Távozik a pártpolitikából Schiffer András, az LMP alapítója, vezetője. Döntését hétfő este közölte hivatalosan a párt elnökségével – ezt a politikus az Indexnek adott interjúban jelentette be, amely éjfél után jelent meg a hírportálon.

Az interjúban a politikus közölte: a társelnöki posztról június 1-jével, a parlamenti mandátumról augusztus 31-gyel mond le, majd ügyvédként dolgozik tovább. Párttagságát viszont megtartja. Schiffer András szerint ez a parlamenti ciklus nagyon élesen megmutatta, ha nincs meg a szellemi erőtér, ami stabilitást adna egy rendszerkritikus politikának, a párt nagyon nehezen tud áttörni.

"Az látszik, hogy egy ilyen szellemi erőtérnek a megépítését a napi daráló és a választási ciklus kényszerei egyszerűen akadályozzák" – jelentette ki.

Schiffer lemond minden tisztségéről, kiszáll a politikából

Hozzátette: 2018-19-ben nem akar indulni egyik választáson sem. "Brüsszelbe soha nem akartam kimenni, önkormányzati választáson meg soha nem is jelöltettem magam" – fogalmazott a politikus. Kijelentette ugyanakkor, hogy az LMP körüli szellemi erőtér felépítésén is dolgozni szeretne a jövőben. Közéleti szerepvállalását várhatóan egy alapítványon keresztül képzeli el.

Schiffer András szerint szomorú valóság az, hogy a környező országokban nemcsak a rendszerkritikus, hanem egyáltalán a társadalmi mozgalmak – szakszervezetek vagy akár egyházi mozgalmak – jóval erősebb lábazatokon állnak.

Ebben az országban egy nyüves általános sztrájk nem volt a rendszerváltozás óta

 – fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy részt venne-e valamilyen pártmédia-építésben, azt válaszolta: jogilag egy párthoz kötődő médiában nem lát sok fantáziát. "De amikor szellemi erőtérről beszélek, beleértem azt is, hogy legyen meg az a média is (...), amelyek egyébként egy rendszerkritikus párt gondolkodásra nyitottak. Az elmúlt egy évben azért kellett verekedni, hogy a mi álláspontunkat magáért mérje meg a nyilvánosság".

"Akit érdekel a politika valamelyest, az láthatta, hogy amit egy párt megtehet, azt az LMP megtette. De van, amit már nem tud egy párt megtenni. És én azt látom, nekem ebben van feladatom. Azt már sikerült átvinnünk, hogy az LMP mit utasít el az elmúlt huszonöt évből. Amit nem sikerült, hogy mire mond igent a következő huszonöt évre. És ez az, aminek a feltételeit pártpolitikával, parlamenti keretek közt nem biztos, hogy meg lehet teremteni. Ezen szeretnék tehát a jövőben változtatni" – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva sikernek nevezte, hogy "megtörték azt a vastörvényt", miszerint nincs új pártnak helye a magyar politikában. Hozzátette, hogy számos kérdés egyáltalán nem vagy sokkal kisebb hatásfokkal került volna be a főáramú közbeszédbe az LMP nélkül.

Schiffer András kiemelte, hogy sem az LMP pártalapítványában nem kíván tevékenykedni, és a megüresedő alkotmánybírósági hely sem érdekli. Mint mondta, "végig azt képviseltem az elmúlt években, hogy elfogadhatatlan, ha egy párt vezetéséből és főleg a parlamentből vagy az EP-ből akarnak valakit behekkelni akár saját párttársai, akár az ellenfelei az alkotmánybíróságba. Mindenben szeretném tartani magam ahhoz, amit törvényhozóként kezdeményeztem, tehát teljesen kizárt" – fogalmazott.

