Budapesti óriásmecset és iszlám kulturális központ látványterveit készíttette el egy török non-profit vallási szervezet. A Türkiye Diyanet YouTube-csatornáján mutatta be a terveket még április 9-én – hívta fel a figyelmet az Index egyik olvasója.

A lap a Vigyázó blog forrásaira hivatkozva azt írta, a projekt Kőbányán készülhet el, a török nagykövet már tárgyalt is a X. kerületi polgármesterrel. Az Index informátorai azóta ezt a helyszínt a Fehér útra pontosították.

Óriásmecset épülhet Budapesten

Míg a török nagykövet nem kívánta kommentelni az értesülést, a X. kerületi polgármester  elismerte, hogy megkeresték ezzel kapcsolatban a tavalyi év végén. Bár az érintett terület nem a kerület, hanem a főváros tulajdona, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója még nem hallott erről a beruházásról, így csak hétfőre ígért tájékoztatást.

Az Index úgy tudja, a projektet a török Aktar Design Studió tervezi, a cég még a Facebook-oldalára is kirakta a videót.

147 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
Nem az Iszlám a probléma, hanem a diktatúrában élő Törökországgal való kokettálás! Valakik megint leszopnak egy diktátort, hogy a zsebük teljen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Otthon azt, és olyat épít amit, és amilyet akar Magyarországon NE ÉPÜLJÖN SEMMILYEN MECSET, SE KICSI, SE NAGY, MARADJUNK ENNYIBE!!!
Anna Mária
@papa.49: Miért ne?
Különböző vallások szépen, békében megférnek egymás mellet, nem?
(Egyébként nem kell izgulni, nem fog megépülni.)
bakurasz
Nem az Iszlám a probléma, hanem a diktatúrában élő Törökországgal való kokettálás! Valakik megint leszopnak egy diktátort, hogy a zsebük teljen!
papa.49
@Anna Mária: Nem igazán lelkesít a gondolat hogy egy ennyire agresszív vallás templomot akar építeni Magyarországon, ma egy mecset holnap meg beakarja vezetni a ,,sariát,, hát tudod kicsiben minden nagy baj sokkalta könnyebben megelőzhető, hát csak ezért írtam le amit írtam!!!
Nemezis
@Anna Mária: Nyugaton (most hazánkat is ide számítom) a mecsetek a terrorizmus melegágyai, toborzó központjai.
Anna Mária
@Nemezis: Nem jól vagy informálva.
Az IS megoldja a toborzást mecsetek nélkül is.
Anna Mária
@papa.49: Nem, az iszlám nem agresszív vallás.
Azok az agresszívak, akik az iszlám vallást felhasználva őrültségeket csinálnak.
A keresztény vallásra hivatkozóknak is voltak igen őrült, agresszív korszakai egyébként.
bakurasz
@papa.49: Ezt asszem nem jól tudod Papa! Az Iszlám sokkal "szelídebb" vallás mint például a keresztény. Ahogy @Anna Mária: mondja, a bajt azok csinálják, akik a saját szájízük szerint értelmezik mert valamivel alá kell támasztani a tetteiket! Ilyen az ISIS is!
papa.49
@Anna Mária: Teljesen mindegy hogy kinek a torzomborz , szakállas faxkalap, vagy a ,,kaposzakállú pap vagy micsoda parancsára mészárolják le az itthoniakat, nem gondolod, amíg nincsenek itt, nagyobb a biztonság, óberkodjon csak otthon a saját hazájában!!!
Más kultúra, más népszokások, mindenki maradjon meg a sajátjánál, és ne akarja a többségre kényszeríteni a sajátját...
Igen a kereszténységnek is voltak ilyen évszázadai, de nem kellene ezt megint visszahozni!!!
Nézd csak meg Nyugat-Európát minden ország szenved a betelepülő muzulmánoktól, és most ne gyere avval hogy egyik, másik imám elhatárolódik az erőszaktól, csak éppen azt nem tudod te se, meg más se mikor fogja a ,,nyáját,, a nyugat ellen indítani!!!
Fradigege
Lesz egy jó hely, ahol szővőgethetik a robbantgatásaikat. előre látom a jövőt: 2042: Kirobbantotta fel a bécsi gyorsot? Ki robbantotta fel paks2-t? Hogyan történhetett ez? Kik robbantották fel a Barátság II. olajvezetéket Százhalombattánál?
Anna Mária
@papa.49: Ez csak magyar mese. Nyugat-Európa nem szenved az iszlám vallású lakosaitól.
Nem kell félni az iszlámtól, inkább meg kell ismerni.
Az ismeretlentől szokott félni az ember.
volvós
Kurvára hiányzik a mecset a kebapos mellé, aztán
majd megint 150 évig itt kerülgetjük az effendiket !
papa.49
@Anna Mária: Kettőnk között az a különbség én tudom ismerem, a muszlim embereket, ha te ezt írod akkor megsúgom neked te nem ismered őket, alapjában véve tisztességes emberek, de nagyon ragaszkodnak a hagyományaikhoz a vallási előírásaikhoz, amiben például az is szerepel, hogy a ,,gyaurnak tett ígéret nem számít,, és minden európai, így te is gyaur vagy, csak még nem tudsz róla...
Azt mondod hogy a nyugat nem szenved az iszlámtól ,mond te nem nézel tévét, nem olvasol újságot, mert ha igen akkor most befejezhetjük NINCS MIRŐL BESZÉLGETNÜNK...
Egyébiránt még soha nem féltem senkitől akit anya szült, és míg élek nem is fogok, amit írtam NEM FÉLELEM, CSAK JÓZANUL GONDOLKODÁS!!!
Anna Mária
@papa.49: Én éltem muzulmán országban is, meg nyugaton is eleget ahhoz, hogy így gondolhassam, meg tudom ítélni ezt a kérdést.
Tévedés az a gyaurnak tett ígéretes szöveg - ilyen nincs. Mese, méghozzá csacsi mese.
De persze be is fejezhetjük, ahogy gondolod. :)
levi
Stadionok, óriásmecset...egyre jobb, mi a szar jöhet még ezután?
nena
Legalább lesz mit felgyújtani ! XXXXDDDD
nemkati
Nekem nincs bajom azzal, hogy mecset épül. Még azzal se, hogy egy ilyen elég nagy muszlim komplexum. Ha arra fog szolgálni, hogy az itt élő muzulmán közösség vallási életet éljen ott, akkor nem hinném, hogy bárkit zavarnának. Ha mégis megépülne, jó lenne, ha nem nekünk kéne megépíteni, hanem megépítenék saját maguknak.

