Tartozásai miatt bírósági végrehajtók elárverezik Szeremley Huba borász házát, amelyben családjával él, ráadásul szomszédos szőlőit is dobra verik – írja a Blikk.

Végrehajtást kért a Raiffeisen Bank egy 25 milliós tartozás miatt Szeremley Huba ingatlanjaira.

Árverezik Szeremley Huba volt milliárdos borász birtokát

A borász 174 négyzetméteres házának a kikiáltási ára 31,6 millió forint, a háza melletti két szőlőt pedig egymillió, illetve másfél millió forintért lehet megszerezni. A kiírás szerint a 90 éves, 174 négyzetméter alapterületű épület jó állapotú, négy szoba található benne. Bár már több mint tíz napja lehet licitálni a végrehajtói kamara honlapján a birtokra, eddig egyetlen ajánlat sem érkezett az ingatlanokra, igaz, csak április elején zárják a licitet.

A lap szerint az egykor a leggazdagabb 30 magyra listájára is felkerült Szeremleynek a jelzálog mellett adóhátraléka is van, illetve magánszemélyek is több millió forintot keresnek rajta. A borász mindössze annyit árult el a Blikk kérdéseire, hogy svájci frank alapú hitele volt, megugrottak a törlesztők, egyéb ügyei sem sikerültek, így most árverezik a házát.

