„Esküszöm, hogy Magyarország Alaptörvényéhez és a magyar néphez mindenkor hű leszek…” – kezdődött a fogadalom, amit az ELTE egyik doktorjelöltje nem volt hajlandó letenni. Azért tiltakozott, mert nem ért egyet az alaptörvény több passzusával sem. Így hiába dolgozott érte éveken át és teljesített minden követelményt, egyelőre nem lesz doktor. Kende Juditot arról kérdeztük, milyen volt meghozni egy ekkora döntést.

Kende Judit szociálpszichológus. Doktori munkáját annak kutatására szentelte, hogy 5-7 éves kisgyerekeknél vizsgálja meg, hogyan tanulják el kortársaiktól az etnikai előítéleteket. Korábban éveken át emberjogi szervezeteknél dolgozott és önkénteskedett. Így például mikor szélsőjobbosok zaklattak romákat többek közt Gyöngyöspatán, együtt dolgoztak a helyi csoportokkal, hogy a rendőrség megfelelő védelmet nyújtson számukra. Ilyen előzményekkel nem meglepő, hogy Kende úgy döntött, felemeli a szavát az alaptörvény számára elfogadhatatlan részei ellen. Szerinte ugyanis ez több diszkriminatív elemet is tartalmaz: korlátozza az LMBTQ emberek és a fogyatékossággal élők jogait és lehetővé teszi a hajléktalanság kriminalizálását.

A doktori eskü megtagadásával kapcsolatban azt mondta lapunknak, bár a meghívó tartalmazta, hogy csak akkor jogosult a cím viselésére, ha az avatás részeként fogadalmat tesz, konkrétan a szövegben nem volt benne, hogy ennek része az alaptörvény is. Ő ennek ellenére sejtette, hogy ilyesmiről is szó lehet, így az ünnepséget megelőző este megkereste, mire is kéne felesküdnie. Ekkor még nem volt biztos benne, hogy vissza fogja utasítani a ceremóniát, így elment az avatóra.

Ennek kezdete előtt eligazítást tartottak a résztvevőknek az ünnepély menetéről, itt kérdezett rá a szociálpszichológus, hogy mi van, ha nem hajlandó az alaptörvényre esküdni. Azt felelték, ilyen még nem történt soha korábban, ennek részleteit az ELTE-t vezető rektorral, Mezei Barnával kell megbeszélnie. Végül Mezei helyett a kar dékánjával egyeztetett az eskü elutasításának következményeiről. Mint kiderült, Kende tudományos szempontból így is doktornak számít, de közjogilag nem és a diplomát sem kaphatja meg. Ezzel kapcsolatban elmondta: az nem zavarja, hogy emiatt nem veheti fel a „Dr.” előtagot a neve elé. Az már viszont problémásabb, hogy nem pályázhat meg olyan állást, amelyhez a titulusra szüksége lenne.

A felvetésre, hogy nem fél-e, hogy további hátrányok érik a karrierjében, azt felelte, kivételezett helyzetben van olyan szempontból, hogy jelenleg Belgiumban is csinál egy doktorit. Ezt – amennyiben minden jól megy – két év múlva be is fejezi. Ha pedig ott felavatják, az egész Európában érvényes lesz, így itthon is találhat vele munkát. Persze még nem biztos, hogy tényleg haza is fog jönni külföldről, ez szakmai és személyes tényezőkön egyaránt múlik.

Kende Judit arról is mesélt, a döntésével kapcsolatos visszajelzések pozitívak voltak, rengetegen gratuláltak. Legalább 200 olyan ember írt rá, akikkel még sosem találkozott és ez a támogatás nagyon jól esett neki. Igaz, lépésével a családját is sikerült meglepnie, de egyet értettek vele.

A szociálpszichológus azt is bevallotta, nem biztos benne, hogy egy ilyen döntést úgy is meg tudott volna hozni, ha nem Brüsszelben dolgozik. Úgy véli, itthon ez teljesen megakasztotta volna a karrierjét.

Végül arra a kérdésre, hogy összességében megérte-e az alaptörvény miatt hagyni a doktorit, azt válaszolta:

Igen! Nagyon örülök, hogy megtehettem. Szuper, hogy ekkora szabadságom van a lelkiismeretem szerint dönteni és cselekedni.

Az üggyel kapcsolatban az ELTE-t is megkerestük. Az egyetem válaszából kiderült, az alaptörvény beiktatása előtt is kötelező volt felesküdni az alkotmányra. Mint írták, a mostani esetet leszámítva korábban nem érkezett olyan jelzés, amely szerint a doktorjelölt kimondottan az eskütételi kötelezettség miatt ne vette volna át oklevelét. Emiatt jelenleg az egyetem nem tervezi, hogy változtatna a hatályos doktori szabályzatán.

237 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
Úgy látom az fel sem merült eddig, hogy egyszerűen morális okai lehetnek a sajátos tiltakozásának. Végtére is szociálpszichológus, aki az új alaptörvényt bizonyára nagyítóüvegen keresztül is elemezte,értelmezte és ahogy sokan laikusként mi is több kifogásolható passzust találtunk benne, ő attól sokkal mélyebb elemzés után bizonyára súlyos kifogásolható tételt is talált. Macskaszem már rögtön behelyettesítette a hazai politikai közélet gyakorlatába a cselekedetet, talán nem is jár messze az igazságtól, én mégis inkább az ifjú hölgy magas fokú erkölcsi értékrendjében hiszek.
Hogy EU.tagok leszünk -e két év múlva, azt a mai görög helyzet még alakíthatja.Bárhogy is lesz, jó szociálpszichológusra biztosan nagy szükség lesz.
" Az udvari bolond hiába szolga - szabadabb mint a királya "
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
"...az egyetem nem tervezi, hogy változtatna a hatályos doktori szabályzatán."
Persze, hiszen szolganépnél nem is kell.
eszegfu
Egy kissé "ciki" lesz, ha 2 év mulva egy európai doktorival itthon kap munkát. De még az is előfordulhat, hogy m.o-i tanulmányait felhasználva külföldön lesz elismert. Szégyen ez bizony akárhogy is nézem!
Macskaszem
Végülis a hölgy nem veszített semmit, hiszen a belgiumi doktorija Európában érvényes lesz, viszont úgy tűnik politikai ambíciói vannak, aminek ez az akció adott egy kis lökést, ismertséget. Biztos, hogy hallunk még róla.
Tibor43
Két év az sok idő. Hozhatnak egy új törvényt,hogy a belga doktori nem érvényes nálunk...
Anna Mária
@Tibor43: Lehet, hogy két év múlva már nem lesz az ország az Unió tagja, akkor hozhatnak bármilyen barom törvényt.
izo
@Anna Mária: Vagy 2 év múlva már nem lesz EU!
m.macskosz
„Esküszöm, hogy Magyarország Alaptörvényéhez és a magyar néphez mindenkor hű leszek…”
Kicsit off, de halálra röhögöm magam, amikor az amcsi filmek tanúi a bibliára téve a kezüket esküdöznek, hogy az igazat, csakis az igazat, a színtiszta igazat mondják!
Az ember vagy tisztességes, vagy nem. Aki az, úgyis igaz ember, aki meg nem, annak meg tök mindegy, mire esküszik. A gyerekeim az őrületbe kergettek azzal, hogy az oviból hazahozták azt a süket dumát, hogy istenbizony, meg becsületszavamra...
Szerencsére villámgyorsan felfogták, hogy ez nálunk, a családban "nem nyerő"!
világlátó
Úgy látom az fel sem merült eddig, hogy egyszerűen morális okai lehetnek a sajátos tiltakozásának. Végtére is szociálpszichológus, aki az új alaptörvényt bizonyára nagyítóüvegen keresztül is elemezte,értelmezte és ahogy sokan laikusként mi is több kifogásolható passzust találtunk benne, ő attól sokkal mélyebb elemzés után bizonyára súlyos kifogásolható tételt is talált. Macskaszem már rögtön behelyettesítette a hazai politikai közélet gyakorlatába a cselekedetet, talán nem is jár messze az igazságtól, én mégis inkább az ifjú hölgy magas fokú erkölcsi értékrendjében hiszek.
Hogy EU.tagok leszünk -e két év múlva, azt a mai görög helyzet még alakíthatja.Bárhogy is lesz, jó szociálpszichológusra biztosan nagy szükség lesz.
" Az udvari bolond hiába szolga - szabadabb mint a királya "
m.macskosz
@világlátó: Azt hiszem,
valamennyien értjük a hölgy hozzáállását:
gerince van.
Freewolf
Most már érthető, hogy szélliberális szemellenzővel ő minden törvények fölött áll! Nekem az anarchista, arcátlan, követelőző és magyargyűlölő szavak jutnak eszembe róla!
eszegfu
@Freewolf: Hát Kedvesem...kinek a pap, kinek a papné!
Freewolf
@eszegfu: Ahogy mondod! Ízlések és...!
eszegfu
@Freewolf: Ugy látszik ebben kivételesen egyetértünk, nem?
Freewolf
@eszegfu: Pusztán a nemet mondás öröméért nem fogok szembe menni az elveimmel!
eszegfu
@Freewolf: Én a mondásokra gondoltam, mint egyetértés...eszembe sem volt, hogy "kikényszeritsek" Belőled egy elveiddel ellenkező igent, vagy nemet.
Freewolf
@eszegfu: Világos! De szépen és udvariasan tudunk mi társalogni!
Anna Mária
@eszegfu: A nácikák nem sokáig fogják már magukra kényszeríteni az udvariasságot.
Toby
Jövőre orbáncra - a gecire ! - kell esküt tenni ! Majd belovagol mészáros-mangalica lőrintcz hátán, egyik mancsában a tákolmány, a másikban saját könyve, az "Okos vagyok !" című és lehet esküt tenni !
Freewolf
A hazánkért aggódóak nem nácik és nem liberális elmebetegek, bár egy szűk kis semmi banda ezt szeretné kierőszakolni a közbeszédbe! :-))))))))))))) Szerencsétlenek!
Főlökött
Tisztelettel megjegyzem, Kende Judit érdekeseket mondott(!), illetve olyan helyzettel állt elő, mint annó nálunk volt, amikor nem akartuk letenni a tiszti esküt, de azért mérnökök lettünk, nagy nehezen. Csak a Honvédelmi Miniszter meg ne tudja, hogy az általa aláírtak nem érvényesek :) Polgári foglalkozás szerint mérnökök, de nem tisztek lettek, a partizán harcosok :)

Alapvetően van alkotmányunk, a 49.-évi XX.-as törvény ! Számomra azért is ez a mérvadó, mivel az 'Alaptörvény'-es agyamentséget népszavazással nem támasztották alá - nem erősítették meg, a végén szereplő - aláíró személyek agydurranása, így tán nem igazán lenne irányadó-mérvadó. Halmozzam az élvezeteket, egy volt alkotmányjogász-bíró szerint, az egész csipet-csapat illegitim, így felvetődik a kérdés, hogy az általuk megszavazottak is illegitimek ? Döntse el mindenki saját maga :)

Ja az ál 2/3-addal megszavazták, majd, hogy még nagyobb feneket kerítsenek az egésznek, külön asztala is lett, nemzeti színű tollal és járt hozzá biztonsági őr is! Gyanítom, nem az eltulajdonítása-kisérlete miatt volt mindez.

Visszatérve a nem minősítem mire, arra kivállóan alkalmas lenne, hogy a börtöncellájukat tapétázzák vele, főleg azokét, akik még büszkék is ezen kreálmányra, hogy megszavazták, illetve létrehozták.

Nagyon halkan megjegyzem, hogy a 49.-évi XX.-asról, a mai napig nem derült ki, hogy miért is lenne Sztálinista(?), ezen marhaságot senki nem támasztotta alá, mivel sok - sok esetben, a mostaniaknál 'kicsivel' okosabbak módosították, kiegészítették, formálták úgy, hogy az az elvárható állapotoknak megfeleljen és jó legyen!
Ja az alaptörvény alkotói szerint Sztálinista :) De jó, hogy a véleményük számomra nem mérvadó ! Egy meggondolatlan, alá nem támasztott, agyamentség, amit állítottak, de minek, mivel tényekkel nem tudták alátámasztani a mai napig, igaz viszont, hogy jól hangzott azoknak, akik tájékozatlanok ezen kérdésben.
lópicigáspár
@Freewolf: ma, 16:57 Szóval aki liberális, az gyűlöli a hazáját?
Freewolf
@lópicigáspár: Nem! Nem a hazáját gyűlöli, hanem Magyarországot! Nem mindegy!
lópicigáspár
@Freewolf: Basszus akkor nem értem! Én személy szerint úgy érzem, hogy szeretem a hazámat. Alapjába véve utálom a politikusokat, mind egytől egyig, de mivel rajtam még csak és kizárólag ez a kormány (eddig mind a három) köszörülte a fogait, őket kimondottan utálom, ebből kiindulva hamarabb érzem magam baloldalinak, mint jobbnak. És akkor még tetéződik részemről mindazzal, hogy harminc évig fegyverrel védtem a hazámat (nem voltam rendőr csak szólok!)- Magyarországot, felesküdve annak Alkotmányára, nem a mostani tákolmányra! Most, ha nekem el tudod magyarázni, hogy miért is gyűlölöm a hazámat, Magyarországot, hát akkor emelem kalapom!
Athosz
1981 be felesküdtem a MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYÁRA! Nem tudtam, hogy időközönként lehet esküdözni hol ide hol oda! Mostanában úgy látom a / mennyi lóvét kapok? olyat esküdök! hazafiak korát éljük!
glorianna
@Tibor43: Azt nem tudom, hogy változott-e a szabályozás 2007 óta, de akkor bizony a németországi PhD-t itthon csak új itthoni vizsgával és egy kalap pénzért való honosítással akarták elfogadni. Pedig akkor már elvileg érvényes volt az EU-szabály.
justhpeter
@Főlökött: Teljesen egyetértek. Az egypárti alkotmány csak tákolmány.102 harmaddal megszavazva is csak egypárti és csak tákolmány. Innentől nem kell vizsgálnom hány paragrafusával értek egyet, hiszen nincsen elfogadva. Az Alkotmányt kulturált országokban sem a parlamenti képviselők fogadják el, hanem az Alkotmány hatókörében élő emberek, függetlenül bőrszíntől, vallástól, politikai- és nem identitástól. Itt ez a köz általi hitelesítés elmaradt. A tákolmány így egypárti maradt, nem vált, mert nem válhatott közösségi normává, ami politikailag a "ki nem szarja le" kategóriába helyezi a tákolmányt.
mate03
@Tibor43: Azt ő már vastagon leszarja!Soha nem jön vissza, ebbe a mocskos országba!
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Lackó50
Én megemelem a kalapom a nő előtt. Bár többen lennének ilyenek az országban és átvennék a politikai hatalmat is. A fiataloké a jövő. Én már csak ebbe bízok, hogy lesznek még követői és ha ilyenek lesznek a fiatalok, akkor van remény.
keresztapa
@lópicigáspár: Azt hiszed, hogy ez a majd nem orvos, saját magán kívül szeret valakit?. Vagy valamely érdekpárt szócsöve lett? Orvosi esküt nem tesz akkor mi ez a személy, nem az emberek gyógyítására teszi le az orvosi esküt, ki ne mond. !!! EZ a selejt dr címre pályázik az ilyenek nem fognak beteget gyógyítani, igaz ahhoz tudni kéne hogyan kell a betegséget gyógyítani, nem a boríték vastagságát figyelni, azt zsebre tenni gyógyítás helyett.Embereket, pártokat, kormányt lehet, szabad érdem szerint gyűlölni, de a hazádat soha @lópicigáspár: emberileg fejtette ki megalapozott véleményét.
keresztapa
Ez nem gyógyító orvos csak a neve elé kell a dr ez annyit is ér mint a kamu dr.
glorianna
@keresztapa: az ELTE-n nincs orvosképzés, a doktori fokozatnak semmi köze az orvosláshoz. Esetleg el lehetne olvasni a cikket.
lópicigáspár
@keresztapa: Az elejét biztos nekem szántad, mert nem értem? :-)
kkalman
Még sok Kende Juditot kívánok ennek az országnak! Ha sokan lesznek akkor talán lehet remény a felemelkedésre.
Lepényleső
Nyugodtan felesküdhetett volna,hiszen a jelen vezetőink közül nem egyen felesküdtek a
Magyar Népköztársaságra,s annak rendje-módja szerint el is árulták azt,most meg erre
köteleznének mindenkit. Az az eskü,ami rád erőltetnek, annyit is ér, és diktátumnak hívják.
keresztapa
@lópicigáspár: A hazaszeretetről! Az esküdről!
GeoCravker
Kende Judit a jelenleg tudható adatok alapján egyszerűen hazudik, vagy előre menekül.
A képen látható, hogy a dolgozat 2013-ban készült. 2014-ben sikeresen megvédte. A doktori tanács jóváhagyta. Érvényes oklevélszámmal rendelkezik.

