Több mint 32 ezer csomagot juttatott el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rászoruló családoknak és nélkülöző embereknek december 16. és 21. között, összesen csaknem 260 tonna élelmiszert osztottak szét – mondta a jótékonysági szervezet közép-magyarországi régiójának vezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Morva Emília úgy fogalmazott, hogy kettős érzés van bennük: egyfelől jó hír, hogy sokan adományoztak, ugyanakkor elkeserítő, hogy ennyi embernek szüksége van a segítségre. Hozzátette: nem tudják azt mondani, hogy a munkájukra nem lesz szükség rövid, sőt hosszú távon, mivel rengeteg embernek fontos, hogy kapjon egy teli táska tartós élelmiszert, amivel átvészelheti az ünnepeket.

A jótékonysági vezető büszke arra, hogy egy közepes városnyi embernek tudtak segítséget nyújtani. A csomagok nem ugyanolyanok voltak, a családok nagyobb és eltérő tartalmú küldeményt kaptak, mint például az egyedül élő idősek – fűzte hozzá.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat minden esetben olyan egyszerű, tartós élelmiszereket – konzerveket, lisztet, olajat, tésztát – gyűjt, amelyekből sok mindent el lehet készíteni – jegyezte meg Morva Emília.

A jótékonysági szervezet karácsonyi adománygyűjtése több mint 2000 önkéntes részvételével, 162 helyszínen, napi 12 órán át zajlott.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Apatszerek: Ezt most mind komolyan IDE IRTAD? Szoval akkor a gyerekek is csak megszokasbol nem esznek? Mondd, egy kicsit se szegyelled magad?
Ezert kar volt idejonnod...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Nem elkeserito... Ha a Maltai Szeretetszolgalat is fide$$kozeli lenne, akkor tudhatna, hogy Magyarorszagon nincs szegenyseg, nincs ehezes, plane ehezo gyerekek, ugyhogy valoszinu, hogy rosszul mertek fol a helyzetet, mar 5. eve...
kutyahűség
MIt is mondott Varga?: "Stabil növekedési pályán van a magyar gazdaság". A máltaisok és a többiek, akik a nyomort enyhíteni segítenek, nagyon jól tudják, hogy ez mekkora orbitális hazugság.
magyarbakancs
Magyarország jobban teljesít.
Minket irigyel mindenki.
Működnek a reformok.
Apatszerek
Máltai szeretetszolgálat ha tudná, hogy Pesten mennyi nem rászorulót szolgálnak ki meleg étellel, akkor nem nyilatkozna ilyen fars szöveget! Könnyebb sorba állni mint főzni, merő szórakozásból növelik a sorok hosszát a DK szegényei magam is szórakozásból állok sorba a barátaimmal, olyan szórakoztató!
karma1
@Apatszerek: Ezt most mind komolyan IDE IRTAD? Szoval akkor a gyerekek is csak megszokasbol nem esznek? Mondd, egy kicsit se szegyelled magad?
Ezert kar volt idejonnod...
Apatszerek
@karma1: Ha a valóság neked csak annyi, hogy "nem szégyelled magad" akkor te álomvilágban élsz eltávolodva a valóságtól, nem gyerekekről szóltam. Az ételosztást vettük a barátaimmal górcső alá és ottani tapasztalatom írtam le, hogy sok a nem rászoruló a sorban.
eszegfu
@Apatszerek: Veheted személyes sértésnek is: szivből kivánom Neked és a barátaidnak is a "könnyebb sorba állni, mint főzni...olyan szórakoztató" elgondolásod helyett legyél valóban rászorulva a kiosztott ételre! És nem 1x, hanem évekig!
karma1
@Apatszerek: Aha, akkor te vagy az obudai csodajuliska, aki egy sorbanallo szemelyrol azonnal tokeletes kepet tudsz kialakitani, szocialis hatterrajzot, sot, meg a szokasait is felterkepezted, meg az erzeseit is megismerted, hogy megis , mit szeret, mit nem szeret...
dr. prédikátor
Balog páter!! Keresztényszarszájú harrach!!!Szóval Magyarországon nincs szegénység??? Az emberek csak" szórakozásból" mint egyesek, állnak sorba meleg ételért ,igaz!!!Remélem a "szórakozásból" sorba állóknak ez lesz az egyetlen szórakozásuk az elkövetkezendő húsz évben!!!
Apatszerek
@eszegfu: Sokkal valóságra érzékenyebben reagáló személynek ismertelek, de tévednem lehet: a valóságot írtam le amikor nyolcan mi DK-sok sorba álltunk ételosztáskor és az ottan halottak, valamint tapasztalataink kerültek leírásra, ha a sorban állók által elmondottak
nem fedik a valóságot, akkor nem a valósággal van baj, hanem a személyek kinyilatkozásával. Mint itt a propelleren ami jelen van, megtapasztalás nélkül folyik a vélemény, átcsapva személyeskedésben...
