Magyar Levente külügyi államtitkár szerint Werner Faymann osztrák kancellár újfent a magyar kormányon, illetve miniszterelnökön tölti ki azon dühét, amelyet a migrációs válságban mutatott saját cselekvésképtelensége váltott ki.

A gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár az osztrák kancellár az Österreich cím lapnak adott, az újság vasárnapi számában megjelenő interjújára reagált, amelyből az oe24.at portálon jelentek meg részletek szombaton.

Werner Faymann egyebek mellett arról beszélt: a döntő kérdés az volt, hogy Ausztria kinyitja a határait az üldözött emberek előtt, vagy zárva tartja. "Ausztria azonban nem hagyja az üldözötteket magára. És ugyanolyan fontos volt, hogy ezt közösen Németországgal tegyük" – mondta Faymann. (...) "Orbán nekem és Merkelnek azt mondta, hogy nem lehetnek többen négyezernél, azonban én ebben a kezdetektől fogva nem hittem. A képek többet mondanak nálam" – jelentette ki az osztrák kancellár a migránsok számára utalva. Kitért arra is: aki komolyan azt gondolja, hogy "a menekültkérdést drótkerítéssel megoldja", és ezzel káoszt okoz, az politikailag diszkvalifikálja magát.

Magyar Levente határozottan arra kérte Werner Faymannt, hogy a jövőben nélkülözze az ilyen kijelentéseket. Álláspontja szerint az osztrák kancellár a nyilvánosság előtt a bevándorlók védelmezőjeként tetszeleg, a színfalak mögött azonban nyomást helyez más államokra, hogy azok minden eszközzel tartsák vissza az Ausztria felé igyekvőket.

A külügyi államtitkár kiemelte, Werner Faymann önmagát és a magyar kormánynak szóló bírálatait is hiteltelenítette, amikor elismerte, hogy nem tud mit kezdeni az elmúlt évtizedek legnagyobb európai válságával.

Ez a sokadik olyan osztrák nyilatkozat, amely negatív színben tünteti fel Magyarországot, és nem tesz jót a két ország viszonyának – mondta a magyar kormány képviselője, majd cinikusnak nevezte, hogy az osztrák kancellár számon kérte Magyarországtól az onnan érkező migránsok nagy számát, azt megelőzően pedig megkérdőjelezte a magyar kabinet és kormányfő hitelességét a témában.

Emellett elfogadhatatlannak nevezte, hogy Ausztria Hegyeshalomnál fél napra lezárta Európa egyik legforgalmasabb autópályáját néhány ezer migráns miatt. Magyarország naponta kezel ilyen migránsáradatot a legkisebb közúti fennakadás nélkül – fogalmazott Magyar Levente, aki megjegyezte, a magyar kormány és a magyar emberek méltósággal néznek szembe a illegális bevándorlás problémájával.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A Fidesz soha nem fogad el egyetlen kritikát sem. Meg kell őrizni feddhetetlenségét, amiért óriási erőfeszítéseket tesz. Milliárdokat költ közpénzből az image fenntartására ( Századvég, Finkelstein) és kegyetlenül visszaver mindek kritikát. Ennek a folyamodványa, hogy idővel a Földön élők mind hülyék lesznek, a normális emberek kicsiny szigete a Fidesz lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Sajnálom, hogy Magyar Levente csak ennyit "szürt le" az egészből: "az osztrák kancellár M.o-n vezeti le a dühét"! Csak reménykedjenek, hogy ez az egyetlen "dühös" ember!
solidedge
A Fidesz soha nem fogad el egyetlen kritikát sem. Meg kell őrizni feddhetetlenségét, amiért óriási erőfeszítéseket tesz. Milliárdokat költ közpénzből az image fenntartására ( Századvég, Finkelstein) és kegyetlenül visszaver mindek kritikát. Ennek a folyamodványa, hogy idővel a Földön élők mind hülyék lesznek, a normális emberek kicsiny szigete a Fidesz lesz.
EGO
Ez legalább kan-cellár, nem úgy mint Angela!
volvós
@eszegfu: 9:58