Ezzel szemben olyan képet alakított ki magáról, hogy pszichológus. Ám nem az. Nem a SOTE-n végzett, hanem szociális munkásként. Az ELTE pszichológusi doktori iskolájára járt, ahol a nővére patronálta (Vö. Kende Anna)
Tehát lehet a pszichológiai tudományok doktora, de nem lesz ettől pszichológus. Ezt címbitporlásnak, hétköznapilag megvezetésnek hívják.
Amellett igen szegényesen rendelkezik önálló szakpublikációkkal. A tüntetés nagyon dícséretes, de talán nem kellene visszatérni oda, amikor a mozgalmi múlt potolta a szakmaiságot.
A publikációi zöme a nővérével társzserzésben alakult. Tehát egy egész tanszék dolgozott azért, hogy Judit publikációs jegyzéke ne egy üres lap legyen.
S itt jön az előremenekülés: Ha ezt követően bármilyen, különben jogos formai okból a doktori tanács visszavonná, különben jogosan a címet, akkor ő lenne a szegény politikailag üldözött mártír. Holott egy libaosztályú provokátor csupán
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
agnes200
Ő sem Magyarországon fog dolgozni a tervei szerint... Az ilyen személyiségekre Nyugaton igény van, nálunk pedig kifejezetten nem szeretik a gondolkodó, elveikért kiálló embereket.

A mi kormányunk még nem jött rá, hogy egy országot csak értelmes emberekkel lehet előre vinni. Persze, nem is fog, mert akkor először saját maguknak kellene átadni a helyeiket a náluk értelmesebbeknek.
Desischado
@justhpeter: Főlökött és te is jól mndjátok. nekem már régen motszkál a fejemben, mivel ez a tákolmány nem törvényes, ergo: Ezáltal ennek a tákolmánynak qa rendszere alatt hozott minden törvénye a fidesznek TÖRVÉNYTELEN, TEHÁT EL LEHET SIMÁN TÖRÖLNI!

Kende Juditról meg annyit, hogy gerinces, okos, és igaz ember! Sok sikert kívánok neki!
GeoCravker
@Desischado: Elég szomorú, hogy az ország ott tart, hogy egy ilyen sinkófáló már gerincesnek, és igaznak tűnik.
De tényleg, minek kell történnie, hogy egy politikai előremenekülést annak is lássanak,a mi. Egy formai hibás doktoriból ne lehessen politikai casus-t generálni, és a tudományos pályát ott lhessen kezeleni, ahova való. Semmiképpen nem a hordóra.
Freewolf
@lópicigáspár: Hol mondtam én azt, hogy liberális vagy?
eszegfu
@Freewolf: 15:54 Pedig teljesen ellentétes véleményünk miatt én egy jó párszor Beléd tudnék "marni"! Gondolom Te is hasonlókat gondolsz velem kapcsolatban... de mindketten "tartjuk" magunkat és szerintem ez a normális.
Freewolf
@eszegfu: Minek kötözködjek veled, ha megállapítjuk, eltérőek a nézeteink, de ettől még nem személyeskedünk! Sajnos ez liberáliséknál nem működik. Csak és kizárólag ők határozhatják meg, ki a náci és azzal vagy nem állnak szóba, vagy sértegetik. Nos, ez a liberális demokrácia receptje. Akkor ki a normálisabb?
mate03
@Freewolf:! Már megint,sértegeted azokat akik nem értenek veled egyet !Ha majd neked is kinyílik a szemed,te is rá jössz,hogy Orbán politikája,Görögország szintjére sodorja az országot!
eszegfu
@Anna Mária: 16:07 Ha ugy "általában" a Jobbikosokra gondolsz, ill. a Jobbik esetleges hatalomra jutására, akkor tartok tőle, hogy igazad lesz. Ha pedig Freewolfra gondolsz, akkor viszont -- vitáitok ellenére -- én látok benne (és ugy általában mindenkiben) "emberi" vonásokat is. Én nem kedvelem a "frontális" ütközéseket és nem azért, mert megalkuvó lennék, hanem a beszélgetések során jobban megismeri az ember a másikat, elfogadóbb lesz. Az egyik gyerekem tanitási órán a padsorok között a földön végigmászta az egész termet. A tanár megkérdezte "mit csinálsz"? Holott a helyes kérdés "miért csinálod" lett volna. Vagyis én a miértekre vagyok kiváncsi, mert a többit látom.
eszegfu
@Freewolf: 8:03 A "liberálisék" pedig pont az ellenkezőjét gondolják, vagyis csak Ti határozhatjátok meg mi a jó és a rossz. Te sértésre, sértéssel válaszolsz, aminek semmi értelme, csak nekimentek egymásnak. Azt kell mondjam, ebben az esetben Te sem tartozol a "normálisabbak" közé. Az lenne a normális, ha kizárólag a témáról beszélgetnétek sértegetés nélkül, "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" elven.
eszegfu
@szandokan: 0:10 Ne gonoszkodjál! Nem egyezik a véleményetek, de azért nem kellene piszkálni, nem gondolod?
keresztapa
@eszegfu: Ha megdobnak kővel., dobd vissza téglával, mert a kenyér az étel.A kenyérrel való dobálás az a gyengeség, a megjuhászkodás, alsóság érzet kimutatása, az erős agresszivitás eltűrését fejezi ki, ezek az örökölt vesztesek, örökkön örökké háttér szolgák maradnak! A követ dobó, soha nem lesz alku képes.
Soha nem dob kenyérrel, neki a dobandó anyaga a kő, ő ezt ismeri csak. Ha a dobó fél is kővel dob vissza, akkor azt nem fogja kővel dobálni tovább, a dobálást abba hagyja.
eszegfu
@keresztapa: Hüha! Ezt a levezetést még nem hallottam! Egyetértünk a kenyér az étel, de a többivel nem tudok azonosulni! Nem tudom, milyen tapasztalatod mutatja, hogy a "gyengeség, a megjuhászkodás, alsóság érzet kimutatás...stb." jelent, ha nem téglával "hálálom" meg, amikor megdobnak kővel? Szerintem ez a fajta agresszivitás csak agressziót szülhet, és ettől ilyen gyülölködő a világ. Én esetleg csak egy "kőzápor" után lennék képes téglát dobni. Ettől még én igen erős egyéniségnek tartom magam, van véleményem, de elfogadom a másét is!
Freewolf
@mate03: Nem sértegetek, tényt közlök. A liberális mocskok kisajátítani akarják a vélemény és gondolatszabadságot és a terrort támogatják minden ellenvélemény ellen! Bűnbanda!
Freewolf
A francba, most esett le, miért nem tette le az esküt! "Esküszöm, hogy Magyarország Alaptörvényéhez és a magyar néphez mindenkor hű leszek…”
Mindenkit véd, de a magyar nép kifejezés kiverte a biztosítékot nála! Nem akar ő a magyar néphez hű lenni!
Knapp75
@Freewolf: Azt gondold végig, hogy hányan voltak olyan gerincesek a kedvenceid közül korábban, hogy az egzisztenciájukat kockáztatva nem esküdtek fel a korábbi Alkotmányra!
Pedig az állítólag sz@r volt...
Knapp75
@Freewolf: Ha igaz lenne, amit a "Liberális mocskokról" írsz, te sem égethetnéd magad itt.
Kerdezz
@GeoCravker: Kedves Geo, sületlenségeket beszélsz. Az ELTE Doktori szabályzatának (www.elte.hu/file/ELTE_SZMSZ_12mell_edsz.pdf) 78. § (2) bekezdése szerint "A doktori avatáson az avatandóknak személyesen meg kell jelenni, és doktori avatás részeként a 3. sz. mellékletben meghatározott esküt kell letenni. A doktori fokozat elnyerését tanúsító cím viselésére csak az esküt tett személyek jogosultak."
Az ELTE Pszichológiai Doktori Iskolájának "képzésére való felvételinek és a képzésben való részvételnek nem kizárólagos feltétele a pszichológus diploma" (pszichologia.phd.elte.hu/vedesek/pszich_phd_felvi_kiiras3.pdf). Pláne nem a "SOTE-n végzett" (egyébként 15 éve nem SOTE, hanem SE), ott ugyanis nincs pszichológusképzés.
keresztapa
@eszegfu: Szerinted a követ dobó személy nem agresszivitást követelő, vagy csak azért dob kővel, hogy kenyérrel dobják meg, és ne kővel, akkor ő addig dobál kővel, még kenyérrel tudod viszonozni a kődobását. Ennyire értetlen lennék! A kődobálóval szemben nem lehet nyuszi magatartást tanúsítani,mert a nyúlnak akkor mindig futni kell, a követ dobáló elől. Vagy engeded, hogy beborítson a dobált kőhalom.
keresztapa
@Freewolf: Tökéletesen érted a lényeget, ez egyszerűen egy DK - s provokáció talált személlyel, az a lényege, hogy ne legyen jó ha magyar, még akkor sem ha a magyarnak jó! Hiszen a DK ország és magyar ellenes horda mondom én aki kettős állampolgár, de nem gyaláznám úgy a magyart mint ezek a magukat magyarnak valló személyek!
GeoCravker
@Kerdezz: Tehát a hölgy nem pszichológus. Nem állítottam, hogy kizáró körülmény. Kijelentetettem, és nem cáfoltad.
A hölgy a maga közölte képen mutogatja az oklevélszámot. a nyilvános védés és doktori tanács döntése elegendő. Előzetesen is átvehető a diploma, ha az átvételt igazolja a TO-n. Egyedi eljárással. Ekkor az átvétel igazolása pótolja a hivatalos avatást. Kellő indok lehet külföldi munkavégzés, tartós betegség, stb.
Nem szükséges személyesen megjelenni.
K.J. ír sületlenségeket. Te pedig kérdezd meg a tanulmányi osztályát bármelyik egyetemnek.
A Corvinusos diplomáim egyikét különben pontosan így adták át. Aláírtam, és csókpuszi kezembe nyomták.
Knapp75
@keresztapa: Na, itt kettős állampolgár vagy és magukat magyarnak valló személyekről beszélsz?
Más témában meg pont te vagy a magát magyarnak valló személy. ;)
csa-csa
Vajon van köze a hölgynek ahhoz a Kende Péterhez, aki az orvosi műhibákról írt (nem mellesleg fantasztikus, egyben bicskanyitogató) könyvet?
Kerdezz
@GeoCravker: Kedves Geo, akkor még egyszer fussunk neki: Az ELTE-n a doktori oklevelet csak az avatás keretében lehet átvenni, és a cím csak az avatáson való személyes (!) jelenlét és eskütétel után használható (link fentebb). Az ELTE nem a Corvinus, az alap- vagy mesterdiploma nem PhD-oklevél. Abból ugye, hogy Neked mit adnak az egyik helyen, nem következik, hogy máshol is ugyanúgy járnak el. A SOTE-t emlegetted mint a pszichológusképzés autentikus helyszínét, tévedtél. A doktori címet az egyetemek adományozzák, és ezzel kapcsolatban a saját szabályaikat és követelményeiket maguk jogosultak megállapítani. Az ELTE a fentiek szerint szabályozta ezt a kérdést, így függetlenül attól, hogy kinek mi a véleménye az illetőről, ill. hogy ő maga miért tette azt, és úgy, amit tett, tény, hogy az oklevelét nem kaphatja meg, és a címet nem használhatja. Lehet, hogy Kende Anna - hasonlóan kivétel nélkül minden emberhez - van, hogy nem mond igazat, de ebben a dologban Te anélkül hazugoztad le, hogy tisztában lennél a valós körülményekkel.
Anna Mária
@GeoCravker: Ezt te mégis hogy képzeled, hogy névtelenül, egy bulvárfórumon próbálod hitelteleníteni Kende Juditot? Miféle tempó ez?
GeoCravker
@Kerdezz: Nem Anna, Judit. Tudod, csúsztatni csak pontosan és szépen.
Azt emlegettem, hogy alapképzés pszchológiából a SOTE dolga. Valóban tévedtem, mert az orvosegyetemeké, és ilyen pl. Pécsen is van. De az ELTE nem az.
Amellett érdeklődéssel hallgatlak, hogy az aki sikerrel veszi a doktori cselekményt, ám az eskű idején kórházi kezelésben részesül, külföldön van, stb. Tehát igazoltan van távol, az véleményed szerint az életben nem lesz jogosult esetleg a cím használatára?
Ahogy Te tévedsz!
Az ilyen esetekben mindenhol lehetőség van az átvételi ceremónia formalitásának pótlására.
Amellett nem írtam milyen diploma átvétele esetén fordult elő. Örülök, hogy Te látatlanban és ismeretlenül is ilyen jól tájékozott vagy :-)
A médiában a kartársnő. Judit és nem Anna évek óta pszichológusként szerepel. Légy zsíves idézd azt a nyilatkozatát amelyikben ezt korrigálta, ki kérte magának.
Pont a Te olasatod alapján (nem vett részt ugyebár az eskűtételéen) még most sem használhatja a pszichológia doktora címet. Kilinikai pszichhológusnak meg nem az.

