A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) aggasztónak tartja, hogy a legtehetségesebb és legjobb anyagi helyzetben lévő érettségizők közül egyre többen folytatják tanulmányaikat külföldön.

Bősz Anett, az ellenzéki párt ügyvivője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek nyilatkozva elmondta, az elitgimnáziumokban érettségizőknél már 30-50 százalék azok aránya, akik külföldi felsőoktatási intézménybe jelentkeztek, de más középiskolákban is – ahol a diákok nehezebb társadalmi, anyagi helyzetben vannak – már az érettségizők 5-10 százaléka próbálja külföldön folyatni tanulmányait.

"Megkezdődött tehát a társadalom lefejezése" – fogalmazott a liberális politikus, aki hangsúlyozta, Magyarországnak komoly problémát jelent majd a jövőben, ha már az érettségi után örökre elveszti legtehetségesebb fiataljait.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Tévedett , sokkal többen mennek el , és nem csak a fiatalok közül , ott vannak az aktív dolgozók de már a 40-50 év közöttiek is elmennek. Azok is elmennek akiknek tele van a töke a nyomorgással ,míg a politikusok szarrá lopják magukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csodálkozó
Vessünk véget a társadalom lefejezésének orbánc lefejezésével!
Grafix69
Tévedett , sokkal többen mennek el , és nem csak a fiatalok közül , ott vannak az aktív dolgozók de már a 40-50 év közöttiek is elmennek. Azok is elmennek akiknek tele van a töke a nyomorgással ,míg a politikusok szarrá lopják magukat.
eugen4402
Sejtitek már mit jelentett 2010-ben a "Folytatjuk"..?
tothjani
Mégis mit csináljanak, hiszen Apánk megmondta Európa kis Kínája leszünk, rengeteg ostoba rabszolga kell az összeszerelő üzemekben, aki meg nem fér be az kapirgálhat az utak mentén közmunkásként, hogy Viktor a látogatások során rendezett tájakon utazgasson.
glorianna
@Mirabilis: ez nem az lmp, hanem a mlp (Fodor Gábor és tsai :)) De attól még valóban amolyan "köhög a bolha" megnyilvánulás volt.
kkalman
Az utolsó kapcsolja le a villanyt, és a kulcsot dobja el, de jó messzire!
sentinel216
Elmegy a magyar nép esze! Maradnak hatalom seggnyalói, és az önálló életre alkalmatlan elnyomottak, a nyomorban élők. A zsarnok és bandája meg csak hízik.
Desischado
Ennek az országnak félek, hogy annyi lesz, mert nem tesz semmit, hogy orbánék ámokfutását megakadályozza!
karma1
Csokolom, a tarsadalom akkor kezdett "lefejezodni", amikor a Magyar Koztarsasagbol Magyarorszagra szegenyitettek a haza't, es amikor a vilaghaboru utani Alkotmanybol alaptorvenyt katyvasztottak...@sentinel216: @kkalman: @Grafix : Nektek meg azt mondom, hogy egy kicsit tevedtek, mert mar nemcsak ezek a korosztalyok akarnak elmenni, hanem a 60 eves sogorom az 59 eves felesegevel is segitsegert fordult hozzam, BARMILYEN munka elvegzesere. (Mindkettejuknek szakmaja van, de a koruk miatt nem kepesek elhelyezkedni, de erdekes modon meg ebben a korban is kell az embernek enni, lakni, mukodni, amihez ma meg penz (is) kell...:o((((((
Hari
Nem kell aggódni ! A csodálatos foci sikerek majd össze kovácsolják az országot (Soder Norbi után szabadon) És akkor nem elmennek, hanem haza özönlenek a kint tengődő honfitársaink. Hajrá Victor, így kell ezt ezt tenni, ne törődj a kis butusokkal, először foci nagyhatalommá kell tenni az országot, sok-sok stadionból (nem háziorvosokkal) ez hozza a kovácsolódást, az pedig az ország üstökös szerů felemelkedését.
Sziszifusz
Egy Izland elleni döntetlen ünnepelve extázisban levő tömegek mennek az utcára ünnepelni, mert a magyarok ki vannak éhezve a sikerre, a boldogságra, legyen az bármilyen apró is.

