A kormányfő szerint a jelenlegi bevándorlási hullámmal veszélybe került az európai életforma, amelyet meg kell védeni, márpedig Európát csak akkor lehet megtartani olyannak, amilyen, ha nem engedünk be mindenkit.

Orbán Viktor erről a TV2-nek adott interjúban beszélt, amelyet teljes terjedelmében keddre virradó éjszaka sugárzott a csatorna.

A miniszterelnök, reagálva a német és az osztrák határellenőrzés visszaállítására, úgy fogalmazott: "Lehetne viccelődni, hogy olyasmit tesznek az osztrákok, amiért ezt megelőzően folyamatosan bírálták Magyarországot, de most ennek nincs itt az ideje".

Szerinte egyébként a nép kényszerítette ki a kormányzati álláspontok gyors megváltozását Nyugat-Európában. Európa földje mégiscsak egy demokrácia, "itt nem lehet szembemenni az emberek akaratával" hosszú ideig és érvek nélkül – kommentálta a történteket.

Nyugat- és Közép-Európában is úgy érzik az emberek, hogy az életformájuk van veszélyben, ott ugyanis, ahol az iszlám térségéből érkezett nagy számú közösség él, párhuzamos társadalmak jönnek létre, az utánpótlás pedig korlátlan – fejtette ki, azzal folytatva, hogy ez előrevetít egy olyan Európát, "ahol a mi életformánk kisebbségbe fog szorulni". "Úgyhogy igazából az életformánkat védjük" – jelentette ki.

Hangsúlyozta, hogy Magyarországon hotspot, menekülttábor, elosztóhely, gyűjtőhely nem jöhet létre, erről szó sem lehet. Ha már valahol menekülttábort akarnak létrehozni az EU területén, annak Görögországban kell lennie – közölte.

A miniszterelnök az interjúban valószínűsítette, hogy a keddi kormányülésen kihirdetik a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. "Ha fogad, akkor inkább az igenre fogadjon" – mondta a kihirdetést firtató kérdésre.

A keddtől hatályos új magyar szabályok közül kiemelte: a határzár illegális átlépése bűncselekménynek minősül, amiért börtön, illetve kitiltás jár. A határon táblák jelzik majd, hogy ha valaki törvénytisztelő módon akar belépni Magyarországra, merre menjen az ügyintézési pontokhoz. "A határt nem légmentesen zárjuk le, hanem egész egyszerűen kikényszerítjük azokat a törvényeket, amelyek egyébként eddig is hatályban voltak" – fogalmazott.

Kifejtette: ha valaki azt mondja magáról, hogy menekült, a magyar hatóságok meg fogják kérdezni tőle, hogy Szerbiában adott-e be menedékkérelmet. Ha nem, miután Szerbia biztonságos ország, elutasítják a kérelmét. Ezzel kapcsolatban jelezte, magas visszautasítási arányra számít, mert az a tapasztalat, hogy a Magyarországra érkezők általában nem adnak be menedékkérelmet Szerbiában.

Arról is beszélt ugyanakkor, hogy a most érkező bevándorlók nagy része nem menekült. A háború sújtotta országból érkezőkről úgy fogalmazott: joguk van arra, hogy biztonságos helyen éljenek, és hogy visszatérjenek majd a szülőföldjükre. Utóbbit leginkább akkor tudják megtenni, ha a környéken maradnak, ezért kell támogatni Jordániát, Libanont és például Törökországot – magyarázta.

Azonban "ezek az emberek, akik itt átrontanak, átcsörtetnek Magyarországon", Ausztriában sem állnak meg. Ezek az emberek nem a biztonságukért jönnek, nem az életükért futnak. Akinek nem jó a szerb, a magyar és az osztrák életszínvonal sem, "az nem a biztonságot tartja szem előtt, hanem az életszínvonalat: német életet akar élni" – fogalmazott Orbán Viktor.

Szerinte "senki sem kérheti tőlünk, hogy azt, amiért megdolgoztunk, egyébként már bajban, életveszélyben nem lévő emberekkel osszuk meg". A segítséget joggal várják el, de ez nem azonos azzal, hogy "idejövök, és megpróbálok elvenni az európaiaktól valamit, amiért azok megdolgoztak" – mondta. Hozzáfűzte: jó lenne, ha gyakrabban lehetne hallani a bevándorlóktól a "kérem" és a "köszönöm" kifejezéseket a "jár nekem", "követelem" helyett.

Arról is beszélt, hogy a bevándorlásra sok tízezer ember kapcsolódott rá, és jutott pénzszerzési lehetőséghez. Azt is megjegyezte, hogy Magyarországon a Soros Alapítvány által támogatott civil szervezetek tekintélyes része is "bevetette magát".

A magyar honvédség közvetlen határvédelmi feladatokra való bevetéséről úgy nyilatkozott: ellenzéki támogatás híján "két hét időveszteséget szenvedünk el".

Hende Csaba távozását a honvédelmi miniszteri posztról a kormányfő úgy kommentálta: rossz magyar szokás, hogy ha egy magyarnak azt mondják, a határidő 30 nap, akkor a 30. napon fog végezni. Ám amikor "az életünkért futunk", akkor nem lehet valamit határidőre végrehajtani, ha lehetséges korábban is – mondta, úgy fogalmazva, hogy ilyen értelemben Hende Csabát nem terheli felelősség, mert határidőre teljesítette volna a munkát, de ő gyorsabb haladást szeretett volna.

Orbán Viktor tudatta azt is, hogy eddig mintegy 30 milliárd forintba került Magyarországnak az illegális bevándorlás, és "nagyjából még ennyi költségünk lesz (...) a hátralévő időszakban". Az EU azonban csak néhány millió eurót adott, "tehát köszönőviszonyban sincs egymással" a két szám – mondta.

