A Republikon Intézet májusi közvélemény-kutatása  jelentős változásokat mutat a hazai pártok támogatottságában.

A felmérés szerint a 

 Fidesz-KDNP támogatottsága nyolc százalékpontos zuhanást mutat.

A kormánypártok népszerűségvesztéséből elsősorban a baloldal kisebb pártjai tudtak érdemben profitálni, de az MSZP és a Jobbik is növelni tudta táborát.

Míg a Fidesz-KDNP-t áprilisban még a pártválasztók 51 százaléka támogatta, májusra ez az arány 43 százalékra csökkent. A megkérdezettek 20 százaléka szavazott volna az MSZP-re, 18 százalékuk pedig a Jobbikra – ezzel mindkét párt egy-egy százalékkal növelte támogatottságát az előző hónaphoz képest.

Óriásit zuhant a Fidesz népszerűsége

A legnagyobb növekedést a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció érte el, amely

az áprilisi 5 százalékról 8 százalékra növelte népszerűségét.

A DK-t az LMP (5 százalék) és az Együtt (3 százalék) követi. 1-1 százalékos támogatottságot tudhat maga mögött a Magyar Liberális Párt és a Párbeszéd Magyarországért.

A többség továbbra is a Fidesz-kormányt látná hatalmon

A Republikon azt is megállapította, hogy a pártválasztók csoportján belül

41 százaléknyian vannak, akik a Fidesz további kormányzását preferálják,

míg 33 százaléknyian legszívesebben egy baloldali és liberális pártok alkotta kormányt látnának szívesen az ország élén. A Jobbik kormányra kerülésének a megkérdezettek 20 százaléka örülne, míg a fennmaradó megkérdezettek nem kívántak vagy nem tudtak válaszolni a kérdésre.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

