Történelmi jelképek szerepelnek a kormányfő közösségi oldalára feltöltött fotókon – válaszolta az MTI megkeresésére hétfőn Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, miután a román külügyminisztérium előző nap kifogásolta Orbán Viktor Tusnádfürdőn feltöltött – Bukarest szerint revizionista jelképeket tartalmazó – fotóit.

Orbán Viktor oldalán kéttucatnyi hangulatkép jelent meg az erdélyi szabadegyetemről: az egyik felvétel egy jelvényárus portékáját ábrázolja, aki Nagy-Magyarország térképet megjelenítő kitűzőket is árul, másutt pedig székely zászlók láthatók. A román külügyi tárca mindezt "revizionista jelképek népszerűsítéseként" értékelte, amit elfogadhatatlannak nevezett.

136 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
MIndkét államfő egykutya. MIndkét országban a nép ellensége saját magának. Orbánnak nem Tusványoson kellene a nagy magyarságát bizonygatnia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Román -Magyar tűz meg a víz.
Sosem fogunk mi egymást meg érteni.
Mindig eleségként szemléljük egymást míg világ a világ
Anna Mária
@magyarbakancs: Ne viccelj már.
Nekem például régi jóbarátaim, kollégáim vannak, románok.
KERKA
MIndkét államfő egykutya. MIndkét országban a nép ellensége saját magának. Orbánnak nem Tusványoson kellene a nagy magyarságát bizonygatnia.
KERKA
@Anna Mária: azok a régi jóbarátaid magyar, vagy echte román származásuak-e?
Anna Mária
@KERKA: Románok.
Remélem, meg tudod nekem bocsátani, ha nem gyűlölöm a románokat (sem).
KERKA
@Anna Mária: Hú, de vicces lettél kozmopolita Annamari. Természetesen senkit nem kell gyűlölnünk, nem is erről van szó. :) csakhát van egy kis véleménykülönbözőség közöttünk.
Te milyen magyarázatot adsz arra, hogy 2004-ben elutasító szavazást adtunk a székelyek kettős állampolgárságára?
Ebben a cikkben csak összefoglalják a tegnapi cikket, de nem derül ki, hogy hogyan reagált az Orbán kormány?Te megtaláltad, mert én nem:))
Hellcat
A "jól teljesítő" külpolitikánk látható éppen.
Anna Mária
@Hellcat: Orbán megint bemutatott egy fejezetet a magyar pitizmusból.
bakegya
@KERKA: VILÁGOS-"...vak,gyáva,maffiafőnök.."nem én mondtam...!-na posványos se már a miénk
-és ezután most a lőrinc barát-túrja,vagy nem túrja az átkelőket az erdélyi fideSS nacionálé birtokai irányába-vagy ott hogyan kerítünk,ha onnan jönnek a honfoglalók???
perfekt
Az, ki a románokat fejlődő barátságos,népnek nevezi-az rosszul ismeri őket.Minden szövetséges országot-elárultak,igy baksisként odaadták érte területeink jó részét.Hallani sem akarnak autonómiáról,és közben visitoznak Moldáviáért.Olvasva-néhány kommentet,nekik annál jobb ,minél rosszabb,hírünk a nagyvilágban.Nyalják a fagylaltot!
KERKA
@Anna Mária: Nem érkezik a válasz a 12.16-kor feltett kérdésemre. Pedig nagyon érdekelne a véleményed.
2004-ben népszavazással elutasítottuk a székelyek kettős állampolgárságra való kérésüket.
Ezt utólag, ma már hogyan értékeled?
lengyelattila
Szégyen és gyalázat, hogy magukat magyarnak valló emberek az ellenség oldalára állnak egy ilyen helyzetben. Hazaárulás, amit itt egyesek leírnak. Nem értem, miért élvezik egyesek, hogy térdreereszkedhetnek az ellenség előtt. Talán ők maguk is ellenség? Ha tetszik a románnak, ha nem, az a terület amit most bitorolnak 1920-ig hozzánk tartozott. Jogunk van emlékezni és emlékeztetni, hiszen az őshonos magyarság miatt az a terület a miénk is. Ha annyi problémája van az utódállamoknak a magyarokkal meg a történelemmel, akkor vissza kell adni a lopott árut. Nem tudjuk mit hoz a jövő, de lehet, hogy a következő generációk nem lesznek ilyen hitványak mint a mostaniak és majd egyszer visszaveszik, ami a miénk.
Mézike
@lengyelattila: Erdély mindig autonóm terület volt.
Egy vesztett háború után "lopták" el.
kakaósbögre
nos,minden igazság-amiben hiszünk-csupán nézőpontunk kérdése.ergo,lehetséges hogy az az igazság amiben hiszel a populáció többi tagja számára egyszerűen egetverő baromság.íme,a példa.
lengyelattila
@Mézike: Nem volt mindig autonóm terület. Volt, hogy a Magyar Királyság szerves része volt, de volt önálló fejedelemség is. A török hódoltság idején, amikor az ország három részre szakadt, önálló fejedelemségként gyakorlatilag a magyar kultúra és gazdasági erő védelmezője volt. A románok (akkoriban még vlahoknak hívták őket, mert olyan fogalom hogy román, meg románia csak a 19. század közepétől értelmezhető) a 13-14. században kezdtek Havasalföldről meg Moldovából beszivárogni a jobb élet reményében. A 17-18 századtól kezdve már önálló tömböket alkottak Erdélyben, mert igénytelenségük miatt sokkal gyorsabban szaporodtak, mint a magyarok és németek. Sajnos eleink ezt a hatalmas veszélyt nem ismerték fel, igazából ez, illetve a 19-20 századi nagyhatalmi érdek okozta Erdély elvesztését. A kiegyezést követően újra a magyar közigazgatás szerves részeként, a Magyar Királyság elválaszthatatlan része volt. Annyiban megvédeném a románt, hogy tulajdonképpen nem lopta el, mert azt nem tudta volna, hanem a győztes nagyhatalmak ajándékozták oda díjazva árulásukat. Mivel ezt már a háború elején megígérték nekik, ezért támadták meg orvul Magyarországot (Erdélyt) 1916 augusztusában. Sokan nem tudják, de az ellentámadás után szeptemberben már magyar katona vonult Bukarestben.
Mézike
@lengyelattila: Ezt mondom én is. nem kell tehén legelő nélkül.
