Jön a kancellár! Március végére, április elejére megszülethetnek azok a jogszabályok, amelyek segítik, hogy jobb, biztonságosabb legyen az egészségügy – mondta el a Népszabadságnak Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár.

Ónodi szerint ha sikerül átláthatóbb szerkezetben működtetni az egészségügyet, akkor újraoszthatják a belső tartalékokat, és azután a költségvetési források is megnyílhatnak.

Azt gondolom, hogy márciusban, a költségvetési vita idején már mi is tudunk felmutatni eredményeket, és kérhetjük hozzá a forrásokat.

A kórházi kancelláriarendszer a gazdasági döntések egy részéért felel majd, de a kancellár feladata lesz az ellátás megszervezése is, abban az esetben, ha nincs orvos a feladatra.

Ő biztos fogja tudni...

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Kapd be, te nagyon barom! Rohadtul atlathato a rendszer: a korhazaknak kell kuldeni a penzt, ott mindenhol van egy foorvos igazgato,meg egy gazdasagi igazgato, ezek ketten leulnek, tudjak, milyen szamlakat kell surgosen kifizetni, az orvosok tudjak, nilyen segedeszkozokre , gyogyszerekre van szukseg, es azt is tudjak, hogy hanyan dolgoznak az intezmenyben. hany embernek kell fizetest kapnia,.

Ne probaljatok most egy olyan vizfejet rakni szerencsetlen orvosok fole, mint ahogy a pedagogusokkal nyelettetek le a Klik-et... Ez mar nem fog menni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Ennyit értett meg a politikából ez a koleszcsapat, pozíciókat osztogatni egymásnak..
Cicero
" kórházi kancelláriarendszer " Dugd fel magadnak a dolgot édes! Én az eü.-ben dolgozom,és hidd el ahhoz nekünk ápolóknak is lesz 1-2 szavunk! Takarodjatok! Itt is csak a centralizáció a cél, mint az oktatásban a klik-el,de ebből nem esztek! Ha nagyon akarjátok,olyan sztrájkot kaptok a nyakatokba amilyet még nem látott ez az ország! Emberek halnak meg te ökör,és centralizálnál,az menne nektek! TAKARODJATOK,míg szépen kérjük!!
human
Még egy rakás aktatologató és minden szép és jó lesz. Világos, mint a vakablak.
coni
Már csak arra költenek, hogy a problémákat eltussolják. Pedig a problémamegoldás azzal kezdődik, hogy elmezik a szakemberek a hibákat, majd megoldást keresnek.
Mivel a pénzhiány a gondok alapja, pénz nélkül nincs megoldás, pénz pedig nincs mert az egészségügy, oktatás, szociális ellátás, kis magánvállalatok életbentartása, a jövedelmek normalizása, munkahelyteremtés, ezredrangú probléma. Nekik...
eszegfu
Bizonyára én vagyok érthetetlen: a "kancellár feladata lesz az ellátás megszervezése is, abban az esetben, ha NINCS ORVOS A FELADATRA"... ez most komoly?! Akkor kinek szervez... csak nem "repülős" Gizinek?!
szép új világ
Mivel az egészségügyben már nincs mit ellopni, feltételezem, hogy a kórházi kancellári posztot a kegyvesztettek fogják kapni, akitől szabadulni akar majd g**i.
karma1
Kapd be, te nagyon barom! Rohadtul atlathato a rendszer: a korhazaknak kell kuldeni a penzt, ott mindenhol van egy foorvos igazgato,meg egy gazdasagi igazgato, ezek ketten leulnek, tudjak, milyen szamlakat kell surgosen kifizetni, az orvosok tudjak, nilyen segedeszkozokre , gyogyszerekre van szukseg, es azt is tudjak, hogy hanyan dolgoznak az intezmenyben. hany embernek kell fizetest kapnia,.