Azt, hogy ki ez a levente gyerek, tudjuk !! A szijj-ÁRTÓ szócsöve,
fotsal-kerettag ! De az, hogy Werner Faymann, az osztrák kancellár, azt is tudjuk.
Hogy a határt lezárta, az a migránsok nagyszámú érkezése miatt tette.
Levike ott is hazudott, hogy a magyarok nem zártak le utakat...
Az osztrák kancellár Merkel német vezetövel egyeztetve engedi át a menekültáradatot,
megszervezve a VASÚTI szállításukat - INGYEN - !
A Keletiben pedig kemény EURO-ért megváltott jeggyel a zsebben gyalog indultak el,
semmilyen kártérítést nem adta. A MÁV pedig szó nélkül zsbreb@szta a pénzt.
Szóval az osztrákokkal nem kellene provolálni, föleg az ilyen Magyar Levente szinten...
Vagy azt szeretnék elérni, hogy Nickelsdorfnál legyen a schengeni határ ??
volvós
"...azt megelőzően pedig megkérdőjelezte a magyar kabinet és kormányfő hitelességét a témában..."

Bocsánat, nem megkérdöjelezte, hanem tudatta a többi EU-s tagállammal
Juuuuuuj, de ciki !!! Na , fideszpártiak, mit szóltok ehhez ???
wagabund
@EGO: kannak kan, de televan...nagyon feszült...be kellene fizetni egy profi zacskóürítőt..egyből nem beszélne hülyeséget.

mert ki hívta európába a bevándorlókat? hazánk? nem? akkor hadd menjenek tovább.
az alakalmatlan brüsszeli vezetést kellene ekézbni, lemondásra buzdítani.
szaboria1
Levente 15-én még államtitkár lesz e? Lázár szerint sok államtitkár csere lesz.
libellle
@volvós: Elég nagy a lehetöség, arra, hogy ujra oda kerüljön a Schengeni -határ.
volvós
@libellle: A realitás a mostani helyzetben nemcsak lehetöség, hanem valószinüség is.
Persze a kormányt ez nem érdekli különösebben, a levesesfazßek mellöl !!
Ha elfogy a pénz a NÉP-nek, a kormány részére a megszokott " jóléthez " a pénzt
kancsalgyurika biztositja !!
libellle
@eszegfu: Sajnos nem igy van. Az EU-menekültügyi vezetö azt mondta tegnap vagyis szombaton, hogy MO. egyre jobban elszigeteli magát. A szakadék egyre mélyebb lessz, reményeit fejezte ki abban az irányban, hogy a Magyar kormány észhez tér. Bár ebben ö nem hisz. orbán telejesen félreérthetettlenül elmagyarázta az EU-nak, hogy ö csak a pénzért jön minden más nem tartozik rá. A menekültek az éjjel Münchenben ugy nyilatkoztak, hogy sok Magyar polgár van aki öket nagyon segitette, de a kormány egy gazember és a rendörök olyanok mint Syriában.
libellle
@wagabund: Nnincs avval, problema, hogy továbba akarnak mennei. Ellenben az már nagy probléma, hogy a MAV lehuzza öket elveszik az utolso pénzüket. A kormány beszedi a pénzt és egy pohár viz erejéig nem támogatta a menekülteket. Az ´sors kiszámithatatlan. Mi történik akkor ha az események tényleg nagyon rossz irányban mennek? Magyarország nem EU és NATO tag? Menekülnek a magyarok? Hová ? A ruskikhoz , aserbeidschanba?`Mert ne legyenek kétségeid afelöl, hogy a nyugat ugy fog reagálni mint ahogyan ebben a kritikus helyzetben Magyarország. Sajnos nem fogják, kérdezni, hogy mennyi magyar polgár muttatot empahatiát,
eszegfu
@libellle: 11:14 Egyetértek Veled...csak nem tudom mire értetted a "Sajnos nem igy van." Az én 9:58 hsz-ben nem állitottam semmi, csak sajnálatomat fejeztem ki, hogy M.L. csak ennyit szürt le... biztos, hogy nekem szántad?
Január
Elég baj az, hogy ennyire nincs tisztában az Úr a menekültek számával. Pedig, ha odafigyelne kicsit már lassan a 180 000 migránsnál tartunk. Ebből lehet, hogy mindössze 4000 a menekült a többi pedig annak mondja magát. Ennek kiderítése nem is olyan könnyű. Aztán hallhatott éppen eleget a héten arról, hogy szinte meghívást kaptak a migránsok Németországba - hogy mennyi igaz, s mennyi nem ebből, mindenki mást hall ki belőle.
Nem is akar senki itt maradni, nekik Magyarország szegény helynek számít, mind Németországba, Angliába, Svédországba szeretne menni.
Kár egymást ekézni itt Európa közepén. Szépen engedni kell a migránsokat, hogy menjenek a célországukba. Sem szép szóval, sem erőszakkal visszatartani azt nem lehet, aki menni akar.
Úgy, hogy inkább most a kincstári nyugalomra van szükség a helyzet kezelésében!
prielle
Két kérdésem van a külügyi államtitkárhoz:
1. Nem Orbán Viktorék vezetik le a dühüket a magyar nép ellen 2010 óta? /persze, vannak kivételek, mint tudjuk!/
2.Mely állammal nem romlott meg a kapcsolatunk 2010 óta?
Csizmás Kond
...épp ezért kéne minden menekülőt átpasszolni sogorékhoz...hogy egye fészkesfene a nyavalyásokat.
volvós
@Csizmás Kond: 12:15