Hanem ez a látványterv nagyon tetszik!! Egyre jobb látványtervek készülnek. Ez már tényleg annyira életszerű. A zöld gyepben a kis virágok, gyomok, szép napsütés, enyhe szellő ami picit meglebbenti a lombokat és a földön látszik a lombok mozgó árnyéka, csobog a víz a szökőkútban, az emberek ugyan nem mászkálnak, de vannak kis életszerű mozdulataik - szóval nem egy mozdulatlan makettet mutogatnak, hanem tényleg mintha egy valóságos helyen sétálnánk és bekukkantanánk mindenhova. Úgyhogy gratulálok az animációhoz!
Dr. Felipe
Hát miért nem Felcsútra építik a disznóól mellé. Ott vicctor musztafa igazán keleten érezhetné magát.
wagabund
Végre Kőbánya világváros lesz.. hadd építsenek akármekkora óriásmecsetet, persze komoly feltételekkel..

jó, tudom, ezzel nem lehet viccelődni, de ha ez a keleti nyitás egyik ára, ám legyen..
Amíg ott dolgoztam, szerettem a törököket..segítőkész, jókedvű, szerethető dolgos emberek.
Bár láttam a mérhetetlen szegénységet is, de arról nem akarok beszélni. Van itt is.
verum
@Anna Mária: - az iszlám vallás bizony nagyon szigorú, szigorúbb, mint a keresztény. Mai napig megőrizte fanatizmusát. A mindennapi életben elevenen élnek a vallási szabályok. A nők helyzetére is utalnék, hogy mennyire mások az ő szokásaik. És bizony ezek sokkal inkább meg vannak tartva és beidegződve az átlagember valós életébe.
A szélsőség valóban megtalálható minden vallásban, de a kereszténységnél ez már nem aktuális, az iszlámnál viszont nagyonis.
papa.49
@verum: Nagyon jól látod, erre próbáltam meg én apellálni, megállapítom nagyon kevés sikerrel...
1magyar
Nem normálisak!!! Az is hiányozna még e szerencsétlen magyar népnek, aki nem hal addig éhen majd kinyírják azok.
Anna Mária
@verum: Öööö... ehhez hadd ne szóljak hozzá. Mondtam már, hogy éppen eleget éltem muzulmán országban is, meg nyugaton sok iszlámhitű ember között, hogy megalapozottan egészen más legyen a véleményem ezekről a dolgokról. Veled, Verum, a keresztény hívővel nem szeretnék az iszlámról vitatkozni. Szerintem neked sem ártana, ha többet tudnál az iszlámról, olvasnál sokat és ha úgy adódik, beszélgetnél iszlámhitűekkel. Szerintem egészen érdekes dolgokat tapasztalnál, számodra különösen érdekes dolgokra jöhetnél rá.
Az úgynevezett keresztény országokban élő átlagemberekhez csak az extrém hírek jutnak el, a iszlám vallásúak valódi életéről fogalmuk sincs.
Csak egy példa: valahová a világ távoli részére eljutna a hír, hogy a keresztény Magyarországon egy polgármester összeveri az élettársát, az pedig azután hozzámegy. Ebből ott, a világ távoli sarkában azt a következtetést vonnák le, hogy a keresztények szokása szerint részegen vak komondoros bulik folynak.
Hát valahogy így. :)
verum
@Anna Mária: - ne hidd, hogy keveset tudok az iszlámról. Főleg, hogy ugyanarról a tőről fakad, mint a kereszténység. És más az, ha vendégségben vagy "igazhiűeknél", akkor maximálisan toleránsak a tényleg hithű emberek. De együtt élni velük más vallásúnak - no az, a nem mindegy.
Hidd el, az iszlám erőszakosabb vallás. Mégpedig attól, hogy sokkal szigorúbban veszik a vallási parancsokat, mint pl. a kereszténységnél. Köztük nincs olyan, hogy hitetlen.
Ismétlem, engem nem zavar a mecset, de nem nekünk fog épülni, ha felépül, hanem a hívőiknek.
verum
@Anna Mária: - még valami. Éppen, mert köztük sokkal több a fanatikus szélsőséges, ennek igen nagy a veszélye, hogy ténylegesen terroristák célpontjává fog válni. Lehet, hogy sötéten látok és ne legyen igazam!
Anna Mária
@verum: Én nem vendégségben voltam, hanem ott éltem, ott dolgoztam, mindent együtt csináltam az ottaniakkal. Kollégák, barátok voltunk, illetve még most is azok vagyunk.
Hagyjuk ezt az erőszakosságot, jó? Van erőszakos természetű iszlám vallású ember is, persze, de a vallásnak köze nincs az erőszakhoz.
Mondom, erről nem szeretnék veled vitatkozni, szerintem nagyon keveset tudsz erről a témáról.
Nem baj az, ha nem nektek épül, teljesen természetes, ha egy országban többféle vallás van jelen (mint most is), és mindenki szabadon gyakorolhatja a vallását, ami magánügy.
Mézike
@papa.49: Csak úgy kiváncsiságból rákerestem a neten. Szinte csak borzalom jön... orientalista.hu/halalra-koveztek-egy-ferfit-es-egy-not-sziriaban-kepgaleria/
ndex.hu/mindekozben/poszt/2015/01/22/csonkolas_halalra_kovezes_korbacsolas_iszlam_allam_vagy_szaud-arabia/
De @Anna Mária: -nak hiába is linkelnél, beszélnél...
Anna Mária
@verum: Micsoda fog terroristák célpontjává válni? Egy mecset? Az iszlám vallású terrorista nem teljesen hülye, hogy a saját mecsetjét rombolgassa! :)))
Gondolod, hogy éppen azt tervezi, hogy mindjárt felrobbantja Gül Baba türbéjét! :))) Istenbiza, lefordulok a székről a röhögéstől.
Mondj számokat! A másfél milliárd iszlám vallású ember hányad része szélsőséges szerinted? Mi az, hogy közöttük "több" a szélsőséges?
Jajjj, tényleg így neee... :)))
papa.49
@Mézike: Lehet hogy ezek csak az iszlám ,,vadhajtásai,, de szerintem ha mecsetet építhetnek, jogot is formálnak arra hogy minden az ő szokásaik szerint történjen, szerintem nem igazán hiányzik ez nekünk...
Anna Mária
Egyébként szépen meg lehet nyugodni, nem lesz semmiféle mecset. Ez csak azért megy most, mert Orbán baromira tiszteli Erdogant, a törökök korrupt diktátorát, gyakran célozgat rá, hogy milyen ügyes kis illiberális államot építget.
Erre a törökök tettek egy gesztust. Ők ilyenek, ez a szép kis terv a videón a barátság jele. De ilyesmire nekik sincs pénzük.
Mézike
@papa.49: Persze hogy nem. Lökött ez a mostani politika a "bevándorlókkal" . Akiket üldöznek nem kellene. Akiket be hívnának szintén nem kellene.
Hiányzik nekünk ebbe a fene nagy demorkáciában még egy vallás a nyakunkba erőszakkal?
nemkati
@Anna Mária: És a törökökkel is járhatunk még úgy, mint az azeriakkal.
volvós
@Anna Mária: 16:56

