Öt év alatt 43 százalékkal nőtt a minimálbér összege, és a kormány meg a Fidesz-frakció elkötelezett a további emelése mellett – mondta a Fidesz frakció szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence közölte: 2010-ben 73 500 forint volt a minimálbér, 2015-ben pedig 105 ezer forint, azaz a minimálbér összege évente átlagosan tíz százalékkal emelkedett, ami azt mutatja, hogy a magyar reformok működnek.

Mindezt a gazdasági növekedés, a magyar emberek teljesítménye és a négyszázezerrel több új munkahely tette lehetővé – mondta, hozzátéve, hogy ez azért is fontos, mert ma is 1,5 millió ember jövedelmét garantálja a minimálbér.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@36: na arról a konzultációs hülyeségről is megvan a véleményem.
Népszavazást kiírni nem mernek semmiről, mert zsigeri bukta lenne mindenből.
A konzultáció olyan mint az "ÖN NYERT! A nyeremény átvételéhez küldje vissza a borítékot!"
(emlékszel? Reader's Digest)
Visszaküldi 100 ember, abból 94 meggyőződéses hülye, 3 véletlenül adta fel, 2 ráírta hogy "KABBE" (érvénytelen), 1 "elkeveredett a postán"
Ezt felszorozzák és az eredmény:
A MAGYAROK 97 SZÁZALÉKA TÁMOGATJA A KORMÁNYT.

Hogy a mókus rakjon fészket az összes fideszes orrlyukába.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Önállóan ugye ezt sem lehetne vizsgálni. Ha elfogadom, hogy évi 10 %-os az átlag bruttó növekedés (nálam ugyan csak 8,5 %), akkor nézzük a többit: 2010-ben a ktv-be utal m.váll.+ m.adói járulékok össz. 34.212, u.ez. 2015-ben 66.150, ami az 5 év alatt 93,36 %-os növekedés, ami átlagban 18,68 %-os teher növekedés. Vagyis mind a m.vállaló, mind a munkaadó ennyivel adózott többet! Ugyanakkor 2010-ben a nettó bér 60.236 Ft, mig 2015-ben 68.775, ami 14,18 %-os növekedés 5 év alatt, azaz évente 2,84 % nőtt.

Összegezve 2010-ről 2015 évre bruttó bér 42 %-kal nőtt, a nettó bér 14,18 %-kal, mig a teher 93,36 %-kal nőtt!! Hát ez az igazi vivmány!

A másik "érdekesség", ha 1,5 millió ember jövedelmét garantálja a minimálbér, akkor mi van a többivel?! A keresőképes lakosság kb. 3,6 millió!!
szaboria1
Tuzsunka élj te meg ebből a minimálbérből.
Clavigo
Tuzson Bunci...Javadra írom,,hogy még nem röhögted el magad attól,,amit felolvastál,alkalmanként.
glorianna
@eszegfu: Attól tartok, h sem Tuzson Bence, sem a narancsködben élők nem számolnak.
Donkihóte
Büdös kis bunkónak közben mennyit is emelkedett a fizetése???
zöldszem
Bence, Bence, miattad a Világ öt elemből áll : Föld, levegő, tűz, víz és süket duma.