Tehát az általad isteni magasságokban emelt Kende Judit és nem Anna) említett nyilatkozatáról egy linket ha adnál. Tudod, a kartársnő hitelességének alátámasztására.
Rlőre is köszönöm.
Ha ilyet nem tudsz felhajtani a neten, vagy nyomtatásban, akkor elmélkedj el azon, hogy milyen fogalmakat takar a megtévesztés, a címbitorlás, a kommunikációs hiteltelenség.
Ezt is köszönöm.
GeoCravker
@Anna Mária: Az előzőeket Neked is figyelmedbe ajánlom (20:19. A "Kende Judit pszichológus" megjelölés elleni tiltakozása linkjét, ha szabadna Töled is kérnem.
Több szem többet... Hátha pont Te fogod megtalálni...

Segítek. Itt pl. konkrétan szerepel ez a megszólítás:
moderniskola.hu/koncepci%C3%B3
A cáfolatához a linket...
Jó keresést
Anna Mária
@GeoCravker: Engem az érdekel, hogy te miért folytatsz névtelen hadjáratot Kende Judit ellen, miért próbálod hitelteleníteni.
Ha személyesen ismered, nyugodtan fordulhatsz hozzá, elmondhatod neki a problémáidat.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
GeoCravker
@Anna Mária: Tegyük fel, hogy nem értek egyet az alaptákolmánnyal, tegyük fel, hogy nem értek egyet Orbánnal és siserehadával.
Akkor szerinted az kinek használ, ha egy hiteltelen, tőből evetélt, mert hiteltelen tiltakozást folytat le valaki? Ön nyert a Fidesz-nek.

" Engem az érdekel, hogy te miért folytatsz névtelen hadjáratot Kende Judit ellen, miért próbálod hitelteleníteni."
Már bocs, de tegyük fel, hogy én vagyok az ELTE rektora, akkor elfogadnád amit írtam. Ne félj nem vagyok.
Írkálok istt eleget ahhoz, hogy pontosan tudhatnád: nem szoktam adatok és érvek nélkül vagdalkozni. Most sem tettem. Ha Téged jobban érdekel a személyes motivációm, mint a tények, akkor azt hiszem Te is pontosan érzed, hogy nem egészen hiteles a dolog. De Neked fontosabb a tiltakozás ténye, mint a tiltakozás hitelessége.
Pont ez a szemlélet nem kényszerít ki egy hiteles ellenzéki fellépést.
Csak csendben kérdem: hol vannak a netadós tüntik szervezői? Ki erősödött meg a az akkori tüntetéseket követően? amikor felmorzsolta önmagát,
Ugye nem akarod azt mondani, hogy az Ördög személyesen, esetleg a képembe bújva.

De még mindig előtted a pálya. Egy konkrét linket és egy konkrét hitelességi problémát hoztam.
ha megtennéd, hogy egy konkrét cáfolatot hozol.
Továbbra is köszönöm előre is.
Anna Mária
@GeoCravker: Engem tényleg csak az érdekel, hogy téged mégis mi motivál, hogy névtelenül nekiess Kende Juditnak, mégpedig ezen a bulvárfórumon?
Mi a dolog értelme? Milyen hatást vársz ettől?
Miért nem fordulsz hozzá személyesen, ha valami gondod van vele?
GeoCravker
@Anna Mária: Vegyük sorra:
1. Hidd el, hogy elég sokan ismernek ahhoz, hogy ne legyek névtelen. Különben Téged mi jogosít fel, hogy névtelenül kiállj igazolhatatlan állítások mellett ezen a bulváfórumon (megfogalmazás Tőled)?
2. Leírtam a dolog értelmét az előbb: Mert a valós ellenzékiségben vagyok "érdekelt", nem vagyok érdekelt a Fidesz-nek szívességet tevő műmájer áltiltakozásokban.
3. Hatást illetően nekem az is elég lenne, hogy Kende Judit idejön, és ezen a bulvárfórumon tényszerűen megcáfol (pl. bemutatja az említett tiltakozást). Nem Te vagy véletlenül?
4. Kende Judit a nagy nyilvánosságot választotta egy blikkfangos bulvárbejelentésre. Semmi nem indokolja, hogy ne nagy nyilvánosság előtt mutassanak rá az akció gyengeségeire fonákságaira.
Nem tartod furcsának, hogy több fórumon megjelentek írások az akció kapcsán és Kende Judit alapvetően nem képes megnyilatkozni érdemben a tényszerű kritikákra, adatokra?
Ne gyere kérlek azzal az ovis tempóval, hogy nem méltatja az ilyen fórumhozzászólásokat válaszra. Nem válaszolt a témát feldobó blogírásra. Nem válaszolt az ezt átvevő Gépnarancson, nem reagált a Kanadai Magyar hírlapnál, Más szerző írására a MOUN-nál, és ugyanezon szerzőnek a Hírhatárnál.
Nem tartod furcsának? Azt sem, hogy a hitelesség és a zsigeri demagógia versenyében Nálad sem a tényszerűség győz?
Nem nem tartod furcsának.
Te vagy az öndefiniciód szerinti liberális. De olyan vagy, Csizmás-.szomszéd, csak hozzá képest a túloldalon.
Tényrezisztens, érvrezisztens, érvek helyet vagdalkozó és személyeskedő.
Sajnálom.
Legközelebb akkor légy szíves, ha nem a személyem érdekel, hanem az érvek a tények.
GeoCravker
@szandokan: Ideológiailag nem állunk egy oldalon azt hiszem.
De abban igazad van, hogy aki számára az ökölrázás az egyetlen érv annál hiába érvelsz. BTW, azok vannak többségben. Olykor Te is közéjük sodródsz, és néha vszínűleg én is.
E'vvan
Anna Mária
@GeoCravker: Nem a személyed érdekel, dehogy.
Az érdekel, hogy a Kende Judittal való problémádat - bármi is legyen az -, miért éppen itt, egy kis forgalmú fórumon próbálod meglehetősen ízléstelen módon, névtelenül megoldani. Nekem például fogalmam sincs, ki vagy te, de ezzel szerintem nem vagyok egyedül.
Komolyan nem értem, miért nem folytatsz Kendével inkább személyesen, vagy egy megfelelő, nyílt fórumon, névvel vitát. Szerintem az lenne a tiszta ügy.
GeoCravker
@Anna Mária: Te rohadtul nem értetted meg ezek szerint amit írtam.
Abból indulsz ki, hogy személyes problémám van a hölggyel. Nos nincs. Azzal van problémám, ha valaki hiteltelen áltiltakozásokkal segíti a tényleges fellépés erejének erózióját.
Miért itt. Szerinted a cikk, ami alatt írkálunk hol jelent meg? a Holdon.
KIfejtettem egy véleményt, alátámasztottam érvekkel.
S most fusd gyorsan át, hogy hányszor neveztél személyét nem vállaló kötözködőnek, és hányszor cáfoltad meg azt amit írtam.
Miért nem az utóbbival próbálkozol?
Nincs véleményed? Nincsenek érveid? Ostoba vagy hozzá? Nem tudsz keresni a Google-ban?
Akadj le arról a vonalról, hogy K.J. elszerette a barátnőmet, vagy mittudomén, és próbálj meg a jelenségre koncentrálni.
Hidd el menni fog.
Esetleg próbálj meg érveke helyett letiltatni. Esetleg az is menni fog. De ettől csak erőszakosabbnak, demagógabbnak fogsz látszani. Okosabbnak semmiképpen.
JAJMÁR
Kende Judit szociálpszichológus. Nyilván erről már van oklevele. Az erre épülő, magasabb, doktori címet adó phd-s képzés végén nem vette át az oklevelet. Én így értelmezem a történteket.
Ettől ő még szociálpszichológus, és tudományos
értelemben doktor is, de a dr. előtagot a neve elé nem teheti ki. Na és?

Mégis, gratula neki, hogy ezzel a tettel is felhívta a figyelmet, az Alaptörvény bizonyos "gyengeségeire", ezzel meg is kezdte szociálpszichológusként a működését :)
Persze, ő megtehette, de nem mindenki ilyen szerencsés.

"Nagyon örülök, hogy megtehettem. Szuper, hogy ekkora szabadságom van a lelkiismeretem szerint dönteni és cselekedni."
Anna Mária
@GeoCravker: Nem világos, miért ez a vehemencia.
A történetet nem találom különösebben érdekesnek, eszemben sincs kutakodni, elmélyedni a témában.
Amit viszont érdekesnek tartok, és a kérdéseim is csak erre vonatkoztak, hogy egy értelmiségi miért nem választ megfelelő fórumot egy probléma megvitatására, vagy az illetőt miért nem keresi meg személyesen, ha tisztázni akar valamit. Egy bulvárcikk alatti névtelen kommentelés valakiről egyáltalán nem szerencsés, sőt, baromira ízléstelen, akárcsak az, ahogy a személyemet támadod.
Anna Mária
@eszegfu: Szerintem most nem az a helyzet van, amikor a véres szájú, fenyegetőző náciktól megkérdezzük, hogy miért, ó, miért.
Majd megkérdezzük tőlük akkor, ha már újra megbuktak, újra elveszítettek egy háborút. A börtönben lesz idejük gondolkodni, akkor talán már válaszolni is tud a miért kérdésre egyikük-másikuk.
GeoCravker
@Anna Mária: A személyed, mint írtad indifferens. a jelenség amit képviselsz, az nem.
"A történetet nem találom különösebben érdekesnek, eszemben sincs kutakodni, elmélyedni a témában."
Ergo, egy fikarcnyi érved sincs. S félsz, adatokat sem találsz.
szandokan
@GeoCravker: Anna Mari azt kérdezi tőled, hogy egy értelmiségi miért nem egy másik fórumot választ a téma megvitatására. Ő itt vitatkozik, sajnálja le a magyar embereket reggeltől estig, vajon ő értelmiségi, ha "lealacsonyodott" ide közénk? :-) Hagyd a fenébe, szerinte mindenki nyilas meg náci, aki nem az ő nézeteit vallja.
szandokan
@eszegfu: Csak azzal gonoszkodom, akit nem tartok semmire. Ő ilyen. Ne védd már te is ezt a nem tudom én micsodát...
szandokan
@GeoCravker: Nem is kell, hogy egy oldalon álljunk, csak ne essünk egymás torkának, és ne nácizzunk le valakit csak azért, mert másként lát bizonyos dolgokat.
GeoCravker
@JAJMÁR: Itt a képernyőkép arról, amit K.J. kitett a FB-ra
4.bp.blogspot.com/-tPJBuK1Tcgs/VY8E4eNmQNI/AAAAAAAAE3A/uJPh6dCZaRQ/s1600/nodoktor.jpg

1. valid oklevélszám van rajta.
2. Az átvétel igazolásaként a "Aláírás" rovat kitöltött.

A szöveg ezer éves. Anno az Alkotmány , ma az Alaptörvény van ott, mint jogforrás.
Az eskű megtagadásával nem csak arra nem tett fogadalmat, hanem a magyar néphez való hűséget, Az igazsághoz és tudományossághoz való ragaszkodást, a tudás embertársak javára való hasznosítását is megtagadta. Úgy egy füst alatt a hazai jogrend megtagadása mellett.
Tényleg akkora hőstett?
GeoCravker
S álljon itt egy az általam írtakhoz hasonló eredményre jutó elemzés:
"A Facebookon közzétett, dicsekvő hangvételű, hőstettet igazoló dokumentumból kedrül: P-4427 számon, 2014-ben szerzett doktori fokozatot.
A maga által közreadott dokumentumból és annak számaiból az is kiderül, hogy ELTE-IPPKS-s volt, ahol nem pszichológusokat, hanem szociális munkásokat képeznek.
Ezeknek a különféle szociális munkás szakoknak valóban van pszichológiai doktori iskolai kimenete, de ez nem Kende Judit hibája...
Viszont: 2014-ig a fokozat megszerzéséig, 2011 óta úgy tüntette fel politikai ambíciói miatt magát, szociális munkás végezettséggel, hogy pszichológus, ez pedig bitorlás, ami bűncselekmény.
Igen, kérem, ez az új, magyar ellenzék, az a nemes, amelyik szerint midenki, aki részt vett az elmúlt évek országépítésében, az húzzon a francba.
Nem mintha ő lenne az egyetlen bűnözői attitűddel megáldott, aki az elmúlt 5 évben feltűnt baloldalon, csak hát, ez elég konkrét. Lehet rajta csodálkozni, meg felkészülni rá, hogy Orbán és maffiája 40 évig fognak a nyakunkon maradni."
www.hirhatar.hu/index_blog_tartalom.php?hh=Kende_Judit_hazudik_es_hiszterizal
Anna Mária
@GeoCravker: Nem célom érvelni, nem érdekel a téma.
Mint mondtam, az érdekel az egészből: téged vajon mi vezérel olyankor, amikor értelmiségiként ízléstelen és méltatlan módon, névtelenül igyekszel eláztatni egy másik értelmiségit?
Erre a kérdésre válaszolhattál volna már korábban is.
GeoCravker
@Anna Mária: "Nem célom érvelni, nem érdekel a téma."
Ezt első szóra elhiszem.
Erre írtam, hogy akár Csizmás kartárs is írhatta volna.

A kérdésedre már eddig kétszer leírtam a választ,
Most csak másolom:
"2. Leírtam a dolog értelmét az előbb: Mert a valós ellenzékiségben vagyok "érdekelt", nem vagyok érdekelt a Fidesz-nek szívességet tevő műmájer áltiltakozásokban."