Ha ez a véleményed, megcáfolom, hogy NYUGATON egy
percig is tartózkodtál...Nekem meg ez a véleményem !
eugen4402
Kedves @Anna Mária, én nem éltem iszlám emberek között, a Koránt sem olvastam, tehát bevallom: alapvető kérdésekben tájékozatlan vagyok. Azt állítod, hogy az iszlám szelíd vallás. Kérlek áruld el, hogy évtizedek (századok?) óta miért gyilkolják halomra egymást a siiták és a szuniták? Az IS csak az utóbbi években lépett színre, de az egy másik színdarab, nem beszámíthatóak.
Mézike
@Anna Mária: Ncsak! te éltél sok-sok...szocialista államban. éltél iszlám államban...
Igen világlátott nőszemély vagy .
Az 5 gyerekedet menet közben nevelted?
Anna Mária
@nemkati: Ä, nem jártunk sehogy az azeriakkal. Vihar a biliben.
Ezek a kis villongások Orbán meg Szijjártó béna, idióta, ismerethiányos kis külpolitikájából, a keleti nyitáskából fakadnak. Smafu.
Legalább kicsit kellene ismerni azokat az országokat, amelyekkel üzletelni szeretnének. De ugye a szakértőktől megszabadultak, a futsal-csapat ennyit tud. :)))
miazavalami
@Anna Mária: Édi vagy!
Attól hogy egy arrogáns beképzelt zsebpiszoknak kevés vagy, senki sem hiszi el mindezt a fényt, mázt amit magadra aggatsz.
nem te vagy az első, és nem az utolsó aki névelenül, hazudozva próbál nagyobbnak látszani. De mind ugyanabba a hibába estek. Eszetek nincs hozzá, hogy legalább némi valóságalapja legyen hazugságaitoknak, az hihetőbb.
Anna Mária
@eugen4402: Nagyon bonyolult ügy ez. Szerintem találsz elég anyagot erről a neten.
Egy esetleges török építésű mecsetnek semmi köze a kérdéshez.
nemkati
@Anna Mária: Nem pont erre gondoltam. Most ugye az azeri nagykövetség megorrolt ránk az örmény népirtási emlékmű miatt. A törökök meg még kitalálhatják, hogy Zrínyinek Az török áfium ellen való orvosság c. művét be kéne tiltani a békesség kedvéért. Vagy valami hasonló.

De csak viccelek. :)
Pathfinder
@Anna Mária-val ellentétben úgy gondolom, hogy az iszlám legnagyobb ellensége az iszlám, mert minden hívő úgy értelmezi a Koránt, ahogy kedve szottyan! Előbb-utóbb ki fogják irtani egymást, lásd ISIS, Kabuli, Iraki piac robbantások... Tehát egy mecset sincs biztonságban, bárhol is legyen az, mert igenis vannak hülye, magukat hívőnek nevező terroristák! Nem is kevesen... Akár ott is, ahol Anna Mária dolgozott...
justhpeter
Lehet öreg bolond vagyok, de én semmi kivetnivalót nem találok abban, ha a magyarországi iszlám vallású embereknek építenek egy mecsetet. Ahogy nem zavar, ha valahol katolikus templomot építenek. Történelmi példák emlegetésének sem látom értelmét, mert a régmúltban minden vallásnak meg volt a maga sara. A keresztények sem nagyon ugrálhatnak, nekik is volt középkoruk (inkvizíció, máglya, stb.) Ameddig a magyarországi vallásos emberek a magyar törvényekben meghatározottak alapján élnek vallásos életet áldásom rájuk. Véleményem szerint minden vallás körében meg lehet találni haszontalan embereket, de minden vallás esetében többségben vannak, akik hitüket normálisan élik és szót is lehet velük érteni.
Anna Mária
@miazavalami: Én kicsi vagyok, sosem gondoltam, hogy nagy lennék! :)))
Tudom, és rég hozzászoktam már, hogy ha valaki az átlagostól eltérő életet él, akkor mindenféle hülyeséggel megvádolják, meg irigykednek rá. Szóval ne is fáradj.
Mézike
@Anna Mária: Lehet hogy nincs hozzá közöm, de az eszemenéseidet néha már fáj olvasni.
Az a baj a világunkkal, hogy az intelligens emberek tele vannak kétségekkel, míg az ostoba emberek tele vannak önbizalommal.
He? Érted?
nem mondom meg ki mondta, mer' úgyse ismered.
Anna Mária
@nemkati: Ez a kis diplomáciai cécó az azeriekkel az Orbánék hülyeségének a következménye.
Persze, ha a törökök egyszer sértve érzik magukat, akár Zrínyi is a terítékre kerülhet! :)))
vitriol
Egyetlen ember sincs a kormányban, aki nem áll pszichiátriai kezelés alatt?
szandokan
@Anna Mária: Benned tisztelheti elsőként a propi a mindent tudó, mindenkinél okosabb, és a legtöbb országban járt nagyasszonyát!
szandokan
@Mézike: Ugye? Akkor nem csak én gondolom úgy, hogy ide került a nagy mesemondó:-)))
Anna Mária
@szandokan: Te majomka! Soha nem hallottál te olyan szakmákról, amelyek sok utazással járnak együt? Nem hallottál még pl. külkereskedőkről, sajtótudósítókról, régészekről meg hasonlókról, akik mindig oda költöznek, ahova a munkájuk hívja őket? Mi ebben olyan csodálatos?
Azt már megbeszéltük, hogy nálad valóban sokkal, de sokkal okosabb vagyok, de ez tényleg nem nagy teljesítmény, erre nem lehetek büszke. :)))
KERKA
Lehet, hogy anyagias, vagy talán inkább praktikus vagyok, de azt mondja meg már valaki nekem, hogy mi magyarok, a mi vallásunkkal, kultúránkkal, hagyományaikkal, művészetünkkel: mire használhatnánk ezt az épület komlexumot?
Koncertekre? Kiállításokra? Oké, de minek ahhoz ez a keleti minaretes -türbés építészeti stílus?
Anna Mária
@KERKA: Ez az iszlám vallás gyakorlására szolgáló épület lenne. V.ö.: templom.
KERKA
@Anna Mária: Te biztosan tudod, hány darab iszlám vallásu ember él Magyarországon?
MIért éppen Budapesten akarnak maguknak mecsetet építeni? Mehetnének Kiskunlacházára, a krisnások is szépen el vannak Somogybabodon,:))
Anna Mária
@KERKA: Fogalmam sincs, hányan lehetnek.
Nem tudom, hogy a Magyarországon élő iszlám vallásúak akarnak-e maguknak mecsetet építeni, ez nem szerepel a cikkben.
verőce21
@nemkati: (18:27) Már évek óta ilyen mozgóképes animációk készülnek a hazai tervezésekhez is, csak azokat valószínűleg nem láttad.
verőce21
A multikulturalizmus nem működik! Ezt már a németek és franciák is kimondták, akik mostanában nagyobb tapasztalattal rendelkeznek e téren.
Nem szabad hagyni megépíteni mégoly szép vallási központot sem az országban!

