Bár a kormány nemrégiben elutasította a Nemzeti Minimum program megszavazását, most mégis tárgyalást kezdeményezett a tervezet eredeti ötletgazdájával, Horgas Péterrel – tudta meg az atv.hu.

A lap szerint a találkozót Balog Zoltán, az EMMI minisztere kérte, ami meg is történt a mai napon. Horgas szerint átbeszélték, hogy „ebben a felzaklatott állapotban mi a teendő, ki mit gondol az ügyről”, illetve a saját javaslatukon kívül áttekintették a minisztérium ajánlásait is, „melyek közül van egy-kettő, amit érdemes átgondolni”.

Horgas kitért arra is: nem Harrach kijelentése miatt – miszerint ellenzéki kezdeményezés a civilek javaslata – hívták össze a mai találkozót, szerinte ugyanis Balog is tisztában van azzal, hogy szó sincs ilyenről. Egyébként Horgas szerint ami az ominózus bizottsági ülésen történt, nem több, mint egy kötelező politikai hisztériakör, amit azóta a KDNP-s politikussal is tisztáztak.

Abszolút bizakodó vagyok

– szögezte le.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
ugyanmár.pontosan tudja,tudhatja mindenki aki nyitott szemmel él ebben az országban hogy csupán elterelés,megvezetés az egész.nem akar a kormány megegyezni.csupán naz időt húzza amíg elül a dolog.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Freewolf
Civilek = hazaáruló, idegen pénzen megvett bérencek
kakaósbögre
ugyanmár.pontosan tudja,tudhatja mindenki aki nyitott szemmel él ebben az országban hogy csupán elterelés,megvezetés az egész.nem akar a kormány megegyezni.csupán naz időt húzza amíg elül a dolog.
eszegfu
@Freewolf: Természetesen, akkor ide sorolhatjuk a CÖF-öt is, ugye?!
Freewolf
@eszegfu: Kevernéd Mécs Imrét Vona Gáborral? Én nem tenném! Azt hiszed, nem ismerjük az ellenségeinket? A CÖF egyébként külföldi pénzből működik? A válasz adott!
Úgy mint "civil" hazára rontani, nem ismeretlen előttünk!
eszegfu
@Freewolf: Tisztelettel, csak a Te hsz-dre "ugrott" be a CÖF, mivel szerinted a civilek = a hazaárulókkal... a CÖF pedig a Civil Összefogás röviditése, tehát civilek... ennyi a magyarázatom... sőt bátorkodom kijelenteni: Te is pontosan tudod mire is értettem, ill. mit is irtam... A másik pedig honnan a rossz nyavalyából veszed, hogy "keverem Mécs Imrét Vona Gáborral"... nem tettem... sőt erről egyáltalán egy árva szót sem ejtettem. Ne akarjál olyat megmagyarázni, amit nem is mondtam... ha kérhetem...
nevemnick
@Freewolf: aztán meséld el, hogy a ,,civil" kormányod és seggnyaló bandája milyen pénzből működik? Mert nem csak a ,,közös"-ből gazdagodik, az egyszer biztos. Erre példa az norvég pénzek lenyúlásának kísérlete Lázár ,,projektje" szellemében.
Freewolf
@eszegfu: Rossz példát hoztam. Túl gyorsan jár az agyam. A CÖF magyar pénzből működik, ergo magyar érdeket szolgál.
Freewolf
@nevemnick: Tudtommal Lázár egy fillért nem vett el.Tévednék?
nevemnick
@Freewolf: persze, mert rájött, hogy nagyon átlátszó trükköt akart bevetni, és számára egy kicsit kemény dió lenne, de annyit sikerült elintéznie, hogy ezáltal lassacskán kikerül a pikszisből. A többi g...i is így fog járni a földmutyival. (aztán szép lassan elfogynak a gazdáid...) :)))
Freewolf
@nevemnick: Na erre nem tudok mit mondani. Várjuk ki a végét, valahogy úgy is lesz!
Clavigo
@Freewolf: Nem jött össze Lázárnak,,pedig küzdött érte ezerrel,,,mint disznó a jégen.