Azzal kapcsolatban, hogy mikor döntötte el, hogy visszavonul, elmondta: "inkább háttérbe húzódást mondanék. Nem volt egyetlen ilyen pillanat. Érzékeltem már 2014-ben is, sőt, már előtte is, mivel jár, hogy ez a szellemi erőtér nincs készen. (...) Van egy egyszerű és objektív oka, miért most: ciklusfelezőn vagyunk. Amikor friss mandátuma van az embernek, nem illik visszaadni. Viszont ha egy párt legismertebb arca már a kampányhoz közeledve jelentené be, hogy köszöni szépen, de nem kéri, az meg már egy merénylet lenne a párt ellen. Úgyhogy márciusban kezdtem el, kezdhettem el a hátra lépést komolyan átgondolni, és mostanra futott ez ki".

Azzal kapcsolatban, ha valódi veszélyét látja, hogy az LMP akár a Fidesszel, akár a mostani baloldallal szövetséget akar kötni a jövőben, közbeavatkozik-e, közölte: kizártnak tartja, hogy ilyet tegyen az LMP. "De ha a sors úgy hozza, nyilván sarkalatos kérdésekben fenntartom magamnak a jogot, hogy a véleményemet elmondjam".

Az interjúban arról is megkérdezték a politikust, mennyi pénztől esik el, azzal, hogy lemond. Közölte, hogy társelnökként nem vettek fel pénzt, sőt az elmúlt hat évben "gyakorlatilag egyetlen fillér költségtérítést nem vettem fel, a taxit, vidékre, ha vonattal mentem, a vonatjegyet, saját zsebből fizettem". Közölte, hogy a képviselői fizetéssel sincsen kristálytisztán tisztában, mivel

nem használ bankkártyát, hanem bankfiókban veszi fel a pénzt, amely "olyan 850 ezer forint szokott lenni".

Hozzátette: ügyvédként valamivel jobban keresett 2010-ben, anyagilag "nincs kétségbe esve", hogy visszamegy ügyvédnek. 

Az MTI kedd hajnalban kereste telefonon Schiffer Andrást, de – nem meglepő módon – nem tudta elérni.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A Mór megtette kötelességét, mára már nem létezik demokratikus ellenzék, csak Jobbik..
2014-ben az ő feladata volt hogy az ellenzéki összefogást meggátolja, mivel csak akkor lehetett volna a Fideszt leváltani. Szerinte Orbán jobb opció volt int Bajnai. Megbocsájthatatlan...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bra048
Helyes döntést hozott. Nem tudott a Fidesszel szemben valós alternatívát állítani, mert nem
politikus, csak egy jó képességű jogász.
bakegya
@bra048: CSAK...EGY EMBER VALÓSÁGOS LÉTÉT NEM A FOGLALKOZÁSA ÉS MÉGINKÁBB NEM A RANGJA,BEOSZTÁSA JELENTI,hanem a jelleme.Ezt mindíg szem előtt tartottam.IGAZA VAN!-JÓL TESZI...tisztességes magyar ember nem szennyezi be magát az orbánfamilia és annak zártosztálytársainak mocskával!
coni
A Mór megtette kötelességét, mára már nem létezik demokratikus ellenzék, csak Jobbik..
2014-ben az ő feladata volt hogy az ellenzéki összefogást meggátolja, mivel csak akkor lehetett volna a Fideszt leváltani. Szerinte Orbán jobb opció volt int Bajnai. Megbocsájthatatlan...
cs.n.
"Az MTI kedd hajnalban kereste telefonon Schiffer Andrást, de nem tudta elérni."
Nahát, pedig hajnalban mindenki az MTI hívását szokta várni.
Jozefina
Mindenkinek jót tett azzal, hogy lemondott és visszavonul a politikától! Kompromisszumképtelen megosztó politikus volt. Miatta nem születhetett meg az ellenzéki összefogás. Miatta nem lehetett az orbán rezsimet leváltani!! (ez megbocsájthatatlan) Látszólag orbánt támogatta. Az LMP sokat fog nyerni ezzel a lépésével!!!
leszúrt rittberger
Helyes. Semmi keresnivalója a politikában az ilyen belvárosi kávéházas kardigános figuráknak. Majd rájön idővel a többi is, hogy nem minden úgy van, ahogy a tankönyvben írták.
Manhattan
@dr. prédikátor: "Fáradjon a kasszához Schiffer Úr!"
leszúrt rittberger
"nem használ bankkártyát, hanem bankfiókban veszi fel a pénzt"

