A fotókon a sárban a kivezényelt készenléti rendőrök az eső miatt egy kalyibát építettek, tüzet gyújtottak, mert fáztak. A lángok mellett krumplit sütöttek és ott szárították az átázott zoknijukat. A kommentek között olyan is akad: vajon milyen parancsnokuk lehet ezeknek a rendőröknek és hol van ilyenkor a rendőr szakszervezet?

Forrás: letenyemedia.hu
Feltöltő: Letenye Média
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A TEK -esek meg 4 csillagos szállodában tengődnek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Szégyen gyalázat !
Szegény gyerekek !
Nem ég le a bőr a pofájáról ennek a kormánynak ?
nyanya001
A TEK -esek meg 4 csillagos szállodában tengődnek !
lampa laz
Felháborító, ha már kitalálták ezt az agymenést, akkor az elemi feltételeket miért nem biztosítják hozzá? Bezzeg vip páholy milliókért kell a főgörénynek, hogy kényelmesen nézhesse a hülye fociját.
Mézike
@nyanya001: Pintér ölebeit a tekeseket nem vetik be. Ha ki is vezényelik őket akkor is a háttérben maradnak. Most például a záhonyi rendőröket, határőröket szedetik velük össze.
de a főmukit azt nem .
Mikor ment a ködobálás a határon, kivittek pár tekest vasalt egyenruhába üdén frissen mint a szűz leányok. A készenlétisek meg 3 napos gatyában voltak. Na erről ennyit. A tekesek tarthatják az otthoniakkal a kapcsolatot. Mi + azt se tudtuk merre vannak a fiúk!
nyanya001
@Mézike: A képeket elnézve mintha háborús övezet lennénk !
Ezek a gyerekek egy életre szóló betegséget szednek össze !
Az élelmezésük a másik fele, még mindig nem kapnak rendes ellátást !
Megáll az ember esze !
Mézike
@nyanya001: Azért hamar összekaptuk magunkat. Mert ahogy jöttek haza úgy küldtük a kaját az ottaniaknak. Úgy mentek vissza mint a málhás szamarak. :-) De nem éheztek. Utána már a civileknek is leesett a tantusz hogy nemcsak menekültek vannak.
A Pesti sógorom megszervezte a taxisok gyűjtését rengeteg mindent vittek, vagy 15 kocsival.:-) Az első két -három hét volt kemény. Akkor fejetlenség volt. Hiába volt pihenőjük. kijelöltek nekik egy épp akkor kiürített raktárat ahol csak egy kézmosó csap volt, egy el el duguló budival. Se hűtő , se mikró, semmi. Aludni nem tudtak, mert a szomszédos raktárban állandóan ment a jövés menés. És bejártak hozzájuk is.
nyanya001
@Mézike: A képen krumplit sütnek... ez mindent alulmúl !
Butautáló
25 évig dolgoztam ilyen körülmények közt az erdőben. Nem nagy ügy, csak a bakancsot jól be kell kenni, mielőtt a sárba megy vele az ember.
Mézike
@nyanya001: Igen. és zoknit szárítanak.:-(
Az volt a baj hogy nem engedtek hozzájuk árusokat. A civilek meg először minden kaját a migránsoknak adtak.
Nem tudtak hazaszólni hogy mi van, mert küldtünk volna. Negyedik nap környékén kezdtek hazaszivárogni hírek. Onnantól már el voltak látva, az otthonival. De nem a rendőrség adott nekik extra adagokat. Kaptak idővel, ha kifizették.
Sztem betojt a vezetés és Pintér, mert négy nap után megkapták a telefont, és a hitelkártyájukat , illetve a pénzüket is. Addig kinn voltak a semmibe, telefon, pénz nélkül. :-( Egy olyan helyzetben amire nem volt példa. Még ha pihenőt kaptak is inkább maradtak a többiekkel. Ezért látszik az hogy mindig sokan voltak. nem volt érdemes bemenni. Ha ezek a fiúk nem lettek volna Orbán Pintér már nem ülne a trónon.
Butautáló
@nyanya001: Ha a hamuban van megsütve, egyszerűen mennyei tud lenni!
nyanya001
@Butautáló: Persze, ha van hozzá kenyér, meg szalonna, meg hagyma...
de nem nyakig érő sár !
Talán kicsit többet érdemelnének ezek a gyerekek ennél !
justhpeter
Ez az a pillanat, amikor Pinocsetnek le kell mondania. Ez magyarázhatatlan és védhetetlen.