Ha lecseng a menekültbotrány, próbálj meg életedben elöször
kiutazni Bécsbe ( lehet, hogy vizummal már ), és nézd meg,
hogy élnek az általad nevezett " nyavalyások "...
Csizmás Kond
@volvós: Soha az életembe nem a kirándulásokból állapítottam meg a létet, mert abból csak azt látsz amit meg akarnak mutatni.
Amúgy szerintem nem nagyon értetted mit is akartam írni...
volvós
@Csizmás Kond: 13:07

Cicuska !!! Félreolvastad a válaszom.
Te " lenyavajásoztad " az osztrákokat, ezért ajánlottam
a Kancellári Hivatalt, és nem a Schönbrunni Kastélyt,
a Stephans Dómot vagy az Albertinát, tudom az neked magas...
( helyen van )
papa.49
@volvós: Egy reggel arra ébredünk hogy újra van a határon útlevél kezelés, vámvizsgálat, hű de kurva jó lesz az nekünk))))))))))))
volvós
@papa.49: 13:20

...lehet, hogy ez a kormány célja...soha nem tudni !!
Csizmás Kond
@volvós: Nem az osztrákokat csak a kancelláriai mihasznákat...ugyanis a kancellár nyavalygásait fejtegetjük nem a prolikét.
Amúgy az osztrák sokkal nagyobb fajgyülölő mint a magyar sokkal magának-valóbb, irigyebb, önfejűbb és fele annyira sem segítőkész mint a magyar...ez saját tapasztalat.
volvós
@Csizmás Kond: 13:24
Ha az utolsó mondatodat olvasom, hát tényleg Rád fér
egy pár napos ausztriai " kirándulás ", hogy megismerd
a Kancellár Urat !!! Ott takarékon lenne a pofika ...
Másik
Azt mindig mindenki elmondja, nem jó a kerítés.
Oké. Mi a jó? Erre eddig nem olvastam választ sehol.
Hogyan tartsuk távol azokat, akik papírok nélkül, megkerülve a hivatalos határállomást be akarnak jönni, mert állítólag útba esünk.
Humánusan, hatékonyan.