Ez a legjobb :DDD Ilyen egy, még Orbánnál is kőkorszakibb politikus 2016-ban, előre Európa, tudástársadalom, digitalizáció! Ja, és szellemi erőtér, az!
radikalisdemokratak
egy kér apróság ezekkel/vele kapcsolatban:
.
a csuti geci most mint védőügyvédre számít rá, tehát helyt kell álljon a vártán, ezért "visszavonul", egy másik helyre, honnét tudja nyalni a fenséges segget.
.
maximálisan felelőssé tehető - nem egyedül, hiszen kellettek hozzá a többiek is! - az úgynevezett összefogás elmaradásáért,
.
DE
.
lehet, ezzel a gazemberségével akaratán kívül mégis segített.
egyre tisztábban látszik a normális, felnőtt emberek számára, hogy a rendszerváltás során felszínre került alakok, mint "politikai elit, értelmiség, s simán elit" csak és kizárólag a tolvajláson, rabláson törték a fejüket a haza üdve helyett.
.
már nagyon közel, s eljő az idő, mikor ezeknek számot kell adniuk pártállásra való tekintet nélkül!
.
a magát lmp-ként meghatározó kalandorok csapata semmit sem fog változni schiffer nélkül sem, hiszen egyívású gazemberekről beszélünk esetükben is.
human
Talán ez azt jelenti, hogy az LMP bevállalna egy ellenzéki koalíciót és kicsit félretenné (az amúgy jogos) ellenérzését az elmúlt 25 év pártjaival kapcsolatban. Én is reménykedtem, hogy 2018-ban a jó és a rossz közül kell majd választanunk. E helyett valószínűleg a legrosszabb, a rossz, és a kevésbé rossz közül kell majd választani.
radikalisdemokratak
te leszúrt rittberger!
.
semmi kivetnivalót nem találok a bankkártya nélküli életben.
javaslom neked, s mindenkinek a következő könyv elolvasását:
.
GÜNTER OGGER - BANK(K)ÁROK, AVAGY MI TÖRTÉNIK A PÉNZÜNKKEL
.
szerintem erősen meglepődnél!
ráadásul a könyv nem egy mai mű, a postabank szenzációs négyese is benne van már.
ami a bankvilág, biztosítók pénzügyi közvetítők, tanácsadók számára kellemetlenné teszi, az az, hogy tények, nevek, ügyirat, akta számok, bírósági ítéletek, azaz KONKRÉTUMOK szerepelnek benn!
jó olvasást
archive
Nem voltam és nem vagyok LMP-s, de Schiffert nagyon sajnálom, hogy kiszáll (igaz, meg is értem indokait).
cs.n.
Szvsz. az utóbbi időben már amúgy is Szél Bernadett vitte a prímet pl. parlamenti vitákban, Schiffer inkább csak "szurkolóként" volt jelen.
36
@radikalisdemokratak: Így van. Mindenki igyekszik használni a pénzed. A posta, egy hétig is ülhet rajta. De volt, hogy 12 nap alatt érkezett meg. A bank pedig, minden eszközt kitalál, hogy a felelősséget hárítsa, a kezelési díjat levonja és lehetőleg, ne kerülj az ügyintéző szeme elé se. Én nemrég, nagyon felháborodtam-bár sokáig türelmes vagyok a hivatalokkal-a bank fiókban, a CSOK-tól kezdve, az ifjúsági számlán át, a hitel kiváltó hitelig, ilyen kártya, meg olyan kártya, mindent az ember nyakába akarnak sózni, széthajtogatható kis tájékoztatón, de hogy a papírjai mögül hozzám szóljon az ügyintéző azt nehéz elérni.
Amikor már szóltam, hogy ez nem tetszik nekem, épp azzal akart meggyőzni, hogy net-bankoljak. Ja. Őt fizetik, de a munkáját én végezzem el. Na, hagyjuk már!
namihami
Máris kimondhatatlan ""hiányérzetem"" van. Hogyan fogunk élni nélküle, milyen világ jöhet ezek után?
Ezentúl ""családon belüli"" ellenzéke lesz a Gazdinak? Közelebbről fog ""ellent mondabi"" neki? És mindez mennyibe fog kerülni-nekünk?
papa.49
Kíváncsi vagyok mit változik nélküle az lmp. remélem kis idő múlva megadhatom nekik újra a nagybetűket is!!!
magyarbakancs
