Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint nagyobb biztonságban érezhetik magukat a nyugdíjasok most, mint 2010 előtt.

Rétvári Bence ezt azzal kapcsolatban jelentette ki az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában, hogy a januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban.

Az államtitkár közölte: azért 1,6 százalékot határozott meg a kormány, mert ekkora mértékűre becsülik a nyugdíjas inflációt, és 2010-ben azt mondták, hogy megőrzik a nyugdíjak értékét. A kormány tudta teljesíteni a vállalását, sőt túl is teljesítette azt – tette hozzá.

Rétvári Bence elmondta, hogy 2,6 millió nyugdíjas, de 3,5 millió juttatás van Magyarországon, mert az öregségi nyugdíj mellett sokan más ellátásban is részesülnek, az ötvenhatosok például politikai rehabilitációs juttatást kapnak.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy folytatódik a Nők 40 program, amelynek köszönhetően eddig 150 ezer nő vonult nyugdíjba 40 év munkaviszony után. Azt mondta, ennek hatására a nagymamák többet tudnak foglalkozni az unokáikkal.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kajla
talán ki kellene próbálni te kis pöcs!
magyarbakancs
"Nyugdíjas? Rétvári szerint Önnek most sokkal jobb."
Rétvári úrnak biztos jobb.
Meg kérdezték a nyugdíjasokat?
Vagy elöl nem volt nemzeti konzultáció?
magyarbakancs
217 milliárdot spórolt a kormány,hogy elvették sok ember rokkant nyugdíját.
2011 CXCI törvényben hozott intézkedés miatt.
net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=A1100191.TV
Jankó123
Ha eddig nem tudta volna, hogy minek örüljön, akkor a Bence megmondja!
-A "főisten" apostola elhozá az örömhírt néktek! Válthassék az úr neve!
Az emútnyócév rothasztását sikerült végre, komoly munkával komposztálásra cserélni.
Itt a nyugdíjaskánaán emberek!
:-)))
eugen4402
@Jankó123: Erről szólt az egész reggel a Kossuth hullámhosszán.
Bónuszként meghallgathattam az első kötelező reggeli imát a kedvenc evangélikus püspököm interpretálásában, közben magasztos gondolatok töltötték be egész lényemet, és nagyon remélem, hogy ez az emelkedett érzés meghatározza egész napomat. Már alig várom a holnap reggeli imát...!
wagabund
..."nagyobb biztonságban érezhetik magukat a nyugdíjasok most, mint 2010 előtt."...

...nekem sajnos ez ugrik be a biztonságról: ..mondjuk rosszul leszek, valaki hívja a mentőket, mondjuk éppen van mozgásképes kocsi személyzettel, és az még időben ideér, aztán nem fuvaroznak feleslegesen fogadóképes kórházat keresve, mondjuk ott belöknek a folyosóra és átvesz valaki...ott már csak lesz valami...vagy nem..

ezt a folyamatot nem látom valahogy biztonságosnak...azokra a nyugdíjas versenyzőtársaimra már nem is merek gondolni, aki távolabb lakik mindentől...(de még van telefonja, halványan fűtött lakása, és evett is valamit)...az miben reményykedhet?
perfekt
Mit lehet erre mondani.?A hó hulljon az orrodba-idióta.
RonaGyuri
A derék államtitkár személyes közvéleménykutatásait tárta a világ elé; megkérdezte a nyugdíjas kollégáit a parlamentben és összevetette a parlamenti büfé-árakkal! =))
nezelodo
Legalább az ünnepek körül pihentethetne benneteket a sunyi gazdátok, elég volt egész évben a tömeges szájkaratézásotokból.
simmering73
A kormány új szócsöve az Andytv is ezzel hülyítette már reggel a nyugdíjas publikumot.
eugen4402
Minden állítás igaz lehet, ha ismerjük a célt. Akit a mielőbbi eltűnés tesz boldoggá, annak tényleg sokkal jobb. Semmit nem kell tennie, csak hagyni, hogy menjen minden a "folytatjuk" jegyében... Ugye milyen egyszerű?
szaboria1
Ez is csak egy álszent keresztény olyan ez is mint Mikszáth regényben. Bort iszik és vizet prédikál.
Jozefina
Ennek a rétvárinak annyi esze sincs, mint egy hintalónak!!! Hol él ez az ember. Akkor pampogjon, ha a minimál nyugdíjakat legalább a nyugdíj átlag szintjére emelim és nem hagyják kihült lakásban megfagyni az egyedül maradt nyugdíjas honfitársaikat. De ehhez ész nuku!!!
szaboria1
Ja és lesz még meglepetés mert lesznek vényköteles gyógyszerek de támogatás már nem lesz hozzá így a gyógyszertárak szabad áron adhatják. 3 olyan gyógyszerem van aminek nincs semmi más megfelelője de drágább lett az emelésem sem elég hozzá
Jozefina
Az én imám is minden nap úgy kezdődik, hogy: "szabadíts meg Uram ettől a szemérmetlen nemzeti hordától élükön orbánnal és nemzeti csatlósaival, és jöjjön el az elszámoltatás korszaka"...
silber13
@szaboria1: Ezt az álkeresztényt - kereszténység ide, vagy oda - legjobb lenne éhes oroszlánok elé vetni, azoknak meg segedelmül küldeni egy méretes vacogó krokodilt.A csúti szirti víziló, Tömény Zsóti segedelmével meg avassa szentté, tekintse a KDNP saját külön bejáratú vértanújává!
KERKA
Rétvári anyádat próbáld meg megnyugtatni ezzel.!
sokanvagyunk
Nem fognak nőni az átlagnyugdíjak - mint ahogy eddig sem nőttek soha -, maximum kullognak az infláció után. A 13. havi "visszaadása" meg ebből következően enyhén szólva hazugság.
Toby
"Azt mondta, ennek hatására a nagymamák többet tudnak foglalkozni az unokáikkal."