Freewolf
@Clavigo: Szerinted Lázár le akrta a lóvét nyúlni? Mi erre a bizonyíték?
eszegfu
@Freewolf: 18:17 Bizonyára most megsértlek... nem az a baj, hogy "tul gyorsan jár az agyad", hanem az, hogy csak "egy rugóra"... vagyis kurvára nem érdekel a másik válasza... nem olvasod el figyelmesen. A másik egyáltalán nem vagy következetes és ez a szememben hiba! Szépen levezeted a civil "meghatározásodat" és amikor a CÖF-öt emlitettem, akkor már nem érdekes ez, hanem az, hogy ki "pénzeli". A "magyar pénzből müködő CÖF" miért is nem civil szervezet... magyarázd már el nekem... Tudod egy szervezetet az alapitó okiratban rögzitett cél szerint lehet "minősiteni", nem pedig a müködéséhez megszerzett pénz milyensége szerint. Egyébként meg egyszerüen szemétség, hogy a CÖF-öt finanszirozza a kormány az én adómból is, amire én NEM ADTAM FELHATALMAZÁST! És most kérlek, ne gyere azzal, hogy Te nem "ártod" magad a költségvetésbe, mert nem ismered! Ahogy olvasom a hsz-ket, ugy látom Te vezető vagy, igy ez -- szerintem -- elengedhetetlen! Nem lehet csupán érzelmi alapokon véleményt nyilvánitani, legalábbis nem célszerü, fontos lenne tudni a döntések hátterét is! Pontosan ugy, ahogy a CÖF esetében is!
Grafix69
Ma Európában aki azt gondolja ,hogy 300 Euróból ( 90,000 ft) meglehet élni havonta az elmebeteg. Mesterségesen alacsony rendkívül alacsony béreket a Magyar kormány tartja folyamatosan szinten. Minden másra van pénz , emberek lesznek milliárdosok és ember tömegek csúsznak le egészen a nincstelenségig. Amikor azt propagálja a minisztérium és a kormány ,hogy 4 millió ember dolgozik akkor vegyük figyelembe ,hogy közel 7 millió ember fizet Áfát. A gyermekek jóléte nem az állam feladata elsődlegesen , inkább a családok megfelelő bére ,a munkavállalók megfelelő fizetése és a szociális ellátás mértéke szabja meg. Nyilván a szociális ellátás mértékét a társadalmi jó lét határozza meg, amit a mindenkori kormány szabályoz .Az ,hogy milliárdosok nőnek ki közpénzeken a mindenkori hatalom és ideológia nevében nem egyeztethető össze a polgárok mértéktelen elszegényedésével. Előbb utóbb úgy is kiborul a bili és olyankor a magát vezetőknek nevezett emberek jobb ha felveszik a nyúl cipőt , mert a társadalom mérhetetlen kizsákmányolása ide vezet. Nincs olyan messze ez sem csak azt nem tudni meddig lehet a polgárokat önös érdekekből szorongatni.
Clavigo
@Freewolf: Ember,,,Te nagyon fárasztó vagy.
eszegfu
@nevemnick: Lázár valóban próbálta sarokba szoritani a civil szervezetet, ami ugye nem igazán sikerült...de emlékeim szerint a mai napig nem kapták vissza az adószámukat, tehát nem müködhetnek! És sajnos Lázárnak az a fontos -- ha nem ők, azaz a kormány osztja el a norvég pénzeket, akkor inkább ne kapjanak a civil szervezetek egy árva fillért sem! Tehát "lenyulni" valóban nem tudnak, de a civilek is elesnek ezektől a pénzektől... ez a baj.:(((
eszegfu
@Freewolf: 18:52 Tudod, ha "igazi" barátom lennél... most jót nevettem volna! Legalább annyit közölhettél volna:1.) nem veszel semmibe 2.) nem tudsz 3.) nem akarsz válaszolni. Én csak a szóból értek! De tudod mit "én is szeretlek" bam+!:))))
Freewolf
@eszegfu: Tényleg kedvellek. Nem vagy durva és agresszív! Itt már ez is nagy szó! Ezért írtam! Nem akarok harcolni Veled, nekem elég, ha beszélgetünk. Idáig mindig udvariasan váltunk el, nekem nem okoz örömöt, ha valakivel szitkozódom- És igen, van úgy, hogy én sem tudok válaszolni. És én nem bam+. Én tisztelem a hölgyeket.
Freewolf
@eszegfu: Megtiszteltetés iéyen emberrel beszélgetni!
eszegfu
@Freewolf: 19:05 Igazad van a "bam+"-et nem kellett volna... sajnálom, de dühös voltam! Én mint egy puffogó vipera próbálom megmagyarázni Neked mit is gondolok...Te meg "elintézel" egy mondattal! Azt azért fontosnak tartom: nem a "harc" a célom, sőt az sem, hogy nekem legyen esetleg "igazam", nem is akarlak "megtériteni"! Csupán azt szeretném: gondolkodj számokban is, ne csak az érzelmeid "vezéreljenek"!