Ma már nem csak magyarok laknak azokon a területeken. A románok igyekeztek minden kis zugot elrománosítani. Ha "vissza adnák , vagy visszacsatolnák" Erdélyt akkor a nyakunkon lenne a román probléma. Mellesleg ez sose fog megtörténni.
eugen4402
Eredetileg kardfogú tigrisek lakták azt a területet. Na majd akkor lesz szarban a sok pojáca, ha azok követelik vissza a jussukat, és mindenkit kikergetnek az erdőből...
lengyelattila
@Mézike: Nyilván most ennek semmiféle realitása nincs. Viszont történelmietlen lenne azt kijelenteni, hogy a jövőben nem jöhet létre részleges revízió. 1914-ben senki sem gondolta volna, hogy 1920-ban majd az akkor még valóban hatalmas, gazdag és erős Magyar Királyságot ilyen aljas módon kivégzik. Minden attól függ a jövőben, hogy mi a nagyhatalmi érdek és egyáltalán ki lesz a befolyásos nagyhatalom ebben a térségben. Etnikai alapú határrevízió mostanában is volt a balkánon, lehet ilyen a jövőben is Európában. Még most is viszonylag jól körülhatárolható a Kárpát medencei magyar szállásterület, sokkal békésebben élhetnénk, ha minden magyar egy országban élne. Felvidék déli része, dél-bácska, észak-erdély most is többségében magyarlakta terület, nyilván az utódállamok mindent elkövetnek hogy ez ne így legyen. Határrevízió után persze lenne nekünk is egymillió románunk, de legfeljebb majd ugyanazt csináljuk velül, mint ők most velünk. Szóval, azért mert most másnak áll a zászló, még változhat a széljárás. És fog is.
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
feco fero
@lengyelattila: Nagyon eget értek veled mindenben! Hiszen a világ történelemben soha nem csináltak ilyen gyalázatos feldarabolást, ráadásul sok nemzet által és egyet értésével. A győztes vagy kirabolta, vagy meg szállta a legyőzőtett, de hogy szét ossza a körülötte élő hiénáknak, cigányoknak, naplopóknak, írni olvasni nem tudóknak, korábban nem létező nemzetnek, ez kérem a világ szégyene!
Az pedig, hogy ez az állapot nem fog sokáig tartani, egészen BIZTOS!
Körülöttünk élőknek üzenem, hogy senkinek nem kell félnie, hiszen csak a sajátunkat fogjuk vissza venni.
Mézike
@lengyelattila: A gazdag és erős királyságban mi magyarok kiszolgáltuk az osztrákokat.
Magyar nemesi család nem volt!
Mézike
@KERKA: Amiről gondolkodni kell, illetve elfogadni más igazát arra ne várj tőle választ.
justhpeter
Leszámítva azt, hogy nem a magyar történelem volt a kérdés, a magyar kormány és a primitív, demagóg vezetője csak provokálni akart egy kicsit, azt is a saját szellemi színvonalán.
panellproli
Én már rég kiebrudaltam volna onnan ,mert ugy viselkedik mintha a saját tulajdona lenne Erdély.Persze mit lehet várni olyantól aki a Szent Koronát is sajátjaként kezeli, és már "családi ezüstöt" is beszerzett a Seuzo kincsek formájában .
mariaberta
Ez egy hülye magyarázat, mert ezek az árusok nem azért rendeztek kirakodó vásárt, hogy történelmi ereklyéket mutassanak be, mert a többi "történelmi ereklyéket" hol hagyták? Vagy csak ennyi volt? És csak ilyenek? Ezek tényleg mindenkit hülyének néznek.
mate03
@KERKA: Ne hazudj!Az állampolgárság ellen, nem volt kifogás! Csak a szavazati jog megadásával! Teljesen jogosan! Aki nem itt él és itt adózik,az ne szóljon bele az ország sorsába!
Anna Mária
@KERKA: A 2004-es népszavazás érvénytelen volt, nincs jelentősége.
bakegya
@feco fero: most akkor minek okán nem kerítesz ottan ahonnan tetszik.ÁLLJATOK NEKI-
SOKAN VAGYTOK-JÓL ÁLLTOK A SAJÁT LÁBATOKON IS-ORSZÁGOTOK IS VAN PÁRTOTOK IS -nem egy, kettő is-mi hiányzik még???-szóljatok és odaadom ami nekem és a családomnak a felesleget képezi-DE IDŐBE-MERT HA NEM...AKKOR HÜLYE AZÉRT ÉN SEM VAGYOK ÉS A VELEM EMBERKÉNT VISELKEDNI KÉPESEK SEM ,ABBAN BIZTOS VAGYOK!!!
vitriol
@KERKA: ugyan nem engem kérdeztél, de azért válaszolok. Aki 2004-ben a kettős állampolgárság ellen szavazott, annak - utólag bebizonyosodott- igaza volt. mikola a "nemzet orvosa" kikotyogta a titkos elképzelést, hogy ezzel 20 évre bebetonozzák a fidesz hatalmát. A nemmel szavazók ezt akarták megakadályozni, de a fél ország, a gyengébb felfogásúak nem látták a mögötte megbújó mesterkedést. Szóval nem az igazolvány kiadása volt a baj, hanem a szavazatok odaítélése, ami felettébb igazságtalan, mert a romániai embereknek nem kell viselniük a szavazatuk negatív következményeit.
lengyelattila
@mate03: Egy nemzet vagyunk, a Kárpát medence a hazánk, egy a múltunk, egy a jövőnk. Ez a nyilvánvaló tény indokolja a szavazati jogot.
De mondhatnám demagóg módon is: az izraeli kettős állampolgárok 1990-től kezdve szavazhattak, mert az itthoni rokonoknál volt bejelentett lakhelyük. Természetesen nem éltek itt, mégis szavazhattak. Akkor ők se szavazzanak! Ez 200.000 ember!!!
Másik demagóg példa: azok is szavazhatnak alanyi jogon, akiknek semmiféle iskolai végzettségük nincs, az elemi létfenntartási ösztönökön túl nincs önálló, értelmes gondolatuk, a világból a legcsekélyebb mértékben sem értenek semmit. Na, ezek is szavazhatnak. Akkor miről beszélünk? A 8,5 millió szavazóból a fele éppenhogy a nevét tudja leírni talán.
De hagyjuk a demagógiát. Egy nemzet vagyunk, azonos lesz a sorsunk. A szavazati jog ezt is kifejezi.
lengyelattila
@vitriol: Az a probléma, hogy mindenki nagyon ért ehhez is, csak éppen a tényekkel nincs tisztában. És ez Önre is igaz. Merthogy az a tényszerű helyzet, hogy a 2004-es népszavazás nem arról döntött volna, hogy legyen kettős állampolgárság a határon túliaknak. Nem bizony!
