Érvénytelen szavazásra, illetve arra buzdított a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) vasárnapi, a budapesti Kossuth téren megrendezett demonstrációján, hogy a választók ne vegyenek részt a kötelező betelepítésről október 2-ára kitűzött népszavazáson.

Bokros Lajos, a párt elnöke a rendezvényen hangsúlyozta: a referendum célja, hogy elterelje Magyarország figyelmét "a korrupt kormányzati hatalomról", az oktatás és az egészségügy hanyatlásáról és az önkényről.

A MoMa ebben a helyzetben azt üzeni, hogy "tisztességes ember nem ad választ aljas kérdésre" – mondta a politikus, a mintegy 150-200 ember részvételével megtartott demonstráción.

A pártelnök elmondta: az idegengyűlölet következménye "a pusztulás és a magyar nemzet elveszejtése".

Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor kormányfőt idézte, aki szerinte azt mondta, hogy azért nem akarnak bevándorlókat, mert nem akarnak kulturális szigeteket Magyarországon.

Holott – folytatta Bokros Lajos – már itt van nekünk "a legmocskosabb sziget, amit úgy hívnak, hogy nacionalizmus és populizmus", ezek segítségével tesz meg mindent a kormány, hogy meghosszabbítsa a hatalmát.

A politikus szerint ebben a helyzetben van választás az emberi tisztesség megvédése, illetve az aljasság, a korrupció, a gonoszság és "a pusztító utálatosság" között.

Azért sem szabad elmenni erre a választásra – mondta –, mert az EU nem akar ide senkit betelepíteni és a menekültek sem akarnak ide jönni. Ráadásul a referendumnak semmilyen következménye nincs, hiszen az Európai Uniót semmire nem kötelezi – magyarázta.

Bokros Lajos úgy fogalmazott: "Ne hagyjuk, hogy a gonosz önkényuralom legyőzzön bennünket".

A gyűlés résztvevői nemzeti színű, európai uniós és olyan nemzeti színű zászlókat lengettek, amelyek közepében az EU 12 csillagos jelképe volt látható.

A magasba tartott transzparenseken a többi között az volt olvasható, hogy "Szabad életet! Demokráciát! Európát!!!".

127 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
@Szókrakész: amit Bokros akart és amit a Nemzettemető tezsvér véghezvitt nem tartozik egy mérlegre... vhogy olyan, mint a vizitdíj az akkori eü. ellátás mellett és most vizitdíj nélkül a rohadt büdös nagy semmi. Mint a rokkantnyugdíj akkor és most. Mint a magánnyugdíj a megvédés előtt és most. Mint az autópálya építés Gyurcsány alatt és most. Mint az EU. pénzek síbolása Gyurcsány alatt és most. Egy dologban léptünk egyet ellőre: ennyi milliárdosa soha nem volt az országnak, mint amennyi most van és ennyi koldusa sem.

Igazad van! Ne szavazzanak azok, akik se írni, se olvasni nem tudnak és IQ-juk azonos a cipőméretükkel és legalább 5 éve nem tartózkodnak életvitelszerűen Magyarországon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Bokros csomag Lajos!

Demokrácia van.
Akkor ne szavazz!!!
pbalage
a nemzethalál már múlt idő...
Amúgy meg jelenleg mindenki döntse el saját magában:
Volt-e 1100 évig azért küzdeni, hogy a magyar nemzet egy ilyen maffiózó félázsiai "mimagyarok" idiótát juttasson hatalomra?

nem - igen
Mézike
@Szókrakész: Baxki! Az ő csomagjától falnak ment az ország, most megkaptuk az orbán csomagot...
Felteszem eme nagy elmédnek költői kérdésem. Vajon melyikkel jártunk volna, jártunk jobban rosszabbul, így úgy amúgy...? .csak migráns mentesen.
F_Viktor
@Szókrakész: Nyugi, nem fogunk szavazni!

Egy ember, aki nem kért az Eltolcsy-Varga csomagból, ami hússzorosa a Bokros-csomagnak!
Equus
@Szókrakész: amit Bokros akart és amit a Nemzettemető tezsvér véghezvitt nem tartozik egy mérlegre... vhogy olyan, mint a vizitdíj az akkori eü. ellátás mellett és most vizitdíj nélkül a rohadt büdös nagy semmi. Mint a rokkantnyugdíj akkor és most. Mint a magánnyugdíj a megvédés előtt és most. Mint az autópálya építés Gyurcsány alatt és most. Mint az EU. pénzek síbolása Gyurcsány alatt és most. Egy dologban léptünk egyet ellőre: ennyi milliárdosa soha nem volt az országnak, mint amennyi most van és ennyi koldusa sem.

Igazad van! Ne szavazzanak azok, akik se írni, se olvasni nem tudnak és IQ-juk azonos a cipőméretükkel és legalább 5 éve nem tartózkodnak életvitelszerűen Magyarországon.
Szókrakész
@Mézike: Egyikkel sem.
Bokros nyíltan a nyugati bankárkasztot szolgálta.
Orbán meg lopakodó üzemmódban detto.
A lényeg, hogy Bokros alatt az ezermilliárdok nyugatra mentek, Orbán alatt pedig a haveri körnek. De a háttér nem változott.
Akkor azért nem lázadt annyira a nép, mert nem volt annyira látható nyoma az ország kifosztásának.
Most meg mit lát?!?!?!
Mészáros, Simicska, ...stb.

A nép most már tudja, hogy mi pénzeket loptak és lopnak el tőlünk.