Amikor pedig a szürke hétköznapokon sorozatban kapják a "pofonokat" és bőrükön érzik az egyre rosszabb állapotokat, érzékelik azt, hogy vezetőik a vezetőik gyaníthatóan, maffia módszerekkel szétlopják az országot ... mintha nem történt volna semmi rossz ... fülüket, farkukat behúzva lapítanak, mint egy kivert kutya.
Érthetetlen ! Mi történt a magyarokkal akik a történelem során oly sokszor harciasan kiálltak igazságukért, jogaikért ?
emerencia
@karma1: Engem azok az ismerőseim irigyelnek, akik a kényelmes, jellemzően irodai munkahelyükről még elfogadható ellátással nyugdíjba mehettek az ötvenes éveikben. Hatalmas szerencsém van szerintük, hogy még hatvanfelé is dolgozhatok 64,5 éves koromig. Ha véletlenül megemlítem, hogy aligha fogom bírni még az elkövetkezendő öt évet a munkásnevelési célzatból szándékosan nehezített munkakörülmények miatt, egyszerűen nem hiszik el. Az a fixa ideájuk, hogy biztosan lusta vagyok. Bezzeg ők a nyugdíj mellett rengeteget dolgoznak a saját háztartásukban. Segíts az ismerőseidnek ha tudsz de arra vigyázz, hogy ebben a korban már nem biztos, hogy még öt hat évig bírni fogják a rigorózus munkakörülményeket. Nálunk pl. minden reggeli megbeszélésen kérnek minket, hogy ajánljunk embereket mert rengeteg jelentkező van de mégis kevesen vagyunk. (A kollégák szerint inkább csak kamu ez a nagy munkaerő keresés.) Néha ugyan felvesznek egyet egyet de egy ötven körülinek már erre sincs esélye. )-:
karma1
@emerencia: Megtettem, segitettem, pofara estem - pedig fiatal, munkakepes emberrol, tavoli rokonrol volt szo. Nem nondanam, hogy nem segitek, de azt tudom, hogy az itteni kapitalista munkastilust nagyon kevesen birnak. Nem buszkesegbol mondom, de olyan munkat csinaltam itt kezdetben a megelhetesert, amit sok fiatal sem birt volna, pedig az itt szuletettek gyarilag rendkivul erosek.
Nem is ez az erdekes, mert talan a fizikai munkaval nem is lenne baj. (A ferj autoszerelo, mosogatni meg nyelvtudas nelkul is lehet, foleg, hogy nagyreszt sterilizalokat kell bepakolni meg kiuriteni.)
A lenyeg a mentalitason van: a 25 eves fiu egyszeruen nem ertette meg, hogy nalunk miert ad mindenki szamlat, amikor szamla nelkul is lehetne autot javittatni, kisebb butort csinaltatni, vagy csak egyszerubb szolgaltatast igenybevenni... A 7 honap alatt , amig itt volt (nem birt tobbet a tejgazdasagban) nem ertette meg, hogy itt csak egy ado van, es 5 napi munkabol, heti 2 pihenonappal szepen meg lehet elni. Mar az adofizetessel sem volt kibekulve, nem ertette, ha mindenki feketen dolgozik, akkor attol nem lesz jo kozut, szocialis halo, orvosi ellatas, ingyen konyvtar, ingyenes iskolai tanfolyamok, olcso kozlekedes, szoval, nem birtam megvaltoztatni ennyi ido alatt a velemenyet az eletrol. Amikor hazautazott es a vegelszamolasat kapta a farmertol, akkor 2000 dollarral tobbet kapott, mint amennyi az orabere volt. Mikor lemerevedett az osszegtol, megkerdezte, hogy ez mikent lehetseges. A farmer, akinek sajnos en ajanlottam be a fiut, kedvesen elmagyarazta, hogy mit miert kapott, termeszetesen egy vegleges fizetesi papiron. A fiu kozben visszament Ma.o.-ra, a szuleitol kapott lakasba, meg a toluk kapott autora, elhelyezkedett havi fixert, aminek csak a harmada bejelentett, a tobbi zsebbe megy, es ujra engem ostromol, hogy jo lenne kijonni ide, mert nem lesz nyugdija, ha annyi idos lesz. (Mar 34 eves azota).
