"Helyzetképek" címmel album készült Facebookon, amely megdöbbentő képet fest a magyar egészségügyben uralkodó állapotokról.

A készítő az alábbit kérte kollégáitól:

Intézményeikben készítsenek fotókat a leharcolt berendezésekről, műszerekről, épületrészekről stb. Ezeket feltesszük az oldalra, hadd lássa a közvélemény is azokat a munka körülményeket, amelyek a valós állapotokat tükrözik és nem egy kiemelt kirakat intézetben készülnek. Aki nem tudja, különböző okokból ezeket a képeket feltenni az küldje el nekem én közkincsé teszem.

Ennyire kopott a mentőautó kereke
Helyzetkép(ek) - Magyar EÜ 2015Ennyire kopott a mentőautó kereke
Rögtönzött infúzió-akasztó
Helyzetkép(ek) - Magyar EÜ 2015Rögtönzött infúzió-akasztó
Megoldás védőruhára
Helyzetkép(ek) - Magyar EÜ 2015Megoldás védőruhára
No komment
Helyzetkép(ek) - Magyar EÜ 2015No komment
Szerencse, hogy nem a betegre esett
Helyzetkép(ek) - Magyar EÜ 2015Szerencse, hogy nem a betegre esett
Mindeközben az egyik szülészeten
Helyzetkép(ek) - Magyar EÜ 2015Mindeközben az egyik szülészeten
Itt jó lehet fürödni
Helyzetkép(ek) - Magyar EÜ 2015Itt jó lehet fürödni
Fincsi kórházi koszt
Helyzetkép(ek) - Magyar EÜ 2015Fincsi kórházi koszt
Ikerbabákat szült kismama reggelije
Helyzetkép(ek) - Magyar EÜ 2015Ikerbabákat szült kismama reggelije
Ez valami ijesztően undorító
Helyzetkép(ek) - Magyar EÜ 2015Ez valami ijesztően undorító
Sajnos nemcsak a kapcsoló rossz....
Helyzetkép(ek) - Magyar EÜ 2015Sajnos nemcsak a kapcsoló rossz....

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Nem baj kérem, a stadion projekt hibátlanul működik. márpedig Tetvesisztánban ez a lényeg !
Ja és az 50 államtitkár meg a 100 helyettes is jól van !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Nem baj kérem, a stadion projekt hibátlanul működik. márpedig Tetvesisztánban ez a lényeg !
Ja és az 50 államtitkár meg a 100 helyettes is jól van !
wagabund
na majd erdélyben építünk egy mintakórházat... azt megnézheti minden adófizető...

a nyavajgást tessünk abbahagyni...most kezdjük a múzeumi negyedet, meg a vár átépítését, nemsokára indul a vizesvilágbajnokság épületeinek az építése is...nem kell hisztériát kelteni holmi omladozó kórházzal..meg pár forintos étellel..
...most inkább arccal a menekültek felé fordulunk.. azok ellátása csak napi ötezer forint...
Mobil123
Nyugi tiszetelt itt élő ,fizető magyarok !! Majd erdélyben épít a kormány a pénzünkből szép kórházat az ottaniaknak !!! És még szeressük őket ezek után. :-(((( egy frászt!!
Dr. Felipe
Na ezeket a képeket kellene kiplakátolni a déli határra. Szerintem az összes menekült visszafordul Banglades irányába.
orogordog
Hol a pénz, netán a gazdasági igazgatok is meg sarcolják, ami már úgy kerül oda, hogy megvan dézsmálva. Mindenki csak egy kicsit lop belőle és ez lesz a vége.
orogordog
Ja azt kifelejtetem, hogy aki a munkát végzi annak már a fizetése minimálbér.
human
Majd a fidesz által propagált magánkórházakkal mindez megoldódik.
wagabund
@Dr. Felipe: 17.35..

bocsánat, de nem tudtam visszafojtani...felröhögtem..
nemjoezigy
@human: írod: "Majd a fidesz által propagált magánkórházakkal mindez megoldódik."
- Nekik!