Hát persze, amint nyugdíjba vonult, már másnap azt kereste - és talált is ! - hol lehetne munkát vállalni egy 6 órásban, hogy a nyugdíját valamiképpen kiegészítse, mert annyira, de anyira jó a nyugdíja, ( kitöltve korhatárig ! ) hogy kénytelen valami mással is foglalkozni !

Büdös, mocskos, mesés görények !
justhpeter
Álkeresztény tróger 1.4 verziója megszólalt. Semmi nem változott. Ez a verzió sem tud krvrdrbbrz hazudni, minta az előző verziók.
sentinel216
Nyugodjunk meg! Akár le is csökkenthették volna a nyugdíjakat 47 ezer forintra.
mariaberta
@sentinel216: Te csak nyugodj én nem tudok, Anyám kapott l520 Ft emelést.Tudod mennyibe kerül 1 kg sertés hús? Marháról nem is szólva, mert olyat a legtöbb nyugdíjas évek óta nem tehet az asztalra. Persze van akcióban csirke far-hát. csirke láb 145, 45 ft-ért, a lejárati határ időt már meg sem kell nézni. De örvendezzünk, mert a KORMÁNY JÓL TELJESÍT.
sentinel216
@mariaberta: Ha ez vigasztal, mi ketten a párommal kapunk annyit, mint édesanyád. Lábrázást kapok ettől a nyikhaj Rétvári majomtól, mivel már három napja házal a nyugdíjasok jólétével. Ha nem lennének a gyerekeink, hideg lakásban, hideg kocsonyát ettünk volna az ünnepek alatt.
Lackó50
Nekem a kereszténységről más fogalmaim voltak. Úgy látszik félre voltam tájékoztatva. Ha ilyen hithű keresztények kezében van a KDNP, akkor inkább átérek az iszlám vallásra. Talán még nem késő
mariaberta
@sentinel216: Egyáltalán nem vigasztal, és én nemcsak Anyám miatt bosszankodom, hanem azért is, mert ismerem a nyugdíjasok problémáját. Ezek milliókat sőt milliárdokat raknak zsebre, és van képe ennek a nyikhajnak azt mondani, a "nyugdíjasok ajándékot kapnak". hát ezért az ajándékért ugyancsak ledolgoztak egy életet.
rosalinda57
@mariaberta: Ledolgoztak egy életet és ez a nyikhaj mondja, hogy milyen jól jártak egyes nyugdíjasok a 28500.-Ft-os nyugdíjjal. A rokkantaktól pedig elvették , majd csökkentve adták vissza úgy, hogy közben az időhúzásuk miatt jogosultság ellenére valaki nem tudott elmenni öregségi nyugdíjba, pedig 42 év szolgálati ideje volt ( nappali tagozaton főiskolát végzett, és 4 gyermeket szült, és 3-at egyedül nevelt fel. ) Ezek nincsenek tisztában a nyilatkozataikkal. Mellébeszélnek egyfolytában.
kkalman
Rétvári! Meg tudnád mondani, hogy miért szorul ökölbe a t¤k¤m, mikor meglátom, vagy meghallom a neved?
mariaberta
@rosalinda57: Egyet értünk és ez a galád népség ítélkezik élők és holtak felett. /A szociális temetésre gondolok/
mariaberta
Akkor cseréljen egy jól menő nyugdíjassal!
Desischado
Mocsok, hazug féreg! A rokonomnak még 1000 ft-ot sem ért el az "emelés"! Ebből aztán lehet dőzsölni mi?! Hogy rohadna meg elevenen az egész rblóbanda! Ez a rétvári féreg csuhás? Mondom, én, hogy nincs semmiféle isten! Ha van, akkor miért nem bünteti meg a hazugságáért?!
Szókrakész
"Azt mondta, ennek hatására a nagymamák többet tudnak foglalkozni az unokáikkal."

