Elkészült szombat délutánra az ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza, ahol négy az építésnél alkalmazható technológiát próbáltak ki.

A kivitelezési munkálatok hétfőn indultak el a Magyar Honvédség hódmezővásárhelyi, szentesi és szolnoki egységeitől érkezett katonák, összesen 43 fő részvételével. A munkálatok első lépéseként az aljnövényzetet irtották ki a katonák, és a terepet rendezték, a pontos nyomvonal kitűzését pedig katonai térképészek végezték el.

Kész a mintakerítés – kedden döntik el, a végleges hogyan épüljön

A mintaszakasznál négyféle technológiát próbáltak ki. A leghosszabb mintegy százméteres részen a négyméteres acél kerítésoszlopokat beton alapba állították, erre feszítették a dróthálót, a kerítés tetejére, a vajdasági oldal felé dőlő hattyúnyakak kerültek, melyek tetejére NATO-drótot erősítettek. Ugyanilyen pengés drót került a kerítés tövéhez is. A kerítésoszlopok közé a szakasz egy részén, kétméteres magasságba merevítő keresztgerendákat helyeztek el.

A második résznél is acél kerítésoszlopokat használtak, ezeket azonban cölöpverő gépekkel sajtolták a tömörített talajba. Ezek az oszlopok egy méterrel hosszabbak voltak, mint a betonalapnál használtak.

A harmadik szakasznál hántolt, a tövüknél 35, csúcsuknál 25 centiméteres akácfaoszlopok tartják a dróthálót. Az utolsó részen három szinten, gúla alakban egymásra pakolt NATO-drótot használtak a határzárhoz.

A kormány kedden határoz arról, hogy a kipróbált technológiák közül melyeket alkalmazzák majd a teljes, 175 kilométeres magyar-szerb határon.

Kész a mintakerítés – kedden döntik el, a végleges hogyan épüljön

Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a Magyar Honvédség minden szükséges képességgel rendelkezik az ideiglenes biztonsági határzár építéséhez. A határzár mintaszakaszánál tartott sajtótájékoztatón a politikus elmondta, a kivitelezés tíz-tizenkét helyszínen kezdődhet el. A munkában a honvédség kilencszáz tagja vesz részt, a határidő november 30.

Pintér Sándor közölte, a büntetés-végrehajtás fogvatartottai készítik az alapanyagot, a határzár építése pedig állami keretek között történik. A munka műszaki irányítója és szervezője a Honvédelmi Minisztérium, de amennyiben szükséges a belügyi tárca közfoglalkoztatottakkal segítheti a kivitelezést. A kivitelezés pontos költsége a technológia függvénye, a kormány az alapanyagokra és a közvetlen munkaköltségre 6,5 milliárd forintot különített el – tette hozzá.

