„Szörnyű, buta” – ezekkel a szavakkal írta le a tavaly nyáron felállított magyar határkerítést Balog Zoltán Frankfurtban, a Hayek Clubban hétfő este a Mandiner.hu értesülései szerint.

Balog kijelentette a liberális elitklubban: a „szörnyű, buta” kerítés építésekor úgy volt vele, hogy lelkészként és miniszterként sem tud részt venni ebben. A tavalyi bevándorlós kormányplakát-kampánnyal kapcsolatban hasonlóan kritikus hangot ütött meg a közel százfős hallgatóság előtt.

„Ezek az emberek áldozatok, ezt le kell szögezni. Én is odamentem, osztottam ételt, hogy megnyugtassam a lelkiismeretemet; de közben ezt el kell választani az állam feladataitól: a jog, a biztonság, a rend garantálásától. A kampányunkkal mindenesetre összemostuk a két szintet. Amikor azt írtuk plakátokra, hogy »Nem veheted el a magyarok munkáját!«. Így, tegeződve. Magyar nyelven. Azt hiszem, nem tettünk kellő különbséget a szükséget szenvedő ember, az áldozat és az áradat, a folyamat között. Utóbbit meg kell akadályozni a magyar határon, az európai határokon, azt viszont, hogy hús-vér embereket utáljanak, nem engedhetjük meg magunknak.”

