megállok, kiszállok, átadom az iratam stb. Én rám sem lőttek! Teljes nyugalommal és bizalommal viseltetek a rendőrök iránt, nem tekintem őket ellenségnek!
Ott, ahol drogozva lövöldöznek, rossz arcú részeg férfiak, olyan a fellépés, mint a TEK-nek a cigány soron. Kimennek két teherautóval, mert félnek, hogy megtámadják őket. Akció- reakció, ha érted!
eszegfu
@36: Kösz. a magyarázatot, mivel egyáltalán nem konyitok ehhez. Csak azt láttam, hogy 2x szám van.
karma1
@Freewolf: Persze hogy ertem! De ha Ujzelandon jarsz, es a rendor megallit, ket dolgot feltetlenul NE tegyel: NEHOGY kiszallj a kocsibol, es NEHOGY megprobalj kisebb-nagyobb osszeget felkinalni az esetleges szabalytalansagert, mert AZONNAL letartoztat, a kocsidat lezaratja, beviteti a rendorseg telepere meg akkor is, ha egy kortyot sem ittal, csak megprobaltad megvesztegetni...:o))

A rendorokben en is megbizom ITT, foleg, amikor EN allitom meg oket, es kerem a SEGITSEGUKET. (Mindent megtesznek az esszeruseg hatarain belul! Nekem mar szereltek kereket, es vezettek fel 130 km-es sebesseggel a korhazig, amikor a ferjemet kellett bevinnem, a mento viszont messze van a farmunktol).

ha tudnad, hogy itt a fiatalok 80 %-a marihuanazik, pial, es megse lonek le egyet sem a rendorok, akkor ezen nagyon elcsodalkoznal, pedig igy van. Tudod, itt komolyan veszik a hivatasukat...Szolgalnak es vednek...
Freewolf
@karma1: Gondolom a srácok nem lövöldöznek a rendőrökre, ez is sokat segít!
Itthon sem próbálom a rendőröket megvesztegetni, de a kiszállás miatt még nem tiltakoztak! Ha rám szólnak, biztos benn maradok! Már kaptam büntit gyorshajtásért, de őket hibáztatom! Ha betartottam volna a szabályokat, nincs bünti. Én így látom!
Velem még mindig udvariasak voltak és rendesek!
karma1
@zöldszem: 21.10-re: Nekunk van villanypasztorunk, mondjuk nem 50 ezer volt (Atyaisten! 22 ezer Voltos az aramatalakito lenn a faluban magasfeszultsegileg), de a biriknek meg se kottyan, en is csak eppen folebredek tole, ha reggel rosszul lepek at folotte, mikor megyek a madarakat etetni...:o)))))
karma1
@bohóc: 21.09-re: Sajnos, ki kell hogy abranditsalak, nincsenek mar a Parlamentbol elo musorok, valoszinuleg eleg ciki volt, hogy a kepviselok olyan gyakorisaggal jarnak a munkahelyukre, mint a Pancho Arenaba,...:o)))
karma1
@eszegfu: Nade meg is nezheted a teljesitmenyt: Budapest - Vac tavolsag 2 nap vasuttal...:o)))))
karma1
@Freewolf: 13.58-ra: Itt fognak tiltakozni nagyon hatarozottan a kiszallasodert,... A gyorshajtasert itt is en is oket hibaztatom, minek van olyan k@rva jo cajgjuk, amivel be tudnak merni?
karma1
@Freewolf: 13.58-ra: Mazlista!...:o)))
Freewolf
@karma1: Ha valaki csúnyát ír rád, nem a billentyű a hibás! :-)
sentinel216
Sokkoló? A bészbóóól ütő már kiment a divatból?
karma1
@Freewolf: Bocsi, mar nagyon retardalt vagyok igy ejfel utan, raadasul beteg is, azert tudtam egesz nap a neten logni - elmagyaraznad a 14.17-es beirasod lenyeget?? Lassan ird, hogy megertsem,...:o)))
Freewolf
@karma1: Persze!
Nem a sebességmérő tehet arról, hogy jól elkap! Ő csak elkap, ha szabálytalankodsz. Épp így nem a billentyű tehet leírt szavainkról, mert csak eszköz, hanem a fejünk és a szavainkra kapott reakciók!