Tehát egyik kutya, másik eb.
Equus
@Szókrakész: akkor tehát az autópályák is csak virtuális autópályák... ahham.
Mézike
@Szókrakész: Bokros ha jól emlékszem 95 tavaszától 96 márciusig azaz szűk egy évig volt pénzügyminiszter aztán lemondott.
Orbánhoz képest "fess úriember" , még akkor is ha budapest bank zsebre játszott.
Szókrakész
@Equus: Az egyik pénzlopási lehetőség az autópálya építés.
Ki így, ki úgy.

Orbánék anno a Vegyépszerrel kezdtűék, aztán Simicska, asztán akármilyen aszfalt, az mszp-szdsz a Strabag és stb.
Volt ott Völgyhíd, M6-os alagút, ...

Mind lopott.
Európa, sőt a világ legdrágább autópályái épültek nálunk.
Az x milliárd/km 1/3-a meg ment külföldre.
Nem írom meg hová.
Találgassatok.
krumpli
Mekkora tömeg !!! 150-200 ember !!!
Ti meg itt csapkodjátok a billentyűket !!! Szánalmas !!! Ki az utcára Propi huszárok, ne csak itt járjon a szátok !
Szebb jövőt !
Tekla
Hogy kell-e ide menekült vagy nem ? Ebben ezeknek mi az aljas ?
Az hogy kit ezzel, kit azzal, térítenének el a szavazástól.
Hogy már elvan döntve,
hogy sokba fog kerülni, akkor se lesz kevesebb ha nem mész .
Kit azzal, hogy akkor Orbán lesz olyan hülye, hogy lemond.
Meg a kedvencem , a nem akarnak ide jönni. Hát hova a fäcba akarnak , hisz már itt vannak. Hát ja, a szomszédba, de nem Alaszkában akarnak élni, hanem itt nálunk Európában ! Hát mi nem európaiak vagyunk ?
Ijesztgetik a tudatlanokat , hogy majd nem mehetnek szabadon dolgozni a magyarok , mert mi is migrák vagyunk, van aki ezt megeszi nekik?

De minden áron azt akarják elérni, hogy ide jöhessenek a vadak. Soros rengeteget ajánlhatott nekik egy el bukott népszavazásért.
Apatszerek
@Equus: Milyen demokrata az aki csak saját magának biztosítja a demokrata meghatározást. ,,igazad van! Ne szavazzanak azok, akik se írni, se olvasni nem tudnak,,,azok nem is emberek"? és IQ-juk azonos a cipőméretükkel és legalább 5 éve nem tartózkodnak életvitelszerűen Magyarországon." Ez a fog nélküli elmélet Bokros módi?
hemami
Abból a " demokráciából " , ami ma van az EU-ban, hát nem kérünk egy percig sem. Anno nem ilyen EU-ba léptünk be, ahol nincs szólás - és véleményszabadság, ahol atrocitások érik azokat, akik nyíltan ki merik mondani a nyilvánvaló tényeket, mert azok rossz fényt vetnének a betolakodó, agresszív és igenis rasszista honfoglalókra, akik nem tudnak és nem is akarnak beilleszkedni az őket befogadók társadalmába és abba a kézbe harapnak, amely eteti és ajnározza őket. Az ilyenek még a levegőt sem érdemlik meg, ugyanakkor tudható, hogy mindennek az alapja a fanatikus vallásuk, amely a sajátjukon kívül semmilyen más vallást és szokás- és eszmerendszert nem tűr meg és nyíltan hirdeti, hogy legfőbb célja az egész világ iszlamizálása és mindenhol a sharia törvénykezés bevezetése. Ez egyáltalán nem a béke vallása. Ha létezik rasszizmus, hát ők a legnagyobb rasszisták . Hálátlan, megátalkodott népség. Egyáltalán nem ok nélkül félünk és irtózunk tőlük. Aki ilyen jövőt akar a szerencsétlen utódainknak, az minden, csak nem normális.
hemami
Jó lenne végre, ha Bokros úr már eltűnne a süllyesztőben, elég bajt okozott már . Ha olyan jó szakember, mint ahogy némelyek állítják, akkor máshol is megtalálhatja a számításait, nem kellene politikai babérokra törnie. Annyi esze bárkinek van, hogy felmérje, hogy megspórolható a konyhapénz, ha nem adunk enni a családnak, ehhez nem kell túl sok ész. Életemben egyszer szavaztam a Fideszre a Bokros csomag után, soha azelőtt és azután. Persze megbántam, mert rendesen kitoltak a nyugdíjammal, de ettől függetlenül a mostani helyzetben valóban nem pártpolitikáról van szó, hanem az egész további életünkről, de legfőképpen az utódaink életéről és jövőjéről. Felfoghatatlan, hogy sokan ezt, hogy nem akarják megérteni ?
Equus
@hemami: "... ami ma van az EU-ban, hát nem kérünk egy percig sem. ...akik nem tudnak és nem is akarnak beilleszkedni az őket befogadók társadalmába és abba a kézbe harapnak, amely eteti és ajnározza őket. " miért kell mindenbe belekeverni Orbánt és bandáját?
Villon
@Tekla: De. Európaiak vagyunk. Annyira, európaiak, hogy ki is oktatja a kedves vezető Európa minden miniszterelnökét, aki nem ért egyet vele, Annyira európaiak, hogy most éppen arról szól a népszavazás, hogy ne Brüsszel mondja meg, mintha Debrecenben, Szegeden, Dinnyeberkiben arról szavaznának, hogy ne Budapest mondja meg. Miközben a kedves vezető köréből (de csakis onnan) az elmúlt hat év alatt milliárdosokká váltak addig nem is ismert senkik, ami nem is lenne baj, ha nem közpénzből a nemzet rovására lettek volna azzá. Közben saját honfitársaikat ugrasztják egymásnak, isten nevében, azt hazudva, hogy a népet védik. Ezek mind, csak a saját pozíciójukat védik, (tisztelet annak a talán öt-hat képviselőnek, akik kivételt képeznek) üljenek a parlament bármely oldalán.
Villon
@Szókrakész: Nahááát !!! Képzeld el! Egyetértek veled.
Szókrakész
@Villon: Na Wazze.
Erre innunk kell egy kisfröccsöt!
Let's mulassunk!
Borsodi
Nem a szivem csücske Bokros az biztos de valójában igaza van tisztességes ember nem ad választ aljas kérdésre .Fenyegetőznek ha nem megyünk szavazni ide telepitik a migránsokat Borsodba had jöjjenek majd tovább mennek Budapestre vagy Felcsútra mert nem a nyomorba jönnek.
justhpeter
@Borsodi: Tökéletes válasz a kérdésre, sajnos a sok budapesti okos ember erre még nem jött rá.
glorianna
@hemami: bocs, de ezt nagyon túltoltad. Nem tudom, mikor és mennyi ideig voltál, netán éltél a Lajtától nyugatra, de hidd el: a mai német/osztrák/francia/brit (ezekről van közvetlen tapasztalatom) kisemberi lét semmivel sem nyugtalanabb v. hisztérikusabb, mint 8-10-12 éve.
hemami
@Equus: Tessék ??? Nem értem, hogy jön ide Orbán ? Egy szóval sem említettem, pontosan arra utaltam, hogy most nem pártpolitikáról van szó, hanem annál sokkal, de sokkal többről, az egész jövőnkről, de legfőképpen az utódaink életéről, jövőjéről. Nem szeretném, ha a lányainknak, asszonyainknak nem túl sok idő múlva fekete varjakként burkában, nikábban, hidzsábban, stb.- ben kellene járniuk és áttérni a iszlámra, ha egyáltalán élni akarnak. Sajnos ez nagyon is valóságos fenyegetés, nem puszta rémkép. Az iszlám nem a béke vallása, hanem egy erőszakos, hódító ideológia, amely más vallást és szokás -és eszmerendszert a sajátján kívül egyáltalán nem tolerál, ők az igazán rasszisták. Most valóban nem 4 évről van szó, hanem az egész további életünkről és jövőnkről de leginkább az utódaink jövőjéről.
Szókrakész
@glorianna: Hú!!!
Kérlek ne!!!