A kerítéssel kapcsolatos bírálatokra válaszul a miniszterelnök azt mondta: míg a vasfüggönyt azért építették, hogy elvegyék a szabadságunkat, addig "amit most építünk (...), azt a saját életformánk és szabadságunk megvédése érdekében építjük". Az őt ért bírálatokkal kapcsolatban megjegyezte, bár senkinek sem esik jól, ha lehordják, de ő nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy az ízléstelen támadások hatása alá kerüljön, mert akkor nem tudna higgadt fejjel dönteni.

Végül megerősítette azt a javaslatát, hogy összeurópai határrendészeti erőket kellene vezényelni Görögországba a határok megvédésére.

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
Naszóval.Ma,Magyarországon két életforma létezik,a kvázi éhezőké-mely ugye Harrach szerint életforma-és a fideszes tolvajoké.Nos,véleményem szerint egyik sem érdemes a "megvédésre".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
Naszóval.Ma,Magyarországon két életforma létezik,a kvázi éhezőké-mely ugye Harrach szerint életforma-és a fideszes tolvajoké.Nos,véleményem szerint egyik sem érdemes a "megvédésre".
micfild
@kakaósbögre: Orbán igenis védi az életformáját. A menekültkérdésbe még akár bele is bukhat. mi lesz akkor az életformájával?
kamazuka
@kakaósbögre: Ilyet nem mondunk demokráciában!!!
Nem is gondolunk!
Életformánkat védjük,hogy megmagyarázhassuk a tömegeknek,miért nem kaphatnak eu minimál átlagbért,noha a képviselők,ettől már többet is hazavisznek családtagonként.
Na,ezt már érdemes védeni!
Még a végén bevezetik schengenen belűl a kötelező közös eurót.
Na ettől a sokktól kell megvédeni az emberek millióit!
A jobb életformától kell megvédeni őket.
nyanya001
Orbán :
„A jobb élet nem számít alapjognak”
Senki ne ringassa magát illúziókba, nálunk milliók életformája a nyomor, a nélkülözés !
A jobb életforma csak nekik jár, de azt meg is védik !
Sziszifusz
Az életforma védelme fontos dolog, de el ne felejtkezzenek az élettér védelméről. ))))
zöldszem
Ajjaj, ha az ország is úgy lesz megvédve mint MANYUP...!
Akkor azt hiszem a drótos vagonra kilehet plakátolni:
"93 030 km² ingatlan, igénytelennek kiadó! Kiválóan alkalmas birkák rideg tartására. Az ingatlan egy elvadult birkanyájat és némi egzotikus lakosságot leszámítva lakatlan. Négyzetméterenként pár millió dollár jelzáloghitellel terhelve.
Érdeklődni a tulajdonosnál:
Orbán vajda, Felcsút. (Stadiontól balra.)"
nyanya001
Védik a életformát : propeller.hu/itthon/3153548-bajok-vannak-folyami-hatarorizet-hokameraival#v1427965
Nem baj ha szar, megvesszük, mert bukjuk az uniós támogatást,
majd veszünk másikat támogatás nélkül közpénzből, lényeg hogy egy gazembernek
megint megtömtük a zsebét !
GeoCravker
Egy g...ci életformája a csúszva-úszás az árral, egy nyirkosan meleg alagútban.
Mindenki így kezdi, csak van aki továbbfejlődik az első hónapok után.
Jankó123
"Orbán: "Igazából az életformánkat védjük"

Igen! Tudjuk, hogy ti csak az életformátokat véditek bármi áron!
De az EU-nak és a magyar "dolgozó" adófizetőknek már túl sokba kerül az urizáló életformátok!
Laila
Itt most mindenki azt gondolja, hogy Orbán védi az anyagi helyzetét, védi, amit összelopott magának... Így védi az életformáját.. :-)
Nos, lehet, hogy Orbán tényleg erre gondolt, ezt ő tudja memondani mire gondolt, - de én a magam részéről igenis védem a saját életformámat. És nemcsak az anyagi helyzetemre gondolok, hanem arra, hogy szabad, európai nő lehetek. Hogy nem kötelező csadorban járnom. Hogy szabadon utazhatok, autót vezethetek, szabadon járhatok-kelhetek. Hogy szabadon tanulhatok, dolgozhatok. Hogy lehet vagyonom. De szép is lenne! :-)) Hogy van szavazati jogom. Hogy a bíróság előtt ugyanannyit ér a szavam, mint egy férfié. Hogy a párommal egyenjogú lehetek a kapcsolatban, és ha sétálok vele az utcán, nem 5m-rel mögötte kell mennem, hanem foghatom a kezét. Hogy lehet ellenkező politikai véleményem. Hogy bármiben lehet ellenkező véleményem, és azt szabadon, büntetés nélkül, alapjogon, el is mondhatom. Hogy lehetek bármilyen vallású, amit csak választok, vagy lehetek vallásnélküli is. Hogy vannak világi törvényeink, és nem kötelező mindenkinek betartania egy adott vallás törvényét (saria). És még sorolhatnám...
Strong
ennek itt volt az ideje...
hónapokkal ezelőtt szó volt erről, de az ellenzék politikai haszonszerzés miatti rémisztgetésről beszélt...
aztán eljött...és valóban tarthatatlan a helyzet...pedig ráadásul jön a tél...
mi lesz itt mínusz 15 - ben? (tömeghisztéria)

Amúgy megalapozott a miniszterelnök kommunikációja minden tekintetben...
magyarbakancs
"Orbán: "Igazából az életformánkat védjük"
Ezen az életformán mit véd miniszterelnök úr?
Közmunka és minimálbéren tengődök milliói nem ezt az életet szeretnék élni.
Önnek és kedves nyelv pótlékkal rendelkezőinek(seggnyalóinak) igencsak baromi jó élete van.
emerencia
@Laila: " És nemcsak az anyagi helyzetemre gondolok, hanem arra, hogy szabad, európai nő lehetek. Hogy nem kötelező csadorban járnom. Hogy szabadon utazhatok, autót vezethetek, szabadon járhatok-kelhetek. Hogy szabadon tanulhatok, dolgozhatok. Hogy lehet vagyonom."

Tényleg nem kötelező csadorban járnunk. A pártállami diktatúrában sem volt az. Ebben az országban, ebben a kulturális közegben a csadorviselésnek semmi köze a szabadsághoz.