116 hozzászólásarrow_drop_down_circle

yazo64
@m.macskosz: Mint a részeges kőműves munkája:
Ha megáll fal, ha eldől járda:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Hol lehet megnézni az elkészült borzadályt???
papa.49
@Anna Mária: Kösz... Már ne haragudj az mi betegség???
Jó tudom, de nekem a hazugovics fő szócsöve nincs beállítva, de ha lenne akkor se nézném!!!
lampa laz
"Az utolsó részen három szinten, gúla alakban egymásra pakolt NATO-drótot használtak a határzárhoz."
Én ennek a tetejére ültetném lovagló ülésbe az összes ökröt, akik kitalåltåk ezt az eszement baromsågot.
papa.49
@Anna Mária: Rendben, nem feltételezem rólad hogy ,,bigott,, nézője vagy az említett kanálisnak))))))))))
Mobil123
És a kicsi harcoló huszár volt már megnézni művét??
lópicigáspár
@papa.49: Ne hallgass @Anna Mária: -ra! El van tévedve! Az M1 Budapest és Hegyeshalom között húzódik, a kerítést meg a szerb határon tákolják! :-))) www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ujra_menekultekkel_telt_meg_az_arteri_erdo/2438340/
zöldszem
@Mobil123: Még nem készült el a forgató könyv, hogy a miniszter urat szállító kisbusz felvegye, az épen arra tartó menekülteket. Még keresik a "tumicsizma" (unokám) párját is.
Mobil123
@zöldszem: Hát ez akkor szégyen . Arról volt szó ha megépül a minta kerítés megy megnézni és átmászik rajta .:)
zöldszem
@Mobil123: Itt az elkészült kerítés!:kepkezelo.com/images/i5dgw0gt3rspcb1x9q.jpg
A felírat a táblán megtévesztő, ugyan is a szer határtól 20-25 km. magyar területen építik.
Magyarul, az országból kerítettek le egy darabot a menekülteknek, 175 km x 25m.
Mobil123
@zöldszem: Tehát ha jól értem akkor kb 25 km-rel beljebb épül a kerítés . tehát ha a menekültek mondjuk a kerítéstől 10 km.re vannak akkor már az országban vannak. Ergó mi a lóf@sz értelme van akkor ennek??
zöldszem
@Mobil123: Aztán rájött, hogy magyar területre érkezik, így nem találta olyan kalandosnak.
Ezt a tök fölösleges kerítés projektet véghez vitte/viteti. Most már más őrültségen agyal!
papa.49
@lópicigáspár: Anna Mari a tévé csatornára gondolt, értem én is, csak kicsit évődtem vele...
Mobil123
@zöldszem: Tehát a fanoknak jó duma hogy megvédi az országot miközben csak bebizonyosodott hogy zsebre játék van, Persze majd jönnek az okosok és megmagyarázzák a lehetetlent. Az én véleményem most is az hogy a határredészetet nem lett volna szabad szétrombolni.
zöldszem
@Mobil123: Szó szerint!!!
Itt a pénteki Pintér nyilatkozat: (valamely médiának)
"Pintér elmondta, hogy a kerítés 20-25 méterre a határtól, magyar területen lesz felállítva. Felvetettük, hogy eszerint a menekültek már magyar területen lesznek akkor, amikor elérik a kerítést. EU-s szabályok szerint viszont a menekülteket ekkor már nem lehet visszaküldeni a másik országba. Ügyüket el kell bírálni, és csak azután dönthetnek a kiutasításról, vagy adott esetben a menekültkérelem megadásáról. Azaz a kerítésnek így semmi értelme, ezen a módon legálisan nem lehet visszatartani a menekülteket."
Vagy is!!

