Csaknem kétszer annyit kereshetnek a MÁV vezetői naponta, mint a jegyellenőrök egy egész hónapban – számolt be az RTL Klub Híradója..

Egy kormányrendelet pénzügyi szolgáltató céggé minősítette a MÁV-ot, így a vezetőknek az eddigi két millió helyett, már akár öt millió forint is lehet a havi fizetésük.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
@eszegfu: Köszönöm. Kimondtad a kulcsszót: amelyik párt (gittegylet) kimondja a programjában ezt a számot, azé lesz a következő választási győzelem...
@Jankó123: Van egy "árnyalatnyi különbség": a kétmillió addig volt POFÁTLAN, bármilyen jogcímen, ameddig olyanok kapták, akik nem tartoztak a klánhoz. Akik ma kapják, azokat már a rezsim nevezte ki, bármennyit kapnak, az erkölcsös, megérdemelt, kemény munka jutalma. :-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hetöndöe
"Brutális Pofátlan" Péter most miért nem áriázik erről naponta háromszori sajtótájékoztatón?:-)
nemjoezigy
Így csinálja ezt a diktatúra átminősít: "Egy kormányrendelet pénzügyi szolgáltató céggé minősítette a MÁV-ot, így a vezetőknek az eddigi két millió helyett, már akár öt millió forint is lehet a havi fizetésük."
Akkor 'pénzügyi szolgáltató cég' lehet minden jegyeket áruló, személy és teher szállítással foglalkozó cég. Persze csak ha állami, mert az adó Ft-okból lehet nekik adni bőven!
Ha így folytatja ez a 'keresztény'rablóbanda, akkor előbb utóbb a nyugdíjasoknak és fogyatékkal élőknek a piros lámpánál is át lehet menni az úton. Hoznak egy ilyen törvényt. Ennyi! Mocskos, hazug, megbízhatatlan élősködő férgek!
propeller.hu/itthon/3181738-mav-megmagyarazza-miert-nott-vezetoinek-beralapja?all#c1505443
Szókrakész
Már a neve se stimmel.
Magyar Államvasutak Zrt.

Ha Zrt akkor hogy lehet állami?
Szókrakész
Mert Ugye Magyar Köztársaság és nem állam.
Szókrakész
@Mirabilis: Attól még nem etikus.
Nem elfogadható.
coni
@Mirabilis: Valóban, de "mindenhol" letesznek valamit az asztalra. Rengeteg olyan dolog nem működik a MÁV-nál ami nemcsak pénzkérdés.
kkalman
Fél hét körül hallottam először, hogy a MÁV pénzügyi szolgáltató lett. Azóta is azon töröm a fejem, milyen pénzügyi szolgáltatást végezhet egy személy és árufuvarozással foglalkozó cég?
madlaci
@kkalman: Vissza szolgáltatja az állami pénzt a párt és magán zsebekbe.
eugen4402
Az a kormány, amelyik a mostani helyzetben ötmilliós havi fizetésre szavaz igennel, az a saját alkalmatlanságát bizonyítja be ország-világ előtt. Mikor veszik észre, hogy nem az igazgatók, hanem a melósok fogytak el, és nem csak a vasútról, hanem a Kárpát-medencéből...?
szaboria1
Itt látszik meg, hogy hazug kormányunk van. Mi az, hogy pénzügyi tevékenységhez sorolta be a MÁV-ot? Holott 2015 év kezdetén potom 200 milliárd fölött volt a hiánya.
eszegfu
@eugen4402: Az igazi "melósoknak" pedig 0,5 %-os béremelést ajánlottak! Na persze van még egy + "juttatás", a vasuti dolgozók is már "életpálya-modell" alapján végezhetik a munkájukat... :((
human
Na vajon miért lehet 5 milliós fizetésük a MÁV vezetőknek? 5 millából lehet támogatni fideszes alapítványokat. Így oldják meg a pártfinanszírozást fideszék. De ugyanez igaz lehet minden cégre aki állami megrendelést kap.
eugen4402
@eszegfu: Reggel hallottam, hogy a pletykák már nem csak a Déli-, hanem a Keleti Pu. bezárását is kilátásba helyezték. Indok: munkaerőhiány.
Ebből a mi kormányunk annyit lát, hogy jobban meg kell fizetni az igazgatókat, mert leáll a vasút. Az a sok igazgató ezerszám költözik Nyugat-Európába, valahogy muszáj itthon tartani őket!!!...Maaargit, noormális?!?
Jankó123
A Fijjug szerint ez az összeg 2010-ben még pofátlanul magas volt pl.végkielégítésként!
Most pedig csak egy "átlagos" fizetés, mióta igen gyorsan megszüntették az állami vállalatoknál beveezetett 2 milliós bérplafont + az utolsó 3 évben kb.150%-os infláció is sanyargathatta őket, amint az ezekből a számokból jól látszik :-)))
A 2 millió feletti "pofátlan" részt ma is 98%-os különadóval jutalmazzák?
eszegfu
@eugen4402: NEM normális ez sem!!! Azt azért még hozzáteszem: nem azzal van bajom, hogy 1-1 szervezet vezetőjének magas a fizetése! Legyen jóval magasabb, mint az alkalmazottaké, hiszen ő a felelős mindenért. Azt kellene maximálni -- mint ahogy sok mindennel igy van -- hogy pl. a mindenkori minimálbér hányszorosa lehet a fizetésük.
eugen4402
@eszegfu: Köszönöm. Kimondtad a kulcsszót: amelyik párt (gittegylet) kimondja a programjában ezt a számot, azé lesz a következő választási győzelem...
@Jankó123: Van egy "árnyalatnyi különbség": a kétmillió addig volt POFÁTLAN, bármilyen jogcímen, ameddig olyanok kapták, akik nem tartoztak a klánhoz. Akik ma kapják, azokat már a rezsim nevezte ki, bármennyit kapnak, az erkölcsös, megérdemelt, kemény munka jutalma. :-)
magyarbakancs
Van egy ismerősöm ki a vasútnál dolgozik.
Amennyiben elmegy nyugdíjba nem lesz neki szabadjegye mert már nem jogosult rá.,ha nyugdíjba megy.
sokanvagyunk
Az MNB leányvállalata, Matolcsy kisvasútja. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.