Bocsi. Kissé homályos voltam! :-)
karma1
@Freewolf: Dehogy, ... nem Te voltal felreertheto, en vagyok zombi... De igy vilagos a hasonlat, koszi...:o)))
Freewolf
@karma1: Nos, ha aludni térsz szép álmokat! Az országodról keveset tudok, de ami lejött nekem az, hogy csodálatosan változatos és szép! Jó dolgod lehet! :-)
karma1
@Freewolf: Koszi, ha van idod, erdemes rakattintani Uj-Zelandra, ott is a deli sziget legdelibb csucskere,... Dolgozni itt is ugyanannyit dolgozom, mint otthon tettem (szoval sokat), de az a kulonbseg, hogy itt erdemes, mert megfizetik, es letbiztonsag van. Sajna, itt sincs kolbaszbol a kerites,...:o((( Neked is legyen sep napod, remelem, az ido nyariasodik, en kanikulat rendelnek nyarra...:o))))
bakegya
@eszegfu: RETTENETES KAMRAFIBRILLÁCIÓT OKOZHAT-EG MITRÁLIS PROLAPSZ ESETÉN MÉG HIRTEN HALÁLT IS
Emlékezetes lesz ha ezt kiosztogatják abban az állítólag demokratikus országban a választó polgárok megfélemlítésére sokkolót használ a fidess-kdp!!!
Freewolf
@karma1: A peppito.com-ot nézegettem. Ott volt szó arról, hogyan lehet munkát vállalni, de nem tudok angolul így ugrott az idea. Viszont itthon jól érzem magam, bár van hajtás rendesen!
karma1
@Freewolf: Ha van biztos munkad, akkor ne add fel azt, mert nyelvtudas nelkul sehol nem fognak munkat adni, sajnos, ez az elso alapfeltetel. Itt is van hianylista, az elsok kozott van az orvos, nover, tanar, mernok, viz-gazszerelo (sic!), epitesz, apolo, dadus, szuleszno (ba'ba)...Es persze eletronikus szakember, programozo, website-keszito. Ezt az oldalt nem ismerem, majd rakattintok (pepito.com).
De ha mar mindenaron el akarsz mashova menni dolgozni, akkor keress egy olyan baratot, akiben otthon is megbiztal, es aki tartosan legalabb 3 eve kint dolgozik valahol, mert az ilyen ember tud Neked segiteni praktikusan mindenben, az orjitoen sok papirmunkaban es a munkakeresesben is. De a nyelv es az ELHATAROZAS, az elkotelezettseg a terved vegrehajtasaban az elso lepes mindenkeppen. ...:o))
Freewolf
@karma1: Köszi, de nem teszem! Ötven fölött nem ugrálunk. Most jó munkám van, normális fizetéssel, nincs miért elmennem. Nem mondom, ha húsz évvel fiatalabb lennék, hát kipróbálnám magam. A gyermekem Honkongban dolgozik éppen, majd ő beszámol mindenről.
karma1
@Freewolf: Szius, en most tenyleg kikapcs, mert nagyon faradt vagyok, hajnali fel ketto van,...:o)))
bencemacska
@Dr plágium: tegnap, 07:46

Engem sokkol minden törvényük. Ez nem elég? Telhetetlenek!
karma1
@Freewolf: Na, akkor gratula a bator gyerkocodhoz: ezek szerint megis van keleti nyitas???...:o))) (Jo, jo, csak vicco"tem)
Vigyazz a kapcsolatotokra, Neki az rengeteget jelent biztosan. En 46 eves voltam, amikor 15 eve elhagytam Ma.o.-t. Csak alapfokon beszeltem az angolt , de akkor meg egyszerubbek voltak a feltetelek, rovidebbek a varakozasi idok az allampolgarsagra.
Nem bantam meg, az egyetlen lanyom is velem van (ill. itt van, de a parjaval el), es O is a sajat elhatarozasabol maradt itt, nem befolyasoltam semmilyen donteseben sem - mindig is volt onallo velemenye, dontese. O mar egy hotelben az etterem vezetoje, szakkepesitese meg otthonrol van, en mar megszereztem az itteni belsoepiteszi diplomamat is , tehat semmi akadalya a sajat uzlet kiepitesenek. Most ezen dolgozom, de elobb jon a hazalatogatas, nyaralas, egy csomo fontos csaladi szulinap, aztan amikor ide hazajovunk, akkortol teljes goz a belsoepiteszetben...:o)))
bencemacska
@m.macskosz: tegnap, 07:43

tegnap, 07:43igyázz az "50 ezer watt" sokkkk lesz!!!-:)))
Freewolf
@karma1: Elismerésem! Szundíts egyet, holnap is lesz nap! :-)
bencemacska
@Toby: tegnap, 16:41
Javasold darts tábla háttérképnek!!!