Van éppen elég török kori építmény, amit ápolhatnak a törökök az országunkban, mert a pécsi dzsámit sem akaródzott nekik tíz évekig rendbe hozni, de említhetnék más törökkori építményeket is az országban.
Desischado
Ebből úgy sem lesz semmi. De engem is aggodalommal töltene el, ha mindenféle iszlám vallású ember járna ide. Ki tudja, milyen terroristák rejtőznének el közöttük. Azt gondolom, hogy minden vallásnak meg van a maga pokoljárása, és senki sem hófehér. De szélsőséges terroristák miatt ne bélyegezzünk meg mindenkit!
szandokan
@Anna Mária: Nem lehetsz te semmire sem büszke, maradjunk ennyiben. Szerintem te csak idejársz egész nap, mert otthon elnyomnak, de az is lehet, hogy a romák közé tartozol, vagy éppen az iszlámhoz. Gondolom, nem vetted még észre, hogy mindenki rajtad röhög lassan.
szandokan
@Mézike: Szerintem Mari néni engem akar túlszárnyalni, de ez nem fog neki összejönni, mert átlát rajta már mindenki. Talán jobban tenné, ha önként és dalolva lépne le innen, vagy nevet változtatva jönne vissza. Ki is csinált itt hasonlót? .-)))))
Anna Mária
@szandokan: Majmocska, írj inkább magadról, a gyáradról, a pártodról, az országról, milyen szép és jó minden, mennyire meg vagy elégedve, mennyire kiváló újgazdagnak lenni. Jobban megy az neked. Dicsekedj szépen, abban van gyakorlatod, ne tévedj idegen vizekre.
Nem is kellene velem szóbaállnod, egy ilyen iszlám vallású elnyomott cigánnyal. Veszélyes, tudod, manapság vigyázni kell! :)))
szandokan
@Anna Mária: Szerintem néha állj már fel a gép mellől, mert még neked is gondod lesz a derekaddal. Szegény gyerekeid egész nap el vannak hanyagolva?
szandokan
@Anna Mária: Újgazdag? Te tényleg egy idióta vagy.
Anna Mária
@szandokan: Ne törődj te az én testhelyzetemmel.
A gyerekeim mind önellátók, felnőtt, családos emberek, nem kell értük aggódnod.
Anna Mária
@szandokan: Igen, a szövegeid tipikus újgazdag dumák. A dicsekvéseidre gondolok.
mate03
@volvós:Amennyi Iszlám hívő ember él az országban,ha megépülne is két év múlva,jó lenne ,hajléktalan szállónak !
nemkati
@verőce21: tegnap, 23:22
Láttam hasonlókat, de ez jobb azoknál. Nem igazán számít a véleményem, mert csak ritkán nézegetek ilyesmiket.
nemkati
@KERKA: tegnap, 21:32
Azt olvastam, hogy valahol 18000 és 30000 között lehetnek.
magyarbakancs
"Óriásmecset épülhet Budapesten."
AZ B*SZNA BE.
magyarbakancs
Keresztény ország vagyunk nem mohamedán.
Történelmi minaretet,zsinagógát meg tartani.
A mohamedánok hazánkban nem állam alkotó nép csoport.
Ezért nincs keresni valója itt.
Se mecsetnek se embernek.
Manhattan
Na... most vehetek repülőszőnyeget...
Anna Mária
@magyarbakancs: Most is van mecset, vannak iszlám vallású emberek akik szép nyugiban gyakorolják a vallásukat pl. Kelenföldön. Gondolom, eddig sem zavartak, ezután sem fognak.
Másik
Jaj.
Szóval ezért engedett az RTL a népharagnak, és folytatja a Szulejmán c. reklámfilmet.
(Amúgy imádom, mindig megnézem én is a neten. :D )

Láthatjuk nem is volt nekünk olyan rossz az a 150 év, talán még bele is mennénk egy egy Orbán Viktor - Szulejmán cserébe. :)

Mecset ügyben annyit, van már egy-két mecsetünk. Kicsik, aranyosak, a muszlimok sincsenek sokan, nem kaphatnának vissza egyet eredeti funkcióval?
Semmi bajom azokkal, akik más módon imádják az Istent, mint én, amíg egyik sem gátolja a másikat a vallása gyakorlásában.
Szép, és színes lehetne a társadalom, ha sok vallás megannyi temploma megférne egymás mellett békében, mi több nyitottak lennének az érdeklődőkre.
nemkati
@Másik: véleménnyel is egyetértek. :)
Nekem is tetszik az az azt hiszem 2 mecset Magyarországon, nem hiszem, hogy olyan nagyon zavarniuk kéne minket. Nem arról van szó, hogy a törökök újra megszállnák Magyarországot. Érdekes, hogy vannak országok, ahol kifejezetten szeretik, hogy van náluk egy kisebb, másféle etnikai csoport, vallás, építészet, hagyomány, ami színesíti az országot.
Hogy funkcionálisan szükség van-e mecsetre, minaretre, azt nem tudom. Egyszer voltam Isztambulban, a szálloda mellett volt egy minaret (hát hogyne lett volna), és hajnalban a müezzin éktelen kántálására ébredtem. Nem esett jól, de akkor is új élmény volt, ha másért nem, hát arra jó, hogy most el tudtam mesélni. :)
(vekkert különben se vittem magammal)
papa.49
Nem a mecset a probléma középpontja, ez nem igaz, hanem a mecsetbe betelepülő agitátor imámok jelentik majd a problémát, nem is az egyszerű néppel lesz itt gond mint ahogy nyugaton se a bevándorlókkal van gond, hanem a már ott született fiatalokkal...
Ha valaki nézi a híreket láthatja hogy igaz amit írtam, mondhatnám úgyis ,,kivakarták a befogadó országok a xarból őket, és most hálából az ottani társadalom ellen fordulnak az ifijak,, én erre mondtam NEM KELL EZ NEKÜNK!!!
verőce21
Ilyen kiváló megjelenésű, nagyméretű mecset az élmezőnyben lenne a világ összes "iszlám kulturális központ"-ja között. Gyakorlatilag az iszlám zarándokhelyévé is előléphetne néhány évtized múltán, attól pedig jobb, ha megmenekülünk.

