A Fidesz szerint a szocialisták már megint a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit védik – a nagyobbik kormánypárt pénteken közleményben reagált az MSZP elnökhelyettesének nyilatkozatára.

Gőgös Zoltán úgy értékelt, hogy a földárverések folytatása csak "a fideszes főembereknek és Orbán-közeli vállalkozóknak, valamint családtagjaiknak siker", az országnak viszont iszonyatos kár.

A Fidesz válasza szerint a szocialisták "ismét a magyar gazdák megtámadására készülnek", a Jobbikkal együtt nem először támadják meg a Földet a gazdáknak programot az Alkotmánybíróságon.

"Megint a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit védik, ahogy tették azt kormányzásuk alatt is, amikor a külföldi spekulánsok kezére játszották a termőföldeket" – fogalmaztak közleményükben.

Leszögezték: a polgári kormány a magyar földet magyar kézben akarja tartani, meg akarja védeni a külföldi spekulánsoktól, akik Romániában például már a földek 40 százalékára rátették a kezüket.

A magyar kormány ezért a helyben lakó magyar földműveseknek ad arra lehetőséget, hogy a termőföldeket nyílt árveréseken, tisztességes piaci áron megvásárolhassák – nyomatékosították. A meghirdetett földek 61 százalékát már megvásárolták a gazdák.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy február közepétől folytatódnak a földárverések.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
@enslaved: Az én szememben az a magyar gazda aki ért a földműveléshez és aktívan részt vesz a föld megművelésében!Ezek a hernyók csak tulajdonosok akik visszaélnek a helyzetükkel! Azoktól az igazi gazdáktól veszik el a lehetőséget akiknek a föld ad megélhetést.Azoktól akik évtizedek óta a kétkezi földművelésből élnek és tartják el a családjukat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Az ellenzék javaslata az volt, hogy ne adják el az állami földeket és akkor lehetne "vidék politikáról" beszélni.
dr. prédikátor
Milyen magyar gazdákról pampognak a fütyi-sz táján??? Talán a műkörmös, fitneszedző, ügyvéd, gázbúvá,miniszter földműves???!!!Egyik se saját maga műveli a megbundázott földet hanem kapja az úniós támogatást, meg kiadja bébe a földeket!!! és ezek lennének a magyar gazdák???
Toby
Azannyát ! Egy l. szájmon barackmagos "gazda" aztán qrwára érthet a foldműveléshez, no és a menyecskéje is !
Mint a "trafiknyertesek" !
zöldszem
" a helyben lakó magyar földműveseknek"
LSimonné
Mészáros
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.
Tiborc család..
Mind mind gumicsizmás földműves! Az!
enslaved
@dr. prédikátor: @Toby: @zöldszem: Nem feltétlenül kell értenie egy kizárólag tulajdonosnak a földműveléshez, ahogyan máshoz sem. Sokan csinálják azt, hogy befektetnek, majd kiadják bérbe akár a földet, akár ingatlanokat, stb. Ez még nem lenne bűn, ha a megszerzésük nem hagyna némi kívánnivalót maguk után.
dr. prédikátor
@enslaved: Az én szememben az a magyar gazda aki ért a földműveléshez és aktívan részt vesz a föld megművelésében!Ezek a hernyók csak tulajdonosok akik visszaélnek a helyzetükkel! Azoktól az igazi gazdáktól veszik el a lehetőséget akiknek a föld ad megélhetést.Azoktól akik évtizedek óta a kétkezi földművelésből élnek és tartják el a családjukat!
zöldszem
@enslaved: Egyik rokonom, egy balatoni telket örökölt(végrendelet) 3/4 rész felét., a másik 3/4 fele a férjé.
Valamikor szántóföld volt, aztán átminősítették zárt kerté, pontosan nem tudom mekkora terület, de kb. 80x200m van rajta egy kis házikó. Tehát egy zárt kert.
És a lényeg, mivel Margó nem kisgazda, nem örökölhet! Az egész a férj nevére került. Nem gond, mármint az, hogy a férj nevére ment, de számomra érthetetlen. Most ezek szerint, ha apum meghal, nem örökölhetem a földet? Rászáll az államra?