thais
@csak az igazat. 1. A tulajdonneveket nagy betűvel írjuk. 2. Bizony ám, kedves akárki. 3. mert előtt vessző. Nem leszek attól műveltebb, hogy magyar szakos voltam az egyetemen. Meg még egyéb szakos. Számos nyelvet tusok. Ezt nem kérkedésként írom, megdolgoztam érte. De megtanítottak gondolkodni, analizálni, a dolgok mögé látni, kritikusan gondolkozni. Szerencsére. Ha a Fidesz-KDNP-nek áll a zászló, az nagy baj. Az csak azt jelenti, hogy sokan erre nem képesek, és 2 tollal megvesztegethetőek. Meg a külső megjelenéssel. Remélem, a hozzám hasonlók és elégedetlen emberek tömege elmegy szavazni és nem nekik fog állni a zászló.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Micsoda nagyszerű hír. Kár, hogy nem hiszek az ilyen felmérésekben.
Látod @Bringás: és @Verőce: , mondtam, hogy lehet ilyen felmérést is végezni.
magyarbakancs
Az a baj ,hogy az emberek meg bele fásultak a politikába.
Lehet látni,hogy 55 % nem foglalkozik a politikával.
Ennek csak 18%-át sikerülne megszólítani a Fidesznek vége lenne.
dr. prédikátor
Óriásit zuhant??? DE NEM ELÉG ÓRIÁSIT!!!
Fradigege
Ez rettentő kevés. A cél: a teljes megsemmisülés és deportálás. Teljes vagyonelkobzást rendelek el. A fideszes vagyonok államosítása. A pancho aréna államosítása. Menekült tábor lesz a helyén.
Bringás
@Aki Én: Bi-bíííííí! Akkor is mi nyerünk!
Aki Én
@Bringás: Mi az, hogy ,,mi"???
Fogd már fel, hogy a ,,mi" az a fidesz, nem a társadalom. Te nem nyersz, nézd már meg magad, mi a feladatod ebben a rezsimben? Ez jó szerinted?
Bringás
@Aki Én: Igen! Nekem megfelel ez a kormány! És azért mi, mert hozzájuk tartozom, vagyis a többséghez!
Aki Én
@Bringás: Az utolsó mondatodban benne van minden.
Megosztás, semmit meg nem értés, félreinformálás, önámítás...
Bringás
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
sgyuri2003
@Bringás: El kell hogy keserítselek. A kormány nem a többség által támogatott, pusztán a legtöbben támogatják. És egy olyan diktatúrában amiben az emberek egzisztenciájukban érzik veszélyeztetve magukat, bizony a közvélemény-kutatások eredményeit nyugodtan el lehet felejteni.
Amikor az első fidesz kormány tartotta megszállásban az országot , konkrétan 30% -os kutatási előnnyel bukták a hatalmat.
eugen4402
Nem kell ezen csodálkozni, a munkaruhának is van kihordási ideje, előbb-utóbb le kell cserélni. Pártok esetén akkor van ilyen váltási kényszer, amikor a sok mocsoktól már az se biztos, hogy MILYEN SZÍNE volt egykor a csapatnak...
Bringás
@sgyuri2003: Elemezgethetsz, de akkor is a miénk 2018. Sorry! :-)
magyarbakancs
@Bringás: Nagyon egyedül vagy a véleményeddel a kormánypártokról.
Jó mély hajlongást.
Remélem, Kárpátok géniusza díjazni fogja.
Bringás
@magyarbakancs: Fura! Itt egyedül vagyok, de ezen a szubkultúrán (új szó) kívül mégis mi vagyunk többen!
magyarbakancs
@Bringás: Többen vagy tok?
Miben?
Ja tudom Orbán segg nyalásában.
thais