Legalább egymásnak ne hazudjunk!!!
Villon
@hemami: Pedig annak ellenére, hogy rád nem hat a politikai populáris lozung, elég szépen felmondtad a kötelezőt. De térjünk a tárgyra. Tudtad, hogy Németországot nagy részt éppen török, szláv, arab kezek tették sikeressé, építették újjá? Tudtad, hogy Francia-országban, Britániában, Belgiumban, Hollandiában évszázadok óta élnek muzulmánok, görög-keletiek, hinduk, stb. és egyik országban sem kötelező vallás ezek közül egyik sem, nem kötelező más népek népviselete? - A további életünk nem ezektől van veszélyben. Unokáinké pedig pláne. Nem akarom én sem, hogy menekülni kelljen bárkinek hazájából, (legyen bármi az ok), De sajnos úgy fest a helyzet, hogy saját gyermekeink, unokáink, apáink anyáink menekülnek innen. De menj voksolj, éld ki a demokráciát. Ami igazán fontos, ami igazán számíthat az életedben arról a kedves vezető úgysem fog megkérdezni. Legalább meglesz az illúziód, hogy dönthettél valamiről.
hemami
@glorianna: Szerencsére itt MÉG szabad a vélemény nyilvánítás és a véleményem nem változott arról, hogy most nem pártokról szavazunk, hanem a jóval hosszabb távú jövőnkről , amit én már ( szerencsére ) nem fogok megérni, de meghalni sem tudok nyugodt szívvel azt látván, hogy milyen sors vár a gyermekeimre, unokáimra, a dédunokáimra.
F_Viktor
@Szókrakész: Írod:
"Legalább egymásnak ne hazudjunk!!!"

