A Demokratikus Koalíció kezdeményezte, hogy a parlament alakítson vizsgálóbizottságot, történnek-e a sportban ma is olyan durva, erőszakos cselekmények, mint a Kiss László és társai által az 1960-as években az uszodában elkövetett nemi erőszak. Több más párt is támogatta az ötletet, amelyről megkérdezték Kósa Lajost, a Fidesz frakcióvezetőjét is, aki a következő, nehezen értelmezhető választ adta:

Bármilyen esetben, ha ön egy földön fekvő emberbe belerúg, akkor a rendőrség letartóztatja könnyű testi sértésért minimum. De egy labdarúgó meccsen, adott esetben ezért lehet, hogy még szabadrúgás sem jár. Mert a bíró úgy ítélte meg, hogy az eset olyan, ami miatt mehet tovább a játék.

A DK szerint Kósa ezzel arra akart utalni, hogy „szerinte a versenysportba a sport szabályai szerint beleférhet a csoportosan elkövetett szexuális erőszak”.

Több parlamenti párt máris firtatja, hogy ez a Fidesz hivatalos álláspontja-e az ügyben.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

WF
Lajos már megint domborított! Miért nem dugják el ezt a kretént valahová? Szinte minden megszólalása egy gyöngyszem - azoknak akik szeretnek a zsindelyfejű fidesznyikek 60-as IQ-jú nyilatkozatain csámcsogni. Valszeg soha nem volt észkombájn, de amíg Debrecenben polgármesterkedett, még használható embernek tűnt. Az utóbbi években nagyon látványosan leírta magát. Szomorú, hogy Viktorunk nem tűr meg maga mellett ezeknél értelmesebb, és vele vitatkozni képes kádereket. Igazából ezzel saját maga alatt vágja a fát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
lehet, hogy ő már tudja, amit mi még nem..próbál enyhíteni a közelgő mégnagyobb botrányon?

már csak az hiányzik, hogy kiderüljön, volt olyan lány aki teherbe esett, vagy nem véletlen az sem, hogy a hatalom a sitt után elnéző volt...

asszem lesz ez még lejjebb is...
Natsuki
Ezzel enyhíteni... Ez a faszi egy istenbarma. De mit várunk - tudjuk, a családon belüli erőszak oka is az, hogy a nők önmagvalósítanak és nem szülnek uruknak és parancsolójuknak 5-6-10 gyereket.
human
Hát ezt nehéz másként értelmezni. De hátha jön ide pár jobboldali akik talán tudnak más magyarázatot is.
WF
Lajos már megint domborított! Miért nem dugják el ezt a kretént valahová? Szinte minden megszólalása egy gyöngyszem - azoknak akik szeretnek a zsindelyfejű fidesznyikek 60-as IQ-jú nyilatkozatain csámcsogni. Valszeg soha nem volt észkombájn, de amíg Debrecenben polgármesterkedett, még használható embernek tűnt. Az utóbbi években nagyon látványosan leírta magát. Szomorú, hogy Viktorunk nem tűr meg maga mellett ezeknél értelmesebb, és vele vitatkozni képes kádereket. Igazából ezzel saját maga alatt vágja a fát.
human
Annak idején mikor a járások, meg kúria és társai megszülettek poénkodtunk, hogy talán még az első éjszaka jogát is be fogják vezetni. Hát ezek után már ez is elképzelhető. Ezek teljesen megkergültek.
Natsuki
@WF: Viktorunk k*ra tart attól, hogy egyszer nem ő lesz a fityesz tótumfaktuma - láthatod, mindenkit, akinek az IQ-ja legalább az átlagot eléri, kinevezteti valami olyan magas - és hatalomtól távoli - pozícióba, ahol nem veszélyezteti az Ő (kutyaúr)Isteniségét. Megtartja a popinyalókat és a retardáltakat...
Január
Már megint badarságot beszél ez az ember. Inkább hallgatna!
bakegya
Az orbánkurmány ma -holnap az EMBERI JOGOK ELTÖRLÉSÉNEK TÖRVÉNYTERVEZETÉT FOGJA TÖRVÉNYBE IKTATNI A NEMZETI TÁKOLMÁNYBA-ez se hülyül már meg jobban!
egyvandor
Vajon mit kéne ennek az okostojásnak nyilatkoznia, ha a Rachelen mennének át hazánk legkiválóbbjai.(Méltányosság okán azon is csak hárman.)
egyvandor
shitt pált fél évig védték kiss mennyit ér meg nekik?
egyvandor
@human: a fijjuk már azon a mezsgyén járnak hogy már nem a megmagyarázásra, hanem a megideologizálásra gyúrnak. (Ezen legalább otthon jól el tudnak röhigcsélni)
egyvandor
@human: Eddig még csak csalhattak, lophattak, a kiválóságok nemi erőszakos bűncselekményeinek elfogadtatásával még csak megalapozzák az első éjszaka jogát, majd akár vágóhídra is küldhetik hazánk fiait egy kis kardcsattogtatásra, akár a második világháborúban.
egyvandor
@Január: "badarságot" Hallottál te ettől mást is?
kkalman
Jézusom! Miért nincs még ez az emberszerű muszáj dzsekiben egy gumiszobába zárva?
sziha
Kos(a) Lala! Hogy huzzon a himtagjara harom jolmegtermett birkozo... Utana mondd, hogy nem jar a szabadrugas... Pedig biztos szabadon beledrugnanak meg parat...
Dr plágium
Ilyen megnyilvánulások után mi jöhet még? Kiss és társai Kossuth díjat kapnak? Mert nekik mindent lehet?
1magyar
Minden lányos apa gondoljon bele, hogy ha az ő lányát erőszakolnák meg ájultra 3 ilyen "híresség" mint a kisék - mint vélekedne róluk!
eszegfu
Nem az a baj, hogy Kósa hülyeséget beszél, hanem az: valóban igy gondolja!!! Számtalan esetben a "kinos" kérdések elől szótlanul menekülnek a képviselők... most ettől a kérdéstől nem feszengett, nem totojázott, nem gondolkodott, zsigerből, "bátran" elmondta a véleményét egy igazán "szép" hasonlattal... lenne miért szégyelnie magát!
zöldszem
Kósaaaaa!kepkezelo.com/images/02ma8z286n22vzn0enjv.jpg