A kerítés nem a magyar-szerb határon épül fel, mert ahhoz kellet volna a szerb beleegyezés is, hanem a határtól 15-20 méterre magyar területen. Ergo akik elérik a kerítést, már magyar területen lesznek.
Anna Mária
@Mobil123: Az értelmét kérdezték Pintértől is, öröm volt nézni, ahogy hebeg a hőségben! :)
Anna Mária
@zöldszem: Nem vagyok egy mai csirke, de ezen pillanatok alatt át tudok mászni.
Hol a nato-tüske?
Mobil123
@zöldszem: na pedig én nem is láttam a cserépedényt. (igaz nem is vagyok rá kíváncsi az ilyen agyhalot bandára !)
Mobil123
@papa.49: vagy kezelik mert szerintem nagyon kettyós volt és hát a gyógyszerek hiánya ezt okozza.
lampa laz
@Mobil123: lehet, hogy azt a 25 km-t ráiratta a szerb miniszterelnökre, hogy kussoljon.
Mobil123
@Anna Mária: @zöldszem: Komolyan mazohisták vagytok hogy csököttet néztek.
papa.49
@lampa laz: Nem 25 km. csak 25 méter, de az is a hazánk része...
Mobil123
@lampa laz: Lehet , de azért kíváncsi vagyok (bár lehet hogy Ti tudjátok!) hogy abból a 175 km x 25 km -es terület mind állami föld vajon?? nem hiszem és vajon hogy lett ez rendezve ??
Anna Mária
@Mobil123: Igazad van, nem volt egy kellemes videó. :)
papa.49
Közben megtaláltam a Hír 24. vagy 4 videót nézzétek meg, érdemes...
zöldszem
@Mobil123: Lesz ez a kerítés még fémhulladékként értékesítve, na nem a menekültek által.
Ha nem őrzik minden 10 méterét, éjjel- nappal, akkor lehet, hogy "déva vára"szindrómás lesz.
Amit felépítenek nappal, azt ellopják reggelre.
Na szóval, ha majd 10 méterenként őrzik, mi értelme a kerítésnek???
lampa laz
@papa.49: bocsánat meleg van, elírtam.
papa.49
@lampa laz: Tévedni emberi dolog, semmi baj...
Mobil123
@zöldszem: Ezért mondtam hogy a határredészet visszaállítasa lett volna akkor az értelemsebb ügylett!! (és nem katonákat küldeni harcolni az ISIS ellen !) Nem tudjuk hágy katona érkezik vissza feketezsákba mert erről mély hallgatás van.
lampa laz
@Mobil123: ezt nem tudom, de biztos lesz aki olvasott vagy hallott róla.
Mobil123
@lampa laz: Hát tényleg kíváncsi vagyok rá mert tuti sok magán terület (szerintem )
zöldszem
@Mobil123: ma 17:23
kepkezelo.com/images/2a9bw07kmdmb9ay15773.jpg igen határrendészet, az oszrákok határőröket is felajánlottak. Ha kéréssel fordulnak az EU-hoz, biztos kaptak volna segítséget. De akkor nincs kerítés biznisz, nincs pííízzz!
Mobil123
@zöldszem: Szerintem kaptak volna akkor is pénzt de teljesen indegy mert az adófizetők pénzét lopják akkor is és így is meglett volna a módjuk ha elfogadják az osztrák segítséget. Mert ez nem csak a mi bajunk most.
zöldszem
@Mobil123: Abban egyetértek mindenkivel, a menekültügyet meg kell oldani!! De a kerítés nem megoldás!!! tudom nem illik ordítani: A KERÍTÉS NEM MEGOLDÁS! Ez pedig amit csinálni akarnak, egyenesen egy orbitális ökörség!
vizinyuszi
@lópicigáspár: Vera cimborájával együtt, mindig el van tévedve. Nem kellene állandó jelleggel a hangulatjavító egységben gyümölcsnapot tartani.
Mobil123
@zöldszem: A kerítés valóban nem megoldás, de az sem megoldás hogy minden menekült belép az országba és hagyjuk. Nem lesz ennek jó vége.
zöldszem
@Mobil123: Mint már mondtad, élő, az-az emberi határőrizet, a határt átlépőket táborba helyezni. A legrövidebb időn belül megállapítani a státuszát, ha nem menekült akkor visszatoloncolni. Aki pedig jogosult a menekült státuszra, mihelyst megkapja papírjait, a lehető leghamarabb Hegyeshalomnál elhagyó vonat ablakból fog integetni.
Mobil123
@zöldszem: Csa tudod már elszadulni látszik a pokol éa kezelhetetlen már . Igaz nem is álltak úgy hozzá a hivatalok . Viszont nem gondolom hogy bármelyik EU-s ország fellenne arra készülve hogy hogy ennyi menekültet befogadjon (és most itt múr csak azokról beszélek akik megkapják a státuszt mert nem tudjuk hogy mennyi az annyi )
zöldszem
Igen, azt nem tudjuk, hányan és honnét jönnek/ jöttek.
Én úgy gondolom, kicsit több közöttük az "Európai"szerb, Koszovói, albán...
Kevesebbnek gondolom, az afrikait.
De pontos adatok nem lesznek.
Éppen ezért( EU-s ország fel lenne arra készülve hogy hogy ennyi menekültet befogadjon)
kellene az összefogást sürgetni!
Anna Mária
@zöldszem: Az osztrák rendőrök már 2013 óta segítik a magyarokat a szerb-magyar határon, egy csomó eszközt is rendelkezésre bocsátottak (pl. éjjellátó készülékeket, számítógépeket stb.). Idén júniustól plusz 40 különleges kiképzésű osztrák rendőr teljesít szolgálatot a határ szerb oldalán, akik többek között elsősegélyben részesítik és kórházba juttatják a sérült, nagyon kimerült menekülteket.
volvós
Szóval 2 hét alatt megépítettek 175 métert a tervezett 175 km-böl.
Ha jól számolom, az 175000 méter, igy mire megépítik, addig
naponta (!) több száz menekült érkezik !!! Qrway 5let !!!
colibri
Eleinte az hangzott el a hírekben, hogy kártalanítják az ingatlantulajdonosokat, amiért elvesznek a területükből a kerítés miatt. Amikor kivonultak megnézni a 150 m próbakerítés építését és sajtó tájékoztatót tartottak ( Hende, Pintér + a kormányszóvivő) már azt nyilatkozták, hogy nem lesz kártérítés, mert ideiglenes lesz a kerítés, idővel le lesz bontva.
Fradigege
Micsoda kerítés. Átvághatatlan! Az óvóda kerítés nagyobb szakmai kihívást okoz egy palota pincsinek. Mi történik, ha belefut a kerítés a magyar-oláh-rác hármashatárnál. Ott már meg lehet kerülni??? Vagy a rác-horvát határ? Ha odaviszik őket busszal, akkor teljesen felesleges a többi 175 kilométerová. Hatalmas koponyák.
bakegya
-ÉS A VÉSZKIJÁRAT HOL LESZ-mert ha a Putyin megindul arra nagy szükség lesz!
Mézike
Keddig fogják megkeresni azt a mutyi céget amelyik gyártani fogja a szöges drótot + a drót hálót.
Más értelmét nem látom, mert ezt a kerítést csak az nem tudja átmászni aki nagyon részeg, és az ellenkező oldalra mászik át...
kkalman
@nyanya001: Pintér ezen a fotón úgy néz ki, mint egy cirkuszi bohóc. Lehet, hogy tényleg az?
kkalman
A határtól 20-25 méterre építik a kerítést. Ez qrva jó, mert akkor már magyar területen vannak a menekültek. Ugyanúgy kell velük foglalkozni, mintha a kerítés ott sem lenne. Várom a hírt, hogy kinek a bankszámlája hízik a kerítésbizniszben.
justhpeter
Mindig abban bíztam, hogy már nincs lejjebb. Belátom a kormány jobban teljesít, még mindig van lejjebb.
mate03
@zöldszem: És ha ott szülnek meg egy gyereket,az már Magyar állampolgár,születése jogán!
kkalman
@mate03: És mert a gyerek magyar állampolgár lesz, a gyereknek családban kell lehetőleg felnőni, így a szüleit is be kell fogadnunk. Ügyesek ezek, megoldják a népesség fogyásának a növekedését. Lesz majd sok kis Ibrahim, meg Juszuf, akik majd magyarnak mondhatják magukat, mikor felnőnek.
zöldszem
@mate03: Jogi részét nem tudom, így a feltett kérdésedre nem tudom a választ.
Viszont @kkalman:-tól úgy látom kaptál tájékoztatást.
zoró
Ez nem az el süjet világ,,,Ez a elsűjeztett magyar nép .
simmering73
Keddig próbamászók jelentkezését várják.
m.macskosz
"Kész a mintakerítés – kedden döntik el"
eugen4402
@m.macskosz: Kedden eldöntik? Akkor minek építették, ha el akarják dönteni?
m.macskosz
@eugen4402: Rossz vagy! :)