enslaved
@zöldszem: Ha jól tudom, igen, nem örökölheted. A jogszabályokat ellenben nem ismerem, szóval inkább nem nyilatkozom erről.
enslaved
@dr. prédikátor: Lehet. Mindenesetre a pénz diktál, és inkább vegye meg valaki a földet, még ha nem is ért hozzá, és adja ki bérbe olyannak, aki ért hozzá, mintsem az enyészetévé válna. Tudod az a gond, hogy sokszor aki ért hozzá, annak nincs annyi tőkéje, hogy be tudjon ruházni. Én is így voltam annak idején, sokszor kevés a hozzáértés, ha nincs meg a megfelelő anyagi fedezet.
cs.n.
És akkor én most utalnék egy régebbi cikkre, mikor Simicska még liebling volt:
propeller.hu/itthon/2858995-csizmadia-laszlo-ellenzeki-szovetseg-vezetoinek
Ezek az emberek szélkakasok, haszonélvező senkiháziak, akik fennen tapsolnak olyanoknak, akikhez hasonlókat kiutáltak korábban, mert g.ci, vagy hogy volt. És nekem ezt a szarságot el kell viselnem, mi több, még finanszíroznom is kell. Meg mindenki másnak is. De akkor még kuss is legyen, mert be találnak perelni, vehetsz jegyet egy banánköztársaságba, ha rosszat írsz ama fennebbvaló urakról. Utóirat: Magyarország a világ elsőszámú demokráciája, Észak-Koreáig azért még van egy pár lépés, mert szerintük meg ők viszik a demokrácia fáklyáját.
JAJMÁR
@zöldszem: Természetesen a vérszerinti öröklés elsődleges, hacsak nincs végrendelet, tehát ez számít és nem az örökös szakmája :)
JAJMÁR
@enslaved: Éppen a megszerzés hagy kívánnivalót maga után. A pályázatban feltételként van megjelölve, hogy a vásárlónak földművelőnek kell lennie. Nem úgy kell csinálni, hanem annak kellene lennie.
enslaved
@JAJMÁR: Az is szerepel benne, hogy max. 300 hektárt lehet venni...Teljesen mindegy, mi van leírva, a törvény pillanatok alatt módosítható.
JAJMÁR
@enslaved: 19:25 Persze, ezt regéljük már jó sokan, amióta felvetődött az állami földek eladása. Nem más ez, mint az ország szét-, el-, ki- stb.
(finoman és kulturáltan majd a megfelelő igével kiegészíted magadban :-)
enslaved
@JAJMÁR: Sajnos már én is látom, mennyire nem lényegesek a törvénybe foglaltak. Ha újra fiatal lennék, csakis gázszerelő lennék:-)
JAJMÁR
@enslaved: 19:39 Jelen állás szerint, de várd ki a végét, lehet örülsz, hogy nem vagy gázszerelő.
zöldszem
@enslaved: Gondolom, majd ezek az új földtulajdonosok, a műköröm stúdióból hazanyargal, gumicsizmát ránt és traktorra pattan. Szánt, vet arat! Nézzük már meg a vagyonbevallásokat, hogy hány politikusnak van szántója, erdője, egyebe! (Civil végzettsége jogász, lakhelye Budapest, földet eddig csak virágcserépben látott.) Mint bérlő elővásárlási joga van. Aztán még vár egy kicsit és mikor szabadon eladható lesz a föld bárkinek, akkor kapitális haszonnal eladja akár egy osztrák gazdának. Mert az Unión belül a termőföld szabadon forgalmazható árucikk! Erre amúgy belépéskor kötelezettséget vállaltunk. És akkor majd ugye, jön a szokásos másra mutogatás...hogy hát az Unio...!
zöldszem
@JAJMÁR: Megnyugtató, nem azért mert több hektár, hanem azért, hogy nem az államé lesz!
bakegya
@zöldszem: a zártkert nem szántó-a végrendeletben jelölt természetes személyek az örökösök.Ezek a fidessnek kedvesek is halandók és pontosan azért veszik meg hogy aztán örökhagyhassák a gyerekeikre,vagy ha nekik úgy tetszik bárkinek eladhassák mint magánszemélyek a FÖLDET-AKÁR KI IS EMELHETIK A MEZŐGAZDASÁGI MŰVELÉSBŐL,PL A BÚZAMEZŐBŐL IGY LESZ SZEMÉTLERAKÓ,VAGY BÁRMI HA NEKI ÚGY TETSZIK-arról nem is beszélve,felvesznek egy halom hitelt a jelenlegi strómanok bankjából-ez volt az orbán nagy biznisze QUESTORBÁNIÁVAL-az EU polgárainak átvágásával felturbózva.
Lepényleső
Ezek akkor voltak gazdák,amikor repülős Gizi néni lehetett boldogságos szűz?
Desischado