Ne probaljatok most egy olyan vizfejet rakni szerencsetlen orvosok fole, mint ahogy a pedagogusokkal nyelettetek le a Klik-et... Ez mar nem fog menni...
karma1
@Cicero: Minden tiszteletem a Tied meg azoke, akik erejukon felul dolgoznak ilyen pocsek korulmenyek kozott! Tenyleg ne hagyjatok, hogy a rajtatok megsporolt penzbol epuljon meg nehany stadion, de legalabbis hosszabb kisvasut meszarosnak, meg me'g egy disznool a mangalicainak...
Jankó123
"Március végére, április elejére megszülethetnek azok a jogszabályok, amelyek segítik, hogy jobb, biztonságosabb legyen az egészségügy-..."
-Mitől lesz jobb, biztonságosabb az egészségügy?
Ugye, nem vezetik be a sebességkorlátozást és állítanak traffipaxokat a folyosókra a nagyobb biztonság érdekében?!

"Ónodi szerint ha sikerül átláthatóbb szerkezetben működtetni az egészségügyet, akkor újraoszthatják a belső tartalékokat, és azután a költségvetési források is megnyílhatnak."
-Ezt az újraeloszást a maffiózók zsebszótárának meghatározása szerint kell érteni?!

"A kórházi kancelláriarendszer a gazdasági döntések egy részéért felel majd, de a kancellár feladata lesz az ellátás megszervezése is, abban az esetben, ha nincs orvos a feladatra."
-Ha nem lesz orvos aki műtsön, ellenben a takarító ráér, akkor majd legfeljebb körbetakarítatják vele a páciens ágyát, ezzel biztosítva a legjobb ellátást?

Egyelőre nincs több kérdésem.
Cicero
@karma1: Köszönöm.De ha az emberek nem akarnak javulást,megfelelő ellátást,normális körülményeket,nem állnak mellénk,akkor maximum tényleg a drasztikus megoldás marad.Aztán majd minket köpködnek az emberek.
karma1
@Cicero: Innen messzirol - Uj-Zelandrol - tenyleg ugy latszik, hogyha a ket legjobban lerohasztott intezmenyrendszer dolgozoi - egeszsegugy, oktatasugy - osszefognak, nem hagyjak egyedul egymast, akkor szerintem van remeny arra, hogy ezeket a szemeteket megszorongassatok...
Azt hiszem, mar nem megy maskent,... Ezert is probalnak ok is megosztani mindenkit, osszeugrasztani tanarokat a szulokkel, gyerekeket a tanarokkal, egeszsegugyiseket a tanarokkal, meg barkit barkivel, csak azert, mert kozben halaszhatnak a zavarosban...

El sem tudom kepzelni, hogy ez a balfuro onodi milyen "belso tartalekokrol" beszel, amikor a mentosok nem kapjak meg a juttatasaikat idoben, az apolok, orvosok gombert dolgoznak, a pedagogusok 3 honapig nem kapnak egyaltalan fizetest,...

Ja, "belso tartalek",... Mint ahogy meszaros is talalt hirtelen egymilliardot, amit "elfelejtett" bevallani az adobevallasaban...

Hulyek a tuloldalon...
eszegfu
@Jankó123: 8:59 Engem ezeken tul még az is nagyon érdekel: milyen "belső tartalékokról" beszél?! Pénzből, orvosból, ápolóból, eszközökből hiány van tudomásom szerint... talán itt is létezik egy "rezerv", azaz "tartalék" mint régen volt egyes autókban, amikor kifogyott az üzemanyag?! Az egészségügy "kancellária-rendszere" u.olyan vizfej lesz, mint az egyetemeken az "ejtőernyős" kancellárok, akik talán semmit sem értenek az ott folyó munkához, a gazdálkodáshoz. Mintha u.az lenne a lényege, mint az önkormányzati választásoknak, vagy a sportszövetségek elnökválasztásának: ha Fideszes a vezető, akkor van pénz, fejlesztés, ha ellenzéki, akkor nincs!!! Felháboritó!!
nemjoezigy
Kedves @Cicero: Az indító cikk olvasása után nekem is ez volt a véleményem, de ezt elolvastam és, ha így lesz, akkor -szerintem- jó lesz: : nol.hu/belfold/nagyon-nagy-baj-ha-barhol-barmibe-belekezdhet-egy-korhaz-1602827
Csak az eddigi elvesztegetett időt sajnálom, mert annak az eredményét/inkább eredménytelenségét nem lehet visszacsinálni!
És bízzunk benne, hogy sikerül "a megfelelő szereplőkkel tárgyal-ni" mert "A lehetőségeimet nem az ízlésem határozza meg, hanem a jogszabályok." mondja az egészségügyi államtitkár.
VÁLTOZTATNI KELL!
karma1
@eszegfu: Ugyanez dontotte ki nalam is a bilit...: HOL VAN AZ ELFEKVO PENZ??? KI ES MIERT TARTJA VISSZA???

