Ahogy azt a Propeller is megírta, Orbán Viktor pofátlan hangvételű levelet intézett a külföldön dolgozó magyarokhoz. Az üzenet lényege: voksolásra buzdította azokat is, akik egyébként nem szavazhatnak levélben.

Nem hagyta ezt szó nélkül egy erdélyi születésű, Belgiumban dolgozó magyar fiatalember, aki Facebook-bejegyzésében teszi helyre Magyarország miniszterelnökét.

A fontosabb részletek:

Miért jönnek Európába a menekültek?

Először is azt állítja, hogy „Brüsszel rossz politikája idézte elő” a menekültválságot, és hogy emberek milliói „azért jönnek ide, mert egyes európai vezetők felelőtlen ígéreteknek tesznek.” Nem miniszterelnök úr, nem Brüsszel politikája, s nem tudom kik és milyen ígéretei miatt jönnek a menekültek Európába. Azért jönnek, mert lebombázták a házukat, utcájukat, meghaltak szeretteik s barátaik, lebombázták iskoláikat és bombázzák most már az utolsó még álló korházaikat is. Én sem maradnék ott családommal, s valószínűleg ön sem.

Amikor a magyarok háború elől menekültek,

37 ország fogadott be minket, egyesek tízezrével, mindössze pár hónap alatt. Nem riogattak velünk, nem is szavaztatta senki politikus saját népét, hogy éppen akarnak-e minket. Emberi jóérzés, szolidaritás, és nem mellékesen a nemzetközi jog vezérelte a nyugatiakat. S vezérli most is. Ez vezérelhetné a magyarokat is, ha a kormányunk állami szintű xenofóbia propagálása helyett azt tenné, amit ilyenkor helyes.

Bevándorlás és terrorizmus

Továbbá azt mondja, hogy a „bevándorlás” miatt nőtt meg a terrorcselekmények száma Európában. Miniszterelnök úr, a 2015-ös európai menekültválság elindulása után történt párizsi, brüsszeli, nizzai és németországi terrorcselekmények több tíz elkövetője közül bizonyíthatóan csak 3 (!) jött a mostani menekülthullámmal. Szinte az összes többi Európában született és élt. Az vitathatatlan, hogy a menekültek között lehetnek terrorcselekményekre kiküldött DAESH tagok, egyetértünk abban, hogy ellenőrizni kell mindenkit. De a jelenlegi iszlamista terror-hullám mögött elsősorban európai vagy régóta Európában élő emberek állnak.

Veszélyben lenne a kultúránk?

1.300 de még 13.000 menekült sem veszélyeztethet sem kultúrájában se gazdagságában 10 (+2) millió magyart. Százalékok miniszterelnök úr, százalékok, számolni kell mindig. Ennél sokkal nagyobb számú bevándorlót s menekültet asszimiláltunk csak az elmúlt 27 évben minden gond nélkül, s minden bizonnyal több milliót Szent István intelmei óta.

Nem tart örökké a hatalom

Önök egyszer úgyis elmennek. S önök után, akarva-akaratlanul, olyanok jönnek majd, akik nem félni fognak az új globalizált világtól, nem uszítani fognak a menekültek ellen, nem gátolni akarják majd a nyitottabb és egységesebb Európát, nem a saját alkalmazkodás-képtelenségüket akarják majd ráerőszakolni a népre, hanem fejest fognak ugrani ebbe a mostani világba, amelyben ők már felnőttek, okostelefonjaikkal a kezükben

- olvasható az intelem.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
...TOLMÁCSOT NEKI, HOGY A FELCSUTKAY TÖRPE TEKNŐS IS MEGÉRTSE
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
...TOLMÁCSOT NEKI, HOGY A FELCSUTKAY TÖRPE TEKNŐS IS MEGÉRTSE
lampa laz
Tudta? Hogy ilyen 1 gondolkodó ember? Nem, akkor most már tudja.

Köszönet érte, jó volt olvasni, h vannak mások is akik úgy godolkodnak mint mi itt sokan, napszámosokat leszámíta.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@bakegya:Ezen már nem segít tolmács.Nem képes megérteni ,hogy menekült és menekült között is kellene különbséget tenni,egy szó nem hangzott el tőle mi elől menekülnek legtöbben.Olvasott már ilyeneket,hallott róla?
szabadonebredok.info/az-utolso-dolog-amit-a-3-eves-szir-kisfiu-mondott-a-halala-elott/
444.hu/2016/08/21/eletet-vesztette-az-ikonikus-sziriai-foton-szereplo-kisfiu-batyja
www.atv.hu/kulfold/20160818-szivbemarkolo-kep-egy-oteves-kisfiu-veres-fejjel-ul-egymagaban-sziriaban