Na erre szeretnék valahol konkrét választ kapni.
Csizmás Kond
@volvós: ...ugyértve ott hallgass az ember neve ?
volvós
@Csizmás Kond: 13:55
Te összekevered az Osztrák Kancellári Hivatalt a magyar
Miniszterelnökséget vezetö " miniszter " hivatalával.
Na ez utóbbiban KUSS...a delikvensnek ! :-)))
libellle
@eszegfu: Arra értettem" hogy reménykedjenek abban hogy ez az egyetlen duhös ember"
Csizmás Kond
@volvós: konkrétabban nem megy ?
..és hivatal meg hivatal között mi a különbség...mert gondolom jártas vagy ezekben a dolgokban...
libellle
@Csizmás Kond: 13:24 hahahahahaha ezt még csak viccnek sem gondoltad. Faymann egy úr, orbán pedig egy unzivilizált bugris paraszt. Nos mit gondolsz melyik nemzetnek van jobb hire a világban ?
volvós
@Csizmás Kond: 14:06

Egy ici-picit, de inkább Forma 1 után...Most az fontosabb !
eszegfu
@Másik: 13:51 Önmagában a kerités valóban nem ér semmit! Aki akar, ezen is átmászik, nem visszatartó "erő". Nyilván Te is láttad, hogy takarók, vágók segitségével pillanatok alatt "leküzdik" ezt az akadályt. Kerités + határőrség + müszaki berendezések, stb. (nem tudom, mert nem vagyok szakember) együttesen talán csökkenthetik, de megállitani nem hiszem hogy létezne bármi is. A másik, ami talán fontosabb: "hajoljon" már meg O.V. egy kicsit és neki is és a kormánynak is meg kellene értenie, hogy egyedül M.o. nem képes erre! Csak egységes EU-s megállapodás ügyintézés hozhat némi eredményt. Ha megnézed térképen, sajnos tényleg utbaesünk, ez a legrövidebb ut, ahogy én látom.
Csizmás Kond
@libellle: Mint nemzetnek a magyarnak van bármilyen híre is ugyanis az osztrák nem nemzet...
Másik
@eszegfu: @libellle: Ezt már sokan mondták, erre írtam azt, amit.
Megismétlem: nem ex katedra nem jó kijelentéseket szeretnék végre, azt halljuk már 1 hónapja, nem általánosságokra vagyok kíváncsi, hanem tényszerű javaslatra, mit kell tenni.

Én magam nem tudom, azért nem írtam, mert én sem vagyok okosabb a témában.
Humánus visszatartó dolog legyen, mert alapból a feladat az, hogy senki ne jöjjön át a zöldhatáron, ami ne feledjük a schengeni határ is.

Ez pl milyen?
www.youtube.com/watch?v=uQllUYYY8qc

Én mondjuk dobermanokat tartanék a kiszáradt vizesárokban. Jó még a nápolyi masztiff de egy falusi vérbeli keverék is.
Annyi kidobott kutya van a menhelyeken, be lehet őket is fogni a határvédelembe.
eszegfu
@Másik: Én is többször leirtam már: nem vagyok szakember, hogy tudjam a "jó kijelentéseken" kivül mit is kellene tenni. Ezt a kérdést ha tetszik, ha nem a kormánynak kellene feltenned. Láttam már régebben ez a videot ... ezen is látszik árok és "többrétegü" kerités van, mégis másznak... és másznak a rendőrök is, hogy megakadályozzák. Mondjuk paprika spray, könnygáz... csak ötletelek, ahogy minden magyar civil.
Másik
@eszegfu: A könnygázból írtó cirkusz lett, mert a sötétben nem látták, hogy gyereket fújtak le.

A kérdést nem a kormányunknak kell feltennem, mert szerintük jó.

Én azoknak teszem fel, akik szerint nem,. Elfogadom a kijelentést, de azt kedvelem igazán, ha mellette áll a miért, és mi lenne az alternatíva.
Nem csak kerítés ügyben, hanem az élet minden területén. Akkor az egy építő kritika, van min továbbgondolkodni, ne adj isten közösen.

Ja a kutyukat a rendőrök helyére gondoltam.
Igen, ott is másznak, mert a legerősebb középkori várakat is bevették az ostromlók, tehát nincs az a magas kerítés, az a fal (lásd berlini) ami visszatart. A villanypásztor sem.
A közeli túraútvonalat 2 helyen keresztezi. Nem mondom, hogy nagy élmény, ha megcsap amíg átbújok közte, de nem is tart vissza. Kihívás ... :))))

Én abban az értelemben fogadom el a mi kis kerítésünket, hogy pontosan megjelöli, itt a határ. Innen fogva senki nem mondhatja, hogy hát csak gombázgattam, ténferegtem, nem tudtam, hogy már a szomszédban vagyok. Jelzés, hogy tudja mit cselekszik.