(Szabadalmaztasd is, mert ellopják!)
bencemacska
@eugen4402: ma, 11:40

Minden szívritmus zavarral küzdő személy már csináltassa is magának a táblát, még pedig jó nagyot, hogy az őrség hat méterről pontosan leolvashassa, mi történik ha belelő!
eugen4402
@bencemacska: Gondolom, használni úgyse fogják, elrettentésnek elég ha ott lóg az oldalukon.
karma1
@eugen4402: Jaj Dragam, ne legy Te abban biztos, hogy nem fogjak hasznalni! Ezek ijedtukben barmire kepesek lesznek, azert kellenek nekik ezek a "jatekszerek" Tudod, a dramaturgok szoktak azt mondani, ha egy darabban a szinen szerepel egy pisztoly vagy egy puska, akkor az a darab soran el is fog sulni!!! Kb. ez varhato: a vonalkodos alsobugyi erre predesztinalja oket, es csak egy ilyen fegyverrel a kezukben erzik magukat "ferfinak"
eugen4402
@karma1: Isten tudja. Utólag belegondolva valszeg Neked van igazad, hiszen ha megelégednének a lélektani hatással, akkor egy jó hangos "hu!"-kiáltással is megriaszthatnának bárkit. Ezek tényleg akkor jutnak el satisfaction-ig, ha lebénítják ellenfelüket. (Apropos: meggyógyultál?)
karma1
@eugen4402: Nezd, szerintem nem tudnak nekik allandoan piszok magas fizetest adni, ugyhogy szerintem egy potlek, egyfajta "peniszhosszabbito " volt, amit eppen ezert FOGNAK hasznalni, a kerdes csak, hogy mikor, es ki ellen? (En naiv, eddig ugy tudtam, hogy a Parlamentbe kepviselok, miniszterek, kompromisszumokra kepes, empatikus emberek jarnak. Na, akkor most "vilagosodtam meg", igenis oda bunozok jarnak, akiket idonkent a sajat rendorseguknek, TEK-uknek kell helyrerakni, ha veletlenul nem tudnak, hogy merre lakik a Joisten, meg a kover hazmester,...:o(((
Egyebkent Te pedig mit kukorekolsz mar ilyen koran? Hajnali 5 ora nalatok! Es ja, nem gyogyultam me'g meg, vizes a mellyhartyam, eleg kozel vagyok a tudogyulihoz. Mindenesetre antibioticum, meleg, Vick's kenocs, meg jo sok papirzsepi. Csak remelni merem, hogy nem fertozo, mert a ferjemnek sok mindene van, csak immunrendszere nincs, szegenykemnek. ...:o(( (Sajnos leukemiaja, cukorbetegsege is van, de nagyon jol szintentartja...)
eugen4402
@karma1: Úgy tűnik, egy szint felett már státuszszimbólum a minél korszerűbb fegyverzettel ellátott, minél nagyobb létszámú testőrség, amit a köznyelv egyszerűen magánhadseregként emleget. Ha minden összejön, a mai csákmáték (csákknoriszok) saját gépeikkel fognak légicsapást mérni a renitens konkurrens képviselőtársaikra.
A hajnal 4 körüli ébredést még az előző életemben szoktam meg, azóta is féltve őrizem, mivel ma már semmi értelme...:-)))
eszegfu
@bakegya: 15:07 Már az eszköz számszerü teljesitményénél megijedtem... azt hiszem, hogy ha ilyet látok valaha is, akkor csak vigyázzba állok és "jelentek".
eszegfu
@eugen4402: 16:24 "Elrettentésül ott lóg az oldalukon"...nem lehetne, hogy csak az üres
eszköztartó lógjon? Nekem az is elég lenne!
eugen4402
@eszegfu: Tegnap még én is azt gondoltam, hogy egy kellék is elég a pszichikai hatás eléréséhez, de @Karma1 meggyőzött az ellenkezőjéről. A fiúk használni is fogják drága játékaikat, csak az vigasztal, hogy (talán) nem rajtunk...
eszegfu
@eugen4402: Igen, olvastam én is kettőtök levélváltását...Remélem, valóban megtanitják a használatát és egy esetleges vizsgánál nem "éppen, hogy átmennek", mert akkor tényleg "ijedtükben" fogják használni. Az viszont kissé megnyugtat, hogy "csak" az Országházban szolgáló őröket szerelik fel, az meg továbbra is aggaszt: ezek az őrök kik ellen használják, egyáltalán miért pont nekik vették? Hülyéskedhetünk ezen, de akkor is motoszkál a fejemben.
eugen4402
@eszegfu: Látod, azokat a "motoszkáló" gondolatokat kell(ene) elhessegetnünk.
karma1
@eugen4402: Az utolso mondatod nagyon szomorura sikeredett, nagyon sajnalom...:o((( Ha valamivel felvidithatlak, szivesen megteszem!...:o)))
bakegya
@eszegfu: aki ebből kap egy adagot annak,már csakkk sok-sok levegőre és élete végéig speciális pszichoanalitikusra lesz szüksége.