@Bringás: Kedves Bringás, én nagyon kedvelem a bringásokat, családom nagy szeretettel jár a munkába is kerékpárral. DE! Az nagyon vagy vagy elfogult, aki nem látja, hogy ez a megalomániás, társadalmi konszenzusra képtelen, alulművelt, agressziv, bicskanyitogatóan hazug társaság az ország vezetésére. A futballon kivül semmi érdekli őket, de bocs, a rokonok, barátok és szomszédok pozicióba hozása. Ha 2018-ban nyernek, sajnos, megvalósulhat: " S a sirt, hol nemzed süllyed el, népek veszik körül..." (A gyengébbek kedvéért Vörösmarty Mihály Szózat) Ebből láthatja, hogy a futballimádat ellenére műveltebbnek mondhatom magamat, és gondolkodásra is képes vagyok. Bár manapság ez nem divat. SAJNOS.
thais
@eugen4402: A munkaruhát, sajnos, ki lehet mosni optikai fehéritővel. Tisztább nem lesz, csak annak tűnik. Mellesleg a munkaruhát vastag anyagból varrják, Néha ollóval is nehéz szétvágni. Le kell cserélni.
thais
@Bringás: A "Bi-bíííííí! Akkor is mi nyerünk!" nagyon óvodás gondolkodásra vall. Elvettem a kisautódat, és nem adom vissza- stb. Még nem nőtt fel. Gondolom, anyuci szoknyáján ül otthon. Ideje lenne felnőttként létezni és átérezni, mit tesz. Mások látják a kárát a "dedós" gondolkodásának.
Hellcat
Most már csak maguknak a fideszeseknek kéne nagyot zuhannia...olyan jó 6-7 emeletet.
csak az igazat.
Kedves thais.
Bizonyám kedves akárki.
2018-ban s a FIDESZ-KDNP nek áll a zászló.
És ne legyél magaddal eltelve,hogy Vörösmarty Mihály Szózat -ból idéztél mert ettől még nem leszel és nem lettél műveltebb.
thais
@csak az igazat. 1. A tulajdonneveket nagy betűvel írjuk. 2. Bizony ám, kedves akárki. 3. mert előtt vessző. Nem leszek attól műveltebb, hogy magyar szakos voltam az egyetemen. Meg még egyéb szakos. Számos nyelvet tusok. Ezt nem kérkedésként írom, megdolgoztam érte. De megtanítottak gondolkodni, analizálni, a dolgok mögé látni, kritikusan gondolkozni. Szerencsére. Ha a Fidesz-KDNP-nek áll a zászló, az nagy baj. Az csak azt jelenti, hogy sokan erre nem képesek, és 2 tollal megvesztegethetőek. Meg a külső megjelenéssel. Remélem, a hozzám hasonlók és elégedetlen emberek tömege elmegy szavazni és nem nekik fog állni a zászló.
JAJMÁR
A pártot nem választók választanak majd kormányt megint. A távolmaradásukkal!
Hacsak, megfelelő pártot nem találnak maguknak...
namihami
Nem sok ember kivánná nálam kevésbé a Fidesz 2018-as győzelmét, de sajnos igen nagy a valószínűsége az ismétlésüknek. Bár ne így lenne, de...
Már most beindult az egészségügyiek anyagi dotálása, a határon túliak (egyébiránt totál ellenőrizhetetlen számban) folyó állandó pénzzel való tömése. Kimondva is oda az állandóan igért nullás költségvetés, mert kell az ajándék a szavazóknak, hiszen Krisztus koporsóját se ingyen őrizték.
Ahogy a dunaújvárosiaknak két golyóstoll, vagy egy szép ruha elég volt a nyeréshez, úgy országosan is megfogja a vezérürü találni a nyájat. És a hangos üdvbégetés megint elnyomja a határon belüli és EU-s bírálatok hangját. Ez addig fog menni, amíg ömlik be a pénzük, hogy aztán mi lesz? Palotaforradalom, amikor a mostani cselédek fogják a puskát tartani?
karma1
@Aki Én: 11.43-ra: Hagyd a fenebe, csak hozza a fide$$ atlagon es kritikan aluli szintjet: szamolni egy se tud, es mar nem is fog megtanulni ebben az eleteben. Nem ismeri a szavazati eredmenyeket, amikor a szavazasra jogosultak toredeke ment csak el szavazni, abbol a fide$$re 52.7 % szavazott. es ez neki 2/3, azaz 66.666 , nem pedig 52.7...
volvós
@Aki Én: 11:23