Csak arról szólt a referendum, hogy akarjuk-e, hogy az országgyűlés rövid határidővel törvényt alkosson a trianoni döntés következményeként elcsatolt országrészeken élők könnyített honosításáról. A részletekről az országgyűlés tárgyalt volna. Tehát sokan habzó szájjal elleneztek és elleneznek valamit, ami akkor még meg sem születhetett volna. Ráadásul akkor a szavazati jog kérdése sem volt központi téma. A hazaáruló Kovács László 23 millió románnal riogatott (ami duplán téves volt, hiszen akkor már csak 21 millió román állampolgár volt, és ebből akkor még majd 2 millió magyar) Most persze nem riogatnak a hazátlan ballibek 5 millió szír menekülttel, meg azzal a 100 millió afrikaival, akik már rajtra készek. Szóval meztelen a király.
Anna Mária
@lengyelattila: Igen, bizony, meztelen a kommentelő, aki olyasmit állít, hogy 200 ezer izraeli-magyar kettős állampolgár van rokonoknál bejelentve, nem is él Magyarországon, ám szavazni szokott!
Még meztelenebb, amikor olyasmit ír le, hogy "hazátlan ballibek".
Na ez az, amiből épeszű, normálisan gondolkodó ember nem kér: egyetlen magyarnak sincs joga a másik magyart "hazátlannak" nevezni, még akkor sem, ha egy Orbán igyekszik megosztani a magyarokat. Talán nem kellene elvtelenül, gondolkodás nélkül utánozni és uszítani, ha valakit tényleg érdekel a magyar nemzet sorsa.
vitriol
@lengyelattila: nem szoktam agymosottakkal vitázni, most sem fogok, csupán saját szavaidat idézve rávilágítok, hogy az érveid kissé furcsán hangzanak, amikor "habzó szájjal" a "hazátlan ballibek"-ről beszélsz ??? ez lenne az ellenzék? Aztán még te "riogatsz" 5millió szír menekülttel, meg azzal a 100 millió afrikaival, akik már rajtra készek. Nos úgy látom : az a "mesztelen király" inkább te vagy!
KERKA
@mate03: 20.56. Te nagytudásu honpolgár, az állampolgársággal szavazati jog is jár!!!
KERKA
@Anna Mária: 20.57.Dehogy volt érvénytelen, szelektív az emlékezeted. Ha most karakán lennél, akkor bevallhatnád, hogy ezzel a félresikerült szavazással adtunk a fidesznek 2/3 ot!
KERKA
@vitriol: 10.06 hát nem ezt akartam kihozni belőle, hogy az elbaszott szavazással megsegítettük a Fideszt, és mind a mai napig viseljük a következményeit???(20 év bebetonozással)
Legalább te gondolkodsz és beismered a nagy tévedést.
Az utolsó mondatodra azonban úgy reagálok, hogy most már a románok is viselik a szavazataik következményeit.
Anna Mária
@KERKA: De bizony, eredménytelenül zárult a szavazás, ha rosszul emlékszel, nézz csak utána.
Azt is rosszul tudod, hogy "székelyek kettős állampolgárságra való kérésüket" elutasította volna bárki is. Ilyen kérés ugyanis nem volt, a népszavazás nem erről szólt.

Ne velem foglalkozz, inkább nézz utána a tényeknek, mielőtt írsz valamit. Az karakán és korrekt dolog lenne.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@VasiMu: Engem biztosan nem, ebben megnyugodhatsz.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@VasiMu: Na itt állj le szépen.
Nem nevezhetsz nyilasnak vagy másfél millió embert, aki nem akart törvényt a kedvezményes honosításról.
Anna Mária
@VasiMu: Mondom, állj le, ha értelmes mondanivalód nincs.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@VasiMu: Ostobaságokat írsz, számomra érdektelen, több bejegyzésedet nem olvasom el.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
lengyelattila
@Anna Mária: Kedves Anna Mária! Ellenséggel ne barátkozz! Ha megteszed, áruló vagy. Ön nagyon szereti a románokat, ez már felér egy kisebb hazaárulással. Szándékosan fogalmazok ilyen sarkosan, mert az nem normális szerintem, ha magyar ember ilyeneket ír, mint Ön. A románok, szlovákok, szerbek, ukránok végtelenül és elfogultan nacionalisták. Nem szeretik a magyart. Ez de facto így van. Az ember a bőrén érzi, ha határontúli területeken jár, de a közvéleménykutatások is ezt támasztják alá. Erre Ön keblére ölelné pl. a románokat, mert olyan jó barátai. Mire jó ez a feltétlen megalázkodás? Egy önérzetes nemzet tagja nem viselkedik így. Kérdezze meg a román barátait. Bármelyik román embert többre becsülöm Önnél, aki a sajátjait árulja el, gyakorlatban nem létező, hangzatos, de üres elvekre hivatkozva. Egy kissé életszerűtlen, de gyakorlati példa: ha a szomszéd elvenné a telke 70 %-át, mert az önkormányzat ezt elnézné neki, akkor Ön hálás lenne, sőt a szomszédot barátjának tekintené? Költői a kérdés.
Anna Mária
@lengyelattila: Ne haragudj, de nincs közös ahhoz, hogy én kikkel barátkozom.
Én nem tekintem az ellenségeimnek a románokat, sem másokat, még akkor sem, ha neked az tetszene.
Egyre nevetségesebbé teszed magad, minél jobban belebonyolódsz ebbe a témába.
A nemzetállamok ideje lejárt: teljesen fölösleges nemzethyeskedni és más népeket gyűlölni.
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
lengyelattila
@Anna Mária: A népszavazás jogilag érvényes volt. Mivel az érvényes szavazatok száma nem érte el a 25%-ot, ezért gyakorlatilag viszont eredménytelen. Ha valamit nem tud, nézzen utána. Azt meg nem is minősítem, hogy nincs jelentősége. Volt és van neki. Akkor vált el a szar a víztől, ahogyan azt felénk a kocsmában mondani szokták. Akkor vallott színt mindkét Magyarország. Az egyik fele magyar akar maradni, a másik fele számára ez nem több technikai fogalomnál. Egyébként az igenek győztek, mintegy 100.000 szavazattal. Ez némi vígasz.