A magam részéről válaszoltam. A gondolataidért Te vagy felelős. Ne engem hibáztass, ha nem láttad meg a választ, ha nem akartad meglátni a választ.
Anna Mária
@GeoCravker: Te úgy gondolod valamiért, hogy Kende a fidesznek tesz szívességet, tehát ő nem valós ellenzéki, te viszont az vagy, ergo, megpróbálod őt eláztatni a névtelen kommentjeiddel.
Ennyi eddig is világos volt, de hogy mi motivál erre az ízléstelenségre, azt nem árulod el, meg azt sem, hogy vajon miért nem vitázol Kendével inkább egyenesen, akár személyesen, esetleg nyilvánosan pl. az ellenzékiségről.
GeoCravker
@Anna Mária: S még valami
"amikor értelmiségiként ízléstelen és méltatlan módon, névtelenül igyekszel eláztatni egy másik értelmiségit"
Ha a télnyszeráség ízléstelen, akkor vállalom az ízléstelenséget,
A névtelenséget illetően ez a műfaj már csak ilyen.
Eláztatás? Ha tényszerűen igazolom, hogy valakii nem mond el mindent, az nem eláztatás.
Értelmiségként az értelmiséget?
Hát nézd. Az élet úgy hozta, hogy kertészmérnökként végeztem. Megtanultam, hogy a cigány traktoros is ember, és a Tsz elnököt is akkor tiszteljem, ha van miért. Megtanultam, hogy a diploma nem garancialevél, hogy jobb, okosabb, ügyesebb vagy, hanem egy jogosítvány. Hogy esetleg többet tudsz a falusi kovácsnál.
Ismerek olan Dr.-t, aki anno elvből nem írta ki az ajtóra, mert azt mondta, hogy az tudományos érdem és nem emberi állapot. Tanszékvezetőként ment nyugdíjba. Őt végtelenül tisztelem pl. S nem csak ezért.
De senkit nem fogok csak azért önszántamból tisztelni, mert van egy diplomája. Ez a na bumm és akkor mi van tipikus esete.
Legyen okosabb, ügyesebb, őszinte, az emberség iránti alázattal és ne kivagyiságból segítse az embereket és tisztelni fogom. Azért . De nem azért, mert értelmiségi, hanem azért mert értelmes.
GeoCravker
@Anna Mária: Ne terelj. A téma itt merült fel, itt írtam le a véleményem. Te csak akkor vagy ebben érvtelenül vitapartner, ha Te vagy Kende Judit.
De ha már annyira ismerkedni szeretnél, írd meg privát üzenetben a neved, és akkor majd bemutatkozunk egymásnak (talán). Addig akadj már le arról, hogy nem tudod ki van a nick mögött. Ha elfodlak egy ócska gatyaként, akkor viselt el a Pikk hörcsögöt.
Anna Mária
@GeoCravker: Az értelmiségi és a diplomás nem ugyanaz.
Értelmiségi lehet egy hat osztályt végzett parasztember is.

Az értelmiségi legyen szíves, ne névtelenül szórja a vádakat, hanem viselkedjen kultúrlényként: névvel, tokkal-vonóval címezze a mondandóját annak, akit illet és vitázzon nyíltan.
Anna Mária
@GeoCravker: 23:48 Sokat ittál, elszaladt veled a ló. Gondolom, ez nem csak ritkán fordul elő veled. Pihenj le szépen.
GeoCravker
@Anna Mária: 23:54
Elkerülte a figyelmedet, hogy felsoroltam hol mindenhol jelentek meg tényszerű, és konkrét szerzőhöz köthető kritikák.
Fáradj oda és keresd akár a szerkesztőséghez eljuttatott véleményként a reakciót. Szólj, ha megtaláltad.
GeoCravker
@Anna Mária: Köszönöm, hogy törődsz a kipihentségemmel. Mondtam már: ha ismerkedni szeretnél, privátban mutatkozz be szépen. Igazén snassz, hogy ismeretlenül ennyire törödsz velem.
Legfeljebb kiderül, hogy Bélucinak becéznek. Tégedet.
GeoCravker
@Anna Mária: "Az értelmiségi és a diplomás nem ugyanaz."
Akkor ne írd elő lécci, hogy én kit tartok értelmiségnek. Értelmesnek meg pláne.
szandokan
@GeoCravker: Azt honnan lehet tudni, hogy az ő valódi neve Anna Mária? Ilyen hülye nevet senkinek nem adnak, vagy mégis? Anno én is felajánlottam neki, hogy fussunk össze, de inkább elfutott...Habár megértem, egy náci üzletember, mint én, mindenre képes:-))
Anna Mária
@GeoCravker: Az ügy maga irreleváns abból a szempontból, hogy te miért nem viselkedsz kultúrlény módjára.
GeoCravker
@szandokan: Valójában jó eséllyel nem lehet tudni. De már annyira leakadt azon, hogy egy publikus fórumon miért nem adom meg az anyám nevét is lehetőleg, hogy a következő az lenne, hogy megkéri a kezem. Gondoltam elé megyek a problémának.:-)
Egyébként, ha figyelembe vesszük a moderációkérési hatékonyságot, a beküldött hírek forrásait, s azt,m hogy azokról a helyekről Propeller beküldő is küld be nem egyszer, viszont a rendszer nem engedi a kettős beküldést, Anna Máriánk alighanem a szerkesztőség dolgozója.
Egyébként a most 40+ korosztályban gyakori a név. Általában kettős utónévként.
Ami akkor is igaz, ha barátnőtől, ismerőstől kölcsönzött, Tudod, amolyan önkéntelen elszólásként.
Ennek alapján a mi Bélucink alighanem egy 45-50 éves vagy idősebb fórumozó, aki a szerkesztőség belső berkeiből keveredik ide. Esetleg saját moderátori accounttal.
Namármost. A szerkesztőség legalább egy tagja IRW ismer. Ergo, szimpla provokációt folytat. Na jó nem biztos. Úgy 80%-ra.
Igaz AnnaJucus?
Commneter
@Anna Mária: Na mondjuk, már láttam éppen elég helyen - pedig vagyok itt régóta -, hogy te meg pláne nem viselkedsz itt kultúrlény módjára!:P A pökhendiséged pedig, mindenkit fölöz, ami azt mutatja, ebben van az erőd, nem másban!:O

Persze, azt sem vonom kétségbe, hogy leszbinek - mint vallod - még talán jó lehetsz, de hogy pasi ... :o_O

Ha netán GeoCravker rászolgált volna arra, amit 00:23 h-kor írtál neki, akkor most mondhatnám akár, hogy "bagoly mondja verébnek", de jelen esetben mindkét rosszmadár, te vagy!:PiPi
glorianna
@GeoCravker: Valami nekem nem áll össze az érvelésedben. Eddig úgy tudtam, hogy pszichológiát tudományegyetemen tanítanak, az orvosegyetemeken pszichiátereket képeznek. Laikusok számára a kettő között a legérthetőbb különbség, hogy a pszichiáter gyógyszeresen is kezelhet, a pszichológus nem.
Nézd: pszichologia.elte.hu/oktatas/ba-kepzes/ és tarsnevpszi.elte.hu/
Ettől még Kende Judit lehetne egy feltűnési viszketegségben szenvedő kókler, de a szociálpszichológusi végzettségének (mindegy, hogy testvéri segítséggel vagy anélkül szerezte) megkérdőjelezése eléggé hitelteleníti a mondandód többi részét is. Kár.
GeoCravker
@glorianna: Még tiszta szerencse, hogy megadtam a forrást ami alapján vélelmeztem a pszichológusi végzettség hiányát.
Ezek szerint a Hírhatáron cikket jegyző hölgy tudhatja rosszul. Már akkor, ha Neked van iagazd, és tényleg pszichologusként végzett.
Kerestem volna életrajzát, ami a tanszéki dolgozóknál szokott lenni. Pl. a nővéréé kint van- Ám ezek szerint nem publikus. Pedig milyen szép lett volna...
glorianna
Fogalmam sincs - ami azt illeti: nem is érdekel - h mi a KJ alapdiplomája. Csupán azt a tévedést szerettem volna eloszlatni, hogy pszichológusi végzettséget orvosi karon lehetne szerezni.
A leányzó vert egy kis habot maga körül, gondolom, így akarta növelni az ismertségét. Sikerült.
Anna Mária
@GeoCravker: 00:31
Szerintem a névtelen rágalomhadjáratodnak Kende ellen - ami helyett akár írhattál volna egy cikket névvel is -, nincs több alapja, mint az idétlen macsó személyeskedésednek velem szemben.
És még te tartod magad "valós ellenzékiségben érdekeltnek", hahaha. A módszereid baromira fideszesek!
Anna Mária
@Commneter: Nem biztos, hogy a fantáziáidat mindig közzé kell tenni.
Nem hiszem, hogy rám, vagy bárki másra tartozna, hogy például az én nemi orientációmról mit gondolsz. Jobb lenne, ha például ez a te édes kis titkod maradna.
Commneter
@Anna Mária: Helyreigazítás:
"...(...)... - pedig NEM vagyok itt régóta - ...(...)..."
GeoCravker
@glorianna: Köszönöm a segítséged a kiigazításban.
GeoCravker
@Anna Mária: Kedves AnnaBéluciKond. Rgy kopott gatyával szemben akkor sem lennének macsó érzéseim, ha pőont az lett volna a lényeg. De a lényeg Tőled olyan távol van, mint ide a Tau-Ceti.
Egyébként nem hiszem. Pusztán ócska provokációt hajtottál végre a szerkesztőségi anyag védelmében.
Pétert üdvözlöm.
De ezzel a teljesítménnyel ne vágj fel. Ócska volt.
GeoCravker
@glorianna: Egyébként valóban sikerült habot verni.
De ha kiderül, hogy S.E. (Hírhatár) van igaza, akkor azon az oltáron, ahol politikai mártírt csinál magából egy különben indokolt címvisszavonás esetére, megint feláldoz valamit az ellenzékből.
GeoCravker
@Anna Mária: "ami helyett akár írhattál volna egy cikket névvel is "
Ha nem tudod, hogy ki vagyok, honnan tudod, hogy nem tettem meg? Igyál még egy kis KV-t. Nem vagy formában. De tényleg.
Alkalmasint kérdezd körbe a szerkesztőséget. Megtörtént. Buktad. Ezt is buktad kisgatya.
Commneter
"Kende Judit szociálpszichológus."!:O
Óóoo ... hogy, mekkora szerencse ez a mai világban!?:P
Így legalább, nem kell költenie orvosra!;) Elláthatja akár, otthon is önmagát!:D

... bezzeg, ha színésznek ment vóna?!:o_O
... még belegondolni is rossz!:D
JAJMÁR
@GeoCravker: 02:16 Nézd, lehet, hogy igazad van. Fura a történet. Az előbbi hsz.-t arra alapoztam, hogy a Kende Judit már 2011-ben is használta a pszichológus titulust, - és nem a szociálpszichológust, igaz, ez zavaró - erre épülhetett egy PhD képzés, de valóban furcsa. Ha szociális munkás szakot végzett alapképzésben, miért nem azt írja, és valóban, - visszagondolva - elég h@lyeség az eskütételi kötelezettség! Ezt inkább egyes munkahelyeken szokás előadni :) Továbbá, ha 2013-ban végzett, miért 2 év múlva "nem" veszi át a diplomáját?
De nem értem, miért hazudna valaki olyat, amiről pillanatok alatt kiderül, hogy hazugság? és ha az, akkor miért nem előbb és azonnal "szóltak rá"?
Miért csak most, amikor előjött az eskütétel megtagadásával?

Van ám azért ellentmondás nálad is, bőven.
Ha nem kellett esküt tenni, - és lehet, mert aki nem megy el a diplomaosztóra, annak el szokták postázni - akkor nem is tagadhatta azt meg, ugye? Pedig vádolod egy csomó dologgal, amit megtagadott még... a haza, meg a népe iránti hűtlenséggel..stb. Vádolod címbitorlással, de ezt alapozod egy másik cikkre, és egyébként is mindent, és a Kende Judit által megosztott fotókra. Ez kevés a vádakhoz nem gondolod?

Igen, igazad van, nem használ a baloldalnak ez a történet. Lehet, hogy a Kende Judit blöffölt, - és ez nem helyénvaló - de hogy úgy ugranak rá éppen az ő oldalán állók, mint kirakott szabad prédára a ragadozók, ez talán még többet árt! Szégyen és gyalázat!
JAJMÁR
Egyébként a pszichológus nem orvos, nem elmebetegségeket kezel, hanem lelki folyamatokat. A pszichiáter az orvos, ez a kettő nem ugyanaz.
A szociálpszichológus pedig a társadalom és egyes közösségeinek, valamint az ebben élő egyén lelki folyamatait, társadalmi hatásait oda-vissza. Kb.
A pszichológia doktora is pszichológus, de persze, hogy nem lett ettől ő sem orvos, a tudományos fokozatot jelöli a dr.
eszegfu
@keresztapa: 13:26 Értem, amit mondasz, csak éppen nem értünk egyet, ennek ellenére elfogadom: Te igy gondolod. Igen leegyszerüsitve: ha én megsértlek, Te ugyanugy viselkedsz, de ha Te "másznál" a lelkembe, akkor a válaszom biztos nem agressziv lesz, inkább "kikérem" magamnak.
eszegfu
@szandokan: 23:17 Valóban azt csinálsz, amit akarsz. De most ezt kifejezetten piszkálódásnak tartottam, hiszen nem is szólt Hozzád, csak "megtaláltad". Ezért "védtem" meg, mint ahogyan másokat is, pedig velük általában nem vagyok azonos véleményen. Csak ennyi, azt hiszem több szót nem is érdemel az ügy...
vizinyuszi
,,Korábban éveken át emberjogi szervezeteknél dolgozott és önkénteskedett. Így például mikor szélsőjobbosok zaklattak romákat többek közt Gyöngyöspatán, együtt dolgoztak a helyi csoportokkal, hogy a rendőrség megfelelő védelmet nyújtson számukra.,,

Inkább maradjon külföldön.
eszegfu
@Anna Mária: 23:04 Lehet, hogy igazad van, hogy most nem a miértek vannak. Én viszont akkor sem tudok kibujni a bőrömből, engem most is csak az érdekel: mi vezette őket idáig.
szandokan
@eszegfu: Anna Mari már régóta nem szól hozzám, szűrőlistára tett, amióta nácinak titulált. Az előzmények igen durvák voltak a részéről, a stílusa pedig több, mint undorító. Egy beépített tégla itt a fórumon, semmi több.
szandokan
@GeoCravker: Jól megfogtad ezt a provokátort, szerintem most simán átment az arca kommunista színbe:-)) Gratulálok!
eszegfu
@szandokan: 10:54 Értem. Nyilván Te sem jó "kenyerespajtás" stilusban beszéltél vele.
szandokan
@eszegfu: Miután lenácizott, meg azt gondolja magáról, ő sz...ta a spanyolviaszt, valóban nem. Nem ismeri el a bevándorló, a roma, és a terrorizmus problémáit, de biztosan olvastad már tőle ezeket. Egy provokátor, ez már bebizonyosodott róla, mind a három gépével együtt, amin reggeltől reggelig írogat az öt gyereke mellett.
GeoCravker
@JAJMÁR: A megtagadűsokkal kapcsolatban az eskű szövege azon a képen van, amit K.J. maga csatolt a Facebook-ra, ha ő az eskűt, mint olyat tagadja meg, akkor az egészet megtagadja,ami ott van. Ez nem az a műfaj, ahol mazsolázgatni szokás, hogy az eskű ezen pontja az enyim, a másik nem azenyim. Vagy ott van, elmormogja, vagy nincs ott. Nem lehet kicsit terhesnek lenni, illetve szexelni és szűznek maradni. Vagy, vagy.