Butautáló
@nyanya001: Nem az a baj, hogy mostohák a körülmények. Ez a szolgálat, ezért kapják a fizetésüket. A vérlázító az, hogy azt sem kapják meg, ami különben megjárna! Olyan ez, mint egy aszfaltmunkást dolgoztatni ivóvíz biztosítása nélkül!
sentinel216
Javasolnám elkobozni az országban 2 - 3 tucat luxus terepjárót - szarban a haza, kell a verda jeligére - összegyűjteni az állami cégeknél, kormánynál futó hasonló kocsikat és levinni a határra. Azokkal jól el lehetne látni a járőrfeladatokat. A kaját helybe szállítani. A rendőr - határőr a feladatára figyelne, nem arra, hogy korog a gyomra, szétázott a bakancsa, lefagy keze - lába.
Szeparepa-
Egy rendőrnek akár az életét is áldozni kel, ahogy egy katonának is, a hazájáért, nemhogy a kényelmét; ezt vállalta, erre esküdött fel. Nem mindig abból áll a zsaruskodás, hogy zaklatjuk a békés polgárokat, meg lébecolunk az őrsön fánkot zabálva...
Mézike
@Szeparepa-: nem ezt vállalta hogy büdös vízes zokniban szakadó esőben embereket terelgessen, cipelja a gyereket, csomagot, ők meg leköpik.
verum
@Szeparepa-: - nincs háború, a vezetőinek bizony feladata a megfelelő ellátás.
Az emberhez méltó körülmény nem csak a menekülteknek jár!
Szeparepa-
@verum: A fegyveres testületekben szolgálatot teljesítők nem csak háború esetén kötelesek az életüket áldozni a hazájukért ha kell...
Szeparepa-
@Mézike: De ezt is vállalta. Vannak rendkívüli feladatok is bizony. Ezt a parancsot, kapta, az ország szolgálatában és védelmében. Legalább most kicsit belekóstoltak, milyen szívni, nem csak szívatni folyton... nem tudom sajnálni őket egy ilyen országban, ami világelsők közt van a hatósági vegzálások szégyenlistáján is...
Mézike
@Szeparepa-: Én ebbe nem mennék bele.
Szeparepa-
@Mézike: Jobb is, mert tudod jól, hogy igazam van... ;)
Mézike
@Szeparepa-: Nem drága. Nincs igazad, de annyira homályba visz a gyűlöleted a rendőrök iránt, hogy nincs értelme.
Szeparepa-
@Mézike: Szerintem inkább téged visz homályba, hogy képtelen vagy megkülönböztetni a gyűlöletet, és azt ha valamiről-valakiről negatív tényt közöl valaki.. teljesen közömbösek számomra a zsaruk... semmi bajom velük...
Mézike
@Szeparepa-: Hogy tisztán láss. Nem ezt a parancsot kapták.
Igen? Nem gyűlölöd őket? Na persze nem tudnak mást csak vegzálni...
verum
@Szeparepa-: - és a vezetőiknek mi a kötelessége ,áruld már el!
Mi tartja vissza őket, hogy jelen esetben ne biztosítsanak legalább fele annyi elfogadható körülményt, mint a Tek-eseknek?
Várom a válaszod!
Szeparepa-
@verum: A vezetőink köztörvényes bűnöző hazaárulók és azok cseléd csordája... mit várhatnánk tőlük? A TEK Orbán SA-ja, persze hogy luxusban vannak... egyéb kérdés?
Szeparepa-
@Mézike: Nem írtam ilyet hogy nem tudnak mást, CSAK vegzálni, ezt te képzelted hozzá. Én csak kiemeltem a vegzálást, de nem nyilatkoztam, annak arányairól, azonban a statisztikákban levő tények makacs dolgok. Továbbá bejártam Európát, és a rendőri vegzálást, kizárólag itt tapasztaltam ilyen mértékben, továbbá Szerbiában még. A legtöbb kulturált, civilizált korrekt európai országban a rendőrök nem is látszanak szinte, viszont ha szükség van rájuk azonnal a semmiből otteremnek, pontosan ellentétesen a magyarokkal, akik hemzsegnek mindenfelé rendőrterror van az országban, de ha baj van akkor általában pont nem érnek rá... hagyjuk már el... csak a hülye nem tudja mindezt...
Ha nem kaptak parancsot arra amit a határnál csináltak, az eléggé fura, mert szolgálatos rendőr parancsot teljesít, ha más tevékenységet folytat szolgálatban, mint amire a parancs utasítja, s e tevékenységre nincs engedélye, az függelemsértés. Ha nem parancsra csinálták, hanem önkéntesen mellesleg, akkor meg megintcsak nincs ok panaszra, nem volt kötelező, tehát nagyon szép dolog volt tőlük... már ha így volt... ha parancsra tették, akkor már inkább panaszkodhatnak... Szóval valahogy próbáld összerakni ezt már végre korrekten, mert így egyre sántább a képlet amit vázolsz...