Én meg nem. :)
yazo64
@m.macskosz: Mint a részeges kőműves munkája:
Ha megáll fal, ha eldől járda:)
m.macskosz
@yazo64: :)
Nem ismertem, Q.va jó! :):)) :)))
Dr. Felipe
Az lesz ott a kiskapu elvtársak? Álomország államhatárán aki vesz államkötvényt, ott beléphet.
Commneter
@lópicigáspár: 07.18. ma, 16:54
Látom, nem egy pályán játszotok!:8)
Te pályázol, ő meg csatornázik a pálya mellett!:xD
Anna Mária
@mate03: Tévedés: a magyar állampolgársági törvény szerint nem lesz automatikusan magyar állampolgár az, aki magyar területen születik.
Az állampolgárság alapvetően a szülők állampolgárságától függ.

De pl. az USA ad automatikusan mindenkinek állampolgárságot, aki a területén születik, legyenek a szülők bármilyen állampolgárok.
Desischado
@nyanya001: Hogy néz ki ez a majom?!
Egyébként, ha idővel le lesz bontva, akkor nekem van igazam, hogy ez gumicsont volt a mocskos szennyesük elleplezésére, és mutyi, mert valaki/valakik ebből megint jól megszedték magukat! és ezért kellett ennyi pénzt kidobni az adófizetők pénzéből, és az a szögesdrót hány állatnak és embernek okoz majd komoly sérülést?! Rohadékok!

@kkalman: Ez az! Ha már úgyis magyar területen van, akkor az Uniós törvények vonatkoznak a menekültre. Ergo: nem lehet csak úgy visszafordítani. akkor mi értelme van a kerítésnek? Csak az amit fentebb írtam, és amit te is mondasz!
Commneter
@zöldszem: ma, 17:53
"(...) A legrövidebb időn belül megállapítani a státuszát, ha ... (...)"