Ellenpont, ahol a pénz van: "2015-ös 100 leggazdagabb magyar listáján szereplők összvagyona megközelítette a 2600 milliárd forintot - ez 160 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit (a múlt évi 180 milliárdos emelkedés után). Ez azt jelenti, hogy a 6,6 százalékos gyarapodás megint csak jócskán felülmúlta a 2014 egészében a KSH által mért mínusz 0,2 százalékos fogyasztói árindexet, azaz reálértéken csaknem hét százalékkal nőtt a magyar nábobok vagyona (a tavalyi hatszázalékos gyarapodás után.) Mit számít ezeknek a gazdasági válság, az csak a szegényeket és az országokat érinti. Miért? Mert a gazdagok tovább g a z d a g o d n a k!" + a kormánytagok, + a képviselők = ingyenélők!
brutus
@Mobil123: Mert NEM tudnak romanul !!! De jo nekik...
nyanya001
ezt biztos nem mutogatják a királyi televízió híradójában !!
human
@nemjoezigy: Senkit nem érdekelne a furcsán gyors gazdagodásuk, heti 5 nap napi 8 óra munkából meg lehetne élni, nyúgdíjra, gyerekekre félre lehetne tenni és még évente egyszer 1-2 hétre elmehetne az ember pihenni valahova az országban.
Mobil123
@brutus: Ja?! És akkor itt pofázik hogy Nekünk miért jó ez a hányadék kormány??? na basszus!! Hát tanuljon meg románul elvégre ott született , ott él . Ossza ott az észt ne itt.
human
E közben az echo tévén a Mélymagyar című benyalóshowban Baier Zsolt azt a rendkívül fontos kérdést feszegette, hogy miért nem színvonalasabb az ellátás a repülőkön, hisz ő 30 évvel ezelőtt teljes kiszolgálást és sok csinos légi kísérőt kapott.
papa.49
@human: Az a kár hogy ejtőernyőt is kapott anélkül kellett volna neki megpróbálni a kiszállást, úgy 2000 méter magasból...
bencemacska
És ki ad oda beutalót, és kinek? Milyen igazolvány kell az igénybevételhez?
Ha egy nyugdíjasnak pénze van a bankban és netán az termel egy minimális kamatot, akkor annak 6%-a egészségügyi hozzájárulás.
De ha orvoshoz kell mennem, akkor irány a magánrendelés, mert mire az államiban sorra kerülök, azt sem tudom elmondani mi bajom.
brutus
@Mobil123: Nem lehet olyan nehez az orszagnak, ahova születtek, a nyelvet megtanulni...
En a NSZKban nöttem fel: otthon magyar, kint (iskola, utca, boltok stb.) nemet nyelv tudas...ilyen egyszerü !!!
verőce21
Ezért kell megszüntetni 40-45 kórházat Magyarországon! Ilyen szintű ellátási körülményekre nincs szüksége a lakosságnak sem. Egy ilyen kis országnak fölösleges és erőn felüli 146 kórházat üzemeltetni az országban! Nálunk sokkal gazdagabb országok sem engedhetnék meg maguknak!
brutus
@colibri: Szandekosan !! Zorban biztos szavazotabora ! En: HAZAARULASNAK neveznem...
brutus
@brutus: ...es erre kiszabnam a HALALBÜNTETEST...tessek, ha igy akarjak...
justhpeter
Akármiről rakhatnak ki az agyhalottak plakátokat, de ez az egészségügyi állapot védhetetlen. E mellett minden plakátra, stadionra fordított pénz rablás. És mielőtt a fideSS hívek felüvöltenének, hogy ez marha nagy demagógia, szeretném biztosítani őket, hogy a stadionra költött pénz azért rablás, mert az ötezres nézőszám soha nem fog eltartani egy 25 ezres stadiont, tehát később is máshonnan kell majd elvenni a rávalót. A mocskos plakátkampány pedig azért rablás, mert semmiféle hírt, tényt, igazságot nem tartalmaz, csak országunk mostani vezetőinek erkölcsi állapotáról ad hű képet.
Tehát ha már el akarnám herdálni azt a sok pénzt, amit stadionra és primitív plakátokra költ a kormány inkább bedobnám mint feleslegest az egészségügy kasszájába, hogy a daganatos utolsó stádiumos beteg legalább meg tudjon naponta kultúrált körülmények között fürödni.
orogordog
@verőce21: TB kellene megszüntetni mint a kizsákmányoló kapitalizmusba, az aki fizet az kap ellátást aki nem az nem, de ehhez a béreket lent a 10szeresére kéne emelni.10millió embere hogyan elég 50 kórház szerinted?
verőce21
@orogordog: (21:09) Nálunk most sem 50 kórház van az országban, hanem 146, mint írtam. De ha nem 45-öt szüntetnének meg, hanem hatvanat, akkor szinte egy csapásra megszűnnének a kórházi várólisták is! Mert csak azok maradnának meg, ahol a várólistás műtéteket valóban el is tudják végezni. A többi csak a "feneketlen kút" része.