Eriksson
@Apatszerek: De mi köze ennek az "ottan halottak"-hoz? :)))))
Abban igazad van, hogy nem mindenki rászoruló, sokszor éppen azok nem jutnak segítséghez.
eszegfu
@Apatszerek: Már bocsánatot kérek! Honnan a csudából ismernél engem, amikor nemrég regisztráltál?! És tudod nem is a sajátos véleményeddel van bajom! Ha mindezeket a tapasztalatokat "simán" leirod, akkor még elfogadhatónak tartottam volna. Csakhogy Te és a barátaid "szórakozásnak", tapasztalat szerzésnek fogtátok fel, vagyis nem a kényszer vitt rá benneteket. És akkor tényleg a "valósággal van baj"! Mármint hogy egy hasonló ételosztás egyes emberek számára kényelmi szempont és szórakozás lehet. Őszintén mondom: nem is értem, hogy jutottatok el ennek az ötletnek a megvalósitásáig?! A személyeskedésért ezuttal elnézésedet kérem... mérgemben elhamarkodtam a véleményemet... de ugy gondolom Neked sem ártott volna egy kissé átgondolni az első hsz-det.
szaboria1
@Apatszerek: Azért ha netán egy páran nem is rászorulók a nagy többsége bizony rászoruló. Csak egy kis emlékezés 2002-ben a Blahán karácsonyi vásár idején árus voltam és akkor még nem volt éhező tömeg. A Krisnások még nekünk is hoztak mekeg teát.
Apatszerek
@eszegfu: Az ötlet onnan jött, hogy a DK elvan foglalva önmagával és nem ér rá a közzel foglalkozni van a köztudatba plántálva, a maga valóságától ferdítetten, amit a hatalmon lévők előszeretettel hintenek el. Mennyire van jelenbe, elfogadva a rászorultak körében ez a véleményezés. A beszélgetések tartalmából kiindulva nem észlelhető annyira az elszakadás mint ahogyan a híre fel van turbózva, a köz várakozása inkább a hitelességet igényli, hiteles személy megérkezésére vár, ami ezidáig nem következett be, hogy miért nem? Ki tudja. Jelen esetben csak a remény a várakozás van meg! Ez is, hogy meddig állhat ez fenn, ki tudja, mikor lesz már elege a köznek, a semmittevésből? Célnélküliség szétforgácsolja az egységet ami még van azt is!
eszegfu
@Apatszerek: 13:04 Ha jól értem: akkor Ti mint DK-sok voltatok kiváncsiak a párt "köznép" általi elfogadására. Tulajdonképpen ezt a magyarázatodat meg is értem és elfogadom, de ezzel a "nemesebb" céllal még inkább azt érzem, hogy Te is elkapkodtad az első hsz-d megfogalmazását, mivel onnan csak az "jön le", hogy fiatalként jót szórakoztatok!
libellle
@Apatszerek: Itt egy pártot akarsz te rosszhirbe hozni, azert mert a fideszes senkiháziaknak semmi normális és életrevaló nem jut eszetekbe.
Apatszerek
: @eszegfu: Jól érted mi mint DK sok voltunk jelen: és az ottani hangulat ami egyszeri, és megismételhetetlen elhangzottakat egyesítve
értelmeztük az általam leírtakban.
Apatszerek
,,Meg kell szervezni a középtől balra, illetve a szabadelvű világ felé lévőknek a csapatát. Amíg ez nincs meg, a választók nem fogják azt érezni, hogy esélyes kihívói vagyunk a Fidesznek."
Tekla
Sajnos az elosztást rá bízzák a hivatalokra , így nem biztosított, hogy valóban rászoruló kapja , inkább a vidéki hűbér rendszert erősítik vele .
kkalman
Szégyen és gyalázat pártunkra és kormányunkra nézve a kisvárosnyi, meg amennyivel több rászoruló. Még nagyobb szégyen és gyalázat rájuk nézve, hogy soha, sehol nem vesznek részt egyetlen jótékonysági akcióban sem. És kereszténynek merik nevezni magukat, és ezt nagy pofával még hirdetik is.
Desischado
@kkalman: Kedves barátom, hol élsz, a holdon?! fideszestől humanizmust?! Azt sem tudja, hogy mi az!

A reformok működnek, épp most mondta orbán, hogy jobban élünk mint öt éve, - ő biztosan, a bandájával együtt, - akkor nem értem, hogy mit keres itt ez sok rászoruló?