"megvédjük asszonyainkat lányainkat" kitől is vad barmok!! Hogy szorult volna anyádba a fejed!
1magyar
Csakhogy ezek az erőszakból csináltak sportot, ő is gondoljon bele, férfiakat is meg lehet ájultra erőszakolni!
eugen4402
@eszegfu: Azt hiszem, hasonló, eléggé nehezen emészthető következtetésre jutottam én is. Kétszer is elolvastam Kósa reagálását, hátha félreértem, de végül azt hiszem, az a lényege, hogy mi rosszul ítéljük meg a sportolók világának belső történéseit. A vérbeli sportoló számára a csoportos nemi erőszak nem esik a súlyos bűncselekmény-kategóriába, hanem a küzdelem szerves részét képezi...(?!) Nem véletlen, hogy a Fidesz kormány elképesztő összegekkel támogatja a sportolókat. Megengedem, lehet, hogy félreértettem frakcióvezető úr szándékát, ezért nem ártana világosabban fogalmaznia.
dr. prédikátor
Kupak lala! Az afrikai elefántbika húzzon a faszára te , te teleszart térdzokni!!!
eszegfu
@eugen4402: Én is elemeztem Kósa "mondókáját"... de sajnos semmi pozitiv dolgot nem találtam benne! Abban szerintem megegyezhetünk, hogy akkor tud valaki "világosan fogalmazni", ha a gondolkodása is világos! A példánál maradva: a földönfekvő emberbe való rugás miatti büntetés attól függ, hogy szándékosan, vagy véletlenül, lendületből történt...és akkor Kiss és társai cselekedetére a szándékosságot kell mondanom, tehát a biró csak ugy nem inthet a "játék folytatására". Összegezve: én azt értettem, amit félreérthetetlenül mondott... itt nem "adhatom" meg Kósának az ártatlanság vélelmét!!! És akkor ő frakcióvezetőként a Fidesz frakció véleményét is mondta?... nem tudom...
eugen4402
@eszegfu: Summa summárum: Kósa nem a zöld gyepen nyilatkozott, ennek ellenére jár a szabadrúgás ellene, sőt ez nem az első eset, tehát jöhet a piros lap! Mennnnyen má' zuhanyozni!!!
qrfly
valamikor az úri népség mindenféle apró állatot / főképpen kutyát / tartott AZÉRT , hogy saját szépségét kiemelje..