Tudálékos,túl értelmiségi érvelés nem igen jön át.Schiffer András úr pedig nem való politikusnak.
Nem lehet ilyen lagymatag stílusban,tudományoskodóan politizálni.
Bringás
Sajnálom, hogy lelép! Olyan képletesen mutatta meg, miért is lehet utálni a liberalizmust. Most majd Szél Bernike kell helyettesítse. A kis liberina igen idióta, de szorgalmas!
magyarbakancs
@Bringás:" miért is lehet utálni a liberalizmust"A kis liberina igen idióta, de szorgalmas!"
Hölgyekről nem illik semmilyen megjegyzést írni.
A Liberalizmus A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadság-ot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a 17–18. századra, a felvilágosodás idejére nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus.
Hölgyekről nem irkálok burkolt ringyózást.
Talán ez is belefér az anti liberalizmusba mint az mondta Orbán géniusz?
Hellcat
Helyes...menjen csak...lehet más a politika...hát nem...
Nil
@magyarbakancs: hozzátenném hogy a szabadelvűség nem azt jeleni hogy bárkivel szemben erőszakoskodhatsz ha neked úgy tetszik.
Kutyuska
@magyarbakancs: Sokan vagy nem tudják, hogy mi a jelentése a liberalizmusnak, vagy szándékosan félreértelmezik, félremagyarázzák. Ezekkel az emberekkel szerintem kár vitatkozni, reménytelenek.
A liberális gondolkodáshoz, liberális életfelfogáshoz kell egy intelligencia szint, ami lássuk be, nincs meg mindenkinél.
Azok, akik azt szeretik, ha felnőttként is kiskorúnak nézik őket és megmondják nekik, hogy mit szabad és mit nem, persze, hogy irtóznak a liberalizmustól.
Véleményem szerint a fidesz-kdnp-s szavazók valójában kiskorúként élik az életüket, Orbán Viktor gyámsága alatt. Nekik ez kell, így érzik jól magukat.
Nincs önálló akarat, gondolat, elképzelés és nincs is rá igényük, a bálványuk megmondja a tutit nekik.
Ők azok, akik nem értik, hogy vannak olyan emberek is, akik saját maguk is el tudják dönteni, hogy mi jó a számukra, mit szeretnének kezdeni magukkal, hogyan szeretnék leélni az életüket és nincs szükségük rá, hogy valamelyik politikus mondja meg nekik még azt is, hogy mikor szellenthetnek.
Kutyuska
@Nil: Így van, ez az egyik legfontosabb, amit sokan nem tudnak, vagy szándékosan másként értelmezik a liberalizmus jelentését, lényegét, mint amit ténylegesen jelent.
Vizual
Ideje volt már, Ennyit senki nem ártott mint ő a bal oldalnak. Vona is visszahuzodott. Most kell figyelni a kezeket !
eszegfu
@Kutyuska: Csak annyit teszek hozzá: pontosan azok használják ezt a kifejezést "becézve" libsinek, ballibsinek -- szinte szitokszóként --, akiknek valóban fogalmuk sincs a jelentéséről!!
Kutyuska
@eszegfu: Pontosan. Épp tegnap kacarásztam rajta, hogy valamelyik nagyeszű lipsinek írta, tehát még az eredeti szót sem tudná leírni, amelyet oly lelkesen pocskondiáz.
Kb. ennyi telik tőlük.
Bringás
@magyarbakancs: Te a klasszikus válfajára hivatkoztál, én viszont a neoliberalizmusról írtam, ami a fasizmus egyik formája!
Eriksson
@Kutyuska: "Azok, akik azt szeretik, ha felnőttként is kiskorúnak nézik őket és megmondják nekik, hogy mit szabad és mit nem, persze, hogy irtóznak a liberalizmustól."
Éppen azok követelik maguknak leghangosabban a szabadelvűséget, akik nincsenek tisztában annak lényegével. Az ilyenek ha elővennék az intelligensebb felüket, nem terrorizálnák a környezetüket a saját szabadságvágyukkal, mert azt csak többi ember rovására tudnának megvalósítani. S paradox módon már nincs is liberalizmus.