Anna Mária
@lengyelattila: Számomra nincs, és nem is volt jelentősége annak a népszavazásnak, akárcsak annak, hogy felétek a kocsmában mit hogyan szoktak mondani.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
lengyelattila
@Anna Mária: Nem haragszom. Egyébként nem mondtam, hogy ne barátkozzon románokkal. Tegye. Elmondtam a véleményemet Önről, meg a maga fajta emberekről. Ennyi. Nem én kérkedek itt azzal, hogy román barátaim vannak. A témába meg nem bonyolódtam bele, érveket, véleményeket sorolok. Lehet ezzel vitatkozni, próbálja megÖn is kultúráltan. A nemzetállamok jövője meg szerencsére nem az Ön kezében van, így várjunk azért ezzel a kijelentéssel. Ja, majdnem elfelejtettem. Nem gyűlölöm egyik nációt sem, nem tudom honnan olvasta ezt ki. Nagy barátai, a románok pl. véresszájú nacionalisták. Valahol becsülöm is őket, hiszen nem lehet könnyű ennyi hazugságot meggyőződéssel ismételgetni. De ők legalább következetesen és nagyrészt egységesen magyarellenesek. Nem kell gyűlölni az ellenséget, de attól még ellenség.
VasiMu
@Anna Mária: Szerencsére minket magyar embereket nem érdekel, hogy neked kirekesztönek mi tetszik és mi nem :D
lengyelattila
@Anna Mária: Kedves Anna Mária!
Mivel ilyen következetesen tegez engem, ezért este a kocsmában megiszom a pertut az egészségére. A Magyarok Istene vigyázza drága életét!
Anna Mária
@lengyelattila: Az én barátaim nem nacionalisták, és sem jogod, sem pedig okod nincs őket ismeretlenül "véresszájú nacionalistának" bélyegezni.

Mondom, ne folytasd, mert az ostoba magyar nacionalizmusoddal csak nevetségessé teszed magad.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
lengyelattila
@Anna Mária: Hát akkor valami selejtes románnal barátkozik.
De a viccet félretéve, vannak természetesen objektíven gondolkodó románok is, találkoztam ilyenekkel én is Erdélyben. De nem ők vannak többségben. Ezért mint nációra minden további nélkül használható a nacionalista jelző. Ők ezen egyébként nem sértődnének meg, mint Ön, sőt! Ha Erdélyben egyszer a normálisan gondolkodó románok lesznek többségben, akkor ők maguk akarnak majd független Erdélyt. Van is már olyan erdélyi román politikai/társadalmi szervezet, amely egyelőre pusztán gazdasági alapon, de megkezdte a harcot a független Erdélyért. De hát ezt Ön, mint a románok nagy barátja, nyilván tudja.
eugen4402
Nem tudom elképzelni, miért kell "értelmi fogyatékos" helyett mindig "magyart" írni... A normális magyarok nem kiabálják egyfolytában, hogy ők magyarok, anélkül is tudják.
eugen4402
@Horizont: Ez a gerincferdüléses - gondolom - ha befejezi a múgatást, sürgősen beáll a hideg zuhany alá, és elégedetten nyugovóra tér: mai feladata kipipálva, már nem kelt fel hiába...
Anna Mária
@eugen4402: Azért, hogy engem bűnözőnek nevezett, még meg is vakargatták a nyaka tövét. :)))
nyanya001
Mit szólna Orbán, ha évente idejönne a román miniszterelnök
mondjuk Hévízre, vagy a Balatonhoz, és itt ekézné a magyar emberek előtt
az Orbán kormányt ?? !
lengyelattila
@nyanya001: De már bocsánat, minek is jönne ide?
Nem lehet elvonatkoztatni a mindenkori magyar miniszterelnök erdélyi látogatásait a történelmi előzményektől. Erdély magyar föld is, 1,5-2 millió őshonos magyar él ott, akiknek felmenői nem akartak román állampolgárok lenni. A magyar miniszterelnök magyar földre (is) látogat, ha Erdélybe megy. Teljesen már szituáció, mint amiről Ön ír. A jelenlegi határainkon belül néhány ezer honfitársunk vallja magát román nemzetiségűnek, minek jönne ide román politikus. Gyula környékén élnek románok, van román iskola, ott lóg az önkormányzat épületén a román zászló. Nagyon helyesen. Mi is a helyzet Erdélyben? Ne keverjük a szezont a fazonnal, mert ez tudatos zavarkeltés.
lengyelattila
@Horizont: Ennek az ügynek és Ponta reakciójának lényegileg semmi köze Orbán Viktorhoz. Zavarja a románt az igazság. Lelke mélyén zavarja, hogy idegen földet bitorol. Egy Nagy-Magyarország kitűző egy letűnt történelmi kor emléke. Ez tény. Magyarország úgy nézett ki 1920-ig. Mit kell ezen felháborodni? Nekem és még sokaknak, azok a határok jelentik most is a hazánkat, függetlenül attól, hogy nagyrészben jelenleg másként hívják. Legyen szabad nekünk így érezni, gondolkodni. És ezt el kell fogadják a románok is. Ha sokaknak a határok nélküli eu a hazája, akkor nekünk meg az ezer éves határok közötti terület. Ezt legyen kedves mindenki tudomásul venni. Ha már olyan nagyon liberális gondolkodók posztolnak itt.
nyanya001
@lengyelattila: Az, hogy 2 millió őshonod magyar él ott, mg nem jogosítja fel Orbánt,
hogy ott uszítson !
Ennyi !
Ha tetszik, ha nem Erdély Románia része és az is valóság, hogy az
őshonos magyarok egyre jobban keverednek a románokkal !
lengyelattila
@nyanya001: Orbán Viktor nem uszított. Meg kell hallgatni a beszédét. Történelmi jelképek mutogatása nem uszítás. Ne reflexből nyilatkoztasson ki, hanem először tanuljon, hallgassa meg amiről beszél és ítélkezik, nézzen után a dolgoknak. Orbán Viktor bármit mondana, mindenképpen belekötnének. Elég beszédes tény, hogy 1-2 perccel a beszéd után már minden ellenzéki párt és megmondóember nyilatkozott, pedig ennyi idő alatt azt a több oldalnyi szöveget biztos nem lehetett megírni.
mate03
@lengyelattila:!Nem értek egyet veled!Nekem más a véleményem! De azért nincs harag!?
nyanya001
Ami nem tetszik továbbra sem az orbáni politikában miért másodrendű állampolgár az
aki külföldre ment dolgozni, miért könnyebb az új állampolgárnak szavazni és miért nehezítette meg a külföldön dolgozókét ?
Na persze értem, mert nem szavaznának a Fideszre !