Fölösleges lenne magunkra vonzani az "igazhitűeket". Beszivárognának, mint 1541-ben a törökök Budára.
verőce21
Az új háborúk a vallási törésvonalak mentén fognak létrejönni. Ezzel az iszlám vallás, előretolt állásával ismét Magyarország területére tolná át a hadszínteret - a kereszténység és az iszlám közötti háborúban -, mint az 1500-1600-as években.
Ideológiájuk az iszlám "szent helyének" védelme lenne.
Kongo
Miért nem a Mátyás templomot alakítják át? Az már úgyis volt mecset is...
miazavalami
@szandokan: Ki csinált itt hasonlót?
Khm. izé...nem tom' , még az udvarra is kimentem de nem látok senkit... :-)
miazavalami
@Anna Mária: Ha te azt nevezed átlagostól eltérő életnek, hogy megpróbálod magad többnek eladni, mint amennyit érsz. Kösz én ebből nem kérek.., méghogy irígy ? Kire te? Én a fantáziámból élek, de te hazudsz!
Másik
@nemkati: Én még nem hallottam ilyen müezzin "szólót', de katolikus létemre a szomszédos harangot már beolvasztattam volna. Szegényem valami kellemetlen frekvencián ontja a zajt, még jó, hogy csak munkaidőben hallom. :))

A muszlimok bizonyára örülnének neki, ha lenne működő mecset.
Balgaság lenne egy épületre, egy vallási irányzatra haragudni, azt okolni a világ bajaiért.

A gondot a különböző ideológiák fanatikusai jelentik, akiknek nincs szükségük a szent épületekre ahhoz, hogy bajt kavarjanak..

Ha jól belegondolok, nem zavar ez a mecset, ha ajándékba kapjuk, és nem kell érte semmi egyebet tenni, mint megengedni a vallási turizmust.
A rendvédelemnek persze fel kellene nőni a feladathoz, hogy kulturáltan, de hatásosan tudják megrostálni a látogatókat. Akkor még jól is jöhetnénk ki ebből az egészből, anyagilag is és erkölcsileg is.
JAJMÁR
Nincs bajom a templomokkal és a mecsetekkel se, de miért kell ekkora?
Úgy nézem, sok fát ki kell majd vágni :(
JAJMÁR
Cserébe - egy stadion ára - építhetnénk náluk egy templomot, valamelyik főtérre...
nemkati
@JAJMÁR: ... vagy egy stadiont ... :DDD
JAJMÁR
@nemkati: A templom jobb lenne, - mert a török képes jól focizni a mi stadionunkban, és jól elvernének -
Ők már építettek nálunk mecseteket - amikor legutúbb erre jártak -, de mi még náluk nem. Kíváncsi lennék a szemeik tágulására, ha meghallanák a javaslatot :-D

A törökök egyébként jó fejek, és ők még szeretnek is minket úgy ahogy :)
sentinel216
Csak ne sokat rugózzunk ezen a mecset ügyön! Még meghallja szeretett vezérünk és pályázatot ír ki, valamelyik új haverjának egy Isztambuli, vagy Ankarai óriás katolikus székesegyház megépítésére. Persze EU támogatással és lehetne egy stadion is mellé.
nemkati
@JAJMÁR: Mi még nem, de mások már igen. Most éppen a szír keresztények fognak Isztambulban templomot építeni. Állítólag él náluk vagy 100000 keresztény. Denizliben (Laodikeia) nemrég tártak fel egy eredeti állapotú keresztény templomot I. Constantinus római császár idejéből.
nemkati
@sentinel216: Nem hiszem, hogy kéne a törököknek, ha meghallják, hogy nálunk a várbazárt is hányszor kellett (és kell majd még) átadni. :DD
JAJMÁR
@nemkati: Szuper ! Mondom, hogy jó fejek nekünk is megengednék biztos :)
sentinel216
@nemkati: Az nem számít, meddig tart az építgetés. Lényeg, hogy a támogatásból csorogjon saját zsebbe is. A baksis (kenőpénz) fogalmát is a törökök hozták be még a középkorban, ahhoz képest elég jól megragadt nálunk, mutyi formában.
Valaki azt írta itt, hogy milyen szép és békességes lenne, ha egy városban több vallás képviseltetné magát. Tekintsünk Jeruzsálemre! Keresztények, zsidók, mohamedánok, ezer éve nem férnek meg egymással. A közel-keleten, mióta eszemet tudom állandóan háborúznak. Kell ez nekünk?
nemkati
@sentinel216: Valaki azt írta? :)
Most is van nálunk egy csomó vallás. Igaz, hogy a zöme keresztény. De miért ne férhetnének meg egymás mellett? Jeruzsálem más történet. Ott a három vallás mind a magáénak tekinti a várost, emiatt vannak néha konfliktusok. De azok sem olyan borzasztóak.
keresztapa
Látva a látványtervet csak elismeréssel lehet nyilatkozni róla, itt a helye Budapesten ennek a csodálatnak, az építészet remekének tűnik, végre valami elfogadható.
nyanya001
Már megint senki nem tud semmit, mindegyik süketel szokásuk szerint !
Lepényleső
Nyakunkat elvágják-e,vagy elszorítják,ki tudja, nem-e járnánk jobban az iszlámmal,mint ezzel a fene nagy keresztény vezetőinkkel?
Lackó50
Az arab izraeli konfliktust helybe lehetne hozni. A tervek nagyon szépek. Ha szembe építenének egy zsinagógát is, akkor akár átsétálhatnának egymáshoz közös imára. természetesen már csak a megbékélés jegyében. Az ötlet ragyogó.
Vizual
Soha nem hittem volna, hogy egy repülő szőnyegre kerülök Verőcével. De most igaza van. Az iszlám feladata a dzsihad végrehajtása ami ugye Mohamed próféta imádata. És feladata a hívőknek, hogy a világot mohamedánná tegye, tűzzel vassal. Nagyjából. Azon azért csodálkozom, hogy itt a propelleren elfelejtettétek, hogy nem régi hír volt, hogy az iszlamisták Egyiptomban pótolhatatlan műemlékeket romboltak le. Irtják a kultúrát is. A mienk bonyolult nekik. És embert nem ábrázolhatnak. Nem hiányzik ide ez a valami.
sentinel216
@nemkati: vigyazo.blog.hu/2015/05/16/mecsetepitesek_leallitasa_nemzetkozi_bojkott_fenyegeti_magyarorszagot