kepkezelo.com/images/h62wf46vx70mkbn6hqh1.jpg
Ne henceg vazze, Google a barát!!!
pbalage
@zöldszem: te ha a gugli nem lenne, ezek tuti, hogy szarrá hülyítenének bennünket.
Remete
Tuzson Bence nagyon szűken bontotta ki az igazságot! Újra nő a minimálbér, mondja a reklám ás dicsekszik vele az éppen szolgálatban levő papagáj is! "A minimálbér összege 2010 óta több mint 30 ezer forinttal emelkedett, amely 43 százalékos bővülést jelent." Valóban. 2010-ben 73500 forint volt a minimálbér, ma 105000 forint bruttóban. 2010-ben a munkaadók a minimálbér 27%-át fizették a költségvetésbe, míg a munkavállalók 17%-át.. 2015-ben a munkaadók terhe 28,5 %, míg a munkavállalóké 34,5 %. Nettóban a 2010. évi minimálbér 61005 Ft. míg 2015-ben 68775 Ft. A nettó emelkedés tehát a kormányváltás óta 12,7 %-os. Az infláció 2010-2014 között 14.1 %-os volt. (Évente 4,7%,4,1%, 5,2 % 0,4 % és 2014-ben defláció - 0,1 ) Tehát vásárlóértékben 1,4 %-os csökkenés mutatható ki a minimálbéreknél. Még szemléletesebb, hogy mit jelent az államnak ez a fantasztikus intézkedés! 2010-ben a piaci munkaadóktól 19845 forintot, míg a munkavállalóktól 12495 forintot, tehát összesen 32340 forintot szedett be az állam minden minimálbér után. 2015-ben a piaci munkaadóktól 29925 forintot, míg a munkavállalóktól 36225 forintot, tehát összesen 66150 forintot szedett be minden havi minimálbér után az állam! Na ez több mint 100 %-os haszon az államnak. Hogy bele nem rokkant a költségvetés! (Bőven fedezi az állami alkalmazottak bruttó minimálbér emelését (ebben a szektorban jóval kisebb a minimálbéresek aránya) és a 14,1 %-os inflációt. Az igazság azonban nagyon bonyolult. Egyszerűbb belehazudni az emberek szemébe azt a féligazságot, hogy újra növekszik a minimálbér. Az is csúsztatás, hogy "újra!" 2002-ben 50000 forint volt bruttó minimálbér 20 %-os adóval terhelten 3000 forint alkalmazotti kedvezménnyel. "2002 szeptembertől teljesen adómentessé tették. Az adómentesség megmaradt 2010-ig és a minimálbér összege 73500 forintra, tehát bruttóban 47%-kal emelkedett. Na de az igazság nem fér el egy plakáton! Tuzson Bence képén meg végképp nem! Tökélyre fejlesztette a FIDESZ azt a technikát, hogy úgy ad, hogy...
zöldszem
@pbalage: Hozzá tenném, hogy sokaknak nincs guglijuk, viszont van M1, M2...
Ha beszüntetik a Google-t leszel a barátom?:))))
pbalage
@zöldszem: leszek, de figyi, olvasol külföldi híreket is? a Putyin Putyinovics Putyinov be akarja tiltani a redditet, mert túl erős a közösségszervező ereje.
(amúgy valami más ökörségre hivatkozott a ruszkik agytrösztje (másodállásban milliárdos és artista))
36
@pbalage: Meg is teszik sokakkal. Nem nagyon erőltetik az internetet. A Deutsch Tomi féle, internetes konzultáció is elhalt. De a TV csatornák sem jobbak. Először a HD vételre való átállás. Nemrég pedig a csatornák új kiosztása keverte meg az emberkéket. Ha nem futja, tányéros tv-re, vagy jobb kábel csomagra, akkor marad az egyoldalú, demagógia. Diszkriminálnak.
zöldszem
@pbalage:ma, 13:54 Sajnos, megteszi, és a mi ducénk, akár utánozhatja is. De az azért nyújt egy kis reményt, hogy a tervezett internetadó a fiataloknál kiverte a biztosítékot.
pbalage
@36: na arról a konzultációs hülyeségről is megvan a véleményem.
Népszavazást kiírni nem mernek semmiről, mert zsigeri bukta lenne mindenből.
A konzultáció olyan mint az "ÖN NYERT! A nyeremény átvételéhez küldje vissza a borítékot!"
(emlékszel? Reader's Digest)
Visszaküldi 100 ember, abból 94 meggyőződéses hülye, 3 véletlenül adta fel, 2 ráírta hogy "KABBE" (érvénytelen), 1 "elkeveredett a postán"
Ezt felszorozzák és az eredmény:
A MAGYAROK 97 SZÁZALÉKA TÁMOGATJA A KORMÁNYT.

Hogy a mókus rakjon fészket az összes fideszes orrlyukába.
Dr. Felipe
Csak hát azzal nem hencegett tuzson elvtárs hogy világrekord 35% adó terheli a minimálbért. Meg aztán van még szintén világrekord 27% ÁFA.