A címbitorlás ugyanazon alapszik, hogy a hölgy úgy használja, vagy hagyja használni a "pszichológus" címet, hogy nem az. Illetve sosem tiltakozott, mert ráaggatták. Erre is igau, hogy vagy az, vagy nem az. Az, hogy nem klinikai pszichológus az tuti. Az is, hogy ha megkérdezel 100 embert, akkor a "pszichológus" alatt a klinikai pszichológust és nem a szociális munkást fogja érteni. Az, hogy sosem pontosított, akkor is passzív megtévesztés, illetve tévedésben hagyás, ha ebből a kedves papa sec perc alatt kimossa, kidumálja.
Morálisan akkor is megáll a vád, ha ma Mo.-on a politika egyik oldalán sem találsz moralitás iránti igényt. Nagyítóval sem. Minimum mikroszkóp kell ahhoz a kevéshez.

Az előbb be tettem a linket az Országos Doktori Tanács illetékes oldalára. Ott ezt olvashatod: "Az oklevél dátuma (a fokozat odaítélése az Intézmény Doktori Tanácsának döntése alapján): 2014. XII. 18."
Tehát a fokozat minden további nélkül használható az akadémiai rendszerben.

Ráröpülés: Van az a közmondás, hogy aki bajba van ágyazva, ne menjen a napra. Erre is igaz, hogy nem lehet félig terhesnek lenni. Ha valaki kirongyol a napra, hogy minden, a tudományos fokozatát ért kritikát később politikai támadásnak tüntethessen fel, az kockáztatja a lebukást is. Ha azt veszem, hogy sem a szakdolgozatban ninbcs érdemi hivatkozás saját munkásságra (irodalomjegyzék), sem a doktori tanács oldalán nincs feltöltve publikációs jegyzék, akkor sanszos eza Mártírképzős attitüd. A Ph.d. -nél ugyanis el szokás várni a jelölt, minősített szakfolyóiratban publikált, önálló dolgozatát...
GeoCravker
@szandokan: 10:58 Nem nagy öröm és mérsékelt sikerélmény :-(
Csak már nagyon unalmas volt a folyamatos terelés, hülyének nézés, trollkodás.
Miközben a troll is ember valahol. Ahogy Orbént is lehet sajnálni emberként, mert neki sem lehet öröm állandóan azzal szembesülni, hogy mindenki hülye csak ő Napóleon.
szandokan
@GeoCravker: Lehet, de én akkor is örülök annak, hogy helyre tetted, nekem nem sikerült, mert nem szólt hozzám (hozzád sem fog már...). Egyébként Orbánról nekem más a véleményem, de ezt úgyis tudod. Most panaszkodtak a gazdák itt a déli határnál, hogy a bevándorlók össze vissza sz...k, megeszik a megtermelt gyümölcsöket, szóval nem véletlen az, hogy ezt is szabályozni kell többek között. Orbán nem tagadom, egy megosztó ember, de a mérleg nyelve akkor is felé billen.
GeoCravker
@szandokan: Ami menekültileg történik sima hatalmi provokáció. Sokan meg felülnek annak. Bedobtáka kerítés ötletét és ezzelnyilvánavalóan sokan azok is nekiindultak, akik különben fél évig nem tették volna,hogy a kerítés előtt ideérjenek.
Ez olyan látványos menekülhiullámot generál, ami különben nem következett volna be. Annak minden járulékos hatásával.
Pusztán a hatalom hatalmi kommunikációs előkészítése egy rendpárti fordulat előtt.
Ócska, ezerszer lejátszott lemez a történelemben. Aljas és fasisztoid.
szandokan
@GeoCravker: Nem értek egyet veled, és ehhez semmi köze annak, hogy kinek az ötlete volt ez az egész. Az én fejemben már többször megvolt ez a gondolat, hogy mi lesz, ha majd a bevándorlók és a romák ellepik az országot, pedig sem náci, sem jobber nem vagyok. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet pártokra sem osztani, sem fogni. Te sem tudhatod, hány terrorista érkezik így az országba, és az utóbbi időben egyébként is megnövekedett az illegális bevándorlók száma. Persze, a kerítés nem végleges megoldás, csak egy kezdet, és nem kizárólag Magyarország problémája a bevándorló kérdés.
Anna Mária
@GeoCravker: Abban igazad van, amit a kormány menekültügyben művel, aljas és faisztoid.
Abban viszont tévedsz, hogy ki vagyok.
Sem a szerkesztőségből nem ismerek senkit, az égvilágon semmi közöm hozzájuk, sem "provokátor" nem vagyok.
Baromi undorító valakiről aljas módon olyasmit állítani, ami nem igaz. Kendéről is nyomod a szöveget, hiteltelen vagy, fene tudja, mi vezérel, miért támadod, a hitelteleségedet nagyon jól mutatja az, amit velem szemben is megengedsz magadnak, ahogy lihegteted újdonsült fidesznyik haverodat.
Szerintem írj a szerkesztőségnek, hogy töröljék a hamis vádakat tartalmazó kommentjeidet, mert időközben rájöttél, hogy baromira méltó felnőtt emberhez, amit csináltál.
Magyarország meg van zakkanva, egyre több az olyan ember, aki "provokátorokban" meg mittudomén, milyen őskövület rendszerek alkatrészeiben gondolkoznak. Azon azért elcsodálkoztam, hogy te, egy viszonylag értelmesen gondolkodó figura is erre a szintre süllyedsz.
Hányinger, amit műveltél, szégyellheted magad.
Anna Mária
@GeoCravker: mármint baromira nem méltó felnőtt emberhez
Anna Mária
@JAJMÁR: Nem csoda, hogy gyakorlatilag nincs baloldal: eszement gyűlölködés folyik ott is, alaptalan vádaskodás, a másik ki tudja, milyen okból való befeketítési kísérletei - nem tűnik úgy, hogy ma Magyarországon értelmes embernek bármilyen esélye lenne.

Gyomorforgató, undorító, ízléstelen, végtelenül kisstílű magyar szokás a másikat személyében támadni - rettenetesen elterjedt, már föl sem tűnik.
Anna Mária
@vizinyuszi: Nagyon nagy szükség van az olyan emberekre Magyarországon, akik kiállnak azoknak a jogaiért és igyekeznek védelemben részesíteni őket, akiket ócska jobberek zaklatnak.
JAJMÁR
@Anna Mária: 20:45 Sajnos igaz. ezeknek lejárt az idejük. Alkalmatlanok még ellenzéknek is.
GeoCravker
@szandokan: Majd egyszer, de nem itt, megvitatjuk. Talán.
GeoCravker
@Anna Mária: "Gyomorforgató, undorító, ízléstelen, végtelenül kisstílű magyar szokás a másikat személyében támadni - rettenetesen elterjedt, már föl sem tűnik."
Még most sem tettél semmi mást.

"Sem a szerkesztőségből nem ismerek senkit, az égvilágon semmi közöm hozzájuk, sem "provokátor" nem vagyok."
Ha Te mondod nyilván így van. Ám, ha az (provokátor) lennél, mondanál-e mást?

A véleményt az olvtársakra bízom.
GeoCravker
@Anna Mária: "Szerintem írj a szerkesztőségnek, hogy töröljék a hamis vádakat tartalmazó kommentjeidet, mert időközben rájöttél, hogy baromira méltó felnőtt emberhez, amit csináltál."
Közöd?
Mármint ha semmi közöd a szerkesztőséghez, akkor ehhez mi?
Nem érzed kicsit furcsának, gerinctelennek, hogy az egyik beírás szerint nem vagy provokátor, és semmi közöd a szerkesztőséghez, de különben szerkesztőséghez kapcsolódó jó tanácsokkal provokálsz?

Kelt mint fent: A véleményt az olvtársakra bízom.
JAJMÁR
@GeoCravker: 16:58 Hogy kerül ide a terhesség, meg a szüzesség, mint példa? Nem, nem olyan az eskü. A te elmondásod alapján azt kell feltételeznem rólad, hogy bármire felesküszöl, amiben szerepel a haza és a nép szó... de ugye nem? igen, ez nem az a műfaj, amiben mazsolázgatni szokás, és talán ez az oka, hogy nem tett esküt a Kende Judit, nem gondolod?

Egyébként abból, amit az előbb belinkeltél én most megint úgy érzem, megáll ez a történet. Ugyanis a képzés keresztféléves lehetett, és a diplomamunka védését követően kiállították neki az oklevelet, de talán az ünnepélyes avatással megvárták az összes végzős hallgatót és a júniust.
A címbitorlást sem találom addig visszaélésnek, amíg az be nem bizonyosodik, hogy ő azzal visszaélt, vagyis ilyen minőségben előnyhöz jutott, mert addig semmi más, mint egy pszichológus hallgató bemutatkozásának a félreértése. Ettől még nem helyeslem, hogy nem kért helyreigazítást.
(Olyanról is hallottam én már, hogy valaki diplomát hazudott, és még közjogi állást is betöltött így. )
De hagyjuk is, nincs értelme ennek a vitának most, mert szerintem egyértelműen ki fog derülni a tényszerű igazság.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@GeoCravker: Nahát, azt mondod magadról, hogy te "valódi ellenzékiségben vagy érdekelt", ám pontosan olyan módszereket alkalmazol, mint a jelenlegi hatalom, uszítod, ugrasztod a hülyéket, akiknek fogalmuk sincs, miről van szó.
Na köszi, ha te ellenzékinek tartod magad, akkor én abból az ellenzékből nem kérek.

Sződd csak tovább az ostobaságaidat a szerkesztőségről, a provokátorokról, az elvtársakról - érdektelen és hiteltelen minden szavad.
A hamis vádaskodásodért pedig mélységesen szégyellheted magad, bárkiről is legyen szó.
GeoCravker
@Anna Mária: "uszítod, ugrasztod a hülyéket, akiknek fogalmuk sincs, miről van szó."
Nem Te voltál itt a leghangosabb?
Beismerésnek tekintem.
Anna Mária
@GeoCravker: Te vagy itt a nagyhangú.
Megkérdeztem tőled, hogy mégis miféle tempó az, hogy valakit névtelenül próbálsz hitelteleníteni. Választ nem adtál, helyette elkezdtél engem is mindenféle ostoba, igaztalan vádakkal illetni. Ezek után a Kendével kapcsolatos állításaidat sem lehet komolyan venni.
Ezek után veled semmiféle vitának nincs értelme, olyan ellenzékből pedig nem kérek, ahol aljas módszereket alkalmaznak.
GeoCravker
@Anna Mária: Adtam választ, olvass vissza. Ha nem megy, akkor kérj meg valakit a környeztedben.
Addig jó hányást, csak ne a billentyűzetre. Tudod, leltári tárgy.
Anna Mária
@GeoCravker: Nem adtál választ, semmi értelmeset nem írtál, mi motivál, hogy valakit névtelenül igyekszel hitelteleníteni.
Próbáld meg akkor azt megmagyarázni, hogy miért estél nekem, miért személyeskedtél, vetemedtél mindenféle ocsmány találgatásokra a személyemet illetően, miért illettél képtelen és igaztalan vádakkal, miért bélyegeztél "provokátornak", miért uszítottál egy fidesznyiket, egy "olvtársat" ellenem. Ez milyen tempó?
Mi bajod van tulajdonképpen?
dr. prédikátor
Érdekes! végig olvastam a kommenteket és rájöttem hogy minden állatban van valami emberi,és minden emberben van valami állati tulajdonság!!!
vizinyuszi
@Anna Mária: Igeeeeeeeeen??? És Szögi tanár úrért ki állt ki, amikor a 32-es össz IQ-val rendelkező horda lemészárolta? A júniusban agyonvert mozdonyvezetőért ki állt ki? Vagy a többi áldozatért ki fog kiállni, te szerencsétlen? Majd az ilyen semmirevaló jogvédők?
Anna Mária
@vizinyuszi: Nyugodj meg szépen, és gondold végig, ki mindenki áll ki az áldozatok jogaiért.

A jogvédők egyébként nem "semmirekellők", hanem bátor, sok tudással felvértezett, gondolkodó emberek.
vizinyuszi
@Anna Mária: Nem ment fel a vérnyomásom, nyugi, ahhoz, a karcsú vagy. xd,lol
Anna Mária
@vizinyuszi: Nem gondoltam a vérnyomásodra, de azt eltaláltad, hogy karcsú vagyok. :)
vizinyuszi
@Anna Mária: Óh, ha csak karcsú lennél... xd, lol
Freewolf
A probléma az volt részéről, hogy a magyar néphez hűnek kellett volna lenni esküje szerint. Egy vérliberális soha nem tesz ilyet! Ők a magyarság ellenségei!
vizinyuszi
@Anna Mária: Sajnos olyanokat védenek, amiket nem kellene, mert semmi értelme.
Anna Mária
@vizinyuszi: Azt nem te döntöd el, kit kell védeni és kit nem.
vizinyuszi
@Anna Mária: Tessék csak nézni milyenek a kedvenceid:

mindenegybenblog.net/ezek-a-felvetelek-nem-afganisztanban-vagy-irakban-keszultek-hanem-debrecenbenezt-osszuk-meg-55640

Az idő előrehaladtával csak rosszabb lesz, mert egyre többen lesznek Európa szerte. Minket, már most bevándorlók által sújtott területnek kell nyilvánítani.
A hazai hungarikumokkal is a túl szaporodottság a fő gond; a számukkal egyenes arányban nő a gond, amit okoznak.
Anna Mária
@vizinyuszi: Hagyj engem az idióta, menekültek ellen uszító linkekkel.
Nem vagyok vevő rájuk, ugyanis nem vagyok rasszista és nem is leszek soha.
Add fel, reménytelen.
vizinyuszi
@Anna Mária: Pedig legyél rá vevő, aranyom, mert ez a valóság, mely csak rosszabb lesz. Ez pedig tény, melynek semmi köze a faji, vallási vagy bármilyen más előítéletnek.
Anna Mária
@vizinyuszi: Hiába minden próbálkozásod. Én nem félek a menekültektől, de sok egyébtől sem ebben a világban, amitől te, meg a hozzád hasonlók igen.
Anna Mária
@vizinyuszi: Ne vegyél rá mérget!
De az tutibiztos, hogy az uszítgató nácikok szorulni fognak, bezony!
Freewolf
@vizinyuszi: Az uszító liberátébolyultakat pedig egyszer felelősségre fogják vonni a magyarság ellen elkövetett bűneikért! Igaz, nem is tébolyultak, mert előre megfontolt rosszindulattal támadnak a magyarságra. Recsken van még elég lő, ugye?
vizinyuszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@vizinyuszi: De, nácik vannak, közöttünk élnek.
Nekem nincs bandám, én magam is elég erős vagyok, nincs szükségem rá, hogy bandába verődve erősnek érezhessem magam.
Ha nem haragszol, nem szórakoztatlak tovább.
Tehát kopj le szépen rólam.
vizinyuszi
@Anna Mária: De hol vannak?