Hollandiában 16 millió lakosra 45-48 kórház van. És azok is konganak az ürességtől.
Tekla
Nagyon sokszor nem a pénzen múlik. A be és elosztás túl amatőr szerintem. A baromi drága eldobható eszközök a fertőtleníthetők helyett,minek ? Mért van újabban mindenki csuklójába beépítve a tű, ahogy a kórházba kerül, ha kell, ha nem? Az drága játékszer ám. Ki vizsgálja át a protokoll idétlenségek ,különös kiadásait?
Ennyire nem vagyunk gazdagok. A pelenka ,ha van ész nélkül cserélik, ha nincs: egy napig hagytak egy pelusba műtét után. Majd meg fagytam nyár volt. Ápolónő szerint még fért bele!
Egy darab vakolatot, vagy egy csöpögő csapot a tmk-s is kitud cserélni. Legföljebb kell hozzá 2 túlóra. Nehogy ezen múljon már?
Egy kapcsoló kicserélése sem tart évekig , az ára sem horribilis!
Szívesen meg nézném, hogy ezekben a kórházakban , hány javító-karbantartó dolgozik és mi szerepel az utolsó egy évben, a napi munka naplójukban. Azt hiszem lenne pénze a kórháznak!
Hol vannak a saját mosodák? Hol vannak a üvegházak , az állatok?
Amióta az un-ijó meg tiltotta nekünk a moslékos disznó tartást. E számozott izét etetnek a beteggel. A kaja a legnagyobb tétel. az szinte fillérekből volt. Ma nem terelik meg az alapanyag javát. Pedig sok kórházban minden adott hozzá! Az állandóan égő villanyok mibe kerülnek? Minek idegesítik vele a betegeket? Stb...
Anna Mária
@Tekla: Ja, persze, az Európai Unió tehet róla: a disznók nem zabálhatják a moslékot, így a betegekkel etetik föl.
nemjoezigy
@human: Írod: "Senkit nem érdekelne a furcsán gyors gazdagodásuk, heti 5 nap napi 8 óra munkából meg lehetne élni, nyúgdíjra, gyerekekre félre lehetne tenni és még évente egyszer 1-2 hétre elmehetne az ember pihenni valahova az országban."
- Más az ingerküszöbünk. Engem akkor is érdekelne, ha gondtalanul élhetne a kétkezi munkás is, ahogy írod.
Éspedig azért, mert a "furcsán gyors gazdagodásuk" nálam azt jelenti, hogy jogtalan erkölcstelen, a közösséget megkárosító, tehát engem "érdekelne"! Ha Téged nem is érdekelne.
.
@verőce21: írod: "Ezért kell megszüntetni 40-45 kórházat Magyarországon! "
- csak erre az esetre legalább ajánlj valami megoldást, mert sajnos az érintett lakosság anyagi és egészségi helyzete nem engedi meg, hogy utazgassanak a magyarországi viszonyok közt.
Tudod autójuk nincs, taxira pénzük nincs.
Lehet, hogy a Te megoldási javaslatodat támogatja az orvosok és nővérek hiánya, mert nélkülük még a privát kórházak se tudnak működni!
Nem győztetek meg! A meg nem érdemelt pénzekből ebben a kis országban mindent rendbe lehetne tenni!
Desischado
La voila! Íme a magyar egészségügy igazi arca! szégyen-gyalázat!
kkalman
Ezeknek a férgeknek miért kell két kiemelt kórház? Menjenek gyógyulni a közkórházakba. Lehet, hogy utána oda is jutna pénz.
verőce21
@nemjoezigy: (23:36) "...autójuk nincs, taxira pénzük nincs..." - Így viszont sokkal többet utazgatnak, mert a legtöbb matchbox kórház csak továbbküldő. Így még hosszabbak a betegutak, még nehezebben utaznak a betegek.

Első lépésben megléptük, hogy a kórházakat az állam elvette az önkormányzatoktól - mert melyik polgármester kockáztatta volna meg az újraválasztását, hogy megszünteti településén a kórházat -, így mostmár semmi akadálya, hogy az állam felszámolja a pénzhiány miatt műszerhiányos, lerobbant, stb. kórházakat.