Szeremley tavaly szeptemberben került igazán nagy bajba, amikor csalással gyanúsította meg a rendőrség. A nyomozók szerint egy társával több tízmillió forintot csalt ki a Quaestor-botrány áldozataitól azt ígérve nekik, hogy segítenek visszaszerezni a pénzüket – ő maga egyébként azt állítja, csalók éltek vissza a nevével. Szeremleyt három napra őrizetbe is vették, később lakhelyelhagyási tilalmat írtak elő neki.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Egy dolgot nem értek ! Ha valaki " milliárdos ", hogy a f@szba
nem tud 25 ,illát kipengetni a mellényzsebböl. Itt más gáz van !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
panellproli
Egyszer fent, egyszer lent. Jó lenne,ha ezt a népi bölcsességet megszívlelnénk a mai hatalmasságok.Ugyanis ebben benne van ,hogy a világegyetemben minden a kiegyenlítődésre törekszik.Csak idő kérdés mikor tapasztalják meg ezt a törvényszerűséget.Kívánom, hogy mihamarabb.
Equilibrium
@panellproli: Egyetértek! Nem csak hogy egyszer fenn, egyszer lenn, hanem mindenkinek van egy téglája ott. Meg egy gödör, amibe beleeresztik.
adrenalink
Mi van? Mészarosnak nem szóltak még, hogy licitálni akar? Borászata még nincs a gázszerelőnek...
Apatszerek
Quaestor brókercég hitelfelvevők tönkretételére szakosodott! Hogyan lehet valutával kisemmizni üzletembereket, sok volt az apró betűs szöveg!
nezelodo
Nahát! Pedig a Szeremley olyan lufi volt a szakmában, amiről azt hitték, hogy még egy rakéta sem tudja kidurrantani. Hanyatt estek tőle a badacsonyi borászok, nyalták az ihatatlan borait, amit még a sámán sem bírt meginni, még az irodalmi műsorokból is "A bort csak Szeremleytől" szlogen folyt. Nem sok tartotta, hogy nem csináltak belőle a B Marcsi lelkendezői Nemzethy Főborászt, ha már Nemzeti Állomásfőnök is volt a közelében.
A szakmai tevékenysége miatt fejvadászok járták a környéket, mert szerették volna a Villányi útra csábítani azokat a közlekedési technikusokat, akik ennyire értenek a borhoz, mint a Sz szakemberei, nem kis rettegést okozva a Borakadémia tagjainak.
Aztán nem kellett rakéta a lufihoz, elég volt a S. Sanyi gombostűje, meg egy trombitarezet aranyként áruló kis dakota Szegedről.
volvós
Egy dolgot nem értek ! Ha valaki " milliárdos ", hogy a f@szba
nem tud 25 ,illát kipengetni a mellényzsebböl. Itt más gáz van !!
nezelodo
@volvós: 09:40. Gáz van bizony, és nem csak a lufi meg a gombostű okozza! Sokak szerint nagy szélhámosság esete foroghat fenn! Bizonyára nem azért nem mozdul ki otthonról hónapok óta, mert nem szeret kimozdulni, vagy kínozza a reuma, inkább az a bokaperec zavarja, amelyik helyhez köti a borász szakma csodatevőjét.
eugen4402
Éveken át úgy látszott, hogy Simicska és a Közgép verhetetlen...
Aztán elég volt egy meggondolatlan félmondat, és lám csak, lehullt a lepel. Csak nem a borkirály is elszólta magát? ...Huba...szaki!
bakegya
A székház árából mit vettetek Huba-hol a guba?-aztán Lévai naccsága most mért nem veszi vissza a tőle ajándékba kapott fidess villához köze szőlőt amit nekifutásból 47 millió EU VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ HITELBŐL ÚJRA KARÓZTATOK, a tudod, ott a faluerdő fölöttit-csakkk nem ennek okán kapott ez az endinek méltó párja,orbánnak igen jó barátja agyvérzést?-de fő az egészség,szép kis vagyonkát grundoltatok össze,FORMÁS HAJLÉKTALAN AZÉRT NEM LESZ BELŐLE,MERT MÁR A FIACSKÁJÁNAK TOLJA A MANIT,pontosabban AZ EU HITELEKET a felzárkózásra a fidess-artokrácia.
sokanvagyunk
Talán nem kellett volna ennyi "saját bort" inni.
prime777
Én a Hubát nagyon bírtam.
"Lentről" jött ember akinek eléggé kalandos élete volt.
Nehezen hiszem el róla,hogy valami törvénytelent csinált,ráadásul azt,hogy emberektől pénzt csaljon ki.
Nem olyan embernek tűnt az interjúi során,meg szerintem rászorulva sincsen.
Több milliárdos vagyona van.
Hogy nem bír kifizetni 25 milliót?
Nekem ez nagyon fura.
Mondjuk én azt sem tudtam,hogy fideszesekkel is jóban van,ahogy írjátok fentebb.
Nem tudom tényleg mi lehet a háttérben.
Sajnálom.
KERKA
A 174 négyzetméteres ház kikiáltási ára 31 millió ft. (És nincs rá jelentkező) Már ez gyanus, Badacsony egy kiemelt frekventált hely. Összehasonlítás képen Csopakon egy ekkora ingatlan 600 millióért elkelt.
Őneki a 25 millió csak egy zsebpiszok.
A zavaros banki ügyletei lehetnek a háttérben.
wagabund
@volvós: 9.40..
az egyszeri vicc:
-hogyan lesz valakiből milliomos?
?
-úgy, hogy előtte milliárdos volt, csak lehúzták..
prime777
@KERKA: i.szalas.hu/hotels/474377/original/3048250.jpg
Ha ez az a ház amit hirdetnek az biztos nem 30 milliót ér.
És szerintem ha holnap felhívná valamelyikünk vásárlási szándékkal az kizárt,hogy odaadnák ennyiért.
Mondjuk a háttérben az a dzsuva nem valami szép.
Lehet valaki majd megveszi később 30 millióért,akinek már "félre" van téve.:p
Ez szuper ez a kép.
i.szalas.hu/hotels/474377/original/5495586.jpg
Mindenesetre jó messze van a parttól ami nagyban csökkenti az árát.
Ténylegesen olyan 150 milliót érhet a kéró,de biztosan árulnák vagy 300 millióért ha nem lenne "baj".
30 millióért viszont jó vétel valóban.
prime777
@prime777: Most olvastam egy cikket.
A Quaestor-ban volt ő benne.
Így már más.
Ebbe bukott ő bele.
Lehetett hallani,hogy voltak akik milliárdos tételekkel voltak ott,mint ahogyan a Buda-Cashnél is.
Hogy ez mennyire igaz nem tudom.Fórumokon sok mindent beszélnek az emberek.
Ezért nem szabad ekkora összegeket betenni egy brókercéghez,mert ha bedől,akkor futhat az ember a pénze után.
Mondjuk a mostani kormány ebbe valóban más mint az előzőek.Sok ember megkapja most a pénzét,illetve már megkapta egy részét.Ilyen se volt anno,hogy kártalanították volna az embereket egy bróker botrány esetében.
Persze csak 6 millióig ha jól tudom de ez is több mint a semmi.
gulyasgyula
@prime777: Van ott még más tartozás is ..Nem értem miért gondolja valaki hogy tisztességes a válakozók -nál éllén áll a KÉSZ PÉNZ ??? Nagy bevételeknél nagy a kiadás is van ..
KERKA
@Lepényleső: Ha van egy kis időd, ezt olvasd el, nagyon érdekes:

ingatlanmagazin.com/ingatlanpiac/cikk_5018/
gulyasgyula
@volvós: :: Ki látta a milliárdjait ?? A kisgazda székház vétel valós volt ..?? Vagy csak egy másik TOCSIK ügy ?? Ami nem derült ki , nefeledjük a kisgazdáknál annak idején a "" KAZÁN király 5 millióért vett magának képviselői mandátumot ..Akkor is voltak simlis dolgok ,, lehet hogy a székház vásárlás is ilyen volt ..
kukac50
Lehet,hogy itt az igazság pillanata,vagy Fidesz bosszú! Mészáros Lőrinc fontosabb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.