Apatszerek
@kkalman: ,,Még nagyobb szégyen és gyalázat rájuk nézve, hogy soha, sehol nem vesznek részt egyetlen jótékonysági akcióban sem. És kereszténynek merik nevezni magukat, és ezt nagy pofával még hirdetik is". Ez egy tökéletes összefoglalása jelenünknek. Személyes komment sértegetés nélkül lényeg kiemelésével! Nem befőttben tárolt ideológiával.
dr. prédikátor
@Apatszerek: Ha ott voltatok és elfogadtátok az éhezőknek szánt csomagokat és ételt ,az a legnagyobb jellemtelenség a részetekről.Ti a saját pártotokat fogjátok az ilyen kommentel lejáratni! Össze vissza hablatyolsz!!!nem tudom ,vajon a pártelnökötök a Gyurcsány F. tud az akciótokról???Javaslom előbb gondolkodjatok aztán irjatok kommentet!!!
Apatszerek
@dr. prédikátor: Nagyon melléfogtál, ételkiosztáson vettünk részt hogy ne csak a sok suta kitalált véleményezések jelenjenek meg a kommetekben sorban álltunk ételért de azt nem állítottam, hogy el is fogadtuk az ételt.( Nem csomagot) Működik a fantáziád magadból indulsz ki a hablatyolásról, de ne másra vetítsed azt ki! Az ott elhangzottak lettek egy csokorba foglalva, mint közvélekedés. oly nehéz ezt felfogni? Azt is, hogy a mi vezetésünkkel teremtődött meg az a sok nélkülöző: ingyen ételhez, csomagra várakozó ember,
dr. prédikátor
@Apatszerek: nyugodj már le !!! Nix ugribugri!!!Nem a ti vezetésekkel teremtődött meg a helyzet!! hanem azokkal akik ételt osztottak!!!Nem tudom hogy a Gyurcsány F. mit szólna a ténykedésetekhez ha a tudomására jut.!!!
jancsipapa
Ezek sem tudják ,hogy nálunk nincs szegénység ?
Apatszerek
@Horizont: Te a horizonton csak egy pontot látsz, amire még fókuszálni sem tudsz, csak a homály az ami nem tud felszabadulttá tenni, a gyertya fénye nem elegendő látásod élességének, testvérként @dr. prédikátor: tud még hozzád hasonló lenni...
vonotok
Drága Balogh miniszter úr! belehalt volna ha a zsebébe nyúl és támogatná az ilyen szeretett szolgálatokat???
dr. prédikátor
@Apatszerek: És még te és a hozzád hasonló gondolkodásúak akarják elzavarni a viktor szopkint???Higgadj má le ecsém!!!
Apatszerek
@Horizont: Mivel igazam van köszönöm a szép napot! Legyen neked is!
Apatszerek
@dr. prédikátor: Egész életed egy csalódás, ha azt hiszed hogy én, vagy barátaim, akarják elzavarni a haza egyetlen egy igaz fiát, aki az ország felemelkedésén dolgozik!: Azok a zavaros elméjű egyének, az országnak bukott kivetettjei, akik Orbán Viktor elzavarásáért mindenre hajlandók, azok mérgezik politikájukkal az ország népének levegőjét...Jut eszembe öcséd neked a beteg szamár, és leszármazottjai! Ha már nick neved @dr. prédikátor: akkor méltó legyél nevedhez, vagy közelíts hozzá!
dr. prédikátor
@Apatszerek: Na figyuzz te kis takonyszájú hercegem!!ne oszd itt az ész hanem takarodj a büdös francba !!! remélem már kiganyéztak alólad és kaptál új pelust!kis csőrösszáju ! d ha így folytatod előbb vagy utóbb megüt a guta!!!És neked is!!!Szerencsétlen kis balacskói!!!
Apatszerek
@dr. prédikátor: Elégé istálló szagú a szád, maradj az istállóba ott érezd magad jól! Ott még talán meg is hallják mondandódat!.
magyarbakancs
@Apatszerek:" Máltai szeretetszolgálat, ha tudná, hogy Pesten mennyi nem rászorulót szolgálnak ki meleg étellel, akkor nem nyilatkozna ilyen fars szöveget! Könnyebb sorba állni, mint főzni, merő szórakozásból növelik a sorok hosszát a DK szegényei magam is szórakozásból állok sorba a barátaimmal, olyan szórakoztató!"
Szerinted van olyan nem rászoruló ki 6-8 órát áll sóban ételért?
Csak azért, hogy szórakozzon, és közben fagyoskodjon?
Ez a legkedvesebb szórakozás a fővárosban karácsonykor gazdagoknál?
Apám, ha ezt gondolod, keresd fel orvosodat, gyógyszerészed.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.