Arra mar gondolni sem merek, hogy "valaki" - nevezzuk orban viktornak, mert ugye o az orszag mindentudo kontrollere - MESTERSEGESEN tartja vissza ezt a penzt, es ezzel o maga GERJESZTI az egeszsegugy rohamos leepuleset?

Vajon ki sugta neki, hogy meg kell ma csinalni Magyarorszagon a Tajgetoszt???
nemjoezigy
@nemjoezigy: Ja most a cím még egyszeri elolvasása után kellene ennek az élősködő bandának egy kicsit magába nézni és az elvesztegetett, károkat okozott 4 év felelőseit megbüntetni.
Nem úgy hozzáállni, ahogy mindenhez hozzáállnak, miszerint eddig is jó, de ez után jobb lesz!
Az igazság az, hogy szinte minden belpolitikai intézkedésük (is) rossz volt A TÖBBSÉG számára!
bundi
ööööö...nem akarok kötözködni...de...
"Azt gondolom, hogy márciusban, a költségvetési vita idején már mi is tudunk felmutatni eredményeket, és kérhetjük hozzá a forrásokat."
ez a költségvetési vita a 2017-es évről fog szólni?...mert ha jól tudom a 2016 költségvetés már el lett fogadva...tehát a források már meg vannak nyitva...vagy valami fölött elsiklott a figyelmem?...és ha ez tényleg a 2017-es költségvetésről fog szólni...akkor az év hátralévő 10 hónapjában miből is fog műkodni az egészségügy?...itt valami nagyon nem tiszta nekem...
Cicero
@nemjoezigy. Most őszintén.Nemrég még arról szólt a fáma,azért kell az olimpia,mert abból a bevételből akarják rendbe tenni az egészségügyet. Én meg a következő pápa jelölt vagyok akkor. Nevetségesek.Megy a mázolás ezerrel sajnos.
emerencia
@nemjoezigy: Abba a bizonyos többségbe beletartozik az itthon munkát vállalókból álló, profittermelő versenyszféra is. Rólunk szinte nem is esik szó, legfeljebb némi degradálással körítve. (Állítólag bármikor lecserélhetők vagyunk és hiába hozzuk a profitot, lépten-nyomon megkérdőjeleződik a társadalmi hasznosságunk.) Pedig mi teremtjük meg a közszféra működésének és jövedelmeinek forrásait és mi vagyunk a legtöbben csendben, filléres fizetésekből kínlódva...
nyanya001
Még egy ilyen aljas kormánya nem volt ennek az országnak !
Bercifiu
@Jankó123: De ha kellően vállalkozó szellemű az illető, a műtétet is elvégezheti.
magyarbakancs
Nem lehet ez meg reformálni.
Vagy annyi pénzt kell beletenni ami, nincs jelenleg a rendszerbe.
Még akkor, sem ha nem építek stadiont és a többi nemzeti baromságot.
Nincs aktív menyiségü befűzető a rendszerbe.
Ami elég lenne az EÜ kasza feltöltésére.
Át kellene venni a Német struktúrát.
Dolgoztam benne szerintem tökéletes.
eszegfu
@karma1: 10:07 Belső tartalékokról tényleg lehet beszélni mondjuk egy gyártósor esetében...itt mindig u.azok a megmunkálási fázisok... lehet a nyersanyagraktárt a sor elejére, a készáru raktárt a sor végére telepiteni, ezzel időt és pénzt takaritanak meg... ez a belső tartalék. De egy egészségügyben, ahol még az azonos betegségben szenvedők sem egyformák, másként hat rájuk u.az a gyógyszer, stb. el sem tudom képzelni hol lehet az a rejtett tartalék?! Szerintem nagyon "egyszerü" a dolog... a költségvetésben alultervezik az e.ü-re forditható pénzt, hiszen semmilyen "forrás" nem lelhető fel, hogy igazából 1-1 intézmény müködtetése az elmult évben, években mennyibe is került. Sőt az még jóslás szintjén sem látható, hogy mennyi ember lesz beteg és milyen kezelésben kell részesiteni őket. Én nem mondom, hogy "lapátoljanak" minden pénzt ide, de azt sem, hogy az OEP-nek pl. 80 milliárdot kell megtakaritania ebben az évben (ezért is mondhatott le az igazgató). E kettő véglet között kellene megtalálni az egyensulyt...de abban nem vagyok biztos, hogy a kancellár a megfelelő.
colibri
Ez lesz az egészségügy KLIK-je. MIndent egykézbe, csak a fidess. Meddig, meddig méég???!!!
karma1
@eszegfu: A "kancellaria" = KLIK... (Majd talalnak valami orvost, akinek a nevebol lehet valami jo szaftos nevroviditest csinalni, aztan abba toljak bele az osszes penzt, mikozben a masik oldalon all minimum 30 csokos, akiknek a zsebebe urul a penz, a korhaz meg kap egy bonusz tikettet ami 30 ezer forint ertekben bevalthato tiborcznal LED vilagitasra, oszt jonapot.)