444.hu/2013/08/05/a-londoni-magyaroknak-lesz-a-legnehezebb-szavazni/
A legnagyobb aljasság amit velük szemben elkövetett a kormány !
hemami
@KERKA: Bocsánat, tudom, hogy nem én vagyok a kérdés címzettje, de nem tudom megállni, hogy ne reagáljak rá.Elörebocsátom, hogy nem vagyok románellenes, még kevésbé a határon túli magyarok ellensége, ugyanis magam is a határon túlról származom és bár még gyerekként, de azért egyet-mást én is megtapasztaltam a kisebbségi lét hátrányaiból.Mindezek után és ennek ellenére az a véleményem, hogy anno a népszavazás a kettős állampolgárságról azért bukott meg, mert aki csak egy kicsit is gondolkodni tudott, az látta, tudta előre, hogy ha megkapják az állampolgárságot, akkor a szavazati jog is kell és ez az , amivel az, akiben csak egy csöppnyi igazságérzet van, vagy volt, nem érthetett egyet.Nincs annál igazságtalanabb dolog, hogy bárki, éljen bárhol a világon a határainkon túl, úgy szólhasson bele a belügyeinkbe és az egész életünk alakulásába, hogy az itteni törvények, szabályok, megszorítások, stb. őket nem sújtja, csak minket, akik itt élünk.Ők csak némi előnyöket élveznek, amit nem sajnálok tőlük, de a feketeleves az egyedül a miénk marad, mert ugye a kibicnek semmi sem drága.Ez még inkább érvényes azokra a nyugati világban jólétben élő magyarokra, mint a körülöttünk élő elcsatolt területeken élőkre.Habár, már arról szóltak a hírek, hogy azok, akik megtehetik, mert a határhoz közel laknak , Romániába járnak át vásárolni, mert ott alacsonyabbak az árak.Micsoda fordulat ez a Ceaus,escu korszakhoz képest.Nem tudom mit szólnának hozzá, ha én is szavazni akarnék náluk a választásokon, elvégre ott születtem ?A kérdés költői, mert mivel nem ott élek már 70 éve, természetesen nem ismerhetem behatóbban az ottani politikai és gazdsági viszonyokat, de akkor az fordítva is így kell legyen, kellene legyen.Aki nem itt él állandó jelleggel, annak fogalma sincs, hogy mi itt hogyan élünk, mitől szenvedünk.Bár soha nem gondoltam volna, hogy valaha is Orbánnal, vagy a Fidesszel fogok bármiben is egyetérteni, de a bevándorlással kapcsolatban igazat adok nekik.Nagyon nem szeretnék az utódaimra...
hemami
Nem értem, hogy a hozzászólásom további részét miért kellett törölni, vagy hová lett?. Nem biztos, hogy olyan frappánsan sikerül újra megfogalmazni, de azért megkísérlem.Tehát: Nagyon nem szeretnék az utódaimra egy muzulmán Európát hagyni.Ha ez így folytatódik, a vesztünkbe rohanunk.Ezt nem szabad engedni !Rengeteg elrettentő példát láthatunk, hallhatunk azokból az országokból, városokból, ahová beengedték őket és elszaporodván az őslakosok ellen fordulnak, mondván, hogy az már az ő területük, ahol az ő törvényeik, szabályaik érvényesek. mindenkire.Eszük ágában sincs beilleszkedni, alkalmazkodni a befogadókhoz, sőt az ő értékrendjüket, vallásukat akarják mindenkire rákényszeríteni, akár erőszakkal is.Hát kell ez nekünk ? A muszlim vallás soha az életben nem fog összeférni a kereszténységgel.Az én szekerem rúdja már nagyon kifelé áll ebből a világból, de a gyermekeimnek, unokáimnak a dédunokámnak nem ilyen jövőt szeretnék.Az igazi menekülteket, akik a puszta életüketn féltik nagyon sajnálom, mert 9-10 éves gyerekként magam is átéltem a háború borzalmait, csak a szerencsés véletlennek köszönhetem, hogy a családom és én életben maradtunk.Ugyanakkor azt gondolom ( és ebben nem régen egy szakértő véleménye is megerősített ), hogy a háború elől nem kellene egészen idáig, vagy még tovább menekülni.Nem régen a nálunk jóval gazdagabb Németország és Ausztria is azt nyilatkozta, hogy a bevándorlók nagyon nagy százalékát vissza fogják toloncolni.Akkor pont ettől a kicsi, csonka és szegény Magyarországtól hogyan is várhatják el, hogy ezzel a problémával megbirkózzon ?Mikor még a nagyokos potentátok közül sem volt eddig senki, aki erre a problémára reális, megvalósítható megoldással tudott volna szolgálni ?Nagyon nehéz kérdések ezek..
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nyanya001
@VasiMu: Kussoljon az aki először a kezedbe adta a leveseskanalat te féreg !
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mate03
@VasiMu: Arany bogaram! Te ezen az oldalon,még kiscserkész vagy!Úgyhogy ,csak figyelni,és nem beleugatni a felnőttek dolgába!
feco fero
@Mézike: Sajnos a kérdésedben a válasz is tetten érhető! Én reménykedek abban, hogy előbb utóbb a Magyarság, amely évszázadok óta szét húz, feljelentgeti egymást, irigy mindenre ami neki nincs, balga módon mindent el hisz mindenkinek, bárki és bármikor fát vághat a hátán és szó nélkül tűri, stb. ki gyógyul ebből az állapotából. Márpedig ha ez bekövetkezik, jöhet az elszámolás a minket kifosztókkal, meg csonkítókkal, ellenségeinkkel.
Ezért aztán már csak meg kell tanulnunk mindenek előtt hazánk iránti feltététel nélküli és egymás tiszteletét, a mások sikerének elismerését, minden nemzeti kérdésben a teljes össze zárást, és lojalitást, sok egyéb mellett.
Szerintem ez csak hozzá állás kérdése, akár néhány nap alatt is elsajátítható!???
"Még mielőtt idiótának néznétek, azért a realitásokkal én is tisztában vagyok"
Lepényleső
Szerintem,ha egy ország bitorolja a másikat,annak képviselője szájából igen furcsán hangzik,
hogy emez meg revizionista. Úgy gondolom,mindenki szeretné visszakapni azt,amit elloptak
tőle. Ettől függetlenül,az is igaz,hogy jobban nem igazán járnának a külhoniak,sőt vannak
akik kifejezetten rosszabbul.
lengyelattila
@mate03: Bizony nincs! Így kell reagálni az ellenvéleményre. Hogy kinek lesz igaza, azt meg a jövő eldönti.
Tényfeltáró
@Anna Mária: Rosszul feltett kérdésre nem lehetett jó választ adni. Ezért lett érvénytelen, sokan nem vállalták fel a döntést, jogosan.
lengyelattila
@Horizont: Én nem rinyálok, stílusából ítélve ezt inkább Ön teszi.