nevemnick
@eszegfu: a norvég alap betámadásával egyidejűleg az eu-s pályázatokat is ,,befagyasztotta" a kormány, (pláne, amihez az kormánynak is kellett volna önrészt biztosítani) nem beszélve arról, hogy a hatalomba kerülésük óta ,,ül" a pénzen, és a civil egyesületek megnyert pályázatain, azaz csak benn állnak, nem indították el őket. 2010 óta a kiírt pályázatok 1/3-a valósult meg, ami kb. tizede az előtte lévő öt évnek. Ennek kárát nem csak a civil szervezetek látják, hanem a célközönség is. (telep-programok, IKSZT, OKJ-s képzések, stb.) Azok a nagyobb civil társaságok tudtak fennmaradni, akik nem csak az eu-s projektekkel foglalkoztak, hanem mellette más, nem eu-s képzésekkel, szervezéssel foglalkoztak-foglalkoznak. Sajnos, rengeteg falusi, községi egyesület elbukott, és ezeket sajnálom inkább, mert nagyon sok helyi értéket mentettek meg, amire jelenleg pályázatok híján, és ezáltal pénzmag nélkül nincs lehetőségük. Szóval az ilyen lépéseket lehetne ,,HUNGARIKUM"-nak nevezni...
Freewolf
@eszegfu: Tudod, ha egyszer személyesen leülhetnénk és elmondanád Te is és én is a nézeteinket, talán nem is lenne messze. Feleségem szerint is én vagyok a higgadttab, nekem nem az a célom, hogy bántsalak. Szeretném, hogya divat gyűlölködés nem söpörjön át rajtunk. Igaz, sok embert megsértek itt, de a nézeteim miatt vagyok itt, Nem akarom, hogy erről ne tudjatok. Orbánt kedvelem, de miért ne mondhatnám itt el? Kérlek maradj az, aki voltál! Beszélgessünk, ne gyűlölködjünk és most én a tesztoszteronnal feltöltött vagyok a kezdeményező!
eszegfu
@nevemnick: 19:19 Ezt nem is tudtam, ugy látszik elkerülte a figyelmemet...mármint az ehhez kapcsolódó EU-s pályázatok. Te "benne vagy", vagyis konkrétan tudod, esetleg valahol olvastad?!
nevemnick
@eszegfu: '96 óta létezik a szervezetünk. Képzésekkel, rendezvényszervezéssel, kulturális intézménnyel (galéria, helytörténeti gyűjtemény) rendelkezünk.
karma1
@Freewolf: Mi koze Mecsnek es Vonanak a civilekhez? Ok part elkotelezettek, ha szabad emlekeztetnem teged...
karma1
@nevemnick: Tovabbi jo munkat, azert remelem, hogy valahogy tudtok tovabb mukodni... Szegyellje magat ez a rendszer, aki tenni akaro emberek kezet koti meg, es az egyaltalan nem fuggetlen COF-ot tamogatja szamolatlan penzzel.
(Hogy lehet bayer, bencsik reszvetelevel "civil" szervezkedesrol szolni... Cinikus, aljas bagazs...:o(((
silber13
@eszegfu: Hagyd rá!Tudod, milyen betegagyú elvakult! Csak vonyít a kertek alján!
silber13
@Freewolf: 19:23-ra: Látod farkaska, tudsz te aránylag normálisan is megnyilvánulni. Mennyivel jobb ez, mint a többi kiszólásod!
aremy
@Freewolf: @Freewolf: igazad lehet hogy egy fillért sem vett el a fidessss
banda de "szerintük törvényesen "hány ezer milliárdot lopott el.
eszegfu
@nevemnick: 19:38 Esetleg privátban megirnád a szervezet nevét? Pusztán kiváncsiságból szeretném megnézni... de ha nem, akkor sem haragszom meg érte!
eszegfu
@Freewolf: 19:23 Rendben, ajánlatod a beszélgetésre, gyülölködés nélkül elfogadva!! Azt gondolom, hogy a legnagyobb különbség nem is a nézeteink miatt van, hanem abban: én az érzelmeimet igyekszem másodlagosként kezelni, inkább a számszerü tényekkel "operálok", Te meg ez utóbbiba egyáltalán nem "ártod bele" Magad! Pedig a számok és az érzelem közötti összhang nélkül nem lehet jól érvelni! Ez az én "vesszőparipám"!
bakegya
Hol van a ki-kacsatáncoltató néni,aki kisebb,de inkább nagyobb fizetés ellenében disznóságokat osztogatott!??Azokkal az évtizedek óta emberi módon segítőkkel fog páváskodni a kurmány akiket a Soros támogatott és a rendszerváltogató teknős és szabadságharcos csapata törvényes keretek közt sose támogatott???
Hát kíváncsi leszek mit akasztottak ennek a Horgasnak a horgára, amit az éhező gyerekek családjában is bekajálhatnak!!!-tegnap is késő lett volna ezzel foglalkozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.