NINCS belso tartalek - kizarolag takony-fele propaganda van a plebsz fele...
bundi
@magyarbakancs: pénz az van...tudod a szocho-t erre fizetik be...csak az most a nyugdíjkasszába van átirányítva...mert ugye onnan azért tényleg sok hiányzik...ha a befizetéseket osztanák ki, jelenleg a 110-120 ezres nyugdíj hirtelen csak 45-48 ezerré válna...mert csak annyi pénz megy be a rendszerbe...
eszegfu
@emerencia: 10:41 Pontosan a "profit termelő" embereknek kellene látnia, hogy adójukat milyen tisztességtelenül osztják el az ágazatok között! Megnehezitve a müködésüket a legujabb "frenetikus" tervvel, a centralizációval. Most is az e.ü. intézmények "átszervezését" tervezik, amitől lesz rögtön pénz?! Nem! Csupán hasonlitani fog a KLIK-re, amitől nem igazán müködnek az oktatási intézmények, vagy az összes közmüszolgáltató központi, azaz állami kézben lesz, és igy máris az állam "jó gazdája" lesz mindennek...persze a rendszerváltáskor pont a forditottját hangoztatták! Ennek ellenére tisztelem a véleményedet és elfogadom.
libellle
@eszegfu: 9:57 Szerintem az egy politikai kém lessz és nem egy olyan akinek vlami fogalma is van az egészségügyröl. ( na persze ez már tulzás azt az intézményt igy nevezni) Az lessz a feladata, hogy térképezze fel az alkalmazottak politikai hovatartózását. Volt már ilyen ott Magyarországon a Kádár-rendszerben. Miután az a miniszterelnök mentálisan krank igy nem tud külömbséget tenni az idöszakokban. Ezenkivül abba nöt bele és mást nem ismer igy csupán olyan "megoldásokhoz" folyamodik ami a komcsi rendszerben alkalmaztak.
Gyuri Géderről
@colibri: "Meddig, meddig méég???!!!" Ameddig hagyjuk!
karma1
@libellle: ...mivel ok maguk is bosz kommunistak voltak... Csak a part fedoneve valtozott, mas semmi, es talan a technikai ujdonsagok bevetesevel a modszerek finomodtak. Csak ennyi a kulonbseg...:o)))
eszegfu
@nemjoezigy: Hidd el én is szeretném, hogy valahogy már tényleg valami uj alapokra helyezzék ... De tudod, ahogy megláttam azt a mondatot, hogy eddig az e.ü. intézmények az igazgató és a gazdasági igazgató belátása szerint müködtek helyben, de majd most valamiféle központositással ez nem igy lesz (nem ezekkel a szavakkal, de a lényege ez volt)... elpárolgott minden optimizmusom! Az az érzésem, hogy az államtitkár 5, "kipipálandó" pontja csak a gondokat rakja egyik helyről a másikra... bár tévednék!
Kutyuska
@karma1: Hadd csinálják, legalább felbőszítik azokat az egészségügyeseket is, akik még lapítanak.
karma1
@Kutyuska: Remelem, igy lesz...:o)))) Ennyi rossz, dilettans dontest meg a vilagon egy kormanynak sem sikerult lenyomnia a nepe torkan...:o(((
emerencia
@eszegfu: Minden híreszteléssel ellentétben nagyon is látjuk a költségvetési elosztási anomáliákat. De azt nehéz megérteni, hogy ebben a társadalomban miért olyan természetes, hogy emberek tömegei dolgoznak a társadalmi létminimum alatti bérekért a köz és versenyszférában egyaránt, mégis szinte csak az előbbiről lehet hallani. Amikor az én szakszervezetem az utcán tiltakozott, a pedagógusok például nem voltak sehol. Most viszont elvárják, hogy az ország egy emberként álljon melléjük. Igen, a cél vagyis az oktatás, egészségügy normál működése fontosabb mint a mellőzöttség miatti sértődés de azért ez ne jelentse azt, hogy a legnagyobb létszámú profittermelő szabadpiaci alkalmazotti rétegnek természetes, hogy kilátástalan az élete.
eszegfu