Valahol írtam már, hogy azt kellene megüzenni, hogy a hivatalos határátlépőknél jelentkezzenek, nem bántja őket senki. Adják elő a kérelmeiket, akár van papír, akár nincs, és engedném őket az útjukra. Pénz helyett meg szakembereket, számítógépeket küldenék az eu részéről.

Valljuk be szar az eu rendszer, ami regisztrálásra kötelez bennünket, és ami alapján ITT kellene kivárniuk a menedékkérelmeik elbírálását. Csapdába estünk velük együtt.
"Törököt fogtam, nem enged?"

Egyébként mehetnek Horvátországon, Szlovénián keresztül is Ausztriába. Belgrádnál indul valami klassz út, azon el lehet poroszkálni. Most mi van? Max. nem itt dekkol, sietni meg minek? Az utánpótlás helyében én azt tenném.
Hiszen azt mondják a telón informálják egymást, tehát nekik már tudni kell, ez nem olyan útvonal, mint amilyennek képzelték.
Toby
Világos, mint a Nap !

Mert az osztrákoknál gördülékeny megy a migárnsok átutaztatása, ezért felháborodtak és haragszanak a csubakkára ! Aki érti - szóljon nekem is !
libellle
@Csizmás Kond: AHA!! Na köszönjük a felvilágositást. Mennyire téves elképzeléseink voltak a nemzeteket és államokat illetöen.
libellle
@Másik: 15:07 Na erre büszkék lehetnek azok akik lefujták a gyermekeket. Hiszen hangosan többször ´szóltak a menekült csoportból, hogy gyermekekkel vannak. De a paraszt akárki rendör vagy tudom is én ki annyit mondott "mennyé vissza, hallod mennyé visza serbia" na gartulácio
Törölt felhasználó
Magyar Levente:
Születési hely, idő: Budapest, 1987. január 30.

Első munkahelye:
2008–2010: Országgyűlés Hivatala / Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, Külügyi Kabinet

Szóval mit magyarázól te taknyos kis f@sz... Csak ilyet nem fogsz hallani egy osztráktól, de én szívesen megteszem helyette te selyemhernyó.
Toby
@libellle: Lejárt volna a spray szavija, gondolta a tapló fakabát, miért ne nyomná ki !

Egyszer kipróbáltam egy hihetelenül agresszív, minden arra járót megfélemlítő - bár kerítésen belül lévő - nagy testű keveréken ! Ne tudd el ! Taknya-nyála egybefolyt, a vicsorgásból és ugatásból a végére csak dörmögő nyüszítés lett. Két napig büdös volt a kezem, a dzsekim, pedig ez egy sima 5000-s "polgári" spray volt, akkor mit tudhat a szolgálati illatosító ?
DR Eric CARTMEN
A püffedt pávatáncos, és csűrhéjének "menekültpolitikája" látványosan, és röhejesen megbukott. Százmilliók a gyűlöletkampányra - milliárdok a semmit se érő kerítésre. Ország-világ előtt lejáratta MAGYARORSZÁGOT ez a szotyiköpködő senki. SZÉGYEN SZÉGYEN SZÉGYEN !!!
Csizmás Kond
@libellle: ...ugyértve többedmagaddal...?
Másik
@libellle: Hát büszke nem lehet ez tény.

El kellett volna hinnie, mert a gyakorlat igazolja az állítást, de vagy másra utasították, vagy megrettent a túlerőtől, vagy komolyan vette, hogy neki ott mi a dolga.