Igaz, magadban is elég hardcore vagy... xd,lol

Tehát megmondod mit tegyek? És még te kéred számon máson ugyanezt?
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
vizinyuszi
@Freewolf: Megvan a saját fajtája a neten is és a való életben is, az ilyenek nincsenek egyedül, sajnos.
Ezek az ország szégyenei és még nácinak mernek másokat nevezni.
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Kerdezz
@GeoCravker: Kedves Geo, nem gondoltam azt, hogy még mindig ezen rágódtok, bár, ahogy látom, már nem is az eredeti téma itt a téma. Azért - bár sajnos nem tudok reggel-este ezen az élvezetes fórumon lógni, így kissé megkésve - visszatérek az előzményekre: Te voltál szíves ebbe a társalgásba azokat a tévedéseket / hamis vádakat belefűzni, majd újból és újból fölemlegetni, miszerint
1. KJ nem pszichológus, ezért jogtalanul használja ezt a titulust,
2. KJ-nak szociális munkás végzettsége van (amit forrásod szerint az ELTE IPPK-n szerzett),
3. a PhD oklevelet megkapta/megkapja akkor is, ha nem teszi le az ominózus esküt,
Állításaidat két forrásra támaszkodva tetted: a muon.hu-ról, ill. a hirhatar.hu-ról, és hivatkozol még az Országos Doktori Tanács honlapjára.

Ezekkel az állításaiddal úgy kapcsolódsz ahhoz az eseményhez, hogy KJ nem tette le a doktori esküjét, hogy KJ személyét dehonesztálod másoktól kritikátlanul/tudatlanul átvett állításokkal, azaz nem a cselekedetet értékeled, nem arról alkotsz véleményt, hanem a személyről magáról. Ez manapság nagyon gyakran, főként a politikában használt eszköz, az ún. karaktergyilkosság, vagy egyszerűen lejáratás, amivel színüktől függetlenül a totalitárius rezsimek gyakran éltek/élnek, de ettől még tényszerűen manipuláció, PR-fogás.

Próbáltam kicsit tájékozódni a tényekről, és a következőket tudtam meg:
1. KJ pszichológia szakot végzett az ELTE-n, így ő - bárki bármilyen tévedésben van e szakmával kapcsolatban - pszichológus. Mivel nem nyilvános forrásból jutottam az infóhoz, s mivel az, hogy ki milyen adatot oszt meg másokkal magáról, személyes joga, egyéb konkrétumot ezzel kapcsolatban nem fogok itt elmondani, de neked, kedves Geo, ha megadod a címedet, megírom a pontos adatokat.
2. Hogy van-e szociális munkás végzettsége, azt nem tudom, de hogy a forrásod, a hirhatar.hu hülyeséget beszél, az sajnos tény. Az ELTE IPPK (ippk.elte.hu/) nem képez szociális munkásokat, így KJ ott biztos nem szerzett ilyet. Neked...
Kerdezz
folyt. (bocs, kissé hosszú lesz)

2. Hogy van-e szociális munkás végzettsége, azt nem tudom, de hogy a forrásod, a hirhatar.hu hülyeséget beszél, az sajnos tény. Az ELTE IPPK (ippk.elte.hu/) nem képez szociális munkásokat, így KJ ott biztos nem szerzett ilyet. Neked nyilván nem kell minden rosszindulatú firkász szövegét ellenőrizni, mielőtt hivatkozol rá, de legalábbis gyanús lehet, ha annyi logikai hiba, tendenciózus csúsztatás van benne, mint ebben a cikkben – de itt most nem ezt elemezzük.
3. Arról, hogy ELTE-n eskü nélkül (amit előtte alá kell írni) nem vehet részt az avatáson a doktorjelölt, és így nem kapja meg az oklevelét, és nem használhatja a címet, már a július 7. 12:48-as kommentemben írtam, a hiteles (!) forrást is beidéztem. Ha valaki megnézi, azt is elolvashatja ott, hogy sem a külföld, sem a betegség nem indok, az egyetem akkor legfeljebb egy külön, egyéni alkalmat szervez az avatásra. Hogy ezzel ellentétesen ki mit szajkózik, annak nincs köze a tényekhez. Az ODT állítása, miszerint van dátuma az oklevélnek, sincs ellentmondásban ezzel, hiszen a címet törvényi felhatalmazás alapján az egyetem adja, és a feltételeket is ő állapítja meg, oklevél van, száma is van, de a jelölt nem kapta meg. Az ELTE így állapította meg a saját szabályait, és szokatlan módon be is tartja.
Kedves Geo, ha félreteszed az ezen a fórumon is kapott támadások miatti frusztrációidat, s ha tényleg fontosak neked a tények, akkor gondold végig, hogy jogos volt-e részedről a személy besározása.
GeoCravker
@Kerdezz: Elnézést, hogy random válaszolok:
- Itt elolvasható az eredeti eskű szövege:
epika.web.elte.hu/doktor/edsz.html
Ebből világosan kitűnik, hogy az alkotmány, mint egyetemes jogforrás szerepel. Ez jelenleg az alaptörvény. Nem szeretem, de ez van. Az is világos, hogy magyar állampolgárként akkor is kutya kötelessége a helyi érdekű jogrendet betartani, ha nem teszi le az esküt. Nem elvi síkon, hanem a gyakorlatban, a mindennapokban. Ezzel párhuzamosan a megtagadása számos olyan pont megtagadását is jelenti, ami morálisan megkérdőjelezhető. Olyan apróságok, mint tudomány, igazság, humánus értékek (embertársaim javára), stb. Ezek szereplése az eskű szövegében ősöreg. Hasonló volt az is, amit '96-ban velem is felmondattak. Mondom, jogilag tőlem azt tagad meg amit akar, de egy emberekkel foglalkozó tudományos doktortól morálisan nem fogadom el ezek megtagadását.
A nem-magyar állampolgárok számára van alatörvénymentes szöveg. Mivel a rektor adhat lehetőséget egyéni megoldásokra, egy kérvény, miszerint annak letételével abszolválná az avatást hitelesebbé tenné, hogy tényleg csak azzal a fránya szóval van baj. Lehet, hogy elutasítaná a rektor, de hitelesebbé tenné, hogy nem egy mártírképzős előremenekülésről, politikai habverésről van szó.
- A valós végzettségét illetően nincs publikus szakmai életrajza ezek szerint. Ezt sajnálatosnak tartom. Te azt mondod, azt tesz közszemlére amit akar. Nos, Nem egészen. A szakmai életrajz közzététele, talán nem jogilag kikényszeríthetően, de elvárható (nem a szeretői száma, telefonszáma, stb., hanem a szakmai) Elémenve a kérdésednek, igen, az enyém elérhető.
- A végzettséggel kapcsolatos polémiának elé lehetett volna menni.
- A felajánlásoddal köszönettel nem élnék. Nem gyávaságból, struccpolitikából, hanem azért amit korábban írtam. K.J. maga választotta a nagy publicitást. Ezt követően nem szeretnék átmenni fülbegyónósba. Vállalva azt is, hogy porrá aláz, és tételesen még a kötőszavakat is cáfolja.
GeoCravker
@Kerdezz: (folyt.)
tételesen még a kötőszavakat is cáfolja...
- Mert, és ezt általában gondolom, érdemben besározni azt lehet, akin megtapad a sár.
- Például azért mert mégis van valami formai bibi, amiért egyfajta előremenekülést hajtott végre.
- E tekintetben az a fránya publikációs jegyzék béldául újabb lábat üthetne ki a sámli alól, amin állok. Ez a jegyzék különben a védés alapfeltétele, de ott még lehet (bár nem illik) olyan módon emlegetni egy 10-es impact-számú (na jó ez vicc :-) ) publikációt, hogy megjelenés alatt van. Ám ezt nem lehet sokáig. S van pár olyan formai, szerzői hiba ( a tudomány művelésével kapcsolatos súlyos vétség), ami miatt utólag is érvényteleníthető a védés eredménye, illetve a megismételt doktori eljárást lehet kezdeményezni. S amely esetben nagyon jól jön a Magyar Mártírképző osztályozóvizsgája (előremenekülés). S ez is az a kategória, ami nem személyemben érdekel, tehát ha publikus lesz, majd megnézem.
- Oklevél/fokozat. Akadémiailag ez olvasható: Az oklevél dátuma (a fokozat odaítélése az Intézmény Doktori Tanácsának döntése alapján): 2014. XII. 18.
- Hírhatár/S.E. nem tisztem védeni, tegye meg maga, ha akarja. De azért az élő kérdés lehet, hogy ha egy másik doktorija lesz Brüsszelben, és ez nem az, akkor melyik az egyik?

- Természetesen, ha szerinted több van még ebben a témában, akkor gyürkőzzünk neki. Addig egy idézett máshonnan:
"A helyzet demonstratív voltát, a hölgy politikai ambícióit, de még a véleményéhez való jogát sem vitatom. Vitám legfeljebb a jelenség interpretálóival van. Mert érdemes talán kicsit kevésbé sietni szentté avatásával. S ott kezelni a jelenséget, ahol érdemes. Politikai tiltakozóakciónak egy olyan jelölt részéről, akinek alig van valós vesztenivalója."
propeller.hu/itthon/3122395-gondolatvilagban-kerdojeles-gracia-avatas
Kerdezz
@GeoCravker: Kedves Geo, a linked hibás, a hatályos szabályzatot itt találod: www.elte.hu/file/ELTE_SZMSZ_12mell_edsz.pdf. (Ezt egyébként már egyszer beidéztem...) Ez ugyan tartalmilag csak csekély mértékben módosítja azt, amit állítasz, de hát mégsem "egyetemes jogforrás"-ról van benne szó. Igen, igazad van, azzal hogy egy eleme miatt nem tett esküt, az egész esküt tagadta meg, de ebből ugyebár nem derül ki az, hogy a nem kifogásolt részekkel egyetért-e vagy sem. Ha allergiás vagy a mogyoróra, és nem veszed meg azt a müzlit, ami tartalmaz ilyet, nem jelenti ugye, hogy nem ennéd meg szívesen mondjuk az aszalt meggyet sem. Hogy KJ miért nem volt hajlandó esküt tenni, azt csak ő tudja, és ő viszont azt állítja, az Alaptörvény miatt, ez pedig benne van ebben az esküben.
KJ-ről nem tudom, hogy külföldi-e, de az előzmények alapján kevéssé tartom valószínűnek. A rektor, igen. De mi is van odaírva? "78. § (4) A rektor különös méltánylást érdemlő okból egyéni kérelemre engedélyezhet az (1) bekezdéstől eltérő egyéni avatást is." Azaz nem csoportosan, az ünnepi ülés keretében, az esküről nem az (1), hanem a (2) bekezdésben van szó. Az egyéni avatás pedig nem azt jelenti, hogy eltérő követelmények szerint, hanem hogy nem csoportosan. Egyébként tudsz arról valamit, hogy beadott-e ennek ellenére KJ kérelmet a rektornak? Én nem, de nem is feltételezem, sem ezt, sem az ellenkezőjét.
Én sem tartom szerencsésnek, hogy nem érhető el a szakmai önéletrajza. Ugyanakkor pusztán emiatt és néhány elfogult, rosszhiszemű firkász miatt nem vádolnám azzal, hogy akkor pl. meg se született - általában a születési dátum is szerepel a cv-ben. Kedves vagy, hogy igyekszel elébe menni az igényeimnek, de nem rólad van szó (emlékeztetőül: nem a személyt kifogásolom, hanem az állításaidat, ezért - bocsáss meg érte - nem is vagyok kíváncsi az önéletrajzodra). Azt ugye azért jól érzékelem, hogy a karaktergyilkossággal kapcsolatos véleményemre nem reagáltál?
GeoCravker
@Kerdezz: A link nem hibás. Annak illusztrálására tettem be, hogy a régi szöveg is hasonló volt. Természetesen elolvastam az aktuálisat is, de az is tartalmaz "alaptörvénymentes" verziót is. Tudod, lehet, hogy elutasítják az arra vonatkozó kérvényt, lehet, hogy nem. Egy kísérletet megért volna, mert ha sikerül, akkor politikailag talán nagyobbat is szól, és a kísérlet legalább azt igazolja, hogy nem egy eleve kiszámított avatásmegtagadás (vö. mártírképző) a cél. Azt nem tudom valóban, hogy történt-e kérelembeadás. De, éppen mert alaptörvényileg nagyobbat szólt volna, gyanítom, hogy nem. Egy pszichológustól pedig elvárom, hogy szociálpszichológiai szempontból is értékelje a helyzetet. S korántsem tartom K.J. -ot ostobának.
Egyébként az internet nem igazán tud a disszertáción és néhány előadáson kívül olyan publikációról, ami a/ egyszerzős b/jelentős külföldi lapban, ill. akadémiai kiadványban jelent volna meg. c/ tudom, hogy ettől még lehet, de azt alighanem a disszertáció irodalomjegyzéke tartalmazná. d/tudom, hogy ez sem kötelező, de..
Karaktergyilkosság: ha valaki cselekedetével kapcsolatban morális hézagokat érzek, akkor annak megemlítése kétségtelenül a személyről (is) alkot véleményt. Azt leírtam (emlékeim szerint), hogy hol éreztem morális hézagot.
Kerdezz
@GeoCravker: tételesen még a kötőszavakat is cáfolja... (folyt.)
"Mert, és ezt általában gondolom, érdemben besározni azt lehet, akin megtapad a sár." Ja, Nagy Ferenc, Kovács Béla, Kéthly Anna, Peyer Károly, Mindszenty József mind a kommunista karaktergyilkosságok áldozatai voltak a maguk idejében, de lehetne említeni a másik oldalról is, tegnapról is.

Publikációs jegyzék. Ismered az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola követelményeit? Van benne 10-es impaktfaktor-követelmény, vagy ezt csak úgy példálózva mondod, aminek az ügyhöz semmi köze, de jó érvnek láttatható. Ismered azt, hogy az ELTE eljárásában hány fórum vizsgálta a jelölt ezen követelményeinek teljesült voltát? Ha kifogásod van ezzel szemben, hát tedd konkrétan, minek nem felelt meg a jelölt. Volt erre példa az előző választások előtt, egy szoci képviselő jogellenesen, plágiummal szerzett doktori címet, szóltak az ELTE-nek, vissza is vonta. Nosza!