@bundi: 11:14 "Számszakilag" igazad van! Szerintem azonban nem lehet mindent a nyugdij fizetésekre "kenni". Ugyanis a 2011-ben a MGNY pénztáraktól "átvett" 3000 milliárdos vagyont (ami az emberektől levont nyugdijjárulékból lett) pontosan a nyugdijakra kellett volna felhasználni. Helyette átvállalta egyes önkormányzatok adósságát, állampapirokat vontak be, "támogatták" a költségvetést is (azt nem tudom melyik tételét), sőt ebből csökkentettük az IMF tartozásunkat is. Rövidebben: "megettük ma a holnapi kenyerünket is"!! Nem kétlem, hogy a 27 %-os szoc.hozzájárulásból -- ami az e.ü-re menne -- átirányitanak a nyugdijra...akkor csak remélni tudom, hogy a m.vállalóktól levont 4 % az eü.-re megy, mint természetbeni hozzájárulás és nem "irányitják" át focipálya épitésre!
eszegfu
@emerencia: Igazad van... én csak azt szerettem volna, ha lenne egymás között valamiféle szolidaritási hajlam... jelen esetben: az e.ü. átalakitása u.olyan érzékenyen kell érintenie mindenkit, hiszen mindenki lehet beteg. Alapvetően azért ugy érzem nincs közöttünk vita.
eszegfu
@karma1: 11:11 Tényleg az igazi belső tartalékunk Habony!:)))
bundi
@eszegfu: ez van..és nem csak számszakilag van igazam...sajna...de mi lesz ha buklnak...innentől már nincs visszaút...még 2010-11-ben talán...de akik elmentek nem mennek megint vissza...a nyugdíjakat az eü-t az oktatást már nem lehet helyrehozni...az uniós források szép lassan elfogynak ha jövőre sikerül lehívniuk mindent amit 2020-ig odaitéltek...és?...utána mi lesz?...mint ukrajna?...mert ugye a viktor ekézi az uniót ezerrel...az oroszok oda is vezényelnek csapatokat mert meg akarják védeni az ott élő kisebbséget.?... csak sajna a ruszkiknak sincs pénzük...meg senkinek se, akiktól eddig kunyiztak...kína, arabok, azeriek...a pénz eddig csak az uniótol ment...meg az itt dolgozóktól...ennyi
eszegfu
@libellle: 11:16 Ne keserits el ennyire!:(((
eszegfu
@bundi: Tulajdonképpen én a "számszaki" igazságodból nem éreztem meg, amit most irtál, nem értettem mire is irányul... Ez világos és teljesen egyetértek!
emerencia
@eszegfu: Szerintem sincs köztünk vita, hiszen minden mindennel összefügg. Egy hajóban evezünk. Én csak egy olyan jelenségre szerettem volna felhívni a figyelmet, ami kockára teheti a szolidaritást.
bundi
@eszegfu: igazából nem irányul semmire...csak rossz kedv...mert azért ugye még is csak ott éltem több mint 40 évig...és ugye rosszul esik látni...ez van...és sajna tényleg úgy érzem innentől már nincs vissza út...nem látom semmi lehetőségét annak, hogy miből is lehetne rendbe hozni a dolgokat...és hiába kap észbe sok ember...hiába tiltakoznak most már...a sztrájkoktól lesz pénze a kliknek? a mávnak az eü-nek? tudod ez csak egy szer érzés...amit jobb kiírni magadból, mert talán eszedbe jut közben valami...de semmi...
prime777
@colibri: "Ez lesz az egészségügy KLIK-je. MIndent egykézbe, csak a fidess. Meddig, meddig méég???!!!"
Örökre!
Ezektől sosem szabadul már meg az ország.
Aki kicsit is a szívére teszi a kezét az tudja ezt.
Mindenkinek boldogulást kívánok az életébe és azt,hogy ha teheti ne foglalkozzon azzal ami hazánkban van.
Persze mindenki itt él,de meg kell próbálni ignorálni a politikát az életünkből.
Lesz ez még sokkal rosszabb is higgyétek el.
Teljesen világos,hogy itt történhet bármi az égadta világon,az embereknek semmi sem drága.
Amikor olyan illetók írogatnak be nekem vissza,akik elküldenek gyógykezelésre a kórházba mert agybajom van.
Márt hát leírtam a tényeket a pártjáról,amit ugye bárhol meglehetett nézni vagy hallgatni.
Szóval ezektől az emberektől nem lehet várni,hogy egyszer csak lesz esze és meglátja a fától az erdőt.
Nem is akarja,hiszen a gyűlölet a "más" iránt.Ez élteti.
Nem akar változást.Ezekből a buta,mocskos emberekből 2 millió van ma Magyarországon.És nekik egy a lényeg.Minden ami nem fidesz az komcsi meg bolsevik.
A fidesz tökéletesen elültette ezeknek az egyébként erre a dologra rendkívül fogékony emberek agyába ezt.
Soha nem szabadulunk tőlük.Ezt szerintem tudja mindenki ha jól magába néz.://
Szókrakész
Nehogy hozzányúljatok!
Akkor mind meghalunk!
Rumcájsz
Beépített emberek, vagyis komisszárok minden pozícióban!