A többi viszont részben vagy egészben mindaddig írott marad azon milliók számára, akik a társadalmi létminimum alatt kénytelenek megélni. A gazdasági kiszolgáltatottság nem szabadság.
zöldszem
Pár hónapja még azt mondták, hogy a menekültek a magyarok munkájára pályáznak. Mára szép csendesen eltűnt ez a duma!ezt a hülye se veszi be, úgyhogy most Európát védjük...
Miért is kellett több milliót kiadni a magyar nyelvű plakátokra???
Laila
@emerencia: A gazdasági kiszolgáltatottság tényleg nem szabadság. Ebben egyet értünk.
De még ennél is van rosszabb... Ami Szíriában van, az például sokkal rosszabb. Ami Irakban van, az is sokkal rosszabb. De még ami Afganisztánban van, az is sokkal rosszabb.
Vagy Neked az az életforma kell? Itt még szabadon választhatod azt is, de csak amíg nem lesz kötelező. Ott ez nem választás kérdése.
Hellcat
Nagy szart...a hatalomhoz ragaszkodtok bármi áron...nem baj ha közben romba dől az ország fent még lehet lopni olyankor is amikor lent már éhenhalnak.
Strong
@magyarbakancs: a keresztény alapértékekről van szó elsősorban, nem a belügyi problémákról.
Nem szeretnénk iszlám országban élni...ennyi
magyarbakancs
@Strong: Iszlám maga a bűn erőszakos,agresszív .
Bárki ki egyetlen egy kapavágást mer ejteni egy mecset építésénél Magyarországon saját kezűleg töröm el a kezét meg ígérem.
emerencia
@Laila: Egyetértek abban, hogy ezekben az országokban sokkal rosszabb élni mint itthon szegénynek és kitaszítottnak lenni. De engedtessék meg nekem, hogy ne tekintsem mintának ezeket az országokat. Legfeljebb elrettentő példának. Mi a jó értelemben vett európai normák szerint szeretnénk élni amibe beletartozik más kultúrák tisztelete és vallástól függetlenül a bajban lévőkkel valamint a saját honfitársainkkal szembeni humánus elbánás. Nos, ezek a normák sérülnek nap mint nap az országunkban amire nem megoldás az, hogy azzal ámítjuk magunkat: milyen jó nekünk mert máshol, más földrészen sokkal rosszabb.
Laila
@emerencia: Annyira lehetsz humánus, annyira tisztelheted a más kultúrát, más vallást, amennyire csak szeretnéd, vagy amennyire csak képes vagy rá. Bármikor adhatsz abból ami neked van, másoknak. Úgysem tudjuk - mert nem vagyunk rá képesek, - minden ember problémáját megoldani, de ami rajtunk áll, megtehetjük. Sokan vannak, akik hónapról-hónapra adnak a sajátjukból, ki 500-at, ki 5000-et, ki 50000-et, ki-ki amit tud. Akkor lesz a világunk élhetőbb, ha mi azzá tesszük.
Ami pedig a mintának tekintett Nyugat-európai életformát illeti, nem akarok vészmadár lenni, de nem lesz mindig így. Ha folytatódik a tömeges iszlám bevándorlás sem anyagi jólét, sem szabadság nem lesz. Most még megvédhetjük.
Ami pedig a szíreket, irakiakat illeti, természetesen segíteni kellene nekik, - de nem úgy, hogy idejönnek.
KERKA
A két kultúra keveredni fog, valamikor valamilyen szinten. A több százezer, vagy legyek bátor, és mondjam, hogy millió iszlám vallású, 90 %-ban 17-25 éves fiatalembernek nőre van szüksége, Hacsak nincs kizáró ok. Vagy kapcsolatot létesít vagy benősül egy nyugati családba. Ez a helyzet már alapvetően meg fogja változtatni az eddigi nyugati kultúrát.
Freewolf
Teljesen egyetértek! A magyar kultúrát meg kell védeni a betolakodóktól! Nem óhajtunk keveredni!
glorianna
@Laila: Aligha gondoltad végig, amit írtál. Ha esetleg nem tudnád: pl. egy német kisvárosban legalább ugyanannyi "láthatatlan előírás" van, mint egy iszlám faluban - csak éppen más. Ott sem tehetsz meg bármit - még az általad felsoroltakat sem teljesen - ha nem akarod, hogy kiközösítsenek. Lényeges különbség, hogy a német kisvárosban legfeljebb lehetetlenné válik az életed, és elmehetsz - a muszlimoknál, ha rossz helyre születtél/mentél, akkor esetleg az életeddel fizetsz a közösségi normák megszegéséért.
Laila
@glorianna: Nem éltem még német kisvárosban, de szívesebben kipróbálnám, mint a muszlimoknál. :-)
glorianna
@Laila: Mondhattam volna magyar falut vagy társasházat is... minden közösségnek megvannak a szabályai, amit a jövevénynek be kell tartania - akkor is, ha nem ismeri azokat (ugyanúgy, ahogy a szír és afgán menekülőknek a magyar törvényeket...), különben nem ér meg sok tavaszt a településen/házban.
Laila
@glorianna: Persze hogy be kell tartani a közösségi normákat. De azért élni és betartani a közösségi normákat még mindig jóval nagyobb szabadsággal jár együtt itt, és Európa többi részén, mint egy muzulmán kultúrában.
Január
@Laila: A szír belügyminiszter már kérte Európát, hogy segítsen az újjáépítésben. Ennek valahogy nincs nagy publicitása, de mindannyian jobban járnánk, ha nem kellene az embereknek más kontinensen keresni a boldogulásukat, ha már az öbölmenti rokonaik nem támogatják őket befogadással. Csak azzal, hogy menjenek Istenük hírével.
Január
@glorianna: Csak éppen szó sincs arról, hogy be akarnák tartani a befogadók törvényeit. Lásd Franciaországot.
vonotok
@Freewolf: Elég lenne ha csak a magad nevében nyilatkoznál. Tudod nem szégyen mástól a szépet, a jót megtanulni.
vonotok
Igazd van " Vezírünk " . A Te életformádat és az általad össze kalapált csaló, gengszterek életformáját tényleg védeni kell. De a többiekkel mi lesz???
Freewolf
@vonotok: A többes számnak egy oka van! Mi vagyunk a többség!
Dr. Felipe
Azt elhiszem hogy védik a maffiózó életformájukat a végsőkig.
Fradigege
Freudi elszólás. Itt a zavarosban még a végén az egyik szíriainak leesik 1 trafik. Vagy birkatelepet nyitna Felcsúton Mészáros disznótelepére.
pbalage
@Freewolf: hogy a többség, azt egyáltalán nem állítanám a helyedben. Ezt a faszságot csak a fidesznél terjesztik.
enslaved
@Freewolf: El kell még jönnie 2018 - nak, hogy végre belássák, kik is jelentik a többséget. Addig meg hagy lázítsanak a saját köreikben.
darwin
@Január: Vagy Angliában.A muzulmánok tüntettek az erkölcstelen angol női viselet ellen.
Engedd be a tótot,kiver a házadból. /én írhatom,nemrasszizmus,a nagymamám tót/
adrenalink
@Freewolf: 10:39-re Nézd végig a családfádat, aztán majd rájössz, hogy te is kutyulmány vagy!:-)
Bercifiu
Kisgyerek! Csak a sajátodat, meg a seggnyalóidnak véded. Inkább mennél a Papa bányájába dolgozni, ott nem kell nyilatkozni a baromságokat.
Freewolf
@pbalage: Meg kell, hogy szólítsalak, éles elméjű! Azt, hogy ki a többség, a választások döntik el! Akinek van egy kis esze, az a leszerepelt liberálmajmokra nem fog szavazni, már csak azért sem, mert osztódnak, mint az amőbák. Már nem tudni, ki hová tart! A többségnek elege van a bevándorlók, idegenek, bűnözők pátyolgatásából és sajnáltatásából. Nem fog meghatni senkit, ha kiderül, hogy a gyilkos öregező mélyszegény!
Sem szír kisfiúk, sem szír kislányok nem érdekelnek. Húzzanak a táborba és várják ki az eljárás végét. Aki pedig nem kap menekült státuszt, nem akarom itt látni. Kitoloncolni azonnal, menjen haza és vívja ki a demokráciát, már ha ez a szemét forma kell neki!
Na ez a többség véleménye!
wagabund
Tegnap egy politológus lemondóan legyintett... Aszonta, ez a nép 2018- ban újraválasztja Orbánt...a stúdióban mindenki hallgatott...
:-(
JAJMÁR
@wagabund: Ez már nem is nép, hacsak így nem: szolganép... és így jó neki. Páros csizma kell fölé mindig. Én is legyintek. Szerencsétlen népség :(
JAJMÁR
"Európa földje mégiscsak egy demokrácia, "itt nem lehet szembemenni az emberek akaratával" hosszú ideig és érvek nélkül – "
mondá, és én ebből is tudom, hogy Mo. nem tartozik Európához. Nem képes rá, kiiratkozott.
bencemacska
@Strong: @Laila: És ha te mindezt - mármint, hogy megvéd az iszlámtól - OV-től várod el, akkor nagyon sajnálatra méltó vagy.
Esetleg elolvashatnád azokat a szövegeit is , amiket "dubajozáskor" suttog a gazdag arabok fülébe.
Pénzért te is eladó vagy!
volvós
..." Szerinte "senki sem kérheti tőlünk, hogy azt, amiért megdolgoztunk, " ...