Persze.
Mert a 40 év munkában megrokkant mamákat az unokák ápolják, etetik.
kutyahűség
Talán erről kérdezzünk meg egy nyugdíjast, jó? Mondjuk, egy Isten háta mögötti kis faluban élőt. (Itt NEM Felcsútdobozra gondoltam.)
sokanvagyunk
@nyanya001: Ők azok - a baloldali képen - akik tudják hogy mit neveznek jövedelem-emelésnek és meg is szavazzák maguknak, úgy 50 százalékot... (akkor is ha egész évben nincs véleménye, nincs mit mondania, netán be se eszi a fene a munkahelyére). Azzal is tisztában vannak, mennyi a lakhatás összege, fel is veszik, és tankol a család, ugyancsak ingyen. - Mindezt 100-szoros túljelentkezés mellett... talán ideje lenne "minőségi cseréket" végezni, és azt folyamatossá tenni gyors visszahívás formájában.
eugen4402
@nyanya001: Látod, ezt a montázst el tudnám képzelni ÓRIÁSPLAKÁT-on...
Szókrakész
@kutyahűség: Felcsúton is éhen haltak már.
mariaberta
Ennek a ------ szülei mennyi nyugdíjat kapnak?
nemjoezigy
@nyanya001: tegnap, 12:33
@zöldszem: kepkezelo.com/images/o7qbicm0ib9j7obneifu.jpg
a linkedhez azt tenném hozzá, (nem én találtam ki, sajnos), hogy a %-os nyugdíj emelések helyett a fix összegű emelések lennének igazságosak! (legalább is közelebb az igazsághoz) Mert nem értem, hogy a 200 ezer Ft-s nyugdíjat minek emelni, pláne %-osan! Ez több mint pár 100 ezer nyugdíjast jelent. Az alap nyugdíj megállapítása a munkaviszonytól függ (többé-kevésbé), de amikor nyugdíjas az ember, akkor már ne legyen függvénye a jövedelmének/nyugdíjának az emelés!
Innentől kezdve egyforma státuszúak az emberek!
@eugen4402: írod: "...Bónuszként meghallgathattam az első kötelező reggeli imát ..."
amikor én is hallgatom az egyházi igéket (csak) csodálkozok, hogy ezekhez az igékhez tartozóknak vallják magukat a kormánypártok képviselői és hű alattvalói.
Mert ezeknek a fideSSkdnp-s ingyenélő, élősködőknek semmi közük a szegények segítéséhez, a támogatásukhoz, a szolidaritáshoz!
Sőt ezek a vérszopók a Nép elszegényítéséből élnek, abból gazdagodnak!
Azon is csodálkozok (de mégsem, mert van az a pénz, hatalom), hogy miért tud azonosulni akármelyik egyház ezekkel a Népnyúzókkal.
@Jozefina: tegnap, 10:35: Ez remek ima, ezentúl ez lesz a napi imám!
@eugen4402: írod: " Látod, ezt a montázst el tudnám képzelni ÓRIÁSPLAKÁT-on..."
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/12510520_485848948286511_3105435837690694584_n.jpg?oh=2ffda1fb11237220c728a93cdff843b7&oe=570647D3&__gda__=1461058146_dcb62b835fce405bf7c70bfa97a5fe3f
Ennek talán lenne értelme, nem úgy mint a több százmillióba kerülő fideSS-es "bevándorlós" plakátnak.
kkalman
@nyanya001: ma, 09:10 Nehéz ám éberen figyelni azt a sok "értelmes" beszédet, ami ott elhangzik. Sokkal könnyebb a havat söpörni. Ezért a nagy fizetésbeli különbség.
Ja, meg egyébként is, megérdemlik...!
...azt, ami most jutott az eszembe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.