Semmi sem megváltoztathatatlan, a világtörténelem, az emberi sors, a politika stb. maga a változás. A mai generációk, főleg az Önhöz hasonló gondolkodású emberek miatt minden lényegi és fenntartható változásra képtelenek szerintem. Én nem írtam olyat, hogy szaladjunk és vegyük vissza Erdélyt. Nem értem ezt a dühös reakciót sem. Én csupán arra célzom, hogy az a föld a miénk is, és ezt tudomásul kell vegye a román. Azt próbálom érzékeltetni, hogy attól mert egyéb jelenlegi lehetőség hiányában tudomásul kell vegyük a helyzetet, attól még egyetérteni vele, elfogadni és kussolni nem kell. A jövő nemzedékek majd eldöntik, hogy mire képesek, mit akarnak. Nekünk egy dolgunk van, emlékeztetni, sajátunknak érezni azt a földet és az utódállamokat minden lehetséges fórumon emlékeztetni arra, hogy nem felejtünk.
A liberális kommentelőkre pedig azért céloztam, mert az lenne a minimum, hogy kultúráltan elfogadjuk egymás véleményét, de ezt Ön sem érti és teszi. A sok vélemény majd kialakít a társadalomban egy eredőt, amely nyilván meghatározza majd a jövőbeli viselkedését. De olyanokat írni a másikról, hogy badarságokat beszél, meg beszopja Orbán mantráit. Miféle stílus ez? Éppen ez ellen kellene tenni. Én Orbán Viktor nevét egyszer írtam le ezen a felületen, de akkor muszáj volt, mert válaszoltam egy kommentre. Nem fetisizálom őt, sőt, nagyon is kritikusan nézem a tevékenységét. De az biztos, hogy ebben a dologban semmi olyat nem tett, ami tényszerűen nem lenne megmagyarázható vagy elfogadható egy magyar embertől, aki ráadásul miniszterelnök.
m.macskosz
@hemami: Nem törölte senki a hozzászólásodat, csak kimerítetted a karakteredet.
Az ELKÜLDÉS téglalaptól balra folyamatosan láthatod, mennyit írhatsz még.
Nekem most 1845 volt, ...most már 1805.
m.macskosz
Merje bárki mondani, hogy nem vagyok százas! :)
m.macskosz
@nyanya001: Juj, mit nem mondasz?! :)
AKI HÜLYE, AZ IS MARAD?!
...és a rehabilitáció, az Neked smafu?!
lengyelattila
@Tényfeltáró: Nem érvénytelen lett, csak eredménytelen. Nagyon fontos különbség, nem győzöm hangsúlyozni.
Anna Mária
@lengyelattila: Bizony, nem ártana, ha kultúrlény módjára elviselnéd, hogy nem mindenki osztja az ellenségeskedő, ostoba nézeteidet.
Az én bejegyzésemre, mely szerint vannak román barátaim, ezt írtad:
"Ellenséggel ne barátkozz! Ha megteszed, áruló vagy. Ön nagyon szereti a románokat, ez már felér egy kisebb hazaárulással."
Máshol, a 2004-es népszavazással kapcsolatban: "Akkor vallott színt mindkét Magyarország. Az egyik fele magyar akar maradni, a másik fele számára ez nem több technikai fogalomnál."

Hazaárulást meg "két Magyarországot" emlegetni arra utal, hogy téged bármilyen kultúra messziről elkerült.
lengyelattila
@VasiMu: Nyilvánosan elérhető statisztikai adatok szerint a 2010-es választások idején 200.000 izraeli-magyar kettős állampolgárunk volt. Ez tény. Namármost, mivel akkor még nem volt hatályos a jelenlegi, könnyített honosítást lehetővé tevő törvény, ezért minden kettős állampolgárnak volt magyarországi bejelentett lakhelye, mert másként nem kaphatott állampolgárságot. Ez alól voltak egyedi eltérések, de lényegileg ez volt a helyzet. Így 200.000 izraeli-magyar kettős állampolgárnak joga és lehetősége volt szavazni.
lengyelattila
@Anna Mária: Köszönöm szépen a dícsérő szavakat, Öntől ez nagyon jólesik.
Anna Mária
@lengyelattila: Dicséretet nem kaptál, nagyon jól tudod.
Kultúrember nem gyűlölködik és nem hánytorgatja teljesen fölöslegesen a vélt, de még valós sérelmeit sem.
lengyelattila
@Anna Mária: Dehogynem kaptam, az Ön stílusában vitatkozó embertől ez nekem dícséret. Köszönöm, remélem még sok ilyen dícséretben lesz részem Öntől.
Anna Mária
@mate03: Hagyd csak, a VasiMu egy idióta troll, hazudozik és mindenkibe beleköt.
nyanya001
@m.macskosz: Rossz éjszakája lehetett a korondinak :))
Mézike
@feco fero: :-) Nem lehet a világgal szembe menni...
köbjani
@lengyelattila: Ami igaz az igaz, ez az az igazság ami a rákbeteg liberális agyat emészti, ezen nem tudnak átlépni, mert ezeknek hiányzik a gyökerük, amiből táplálkozni tudnának, ezért jövő képük is olyan zakkant mint ők maguk. Ezeknek országuk sincs amiért kiállnának, mindég mások mondják meg nekik, hogy mi a helytelen és mit várnak el tőlük, hogy szépfiúk és díjnyertes lányok legyenek. A lustaság az ördög párnája, amin ők alszanak, az idők végezetéig.
lengyelattila
@Horizont: Nem attól, de attól még magázom, mert nem tudom kicsoda Ön. A stílusa szerintem alpári, de mindegy, valahogy feldolgozom lelkileg, tudom, mostanában ez a menő stílus (b+ és társai). Az Önhöz hasonló ember nem képes elfogadni más véleményét, ezért támad ilyen stílusban és tesz úgy, mintha csak az lenne helyes, amit ő mond. Hatalmas világnézeti, stílusbeli és mentális különbséget látok Ön és magam között, ezt feloldani nem lehet, de attól még az ilyen b+ nem kellene. Én mem azt mondom, hogy mi az igazság, csak arról beszélek, hogy én és a hozzám hasonló emberek hogyan látják a világot. Ha hivatkozom valamire akkor az tényszerűen úgy van, erre persze sohasem jön érdemi reakció.