@eszegfu: kik ellen-hát a demokratikusan kényelmetlenkedők ellen-hatástalanítva lesznek a MAGYAR PARLAMENT pl.első lépcsőjének meghágásával próbálkozók mellkasára célzottan,de lesz akinek szerintük véletlenül a fejét is érheti a sokkk.A törekvő tömeg első sorfalára BIZTOS-AZTÁN A TÖBBIEK RÉMEKET LÁTVA ÖRÖK ÉLETÜKRE EL LESZNEK RETTENTVE ORBÁN VICCTOR -KÖTELESÉNEK-és sintér-sanya rendvédelmiseinek fegyverhordozó sorfalának betámadásától.
NÁPAKARAT NULLA magyarul.
eugen4402
@karma1: Sajnálom, hogy véletlenül "elszóltam magam", és kilátszott a pesszimista alapállásom, pedig gondosan palástolom az állandó hülyüléssel.
Köszönöm, hogy segítesz. Áruld el: hét végén fosztottál-e vadkacsát? :-)))
karma1
@eugen4402: Jo kerdes: Hal'Istennek NEM!!! En nem szeretem az allatok oldokleset, szegeny vadkacsaket sem, bar itt rengeteg van beloluk, mert egy kacsamama 10-15 kicsit kolt ki, szoval elkepzelheted, hogy milyen utemben tudnak szaporodni. Ezt altalaban a vadkacsavadaszok csinaljak szemelyesen, mert a felesegek nem ernek ra ezen a napon (majus elso szombatjan) hulyesegekkel foglalkozni, ok ilyenkor a nagy "duckshooter tea"-t fozik, ami NEM a libabol keszul, hanem barmilyen mas allatbol...:o))
Szegeny kacsak nagyon sportosak, ezert a husijuk kemeny, szaraz, meg akkor is, ha csaszarszalonna szeletekbe csavarva sutom, ugyhogy ezekrol az "elvezetekrol" orommel lemondok...:o)) Kedves, ne legy pesszimista, higyj Magadban, ha Te elkezded ezt Magadon, megno az onbizalmad, es mas is elkezd bizni Benned, es onnantol kezdve mar csak a "felfele" irany letezik...(Nekem elhiheted,...:o))
eugen4402
@karma1: Köszönöm a "duckshooter tea"-t, amit nem kacsából főznek...:-)))
Hála Neked, ezen már kuncogni is tudtam, pedig azt hittem, ma nem sikerül. Már csak azt nem értem, hogy az első lövések dörrenésétől miért nem repülnek el azok az ostoba kacsák?
eszegfu
@bakegya: 8:31 Kimondatlanul sajnos én is hasonlóra tudok csak gondolni.
karma1
@eugen4402: Mert a vadaszok kb. egy honappal elobb elkezdik beetetni a kacsakat, es a kacsa nem hulye, odamegy, ahol kaja van. Szinte minden farmon van egy nagyobb pocsolya, 10-20 meter atmeroju tavacska, ahova vagy maga a farmer, vagy a baratai jonnek kacsavadaszni. A vadaszok tesznek meg a tora, pocsolyaba mesterseges kamu-kacsakat is, hungarocellbol, fabol keszitve, es megfestve a kacsa szineire. Ezek a magasbol igaziaknak latszanak, es igy a kacsak leszallnak ezekre a pocsolyakra , na meg a kacsahivo sipra is, ami hajszalpontosan utanozza a kacsak hangjat, szoval rohadt ronda hang. Ja, vannak meg a "robo-duck"-ok is, a robotkacsak, amik a lendkerekes auto elven felhuzhatoak, es mozognak is a vizen, meg nagyobb bizalmat adva a fent repulo kacsaknak. Szerencsere nagyon szep, napos ido volt az elso 2 napon, igy a kacsak marha magasan repultek, nem is talaltak el annyit a vadaszok...:o))) En szemely szerint a kacsakkal vagyok...:o))))
Freewolf
Elhiszem én, hogy veszélyes holmi, de humánusabb 50.000 volt, mint öt golyó!
karma1
@Freewolf: Sajnalod a municiot? 50 ezerrel mar siman meg lehet olni barkit, foleg, ha rosszul hasznaljak... Gondolod, hogy egy eles helyzetben mennyire jonne elo beloluk az oktatason betanitott gyakorlat?
eugen4402
@karma1: Igazság szerint én is a kacsáknak szurkolok innen az őshazából, és örömmel olvastam, hogy (ha már visszalőni nem tudtak), legalább biztonságos magasságban tudtak áthúzni a célterület fölött. Látod? Már felderültem.