Biztos volt következménye a tettének, de ha ezt nagydobra verik, akkor az nagymértékben aláássa azt a kis visszatartóerőt, amit képviselnek ott. Gondolom én ...
Agresszív szer, annyi biztos, nem holmi paprikaspray.
Az exemék úgy mentek a c kategóriához házkutatni, hogy a vahur elé rutinból fújtak. Nem kapta telibe, de egy hétig nem jött elő az óljából.
A kutya ugyanis úgy van betanítva, hogy utasításra azonnal ugrik. Azt meg nem magyarul kapja. Egy ilyen szuka kicakkozta a kollégája naciját, a lába épp csak megúszta. Csak azért nem lőtték le, mert kölykei voltak. Na attól kezdve másként kezelték a kutyulikat.
glorianna
@Másik: Teljesen konkrétan kb. egy éve (amikor Koszovóból ment a tömeg észak felé, és a magyar hatóságok úgy tettek, mintha nem is vették volna észre, hogy pár tízezer ember csak úgy átvonul az országon) javasolta az EU illetékese (már nem emlékszem névre vagy beosztásra :S), hogy a schengeni határ őrzésére közös EU-határrendészetet állítsanak fel, ehhez pénz, ember, felszerelés, informatikai háttér, miegymás lenne a közösből. Akkor - és azóta többször - nagy dölyfösen elutasítottuk. Az elutasítás okára vannak tippjeim. Most pedig, hogy beletört a bicska, mindenkit okolnak, sürgetik a "közös megoldást" - de bármit javasolnak a többiek, azt azonnal, gondolkodás nélkül elutasítják. Úgy tűnik, a magyar diplomácia és kormány számára a "közös megoldás" az volna, hogy "én megmondom, mi lesz, ti meg szót fogadtok". Noch dazu csodálkoznak, hogy a Lajtán túl az együttműködés nem így működik. Érdekes, amióta a frontex (közös határőrizet) működik az olaszoknál, spanyoloknál, azóta sokkal nyugisabb náluk a helyzet - pedig arrafelé sokkal rázósabb volt a menekültprobléma, mint nálunk.
justhpeter
Az osztrák kancellár úriember volt Orbánnal szemben, Orbán meg pofátlan a teljes Unióval szemben. Szíjjártó államtitkára pedig egy diplomáciai analfabéta.
Másik
@glorianna: Ahha. Köszönöm. Nincs Tv-m, csak a neten szoktam híreket olvasni, jobb- és baloldali tálalásban ugyan azt. Tézis- antitézis=szintésiz. Talán ... :))

Bevallom csak azóta hallok ezekről a dolgokról, mióta odafönn úgy döntöttek, mi alantvalók is tudhatjuk.
Baranyában élek, naív módon egész ledöbbentem, amikor pár éve hallottam, hogy Debrecen közelében menekülttábor van arab menekültekkel. Mit keresnek ott, hogy kerültek hozzánk?
Akkor is volt valami kellemetlensége a helyi lakosoknak, de nem lehetett róla sokat tudni.
Tényleg hamar lekerült a napirendről.
Azt, hogy az arab félszigeten sokfelé vannak, persze tudtam. Az ottani állapotokat is.

Sajnos - írtam ezt már valahol másol is - senki sehonnan nem kap tisztességes tájékoztatást semmiről.
Sem az állampolgár, sem a menekülő.