Már fenyegetőznek ezek a nem erőszakos, szeretetre méltó iszlamisták. Először bojkott, aztán bomba a metróban.
nemkati
@sentinel216: Végigolvastam, bombáról nem volt szó. Benéztem valamit?
verőce21
Mindenképpen meg kell akadályozni, hogy az iszlám Budapesten, vagy bárhol az országban felépítsen egy ekkora "szentélyt"! (Nevezzék akárminek is!)
keresztapa
Ha zsinagóga megfér az országba, ugyanúgy megfér a mecset is, csak ajvékolnak ellenük, mert nem uralják kiváltságukat. Mennél több városban mecseteket, Azt nem a mi pénzünkön kell fenntartani, felújítani, bűnösségünk viseléseként. Építészeti kutúra bemutatkozásában a törökök élen járnak.
magyarbakancs
@Anna Mária: "vannak iszlám vallású emberek akik szép nyugiban gyakorolják a vallásukat pl. Kelenföldön."
A világ változik.
Gondoltad volna 1-3 éve,hogy az iszlám állam jön-létre és üldöz mindent ami nem iszlám.?
Gondoltad volna,hogy keresztény embereket és olyan muzulmánokat égetnek,fejeznek le kik nem osztják az ők hitvallásukat?
Mi tartja vissza őket,hogy ezek a cselekedetek és az iszlám állam nem szivárog be hozzánk?
magyarbakancs
@nemkati: Keresztény ország vagyunk nem mohamedán.
Történelmi minaretet,zsinagógát meg tartani.
A mohamedánok hazánkban nem állam alkotó nép csoport.
Ezért nincs keresni valója itt.
Se mecsetnek se embernek.
darwin
Visszatérünk a középkorba?Vallásháború templomépítés 2015-ben?
Valamikor a hatvanas években le kellett rajzolni,hogyan képzeljük el a az ezredfordulót.Hát mi rajzoltunk repülő taxikat,felfújhatós betegszállítót,játszóteret a levegőben,csőrendszerben ételszállítót.
Mecsetet nem rajzoltunk.De még templomot sem.Azt hittük,addigra okosabbak lesznek az emberek.
JAJMÁR
Az IÁ nem azonos az iszlám vallással. Ne azonosítsuk.
Gondolkodjunk :) Mi szolgálja jobban a békét? Ha egy más felekezeti csoport tagjait hagyom, hogy az én területemen értékrendje szerint éljen, megengedem, hogy templomot építsen,
vagy az, ha ezt nem engedem meg neki?
sentinel216
@nemkati: Még nem! De volt már olyan, hogy a janicsárok elrabolták az ország főurait. Mi lenne a birkákkal, ha Orbánt, Lázárt, Kövért vinnék Törökországba és nehéz vasba tartanák őket a Jedikula tömlöcében, míg a mecset meg nem épül? Nem is kellene elrabolni őket, csak egy kis Dollárt, Eurót kéne megvillantani és máris rohannának Szíjjártóval az élen, "keleti kapcsolatot" építeni.
Anna Mária
@magyarbakancs: Figyi, másfél milliárdnál is több iszlám vallású ember él a Földön.
Ha feltétlenül tudatlanok akarunk lenni, akkor vegyük őket mind egy kalap alá, és tévesszük össze mind a másfél milliárd embert a szélsőségesekkel. Ez biztos kiváló gondolatokhoz fog bennünket vezetni, és remek döntéseket fogunk hozni. :)))
Anna Mária
@miazavalami: Lehet persze úgy is gondolkodni, mint te, meg hülyeségeket írogatni.
De szerintem többre mennél, ha kicsit körbeérdeklődnél, engem elég sokan ismernek, elég feltűnő család voltunk a sok porottyal és az utazós életmóddal. Még a valódi keresztnevemet is tudod, megtalálsz, ha akarsz. Csöngess be nyugodtan, meghívlak egy kávéra, szívesen meghallgatom a velem kapcsolatos problémáidat.
De sietned kell, mert hamarosan megint Afrikába megyek dolgozni, nehogy ne találj otthon! :)))
nemkati
@magyarbakancs: @sentinel216: Ha az ember elfogadja, hogy másfajta emberek is élnek a Földön, másfajta szokásokkal, hagyományokkal, életmóddal,mint ő, akár közvetlenül mellette is, attól még nem lesz birkaként mindent eltűrő, mindent lenyelő megalkuvó. Ha egy országban megjelenik egy messziről jött ember, és letelepedik ott, akkor annak alkalmazkodnia is kell. És ha betartja a törvényeket, akkor ugyan kit zavar? Ha nem tartja be, akkor meg ugyanazok a szabályok érvényesek rá is, mint bárki másra. Meg kell mondjam, hogy ez az idegengyűlölet a számomra végtelenül taszító.
Vizual
@keresztapa: Csak a lényegét nem látod. Ez nem arról szól, hogy itt nálunk az iszlámmal koketálnak. Vagy arra számítotok, hogy majd másodosztályú muzulmánként kiszolgáljátok az igazhívőket. De szeretett koronátokat is megsemmisítik, és mindent ami most az ösiség jelképeként tiszteltek. Sivár vidék marad a magyar a földön, megcsonkított magyar nőkkel, kiirtott emberekkel. Gondolod, hogy Téged bevesznek ? Elárulnád azt amiről mostanában beszélsz.? Hát igy értelek. A minta adott, csak olvasni és nézni kell. és elszakadni attol, hogy Téged nem ér utol. Olaszban van már.
hetöndöe
Nem tudtam,mi is hiányzik még?
Az iszlám barbarizmusnak szent helyet építeni hazánkban.
Gratula ,idióták!
miazavalami
@Anna Mária: Mit fogsz afrikába dolgozni? Szitálod a homokot?
darwin
@nemkati: Próbáld ki hogy meddig élsz,ha katolikus templomot próbálnál Afganisztánban építeni.
KERKA
@szandokan: május 15. 23.52 Nem értem ezt a Lásd feljebb kommentedet. Kaphatnék egy világosabb magyarázatot?
nemkati
@darwin: Nempróbálom! :)
Most egyébként nem Afganisztánról van szó, hanem a törökökről, ők akarnak itt mecsetet (már megint). És a szírek, ahogy már írtam, éppen keresztény templomot fognak építeni Isztambulban. Az iszlám fenyegetésre egyébként lehetne ez is a válasz, hogy megépülhet a komplexum, de akkor meg mi katedrálist építenénk valamelyik iszlám országban. :)
keresztapa
@magyarbakancs: Hogy többet is érts az állam alapító kisebb nemzetiségek:1Német, 2 Szlovák, 3 cigány, 4 Horvát, 5 Román, 6 Ukrán, 7 Ruszin, 8 Szerb, 9 Szlovén 10 Lengyel, 11 Görög, 12 Bolgár, 13 Örmény.. El nem ismert nemzetiségiek, Zsidók, Kínaiak, Arabok, Bunyevácok. Ha elnem ismert nemzetségnek joga van az országban Zsinagógákat építeni, és az államnak azok renoválásához hozzájárulni, akkor miért nincs a másik kisebbségnek is az a joga, hogy hívei számára mecsetet építsenek magyar támogatás nélkül önállóan.@Vizual: én csak arra gondolok, amire te nem, hogy minden vallásnak joga van saját vallását ott, abban, ami a nemzeténél biztosítva van jelen esetükben a mecsetben gyakorolni. A másodosztályút meg most érezni,egy nem államalapító kisebbségtől! A gyakorlatot válaszd el az elmélettől!