..." hogy ha egy magyarnak azt mondják, a határidő 30 nap,
akkor a 30. napon fog végezni..." ...

..." hogy eddig mintegy 30 milliárd forintba került Magyarországnak az illegális bevándorlás, és "nagyjából még ennyi költségünk lesz (...) a hátralévő időszakban "...

..." hogy az ízléstelen támadások hatása alá kerüljön, mert akkor nem tudna higgadt fejjel dönteni..."

Mindezt mondja egy g...i diktátor !!! ( by Simicska )

Apropo ! Minö véletlen, hogy a mai napon lépett életbe a válsághelyzet kihirdetése
A mai napon akarja Románia határán a szögesdrót kerítést
A mai napon jön az amerikai NATO hadsereg a határ mellé " gyakorlatozni "
Na , azok nem ciciznek...
Strong
@bencemacska: Ha nem haragszik meg, én nem ismerem Önt, ezért kérem magázódó hangnemben szólítsuk meg egymást.
Tudja azzal, hogy lesajnálóan ír az ország vezetőjéről, azzal nem segíti elő a kialakult helyzet megoldását. Kritizálni a legkönnyebb, viszont valódi megoldást javasolni nem az.
Az iszlám terjedését igenis kormányzati szinten lehet leginkább meggátolni.
A Dubaji suttogás nem tudom, hogy hogy jön ide.

Természetesen elolvasnám konstruktív javaslatát az alapkérdés kapcsán.
bencemacska
@Strong: ma, 16:44

"Az iszlám terjedését igenis kormányzati szinten lehet leginkább meggátolni."

Ugye ezt viccnek szánta?
Mit tud tenni az iszlámmal egy akkora ország, mint mi vagyunk? Még az Iszlám Állammal sem tudunk - még elméletileg sem - mit kezdeni!!!
Összefogás és tárgyalások nélkül vesztesek vagyunk. OV-tól pedig semmi nem áll távolabb, mint a kompromisszum. Vele nem jutunk ötről-hatra. Ő nem távolítja, hanem ránk hozza a vészt!

Dubaj ügyben pedig tessék tanulmányozni a Közel- Keleti tárgyalásokon elhangzott OV és Szíjjártó beszédeket!
Ami számomra különösen meghökkentő, ebben az arab dorombolásban még Kövér is részt vállalt.
Ki képzeli el azt, hogy az arabok csak a pénzüket adják, a hozzátartozó csomag nélkül!