Végül, én nem érzem magam mostohagyereknek a hazámban. Sok a probléma itthon, de én jól érzem itt magam. Szép családom és jó munkám van, jól élek. Nem vagyok párt tagja, nincsenek politikai kapcsolataim. Mindenféle politikai gondolkodású barátom, ismerősőm van, akikkel efogadjuk egymás véleményét. Szóval nem rossz itt élni, de ha rossz lenne, akkor is itt maradnék, mert bármi történik "itt élned, halnod kell". (tudja, Vörösmarty)
lengyelattila
@Horizont: Körülnézek, sok a baj, de akkor is jó itt élni és ez politikafüggetlen. Egyébként nem csak a határokkal foglalkozom, de emlékeztetni szeretném, hogy ez a beszélgetés milyen témában alakult ki. Egyébként nagyon örülök, hogy soha nem hagyná el a hazáját és ez nem cinizmus, valóban így gondolom. Láthatóan Ön nem a jelenlegi politikai vezetés híve, ezért valahol érthető, hogy így reagál. Ezzel együtt úgy gondolom, sok mindenben egyet tudnánk érteni, ha nem ez lenne az aktuális téma. Azt viszont nem tudom elfogadni, ha észnélkül bazdmegolnak. Szerintem ez még ezen a fórumon is sértő, bármennyire is rühelli, ha ezzel összefüggésben a stílusát emlegetem.
Tényfeltáró
@lengyelattila: Akkor ne hangsúlyozd feleslegesen. Vajon mitől lett eredménytelen?
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
lengyelattila
@Horizont: OK, bár szerintem árnyaltabb a kép, de ha végletekig leegyszerűsítjük a dolgot, akkor igaza van.
Női mivolta pedig tiszteletet ébreszt bennem, ezek után kétszer is meggondolom, hogy mit írok Önnek.
lengyelattila
@Tényfeltáró: Pedig nem bonyolult ez, tisztelt Tényfeltáró.
Ha feltárjuk a tényeket, akkor tényszerűen az a helyzet, hogy a népszavazás jogilag érvényes volt. Mivel azonban az érvényes szavazatok száma sem az igenek, sem a nemek esetében nem érte el a választásra jogosultak 25%-át, ami egy ügydöntő népszavazás esetén követelmény, ezért gyakorlati szempontből eredménytelen volt, hiszen nem kötelezte az országgyűlést a téma tárgyalására és törvényalkotásra. Ez fontos szempont, ezért hangsúlyozom. Politikai szempontból volt elsősorban fontos, hiszen az igenek győztek, ezért az akkori országgyűlési többség (MSZP-SZDSZ) gesztust gyakorolhatott volna és megmutathatta volna mekkora nagy demokrata. Ezt minden további nélkül megtehette volna hiszen a népszavazás még csak arról szólt, hogy szülessen- e törvény a tárgyban.
A népszavaszás kérdése ez volt:
Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19. paragrafusa szerinti magyarigazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?
lengyelattila
@vitriol: Kedves Vitriol. Nem riogatok. ENSZ, NATO és EU adatokat használtam. Ők mondják, hogy rövid távon ennyi menekültre lehet számítani, ennyien állnak a kapuknál. Persze ez a szám napról napra változik, leginkább növekszik.
vitriol
@lengyelattila: és szerinted ezek mind M.o.-ra áhítoznak?
mekkelek
@lengyelattila: "Mivel ilyen következetesen tegez engem" - csak úgy megjegyzem, az internetes fórumokon nem szokás magázódni. Ez nem tiszteletlenség, csak egyszerûen így van. Amúgy nem a szandokán egyik reinkarnációja vagy? Vagy a szomszédja? :)
lengyelattila
@vitriol: Én nem mondtam sehol, hogy ezek Magyarországon szeretnének letelepedni. De az EU-ban mi vagyunk az egyik migrációs folyosó kapuja. A hiszti itthon most azért van, mert a jobboldali kormány nem várt brüsszeli döntésre és azonnali intézkedéseket tett. Azért kíváncsi lennék, ha baloldali kormány lenne, akkor miket írogatna a nép azon része, amelyik most mindenbe beleköt.
Fontos tudni, hogy a Magyar Kormány intézkedéseit leginkább itthon támadják, színtiszta politikai érdekalapon. Ha valaki veszi a fáradtságot és beleolvas az európai sajtóba akkor mit lát, a következőket:
- Anglia és Franciaország kerítést fog építeni
- Anglia szigorít a bevándorlási szabályain, az eu-t nem megkérdezve
- A Francia elnök kijelenti, hogy gazdasági menekültek számára nincs hely az eu-ban. Ezt gyakorlatilag megerősítik a németek, angolok, osztrákok, csehek stb.
- Nem támadják a magyar kerítésépítést már, sőt, egyre inkább az az álláspont, hogy a schengeni határokat meg kell védeni, ehhez az eszközöket az adott nemzetállam választja ki.
- Egyre több befogadó államban érik egyre komolyabb atrocitások a bevándorlókat
- Az USA, Spanyolország stb. már évekkel korábban épített ilyen kerítéseket, bevált. Megjegyzés: 2008-2009-ben a spanyol kerítés építésének idején nálunk a Népszava és Népszabadság nevezetű sajtótermék még erőteljesen támogatta a kerítésépítést, mint megoldást.
- A kerítés azért épül, hogy a legális belépési pontokra terelje a bevándorlókat. Ott aztán lehet szűrni.
- A német és osztrák befogadó infrastruktúra és szociális rendszer a végletekig megterhelt, hamarosan elkezdik visszaküldeni a menekülteket oda, ahol beléptek az eu területére. Na, ekkor leszünk mi nagy bajban kedves mindenbe belekötők.
- a német sajtó feltette a kérdést, hogy mi lesz télen, merthogy jelenleg annyi történik, hogy sátortáborok épülnek.
stb. stb. stb.
Szóval, óvatosabban a kritikákkal, mert azon túl, hogy közös európai megoldást emleget a baloldal, semmiféle valós javaslat nincs a...
lengyelattila
@mekkelek: Én maradok a magázódásnál, de ha valaki felhatalmaz erre, akkor persze tegeződhetünk is.
Az utolsó mondatát nem értem.
Anna Mária
@lengyelattila: A magázódásod csak az álszentségedet mutatja.
Nem vagy te olyan finom ember: bárkit lehazaárulózol meg hazátlan ballibsizel, aki veled ellentétben nem a trianoni döntésen busong.