Úgy magunk között: i lenne, ha mindenki azt csinálna amit akar?
eszegfu
@Kutyuska: Teljesen egyetértünk!! Nézd meg mit is állit "Kisküküllő"... neoliberalizmus a fasizmus egyik formája?! Hát bakker... ez azért nem semmi!:))))
Yoda69
Elobb kellett volna, akkor nem hullik szet az LMP, hanem egyszegesen beall a demokratikus ellenzek moge.
qrfly
láda sert aztzé megérne : AZ IGAZI OK !!! esetleg:

- kitudódott vmi nem komilfó...

- már most felkészül a kormányváltás utáni Orbán-védelmére...
Aki Én
@Bringás: Dróthuszár! Ha mindenképpen mai idiótát kell választani, akkor én nem ,,Bernikére" szavaznék.
Miért nem kedvelted, hiszen imádja a gazdádat.
Kutyuska
@Eriksson:Na ez az. Aki azt gondolja, hogy a liberalizmus azt jelenti, hogy mindenki azt csinál amit akar, az félreértelmezi.
Szerintem sem csinálhat bárki bármit, ehhez kell az a bizonyos intelligencia, hogy tudjuk, meddig tart a szabadság. Szerintem addig, amíg másokat nem bántunk vele.
Ez nincs meg sok emberben. Sajnos. És azok értelmezik félre, akik nem tudják a határokat.
Kutyuska
@Eriksson: Még egy gondolat a hozzászólásodhoz. Akik terrorizálják a környezetüket, azok nem liberálisok, csak annak hazudják magukat. Ők a diktátorok, az illiberális eszmék hívei.
Eriksson
@Kutyuska: Így gondolom én is és feltételezem, hogy még sokan mások is. De rengeteg az ellenpélda amikoris a liberalizmust félreértelmezőitől tisztességes ember zsebében kinyílik a bicska. :))
Eriksson
@Kutyuska: Pontosan. A szabadság nem azonos a szabadossággal. Aki mindenáron csak a maga liberalizmusát akarja megvalósítani s azt rákényszeríteni másokra, az a zsarnok, a diktátor.
Szókrakész
"Érzékeltem már 2014-ben is, sőt, már előtte is, mivel jár, hogy ez a szellemi erőtér nincs készen. (...)"

Rájött, hogy sík hülye, agymosott, bitjiiányos a bal és jobboldal egyaránt.
Fél, hogy a sok birka között még ő is száj- és körömfájásos lesz.

A baloldali politikusok megvéve kilóra.
CSAK műbalhéznak, amihez a balos szavazók véresre vert tenyérrel tapsikolnak.
A jobb oldalon pedig a minden hiány tapasztalható.

Így nem is lehet jobb, szebb Magyarországot építeni, ha abszolút igénytelen a jobbos, balos nép.