Én gyerekkoromban mindig a "sárga veszedelemtől" féltem. Később, kb. a 60-as években keletkezett az arab fóbiám.
Ennek ellenére nem tudnék egy arab kisgyerekbe belerúgni!!! A veszélyben levőnek segíteni kell!
Január
@darwin: Ezt én is láttam, ezt a videót.
mekkelek
@Laila: Mi a bánattól kellene neked csadorban járnod? Tudod mekkora az EU? 500+pár millió ember a 28 tagállamban. Ha jönne mondjuk totál 5millió menekült az 1% lenne, szerinted akkor azok minden törvényt átírnának? Orbán a saját életformáját védi, a hisztériakeltéssel és a megmentôsdivel meg akarja a következô választást nyerni, a baromságának a levét meg mi isszuk, neki semmi sem drága. Az EU vezetôinek közösen kell megoldást kidolgozni, amirôl ez hallani sem akar, neki más elképzelései vannak. Aztán majd ha elkezdik eozárni az EU-s pénzcsapot akkor majd kezdôdik a nyüszítés...
Laila
@mekkelek: Nem kell az, hogy abszolút többségbe kerüljenek. Már így is vannak no go zónák, kisebbségben, csak nem illik róla beszélni, mert politikailag nem korrekt... Londonban már lehet, hogy a következő polgármester muzulmán lesz... Hollandiában kb 20 év múlva egyébként tényleges többségbe kerülnek a muzulmánok, mert egész egyszerűen már most több muzulmán gyermek születik, mint holland...
Nem hisztéria keltésről van szó, hanem tényekről, - amiről persze nem illik beszélni, nehogy hisztériát keltsünk..
Az Iszlám Állam világossá tette a céljait, többször elmondta, csak mi nem vesszük komolyan. Erre gyakran volt már példa a történelemben, mert pl. Hitler is világossá tette a céljait, de őt se vették komolyan, aztán csodálkoztak, sőt el sem hitték, amikor elkezdte azokat megvalósítani..
Orbánt nem védem, mert sok dolgot elszúr, de az is tény, nehéz ott megoldást találni, ahol ennyire nem hajlandóak az Eu vezetői szembenézni a tényekkel..
Tekla
@bencemacska: Nem rugót bele, csak a fotósnak tetszett a kép ! Más irányú felvételen,
méter távra van és valóban egyensúlyozik a kamerával.
pagoda
@mekkelek: és ha nem 5 miil. jön, hanem 500? Most úgy néz ki, nem lehet megállítani őket. Akár milyen irányból, de jönnek és nem állnak meg Európáig. Ugyan mit akarnak itt ennyien?
El lehet rajta gondolkodni!
Strong
@bencemacska: Értem.

Nos javaslatot a megoldásra továbbra sem olvasok a sorai közt. Többnyire az Ön véleménye tükröződik, ami messzemenően nem tényszerűek.
Az isis-t jelen pillanatban is az USA által vezetett koalíció támadja, felemás sikerrel. Hogy ezt miképpen oldaná meg Magyarország, még "elméletben is" azt nem tudom, ahogyan azt sem, hogy hogy jön ide ez a kérdés. Az biztos, hogy a jelenleg zajló eseményeket az európai liberalizmus eredményezte.
Természetesen a nagy többség elítéli a rugdosódókat, ahogy én is.

Összességében egy megoldás lehet: cselekedni, és várni az eredményeket. Ami jó azt fenntartani, ami nem jó az helyett új programot hirdetni. A liberalizmus felemészti saját magát. Ezt látjuk napjainkban, és erről írtak nagy koponyák már 50-éve is...
evacica
Krivánom Orbánnak, hogy kerüljön olyan helyzetbe, mint ezek a szerencsétlen emberek, talán akkor felébredne benne az emberség is!
mekkelek
@Laila: Igen, ez a "no go" zóna egy népszerû dolog amivel elô szoktak hozakodni az iszlamofóbiások, bár olyant minden nagyvárosban találni ahol a társadalom perifériájára szorultak nagyobb számban élnek. Én egy ~70 ezres magyar városban lakom és itt is van "no go" zóna de muzulmán meg egy sem...
Az meg hogy mennyi gyermeket szülnek a fehér emberek szintén nem ok a muzulmán ellenességre, ha "tiszta fehér" társadalom elöregszik, nem lesz aki a nyugdíjat kitermelje nekik és komoly problémákat fog okozni hamarabb mint a muzulmánok. Ez az egyik ok amiért pl a németek azt csinálják amit és nem gettókba fogják tolni a menekülteket.

Szerintem Orbán víziói és cselekedetei jobban hasonlítanak Hitlerére mint az iszlám államé, és valahogy nem is kell túl messzire visszanézni a történelmünkben hogy lássuk mire is képes a magyar. És amíg a német tanult a történelem szörnyûségébôl addig a magyar sosem fog, nem vállalja fel, tagadja, másra mutogat, és mindig más hibája. Most éppen újra mindenki hülye és Orbán a megváltó, ahogy veled is eteti a propagandáját. Az EU kultúráltabb része találni fog megoldást nélkülünk is a problémára, de lehet hogy az nekünk nem lesz jó, bár vigasztalódhattok hogy van egy Orbánotok.
Iszlám államozol, de ezek az emberek elôlük menekünek, abból a háborúból amit a "fejlett világ" folytat a közép keleten és a környékén. Irak, Afganisztán, Líbia, Szíria, Jemen lerombolva és ez a menekülthullám annak a következménye. Csak szíriából 4millió ember menekült el a háború kitörése óta, ugyanolyan emberek mint te meg én, bár tudom hogy jelenleg a magyarok ~90%-a állatoknak tekinti ôket. Az iszlám álam "vezetôi" meg ugyanolyanok és ugyanazt beszélik mint a vezír meg a többi hasonszôrû politikus, az teszi lehetôvé ezt a gondolkodásmódot.
Ez a probléma nagyobb Orbánnál, ha ezt elôbb elfogadja és az EU többi tagjával közös megoldást keresne nekünk is jobb lenne hosszútávon. De ô inkább körbekerít minket - fizikailag és politikailag is - és ô az egyetlen kakas a...
mekkelek
@pagoda: "Ugyan mit akarnak itt ennyien? El lehet rajta gondolkodni!"
Kérték ezek az emberek országaik lerombolását a "fejlett világ" által? Asszem az elôbb volt minthogy elindultak volna... Mindennek van következméye úgy látszik.
Eriksson
@1magyar: Holott Románia nem is gazdag ország.
Eriksson
@evacica: Sose kívánj olyat másoknak, amilyen helyzetbe magad is kerülhetsz. Orbán éppen most akar megmenteni téged is egy ilyen menekültügyi helyzetből. Mert ha az iszlám megveti a lábát Európában, itt a más vallásúakra teljes kiszolgáltatottság vár. Életed fabatka lesz.
Respektálni kellene inkább.
JAJMÁR
@mekkelek: 10:51 Szuper :) Gratulálok Neked,Gondolkodó Ember! Ezt jól megírtad :)
Ez a valóság.
Eriksson
@1magyar: Kellett befogadni ezeket a szegény szerencsétleneket.
Eriksson
@mekkelek: Én úgy értékelem ezt a hsz.-t, hogy pontosan azt a véleményt ismétli, amit a média sujkol nap-, mint nap az emberek tudatába.