Az idősellátó intézményekre, öregek ápolási otthona, nyugdíjasotthonokra viszont sokkal nagyobb az igény, amit ezek ki tudnak elégíteni. Személyzetből senkit nem kell elküldeni. Van egy jó eü. államtitkár, majd rendbehozza a működésképtelen rendszert. Minden jó lesz. (vedd úgy, mintha én csinálnám.) :)
mate03
@Tekla: Tündér bogaram!Útóljára mikor voltál kórházban? Február 16-tól április 20-ig feküdtem az Uzsoki-úti kórház radiológiai osztályán.Az új rész gyönyörű! A 9.épület ahol én feküdtem,egy lepukkadt,mellék épület! Az orvosok-ápoló személyzet ,kiváló!A körülmények ahol dolgozni kénytelenek,nem beszélve a betegekről!Középkori!Női-férfi WC,egy helyen a zuhanyzó dettó!Gyurcsány idejében kezdték építeni,az ápoló személyzet mesélte,hogy 2012-re kellet volna nekik is,át kerülni az új épületbe,de 2010-ben ,abból az osztályból magán,fizetős osztályt csináltak Viktorék! Szégyen hogy a Magyar egészség ügy idáig süllyedt!
mate03
@verőce21:Azt az egészségügyet,amit te vagy az eü-államtitkár csinál! Az ellenségemnek sem kívánom!
eszegfu
@verőce21: 19:30 Némi ellentmondás van... egyetértek azzal, hogy sok az áldatlan állapotu kórház, amit üzemeltetünk -- sokkal drágább pl. egy ilyen lepusztult kórházat akár csak takaritani, vagy egy "tisztasági" festést csinálni. De nem tudom megfejteni, ha jelenleg sok a kórház, akkor a betegeknek miért kell hónapokat várniuk 1-1 vizsgálatra?! Neked van ötleted?
eszegfu
@verőce21: 9:14 Azt gondolom, hogy az időseket ellátó intézményeket nem a ktv-ből finanszirozzák, hanem az idősek nyugdijából. Ha ez nem fedezi, akkor a családtagjaik pótolják.
Itt nincs is hiány személyzetből!
eugen4402
Ezeket a fényképeket kellett volna óriásplakátként a déli határon felállítani, szép nagy betűkkel rávésni három nyelven: IDE AKARSZ JÖNNI? ...Mert másra Te sem számíthatsz, no, eleget gyönyörködtél? Akkor hátra arc! lépés indulj!
nemjoezigy
@verőce21: Elolvasod amit írsz?
Írod: "Van egy jó eü. államtitkár, majd rendbehozza a működésképtelen rendszert. Minden jó lesz."
Hol élsz? Csak nem külföldön? Ezt halljuk már 30, 40 éve!
Ezt vette át ez a rabló harácsoló banda a szocializmusból, hogy majd!? propeller.hu/itthon/3114253-ennyiert-utaznak-allami-vezetok#v1350733
Na itt is van a pénzből, amit az egészségügyre is kellene fordítani!
Megkérlek, ne válaszolj, ismerem a véleményed!
eszegfu
@eugen4402: Még vezényszó sem kellene a visszauthoz! Mint a viccben: olyan csunya a nő, hogy ha leküldik a bányába, a szén magától feljön.
varirmag
Ami az eü-be történik az már a horror határát surolja.
Nem csak az épületek lerobbantak,a gépek ,műszerek egyrésze is elavult.
Ahol meg megfelelő a műszerezettség oda nem vagy csak nagyon hosszú várakozási idő után kerülhet a beteg. ( kivétel a fizetős vizsgálat, akkor van időpont néhány nap után ! )
A minap jártam a) látógatóként) kórházba, Felújított,modern,oktató kórház,de az ott fekvő ismerős szerint " a főorvos csak heti néhány órát tölt a kórházban,a többi orvos is hol van,hol nincs. A mozgásképtelen betegeket, a kevésbé rossz állapotúak etetik , itatják mert különben szomjan halhatnának.