Na ebből éljen meg a minimálbéres.
hetöndöe
És hány baromarcú fitymaszos beveszi ezt a nyilas dumát.Azt hiszem előttem már kiveséztétek,hogy ez a szarházi megint mekkorát hazudott,sokat nem is fűznék hozzá.Csupán annyit,hogy az akciós újság átnézése után inkább arra jutottam,hogy az élelmiszerek ára nőtt inkább a Tuzson által említett mértékben,nem pedig a minimálbér.Na meg az állami sarcolás,na az is szépen növekedett.
A sok agyhalott remélem elmegy vasárnap hálaimát rebegni dicső qrmányunkért a fantasztikus reformokért.:-)))
paolo006
Na erre megint nagyon büszkék lehettek te sóderképű görény. Milliárdokat loptok aztán a tévében fillérekre döngetitek a melleteket. Büszke lehet rád az anyád.
eszegfu
@nyanya001: 15:20 Erre képtelen, mert olvasni még csak tud, tehát el tudta "regélni" a bttó bér emelést. Az "eltünt", vagy másra használt pénzről szerintem lövése sincs.
nyanya001
@eszegfu: Érdekes módon mindig a haveri körükben tűnik el a pénz,
felelősségre vonás meg nincs !
Kussolnak róla mint sz@r a gazba !
human
És mennyivel nőtt a minimálbéren bejelentettek száma? Valamint nettóban mennyivel is lett több a minimálbér? Akkor most miért is jó ez?
joopapa
Ezt hazug senkiházit is seggbe kéne rúgni és minden hazugsága után pofán verni!"Tuzson Bence közölte: 2010-ben 73 500 forint volt a minimálbér, 2015-ben pedig 105 ezer forint, azaz a minimálbér összege évente átlagosan tíz százalékkal emelkedett, ami azt mutatja, hogy a magyar reformok működnek" Na te balfék tusson bencike! 2010-ben a 73500 forintból a melós kapott kb 60 ezret, most 2015-ben 105 ezer forintból kap kb 68 ezret, hol az az évenkénti tíz százalékos emelkedés! A számok szerint a minimálbér 5 év alatt emelkedett kicsivel többel mint tíz százalékkal! Szóval te anyád majma a magyar reformok csak a fityeszes haveroknál működik!!
Toby
@Dr. Felipe: Ez a sötét, nagyon hülye pont úgy beszél., mint az a polgármester, amelyik mellveregetve tette közzé, hogy a településen csökkent a strandi belépők ára ! Azt nem tette hozzá, hogy azonban nőtt minden strandi szolgáltatás ára, közel a duplájával ! Még jó, hogy a helyiek között vannak értelmesek is, akik egyszerű matekkal visszaszóltak neki !
kamazuka
Igazán valós nagy érdemi emelkedés akkor következik majd be,mikor az adózott jövedelmeket nem súlytják további külön adók.
Ma,mikor színte mindent számítógép kezel égbekiáltó a kezelási díj felszámolása.
Akkor juthatsz adózozz jövedelmedhez,ha fizetsz tranzakciósadót.
Amennyiben névértéken magántulajdonnak minősűl a munka adózott ellenértéke,úgy fölvetődik a kérdés,hogy a bírtokláshoz való jog miként,miért adóköteles?
Vajon gondos gazda e ma egy pénzintézet,ha a nála vezetett folyószámláról egyszerűen lefogynak a tételek.
Állami cinkosság?
Donte el ki ki maga.
Ha elege van mindebből?
Van ésszerű, egyszerű megoldás.
Desischado
Rohadt hazug! Arról bezzeg nem vartyog, hogy elvették az adójóváírást! Bruttóban nőtt a minimálbér, nem nettóban! Aminek a felét az állam vágja zsebre! Na erről miért nem beszél ez a szemét?! Na birkák, fanok, lehet tapsolni!
Levendula
tuzson! Tudod, hogy diplomás ápoló mennyi fizetést kap havonta? Nettó 80 ezret.
És még valami, ami fáj nekem, mint régi mdf-esnek: "Politikai pályafutását 1989-ben kezdte, a Magyar Demokrata Fórumhoz (MDF) csatlakozva Antall József miniszterelnök ifjúsági tanácsadója lett..." Én is megtehettem volna, hogy átpártolok a fidesz-hez, talán lenne most pár trafikom. De az én gerincem még egyenes...
papa.49
,,Bolond lukból, bolond szél fúj,, ))))))))))))))))
kukac50
Akkor,hogy lehet,hogy van aki csak 78 ezer forintot visz haza most is egy hónapi munkabérként 8 órai munkáért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.