nos ÍGY csinál viktor is... maga mellé "emel" egy csomó minimálkalibert és élvezi az "énvagyokazászész" státuszt...
nezelodo
Nagy marha vagy te Lala! Azt meg hogy a díszes bandádban nemcsak megengedett, de kötelező a földön fekvő ellenfelet megrugdosni, régen tudjuk. Rendes jellemrajzot készíttettél a fideszről, meg a nyaloncokról!
Katalina62
@eszegfu: én nem is értem, hogy Kósa mit mond! Egyszerűen értelmezhetetlen! Kósa megint hozta a formáját!
nezelodo
@Katalina62: Szerintem nagyon is értelmezhető, egyértelműen gyártási hibára vall...
egyvandor
@eszegfu: Sok találó hozzászólásod van, de szerintem nem kéne azok élet elvenni egy-egy félmondattal. " lenne miért szégyelnie magát". VAN MIÉRT
egyvandor
@eszegfu: ... Ne haragudj! MONDTA! minek ide kérdőjel ?
egyvandor
@Katalina62: Kósa fineszesen elő adta, azt csinálunk amit akarunk "osztjónapot!" A nertársak nyelvén beszélt. Ők értik. Már 2002-es pofára esésük óta beszélik ezt a nyelvet. Mára profikká váltak e téren.
JAJMÁR
Nem véletlenül kisebbíti a bűnöket a lala szerintem. Az élsport és a nemi erőszak egybemosása pedig ijesztő, hiszen öntik a pénzt pl. a fociba, és úgy tűnik nincs az bűn felsőbb körökben, - hacsak nem az ellenzék tesz keresztbe egy szalmaszálat - ami az erkölcsi szintjüket megbirizgálná!