emerencia
@karma1: Nem vagyok meglepve. Tőlünk is sok fiatal elment már mert nagy a "pörgés", kevés a pénz és zsebbe semmi. Van aki csak azért van itt mert úgy gondolja, hogy ez egy könnyű munka, befizetik helyette a tébét, a szabadnapokon pedig lehet fusizni feketén ezerrel. Erre szocializálódtak. Csak az a bibi, hogy a szabadnapon fáradtak, így ők is előbb utóbb lelépnek. Vannak viszont olyan kollégák is, akiknek tragédia lenne, ha elveszítenék még ezt a rossz munkahelyüket is, ezért kitartóak. Sajnos a vezetés nem nagyon nézi ezeket semmibe pedig mi vagyunk ott, ha lebetegszik valaki, ha elmegy, stb. Mi akkor is maradunk, ha cudarul bánnak velünk mert nem tudtunk vagy akartunk elmenni a szülőföldünkről. Nagy árat fizetünk érte. Én 17 éve dolgozom a cégnél és ezért havi bruttó 2800 forinttal keresek többet mint egy vadiúj munkatárs. Nekem akkor jön össze 100000 nettó, ha kapok br.6000 ft prémiumot és ledolgozok legalább egy vasárnapot és egy napig sem voltam beteg. A vezetők nem értik mindennek fényében, hogy az új munkatársak közül a legtöbben miért nem motiváltak. (Látják maguk előtt a jövőt.) A cégvezető pedig nyilvánosan hangoztatja, hogy minden dolgozó XX összeggel többet keres mert fizetésemelés volt a vállalatnál. De jó lenne, ha ez igaz volna mindannyiunkra... Sajnos hallom, hogy viszik fiataljaink ezt a mentalitást külföldre is, mely nem nem tesz jót a politikusok által már megtépázott jó hírünknek a világban. Ebben a korban még sokan hiszik, hogy nekik mindent lehet és aki vénségére rosszul jár, az megérdemli a sorsát. Majd ők megmutatják, hogyan kell a világban okosban boldogulni. (Tisztelet a kivételeknek.)
karma1
@emerencia: Soha egy pillanatig nem nezem/neztem le senkit sem azert, mert otthon maradt, SOT! De azt elvarom, hogy ahogy en elfogadom, tisztelem az O dontesuket, ugy az en dontesemet, eletutamat is fogadjak el ugy, ahogy van, meg akkor is, ha magukban kritizaljak. En ugyanis senkirol nem mondok velemenyt, nem mondom, hogy egy gyava alak, mert nem mer lepni, mert ezt en nem donthetem el, nem torhetek masok folott palcat, hisz millio es egy oka lehet annak, hogy valaki nem indul kulfoldre.
De fogadjak el azt is, hogy vannak olyan helyzetek, - es nemcsak az enyem, - amikor nem volt mas, vagy jobb megoldas, csak a tavozas.
Azt hiszem, ez volna a fair, viszont pl. ezt a Daniel Peter fele kritikat sem ertem, bar a velemenyenek nagy reszevel a jozan polgarnak egyet kell ertenie, mert a stadionokra kidobott
szazmilliardok valoban mehettek volna az oktatasba, egeszsegugybe, amit mar sehogy, vagy csak nagyo nehezen lehet majd helyreallitani, ha egyaltalan...:o(((
Csak azt tudom, hogy ebben a pillanatban 2 , hozzam nagyon kozelallo embert, 1 rokon egyetemistat es egy gyerekkori baratnomet tamogatom, nem is kicsit, kulonben semmifele jovojuk nem lenne a mai szocialis halo es egeszsegugy alapjan, de az egyetem sem egy faklyasmenet ebben a pillanatban.
Ha otthon maradtam volna, es vernem a mellemet a buszke magyarsagommal es otthonmaradasommal, talan egyszer-ketszer egy ebedet meg tudnek veluk osztani. Igy sokkal tobbet tudok segiteni nekik, es akik mar Angliabol, meg nyugatrol kuldik haza a havi penzeket, azok tartjak meg eletben orban Patyomkin-gazdasagat.