Akkor kíváncsian várom a te tapasztalataidat, mert én is hasonlókat látok, mint @glorianna: !
Perwool
@hemami: A gyermekeink unokáink jövőjével az a szarházi játszik, aki felesleges dolgokra költ el sok milliárd forintot.Ha a nemek győznek egy érvényes népszavazáson, akkor az lesz a belemagyarázás a szavazatokba, hogy mi nem ilyen Európát akartunk, távolodunk az EU-tól egy orosz-török szövetségi rendszer felé. Érvényes, és győznek a kormány által ajánlott nemek.A migránsok kívül maradnak" - miért is?
Mert nem Brüsszel, hanem Orbán dönt a bevándorlásról?
Az EU-ban hazánkat a miniszterelnök képviseli aki már többször ismertette az ország álláspontját.Az EU-t pedig semmire nem kötelezi a népszavazás.Nem a bevándorlók betelepítése ellen szavazunk, csak arról, hogy ezt ki dönthesse el!Majd Orbán eldönti, ki jöhet - az, aki fizet... Akkor minek szavaztunk 2014-ben? Teljes felhatalmazást kapott a kormányzópárt 4 évre. Minden eszköze megvan, hogy a belátása szerint cselekedjen. Minek is kell Juliska nénit megkérdezni? Azt sem tudják miről van szó, tipikus népbutítás: hívószó: migráns, válasz: nem. Az okt 2. népszavazási kérdés nem erről szól!! (Gondolom Te is olvastad már)A kérdés arról szól, hogy a választási ciklus félidejében az állampolgárok megerősíti-e az országgyűlés legitimitását, hogy az a magyar nép nevében, a népszavazási eredmény birtokában szabadon döntsön.Amennyiben a népszavazás sikeres lesz, akár dönthet úgy is, hogy megszavazza a kvótát, arra való hivatkozással, hogy a kötelező betelepítési kvóta elutasítása olyan hatalmas anyagi megterhelést jelentene az országnak, amit a költségvetés nem bírna ki. Te elhiszed, hogy Orbán meg véd a dzsihádtól?
Akarja-e, hogy a kormány kizsebelje önt, a kormány hozzájárulása nélkül?
Tessék! Demokrácia van, szavazhatsz! :)))
glorianna
@Szókrakész: Csak a saját tapasztalatomat mondom :) Nem turistaként járok arrafelé.
glorianna
@hemami: A gyermekek, unokák, dédunokák jövőjét a közoktatás, az egészségügyi ellátás, a normális hétköznapi élet határozza meg, és nem egy értelmetlen kérdésre adandó hisztérikus válasz.
Perwool
@F_Viktor: @glorianna: Én sem hallottam még róla, hogy tömegesen menekülnének haza a magyarok, mert rettegnek a menekültektől.
Borsodi
@Perwool: Frappánsan leírtad ha mások csak fele annyira látnának tisztán mint te, nem lenne ennyi mocsok az országban,te nem is lehetnél fideszes.Én nem vagyok marionettbábu, nem megyek el szavazni az biztos.
vadsanca
Már nagyon elegem van ebből a referendum kampányból! Ez értelmetlen kampány, kidobott pénzzel. Így lehetősége nyílt bizonyos embereknek nagyobb vagyonra szert tenni. Valójában kinek is lenne jó akárhogy is szavaznánk? Ami késik az nem siet, vagy már nincs messze! Teljesen mindegy, hogy mi lesz az eredmény, a lényeg nem fog változni. Most, vagy később!
gulyasgyula
@Perwool: ..Induljunk ki abból hogy az átlag ember nem olvas a sorok között és nem-mel szavaz ..Ez miért erősitené meg Orbánt 2018-ban ..??? Nyakatekert magyarázat ..Az ellenzék így akar támogatókat szerezni ??
Perwool
@Borsodi: Én egy percig sem vitatom, hogy nincs migráns ügy. Van! De ez a népszavazás nem fogja megoldani, mert ez nem erről szó. A migráns ügyet nem fogja megoldani Orbán. Aki ezt hiszi az buta!Látszatintézkedések helyett el kéne menni mondjuk 250 ezer katonával és kinyírni egy hét alatt az IS-t! Meg szűnne a terrorhullám, lehetne haza pakolni az eddigieket!
Villon
@Perwool: Erről tényleg lenne értelme népSavazást tartani.
hemami
@Villon: Legjobb tudomásom szerint nincs még egy olyan más fanatikus vallás, mint az iszlám, amely nyíltan hirdetné , hogy ki akarja irtani a keresztényeket, mert annyira gyűlöli őket, mivel nem az ő Allahjukat követik. Borzalmas tettekre képesek. Nem régen láttam egy videót, ahol egy 8-10 éves kisfiút fejeztek le Allahu akbart kiáltozva. Az okát el sem tudom képzelni, mivel valami általam ismeretlen nyelven karattyoltak és nem volt hozzá magyarázat. Valami életlen szerszámmal nyiszálták a nyakát és amikor a hóhér nagy nehezen levágta a fejét a hajánál fogva felmutatta és a közönség örömujjongásban tört ki. Utána aludni sem tudtam, féltem, hogy rémálmaim lesznek.Azt kérdeztem, hogy milyen Isten az, akinek a nevében ezt teszik ? De láttam képeken elevenen elégetett keresztényeket szénné égve. Emberek azok egyáltalán, akik ilyet tesznek ? És mindezt a vallási fanatizmusuk miatt, mert ez az okozója minden bajnak. Az pedig, hogy a terroristák rég óta Európában élő európai állampolgárok voltak ( és valószínűleg lesznek is ) pontosan azt bizonyítja , hogy még több generáció múlva sem képesek, nem is akarnak beilleszkedni. Ebben a kérdésben egy kicsit sem tud érdekelni semmiféle gazdasági szempont, mert nem minden a pénz, vannak sokkal, de sokkal fontosabb dolgok az életben. Az tény, hogy sokkal szívesebben szavaznék az EU- ból való kilépésünkről, pedig anno én is megszavaztam a belépésünket, de sajnos az átlagembereknek egy kicsivel sem lett jobb az élete azóta, kivételt képeznek a kisebbségben lévő haszonélvezők. Akkor nem ilyen Unióba léptünk be. Az is igaz, hogy a legtöbbünk az országgyűlés hozzájárulásával együtt SEM ! szeretné a muszlimok betelepítését, de a kérdést nem áll módomban megváltoztatni. Ez mégsem jelenti azt, hogy akkor most önként, dalolva kellene a fejünket a hurokba dugni öngyilkos módra. Ép eszű ember ilyet nem tesz, aki egy kicsit is a szívén viseli az utódaink sorsát. Örülnék, ha néhány év múlva nekik az lenne a legnagyobb gondjuk, hogy esetleg nem...
Perwool
@gulyasgyula: Sehol nem írtam 2018-at. Okt.2-án birka számolás lesz. Az eredmény után akár előrehozott választás is lehet. 2016 írunk, az EU-s pénzek 2020-ig jönnek. 2020 után nem lesz eklézsia, nem lesz értelme a maffiának tovább az országban maradni.Fogja a pereputtyát elindul a haldokló nyugatra. A meghalt Magyarországot a giga hitel fejébe átpasszolja a ruszkiknak.A migráns szavazással nem csak a nyáját tudja az akolba csalogatni. Egy esetleges előrehozott választással 4 évig (amíg az EU tejel)gazdagodhatnak. Most a migránsal való ijesztgetéssel, a félelem keltéssel sok barit be tud terelni az akolba.
Nyakatekert magyarázat? Mit nem értesz?
Ja, és nem vagyok egyetlen párt szimpatizánsa, utálom mindet mint az idegen xart!
hemami
@hemami: folytatás: , hogy esetleg nem utazhatnak útlevél és vízum nélkül bárhová. Ezt még túl lehet élni, de az iszlám kalifátust nem biztos .
Borsodi
@Perwool: Nem is akarja és nem is tudja megoldani,ez már régen nem migráns ügy, itt az emberek kiirtásáról van szó.Kellett nekünk roma miniszter megkaptuk !A deviza hiteleseket is megvezette,most meg az országot fogja.
Perwool
@Villon: + olimpia, Paks2... ami a gyermekeink, unokáink jövőjét befolyásolja!
F_Viktor
@gulyasgyula: Írod:
"Ez miért erősitené meg Orbánt 2018-ban ..???"

