Havonta átlagosan 18 év alatti közmunkásból három éve 101, tavalyelőtt 568, tavaly pedig már 1123 volt, írja a belügy adataira hivatkozva a Magyar Nemzet. A kamaszok közfoglalkoztatását az tette lehetővé, hogy levitték az iskolakötelezettségi korhatárt 16 évre. Így viszont igen sokan iskola helyett rögtön mehetnek közmunkára. Ez ráadásul sokaknak komoly ösztönzőt is jelenthet, hogy hagyják abba az iskolát, mivel némi pénzt kaphatnak, ha inkább beállnak virágokat gereblyézni vagy a polgármester földjein olcsón dolgozni. Viszont ezzel hosszú távon teszünk keresztbe az országnak, hiszen végzettség nélkül ezeknek a fiataloknak borzalmasan nehéz lesz bármi valódi munkát találniuk később. A kormány szerint ez nem probléma, mivel van egy adminisztratív gátja annak, hogy minden szegény fiatal rohanjon közmunkára. Ez szerintük az, hogy a 25 évesnél fiatalabb álláskeresőknél a közfoglalkoztatási munkahely nem minősül megfelelő munkahelynek. "Ők csak kivételesen indokolt esetekben...

Forrás: index.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
magyarország ebben is jobban teljesít...ezt akartátok magyarok?...
Nil
No ezért (sem) lesz nekünk nyugdíjunk. Közmunkabér után amit befizetnek az édeskevés
nemjoezigy
Ez várható volt, megmondták a szakemberek, hogy a nyomor miatt, a túlélés miatt ez lesz!
Hosszútávon ez mindenkinek, egyénnek és társadalomnak is rossz, de a rövidtáv a túlélés, mindent felül ír!
De ezt a fideSSnyikek és a gazdagok nem értik meg.
Ezt bizonyítja az is, hogy az egymás utáni kölcsön felvételeket is ez indokolja, és a buzeráns hangoskodók ezt nem fogták fel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.