Nagyon remelem, hogy a Te helyzeted is valahogy jobbra fordul, mert bizom abban, hogy meg mindig tobb joszandeku magyar el otthon, jot akarva, mint csirkefogo, bar jelenleg a merleg nyelve a csirkefogok javara mutat.
bundi
kíváncsi vagyok feleszmél-e az istenadta nép 2018-ban...habár akkorra már mindegy...hitlert is egyszerúbb lett volna még a második világégés előtt lerendezni...
karma1
@bundi: Nem hiszem,... Meg fogjak szavazni, es minden mindegy lesz akkor mar... Apatikusak, faradtak, agyon stresszeltek az otthoniak, es agymosottak a kizarolagos fide$$ mediatol...2020 utan egy elegans mozdulattal fogjak a kifacsart orszagot elhagyni valamelyik banankoztarsasag iranyaba, ahol varja oket a mar kiutalt vagyonuk...Ennyi lesz...
emerencia
@karma1: Te nem éretlen fővel mentél ki, azért tudod a kivándorlás kérdést helyén kezelni és ezért nem szakadtál el a mai magyar valóságtól. Van bőven összehasonlítási alapod. Írásaidból látom, hogy ez milyen nagy kincs. Egy huszonéves még nem tud eligazodni ebben a katyvaszban ami itthon van én pedig csak a virtuális térből ismerem a külvilágot és határozottan meg tudom különböztetni a jót a rossztól. Ők még formálhatók a rossz és jó irányba egyaránt. Mostanában nekem úgy tűnik, mintha a rossz irányra lennének fogékonyabbak de nem gondolom, hogy ez örökké így marad és azt sem, hogy pusztán az minősítene bárkit is, hogy éppen a szülőhazájában él vagy máshol találta meg a boldogságot.
karma1
@emerencia: Hu, akkor most egy olyan dolgot mondtal, amire viszont en nem figyeltem elegge! 25 evesen valoban nincs meg kialakulva az ember, plane, ha inkabb kalandvagybol indul el, mint csaladfenntartasbol - ez volt valoszinu a problema a sracnal, mert tudta, hogyha sikertelen lesz a kalandja, akkor van hova, mibe visszaternie.

Koszi a jo gondolatot, kell az, hogy masok, mas szemszogbol is lassanak egy szitut! Te megtetted, igy koszonom!...:O))
bundi
@karma1: ezt 1020 éve még megtehette...de ma amikor lassan mindenről és mindenkiről pillanatok alatt meg lehet szerezni mindent a neten...hova bújjanak...és az unokák is bújkálni fognak?...bankszámlát ha banánköztársaságban vezetik bármikor bebukhatják...ha valamelyik nagynál?...az meg kiadja őket előbb utóbb...vagy zárolják a vagyonát...és ha kiderül hol él...akkor akiket tönkretett meg is torolhatják akár a jogos, vagy jogtalan sérelmeiket...szerintem...
karma1
@bundi: Szerintem is,... Ma mar nem lehet (sokaig) felfedezetlenul bujkalni a Foldgolyon...:o))) Tokeletesen egyetertek Veled...
justhpeter
A vég majdnem kiszámítható, a vég mikéntje nem. És ez a rémisztő.
kukac50
Magyarországon a normális megélhetéshez nincs lehetőség a Fidesz elkúrja.
Hari
Erről valamiért egy régi vicc jutott az eszembe, miszerint az NDK központi bizottsága ülésezik, és a téma az hogyan lehetne megakadályozni, hogy olyan sok a szökjenek az NSZK-ba a felhúzott fal ellenére. Egyszercsak feláll egy KB tag, azzal, hogy elvtársak a falon üssünk helyenként lyukakat, mögéjük egy gilotint. Jön a polgár, látja a lyukat, megpróbál átbújni, akkor zutty, le a gilotinnal. Majd elmegy a kedvük a szökdöséstől. Mire feláll a másik, azt mondja, elvtársak ez nem jó, eddig is az volt a legnagyobb bajunk, hogy a fejek mentek ki, és a seggek maradtak idehaza. Ezt Orbán -gilotin nélkül- valósítja meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.