JAJMÁR
Az még egy nagy kérdés, és a válasz magáért beszélne ha ismernénk, hogy került ez egyáltalán "terítékre"?
Ugyanis nem hinném, hogy látványtervet csináltatnék drága pénzen a szomszéd falu főterére, hacsak, fel nem kér rá az ottani főember, vagy előzetesen már megadja az engedélyt!
Ha meg így van, akkor mindjárt más a "leányzó fekvése" ugye?
JAJMÁR
@keresztapa: 15:17 Ez tetszik ˙˙˙˙˙
darwin
@nemkati: Nem a törökökről van szó,hanem az iszlámról.Nagyon rosszul érint,ha embereket gyújtanak fel és fejeznek le egy vallás nevében.A katolikus egyház is a múltja és a jelene miatt lett nálam kegyvesztett.Ha rajtam állna,az összes vallást,pártot,izmust megszüntetném, törölném a palettáról.
verőce21
Ez egy bárhová felépíthető "típusterv"! Semmilyen környezeti jellegzetesség nem jelzi, hova szánták. Felépülhet bárhová, ahol van arra hely és fogadókészség. Valószínűleg nem is most készült a terv. Ezek - pénzük híján -, mecsettel akarnak területet hódítani.
Egy valamirevaló tervhez helyszínrajzot, környezettanulmányt, vagy telepítési tervet is adnak.
nemkati
@darwin: Valami köze van ehhez a törököknek, legalábbis a cikk szerint.
szandokan
@miazavalami: Ki kellett volna menned az utcára is:-)
darwin
@nemkati: A cikk törököket említ.akik még viszonylag civilizáltak.A hozzászólások már rég az iszlámról /általánosságban / szólnak.
magyarbakancs
@keresztapa:" hogy minden vallásnak joga van saját vallását ott, abban, ami a nemzeténél biztosítva van jelen esetükben a mecsetben gyakorolni."
Az iszlámban és az iszlám államban megtűrik a keresztény templomokat?
A keresztény embereket?
Zsidóság állam alapító és nyugodtan építsen zsinagógát.
Az iszlám válású és arab emberek nem állam alapító közösé hazánkban.
Az a keresztény ki ledobta magáról a keresztséget és felvette magára az iszlámot mocsadék,gané.
Nem gyakorlom a vallásomat de elítélem a hitehagyottságot.
Az iszlámnak nincs helye Európa közepén.
150.év iszlám uralom alatt nem önként és dalolva építettek minaretet,mecsetet hazánkban.
magyarbakancs
@Anna Mária: Megvan neked a Korán?Én vettem azt a fáradságot,hogy el olvastam.
Summásan tartalma az ami nem Alaktól való az mind hitetlen és ha nem veszed fel az iszlám vallást el pusztítandó vagy.
Ausztriai Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtéren, 1985. december 27-én volt terror támadás.
Első lépcsős kórházban dolgoztam.
A Líbiai terroristákat kezeltük a kórházba,minden ágynál két rendőr posztolt.
Szegedi Molnár Géza színész, akit a gerincén ért egy lövedék, ami miatt deréktól lefelé örökre megbénult.Öt is mi gondoztuk,ápoltuk a másik szobákban meg a terroristákat.
A volt főnököm Kulka Frigyes két nap alatt eltávolította a terroristákat vissza a hazájukba.
Pontosan ezért nem bírom az iszlám vallást és gyakorlóit.
A 80.években rengeteg arab kóricált itt .
Pörgették a dollárt a kezükben mint te otthon a szalvétát.
magyarbakancs
@nemkati: Ha az ember elfogadja, hogy másfajta emberek is élnek a Földön, másfajta szokásokkal, hagyományokkal, életmóddal,mint ő, akár közvetlenül mellette is, attól még nem lesz birkaként mindent eltűrő, mindent lenyelő megalkuvó. Ha egy országban megjelenik egy messziről jött ember, és letelepedik ott, akkor annak alkalmazkodnia is kell. És ha betartja a törvényeket, akkor ugyan kit zavar? Ha nem tartja be, akkor meg ugyanazok a szabályok érvényesek rá is, mint bárki másra. Meg kell mondjam, hogy ez az idegengyűlölet a számomra végtelenül taszító.
Franciaországban is élnek Líbiaiak,Algériaiak,Szudániak,Palesztinok,Tunézia.
Párizsban kerületek vannak ahol ezek élnek ,rendőr be se teszi a lábát oda.
Ezt akarod ?
Amikkor tömegével megjelenik az iszlám vallású ember kiszorítja az ős lakosokat.Modern gyarmatosítás.
Londonban van utca ahol csak magyarok élnek.
Szerinted az angolnak tetszik ez? Nem hiszem.
Mért hoznak szignum munkavállalási szabályokat az angolok?
nemkati
@magyarbakancs: Én azt hiszem, hogy te nem jó helyről veszed a mintákat. Láttál sok rossz dolgot, olyasmiket, amiket más nem, és megtehetnéd azt is, hogy a gonoszságra, gyűlöletre nem hasonló módon válaszolsz. De én más lassan eljutok odáig, hogy beveszem a lesz..rom tablettát, hadd történjen az, aminek történni kell, az emberiség irtsa már ki végre önmagát, mert az, amit az ember művel, már sokáig nem tartható és csak árt és a Föld minden lakójának, növénynek, állatnak, és önmagának is.
magyarbakancs
@nemkati: Igen sok rosszat láttam és jót is ,csodát is.
Szeretem az embert de nem vagyok naiv.
Nem gyűlölködöm reálisan próbálom látni a dolgokat.
Intenzíven dolgoztam,sokat utaztam életemben .
Dolgoztam külföldön is.
Egyet nem tanultam meg helyesen írni.
Utálom a pazarlást.
Egy példa rá.
Mértkell a papir zsepkendöt fehériteni?
Nem mindegy az órr váladéknak ,hogy milyen színü papirba kerül?
Egy kiló papir fehéritéshez 100 liter klór meszes vízkell.
Egy kis természet védelem.
Az intimbetétek fehérítése,vagy a eldobható pelenkák fehérítése menyi vizét tesz tönkre.
nemkati
@magyarbakancs: Na ezt a fehérítés dolgot még nem gondoltam át. Esetleg a fertőtlenítés miatt van a fehérítés? Vagy csak a fertőtlenítés következménye a fehéredés? Ez nem lehet az oka? Esztétikusabb látvány a fehér, tisztaságot jelez, vagy ilyesmi? Vannak, akik alaposan megszemlélik a zsebkendőt orrfújás után. :)) Esetleg a fehér zsebkendőn könnyebben, világosabban meglátják, amit látni akarnak? :)
keresztapa