Ezzel a népszavazással méri fel orbán, mekkora támogatottsága lenne ha kilépne az EU-ból. Mert tisztában van vele, nem lesz örökké nyitva az EU-s pénzcsap.
A pozsonyi csúcs után kiderült, hogy a V4-ek többi három tagállama kihátrált orbán mellől (Lengyelországban tízezrek tüntettek a kormány ellen, hogy nem kérnek Putyin, Erdogan, orbán politikájából!), így egyedül putyin marad számára.
F_Viktor
@hemami: Írod:
"Legjobb tudomásom szerint nincs még egy olyan más fanatikus vallás, mint az iszlám, amely nyíltan hirdetné , hogy ki akarja irtani a keresztényeket, mert annyira gyűlöli őket, mivel nem az ő Allahjukat követik."

Sajnálattal közlöm, a "legjobb tudomásod" közel sincs a valósághoz!
Viszont ha nem akarsz hamis félelemben élni, az iszlámmal, mint vallással kapcsolatos kérdéseidre feleletet szeretnél kapni, akkor ajánlom figyelmedbe a Magyar Iszlám Közösség rendezvényét:
- ISIS, a társadalom betegsége,
- Iszlám és terrorizmus,
- Menekültügy,
- Saría,
- Kérdések, válaszok.

A rendezvény nyilvános, mindenkit szeretettel várnak.
1135 Budapest, Róbert Károly Krt. 104.
2016.10.01. 17:00
krumpli
@Perwool: Aki már itt van soha nem fogod hazapakolni. Csak annyit mond pl : hogy homoszekszuális... és még ezeregy furfangra ki vannak tanítva, főleg hogy a felét nem is találják, a másik fele meg nem az akinek mondja magát... :-)
Perwool
@F_Viktor: Keresztény kormányunk ugyan nem lefejez, hanem hanem lebetonoz, vagy osztrák nyugdíjassal elgázol, méreggel gyilkol meg, elveszi a jól menő vállalkozásod, vagy Zoltai Gusztáv fideszes munkásőrrel felakaszt, miután sósavat öntött a pofádba és átestél egy vak komondoron, vagy hasba rúg mint a drogos állat Habony...
Egyébként én úgy gondolom, nem a vallás miatt válik valaki szar emberré, hanem a nevelés miatt.
gulyasgyula
@F_Viktor: ..Ezt semmi nem bizonyítja de az igaz hogy az EU pénzcsapot elzárják de nem csak a Magyarok elől ,sőt attól tartok külön adó is lesz és nem 2020-ban hanem előbb a népszavazástól függetlenül ..A bevándorlók ,esznek ,isznak, laknak stb és ezt a lakosság fogja megfizetni ..Olvassátok a Világgazdaságot ott van mit a sorok között olvasni ..Hány hatalmas hajó áll a tengeren amit nem raknak ki .Mennyi pénzük van a Soros mögött állóknak amit nincs mibe befektetni ??? Kik állnak az ember csempészek mögött , Ne csak a Magyar politikusokat olvasátok , halgasátok ...Majd rá jöttök miért nem állítja meg a Görög-Török partokon senki a bevándolókat ..Ebben az ügyben nem lesz nyertes ...Amit itt a többség ír közelébe se jár az igazságnak ..
F_Viktor
@krumpli: Írod:
"Aki már itt van soha nem fogod hazapakolni."