Hogy képzelem egy valódi menekült menekültstáruszért folyamodását? Megáll a határátkelőnél, igazolja magát útlevéllel, és azt mondja, az ország pártfogását szeretné kérni politikai okokból. Aki nem így tesz, az illegális földfoglaló, potenciális terrorista, távirányított garázda csűrhe.
S ha a menekült valóban menekült, akkor nem követelőzik, hanem hálásan fogadja a befogadó ország jóindulatát.

Nekem senki ne mondja, hogy az összes ázsiainak pont egyszerre, azonos időben, azonos útvonalon, azonos követelésekkel kell letámadnia Európát, s azt se, hogy ez nem valakik által előre eltervezett háború a kontinens ellen. Jó kondícióban lévő kiképzett fiatal emberekkel, akik céljukhoz érve fogják tudni a dolgukat.
mekkelek
@Eriksson: A média/kormánypropaganda pont az általad elmondottakat súykolja az emberek agyába, és a kormány annak megfelelôen, potenciáis bûnözôként, állatként kezeli a menekülteket. Amúgy ami neked van, azt nevezik iszlamofóbiának.

Nem vetted még észre hogy ebben a világban semmi nem mûködik normáisan? Ha úgy mûködne akkor a vezír és csürhéje már rég rácsok mögött lenne és nem a menekültek ellátása miatt. De ahogy velük bánik a kormány az elôre vetíti azt is, hogy adott esetben bárkivel hogyan fognak bánni ha a politikai érdekük úgy kívánja, amikor pl. az életformájukat ellenünk kell megvédeniük. De az ország kb 1/3-a alapból náci beállítottságú, kb 50%-nak úgy mossák az agyát ahogy akarják, úgyhogy itthon egy darabig nincs félnivalójuk.
Eriksson
@mekkelek: Ha nem vetted volna észre, én nem személyeskedtem Veled, nem mondtam Rólad véleményt, nem minősítettem a kormányt, az ellenzéket és Orbán Viktor sem.
Kizárólag Európa mostani helyzetéről, esetleges jövőjéről beszéltem, amelybe nem kevertem bele ideológiákat, pártállást, külön az országunkat se.
Egyszerűen csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ez az emberáradat nem egészséges dolog és nem szegény menekültekről van szó.
bencemacska
@Eriksson: Nem mondom, hogy nem igaz a víziód,nagyon szörnyű a helyzet, és napról-napra csak romlik.
Amiben nem értünk egyet, az a megoldás keresése. A 10 millió magyar ebben a helyzetben, ekkora tömeggel szemben, csak Don Quijote harcot folytathat egyedül. Össze kell fogni, együtt kell működni!