Tényleg vastag bőr van a képükön! A gaál noémi, a palcsó tomika meg a többi mióta gazda? Szétrabolják a földeket az oligarcháik, és a csókosaiknak, lásd: mészáros brancs, - és akkor ők pofáznak rablásról?! Ők a legnagyobb rablók, és nem az a gond, hogy külföldiek is vehetnek e földet, hanem az, hogy a valódi gazdáktól veszik el, veszélyeztetve a megélhetésüket. Mindez azért, hogy a csókosaik gazdagodjanak!
Törölt felhasználó
Lophatunk, mert ti is loptatok...Meddig szopja ezt még be a Magyar?!:) Hol van a sok kővel dobálodzó nagymagyar. Egy elkúrtukra kiment, de most otthon ül? Csak kiderült akkor, hogy kubatov bérenc csürhe volt.
eszegfu
@enslaved: 18:45 Igaz, hogy ez még a földek bérbeadásakor történt, de azt gondolom a földvásárlás után lesz pár hasonló. Láttam egy riportot 2015. novemberében, ahol a gazdák hónapok óta karámban tartják az állataikat, mert nem nyertek a pályázaton. Aki viszont megnyerte, mutatták a födjét, felverte a gaz, tehát nem is törődik vele...most pereskedik a gazda. Ezek után csak remélni lehet, hogy az uj földtulajdonosok elérhető áron adják majd bérbe a gazdáknak. Mert bizony a "földbirtok" önmagában szintén nem ér semmit a földmüvesek, állattenyésztők tudása nélkül.
creativehun
A lényeget senki nem írta meg.A föltuljadonlás egy Fideszes biznisz.Nem tűrnek meg mást.
colibri
A földtulajdonosokon kívül van még jónéhány családtag, pl. a trafikosok, kaszinótulajdonosok, nemzeti pitypangtudósítók, századvéges és egyéb alapítványi dicshimnusz firkászok, habonyok, stb Párt még nem került ennyibe a magyar népnek, az biztos!
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kukac50
A Föld a Magyar nép tulajdona! Nem adhatja el egyetlen párt sem,mivel a Néptől nem kapott rá felhatalmazást! Főleg arra nem,hogy Fidesz közeliekhez kerüljön több száz hektár!
aki 5 hektárt bérelt az államtól annak nincs pénze megvenni, de eddig ebből élt,most munkanélkülit csinálnak belőle.
feco fero
@kukac50: Nagyon egyet értek veled! Nem száz, hanem több tízezer hektárt bitorolnak már, és ki tudja hány emberük áll még sorba!
Még annyit, hogy ha ennyi sok száz milliós, milliomos földművelő lenne e országba, milyen jó is lenne.
Én változatlanul javaslom, hogy mindenkinél aki sikeresen vett részt az árveréseken vagyonosodási vizsgálatot kellene indítani! Igazolja, hogy ténylegesen leadózott jövedelméből tud fizetni!
Igazolja, hogy milyen gazdálkodási terv támassza alá, a sok száz milliós BANK hitelének, visszafizetési garanciáját, egyáltalán a BANK hitele mögé milyen fedezetet tudott le tenni, azt hogyan szerezte!
Mind ezt csak a hitetlenek, elégedetlenkedők meg nyugtatásáért, attól függetlenül, hogy én hiszem, hogy mindenki tisztességes pénzből, fedezetből, tud fizetni!
Az meg aztán eszem jutna, hogy ki ki esetlegesen a kapcsolati tőkéjének köszönhet bármit is!
nezelodo
Na kérem, be lehet venni a cavingtont, hátha emlékezik még a szavazatát a fidesznek ajándékozó publikum a családi gazdaságoktól tejjel-mézzel folyó Kánaánná változó Magyarországra. Ja hogy nem minden földművelő családi gazdaságára gondolt Orbán, csak a Lenciére a kedves párjáéra, a Sajmonéra, meg az ő kebelbarátaiéra, a rokonságáéra, az őt hatalomra segitőkére, (na jó a Lajos időközben feketeseggű lett ). Aztán lehet csodálkozni mi lett a hordószónokok által a nagy magyar pusztába beleordított családi gazdaságokból.
magyarbakancs
"A Fidesz szerint a szocialisták már megint a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit védik – a nagyobbik kormánypárt pénteken közleményben reagált az MSZP elnökhelyettesének nyilatkozatára."
Olyanok vagytok mint egy rossz bakelit lemez.
Ami mindig ugyan ott akad meg.
Borzalom amit dumáltok Fidesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.