Csak vigyázz ezzel a két " elvtárssal ", mert Neked is
meggyülik velük a bajod, Ök itt a " csókosok ", nekik mindent
elnéznek még a moderátorok is, olyan mocskolódásokért,
aminek a tizedéért más kommentelö már rég a fiókban lenne... :-)))))
karma1
@namihami: En pedig nem hiszem, hogy 2018-ig kihuzzak! Egy dologgal nem szamolez a skizofren toporodott focista: lehet, hogy a tudatlan magyarokat 2 db tollal meg tudja fogni, de az Unionak kezd kinyilni a szeme, es orban pavatancat mar nem veszik be.
Eleg, ha csak az elso negyedeves gazdasagi eredmenyeinket nezed, es latod, hogy az Unio elkezdi szepen sorban szamonkerni Ma.o.-n, hogy hova tette azt az irdatlan sok penzt, amit 2010 ota kapunk. Mivel addig nem folyositjak a kovetkezo projectekhez a penzeket, amig tart a vizsgalat, a lelegeztetorol nem jon le az utanpotlas, amit el lehetne lopnia orbannak,
Az ilyen bringasok, csizmasok, verocek ugy el fognak tunni, ha a gazdasag tovabbra is a szakadek fele rohan, mint a pinty, mert ezt nem tudjak majd kimagyarazni ezen az oldalon. (Mondjuk, egyikuk utan sem fogok sirni...)
silber13
@thais: 12:25-re: Az neki nem megy!:-))
simmering73
A múlt héten még az egekben volt a brigantik a népszerűsége. Nem szédülnek ezek a kutatók?
szaboria1
Amennyiben a Jobbik megint a Fidesz mellé áll akkor a 2018-as választásra már más taktikai választást találnak ki ami a Fidesznek fog kedvezni.
szaboria1
Mai hír Orbán már unja a 4 évenkénti választásokat. Valamiben nagyon töri a fejét.
justhpeter
Mondjuk a fele le se szarja a politikát. Azaz 50%, Ebből kellene +30%-ot megszerezni az ellenzéknek. Természetesen nem a mai ellenzékre gondoltam, a holnapira.
eugen4402
@thais: 12:16 Írtad: a munkaruhát vastag anyagból varrják...
Ez igaz. Ám néha az a gyanúm, olyan vastag anyag már nem is létezik, amilyenből némelyik kormánytag arc-burkolatát varrták, pedig csak a tévé képernyőjén "élvezem az látványt"... :-)
dr. prédikátor
Nagyon sok igazságot leirtatok! Sajnos ilyen a magyarok többsége ! Otthon ül a langyos szarban hugyban, ahelyett hogy fölemelné a seggét és elmenne szavazni!de miért is tenné amikor majd mások esetleg kikaparják a gesztenyét a számukra is!!Én nem értem az emberek többségét, a szemüket kilopja a fütyisz csürhe és csak bámulják!Ennyire "birkák" lettek???Nem tűnik fel nekik hogy lassan már az életüket is ellopják???Tűrnek csendben , még a vágóhídra vitt állat is megpróbál tiltakozni! De ezek???A viktor szopkin és bandája meg röhög a markába!!!de sajnos itt tartunk , két szar golyóstollért eladják a" becsületüket".
csak az igazat.
@thais: A bibi csak ott van,hogy az elégedetlenkedők kevesebben vannak mint az elégedettek.
Ne feledje addig amíg az úgynevezett ellenzék csak a csonton marakodik addig a FIDESZ győzelme biztosított.Egy Mikola nevezetű ember mondta.hogy " a határon túli magyarok szavazatával húsz évre le van rendezve a választás "Legyen szíves mondjon egyetlen olyan pártot amelyik 2018-ban elfogadható lehetőséget kínálna a mostani kormány leváltására. .Ameddig a választók emlékezni fognak a " hazudtunk éjjel,reggel meg este " kis szösszenetre addig a mostani ellenzék csak figyelni fogja a 2018 választáson a FIDESZ-KDNP pártszövetség győzelmét.Azt mondja,hogy lopnak csalnak a klientúrát juttatják zsíros közbeszerzésekhez.Talán úgy gondolja,hogy a 2010 előtti időkben a FIDESZ-hez közel állók nyertek a pályázatokon.Még lenne egy kérdésem: Mondjuk Önnek az egyik jó ismerőse vízvezeték szerelő.Ha valami problémája adódik mondjuk egy vízcsappal amit Ön nem tud megjavítani az ismerősét hívja el megjavítani vagy valaki idegent akit nem ismer.Természetes,hogy azoké az embereké és cégeké az előny akik lojálisak a mindenkori hatalomhoz.
Szókrakész
"A többség továbbra is a Fidesz-kormányt látná hatalmon"