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Jól van, balog, már neked is melegti a főgenyó a lapátot ! Nem köpködtél elég erőből !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Balogh is jó úton halad az "Arany lámpavas" díj felé...igaz nem egy ritka díj idehaza mert a fél fidesz már kiérdemelte!
picike
az Isten dolgát nem lehet összekeverni az parlamenttel ez nagy hiba lenne bizony ám ! De aki pap ne legyen képviselő hanem képviselje a legnagyobbat és maradjon is a hivatalánál . !A lelki ismeret más mint a politika. A kettőt nem lehet összeegyeztetni bizony nem !!! az Istentl a legnagyobb ajándékot az ilyen ember ne is várjon mert nem adja Isten neki hanem aki őt szereti annak adja. de Isten nélkül elveszett leszel .
Vosztok
Magyarországra nem érkezhet menekül, ezért a cím sunyin hazudik. Egyik szomszédunk sem üldöz fenyeget senkit. Ez a horda már megtöltötte Skandináviát. Egész Európán át üldözték őket? Mocskos ingyenélők!
Toby
Jól van, balog, már neked is melegti a főgenyó a lapátot ! Nem köpködtél elég erőből !
Dr. Felipe
Aztán sikerült a sok retket lemosni magáról balog pléh-bános elvtárs?
felnőttem kissé
sokáig gondolkodott kb . 25 x megléphette volna hogy lemond
.Max.:: érdemei elismerése mellett nyugdijazzák. ( aki még emlékszik erre.)
Ajánlok olvasnivalót az elmult időkről uralkodokrol kormányokról.
aztán csak elöbbre jutunk megitélésünkben.
Nemere Istvántól Tiszta vér -e a magyar? NEM REKLÁM- nak szántam!
Vécsei Aurél: Tévhitek a Magyar történelemből. jó olvasást
Nem kell persze elfogadni csak elgondolkodni a könyvben leirtakon
Rózsika Hatházi
Na figyuzz, balog! Nem engedhetitek meg, hogy hús vér emberek utáljanak benneteket? Hol a bánatban élsz, te csökött agyú? Tán tenni kellett volna ellene! Jobb lenne, ha tudomásul vennétek, hogy az ország több mint fele utál benneteket. És akik benneteket utálnak, azok hús vér emberek, akiknek nem kenderkóc tölti ki a fejét.
teuton
@Vosztok: Miert ne erkezhetne MO-ra menekült? Nem irta ala MO mar vagy 50 eve a genfi egyezmenyt es 15 eve az EU-törvenyt? Es miert migransokrol beszelnek, ami nem menekültet jelent? A kep nelküli mocskolodasod meg teged minösit!
Lepényleső
Ezt a hetvenes években nem úgy titulálták,hogy cigány munka? Most mi lehet a helyes kifejezés
erre a habitusra?
libellle
@Dr. Felipe: Vagy balog zoli néni szakáll ellenére?
világlátó
@picike: El is veszett.Korábban talán még hihette, helyes úton tarthatja védencét, a miniszterelnököt.Mára ez az illúzió elszállt, megmaradt ez a hatalmas teherként cipelt emberminisztérium, az oktatásüggyel, az egészségüggyel.Nagy ez a kabát ennek az embernek. Már ő is tudja, de amíg a vezér el nem küldi, vagy a mindenható nem szólítja magához, felmentve őt ez alól a teher alól, addig tolni kell a biciklit. Egyre többször túltolja, mert a problémák nem hogy csökkennének, de növekednek.Hiába az ima és a jóakarat, ez a helyzet menthetetlen, ordíthatja itt mindenki hogy a reformok működnek. De ha egyes területeken működnek, egyre több milliárd marad a MNB. kasszájában, akkor mi az ördögnek vettünk fel ismét hitelt valahonnan? Innovációs céllal? Ugyan hová tervezik ezt a pénzt.? Ha nem a működő hazai termelő ágazatokba, akkor hová? Vajon mennyi is a teljes hitelállomány? Mikor mennyit kell visszafizetni? Ha majd már nem lesznek kormányon, akkor majd az új kormány hozzon népszerütlen intézkedéseket a visszafizetés érdekében? Ez nem rendes dolog. A várba való felköltözés milliárdjai is erősen megkérdőjelezik a miniszterelnök tájékozottságát, vagy megfontoltságát.Megannyi milliárdok jutnak itt száz felé.Honnan mindez? Látja ezt valaki Surányi , Békés ,Bokros vajon látja ezt a költekezést? Persze hogy látja. Talán hasznos lenne ha mi is láthatnánk a legfontosabb mutatókat, hiszen mégis csak mi fizetjük ki mindezen milliárdokat, már amit nem az Eu.-ból tarhálunk. A miniszter úr már eladta a lelkét az ördögnek, mert kénytelen jóváhagyni a hazugságot, kénytelen gondoskodásnak nevezni a lopást, kénytelen az állami politika szintjére emelt korrupciót a hazai ipari és agrár arisztokrácia létrehozásának komoly és felelősségteljes politikájának hirdetni. Ebből nehéz lesz kimászni, de a purgatóriumról ne is álmodozzon miniszter úr.
kakaósbögre
ugyan,hagyjuk már.eddig is hazudott,most miért tenne kivételt?
eugen4402
Többen is írtátok, már számtalan lehetősége lett volna a lemondásra, és nagyon igaz, hogy az oktatás- és az egészségügy irányítása lehetetlen feladat egy ember számára, még akkor is, ha minden gördülékenyen működik. Így meg pláne. Balog úr személyes lelki válsága megható, de nem sajnálom, ha elvállalta a feladatot, akkor bizony meg kell tanulnia a pávatáncot. Frankfurtban emberarcot ölteni, itthon Fidesz-kormány tagjaként bohócot játszani...
justhpeter
Ebben az emberminiszterben pont annyi a jellem, mint amennyi az ész. Azaz nulla.
eugen4402
@világlátó: Köszönöm, de olyan alapos és logikus elemzéseket soha nem tudok írni, mint Te. ..és én se vagyok túl optimista a jövőt illetően. Bár tévednék.
JAJMÁR
"Én is odamentem, osztottam ételt, hogy megnyugtassam a lelkiismeretemet;"

- ezzel mindent elmondott magáról! Éppen ilyen szavakkal vádolták a civil segítőket, hogy a lelkiismeretüket akarják megnyugtatni. De hiszen azon nem esett csorba, ők aztán nem azért segítettek. Elképzelni sem tudja a
ezt az e.mini.szter.