Az eü rendszer úgy sz@r ahogy van !!! Milliárdok mennek el orvos képzésre,aztán ha végeznek... köszönik szépen...elmennek milliókat keresni nyugatra. Az itt maradók meg rohannak a magánrendelésre,pénzt keresni. Ahogy mondja a (nővérek szerint ) megtalálhatók a magánrendelésükön
RENDET kellene már tenni !Mert aki évtizedeken keresztül fizet,annak joga van (lenne !) a tisztességes ellátáshoz.De ma még emberszámba sem veszik a betegeket.
eugen4402
@eszegfu: Azért jutott eszembe ez a megoldás, mert sokan reklamálnak, hogy a magyar nyelvű táblákat nem értik a jövevények. Hát ezek a képek önmagukban is riasztóak ahhoz, hogy a határra érkező idegenek hanyatt-homlok meneküljenek innen.
Január
@eszegfu: Tudod a vizsgálat pénzbe kerül. Ezért illik betartania a kórházaknak azt a fránya teljesítmény volumen korlátot, amit a finanszírozó állít fel nekik, mert ellenkező esetben nem fizetik ki a kórháznak az elvégzett munkát. A vizsgálatok és műtétek pedig nem 2 fillérbe kerülnek. A kórházak kénytelen ezt figyelembe venni, mert így is a fizetésképtelenség határán lavíroznak. Ezért van a több havi, évi? várakoztatás.
kata53
Talán nem erélyben kellene új kórházat építeni a magyar adófizetők pénzéből!!!
kukac50
A Magyarországon levő kórházakat tegye rendbe a kormány utána a határon túliakra költhet.
eszegfu
@Január: 15:52 Értem, amit irsz... de ha mondjuk a 146 kórházból bezárják a felét, akkor lesz pénz a mütétekre és a vizsgálatokra sorbanállás nélkül?! Vagyis a bezárt kórházakra eddig költött pénzt átcsoportositják a megmaradtakra? És akkor mondjuk elég lesz az "férőhely" is a betegeknek? Ha ez igy lesz, akkor van értelme az egészségügy "átalakitásának"!!
mariaberta
De azért építsünk ROMÁNIÁBAN kórházat, mert itthon minden kórházban rend van, tisztaság, felszereltség, jól főznek, stb... lehet sorolni.
Azt gondolom aki ezt kitalálta, nincs észnél. És ha azt hiszi, hogy ezt Romániában örömmel fogadják,nagyot téved. Mért kell egyfolytában beleszólni, más országok belügyeibe, miközben élesen tiltakoznak, ha ezt velünk más országok megteszik. Ja, mert valaki azt gondolja, hogy ŐŐŐŐŐ a világ ura?
Január
@eszegfu: Az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva nem sok jót remélhetünk, mert az egészségügyből rengeteg pénzt vontak ki.
A hosszú várólisták emiatt is alakultak ki, végül is a ma kiadásait kitolták holnapra, holnaputánra. Más kérdés az, hogy a beteg vagy spontán gyógyul, vagy meghal ezalatt az várakozási idő alatt, vagy szenved valamilyen formában.
Ez a jelenlegi rendszer így egyáltalán nem humánus, hiszen az akinek van pénze az gyógyulhat, - a többiek pedig?
Jozefina
És akkor Romániában épít új kórházat a magyar kormány??? Milyen alapon és milyen pénzből??? Még ha közadakozásra szólítanák fel e nemes célra a Magyarokat és a befolyt összegből történne az építkezés azt megérteném, de így semmiféleképpen NEM!!!
bundi
@verőce21: ebben van valami...csak közben ne folyna a csapból is hogy szárnyal a gazdaság...európában a magyarokat irigyeli mindenki...meg ugye azok a fránya stadionberuházások...még a legkisebb porbafingó falusi csapatka is százmilliókat kap focira ha rokon van a parlamentben...ennek alapján felmerül a kérdés biztos a kórházakon kell kezdeni a spórolást?
eszegfu
@Január: 16:13 Akárhogy csürjük-csavarjuk, akkor is az derül ki: jelenleg KEVÉS a pénz az egészségügyben! Sok jót én sem várok, csak remélek. Pl. az is csak egy "szarakodás", hogy a kormány átvállalta a kórházak adósságát, ami szerintük 60 milliárd, egyes szakértők szerint 100 milliárd körül van. Ez azt jelenti, hogy a 2015. márc. 31-ig lejárt szállitói tartozást számitják bele. Csak kérdezem: ha átvették az anyagot már február elején, megkapták a számlát is, de ugye 60-90 napos a (sőt ennél hosszabb idejü is lehet a szerződött) fizetési határidő, már rég felhasználták, mégsem lehet beszámitani ezt a tartozást. Arról nem beszélve, hogy uj szerződéseket kell kötni(!!!), ami szerintem felháboritó, (annak tudatában főleg, hogy közbeszerzésen nyertek a beszállitók!) mert az illető tü, gyógyszer, kesztyü stb. már rég nincs meg, felhasználták, a számla ellen kifogásuk nem volt, akkor mire föl?! És most már jun. fele lassan eltelt, pénzt még mindig nem kaptak a szállitók...de ápr. 1-től ujra már tartozásban vannak az e.ü. intézmények. És akkor még semmi hir a rendszer átalakitásáról, csak a romániai kórházzal "fényezik" magukat, ami persze fölösleges, mert nem biztos, hogy jól "sül" el.