Nem kívánom neki,de ha az unokáját így látná nem hiszem ,hogy ne menekülne.Tőlem most is mehetne a halál f@szára!
Grumpycat
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Mit vársz egy ilyen szellemi toprongytól, nem tudja mi a különbség a menekült és a migráns között. Igaz azt sem tudja mi a különbség az email és a fax között. És ez sajnos nem humor, hanem tény.
justhpeter
Normális és kulturált választ kapott... de rajta már ez sem segít.
Bringás
Ez azért jó hír! Úgy látszik, a hülyék is távoztak!
human
Ma hallgattam Orbánt a parlamentben. Világossá vált, hogy nem a megoldást keresi a problémákra, hanem abban a téves illúzióban akar minket tartani, hogy ki lehet zárni a világ globális változásait egy kerítéssel.
Az LMP-s képviselő mondta el a lényegét annak ami a világban történik. Orbán bár mondott számokat a világ egyre növekvő szegénységéről, de ebből egyetlen következtetésre jutott, hogy népvándorlás lesz. Persze érthető módon nem mer beszélni arról, hogy mi az oka a népvándorlásnak és az azt kiváltó háborúknak. Ez az ok az egyre növekvő társadalmi különbség, klímaváltozás, éhínség. Ezt itthon is tapasztaljuk nap mint nap. Orbánt már 2011-ben is figyelmeztette az IMF, hogy a társadalmi ollón zárni kell, mert bajok lesznek. De Orbán nem hallgatott rá, sőt gyorsan meg is szabadult az IMF vigyázó szemeitől, hogy ne lássák mocskos kis trükkjeit, ahogy kiépíti hűbéri rendszerét csúcsán családjával és strómanjaival. Orbán pont azt képviseli, ami ellen az egész világnak fel kell lépnie, hogy az emberek békében és egészségben élhessenek tovább.
Rockxy
Aszongya: "...Facebook-bejegyzésében teszi helyre Magyarország miniszterelnökét."
Az első két szó igaz, a többi nem.
Villon
@Grumpycat: Nem minden migráló menekült, de minden menekült migráns. Ha tudsz jobb magyarázatot, akkor légyszíves közöld velünk.
Villon
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Az utolsó mondatért kár volt. A többi rendben van.
Bringás
Az idiótának még van bőr a pofáján üzengetni!
Grumpycat
@Villon: :-))
Nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar. Nem minden fideszes tetü, deminden ...
hemami
Az, hogy a jelenlegi iszlamista terrorhullám mögött elsősorban európai, vagy régóta Európában élő emberek állnak, pontosan azt támasztja alá, hogy még több generáció múlva sem változnak meg és nem tudnak, de nem is akarnak integrálódni a muszlim vallás hívei. Azok, akiket Szent István óta asszimiláltunk, minden bizonnyal nem muszlimok voltak, mert pont a vallásuk az alapja az összeférhetetlenségnek. Soha nem lesz kibékíthető a muszlim vallás a kereszténységgel.
human
@hemami: Ja, meg keresztény sincs a menekültek közt. Olyan meg, hogy néger keresztény egyenesen hülyeség. Az igazi keresztényt onnan lehet megismerni, hogy fehér bőrű (max szolibarna) és a fideszre szavaz.
kkalman
Nagy kár, hogy ezt a levelet sem Orbán, sem pedig a hozzá közelállók nem olvassák el. Ha el is olvasnák, értelmezni nem tudnák, így, olyan lenne, mintha nem is olvasnák.
Desischado
@Szeparepa2: Erre nincs mit írni, tökéletesen egyetértek veled!

A fiatalember értelmes, perfekt választ adott orbánnak, kár hogy képtelen felfogni, miről is van szó.
Szókrakész
@Desischado: Csak 800 sebből vérzik az érvelése a válaszadónak.
Amúgy ez is, mint az orbán szövege szépen kimazsolázott féligazságokra épül.
Elfedve a sokkal szomorúbb valós mai helyzetet.
vadnarancs
Orsósnak kár a történelmet hánytorgatni. Ő akarja írni a történelmet, nézzétek csak meg a történelemkönyveket!
szaboria1
@Bringás: Pedig ha elolvastad volna az igazi hosszú levelet akkor egy Kolozsvári polgár írta kettő csalódott lett abban az Orbánban akivel még 2003 kezet fogott mert hítt benne.
Designer
Ez mind szép! De akkor miért nem Oroszországba menekülnek? Az közelebb van!
Szókrakész
A legújabb német botrány.
A németországi migráncsok német segélyből saját hazájukba mennek nyaralni.
Pedig őket ott állítólag agyonüldözik, ...
silber13
@Bringás: 1:18-a: Sajna, te még mindíg itt vagy, itt esz a fene!:-))
Nil
@hemami: olvas utána a muszlim vallásnak mielőtt komentet írsz. És mi van a keresztény menekültekkel?
eugen4402
Hát ez az..!!! Brüsszel rossz politikája az oka minden rossznak, ami a magyarembereket gyötri. Kezdve ott, amikor a kampányban egymillió új munkahelyet ígértek, csak nem fejtették ki a részleteket...
Aki Én
Károly Páricsi · London!

Nem gondoltam, hogy 6 és fél év után van olyan szellemi toprongy, aki még mindig a sosem volt 2/3-on rugózik. Aki négy mondattal ennyire világossá teszi ostobaságát, az jobban tenné ha nem osztaná az észt. De a stílusodból ítélve cseppet sem vagy tisztában magaddal.
Esetedben az maga lett volna a csoda, ha megértetted volna Gábor Kelemen írását.
Hidd el, nem te vagy, akinek ki kell állni a korrupt rezsim védelmére, mert még ahhoz sincs meg az eszed. Az ilyen hozzászólások csak a kritikusokat igazolják.
human
@Aki Én: Óh, hát a békemenet első sora tele volt ilyen emberekkel. Az a sok tízezer ember azóta rájött, hogy átvágták őket a palánkon a CÖF. Azóta sem tudtak békemenetet szervezni. Legutóbbi erőfitogtatásuk abban merült ki, hogy Rolls Roysal furikáztak egy tucatnyian egy választás előtt.
dr. prédikátor
Gondoljátok hogy egy ilyen pióca mint a velocipéd aki egész nap a viktor szopkin seggén lóg tudja értelmezni a levelet???Egyáltalán el jut a tudatáig???Ez csak cumizni meg nyalni tud!!!
Jozefina
Hát igen lehet okos érvekkel fellépni a sok-sok orbáni hazugsággal szemben!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.