Lánccal sem tudnád Magyarországon tartani őket, mikor szabadon mozoghatnak az EU területén :-)
A 16 ezer, rajtad keresztül rogánékat patronáló, orbán által betelepített gazdasági (és a helyi hatóság elől) menekült közül mennyi van jelenleg életvitelszerűen Magyarországon?
Tekla
@Villon: Ez még nem elég indok arra,hogy az országunkat odadobjuk a vadaknak, csak azért , hogy ov -vel ki legyen cseszve.
Ezt csak szellemileg korlátolt az orruknál tovább látni nem képes emberek képesek.
Vagy nem érti , hogy 50 milla muzulmán mit fog művelni itt .
Ki miből gondolja , hogy nem akarja, nem tudja, már lezsírozva ? Mennyit ad a bösszme a soros pénzből ezeknek az idióta vészmadaraknak. Hát pont egy erős felhatalmazás kell ov -nak az eu adminisztráció ellen !
Ezek az emberek nem tudnak olvasni, hogy mi lesz a papira írva? Nem arról szavazunk amit a DK gondol, meg ki ki bele magyaráz,hanem arról ami írva vagyon . Hogy jön ide előrehozott választás , meg eu kilépés meg ilyen barombele magyarázás. Ja és nem Fideszes vagyok én sem szeretem Viktort , de a gyerekeinket megerőszakoló , a szüleink torkát átvágókat , az iskolákat templomokat robbantókat és sofőröket agyon verőket , még kevésbé szeretném. szomszédnakl.
F_Viktor
@Perwool: Halkan egy robbantással is kiegészíteném nagyszerű összefoglalódat :-)

Írod:
"Egyébként én úgy gondolom, nem a vallás miatt válik valaki szar emberré, hanem a nevelés miatt."

Igen, egészséges ember csak a vallás miatt tényleg nem válik szar emberré...
gulyasgyula
@F_Viktor: ..Ennek semmi köze Orbánhoz ..A világ még mindig váltságba van ..Aki elolvassa a világgazdasági problémákat az megérti mi a sorsa európának ..Lesz itt még sírás -rívás ..Most egy nagy Európai szinházi előadáson vagyunk ...De ez nem vígjáték lesz ..
krumpli
@F_Viktor: Európára van értve. És le lehetne szállni már arról hogy én Qrbán párti vagyok.
Szebb jövőt !
F_Viktor
@gulyasgyula: Írod:
".A bevándorlók ,esznek ,isznak, laknak stb és ezt a lakosság fogja megfizetni"

Nézd meg, már Németországban sem üdülhetnek a menekültek, ideiglenes letelepedési engedélyt kapnak csak a politikai menekült státusszal, nyelvtanulásra, munkára kötelezik őket.
Ez nálunk is így van.

Írod:
"Mennyi pénzük van a Soros mögött állóknak amit nincs mibe befektetni ???"

Nem tudom :-)
De te majd ellárulod, hogy mennyi pénzük van, kik állnak Soros mögött, s csinálsz egy Excel táblázatot, hogy 1,2 millió menekült finanszírozására mennyit költenek, s hogyan, mikor, milyen módon fognak ebből profitot kihozni. :-)

Írod:
"Kik állnak az ember csempészek mögött..."

Szeged-Ásotthalom vonalon rengeteg embercsempésszel találkoztam, azok biz'a saját szakállukra dolgoztak.

Írod:
"Ebben az ügyben nem lesz nyertes"

Abban egyet értünk, hogy van menekült kérdés. Amit nem lehetetlen megoldani, lehet kezelni.
Én sem támogatom, hogy 100 ezerszám települjenek le Magyarországon, mert a magyar nem olyan befogadó, mint a nyugati államok.
De nem mondanám, hogy nyertes nem lesz, mert nyerni fognak a menekültek, nyerni fog több ország gazdasága.
Majd nyerni fog a magyar munkavállaló is, mert 5-10 év múlva ha az ország talpon akar maradni, akkor bizony otthon kell valahogy tartani a Zembereket, ami csak a teljes határzárral lehetséges, vagy megfelelő bérekkel oldható meg.
Vagyis a tét, EU-n kívül, vagy EU-n belül marad-e az ország.
F_Viktor
@gulyasgyula: Írod:
"A világ még mindig váltságba van ..Aki elolvassa a világgazdasági problémákat az megérti mi a sorsa európának .."

A nyomorban ezt elő lehet adni, vannak akik el is hiszik.
Ahol három fokkal magasabb az életszínvonal, ott jót mosolyognak ezen, ugyanis az 50-es évektől ugyanezt a szöveget kántálták a magyar politikusok a köztudatba. S már 70 éve láss csodát, Európa még mindig jól érzi magát, s csak mosolyog a megvezetett magyarokon.
F_Viktor
@krumpli: Írod:
"Európára van értve"

Jaaa...
Európában elférnek, van munkájuk, most az, hogy 50, vagy 52 millió muszlim él majd Európában, az nem számottevő különbség.
Ahogyan eddig is nagyítóval kellett keresni Németországban echte németet gyárakban, nem lesz változás.
De hasonlókat látok Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában.

Írod:
"És le lehetne szállni már arról hogy én Qrbán párti vagyok."