Igazat adok neki.
Ez az ország, bal, jobb, fent, lent oldallal totál a szellemi nihilbe lett taszítva.
jolibaba
Mi van Schsiffer Úr? Mégsem lehet más a politika, csak amit Orbán akar? Remek. Most legalább megismertük az Ön más politikáját.
Egyszer csak ott fogjuk látni Szili mellett? Neki is más lett a politika, és ez sok pénzt hoz a konyhára. Gratula.
Bringás
@Aki Én: Egyszerű, mint egy faék az a férfigyűlölő szüfrazsett!
Aki Én
@Bringás: Csak nem épületasztalos vagy?
wagabund
a régi szép idők.. heeej, amikor Orbán ügyvédje volt Gyurcsánnyal szemben...

sic transit gloria mundi...szoktuk mondani itt a kocsmában...pocsojarészegen.
Mobil123
Ügyvéd kell a setét vezérségnek? :-D
Nil
@Eriksson: ha tudod hogy ha megütsz valakit téged is megütnek, csak elgondolkozol azon hogy megtedd-e. Vagy ugyanez a lopással... vagy szereted ha szidják az anyukádat? stb.
Eriksson
@Nil: Ez most jellemzően liberális gondolkodás? Vagy miért írtad?
Nil
@radikalisdemokratak: vagy radikális vagy, vagy demokrata- a kettő együtt nem jön össze, ahogy szocialista diktatúra sincs, mert ha diktatúra akkor nem szocializmus, ha szocializmus akkor nem diktatúra
Pálinkafőző Rézüst
Messze nem vagyok Fletó fan...de! Ez az idézet idekívánkozik...
"Schiffer távoztával két kérdésre nem fogunk választ kapni már sohasem: miért jelentette fel Gyurcsányt, és miért nem jelentette fel Orbánt."
Efftási fanok, vagy "balosok"? Nos?
jav
Lehet nem rázni a kolompot tovább !

De akkor nem is kellett volna a nyakába akasztani,mandátum,lejártáig.

Mondva.
Szókrakész
Mi van, libsik, bolsik, komcsik???
Ha egy kommentelő mondja meg rólatok a tutit, akkor összeálltok, a nyáj, a "csapatszellem" összetart titeket.
Akkor azonnal fikáztok, lerohantok, minden antikomcsit, antibalost.
De ha egy politikus ábrándul ki belőletek, akkor már reagálni se tudtok?!?!?!
Pedig Schiffer kerek-perec megmondta, egy normális sztrájkot nem tudtok, tudtatok 25 év alatt összehozni.
Akkor milyen baloldal vagytok?!?!?!
Bezzeg a pinaszelfibot adó bevezetésének terve azonnal összerántott mindenkit.

Agymosott bagázs!!!
Szókrakész
Ennyi magas labdát életében nem kapott a baloldal.
Mégse tudtok vele mit kezdeni.
Birkák vagytok!!!
Ennyi!!!
szmeagol
@36:
Elmondanám, h a NYUFIG minden hó 1-jén utalja a nyugdíjat a Postának, de a postás csak 18-19-én hozza ki!
Pálinkafőző Rézüst
@Szókrakész: 21:01-re: nagyon tudatlan vagy, avagy csak eljátszod azt...Tudod, hogy a sztrájktörvényeket, hogy nyirbálta meg a kis geci gazdád? Gyakorlatilag lehetetlenné tette azt, amit a Fletó idején folyamatosan használtatok. Olvass, tanulj, tájékozódj, mielőtt hüjjeségeket (pajja) irkálsz vazze...Mondja ezt neked egy jobbközepes egyedülálló...Mert sajnos ez az elit eltűnt kis megmaradt hazánkból...és ti tüntettétek el, neobolsik...
Szókrakész
@Pálinkafőző Rézüst: Én vagyok tudatlan?!?!?!+
Te még egy szöveget se tudsz értelmezni!!!

"25 évről van szó!!!
Hol volt a fidesz, a bolseViktor anno.

Simán hagytátok, hogy az mdf eladja az ország elejét, aztán a maszop privatizálta a végét, mindent(külföldre), most pedig a fidesz újraprivatizál csókosoknak.
És mindenki kussol, hallgat.
CSAK a neten vagytok bátrak!!!