Na látod, nagyon jól mondod!;)

- Ezt a célt a kerítés fogja szolgálni éppen azáltal, hogy a majd kihelyezésre kerülő többnyelvű útbaigazító táblák, a menekülőket "elvezetik" a legális határátkelőkhöz, ahol maradéktalanul megvalósulhatnak az általad is leírtak!:xP

Vagyis ezek:

- "(...) visszatoloncolni. Aki pedig jogosult a menekült státuszra, mihelyst megkapja papírjait, a lehető leghamarabb Hegyeshalomnál elhagyó vonat ablakból fog integetni."
Toby
" Több tiszteletet a kerítésnek ! "...és a paranoiás elmebetegeknek !
zöldszem
@Commneter: Úgy látom, még mindig nem fér a szádba a nyelved.
Olvasd el a sajtótájékoztatót.
kettosmerce.blog.hu/2015/07/16/egy_sajtotajekoztato_alatt_omlott_porra_a_fidesz_keritese
bakegya
ÖNMAGATOKRA EMELTEK KEZET MIND AKIK EZT A KERÍTÉST ÉPÍTITEK.
Konnyek fogják elborítani az egész hegyek nélküli medencét és megérdemlitek ha nem lesz segítség.
Az orbán célkeresztet ácsol a magyarok szívére-fejére.
vukkocska
Nem olvastam végig a kommenteket, ezért bocs, ha valaki már írta. Most akkor azt mondjátok meg nekem, ha próbakerítések vannak, ha még nem tudja Lézer János, hogy szúró vagy vágóeszközt építenek be, ha hol három, hol négyméteres magasságról beszélnek, akkor honnan a büdös francból tudják, hogy hány milliárdba fog kerülni? Mert ez volt az első, amit tudtak.
vukkocska
Ja, meg kinek a telkét építették körbe ezzel a bebetonozott "próbakerítéssel" ? Csak felhúztak, és jönnek a kérdések belőlem.
verum
Tovább tart eldönteni a választást, mint megépíteni?
Lázár, Lázár, nem a te feladatod a bürokrácia felszámolása? ;-)
verum
@vukkocska: - persze, mert azt azonnal tudják, hogy nekik mennyi kell zsebbe. A többi persacc.
mate03
@Anna Mária: Lehet hogy én tévedek,de utána nézek!
Commneter
@zöldszem: 07.19. 06:56

Vegyél már légyszíves a kezedbe egy "smiley szótárt" ahelyett, hogy a bugyutaságoddal csesztetsz megint!.3

Ma már ez tananyag az középiskolákban is!
A nonverbális kommunikáció ugyanis szerves része ennek a közlési formának, mondhatni, hogy az intelligens csevegésnek ez, alappilére.
Olyan ez, mint a "mimika", vagyis az arckifejezés az embereknél és az állatoknál egyaránt; kivéve a medvét!:3
Commneter
@Anna Mária: 07.18, 23:17

"Automatikusan" a Föld egyetlen országában sem lesz az adott állam állampolgára az újszülött!:3
Ehhez ugyanis, a törvényben előírt jogcselekményeket mindenütt le kell folytatni!:D
Tévedés azt hinni, hogy pl. az alanyi jogok megszerzéséhez is elegendő a megszületés puszta ténye!:xD
Mert nem!;)
zöldszem
@Commneter: >:P :-P :P XP xp xp XP :-p :p =p :-Þ :Þ :þ :-þ :-b :bd: Nyelvnyújtás, pimasz
Örülök neki, hogy Te intelligens vagy. Kösz a "mimika" szó jelentésének magyarázatát.
Nem is tudtam, így legalább nem fogok hülyén meghalni.
A jövőben igyekszem, hogy ne csesztesselek a bugyutaságaimmal.
Csak arra kérlek, legyen kölcsönös.
Commneter
@zöldszem: OK!:3 Részemről ez kölcsönös lesz!;)

Csak megjegyezni kívánom, hogy a hangulatjelek tárháza, már túlnőtt a Wikipédián, ma már sokkal konstruktívabb.
Ennek okán már, akár önmagad is készíthetsz saját smileyt?