Volt már ebben részünk,,,,

A történelem megismétli önmagát ha hagyjuk.

Lassan hasonló lesz minden, mint az MSZMP korában... De miért is lenne más, mikor ugyan azok és leszármazottaik vannak jelen ismét!
Szókrakész
@Rumcájsz: Inkább a 1920-s évek szovjet társadalma.
Az mszmp is abból nőtte ki magát, vagy vált a volt orosz bolsevik rendszer magyar verziójává.
Noro-dia
@panellproli: a kórházak 2012 óta állami fenntartásban , egy fenntartó alatt működnek...
Desischado
@Cicero: Én is csatlakozom, tiszteletem neked és a kollégáidnak! De véleményem szerint nincs mire várni, ezekkel szép szóval nem megyünk semmire. És sok ember tudja, milyen körülmények között, ilyen kevés pénzért dolgoztok. Ha nem lennétek, még ennyi ellátás sem lenne! Ezt hidd el, nagyon sokan tudják, és legfeljebb a birkáknak jutna eszébe benneteket hibáztatni.
Nem kancellár kell te főbarom, hanem pénz, és tisztességes fizetések, illetve körülmények!
bretagne
Szerintem még jobban elrontja, így szokott lenni.
Lepényleső
Mint a gombák gyökerei,gyorsan,mindent behálóznak. Aki nem fideszes,azt majd nem is gyógyítanak?
Lackó50
Tegyenek rá még egy lapáttal és nem marad orvos ebben a szép hazában. A diplomához már kötik a nyelvvizsgát, így aztán semmi akadálya annak, hogy más országban keressék a boldogulást. Akkor majd sürgősen aláírják a menekült kvótát, hogy legalább pár arab orvost talán itt tudjanak tartani.
kukac50
1 milliárd elkülönítve műkincsekre fontosabb Orbánnak mint a Nép egészséghez való hozzájutása,megfelelő ellátása jó körülmények között!
Aljasság a Fidesz minden tagjától aki ezt megszavazta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.