Most hétvégén elkelt minden idők második legnagyobb magyar lottónyereménye: több mint 5 milliárd forint. Ugyanakkor elemi érdeke a nyertesnek, hogy titokban maradjon a kiléte.

Nem attól kell tartani, hogy az éj leple alatt kirabolják a lottómilliárdost, hanem hogy szélhámosok áldozatává válik. Tudvalévő, hogy sokan, akik nyertek már, azért vesztették el mindenüket néhány éven belül, mert csaló pénzügyi tanácsadók karmaiba kerültek

- mondta Tarjányi Péter biztonsági szakértő a Blikknek.

A Szerencsejáték Zrt. egyébként nagyon védi a nyertes kilétét, a cégnél mindössze hárman tudják ilyenkor, hogy ki a nyertes.

A legfontosabb a biztonság és a névtelenség védelme. Külön nagynyertesvonalat tartunk fenn, ezen a számon kell jelentkeznie 90 napon belül. Az első telefonbeszélgetés során meggyőződünk arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van, az azonosítást a játékszelvényen lévő információk segítik, ezeken ugyanis számos olyan adat található, amelyet csak a szelvény birtokosa ismerhet. Így aztán a csalók nem is nagyon próbálkoznak

- mondta el a Szerencsejáték Zrt.

A nyeremény felvételéhez egyébként személyes találkozó is szükséges. Az erre vonatkozó adatokat pedig titkosítják: egy részük irattárban helyeződik el, másik részük pedig végleg törlődik a számítógépről.

Ám hiába a Szerencsejáték Zrt. biztonsági intézkedései, amint valaki 4-5 bankszámlára elutal 1-1 milliárdot, "gyanússá" válhat a pénzintézeteknél és megjelennek nála az önjelölt brókerek. Van olyan egykori lottónyertes, aki a Buda-Cashél bukott 20 millió forintot.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoltika Pék
Nem csalók azok, hanem pénzmosók! Megveszik a szelvényt + 10!-ért, s így legalizálják a fekete pénzüket. A nyerteset pedig Kajmán szigeteki bankszámlán várja az 5.5 milliárdnak megfelelő dollár!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Pénz van dögivel-az egész világ tele vele---BÖCSÜLET NINCS ÉS BÉKE!
Január
@bakegya: "... van dögivel..." csak az elosztással van gond, de egyeseknek így az igazságos. Nekem, nem.
bakegya
@Január: a magyar lakósság életszinvonalát hiteles átfogó vizsgálattal ha láthatnánk-mert még Kádár János is figyelt arra,hogy készüljön ilyen felmérés-akkor az átlag számok a nemzeti valuta kiáramlását tudhatnánk követni-A fidess -kdp erre nincs igénye.
A fenti állításom tartom-ugyanis jártomba keltembe ezt tapasztalom a munkám és emberi kapcsolataim mentén is.
Azon csodálkozom,hogy a magyarok még ilyen csendben tűrnek,dédelgetik ezt a berluszkóni rosszabbik változatát és a maffiáját.
Knapp75
@csa-csa: Most maximum 1 évig van halmozódás, utána szétosztják a pénzt. Ezzel szerintem nincsen gond, ekkora halmozódás még belefér...

@KERKA: Konkrétan a tévében mesélte el egy ismert (...és szerencsejáték-függő) zenész bő egy évtizeddel ezelőtt, hogy a telitalálatos totó szelvényét sikerült jó áron eladnia, ezzel növelve a tényleges nyereményét. :)
Nem véletlen, hogy anonim módon lehet játszani itthon és csak akkor azonosítanak, mikor a nyereményért mész. (kisebb összegeknél akkor sem)
Szóval nyertes totó-lottó szelvények vásárlásával bármilyen jövedelmet legalizálhatsz.

Hja, és ha nem lettél azonosítva egy kisebb összeg felvételénél (200eft-ig), akkor a nyertes szelvényt utólag is nyugodtan eladhatod. (lepecsételik, hogy kifizették, de visszaadják, ha kéred)

Egyébként a lottó 5-ös nyertese annak a pénznek a 13.8%-át kapja meg, amit ebben az időszakban szelvényvásárlásra költöttek a játékosok. Ez nem is olyan sok, főleg, ha azt vesszük, hogy az SzZrt. eközben 54%-ot tett zsebre. :)
(azaz az állam a Szerencsejáték Zrt-n keresztül kb. négyszer annyi bevételhez jutott, mint amennyit az 5-ös nyertesének vagy nyerteseinek kifizet.)
csa-csa
@Knapp75: nekem (és szerintem sokaknak) csak úgy tetszett, hogy minden héten!! szétosztották a nyereményt. 5 mrd-os halmozódás enyhén szólva is túlzás!
Knapp75
@csa-csa: Üzletpolitikailag érthető, hogy húzzák kicsit a mézesmadzagot.
A nagyobb nyeremény lehetősége sokkal többeket csábít szelvényvásárlásra.
Mert ugye "szaros" 500 millióért még nem érdemes lottózni, de 5 milliárdért már igen. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.