Nem teszik meg sem a vezetőink, illetve azok szóvivői, de a média sem.
Mindenki sumákol, manipulál, de mint írtam valahol, egy norvég online felület is agresszióként mutatta be azt a képet, ahol a sínről felsegített asszonyt támogatják a rendőrök. Így mit is várhatunk?
spu00
Érdekes jelenség ez az osztrák.Mikor O.V kereste telefonon ebben a témában, akkor azt üzente, hogy másnap )-kor tud talán időt szakítani a beszélgetésre. Erre engedélyezték a 100 busz indítását.Érdekes módon az osztrák kancellár még aznap éjjel felmerte hívni Merkelt / éppen volt szabad ideje/, s kénytelen volt elfogadni a befogadást. T.i még most sincs közös megállapodás az EU-ban. Talán emlékeznek, hogy O.V már februárban felhívta a figyelmet a várható bevándorlási problémára. Fel is jelentette a hazai ellenzék az EU-nál, s az EU még örült is ennek, s elkezdték vizsgáltatni O.V-t, sőt parlamenti vizsgálat, személyes meghallgatás volt az eredménye. Addig sem kellett a tényleges problémával foglalkozni.Az mszp még júliusban is azt mondta, hogy a FIDESZ elkenése érdekében riogatja az országot. Jól bele trafáltak.
Különben az Osztrák nagykövetség naponta adott- mert ez kötelező-az országban történtekről jelentést, mivel ez nem magyar, hanem európai probléma.Bécsben is tudták, hogy 150 ezer felett van a bevándorlók száma. Nem tudják, hogy miért nem regisztrálták a nálunk nem regisztrált embereket? Különben jó csámcsogást.
glorianna
@Másik: tévé nálunk sincs - ill. van, de vagy 8 éve nem volt bekapcsolva :) Ha komolyabban érdekelnek a történések, érdemes mindenféle online felületen nézelődni (BBC, Deutsche Welle, CNN, stb.) - össze lehet rakni valami képet, ami talán közelít a valósághoz.
A debreceni menekülttábort még a nyolcvanas évek vége felé hozták létre, a romániai menekülteknek. Juteszembe: akkor is jött valóban ellehetetlenült erdélyi magyar, meg gazember bűnöző is, utóbbi fölös számban.
Tény: minden államnak - a magyarnak is - meg kell adni a jogot, hogy azt engedjen be, akit arra méltónak talál. Ugyanakkor valamit kezdeni kell az "itt vagyok"-típusú menekülővel is, akiről lehetőleg gyorsan kellene kideríteni, hogy üldözött-e, gazdasági menekült-e vagy gazember. Ezért kell(ene) igénybe venni a társállamok segítségét és adatbázisait, és ezért kellene ember módra bánni a jövevényekkel. De itthon a saját elesettjeinket sem veszi az állam (ill. veszik az állam képviselői) emberszámba :((((
cs.n.
"Kitért arra is: aki komolyan azt gondolja, hogy "a menekültkérdést drótkerítéssel megoldja", és ezzel káoszt okoz, az politikailag diszkvalifikálja magát."
Ez hol van az interjúban? Kétszer is elolvastam, de ilyen nincs benne. Ha valaki megtalálja, vendégem egy sörre.
oe24.at/oesterreich/chronik/Faymann-fuer-EU-Sondergipfel-Mitte-September/203211025
cs.n.
Idézem az interjú végét:

"ÖSTERREICH: Wie ist Ihre Reaktion auf das skandalöse Verhalten der Ungarn?

Faymann: Die Bilder sagen mehr als tausend Worte. Es funktioniert nicht, das Flüchtlingsproblem mit Stacheldraht zu lösen.

ÖSTERREICH: Sanktionen?