Ehhez azonban célszerű tudni, hogy mi is az alapja egy-egy smileynak?
Nos, a szem, az orr és a száj!;)
- a szemek lehetnek : = ^^ o ...
- az orrok:- _
- és a szájak: ) ( ] [ ...
papa.49
@nyanya001: Nagyszerű csokornyakkendő, meg gumicsizma, VAN ÍZLÉSE A PACÁKNAK!!!A csokornyakkendő helyet egyéb nyakravaló illetné a pacákot!!!
papa.49
@volvós: Evvel az ,,őrült tempóval,, építik akkor kiürül Afrika!!!
Commneter
@Anna Mária: Nagyon jól idézted, de a 1993. évi LV. törvény szövegtengerben ott áll az a 3.§ (2) szerinti picinke "ha" ... !;)
Ergo: nem elég csak idézni egy-egy törvényhelyet, hanem annak betűit értelmezni is kell ... s a bukta általában éppen ebben van.
Anna Mária
@Commneter: Semmiféle "buktáról" nincs szó. A törvény szövege egyértelmű és világos. Mindenkinek tudnia kell értelmezni, aki sikerrel elvégezte az általános iskola ötödik osztályát.
Semmit nem mondasz, csak trollkodsz.
Tűnés.
Commneter
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Commneter
@Anna Mária: Csak "tudakolóan" megkérdezem, hogy hallottál-e már egy-egy adott törvény végrehajtási rendeletéről (Vhr)?!:xDD

... mert, azt figyelmedbe ajánlanám, mivel a törvények betűi mögött te nemigen látod át a "törvényalkotói szándékot" ... pedig nem ártana; viszont a Vhr-ek eléggé szájbarágósak, bár, talán, nagy falat lehet egy elemistának!:Lo
bakegya
@Commneter: te-most erre mi szükséged volt és éppen egy ilyen iszapban dagonyáztatott országban.
Commneter
@bakegya: Ezt a témát, nem én dobtam be!;)
kukac50
Kolbászból kell építeni 5 kilométerenként egy pékséget és kutakat , a szegény emberek egy menekültet sem engednének a közelébe. Védve lenne a határ és nem lenne éhező Magyarországon!
Commneter
@mate03: 07.18., 20:20
" És ha ott szülnek meg egy gyereket,az már Magyar állampolgár,születése jogán!"
Erre a kérdésedre ez adhat támpontot:

1993. évi LV. törvény 3.§
(2). A nem magyar állampolgár szülő* gyermekének* magyar állampolgársága a születés napjára visszaható hatállyal keletkezik, ha magyar állampolgár* és a gyermek* közötti leszármazáson alapuló* egyenes ági rokoni kapcsolat* a gyermek születését* követően* jön létre.
(3) Ellenkező bizonyításig* magyar állampolgárnak kell tekinteni:
a) a Magyarországon lakóhellyel rendelkező* hontalan szülők* Magyarországon született gyermekét,
b) az ismeretlen szülőktől származó*, Magyarországon talált gyermeket.

Ergo: ha a határnál bárki talál* egy ismeretlen szülőktől származó* gyermeket*, őt az ellenkező bizonyításig* magyar állampolgárnak kell kvázi automatikusan tekinteni*!
pbalage
kifelé azért remélem át lehet mászni.
Commneter
@Anna Mária: 07.18, 23:17
"Tévedés: a magyar állampolgársági törvény szerint nem lesz automatikusan magyar állampolgár az, aki magyar területen születik.
Az állampolgárság alapvetően a szülők állampolgárságától függ."

Ezt valahogy kihagytam, holott ez így igaz!;)