Freewolf
@karma1: A feszültség magas, de kicsi az áramerősség! Mondjuk ettől még veszélyes, de mondom, jobb még mindig, mint öt golyó! A használata megegyezik a kézifegyverekével, céloz- lő!
karma1
@Freewolf: Igen, de amig egy lovedekes pisztollyal a celszemely labara celzol, vagy mas, nem nemes szervere, addig a sokkoloval a felsotestre celzol, ahol a sziv van! Rengeteg embernek van peacemakere, vagy csak siman nem jo szivmukodese, ezeknel szinte tuti, hogy halalt okoz. Nem vitatkozom Veled, ha egy bunozovel szemben hasznaljak, de ne mondd nekem, hogy ezt a fegyvert a magyar Parlamentben muszaj rendszeresiteni, mindenkinek kiosztani. Tessek a bejaratnal egy komoly beleptetokaput csinalni, ahol a biztonsagi oroknel meg egy kis kezi atombomba is van (ahogy a befosott TEK-eseknel ezt el tudom kepzelni), ott mindenkit alaposan vizsgaljanak at, de minek ez az aulaban szolit teljesito oroknek?
Vadbarmokat valasztottak volna a magyar valasztok, akik majd feltetelezhetoen egymasnak esnek?
Freewolf
@karma1: Épp nem rég volt egy eset itthon. Egy fatolvaj nem vonult be a börtönbe és a rendőrök kimentek érte. Rájuk támadt baltával, erre rálőttek. Rendesen meg is halt. Ha a rendőrnek akkor sokkolója van, tán még ma is él a gazember!
Nem vitatkozom azzal, hogy végzetes is lehet és még okot sem tudok mondani, miért sokkolóval szerelik fel őket! Gondolom, vannak szakemberek, akik ezt meg tudják indokolni. Én nem vagyok az!
karma1
@Freewolf: Tudod, ehhez tudni kene meg sok reszletet, milyen kozelrol lottek, mennyire volt tapasztalt celzo a rendor, meg egyaltalan,...
Meg mindig az a velemenyem, hogy a magyar Palamentbe NEM valo eleslovedek, sokkolo, gazpisztoly, mert meg ez utobbitol is meg lehet halni, ha tul kozelrol kapod a lovest.
Freewolf
@karma1: Fene tudja! Én igazán nem ellenzem, hogy az őrség fegyvert viseljen! Voltaképpen azért őrség! Szerintem minden parlamentben az őrség fegyvert visel. Most, hogy az pisztoly, sokkoló, vagy rózsaszál, majd a biztonsági tisztek és politikusok eldöntik. Igazán az a furcsa nekem, ez mitől hír?
karma1
@Freewolf: Azert az csak a magyar parlamentben fordulhat elo, hogy tokig felfegyverkezett TEK-esek vannak a targyaloteremben... Sehol nincs ilyen a vilagon! Meg az angol Parlamentben sem, meg akkor sem, ha II. Erzsebet is ott van...
En meg ezt a tullihegett agyonbiztositast nem ertem, hogy megis, mi vegre???
Freewolf
@karma1: Láttam néhány parlamenti közvetítést, de ott nem volt TEK-es. Nem a tárgyalóteremre gondolsz, ahová tényleg a TEK viszi be a kemény fiúkat? Ott már láttam a tv-ben a TEK-et.
Freewolf
Már mint bírósági tárgyalóteremre!
karma1
@Freewolf: TEK a Birosagon? Ok nem a Parlamentben vannak?
Freewolf
@karma1: Persze! Ők kisérgetik a tárgyalásra a nehéz fiúkat! Kámzsa, HK MP 5 és vezető szár!
A parlamentben egy őrezred van, olyan az egyenruhájuk mint a 40-es évek magyar hadi ruházata!
bakegya
@karma1: ezek a fidess-körösztös KÁPÓK-így világos?-nem összetéveszthetők a huz-a-vonával-Gyanítom ezt is a TIBORC-RASI PÁROS GYÍÁRTJA.TISZTA SOR. NEM VITÁWS, A HALÁLSORON IS HASZNOS LEHET MÉG!!!
KERKA
Sokkolót kaptak, de milyen esetekben lehet ezt használni? Na példul, aki szívbeteg, vagy éppen pészmékeres, annál halálos is lehet ennek a használata. Miért nem elég egy gáz, vagy paprika spré?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.