Mézike
@Szeparepa-: Én úgy látszik a hülyék táborába tartozom.
Hogy mi volt a parancs, és mi nem azt hagyjuk.
nem vagy azon a szinten hogy megértsd!
Csak halkan súgom meg ne akard hogy ezek a gyerekek vegzáljanak, mert akkor neked igen rossz lenne.
Mi a sánta drága?
verum
@Szeparepa-: - a kérdésem továbbra is fennáll. Mit kell elvárni a vezetőktől?
Azért ezt illik tudni egy olyan polgárnak, amelyik tisztességes vezetőt akar...
verum
@Szeparepa-: - 14:36
Azért a teljes kép kedvéért, azt is össze kellene hasonlítani, hogy milyen a polgárok viselkedése a valódi nyugati országokban és milyen kis hazánkban!
Szeparepa-
@Mézike: Nem nem... persze természetesen, nem vagyok azon a szinten... kérlek taníts ó mesterem... hátha egyszer elérem a te übermagas szinted... trollkodó személyeskedés nélkül nem sikerült, nem bírtad ki, de azért te kurva magas szinten vagy valóban "drága"...
Szeparepa-
@verum: Cimbora, két mondatban nem lehet kifejteni ezt, amiről több könyvtárnyi, társadalomtudományi iromány íródott már... továbbá egy vélemény komment mezőben ne kérdezgess engem, pláne ne próbálj vizsgáztatni... mert nevetséges... max írj privátot ha valóban beszélgetni akarsz és a véleményem erről valóban érdekel... itt a téma a magyar rendőr, a migráns válság kapcsán határon történ események kontextusában... volna...
Mézike
@Szeparepa-: Igen tündérpofa hozzád képest toronymagasan.:-)
Kérdezz.
verum
@Szeparepa-: - sajnálom, hogy ez számodra ilyen bonyolult.
Én néhány szóban összefoglalom: a vezetőktől jó és hatékony irányítást, valamit a körülmények maximális biztosítását várom el. Ebbe a körülménybe adott esetben a rendőrök európai módon való ellátása is beletartozik.
Toby
@nyanya001: Meg usziba járnak menetrendszerűen és persze menőznek a csodajárgányokkal a bunkók, időnként rommá törve a közpénzt ! Mert az nem számít !
dömdödöm
Keszthely első lépcsős légvédelmi tüzér ezred . 1988
Katonai kiképzés 3 hónap . 18 hónap sorkatonaság .
Hosszútávu vezetés ( Ural ) kivonulás ,hadgyakorlat sárban hóban fagyban .
A lánctalpas rakétaindító jármű kilépett a láncából a nagy sárban ,
3 nap várakozás amíg visszaszereltük .
Hadtáp ellátta a katonákat . ( étel ,ital )
Éles kézigránát dobások .
Teher - gépjárművel való rejtőzködés földbe ásott fedezékbe .
Éles lövészet az alsó páhoki lőtéren éjjel ( fényjelzős lövedékekj , AMD 65 gépkarabély )
Lőszerraktárak örzése éles gépfegyverrel .
Gyalogsági roham fedezék ásással ( gyalogsági ásóval )
Hosszútávú gyaloglás teljes menet felszerelésben .
1989 Teljes hadi készültségi parancs kiadva az egész ezred részére .
De sajnálom a rendőröket a határon :-(((((((((((((((((((((((
Toby
@dömdödöm: Mondj egy olyan sorkatonát, aki 35-45 éves volt, vagy idősebb ! Az összehasonlításod kissé sántít ! A tisztek meg nem ástak sem fekvő, sem álló lövészgödröt, már az életkor kapcsán írom !
Egyébként a genyóista nyaló orgánumok teleszórták az országot azzal, hogy micsoda szuper kaját kapnak a hátáron lévők ! Hát ennyire !
dömdödöm
@Toby: Nem értem mit kifogásolsz ,mi akkorát xoptunk ezekhez képest mint ide moszkva ,
én csak ezt akartam érzékeltetni . Ezeknek halovány lila fogalmuk nincsen arról mi az éles szolgálat mert sosem lettek rá kiképezve , legyen rendőr vagy katona . Ennyi .