A "rajtad keresztül rogánékat patronáló" azt jelentené, hogy te, mint Magyarországon adózó fizeted majd vissza annak a 16 ezer betelepített gazdasági menekültnek az államkötvényét kamatostul, amiből a rogán-habony tengely dőzsöl!
sziha
Bokrosnak koszonheti a fideSS, hogy '99-ben verhette a mellet... (akkor jott a csomag csucspontja, ugye...) Az a csomag is ugy kellett, mint szuzlanynak a smirglis vibrator, de nem a nepen mulott, hogy mi jon... Modszervaltas volt csak, az a baj. Az osszes tetu, aki a nep penzebol el regen ugyanott kezdte...
hemami
@Perwool: Utolsó mondatával teljesen egyetértek, én sem szimpatizálok egyetlen párttal sem és utálom a politikusokat. Ugyanakkor fenntartom a véleményemet, hogy most nem pártpolitikáról van szó . A muszlimokat mindenek felett nagyon veszélyes betolakodóknak tartom és nem ok nélkül . A kínaiakkal pl. nincs semmi bajunk, ők szinte észrevehetetlenek. Dolgoznak, kereskednek. Szinte csak akkor látom őket, ha bemegyek egy kínai üzletbe, ahol rendes, udvarias kiszolgálásban van részem. Sokan közülük anyanyelvi szinten beszélik a nyelvünket és nem akarják ránk kényszeríteni a vallásukat, a szokásaikat. Ők valóban be tudtak illeszkedni. Kizárólag a muszlim vallás minden bajnak az okozója. Ilyen nincs még egy a világon, amely másokat ki akarna irtani és ahol többségben vannak, ott meg is teszik. Ahhoz pedig , hogy többségben legyenek, a szaporodási rátájuk miatt nem kell túl sokáig várni.
Szókrakész
@sziha: "Bokrosnak koszonheti a fideSS, hogy '99-ben verhette a mellet."

Nem!