Ez a lényeg!
A TÖBBI CSAK SALLANG.
kkalman
Óriásit zuhant a fidesz népszerűsége, de nem eleget. Majd ha már a nullát is alulról nézegetik a népszerűségi indexen, akkor lehet mondani, hogy óriásit zuhant.
pbalage
én úgy vagyok ezzel, mint Babits Mihály (RIP, pár éve elhunyt, nagyjából 75 évvel ezelőttre tippelem)
"cinkosok közt vétkes aki néma"
aki ezeket támogatja, az vagy azért támogatja, mert konkrétan lop, vagy azért, mert semmit sem tud az egészről... ez a borzasztó, és ez az orbánviktor célja.
Szörnyű, ahogy kirabolnak bennünket, amiképpen ellopjánk a jövőnket, pedig ekkora lehetőség soha nem volt a történelemben, amekkorát Európa adott.
Napi 2 milliárd forint úszik el a maffia zsebébe. (ebből úgy 20%-ra saccolom a lopást, a többi meg a járólap meg a szökőkút, ami soha nem termel igazi értéket)
Borzasztó.
Borsodi
@pbalage: Az a baj a sok agy mosott vagy gerinctelen emberek ezt nem látják, amit te nagyon jól összefoglaltál.
verőce21
Már csak 41-43% támogatja a fineszeseket? Jajistenem mi lesz ebből? Már csak 60%-os parlamenti többség?
Desischado
@namihami: Nekem is ez a félelmem, de azért reménykedek, hogy felébrednek az emberek!
Yoda69
@Desischado: Ebredeznek. De attol felek a fideSS megint kitalal valamit, illetve ismet csalnak mint 14-ben.
orban nem engedheti ki a hatalmat a kezebol, mert akkor feny derul a sok mocsokra amit muveltek. eltolcsival egyutt akar eletfogytot is kaphat hazaarulasert, es az emberek kirablasaert.
Eriksson
Beszarok ettől a Gyurcsánytól. Mindig tud újat és újat virítani. :)))
eugen4402
@nyanya001: Ezzel a cikkel nagyon nehéz lenne vitatkozni..! Sajnos, igazat ír... És az Úr legyen irgalmas az utánunk jövőkhöz, mert másra úgysem számíthatnak.
Bringás
@thais: Ez arra volt válasz, hogy megy itt a homokfűrészelés az Orbán kergetésről! Lehet itt egymást erősítgetni, hogy mennyire demokratikusok vagytok és nektek van csak igazatok, de akkor is mi nyerünk! Ennyi a történet!
Bringás
@magyarbakancs: Ha nem vetted észre, a mi oldalunk kormányoz! A többség!
magyarbakancs
@Bringás: Sajnos észrevettem ,hogy a szar Fidesz kormányoz.
Egy kérdésemre nem válaszoltál Komcsi voltál a múltban?
Bringás
@magyarbakancs: Szerintem semmi közöd hozzá és a mostani státuszomhoz sincs közöd!
thais
@Bringás: Ha majd 2018-ban az elkeseredett emberek tömege leváltja "hőn szeretett diktátorunkat", lesz pofára esés. Az embereket nem lehet a végtelenségig hülyíteni, sok bőrt róluk lenyúzni más/ok gazdagodása miatt. Én nagyon remélem, hogy a bringásokhoz hasonlók a "megmérettetett és kevésnek találtatott" kategóriába fog süllyedni a "vaksága" miatt. Nem papagájkodni kell, hanem érveket felhozni a "pártunk ls kormányunk" mellett. Sajnos, a III. Birodalom is azért állt ilyen sokáig és követhette el a rémtetteit, mert valakik támogatták. Ilyeneket még nem láttam, csak "bi-bii"t. Nem érdemes egy ilyen emberrel vitatkozni, mint Ön, bringás. Befejeztem. Jó pofára esést 2018-ban.
namihami
@karma1: A nép szava Isten szava. És icsak azt mondom, legyen igazad.
De marhára félek, hogy az első-második nekibuzdulásra még ott lesz az agyondotált TEK és Polt-rendőri felsővezetés, akiket ki lehet vezényelni a tömeg ellen.
A gond akkor lesz majd számukra, amikor már az eddig lenyúlt pénzből kéne visszaosztani (lásd Simliske) és abból nem akar a nem létező strómangárda visszaadni. Amikor már a csókosoknak se jut és kinyílik a szemük vagy a zsebük.
telegdilaci
@Bringás: Ki találta ki hogy az a többség aki kormányoz! soha nem adtam volna a Határon túliaknak sem Állampolgárságot,szavazati jogot,meg végképp nem,mert ez lehetőséget,ad a választási,csalásra! Azok a Magyarországon születettek,miért nem szavazhatnak levélben,mint a Határon túliak,mert fél a Fidesz hogy akik a lábukkal szavaztak amikor el mentek az Országból,soha nem szavaznának rájuk! a Határon tuliak meg oda szavazzanak ahol adót fizetnek! Oszt jónapot.
eszegfu
@csak az igazat.: Mire alapozod, hogy az "elégedetlenek kevesebben vannak, mint az elégedettek"?
silber13
@Bringás: nem tartozol hozzájuk, te csak két egymást keresztező vonal vagy egy listán mint annyi más
Yoda69
@silber13: @Bringás: Nem tudhatjuk.
Lehet hogy bringas is matolcsi egyik unokatestvere, es tomik kozpenz milliokkal. Ebben az esetben ertheto hogy a fideSS-t imadja, maskulonben vagy idiota, vagy egy 0-bites fideSSnyik.
nezelodo
Vajon mekkorát zuhanna a népszerűségük, ha ismernék a valós cselekedeteiket, indítékaikat a választók? Nem lehet nagy reményt fűzni a leváltásukhoz, hiszen az emberek a "közszolgálati" csatornákon és az óriásplakátok tartalmából tájékozódnak. Az ellenzék pedig tesze-tosza önérdekű társaság túlnyomó részben. A sandaság által vezérelt rendszerűk és annak működése maffia-szerű, ahogy némelyik elemző ki is meri mondani. Lassan annyira gátlástalanná válnak, hogy már leplezni sem próbálják az elfogadhatatlant. Láttunk már ilyent, és azt reméltük, sosem tér vissza. Tévedtünk.
Desischado
Majd akkor lesz baj, ha elfogynak a pénzek, és egymást is elkezdik marni. Ami pedig a népet illeti, hiába lesz a tek, a rendőrség, meg bárki. Emlékszem, Oroszországban is volt egy forradalom, és rémlik, hogy Franciaországban a Bastille lerohanásával kezdődött a forradalom! Remélem, ideáig nem jutunk el, de ahogy most állunk, hogy két vacak tollal tud a fidesz banda szavazatot vásárolni, van félnivalónk!
magyarbakancs
@Bringás: Beszélgetünk.
Kérdést tettem fel te meg nem válaszolsz.
Nem tudod megvédeni az álláspontodat.
Nekem nincs mit takargatni neked van.
Politikailag egy inkorrekt ember vagy.
Nil
@thais: Vannak nevek melyeket nem fogok nagybetűvel írni- jelezve mit gondolok róluk.
Bringás
@magyarbakancs: Semmi közöd hozzá, hogy mi vagyok, vagy voltam!
Bringás
@telegdilaci: A határon túliak jobb magyarok, mint a magyar állampolgárságú rejtett erőforrások!
magyarbakancs
@Bringás:"Te viszont libsi!" Baromi nagyot tévedtél.
Nekem nincs világnézetem.
Van, amiben liberálisan, van, amiben szociálisan, van, amiben konzervatívan gondolkodom.
Nem teszem le egyetlen egy párt mellé a lándzsámat.
Mivel mind csak is a saját önös érdekét képviseli a többséggel szemben.
Konzervatívnézetem van, a családi értékekkel és a vallási értékekkel. Szolidáris vagyok a rászorultakkal.
Liberális nézetet valók a magán élettel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.