Egyetértek az előttem szólókkal, és csatlakozom Eugen-hez. Menjen zuhanyozni az egész rezsim.
egyvandor
@nezelodo: Sajnos több ez mint gyártási hiba. Noha kósa tényleg nem egy lángész, de zsiványként azért elég professzionálisan tolja
nemjoezigy
Szomorú, sőt elkeserítő, hogy ez a féreg a többivel együtt, főleg a harrack kdnpssel. azt hiszi, hogy rájuk a törvény nem vonatkozik, amit ez utóbbi nulla ki is mondott. Ilyenek vezetik ezt az országot, tehát semmi jóra nem számíthat a többség! A további véleményem a többi kommentben olvasható. Nem találkoztam olyan emberrel, aki ezt a tettet elfogadhatónak tartja!
eszegfu
@egyvandor: Elfogadom a véleményedet. Szerintem viszont, ha valaminek "elveszed az élét", a mondandód lényege azért benne van és közben "jelzed" ezzel: nem biztos, hogy nálad van az "abszolut" igazság, ez csupán a Te véleményed, és ez egy beszélgetés, nem pedig vérre menő vita. Ettől én még nem vagyok megalkuvó, mert a dolgokról van megingathatatlan véleményem. Nem tehetek róla...ilyen vagyok... ráadásul még tévedhetetlennek sem bizonyultam...
eszegfu
@egyvandor: Egyáltalán nincs bennem harag! A kérdőjel csupán azt jelenti: én nem tudom, tehát nem állitom.
eugen4402
@eszegfu: De szép is lenne, ha döntéshozóink is Hozzád hasonló kompromisszum-készséggel reagálnának mások javaslataira... Mit tegyünk? Nincs szerencsénk, mert ők eleve tévedhetetlenek és nincs sem ugribugri, sem tévévita a kampány idején, itt elég annyi: folytatjuk!
magyarbakancs
@WF: Arra lennék kíváncsi, hogy a Fideszben ülő hölgyeknek nem fordul fel a gyomruk mikkor ezt a beszédet, hallgatták Kósa úr szájából? Mert amennyiben valamennyi tisztesség, együttérzés szorult beléjük a Fideszes hölgyekbe kik a parlament padsoraiban ülnek akkor visítva kellene tiltakozniuk ez ellen a beszéd ellen.
Ja, hogy ebből élnek és inkább hallgatnak.
human
@magyarbakancs: Megvédeném a fideszes hölgyeket :) Nekik sincs több eszük, mint a Kósának, akkor meg hogy is várhatnánk el tőlük többet?
Aki Én
Én már azt sem értem, Kósa szerint ennek az esetnek mi köze a sporthoz?
Ha az erőszaktevő történetesen pék, akkor arról tart kiselőadást, hogy bizony vannak zsemlék amik megégnek?
Miért mindig a legostobábbakat teszik kirakatba?
aremy
@nemjoezigy: azért nem talált egy igenlőt sem mert raporton akarom mondani nyalni vannak a segg nyalók és a nárciszok.
eszegfu
@egyvandor: Pont most olvastam, hogy Szél Bernadett "követeli": Kósa ill. a Fidesz mondja meg, hogy ez "magán" vagy a Fidesz frakció véleménye volt...ez még a kérdőjelem magyarázatához illik.
magyarbakancs
@human: Szia!
Meglehet védeni a Fideszes hölgyeket.
Mint hölgyek nem tiltakoznak a Fideszes férfi soviniszta megjegyzések ellen?
Vagy pénz hatalma ennyire embertelené és érdektelenné teszi őket?
human
@magyarbakancs: Illés Zoltán volt államtitkár Kálmán Olga műsorában világította meg nekünk, hogy is látszik belülről a fidesz frakció. Orbánnal mindig egyet kell érteni. Tenni kell ezt feltétel nélkül és teljes meggyőződéssel (vagy legalábbis úgy kell tenni). Orbánt mindig meg kell védeni, ha támadják. Így gondolom már érted, hogy maradnak a nők inkább csöndben vagy miért képesek saját nőtársaiktól is elfordulni és beállni az ösztönből élő férfiak mögé.
human
@magyarbakancs: Kössz. Egyébként ez azért van, mert a fideszesek vezérelvűek. Teljesen másként jár az agyuk. Ahogy mi nem tudjuk megérteni, miért tudnak ennyire rajongani egyetlen emberért, úgy ők sem tudják megérteni, hogy mi mért kritizáljuk saját oldalunk választott vezetőit is.
eugen4402
@human: Egyszer egy ember - aki már nincs köztünk - azt állította, hogy az öregedő Kádár egy vita során súlyos hibának minősítette a Szocdem bekebelezését, állítólag azt mondta: "Tudja, mi kommunisták is vétkezünk néha, és milyen jó lenne most, ha valaki erre MERNE figyelmeztetni minket..." Nem is tudom, miről jutott eszembe ez a régi szóbeszéd...
eszegfu
@eugen4402: Ha csak "állitólag" mondta, akkor is jó!
eugen4402
@eszegfu: Sok ilyen legenda keringett egykor. Nagy részük persze csak népköltészet. Akitől hallottam, nem hazudós ember hírében állt, nyugodjék békében.
eszegfu
@eugen4402: Igen, a Kádárhoz füződő egyszerü gondolatok ma már ugy "keringenek", mint Mátyásról az igazságos királyról... Nem tudom O.V-ről lesznek majd hasonló, megszivlelendő "legendák":!:)))
eugen4402
@eszegfu: Óóóó, ebben egészen biztos vagyok, hogy lesznek majd, akik könnyes szemekkel emlékeznek jótevőjükre, hacsak nem vesztik el pókeren vagy ruletten a tőle kapott adománybirtokot. Bár, ha rossz a lapjárás, ultin vagy snapszlin is elbukhatják a XXI. századi dzsentrik az "ősi családi birtokot"...:-)))
eszegfu
@eugen4402: Istenkém...de szép "életkép"!:)))
eugen4402
@eszegfu: Hát még ha folytatnám! (Pl: " a báró ekkor lassan felállt az asztal mellől, halkan elnézést kért, és kilépett a súlyos bársonyfüggönyök között. Alig egy perc múlva hatalmas dörrenést hallottunk, kirohantunk, de már nem tudtunk segíteni...")
human
Kósa magyarázata akkor is félrement, ha nem a nemi erőszakra reagált. Vagy alapjában nem érti miről van szó, vagy direkt félreérti. Azzal senki nem vitatkozik, hogy a fociban van gáncsolás, ahogy azzal is nehéz vitatkozni, hogy a karatéban vannak ütések, rúgások. Nehéz is lenne egy küzdősportot fizikai erőszak nélkül elképzelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.