Faymann: Das gilt für alle: Wer nicht mithilft, das Flüchtlings-Problem zu lösen, wird künftig mit finanziellen Konsequenzen rechnen müssen. Solidarität ist keine Einbahnstraße."
-Mi a válasza a botrányos magyar hozzáállásra?
-A képek többet mondanak ezer szónál. Az nem működik, hogy pengés kerítéssel oldjuk meg a menekültkérdést.
-Szankciók?
-Világos: akik nem segítenek a menekülthelyzet megoldásában, azoknak a jövőben anyagi következményekkel is számolniuk kell. A szolidaritás nem egyirányú utca.
Toby
@spu00: Bravó - okoska ! ismét hoztad magad ! Amennyiben 150,000 felett volt a létszám, akkor orbánc miért csak 4 ezerről beszélt az osztrák kancellárnak ?
Itt van a cikk a propin, csak el kell olvasnod !
okina48
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
okina48
@volvós: Majd most tesznek róla ezek kulturált jóemberek!Lehet én most nézek széjjel!
Jozefina
Az osztrák kancellár és a németek szinte pillanatok, de legalábbis órák alatt döntöttek a menekültek beengedéséről, míg a szerencsétlen fidesz-kdnp hónapokon keresztül nem tudott felkészülni a menekültáradat fogadására, pedig Orbán folyamatosan verte a harci dobot!!! Nem kéne csípőből tüzelni a sógorokra!!!
A hiba nem náluk van, hanem Orbán háza táján!! Érdekes módon ezt az egész világ tudja, csak a fidesz-kdnp nem!!!
volvós
@okina48: Mi van anikó ???
Nem birsz aludni, alhasi görcseid vannak ??
Vegyél be valamit...:-)
Mert te egy elnyomott ember (?) vagy, nem kell
irigykedni az álmodban elöjövö Ausztriáról...
eugen4402
A "cselekvésképtelenség" az egy JÓ SZÓ.
A bagoly és a veréb este egy JÓ KÖZMONDÁS...
eszegfu
@Másik: 15:07 Már bocsánatot kérek... Itt nem a "kormány szerinti jó"-nak kellene érvényesülnie, hanem, ami M.o-nak jó! Az, hogy nekem valami is nem tetszik, nehogy már én, az ehhez egyáltalán nem értő mondjam meg?! Rengeteg államtitkár, miniszteri biztos van, akik segitik a kormány munkáját, szerintem az ő felelősségük! Értem azt a véleményedet is, hogy a kritika legyen "épitő" jellegü. Ezt valóban megtehetem a családommal, a környezetemmel, mert ott lehet "szavam", sőt akár születésük időpontjától látom a fejlődésüket és főleg ismerem őket. Jelen esetben ugye a "többség" szava érvényesült, amit kénytelen voltam és vagyok elfogadni, most akkor nehogy már az "én tányéromra" tedd, ha a kormány nem akarja, vagy nem tudja megoldani ezt a kérdést. Arról nem is beszélve Te sem, én sem, sőt a legtöbb ember nem tudja "mi is jár a kormány fejében"... még azt is elképzelem, hogy "dolgoznak" az ügyön... Egyet tudok, hogy szerintem nincs semmiféle biztos tájékoztatás!
verőce21
"Isten parancsolta, hogy megtegyem" - kente rá a balhét Allah-ra az osztrák templomokban romboló kretén dzsihádista:

www.krone.at/Oesterreich/Asylwerber_gesteht_Vandalismus_in_sechs_Kirchen-Auftrag_Gottes-Story-399098
Bercifiu
Osztrák Kancellár Elvtárs! A meghozott döntései sértik az EU valamint a Dublini egyezményt., Talán ez nem baj, ha később nem küldik vissza a füstösöket.
okina48
@volvós: Megint a szokásos!Érvek helyett személyeskedés!Legalább tudom,hogy te is allergiás vagy arra,aki nem bólogat neked,és nem issza a bölcs szavaidat!
Elnézést,nem fordul elő,hogy
mégegyszer reagáljak rád!
Másik
@eszegfu: Ebben teljesen igazad van.
De ők meg vannak győződve, hogy ez a jó megoldás, tehát nem fognak másban gondolkodni.

Az indoklást elsősorban az osztrák kancellártól várom, hogy oké szerinte nem jó, akkor miért, és mit javasol helyette. Nem lózungokat, hanem konkrét példákat.
Az ő szintjén már elvárható, nem?
eszegfu
@Másik: Tudod, ha megvannak győzödve az igazukról, akkor tegyék azt! A menekültügyben eddig mindig "szembementek" az EU-val, -- sőt mintha az is elhangzott volna, hogy ez a mi ügyünk, mi tudjuk mi a jó és mi bizony megvédjük a határainkat -- most miért lenne érdekes kormányunk számára: milyen megoldást javasol az osztrák kancellár vagy bárki is?! Valahogy ellentétben állnak a nyilatkozatok a tettekkel...nem?
Másik
@eszegfu: A javaslat magánjellegű érdeklődésem volt, nem hiszem, hogy a kormányunkat érdekli a válasz.
Vagy csak az én figyelmem kerülte el a kérdésük?
eszegfu
@Másik: A "végszó" jóóóóóóó:))))
vitriol
Akkor már ketten vannak! orbán is folyton Magyarországon vezeti le a dühét. Csak nekünk ez a kellemetlenebb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.