Igen, nagyon jó, hogy beidézted a endresy.blogspot.hu/2015/06/kerdojeles-gracia-avatas.html-t. Az - persze az egész cikk, nem pusztán a rövidke idézeted - pontosan megmutatja, hogy mi a különbség a megfontolt, több szempontból közelítő, érveket felsorakoztató véleményalkotás és a személyeskedő, egysíkú, tendenciózus lejáratás között. Ha nem bíznék a hozzászólásaid alapján abban, hogy Te is érted ezt, hidd el, nem elegyedtem volna szóba veled.
GeoCravker
@Kerdezz: Ahhoz a 10-es magam is odaírtam, hogy vicc. Csak csendben jegyzem meg, hogy minden nagyszerűsége dacára egy baromságnak tartom az IF-alapú fétiskezelést.
Az ELTE-n különben 3 publkációt kell teljesíteni. Pont az általad hivatkozott PDF-ben pedig ezt lehet olvasni:
Publikációs követelmények
19.§
(1) A publikációkkal szemben nincs elsőszerzős követelmény.
(2) Az impakt faktor listán szereplő kiadványok mellett a következő kiadványokat fogadhatók
el, mint referált lista:
a) Computing Reviews által referált folyóiratok;
b) Mathematical Reviews (MR) által referált folyóiratok;
c) Zentralblatt für Mathematik által referált folyóiratok;
d) Compuscience (CS) által referált folyóiratok;
136
e) Referativnij Zsurnal által referált folyóiratok;
f) minden referált sorozat, például Lecture Notes in Computer Science (LNCS), stb.;
g) minden olyan folyóirat, amelybe az előadások lektori válogatás alapján kerülnek be;
h) minden olyan konferencia kiadványa, amelybe az előadások lektori válogatás alapján
kerülnek be;
(3) Az f)-g) pontokban szereplő kiadványok esetében az IDT egyedileg dönt arról, hogy az
adott kiadványt elfogadja-e, vagy sem.
(4)A fentiek értelemszerűen vonatkoznak a pusztán elektronikus formában megjelenő
folyóiratokra és konferencia-kiadványokra is.

Korábban említettem, hogy Tézisek-ben is hiába lerestem, pedig ugyanitt ez olvasható mint tartozékról a tézisekben:
"e) a tézisek alapjául szolgáló közlemények teljes bibliográfiai adatokkal ellátott listáját,
valamint a jelöltnek a dolgozat témájában megjelent további publikációinak jegyzékét."

Úgyhogy nagyon úgy tűnik, hogy ezt a formai hiányosságot körbejártuk.

Viszont a keresgélés közben ide tévedtem: pszichologia.elte.hu/oktatas/doktori-iskola/ , ahol azt olvasom, ha igaz, hogy a doktori iskola titkára, akinél a papírok összeérnek, K.J. nővére. Tudom karaktergyilkosság, meg minden ilyesmi...
Meg sem szólalok
Anna Mária
@GeoCravker: Azt jól teszed. Nem is kellett volna megszólalnod.
Geyza
Kende kisasszony tovább folytatja a süllyedést, amit még mélyrepülésnek se neveznék, ahhoz legalább repülni kéne tudni.
1. Az Alaptörvényre úgy "kell felesküdni", hogy semmi olyat nem vállal vele, amit egyébként nem, ha magyar állampolgár. (Lehet vitatkozni Geoval, hogy melyik érvényes, mindegy a lényeg szempontjából. MERT SEMMILYEN PLUSZT NEM VÁLLAL AZ, AKI ESKÜT TESZ EGYIK VERZIÓ ESETÉN SEM.)
2. Semmilyen logikai módszertan nem támasztja alá, hogy attól még, hogy kettő újság, ahogy itt írja valaki a Hírhatár és a Muon hozta csak le az ellenkezőjét, attól még az az igaz, ami a többi helyen megjelent. ez csak a média állapotáról árul el dolgokat. Na, de ráadásul nem is ez a kettő, hanem 6-7 médium, az ne legyen megtévesztő, hogy a Hírkereső miket dob ki. :)))
3. A médiumok esetén arról is érdemes beszélni, hogy az Index az ATV és Origó (biztos forrásból tudom): éppen azért nem hozta Kende média hack-jét, mert éppen a Hírhatár cikk szerzőjével konzultáltak.
4. Ahogy én tudom, a tanárnő azért írta meg a Hírhatáron a cikket, mert rengeteg újságírói megkeresést kapott, és így tűnt neki egyszerűbbnek. (Nem nagyon veszi fel a telefonját, néha napokig se..., ez lehet pl. egy ok arra, hogy a cikk megszületett, mert megunta a telefonokat. )
5. Kende azért lenne jobb, ha ezt a médianyomulást abbahagyná, mert nem csak ez a Sebestyén jól ismert újságírói körökben, hanem arról a fertályról, pl. Mérő Lászlónak is kiváló médiakapcsolatai vannak. Nem azt mondom, hogy ő fog a médiához fordulni, de ha az egyiket megpróbáljátok itt elhitelteleníteni, lesz másik. Ha őt is, még mindig lesz másik, és így tovább.
6. Kende Judit ezt elvesztette.
7. Ha folytatja a médiahadjáratot, a doktori fokozatát is el fogja veszíteni.
8. Kende HAZUGSÁGÁNAK A LÉNYEGE, HOGY AZT ÁLLÍTJA NEM DOKTOR, MIKÖZBEN 2014 DECEMBERE ÓTA DOKTOR.
9. Lássuk a tényeket, hogy mennyire ÉRDEMTELENÜL.
9.1. A doktori iskola szabályzata...
Geyza
@világlátó: nem szociálpszichológus. szociális munkás. az elte ippk-n, aki interkulturális pszichológia és pedagógia szakra járt, annak az van a diplomájában, hogy interkulturális pszichológia és pedagógia szakember (felvi.hu tájékoztatást ad arról is, hogy mi fog szereplni a későbbi oklevélben), illetve az ippk honlapján hosszan ki van fejtve, hogy ezzel a diplomával milyen típusú szociális munkákat lehet elvállalni. (itt tájékozódj: ippk.elte.hu/oktatas/interkulturalis-szakerto-ma/)
Geyza
@Kerdezz: a Hírhatár nem beszél hülyeséget,pl. azért, mert a szerző tanár, és a teljes média jobban hallgat rá, mint azok, akik elsőre felkapták a kislány butaságát. itt van az ippk honlapján, hogy az interkulturális pszichológus és pedagógus gyakorlatilag szociális munkas. ippk.elte.hu/oktatas/interkulturalis-szakerto-ma/
Látom, nagyon azon vagy, hogy ettől a libától elvegyék a fokozatát, mivel tökéletesen az ellenkezőjét csinálod, amit akarsz.
Geyza
@Anna Mária: az igazság nem szólalhat meg, csak a média hamisítás. Szép új világ. Szerencsére Belgiumban. :D
Anna Mária
@Geyza: Mármint GeoCravker és az igazság? Így együtt ez kicsit vad. :)
Geyza
@Anna Mária: Geo-t eddig minősítetted. Érvek? Tények? Doktori szabályzat? Doktori Tanács? Most képzeld el a következőt: nem tudhatod, ki ez a Cravker, de pl. ha az egyetemen dolgozik, holnap akár az nmhh-hoz is fordulhat, ha pl. az elte érintett munkatársa. Hm? :)
Anna Mária
@Geyza: Semmi köze a doktori tanácsnak ahhoz, hogy ez a GeoCravker engem azzal vádolt, hogy a szerkesztőség provokátora vagyok. Bár lehet, hogy már a doktori tanácsnak is ezt meséli! :D
Geyza
@Anna Mária: ezek nem fontos dolgok, ez csak virtuális vircsaft. Szerintem ezen ne húzd fel magad. :)
GeoCravker
@Anna Mária: Most nem tudom, hogy a szerkesztőségi munkatárs vagy a provokátor volt számodra sértőbb. :-)
Szerintem relaxálj, mert egyre mélyebbre keveredsz egy helyzetbe, amiből nem tudsz majd kikeveredni. Ja, és nem jogilag, hanem itt. Egyre jobban belsüppedsz a személyeskedő troll szerepébe.
Félre ne értsd. Csak bátorítani tudlak. Látod, nekem meg sem kellett szólalnom, és Te milyen jól behergelted megint magad :-)
Ja, és érveid Tényeid nincsenek.
Olvass Vissza. Kerdezz nickel legalább vitatkozni lehetett. Veled? Ugyan már, kicsicsibe
Kerdezz
@GeoCravker: Kedves Geo, impaktfaktorban egyetértünk.
Amit utána írsz, az sajnos megint az előző metódus folytatása, mondasz valamit, felületes tájékozódás alapján tényként beállítva, elmondom, miért tévedsz, erre előjössz egy újabb mellélövéssel - megvallom, ezt már eluntam, úh. most utoljára teszek kísérletet.
Beidézted az ELTE szabályzatából a publikációs követelményeket, ismét nagy precizitással: az Informatikai Karét. KJ a Pedagógiai és Pszichológiai Karon doktorált. Ismét anélkül állítod tényként, hogy nem megfelelőek a publikációi, hogy tisztában volnál a megfelelőség e tekintetben érvényes ismérveivel.
Belengeted Kende Annát, a doktori iskola titkárát, "akinél a papírok összeérnek", azt mondod, KJ nővére. Én ezt nem tudom, de ha úgy is volna, vajon az szerinted a magától értetődő, hogy ha valakik rokonok, akkor minden módon, akár szabálytalanul is támogatják egymást? Sajnálom, ha számodra ez a norma. Próbáltam egy kicsit keresgélni, és mit nem találok: Kende Annának van egy Péter és egy Ágnes nevű testvére, de Judit nevű nincs (www.ceskatelevize.cz/specialy/bathory/hu/alkotok/janos-kende/).
Szóval csak hogy a leltár teljes legyen, lehazugozol egy embert felületes és torz információk, fals vélekedések alapján, meggyanúsítasz egy másikat azzal, hogy csal az általad rokonának vélt érdekében, és implicite meggyanúsítasz egy teljes egyetemi doktori eljárási folyamatot, amiben számos szakember, testület vett rész, hogy vagy szakmailag elégtelen amit művelnek, vagy olyan figyelmetlenek/elfogultak, hogy nem veszik észre a szakmai elégtelenséget. Persze, ezt így nem mondtad, de ha majd egyszer végre elérsz a valós publikációs követelményekig, akkor még mindig azon rugózhatsz, hogy Te nem találod a publikációkat. Ők meg megtalálták, ezért megítélték KJ-nek a doktori címet, amit meg ő nem vett át. További jó szórakozást a konteógyártáshoz.
Anna Mária
@GeoCravker: Ne aggódj, én aztán nyugodt vagyok és csak röhögök rajtad, hisz tudom, hogy semelyik feltételezésed nem igaz, pusztán ostoba, üres vádaskodás.

Látod, Kende-ügyben is milyen szépen eltaknyoltál, kár volt a gőzért, amit egy karaktergyilkossági kísérletbe belepumpáltál.
GeoCravker
@Kerdezz: "Beidézted az ELTE szabályzatából a publikációs követelményeket, ismét nagy precizitással: az Informatikai Karét. "
Látom figyelsz :-) De ne izgasd magad. A folyóirat-jegyzék más, de a követelmény általános (3 publ. minimum, szorzószámokkal 24 kreditben)
Baromi egyszerű okból. Az ELTE szabályzat követel meg minősített publikációt. Alulról felfele meg nem lehet felülszabályozni, csak szigorítani.
GeoCravker
@Anna Mária: Amikor vizilovak dübörögnek tudod mit kell tenned? Utat adni. Ez a téma már régen túl van a Te szinteden.
Anna Mária
@GeoCravker: Tévedsz már megint. Én soha nem süllyedek a te szintedre. Nem kísérletezem karaktergyilkossággal, nem vádolok senkit hamisan.
GeoCravker
@szandokan: 0708 10:58
Tulspilázták a védelmet. Kár volt: propeller.hu/itthon/3127594-vajas-doktori-esete-nappal
Ezt hívják kontraproduktív kiállásnak.
GeoCravker
@Anna Mária: Az előző hozzászólás (szandokannak) Neked is lehetne tanulságos. Tudni kellene mikor kell leállni.
Ahogy Geyza írta: ellöktétek Kende Judit abba az irányba ahonnan könnyen lehet: visszavont doktorival jön vissza.
Hidd el, tényleg nem jó láb alatt lenni, ha a vizpacik jönnek. De Te ezt úgysem érted.
Pá, kis aranyom Pá...
Anna Mária
@GeoCravker: Fogalmazz másképp, ez így magas lesz az újdonsült haverodnak! :)
Anna Mária
@GeoCravker: 8:31
Rég leállhattál volna az összes karaktergyilkossági kísérleteddel, sőt, bele se kellett volna fognod.
GeoCravker
@Anna Mária: :-)
Tudod, van egy szint ahol ez az önismételgetésed kevés, mint mackó sajtban a brummogás. Ez az a szint, amikor vagy tényeket cáfolsz, vagy hallgatsz.
Ballagj ide:
propeller.hu/itthon/3127594-vajas-doktori-esete-nappal
És tételesen kezd cáfolni. Ha pedig nem megy, akkor nagyon csendben kullogj odébb.
Ez tényleg nem a trollok szintje már.
Csók puszi, miegymás.
Anna Mária
@GeoCravker: Rég elkulloghattál volna, ha szorult volna beléd egy picinyke erkölcsi érzék. Még azelőtt, hogy karaktergyilkossági kísérletekbe fogtál volna és hamisan vádaskodtál volna.
Geyza
@Anna Mária: Hamisan? Hát, már nyilvános a "disszertáció" és az "impakt faktorok" is. :P
Geyza
@GeoCravker: olyan képet alakított ki magáról, hogy pszichológus: bűncselekmény. ha egy bűncselekmény nyilvános, az ügyészség hivatalból megindíthatja a nyomozást, annak nyilvános mivoltja miatt.
Geyza
@Kerdezz: Tévedsz! Juditnak 2014. XII. 18-án odaítélte az ODT a fokozatot, ettől a naptól kezdve doktor. Az eskün azért nem vett részt, mert visszavonták azt. Ezt is a kis butuska saját magáról hozta nyilvánosságra, mivel: ott van a Facebook-oldalán, az oklevél szám mellett kézírással, hogy téves bejegyzés. :) Az eskütételnek külön bulletinje van, ezért, a téves bejegyzés nem azt jelöli, hogy nem fog megjelenni az eskün, hanem a külön bulletinen később (géppel, nem kézzel) kitöltik, hogy nem vette át. Van még valami kérdés esetleg állítás? Na, már csak, ha tényszerű...
Geyza
@glorianna: nem szociálpszichológus, hanem szociális munkás. az elte ippk honlapja szerint legalábbis...
btw. a terjedelmi és impakt faktoros hiátusokkal és plágiummal tűzdelt doli már napvilágot látott a mai napon.
Anna Mária
@Geyza: A legjobb a "mivoltja". De a "nyilvános bűncselekmény" se kutya! :D
Geyza
@Anna Mária: tőlem mivoltya is lehet. :) arra gondolsz esetleg, hogy az elterjedt az a mivolta? gondolom, igen. és helyes logikai fejtegetésed szerint a másik alak ezért hibás. ez a te gondod. a ba-be/ban-ben irány- és helyhatározó ragok nem szükségszerű megkülönböztetéséről mikor hozott határozatot az MTA, pl.? én nem tudom, csak kérdezem. annyit elárulok, h a mivoltya-problematikánál húsz évvel fiatalabb az állásfoglalás. :)
nyilvános bűncselekményt hol olvastál, te drága?
ha nem tévedek, de nyilván tévedek:) magam valami olyasmit fejtegettem, h amennyiben egy bűncselekmény nyilvánosságra kerül, az ügyészség hivatalból megindíthatja a nyomozást.
csak szeretnélek megvédeni önnön ostobaságától: a hivatalból megindítani azt jelenti, hogy kimarad a rendőrségi nyomozati szak, és így a vádemelési javaslat.
a lényeg pedig az: kende jucó plagizált és visszavonták a doktori fokozatát (nem pedig nem ment el esküt tenni, ahogy hazudja) -- csak azért, hogy a lényeg is átmenjen a kis buksókádba.
puszillak!
Anna Mária
@Geyza: Aranyosak vagy, ahogy magaddal beszélgettek! :D
Geyza
@Anna Mária: Mariskám, mindenben igazad, pont úgy mint tegnap. :)
glorianna
@Geyza: Lehet, a végzettsége a jelenség szempontjából irreleváns. Nekem az piszkálja a csőrömet, h egy huszadrangú "tudományos teljesítmény" birtokában a leányzó próbált egy kis feltűnést kelteni, a sajtó rácuppant, és segített neki a habverésben - ráadásul sikerült valamiféle ellenálló mázt kenni rá, holott csak polgárpukkasztó, legalábbis én így látom. Mi is ezt csócsáljuk, ahelyett, hogy értelmesebb dolgokkal foglalkoznánk :)
Geyza
@glorianna: nem vitatkozom, pusztán rendszerezni szeretném, amit írtál. Alapvetően két dologról van szó, az egyik, amit magad is említesz, és téged is piszkál; a másik, hogy az valóban bűncselekmény, ha valami olyan végzettséget mond magáénak, ami nincs, hosszú lenne kitérni rá, miért. A kettő együttesének meg a következménye az a médialeképeződés, amiről magad is írsz. És maximálisan egyetértek azzal, hogy értelmesebb dolgokkal kéne foglalkozni.:)
Geyza
@GeoCravker: és @Kedves Kérdezz!
Szeretném nem csak nektek, úgy általában is helyretenni a pszichológus-pszichiáter problémát. (Geo tévedett kisebbet, ő csak az ALAP-képzésben, Kérdezz pedig majdnem mindenben.)
Először is válasszuk ketté a terápiával foglalkozó pszichológust, szakszerű nevén KLINIKAI SZAKPSZICHOLÓGUST, az összes többi pszichológustól, amire majd ez után térek ki később.
Úgy az orvos, mint a nem orvos: elvégzi az 5-éves egyetemet, majd egy kétéves továbbképzés keretén belül lesz a pszichológusból ún. klinikai szakpszichológus, az orvosból pedig pszichiáter. Ez utóbbi két évet ugyanazokon a helyeken és körülmények közt töltik el. Végzettségüket tekintve egyetlen különbség van köztük, hogy az orvos valóban írhat fel gyógyszert, a klinikai pszichológus nem, de ez a nagyon durva akut eseteket leszámítva úgy néz ki a gyakorlatban, hogy a pszichológus ír egy véleményt, jó esetben a doki felírja, kevésbé jó esetben annak asszisztense tölti ki. Azt szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy súlyos, akut, és súlyos akut esetekben (pl. átlagostól eltérő epilepsziás roham vagy delirium tremens) ez nem így van.