Ha valóban olvasod az európai sajtót, akkor tedd már meg, hogy valósan tájékoztatsz az ott megjelentekről a menekültkérdés kapcsán, mert esetleg vannak olyanok, akik készpénznek veszik, amit írsz.
mekkelek
@lengyelattila: A hiszti inkább a "jobboldali" kormáy (mert ugye pávatáncosunk volt már szinte minden meg mindennek az ellenkezôje) gyûlöletkeltô kampánya és nemzeti álkonzultációja miatt van, amire adófizetôi milliárdokat tapsolt el csak azért hogy a csökkenô népszerûséget megállítsa, riogasa az embereket a bevádorlókkal, hogy a káosz közepén a magyarok nagy vezíre a nemzet megmentôjeként emelkedjen fel. Ugye ez nem színtiszta politikai érdekalap miatt történt így? Mint ahogy sem, hogy az EU-ban egyedüliként 0-0 bevándorló befogadását vállalták annak ellenére, hogy az országban szinte nincs munkanéküliség, a szegénységet épp most számoltatták fel a KSH-val és gadaságunk gyakorlatilag a vállán viszi az EU-t. Az EU mint egy közösség közös menekültügyi/bevándorlási politikával tudná a kérdést hatékonyan kezelni, ennek egyik része a kvótatendszer volt, amit a kedves kormány - természetesen mindenféle politikai érdek nélkül - élbôl elutasított, míg a másik oldalon kétkézzel tömi a zsebébe/talicskázza haza az ugyanettôl a közösségtôl gyakolatilag számolatlanul, kontrollálatlanul ömlô pénzt.
lengyelattila
@Anna Mária: Kedves Anna Mária
FAZ, Die Welt, Financial Times, Der Standard, Le Figaro, Daily Mirror
ezekben megtalálható amiket írtam.
Anna Mária
@lengyelattila: Ja, tudom, ezekben az általam is olvasott sajtótermékekben találhatók, amiket átköltöttél. :)))
lengyelattila
@mekkelek: A kvóta rendszer azokat az államokat nem érinti, akiknél a legsúlyosabb a menekültkérdés jelenleg. Nemcsak Magyarország nem fogad ilyen módon senkit, hanem az olaszok, görögök is kimaradtak ebből, nagyon helyesen. Egyébként teljesen logikusan is, mert tízezrek tartózkodnak egyidőben ezekben az országokban, minek ehhez még idehozni európából is. A kvótarendszer egy átgondolatlanul kitalált valami, hiszen most elosztottak cca. 50-60.000 embert. Ez nevetségesen kevés, ez tényleg álszenteskedés. Csak rajtunk keresztül lép be idén 350.000 ember az eu-ba. Mi lesz később? Majd bővítik a kvótáját mindenkinek? Ne gondolja bárki is, hogy nem fog ellenszegülni más ország is, ha majd tízezrével kell befogadni uniós parancsra. A felelős európai politikusok (nem a brüsszeli gittegylet) már arról beszélnek, hogy az unió határain kívül kell megállítani a menekülteket, ott kellenek táborok, illetve minnél hamarabb biztosítani kell a visszatérést az anyaországba.
A gond csak az, hogy az usa által okozott közel-keleti és afrikai felfordulás miatt erre semmi esély. És éppen ez a cél, gyengíteni európát, és elterelni a figyelmet például a TTIP-ről. Épeszű ember nem akarhatja, hogy elárasszanak minket a tőlünk idegen kultúrájú és identitású népek. A nyugati példák mutatják, hogy nem működik a multi-kulti (Merkel), párhuzamos társadalmak jönnek létre az integráció esélye nélkül, sőt a németek már megszállásról beszélnek (de Maiziere, belügyminiszter, FAZ)
lengyelattila
@Anna Mária: Kedves Anna Mária
Cáfoljon meg!
Én azért küldök egy kis segítséget: FAZ, 2015. július 25. Olvasgasson!
Anna Mária
@lengyelattila: Az állításaidat támaszd alá linkekkel, ahelyett, hogy csak linkelsz bele a világba..
Ja, azért pedig kérj bocsánatot, hogy hazaárulóztál, mert vannak román jóbarátaim.
lengyelattila
@Anna Mária: Kedves Mária
Sajnálom, ha megsértettem az önérzetét. Nem tudok linkelni, mert hozzánk a céghez nyomtatott példányok érkeznek, nem tudom, hogy a netes felületen mi jelenik meg.
Anna Mária
@lengyelattila: Hát pech - de akár utána is nézhetsz a neten. :)))
Kérj bocsánatot, ha már annyira adsz az illemre, öcskös.
lengyelattila
@Anna Mária: Nekem nem kell utánanézni, mert tudom mit írnak. Minek nézzek utána, amit egyszer már olvastam? Ön a kiváncsi.
Az öcskös tetszik! De jó is lenne
Anna Mária
@lengyelattila: Én nem vagyok kíváncsi.
Aztán fogd ám vissza magad a hazaárulózással meg a hazátlan libsizéssel.
Ne csodálkozz, hogy az ilyen ócska jobber szövegeket nyomó, gyűlölködő, magukat minden alap nélkül másoknál többre tartó magyarokkal az ember nem szívesen vállal közösséget.
silber13
@VasiMu: Takarítsa már el valaki ezt a pondrót!
lengyelattila
@Anna Mária
Nagyon sokan vállalnak velem közösséget, sokkal többen, mint Önnel. Az ország nagyobbik része szerencsére így gondolkodik.
Na minden jót kedves Anna Mária.
Anna Mária
@lengyelattila: Ne hidd. Kisebbségben vagytok ti, az állandóan Trianonon rinyálók, a románok ellen uszítók.
A kutyát nem érdekli Trianon, amikor Magyarország nem képes a saját lakosairól emberi módon gondoskodni, és mind e mellett a kormány Romániába lapátolja az adófizetők pénzét, támogatja a fidesznyikek ottani vállalkozásait.
mekkelek
@lengyelattila: az EU-ban az olaszokat és a görögöket érinti a legsúyosabban a bevádorlás, míg velünk ezt a kormáypropaganda kívánja elhitetni. Ahogy olvasom a hozzászólásaidat veled vagy elhitették minden maszlagukat, vagy pont azért küldtek ide hogy nyomd a propagandájukat - én mondjuk erre tippelnék, nem lenne meglepô, ki vannak osztva a szerepek. :) Amúgy pedig az EU mi (is) vagyunk, nem értem a rákényszerítôs dumát, mintha az EU egy fölöttünk álló hatalom lenne. Ki kell lépni a francba ha semmi sem tetszik és csak a bomlasztás/rombolás az érdek, persze akkor a pénzesô elállna és ugye azt azért nem akarjátok.
nyanya001
@mekkelek: Vannak jó páran, a szemináriumi anyagot nyomják folyamatosan !
Anna Mária
@mekkelek: Ez az Orbán-féle röhejes EU-ellenes "szabadságharc" már tényleg az ember könyökén jön ki.
mekkelek
@nyanya001: igen, tankönyvbe illô profilt kreáltak nekik, a kormánypropagandát visszhangozzák lelkesen, és ezért fizetik is ôket a mi pénzünkbôl... Nekem nagyon úgy szaglik a dolog ezzel a jónevelt úriemberként pózoló nickkkel. :)
hemami
@m.macskosz: Köszönöm a kiegészítést, már én is rájöttem, utólag, hogy miért volt úgy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.