@magyarbakancs: Sokban majdnem igazad van, Én a saját nemzeténél fejtettem ki állításomat a vallásról. A mecset építését az emberi jogokra vetítem ki, példának említve a zsinagógát, ha zsinagóga lehet az országban akkor miért ne lehetne Mecset is? vagy vallásnak megfelelő építmény, bármely vallást érintően. Tévedés a zsidóságot államalapító kisebb nemzetiségnek nevezni, nem az. Hogy miért mert nincs elismerve államalapító kisebbségnek, mert nem feleltek meg a követelményeknek, hogy kisebbségként államalapító kisebbségnek legyenek elismerve. Így az el nem ismert államalapító kisebbséghez vannak nevesítve. Így a Kínaiak, Arabok, Bunyevácok, Zsidók.
Magyarország mindenkor a történelmünk folytán a befogadó nemzetként vált ismerté, nincs tudomásom arról hogy a Törökország ehhez a kategóriához tartozna. Így nem értelmezhetem a templomok létét,vagy nem létét, valamint Törökország keresztények létét, igényét sem a templom építéshez. Engedélyeznék - e vagy sem. A Vatikán illetékes a vallás kérdésében Törökországgal tárgyalni, és nem én vagy te az illetékes. Nos nem tudom, hogy a százötven év uralom alatt dalolva ,vagy némán építették a minaretet, mecsetet hazánkban, mint ahogyan azt sem, hogyan a zsinagógákat. A lényeg az, hogy a befogadottak a törvényeinket, szokásainkat fogadják el, illetve alkalmazkodjanak hozzá, és ne ők diktálják, hogy a többség hogyan alkalmazkodjon a kisebbséghez, mit hogyan csináljon, hogy neki is tetsszen.
eszegfu
Egy cikk szerint kormányközi megállapodásként, Törökország kezdeményezése alapján van szó a mecset épitéséről. O.V. nyilatkozata szerint sok a M.o-n tanuló, sokat fizető, iszlám vallásu fiatal és nem tudják gyakorolni vallásukat. Ellentmondás van a 2 nyilakozat között! Nem az itt élő (kb. 6.000 fő!!) és tanuló emberek igényéről van szó, mert ilyen kezdeményezést én még nem hallottam vagy olvastam. Ekkora komplexum épitése az igencsak luxus ennyi muszlim vallásu ember számára."Merjünk nagyot álmodni" kategória, vagy "csak" megint a megalómánia? A projekt lebonyolitásához szükséges pénzt még nem tisztázták (mármint, hogy ki fizeti) ...nehogy "gesztusként" M.o. finanszirozza! És végül: az én hitemet nem egy épület tartja szilárdan, hanem a lelkem, igy a vallásomat bármikor és bárhol gyakorolhatom.
darwin
Teljesen mindegy,hogy mi toleránsak vagyunk vagy nem,
lelőnek bennünket a terroristák/akiket mi simizgetünk/ vagy nem,
a mi kedves vezérünk dönt felettünk,tesz rá,hogy mi mit szeretnénk.Szép napot!
keresztapa
@eszegfu: Így van, templom, mecset, zsinagóga nélkül.
Anna Mária
@magyarbakancs: Mondtam már, de elismétlem a kedvedért: másfél milliárdnál is több iszlám vallású ember él a Földön. Vannak köztük szélsőségesek, őrültek, terroristák, mint minden másfajta vallást gyakorlók között is.
Azt ajánlom, hogy gondold végig: vannak magyar terroristák is, szerencsére már börtönben és egyhamar nem is fognak szabadulni. Iszonyatos terrorcselekményeket követtek el, még kisgyereket is öltek.
Szerintem te inkább velük foglalkozz, azzal, hogy miért is történhetett meg ilyesmi Magyarországon.
magyarbakancs
@Anna Mária: Van magyar terrorista,magyar gazember,magyar.
"Szerintem te inkább velük foglalkozz,"
Tisztelt Anna Mária engedje meg nekem ,hogy én azzal foglalkozzam amivel akarok,
Véleményeim nem sértők és nem embertelenek.
Köszönöm megértését.
magyarbakancs
@nemkati: Fehérítés az esztétikai kivitelezés.
Evvel tönkretesznek ivóvizet.
Persze a szokások és a prűdség mindent felül vezérel az embernél.
Ezért kell felhívni a figyelmet mindenre.
Anna Mária
@magyarbakancs: Persze, azt csinálsz, amit akarsz.
Arra gondolok, hogy a magyar viszonyokat, a magyar társadalmat bizonyára jobban ismered, mint az iszlámot, így például a magyar terroristák történetét elemezve nem fogsz olyan téves következtetésre jutni, mint az iszlámmal kapcsolatban.
magyarbakancs
@keresztapa: Bulgáriába merné fel említeni valaki mecset építését 400 éves Török uralom után.
A nyolcvanas években olyan ezer és ,nyolcezer Líbiai és más arab volt Pesten.
Álltanulóként fizetek az oktatásárt mégse merült fel mecset építése.
Keletinél valutáztak.valutáztak. Pörgették a dollárt a készükben.
magyarbakancs
@Anna Mária: Nincs a bölcsek köve a zsebembe.
Én sem tudok mindent.
A Magyar társadalom azért elutasító mert szegény ,és ez befolyásolja a döntéseit.
4-7 ezer forint költségbe kerül a menekültek elhelyezése.
Gondolom aki napi 500 forintból tengődik mit gondolhat.
Kérdezném tőled a keresztény vallás előírja neked a szent háborút ?
A korán előírja.
Kérdezném szeretnél te a Saría törvények alapján élni?
Mint hölgyként szerinted az iszlámban menyi jogod lenne az interneten írogatnod.
Én ennek a szemszögéből nézem az iszlámot.
Ahova az Iszlám beteszi a lábát ott konfliktus-konfliktus hátán van.
Nem szeretnék élni olyan országban élni.
Rettegni melyik elborult agyú iszlám válású robbant fel engem ,vagy téged metrón,buszon,villamoson,vonaton.
Anna Mária
@magyarbakancs: Köszi, de nem szükséges, hogy az én szempontomból, egy "hölgyéből" nézd az iszlámot, vagy akár a kereszténységet.
Én még abban sem vagyok biztos, hogy egy "keresztény" országban "hölgynek" lenni abszolút szuper dolog, tekintve a nők férfiak által kitalált szerepeit, azt, hogy ugyanazért a munkáért automatikusan kevesebb bért kapnak, gondolva a családon belüli erőszak megítélésére stb.
Ha nem haragszol, nekem az iszlám vallású másfél milliárd ember nem az ellenségem és nem félek tőlük. Akkor sem, ha a szélsőségesek és terroristák borzalmas dolgokat művelnek.
magyarbakancs
@Anna Mária: Sajnos igazad van a nők fizetése, és a soviniszta férfi társadalommal kapcsolatban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.