Toby
@dömdödöm: Szóval továbbra is sántít a hasonlításod, nem csak te voltál katona anno, mások is szoptak, de a két szolgálat össze sem hasonlítható és ezt az életkorral érzékeltettem !
dömdödöm
@Toby: Értem persze semmi gond ,én elsőlépcsős légvédelmi tüzérezrednél szolgáltam
18 hónapot békeidőben , azért mert ezek nem kaptak kiképzést hasonló esetekre az nem az én hibám . Bírnak amit bírnak, tudnalk amit tudnak ,amit mi tudunk azt mi tudjuk . Ennyi .
Toby
@dömdödöm: Honnan tudod, hogy melyik volt anno katona és melyik nem ?

Korábban már egy esetben írtam egy rendőrről, aki a Francia Idegenlégióban szolgált...majd társával hazaszöktek, mert állítólag kevesebb pénzt utaltattak a szá mlájukra, mint a szerződésben volt.
Nem tudjuk, hogy ő például nincs-.e a határon.
dömdödöm
@Toby: fú bakker ezt nem tudom sajnos van e volt idegenlégiós a határon .
Toby
@dömdödöm: Azt én sem tudom, hogy ő pontosan a határon van-e, de hogy rendőr, az tuti ! Elég közel szolgál a határhoz, hogy ott legyen !
Ez a rendőr magyarázta el nekem, hogy a Famas, az oda lő, ahova célzol, nem úgy, mint az AK-47-es és leszármazottai ! A Famasnál nincs " alsó-széle közepe" !
dömdödöm
@Toby: Fú bakker ,ezek piknikeznek a határnál mert semmi és senki nem veszélyezteti sem fegyverrel sem mással az életüket sem a miénket . Szóval ez az igazság .
dömdödöm
@Toby: Ezért kellett belőni és ezért volt gyári szám szerint saját fegyvered ,nem voltak pontosak de ha belőtted tudtad hány méteren merre hord és mennyit , úgy lehetett korrigálni hogy pontos legyenek a célzott lövések . Vágod ?
Szeparepa-
@Mézike: Sajnálom hogy elképesztő arrogáns mélyostobaságod miatt, nem veszed magad észre hogy mennyire szánalmas vagy... nem tudok rajtad segíteni... láthatóan reménytelen vagy, a legnagyobb idióták képzelik magukat általában a legokosabbnak... szerintem ne égesd magad tovább inkább ezzel a trollkodással... de inkább mással sem.. legjobb ha kussolsz...
Toby
@dömdödöm: A Famas esetében - "még egyszer mondom" - nem volt "alsó-széle közepe" a konstrukciója és az alkalmazott lőszer típusa "pontlövővé" tette a Famast, a srác elmondása szerint, én magam nem néztem utána még a neten sem, de a srácnak volt összehasonlítási alapja.

Hogy "vágom-e" ? AK-47-esem volt 24 hónapig, az AK ,ma sem arról híres, hogy hajszál pontos, nem is erre a célra tervezték. A kezemben már volt M-16-os, a fegyver tömege közel azonos az AK-éval, de az M-16 esetében sincs "alsó széle közepe" ! Az AK esetében az alkalmazott lőszer töltetének hatóereje nehezíti meg a pontos célzást, no és a lövedék által leírt változó magasságú röppálya, sorozatlövés esetében - még csőszájfékkel is - durván elmozdul a cső a lőiránytól.
dömdödöm
Értem ! a sorozatlövést ne vegyük bele szerintem , az single leadott pontos lövésekhez minden fegyvert be kell lőni mielőtt élesben bevetik , ezért vannak lőgyakorlatok és ezért kapja meg mindenki a saját fegyverét ,szerintem ez 90 óta sem változott sehol .
Mézike
@Szeparepa-: Én szánalmas?
te nagyon mélyreszántó gondolatnak gondoltad azt a marhaságot amit összezagyváltál.
Mondtam kérdezz. Nem tetted, sajnálom.
Mézike
@dömdödöm: Szia Dömi! :-)
Katonaság katonaság?
Hol húztad fel a mundért?
Mézike
@dömdödöm: Nahát! Téged olvasva azt hittem Lentibe voltál Papussal. :-)
dömdödöm
@Mézike: nem, az már túl lenti lett volna :-)
Mézike
@dömdödöm: Hát csak azért mert ő is lövész volt, + sárban mászkált menetfelszerelésben vagy hogy mondják, + gyakorlaton főzni kellett maguknak egy erdőben..., ja! és attól a hülye sisaktól kezdett kopaszodni. -)
dömdödöm
@Mézike: Hasonló volt a kiképzés ( kemény ) mindenkinek ,csak nálunk más volt a haditechnika .
Na de ez államtitok .:-)
Egyébként lehet utálni de én a 3 hónap kiképzés után focista voltam és a sportszázadba kerültem . Szóval szerencsére jó dolgom volt ,és a hajam is megvan .:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.