Lehet, hogy érzi a sötét foltjait? Vagy csak valami ilyesmit tudott összehozni a mosakodólébe, de még ez is önzősre sikerült.
Desischado
Parasztvakítás, semmi egyéb. Odakint eljátssza, hogy ő ember, itthon meg az igazi pofázmányát mutogatja, és mindenben gazsulál orbánnak, mert szeret jól élni. Gerinctelen, jellemtelen, hazug ingyenélő parazita.
namihami
@Desischado: Így igaz.
Tökéletes alteregója a Gazdájának.
Kinn nyalunk, itthon szopatunk.
De mondhatom úgy is: kinn igazat kell mondani, itthon meg mondhatunk amit akarunk. Csak a vakbuzgó Fidesz-birkák a lényeg, azok meg bármit beszopnak, csak a Gazda szájából jöjjön.
világlátó
@eugen4402: Én is tévedek. Arra kellett rájönnöm, hogy ezek akkor is átvernek minket, amikor azt próbálják elhitetni velünk, hogy bomlik az egység, repednek a fidesz falai.
Ez az egész egy tudatosan felépített kommunikációs trükk.Néhányan, előre tervezett módon ,
szóról szóra , patikamérlegen kimért módon elejtenek ilyen nyilatkozatokat. Mindenki rábukik, mert ez a katonás fegyelmezettségű fidesztől szokatlan. Jelezni akarja a fidesz a saját táborának sokféleségét, belső demokráciáját, az ország ellenzéki erőihez való esetenkénti, személyenkénti szolidaritását, egyetértését.Jelezni akarják, hogy közöttük többen, nem értenek egyet a kormányzó pártok hivatalos álláspontjával. Ez csupán taktikai húzás, nem szabad komolyan venni.. főleg nem szabad arra gondolni, hogy lám bomlik a fidesz.
Amúgy pedig bomlik, csak még nem látványos gyorsasággal.
eugen4402
@világlátó: Mivel nem túl gyakran fordul elő, hogy ilyen "kibeszéléssel" hívják fel magukra a figyelmet, elképzelhető, hogy tényleg csak a párton belüli véleményszabadság demonstrálására szolgáló szerepjátéknak vagyunk tanúi. Ide vezet, ha évek során át nincs egy őszinte gesztusuk, egy hihető mondatot nem ejtenek ki a szájukon, akkor állandóan valami hátsó szándékot feltételezünk róluk. Orbán tanácsadóinak köszönheti az iránta megnyilvánuló bizalomvesztést: tudhatták volna, hogy a pávatánc és a szavahihetőség egymást kizáró fogalmak.
Azt írtad, hogy az erózió egyelőre nem látványos gyorsasággal, de megindult.Igaz, mert az egzisztenciális érdekeik eddig mindennél erősebb kapocsként fűzték szorosra az "egységet", itt-ott jelentkezett hajszálrepedés, ha valamelyik kevesellte az eléje vetett koncot. Attól félek, hogy néhány napon belül felgyorsul a folyamat, ha -neadjisten- ideér a katalizátor: az a néhány tízezer hontalan, akiknek útba esünk jövet-menet, mint egykor a takarékszövetkezet... Mert hát sokra megyünk az önállóságunkkal, akkora tömeg ellen még a Fidesz sem lesz képes megvédeni az országot, plusz Európát, plusz a Föld-nevű bolygót.
emerencia
@eugen4402: Emlékszel? Az elvtársak idején is voltak szelepek. Néha csak ámultam a saját környezetemben. Pl.1986-ban olvastam egy anyagot a társadalom és a gazdaság jövőjéről. Abszolút európai, piacgazdaságot és liberális, demokratikus társadalmat írtak le benne. 30 évesen azt hittem, hogy eljön a szebb jövő. Nemsokára kiderült, hogy kár volt komolyan venni. Akik a kezembe adták azt az írást, rövidesen visszatértek a múltba. Kb. ez játszódik le most is de legalább elmondhatjuk, hogy valami van de nem az igazi...
eugen4402
Bródy dalát juttattad eszembe: "ezek ugyanazok..." Ha nem is ugyanazok, a librettót átírták egy kicsit, a régi kiöregedett szereplők helyett új a szereposztás, de a rendezői direktívák nem változtak, legfeljebb brutálisabb köntösben közlik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.