Minden évben készít az Economist Intelligence Unit jelentést arról, hogy mely városokban a legdrágább és a legolcsóbb az élet. A mérés során sok más tényező mellett az élelmiszer-, üzemanyag- és rezsiköltségeket is figyelembe veszi. 9. Szöul - Dél-KoreaA Koreai Köztársaság fővárosa azért került a lista elejére, mert nagyon drágán lehet ruhákat venni, és a közművek is igen sokba kerülnek. Az összes megélheti költséget tekintve épp csak egy kicsivel olcsóbb, mint Los Angeles. 8. Koppenhága - DániaA bérekhez viszonyítva itt is nagyon magasak a megélhetési költségek. A dán főváros egyébként már évek óta szerepel a toplistán. 7. New York City - USA Az erősebb dollár és a helyi infláció is mind közrejátszik abban, hogy New York továbbra is nagyon drága globális társaihoz képest. Egy kiló kenyér például átlagosan 8. 28 dollárba kerül, ami több mint a duplája, mint a legtöbb amerikai városban. 6. London - Egyesült Királyság Londonban stagnál a bérnövekedés és nem tartott lépést az inflációval...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
azért nem ártana néhány szempontot figyelembe venni.
Egyébként ha már kenyér az a 2300Ft/kg nem sokkal több mint jónéhány hazai termék ára 20-30dkg-os kiszerelés 5-700Ft körüli árral!!!
Zoli71
@RonaGyuri: Kedves Uram! Dekódolná ezt, mert nem értem.
RonaGyuri
@Zoli71: Bocs mit kell dekódólni? Vagy ennyire gond az elemi számtan - csak nem firkásznak tetszei lenni =)) -, az üzletekben több 20-30 dekás kenyér van, amiknek az ára gyakran az 500, 600 sőt 700 Ft-ot is meghaladja. Nálam, s mindenkinél akinek nem gond az elemi számtan, ez anyit jelent, hogy 1660Ft és 3500Ft közé esnek a ezeknek az árai kilónként! =))
Zoli71
@RonaGyuri: Én tisztelettel feltettem egy kérdést, Ön pedig folyamatosan személyeskedik...
Szerintem a cikk átlag kenyér áráról szól (nem spéci pl. gluténmentes, stb..). Nálunk pedig 1kg kenyeret még mindig lehet venni 200 Ft alatt. Habár a cikk azt nem taglalja, hogy az adott helyen mennyi az átlagjövedelem. Érdekesebb lenne ezt is számîtásba venni.
RonaGyuri
@Zoli71: MI az, hogy átlag kenyér, ez is nagyon sok mindentől függ. Például azért szoktak Mekis indexet használni (hambi ára a McDonaldsban)
Mint azt írtam nagyon sok mást is figyelembe kellene venni. pl. kinek: turista, néhány napot itt töltő, pár hétig, hónapig vagy évig. Illetve a helyiek számára. Vagy, hogy milyen szokások vannak arra felé. Magam, családom, barátaim és kollégáim szoktunk ilyrnekről beszélgetni, nagy viták vannak.
Peller Anikó
@Zoli: a multiszupermarketben (szeged) 140-160 forintért lehet kenyeret venni, mikor melyik. A péknél 285 forint. A fél kilós 300 felett. A plázában vagy resztránban bizonyára drágább. Ezért vásárolok az Átrium Hájett a tecsóban, ráadásul kéthetente küldenek ezer forintot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.