"Egyedül nem megy..."-:))))
mekkelek
@Eriksson: "és nem szegény menekültekről van szó"
és te ezt tudod mert... miért is? Tisztában vagy vele hogy mi történik a világban? Arról tudsz hogy szíriában ötödik éve háború van és négymillió menekült van Törökország/Jordánia/Lebanon-ban? Az "egészséges dolog"? És azt tudod hogy az a háború kinek volt az érdeke és ki támogatta? Szóval az emberáradat a "fejlett világ" háborúskodásainak, konfliktus generálásának az egyenes következménye. Most úgy néz ki hogy ez nem csak az azon földrészen élôknek nem lesz jó, de errôl a menekültek kevésbé tehetnek mint mi, akik olyan politikusokat választunk a demokráciáinkban akiknek a szarkeverés az érdekük...
Eriksson
@bencemacska: Azt kéne, összefogni. De az még itt, ezen a fórumon se megy, nemhogy a való életben.
bencemacska
@Strong: Sajnálom, ha nem voltam érthető.Rám is érvényes a " nem adhatok mást mi lényegem...", Ami M.o-n ma történik az nem jó.
Hogy mi lenne jó? Ha azt én tudnám nem itt tépném magam, hanem elmennék oda, ahol hasznosíthatnám magamat!
bencemacska
@Tekla: Én nem beszéltem senki másról, csak saját magamról.
Nem adok senkinek tanácsot sem, hogy mit hogyan lásson, mert nincs a zsebemben a bölcsek köve!
Eriksson
@mekkelek: Kösz a kioktatást. Miből gondolod, hogy nem vagyok tisztában a világ dolgaival?
Amit leírsz, abban ott az igazság, csak másképpen értékeljük.
Egy biztos, nem csak menekültekről van szó, mert azok évek óta jöttek kisebb csoportokban, akik be is lettek fogadva humanitáriusságból. Ez az emberáradat egészen más.
S kinek hozott a konyhára a háború? A magyaroknak biztosan nem és a volt szocialista országoknak sem. Ott kellene a problémát megoldani, ahol a baj gyökere van, de ez valakiknek megint nem az érdekük. Egyszerűbb emberek millióit pénzelni, hülyíteni, vándoroltatni kontinenseken keresztül, míg azok csalódottságukban, dühükben szét nem verik az egész Európának nevezett kócerájt.
Eriksson
@JAJMÁR: Jó kis cikk, köszi. Ami meg az egyebeket illeti:
"Aszad nélkül nincs Szíria". Ez itt a lényeg. Ne legyen se Szíria, se Kurdisztán, se Palesztina, mert azok teljesen életképtelen alakulatok. Valakik szerint.
Ez itt meg bizonyíték, hogy az USá-nak mióta csípi a szemét Aszad birodalma
"Clinton 2011-3 : Aszad napjai meg vannak számlálva
Clinton 2011-7 : Itt az ideje, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-1 : Eljött Aszad távozásának napja
Clinton 2012-6 : Az egész világ összefogott, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-10 : Az Egyesült Államok türelmetlen, itt az ideje, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-11-10 : Clinton átadja a miniszteri tálcáját annak a személynek akit Obama választ ki... Aszad elnök pedig büszke lehet, akár a Qasioon nevű hegy."
papa.49
Hazugovics csak és kizárólag a saját tyúkszaros élted a fontos neked az ország csak addig amíg van mit lopni, ha kiürül a kassza mész te is külföldre, menekültnek, remélem a balsorsod összehoz olyanokkal akiknek ártottál van belőlük jó bőven, nagyon keresned se kell olyant)))))))))
mekkelek
@Eriksson: "Miből gondolod, hogy nem vagyok tisztában a világ dolgaival?"
A hozzászólásaidból következtettem. Amikor egy háborúban 4 millió menekült van (és az csak egy háború a sok közül) akkor a pár 100 ezres emberáradat nem valami összesküvés elmélet következménye. Próbálnak olyan helyre jutni ahol boldogulás és jövô várhat rájuk. 56-ban a magyarok sem álltak meg az elsô ausztriai menekülttáborban.
mekkelek
@JAJMÁR: Az amiknak Irán csípi a szemét amióta elkergették az általuk támogatott Mohammad Reza Pahlavit '79-ben. A térségben Asszad szíriája Irán "barátja", ezért "értelem szerûen" az amik el akarják távolítani, ami Izraelnek is érdeke mert akkor az általuk elfoglalt Golan fennsíkról nem lesz kivel tárgyalniuk, így nem kell visszaadni... Az emberekre meg mindenhol mindenki nagyívben szarik.
Eriksson
@mekkelek: Ja. Oszt mindegyiknek szervezett körülmények között Európába kell eljutnia. Egyszerre. Ha törik, ha szakad. S amerre járnak, kő kövön nem marad. Sisera had.
Eriksson
@mekkelek: De megálltak. És csak akkor mehettek tovább, ha a kiszemelt ország fogadta őket.
mekkelek
@Eriksson: Nem az összes indult egyszerre ha lól tudom, még mindig négymilló szíriai van csak három ország meneküttáboraiban. De ha elindulnának nem tudnám ôket hibáztatni, itt mindenki azt mondja hogy senki nem hívta ôket európába, de ha nem asszem ôk sem kérték országuk porrá rombolását... Mint mondtam, az egyszerû ember mindenhol áldozat.
Eriksson
@mekkelek: Nyilván vannak felelősök a fejleményekben, de azok nem a kelet-európaiak és nem a magyarok. De erről már írtam. Azoknak kellene ezt a problémát megoldaniuk, akik a nyakukra hozták a vészt, és nem hátrahagyni a szart, hogy takarítsa el más. Sehol semmi humanitás, semelyik néppel szemben.
mekkelek
@Eriksson: Tehát akkor mi kelet-európaiak vagyunk? Ha jól tudom minden ex-kommunista EU tag ország tagja a NATO-nak, aminek az égisze alatt mûködnek ezek a dolgok. De természetesen ki lehet lépni az EU-ból, a NATO-bó, mert a közösségen belüli elkülönülés nem tudom hogyan fog mûködni. Elzárják a pénzcsapot oszt jónapot, a kártyavár összeomlik pár hónap alatt. Putyin nem fogja tolni a pénzt észnélkül és kontroll nélkül mint az EU. Kell egy közös megoldás de minél elôbb és a helyzet kezelhetô lesz.
Eriksson
@mekkelek: Így pontos: "azok nem a kelet-európaiak és nem a magyarok."
A többi értelmezés kérdése.
pistapapa
Bolond beszéd.Nem az életformánkat,hanem a hazánkat és a létünket kell védeni az ellenünk küldött zsoldosoktól.
Strong
@pistapapa: ugyanaz a témakör: mit ér a haza, ha más nemzet életformáját kell élnünk (pl: át kell térni az iszlámra)
Mit ér a puszta lét bárhol a világban, ha az embernek nincs hazája..és mit ér az életforma, ha azt nincs hol élned...