Kitérve pedig a pszichológus (nem orvos) képzésre, őket 2006 óta NEM a BTK-n képzik, a bolognai rendszerhez való csatlakozás óta külön intézetük van minden egyetemen, nagyon helyesen. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Kérdezz az egész Kende ügyet ebből látszik, hogy érti!!!) Egyébként pedig nemcsak a tudományegyetemeken képeznek már pszichológusokat, hanem pl. a Műszaki Egyetemen, a SOTE-n is, előbbin kognitív, utóbbin viselkedéstudományi intézetekben. De még egyszer említem, ez utóbbi bekezdés a pszichológus, nem pedig a klinikai szakpszichológus fogalmáról szólt.

A harmadik pedig, hogy mind a 5+2 év orvosi, mind az 5+2 év nem orvosi egyetemmel rendelkező klinikai szakpszichológus és pszichiáter is részt vehet még módszertani képzéseken, ezek 1-2 évesek, ilyen pl. a családterapeuta.
Igazán apróság, de ha már ilyen hosszút írtam, megjegyzem azt is,...
Geyza
@Anna Mária: re július 7., 21:36
Te sem vállaltad névvel... Nem írom ide, hogy MIT. Te is jól jársz, ha most már ennek vége, (p)szinapszis-hercegnő. :-)
Freewolf
Jó doktoranduszunkat az bántotta a legjobban, hogy a magyar népnek kellett volna hűséget fogadni! Ő ezt nem teszi, mi meg nem adunk neki doktorit! Doktoráljon ott, akikhez hűséget érez!
Anna Mária
@Geyza: Beszélgess szépen továbbra is magaddal! :)))
Anna Mária
@Freewolf: Kutyuska, te aztán csak tudod, mit gondol Kende. :)))
Nehogy azt hidd, hogy a te hűségedből kér valaki a Vona nevű gazdádon kívül!
Geyza
@Anna Mária: Látom, kislány, a valóság pont ugyanannyira nem zavar téged, mint e cikk jegyzőjét, mint az interjúalanyodat. Hát, igen, a zsák meg a foltja... Úh, várjunk, csak! Hogy is szereted olvasni e hasonulásukat...? Á, megvan, foltya -- de csak a te kedvedért. :-)
Anna Mária
@Geyza: Fantáziálsz, de a fene tudja, mi kényszerít téged arra, hogy a marhaságaidat le is írd. Talán arra vársz, hogy válaszolj magadnak.
Mulassatok jól, G-k! :)))
Geyza
@Freewolf: Anna Máriával nem lehet vitatkozni, rendkívül "okos" és "becsületes", például álnéven kommenteli és védi a saját cikkét (ezért becsületes) és az se zavarja, hogy ezt maga árulja el magáról (ezért okos), "érvei" és "ellenérvei" mindig azonosak: beszélhess magaddal, ennyire képes.
Geyza
@Anna Mária: ó, hogyne! minősítés megint van, gyors pánik reakció szintén. az érv hol marad, miss önlebuktató, pszinapszis hercegnő? :-) eljuthatunk egyébként odáig, hogy honnan kommentelsz, csak ezt - én a magam részéről - nem erre a felületre szánom. :-D
Anna Mária
@Geyza: Ne állíts rólam valótlanságokat.
Hagyd abba ezt az egész hülye hisztit, rég beláthattad volna, hogy semmi értelme.
Persze ha nem vagy rendben pszichésen, és a kommentelés némi enyhületet ad, akkor csak csináld.
Geyza
@Anna Mária: Tisztelt Szerző, mivel kimondta a valóságra, hogy valótlanság, ettől kezdve a Propellerrel szemben kezdeményezem az eljárást a felettes szervnél.
Meggyőzésükre használni fogom a barátnője által a YT-ra feltöltött videót önről -- mint közvetlen bizonyítékot.
Ismételten köszönöm a gyors pánikreakciót -- mint közvetett bizonyítékot.
Anna Mária
@Geyza: Tessék csak, tessék, tégy, amit jónak és célravezetőnek látsz. :)))
Ha azt képzeled, hogy én vagyok a cikk szerzője, szerintem inkább szedd a gyógyszeredet rendszeresen.
Geyza
@Anna Mária: :-D hogy miért beszélsz folyton magadról? -> Anna Freud elhártás, 8. pontja. Gratulálok. Remélem, te is pszichológus vagy, mint a barátnőd, Miss P-szinapszis. Hülyeségeden évek óta mindenki röhög, újságírónak ettől függetlenül alkalmaznak. Érdekes lett ez a szakma...
Anna Mária
@Geyza: Mondom, szedd rendesen a gyógyszeredet és akkor majd nem jönnek az idétlen gondolatok, meg a kényszer, hogy le is írd őket.
Nem vagyok újságíró, más a hivatásom.
Geyza
@Anna Mária: Mária Anna, nincs kockafejed. Nyugodtan ülj le.
Anna Mária
@Geyza: Szépen nyugodj le, lásd be, hogy tévedtél és hallgass szépen.
Bele se kellett volna kezdeni a hülyeségbe, nemhogy erőltetni.
Hát most így jártál.
Geyza
@Anna Mária: Tisztelt Szerző, folyton fölé pozicionálod a válaszaidat, nem eggyel, nem kettővel, hanem sokkal, tipikus pánik reakció. Nekem elhiheted. :-) És mivel ugye, ti is pszichológus vagy, természetesen csak úgy, mint a barátnőd, tudhatnád, hogy minket a szupervízió többnyire megvéd a gyógyszerektől, P-szinapszis hercegnő!
Egy ilyen kis erkölcstelen, libától, mint te nem biztos,hogy szívesen veszem az így jártál típusú megjegyzéseket, Mariann. Részemről a "vita" ezen a fórumon lezárva. Remélem, azt tudod, hogy a plágium és a millió és egy formai, ill. abból következő eljárási hiba kiderült már, "hála munkásságodnak". propeller.hu/itthon/3127594-vajas-doktori-esete-nappal
Geyza
@Csizmás Kond: úgy látszik, a barátnője is, aki írta a cikket. ajánlom, olvasásra a fentieket.
Anna Mária
@Geyza: Szemenszedett hazugság, amit itt előadsz.
Rá vagy csavarodva erre a Kende-témára, ami rajtad kívül a kutyát sem érdekli.
Épeszű ember nem kezd el egy ismeretlent mindenféle baromsággal vádolni, hanem ahhoz fordul, akivel valami gondja van.
Mondom: tévedtél, még ha ezt nehéz is belátnod.
Geyza
@Anna Mária: látom, szerencsére téged se érdekel, és pont te vagy az, aki nincs rácsavarodva. :D a cikkeidet is objektivitással írod, Hutter kisasszony? :P
btw. konkrétan kiderült, hogy tartalmi és formai okok miatt nem lehet doktor a punci virág barátnőd, de addig nem nyughat, amíg valakit fel nem mentenek vagy ki nem rúgnak. teszi mindezt brüsszelből. erkölcsi magasiskola.
Anna Mária
@Geyza: Jól van, jól, nyugodj szépen le, dupla G. :D
Geyza
@Anna Mária: erkölcsi magasiskolna no.2. érdemi válasz nincs? csak halkan szólok, h pontosan láthatod az általad elérhető felületen, h ki milyen ip-ről ír. bocsi. :)))))
Anna Mária
@Geyza: Hiába próbálkozol, dupla G! De csak nyomd, nyomd! :DDD
Geyza
@Anna Mária: miért nem veszed észre, h nem tudsz most már 2 hete semmire se válaszolni? csak lekezelni, ugyanazokat az ál-válaszokat adod mindenkinek, mindenre: hiába próbálkozol, jobbikos vagy, beteg vagy stb. felülről érkező, látszólag lekezelő agresszió. Hutter kisasszony, e jelenséget önnek is fel kell ismernie, ezen a kurzuson már túl van.
amúgy te próbálkozol tök fölöslegesen a dupla G-vel: bárki 2 db kattintással jöhet, h rá, h ki ő és ki én, mi több, megjegyzem, ha értelmes, közügyeket figyelő ember meglátja e nickeket, tudja is kiK vannak mögöttük. újabb sületlen megnyilvánulás részedről, ami természetesen hitelesebbé teszi a cikkedet és az egész kende-sztorit. :D grats!
Anna Mária
@Geyza: Nem is akarok neked válaszolni, egy ilyen ostoba, kicsinyes, hiteltelen alak nem partner, 2G.
Beszélgess te csak magaddal.
Toth_Janos
Amennyire látom, a doktori fokozat megléte vagy nemléte szempontjából itt 4 fő kérdés van, és egyik sem az hogy elmondja-e valaki a doktori eskü szövegét vagy sem:

1. Mi Kende Judit végzettségének hivatalos megnevezése (ami az masteres/osztatlan alapképzéses oklevelében szerepel)?
2. Megfelel-e Kende Judit disszertációja azoknak a követelményeknek, amelyek az oklevél kiállításakor érvényesek voltak?
3. Megfelel-e Kende Judit publikációs listája azoknak a követelményeknek, amelyek az oklevél kiállításakor érvényesek voltak?
4. Mik voltak az egyes, dokumentált vagy dokumentálási kötelezettséggel bíró adminisztrációs állomásai Kende Judit doktori eljárásának?

Ehhez segítségül innen lehet informálódni

Az ELTE Pszichológia DI titkáránál:
Dr. Kende Anna egyetemi docens
tel.: +36-1-461-2681; +36-1-461-2682; +36-1-461-4500/5605
e-mail: [email protected]

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Doktori Tanácsánál (elnök: Hunyady György [email protected])

Kende Juditnál [email protected], tel. +32 16 37 31 00 v. +32 16 3 26002

Segédanyagok:

A Pszichológia DI doktori szabályzata: pszichologia.phd.elte.hu/vedesek/20150319-szmsz-m%C3%B3d.-II_PPK_PDI_MSZ_3-2_150119-PPK.pdf
Kende Judit disszertációja: pszichologia.phd.elte.hu/vedesek/kende_disszertacio.pdf
Kende Judit publikációs listája: vm.mtmt.hu//search/slist.php?lang=0&AuthorID=10031528

+1: Kende Juditnak az ELTE EDT a 2014. december 18.-i ülésén titkos szavazással, 9 igen, 0 nem szavazattal doktori (PhD) fokozatot ítél oda szocializáció és társadalmi folyamatok szakterületen, a Pedagógiai és Pszichológiai Doktori Tanács előterjesztésére. www.elte.hu/file/edt_141218.doc Ők tehát nem vehettek észre semmi olyat KJ disszertációjában vagy publikációs listájában aminek hatására nem lehetett volna megadni a fokozatot illetve nem lehetett volna (vagy nem lett volna érdemes) felterjeszteni őt. Mert ha észrevettek volna ilyet, akkor nyilván nem adják meg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.