Ezerarcú bocsánat!:$
(S félre ne érts, nem a "töröltetés miatt" pitizek ezzel!:& ... azt lec@rom)
zöldszem
Azért én kíváncsi lennék, hogyan tesztelik a mintakerítéseket?
Bevárják a menekülteket?
Fárad, vagy pár órát pihent menekült? Női, férfi menekült?
Kabátba, kabát nélkül, cipőbe, gumicsizmába, papucsba mezítláb...
Hátizsákkal, hátizsák nélkül. Gyerekkel a nyakban, ölben, gyerek nélkül.
Ásóval, lapáttal a kerítés alatt homokba vájt alagútba átbújva.
Netalán, különböző vasvágóollót visznek a teszteléshez?
zöldszem
@pbalage: Nem kell másznod, ott a kiskapu!
bakegya
Jaj én annyira izgulok,hogy sikerüljön magára zárni a teknősnek ezt a pöpec kiskaput ami őt és a kurmányteszttagjait is a pokolra juttatja!!!
bakegya
@kukac50:nem tom mit kukacoskodsz! -mert a zorbánc pereputty és a mészáros barát akkor éhen halna!!!
zöldszem
@bakegya: Nem fér át a kiskapun, sem Orbán, sem Hende, beszorulnak.
Gondolj bele, mi lesz velük, a jövőhétre is +40 fokot mondanak. Megüti őket a guta.
Ki megy őket kiszabadítani? Én "bizanem"!!!
szaboria1
Ma reggel láttam a TV1 -en ezeket semmi perc alatt szét fogják szedni.
szaboria1
Van kis termetű kutyám az is ezt sec perc alatt megmászná. Háromsoros szöges dróton keresztül átmászik.
bakurasz
Miből épüljön??? Hát kolbászból!
papa.49
Kerítsétek be a Lendvay utcát, a Cinege utcát, és a parlamentet, mikor mindenki ott van, aztán a lakatkulcsot a József Attila szobornál behajítani a Dunába, aki meg bent van bent is marad, oszt. jónapot...
bakegya
@papa.49: azért arra befizetnék,mikor sintérsanyával benézi magának a cölöp tetejéről a teknős a magyarok NAGYFALÁT-mint a dunai árvizet a semmibe meredve,
Freewolf
Bele kéne húzni, minél hamarabb, hogy az új honfoglalókat megállítsák! Vendégeskedjenek csak a szerbeknél, ha már beengedték őket!
világlátó
Minden műszaki zár,legyen az bármilyen tipusú akadály, vagy kerítés, csak és kizárólag akkor ér valamit, ha arra " hatás " gyakorolható.Szándékosan nem tűzhatás, azaz fegyverekkel mért tűzhatás, vagy egyéb pusztító hatást írok, mert az itt embertelenség, kegyetlenség volna, amúgy sem háborús helyzetről van szó.
Ha a kerítésre való ráhatás csak a kamerás, hőkamerás figyelőrendszer, akkor az nem sokat ér. Ezt kerítés nélkül is meg lehet tenni.Ekkor viszont szállító járműpark , személyzet, határrendészeti erő kell. A kerítésen ellenőrző áteresztő pontok, azaz kapuk szükségesek. állandó személyzettel. A szerbiai oldalon, a szerb határrendészettel jó együttműködésben mélységi felderítés szükséges, részben irányító ,terelő céllal, részben az embercsempészek felderítése, elfogása céljából.A mélységi felderítés nem a szerb- magyar határ közeli 50 km, hanem akár több száz km. mélységet kell jelentsen.Minél távolabb, annál eredményesebb.
Magánvéleményem szerint akár az USA és a közel keleti térségben eddig szerepet vállalt szövetségesei kormányai körében van a megoldás kulcsa. A jelenlegi helyzetet ők hozták létre, Irak, Libia, Szíria, Libanon. Afganisztán, Jemen, Szudán , Nigéria elmúlt 20 - 30 esztendeje az előbbi hatalmak játszótere, totális kifosztásának színhelye volt. Éppen eleget romboltak és raboltak ahhoz, hogy most helyretegyék azt. Az Iszlám állam és más terrorszervezetek létrejöttében is alapos a bűnrészességük.Így az egész nem Európa problémája, hanem a világ problémája. A helyreállítás sok százezer áldozatot követel, de akkor is helyre kell állítani ezt az állapotot, míg nem eszkalálódik háborúvá, amely akár világháborúhoz is vezethet.
A hazai médiákban eltorzult kommunikáció ártalmas, mert félelemkeltő, gyűlöletet kiváltó, szélsőséges, agresszióhoz vezető, vallási ellentéteket kiváltó, idegenellenességgé fajuló
magatartással jár.Mindez kulturálatlanságunkról állít ki a világ előtt nehezen kijavítható bizonyítványt.
Jankó123
Keleti nyitás után itt a "zárás"!
Ezt is fel kellett függeszteni a túlzott érdeklődés miatt, mint a mosógépcsere programot?
:-)))
papa.49
@bakegya: Azt, én is szeretném látni...
verőce21
Ezek a dilettánsok valami nagyon gagyi kerítést húztak fel, a képen látható kreálmány messze alulmúlta minden képzeletemet.
2 helyen kell elcsípni a leggagyibb csípőfogóval, ami saccra 40mp. Majd kényelmesen átsétálhat rajta, akár egy félig béna, 160 kilós, vak bevándorló is.
Lepényleső
KOLBÁSZBÓL,hisz ovi elvtárs azt ígérte;elfogyott a rezsi végre.- amit fizetni bírunk érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.