Ezzel tele a tasakom!!!
Nem vagyok kiváncsi a netes "nindzsákra"!!!
Pálinkafőző Rézüst
@Szókrakész: ez így igaz! de! akkor miért beszélsz hüjjeséget pl. a sztrájkról?? Miközben fideszes törvény tiltja gyakorlatilag...
Szókrakész
@Pálinkafőző Rézüst: Egyébként, a sötétségetek bizonyítéka, hogy nem tudtok összekapcsolni mondatokat, gondolatokat.
Már régóta figyelem, hogy a sok primitív engem fidesz, orbán imádónak állít be.
Csak röhögök rajta, közben elmorzsolok egy pár imát, hogy Isten bocsásson meg ezeknek a tudatlan, IQ negatív, önálló, elemző, végkövetkeztetést levonó gondolkodásra képtelen "embereknek".
Pálinkafőző Rézüst
@Szókrakész: én meg rajtad röhögök, hogy libsinek, uszkne balosnak próbálsz beállítani, miközben a neobolsiknak tapsikolsz ..." IQ negatív, önálló, elemző, végkövetkeztetést levonó gondolkodásra képtelen ember vagy ...hát igen, ez van, ez a magyar(?) felhozatal...
Szókrakész
@Pálinkafőző Rézüst: Akkor most döntsd el, hogy hová tartozol!!!
Mert egyik mondatod üti a másikat.

Mellette, én nem tapsikolok, csak rámutattam, hogy ennyire selejtek vagytok, hogy az "elvtársaitok" is kiábrándulnak belőletek.
Mert ugye azért ne felejtsük el, hogy Schiffer az 50-es éve Szakasics(vagy ahogy írni akarják) unokája.
Nem esik messze az alma a pártháztól.
világlátó
@Pálinkafőző Rézüst: @Szókrakész: Kétségtelen tény, hogy a fidesz az aljasságában zseniális, míg az mszp. a hülyeségében ugyancsak az. Mégis, én a hülyeséget inkább vállalom, mint az aljasságot./ Mert én ugyan nem vagyok mszp.-s, de hol a fenébe lennék én fideszes, vagy jobbikos, ne adj isten kdnp.-s amikor én csak egy magát normálisnak tartó magyar vidéki állampolgár vagyok./A vitátokban erősebb az ellenszenv, mert mindketten olyan dolgokat vágtok egymás fejéhez, amiről nem is tudhatjátok azok hátterét. Ahogy én sem.Rosszul esik a bántó , lealacsonyító minősítés, de csak azért, mert mindketten érzitek, egyikőtök sem teljes ismerője a megtörtént eseményeknek.Ami igazán zavaró, az az ahogy a fidesznek sikerült összeugrasztani még a tehetséges értelmiségieket is.Miközben a fidesz betegre keresi magát .
világlátó
Már várható volt. Mintha elfogadta volna a felkínált szép ajánlatot a fidesztől.Várjuk ki a végét, mi is lesz a fizetség a kiszállásért. Mert hogy a háttéralku megköttetett, az biztos.Jön majd a többi ellenlábas is, így a jobbiktól is, mszp.-től is.A kűzdelem ugyanis nem kecsegtet semmi reménnyel. Így aztán a megélhetés válik elsődlegessé, a szégyen meg már elavúlt érzelmi kategória.
verőce21
Az jó, ha foszladoznak, marakodnak a lipsik.
Szókrakész
Alakul az amerikai 2 párt(ami egy) rendszer itthon is.

Oszd meg és uralkodj.
Bringás
@Aki Én: Bernikéhez nem kell szakértelem! Elég csak a két sötét szemébe nézni!
wagabund
Tudja valaki, ki volt az, aki feljelentette Gyurcsányt Sukoró miatt?
wagabund
@egyvandor: eddig stimmel...de ki is volt az?
jolibaba
Kíváncsi lennék arra mit szólna dédapja ehhez az ide-oda csapódó elvű úgynevezett politikushoz.
Szakasits Árpád ugyanis - nem ingázott össze-vissza, legalábbis emlékezetem szerint.
De hát istenem,,,, vannak politikusnak mondott hajlékony gerincű emberek is. /mellesleg nagy az Isten állatkertje/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.