egymásra épül mind...olyan mint a három lábú szék ami három lábbal stabil és szék, de kettővel nem stabil, és nem is szék...
JAJMÁR
@mekkelek: 17:57 Ez mind igaz, de hozzátartozik az is, hogy Aszad egy autokrata elnök, aki - többek között - a tüntetőkbe éleslőszerrel belelövetett, és vegyifegyvereket is bevet, és gyerekintézmények mellé telepít fegyverraktárakat...stb.
Az viszont igaz, hogy nekünk, és az amiknak se nagyon van más választása, mint a Putyinnal együtt a terrorszervezetek legyűrése. Ehhez pedig az is kell, hogy az amik hátralépjenek és hagyják az Aszad uralmát.
Putyin nélkül nem lehet megállítani ezt a menekülthullámot. "Európa lépéskényszerben van." Miközben kiszolgáltatott is.
(Elgondolkodtató, hogy kinek az érdeke Európát gyöngíteni a menekültáradattal, és tetézve ezt még a félelemkeltéssel is? De tény, hogy ez Európát gyöngíti minden szempontból. Ha így megy tovább, szétesik, és ama jóslat, hogy a menekültek teszik tönkre beigazolódik. Persze nem úgy, és nem azzal, amivel riogatnak, de maga a riogatás is arra jó, hogy megosszon. Sikerülhet is.
Egyszerűen megosztódik, az egymásra mutogatás és a problémák rossz megoldása miatt, és szétesik. Rosszabb esetben ellenségekre.)
mekkelek
@Eriksson: Értem, tehát a vasfüggönyt ami kelet és nyugat-európát elválasztotta és Horn elkezdett lebontani majd az EU csatlakozással folytatódott azt most mi magunk akarjuk felhúzni mert valami nem a kedvükre való. Mint mondtam, a megoldás kilépni az EU/NATO-ból és akkor tényleg azt csinálunk amit akarunk. Ezt a tökös Orbán miért nem akarja felvállalni? Ja, mert az 1000milliárdok ellen nincs kifogásunk, az "jár nekünk".
Eriksson
@mekkelek: Nem tudom, hogy szándékosan magyarázod-e félre a hsz-omat, mert abban semmi ilyesmiről nem írtam. Vagy Neked valahol egészen máshol jár az eszed?
mekkelek
@JAJMÁR: Ha jól értem azt mondod a menekültek nem közvetlenül, hanem közvetve tehetik tönkre az EU-t a megosztás miatt. Szerintem ennek sokkal nagyobb esélye van mint a sok baromság amivel riogatnak, hogy "megváltoztatják a kultúránkat" meg a sok baromság.
Az amiknak nincs gondja egyik diktátorral sem addig amíg az ô kottájukból játszik. A legnagyobb barátság Szaddammal pont akkor volt amikor az éppen gázzal irtotta a kurdokat.
Az ISIS-t is nekik "köszönhetjük". Érdekes hogy amikor az al-kaidát legyûrték felbukkant egy újabb. Valahogy mindig kell egy ellenség, ez így megy kicsiben és nagyban is. (Orbán öt éve alatt mi is állandó háborúban állunk valaki ellen, mindig van újabb ellenség).
mekkelek
@Eriksson: Nem magyarázom fére, csak próbálok benne logikát találni de nem megy. Szerintem ha egy közösség tagja vagyunk (EU) akkor ebben a helyzetben is úgy kellene viselkednük, nemcsak a pénzosztásnál. De kormányunknak csak a megosztás, az egymással szembe fordítás megy legyen az EU-n vagy országunkon belül.
Amúgy szerintem ha Orbánt kérdeznék nem adna egyenes választ arra hogy hova akarja hogy tartozzunk.
JAJMÁR
@mekkelek: 11:51 Igen, valahogy így. De a menekültek csak újabb "eszköz", az eu gyengítése már régóta folyik. Most viszont én úgy látom, erősen megbillent, és nehéz lesz innen helyrezökkenni.Szerintem ezt nem az usa generálja. Persze, tudom, a közel-keleti térség konfliktusaiban erősen benne van, sok következményt ők okoztak. De ott a két nagyhatalom egymással szemben, és mi van akkor - még ha nagyon hihetetlen is -, ha most, ezeket a szálakat Putyin mozgatja? A menekültek mindenhova mennek, talán csak hozzájuk nem. A terrorizmus mindenhol fenyeget, de főleg az amik és Európa most a célpont. Az IÁ-mal nem tud mit kezdeni az usa. Szerintem Európa sem, de majd jön a Putyin és megment minket és ezzel, mindent visz. Az eu szétesik, épül egy új világrend, amiben nekünk már kijelölt helyünk van?
(Orbán szerintem pontosan tudja, hogy mit miért mond és tesz...)
Persze ez csak fantazmagória, és egyébként arra számítok, hogy a nagyhatalmak összefogásával megállítható lesz a menekültáradat. Az nem kérdés, hogy meg kell állítani, de humánus módon.
Eriksson
@JAJMÁR: Van benne némi logika.. Csakhogy az USA lakossága közvetlenül nincs fenyegetve, a világ többi része meg igen.
Eriksson
@mekkelek: Folyamatosan mellébeszélsz. Nem értem, hogy miért mindig a pénzosztásnál rekedsz meg? Más érved nincs is? Mit kapsz te azokból a pénzekből, hm?
mekkelek
@Eriksson: Én semmit nem kapok azokból a pénzekbôl, de lesarkítva nekem ennyi jön le - ami nekünk kell az a nyugat pénze és a putyini gengszterkormányzás. Egyszerûen nem látom hogy a jelenlegi kormányzat az országot bármiféle közösség tagjává akarná tenni, de alternatívát sem látok, a rombolásban 100% a teljseítmény.
mekkelek
@JAJMÁR: "A menekültek mindenhova mennek, talán csak hozzájuk nem."
Az hogy menekültek, nem azt jelenti hogy hülyék is. :) Ki a bánat akarna Oroszországba menekülni? Egy szûk maffiózó "eliten" kívül csak a nyomor van ott. Az imponál Orbánnak, arra tartunk mi is...
Eriksson
@mekkelek: Az unió pénze úgy jön ide, hogy mindig mindent meg kell pályázni, elbírálják, oszt ha érdemesnek találják, adják. Azt másra nem lehet költeni csak arra, amire igényelték. Olyan igény nem lehet, hogy népjólét, nyugdíj, egészségügy stb., azt az adófizetők forintjaiból kell kigazdálkodni.
mekkelek
@Eriksson: Igen persze, ez így van, csak körbe kell néznem hogy mi folyik. Ezért becsülik az EU-s projektek kapcsán a korrupciót/visszacsorgatást magyarországon 30-80% közé. De itt minden törvényes. :)
Eriksson
@mekkelek: Nem tudom, ezek a dolgok sosem érdekeltek.
Eriksson
@mekkelek: Érintve vagy? Mert ha nem, akkor hagyd a témát illetékesekre. Csakhogy nyugodtabban aludj.
mekkelek
@Eriksson: Ebben minden tisztességes adófizetô állampolgár érintve van és "illetékes".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.