bundi
@verőce21: ja ez egyébként rémlik?
"Részlet a FIDESZ egészségügyi programjából.
(2010. április)
Az elmúlt négy év vesztesei a kórházak voltak: az aktív ágyak számát a kormányzat
16 000-rel csökkentette. Ma már egyértelmő, hogy a megmaradt 44 376 aktív ágy a
jelenlegi kaotikus viszonyok és szervezetlenség mellett elégtelen. A kórházbezárások
még középtávon sem jelentenek valódi megtakarítást. Nem igaz az az állítás, hogy
Magyarországon sok a kórház, sok a kórházi ágy. Az ötmilliós lélekszámú
Norvégiában 80, a 8 milliós Ausztriában 212 kórház van, miközben hazánkban 160
kórház található. Fekvıbeteg-kapacitásunk 4-6%-kal magasabb, mint az uniós átlag,
de a magyar lakosság egészségi állapota lényegesen elmarad ettıl az átlagtól.
Összhangba kell hozni a szükségleteket a kapacitásokkal és a finanszírozással,
valamint a betegutakat a hozzájuk tartozó beutalási (progresszivitási) szintekkel. "
egyébként 2012 es felmérés alapján:
"A fekvı beteg típusú finanszírozás azonban nem csak kórházban lehetséges, azaz nem
minden egység kórház, ami fekvı-beteg finanszírozásban részesül. Mit tekintünk valójában
kórháznak? Leegyszerősítve: olyan egységet, ahol az OEP által befogadott aktív fekvıbeteg
ágy mőködik. A 140 fekvı-beteg finanszírozásban részesülı intézmény közül 106-ban
mőködik OEP befogadott fekvıágy.
Ha a 2003-as minimum-feltételeket is figyelembe vesszük (ahol az önálló kórház
fogalmához legalább 80 aktív ágy szükséges), akkor összesen 89 magyar fekvıbeteg ellátó
egység felel meg ágyszáma alapján az aktív kórház definíciónak. további 17, aktív fekvıbeteg
ággyal rendelkezı egységben összesen még 683 aktív ágy mőködik. A finanszírozás több
mint fele a 22 „csúcsintézménynek” (egyetemek és megyei kórházak) jut "
és tudod a forrás...
egeszsegugyert.hu/pdf-ek/sok_a_korhaz_vagy_keves.pdf
innentől megint úgy tűnik forogtok mint a szélkakas...
Tekla
@mate03: 3 éve törtem el a bokám! Baleseti sebészeten voltam, szépen felújítva. Csili villi minden. Pelenka nincs, wc papír nincs ,gyógyszer nincs. Ágy tál mint az ágy tartozéka nem volt elég, a nővérek rohangásztak 3 x érte ( oda jön kérdez, hozza , elviszi). Kaja mű étel. Cukrosoknak tésztahegyek! Főzelék nincs, ha mégis ember nem tudja miből. Gyógyszert hozott, :) Persze törött bokával haza kellet volna mennem érte? Ágy összerogyott alattam. a wc-be szó szerint nem fértem be járó kerettel!! Nem volt a méretemre kórházi ruha! Stb. Minden volt ami nem kellet semmire , de ami fontos volt, az semmi.
Feraj49
Mindig a "kommunizmus áldozatait" emlegeti kormányunk ' Mi pedig a rendszerváltás áldozatai vagyunk. "Egészségesen,és betegen" is- kivéve a milliárdosaink. Mo.- kormányának nincs szüksége nyugdíjasokra betegekre,csak fizető emberekre. Kiharcoltál a rendszerváltáskor a megtévesztett emberek az effajta saját jövőjüket.,
nyanya001
6 milliárd a hibbant konzultációjára !
És még nincs vége amíg kormányon lesz, ez addig fog konzultálni milliárdokért !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.