Azt nekünk köszönhette.
Az a mi pénzünk volt.
A más farkával csalán esete mindkét oldalon.
hemami
@Perwool: Én is úgy gondolom, hogy a nevelés számít, csakhogy a muszlimoknál születésüktől kezdve azt a nevelést sulykolják beléjük, amit a borzalmas vallásuk tanít. Láttam olyan videót is, ahol olyan ötévesforma kisfiúkat tanítottak gyilkolni, fegyvert adva a kezükbe .Már írtam,hogy a vallásuk mindennek a rákfenéje. Abból őket kigyógyítani nem lehet soha.
Villon
@Tekla: 50 millió ragadozó vadembernek? Fejenként gondolom, minimum 100.000$-t. Ez alig van 30.000.000.- milló forint fejenként. Az annyi mint 10 embernek 300.000.000.- 100 embernek 3 milliárd, 1.000.- embernek 30 milliárd, 10.000 embernek 300 milliárd, 100.000 embernek 3.000 milliárd, 1.000.000 embernek 30.000.000 milliárd ( ez hazánk majdnem egy éves költségvetése) lefordítva az Orbán vagyon harmincszorosa. 10 millió embernél ez a szám háromszázezer milliárd forint, tehát a vége, egymillió-ötszázezer milliárd forint. De gondolom, ezt te már régen kiszámoltad. Ez a Gyurcsány nagy gazember, hogy hazánk több-száz-éves költségvetését ellopta hat év alatt.
Villon
@hemami: Köszönöm válaszod! Nézz meg pár dokumentumfilmet a második világháborúról, olvass többet a keresztes hadjáratokról és talán rájössz, hogy nem a vallásokban van a baj. a bajt emberek okozzák, mégpedig azzal, hogy vannak akik képesek fanatizálni. A fanatizálók alól nem kivétel sem Gyurcsány, sem Orbán, sem Lenin, sem Hitler, sem Bin Laden. Az üldözöttet összemosni az üldözővel, gyűlölni az üldözöttet, mert üldözőik vannak, az pedig több mint butaság. De a fanatizálók azért sikeresek, mert az ismeretlent démonizálják.
hemami
@F_Viktor: A rendezvényükre biztosan nem fogok elmenni, erre számtalan okom van, ami nem tartozik ide. De elég sokat olvastam a vallásukról, a Koránról , a prófétájukról, a Szunáról, sajnos most nem találom meg az ide vonatkozó linket, pedig érdemes lenne mindenkinek elolvasni, bár nem valami rövid irat, egy kisebb könyv anyaga és fent van az interneten. Ha megtalálom, pótolom. Ha csak az előszót olvassák el, már az is nagyon sokat mond.
Villon
@Tekla: Az, hogy a DK mit gondol, végképp nem érdekel. De azok a gonosz emberek, akiktől tartasz, itt élnek, magyar állampolgárok, az nagyszüleik is azok voltak. Minden harmadik, negyedik napra jut egy gyilkosság Magyarországon. Magyar nőket erőszakolnak meg magyar férfiak, minden napra jut 50, 100 eset. Elképesztő számok. És hogy tudd, ezekről az analfabétákról,: amikor számokat írok le, arab számokat használok, mint ahogy Te is. A jó vagy rossz embert nem a nemzetisége, származása határozza meg. A kollektív ítélkezést pedig joggal bíráljuk mi is, amikor a Benes dektrétumot hozzuk szóba.
Desischado
@Perwool: Pontosan. Ez a lényege ennek a szavazásnak, ezt akarja orbán megtudni, hogy hányan vannak mellette! ahogy írtad: "Okt.2-án birka számolás lesz."
Bokrosnak sajnos igaza van, de Borsodi jól írta, hogyha olyan emberek lennének többségben mint te, vagy például ő, F Viktor, Karma, és még sorolhatnám, akkor orbánra már régen rárohadt volna a lakat, de legalábbis sehol sem lenne.
A tervük pedig pontosan az, amit leírtál. 2020-ig van Uniós pénz, utána ezek eltűnnek, mi meg itt maradunk a pokolban, vagy a másik verzió, hogy orbán Észak Koreát csinál, és uralkodik rajtunk, mint kim dzsong un. Ha hagyjuk!
kisrigó
@Perwool: Nagyon jól összefoglaltad a helyzetet, szerintem is mindenben igazad van! A drága propaganda azt titkolja el, hogy ki döntsön a menekültekről. Majd jöhet az, aki fizet. Na ez a kiárusítás elfogadható? Eladják a lehetőséget, hogy szabadon mehessenek bármerre az Eu-ban. Erről nem tájékoztatják Juliska nénit! Az unokák és a saját jövőnk: oktatás, egészségügy, gazdaság. No erről kellene beszélni! (nem hazudozni!)
krumpli
@Desischado: Menjetek ki az utcára ha mást akartok és valami tetszik ! Ne itt játszátok az agyatokat !
Ja, ahhoz kevesen, és senkik vagytok... :P
krumpli
@krumpli: ' valami nem '
Szebb jövőt !
Perwool
@hemami: "Julis néni" bravó! Nyomod a Fidesz mantrát!Nevetséges, hiszed, hogy ezzel népszavazással, Orbán harcosod meg véd a dzsihádtól!
Nem érzel ellentmondás aközött, hogy a kormány "nem" választ vár a szavazóktól, ugyanakkor meg migránsok betelepítésével fenyeget?
Rossz hírem van. Már itt vannak pár évtizede. És nem is kevesen. Nagyjából 40-50 millióan.
Csak fényességes országunk valamiért nem bír akkor vonzerővel, hogy közülük érzékelhető számúan itt akarnának élni.
Perwool
@kisrigó: Látod itt is itt van Julis néni! Hiszi, hogy "Istene" megvédi a dzsihádtól!
1magyar
A kormánynak sikertelen szavazás esetén kutyakötelessége az ilyen migránsdédelgetők mellé, esetlegesen lakásának megosztásával közvetlenül odatelepíteni a betelepítendő migránsokat.
Azoknak adják oda őket akik akarják és nem mennek el szavazni.Adják ők a lakásaikat, vagyonukat ne a becsületesen dolgozó állampolgárokat büntessék.
Merkel ha olyan hiteles akar lenni vegyen a házába migránsokat!!!
Ne csak dumáljon!
Bringás
Bokros össze bírt szedni 150- 200 embert. Nos, Bokros és a politikája ennyit ér!
Bayer fórumán 300-an voltak, amit hangos őrjöngéssel megzavart tíz agyalágyult nyugger és nyolc degenerált idióta!
Vegyétek már észre libsi szörnyecskék, hogy senki nem támogat benneteket! Nem tömeg vagytok, hanem egy idióta, erőszakos kisebbség! Nehogy már a többségre erőltessétek az idiotizmust!
Béla333
@Bringás: 08.06-re
Majd október 3-án megbeszéljük, hogy ki és kit támogat, meg hogy ki az erőszakos kisebbség, aki a többségre akarják erőltetni az idiotizmust!
gulyasgyula
@F_Viktor: ..Egyet kérdezek én tőled mivel nem érdekelnek a világgazdasági események azt mond meg honnan van egy szegény Szíriai , Afrikai stb bevándorlónak 600--800 ezer forintnyi dollárja, eurója , 100 ezer forintos okostelefonja , márkás szabadidő ruhája , nagyrésze dohányzik ..miből telik cigire , taxira stb .??.Honnan van a pénzük ha olyan szegények ..??? Igen dolgoznak Német országban vagy 100 de a többi 1.4 milliót ki tartja el és meddig ?? Lehet hogy én már nem érem meg mert az ilyen dolgok nem mennek egyik napról a másikra , én meg elég idős vagyok de lesz itt még cigány világ ..
gulyasgyula
@1magyar: ..Az érvénytelen szavazatú településekkel fogják kezdeni a betelepítéseket mert az könnyű nyilván tartani ..Ez biztos ..Orbán 2018-után vissza vonul és mindeki egye meg amit főzött ..
gulyasgyula
@gulyasgyula: ..LEHET IGENNEL SZAVAZNI TOLNI A BOKROSÉK SEGGE ALÁ A SZÉKET .. HA HATALOMRA JUTNAK JUTALOMBÓL AZ ELŐZŐ KORMÁNYRA HÍVATKOZVA ÚJ ADÓKAT VETNEK KI ..LEGALÁBB MINDENKI MEG KAPJA A JUTALMÁT ..ELŐRE ELVTÁRSAK ...
Aki Én
@Teklácska: 18:33 Amíg azt gondolod, hogy ez a népszavazás valóban a menekültekről szól, amíg azt gondolod, hogy a mi népszavazásunk megállítja a menekült áradatot Európa felé, addig nagyon tévúton jársz.
Te is írod, hogy nem hozzánk, hanem a szomszédba mennek. Ha Európát ellepik, szerinted mi kimaradhatunk belőle? Ha hozzánk nem is jönnek ( nem is akarnak), szerinted nem fogjuk megérezni?
Ha Európa eliszlámosodásától félünk, akkor milyen megoldás erre a mi népszavazásunk?
Épeszű ember nem akar idegeneket tízezrével, de épeszű ember nem is hiszi, hogy ez megállítja a folyamatot. Hiszen ez nem is erről szól.
Te tényleg azt hiszed, hogy ha győznek a nemek, akkor megáll a bevándorlás?
És most még tedd mellé a saját zsebre beengedett 18.000 idegent (százmilliárdokról beszélünk) , amiből az országnak már sokmilliárdos kára van csak.
Perwool
@gulyasgyula: Nem érzel ellentmondás aközött, hogy a kormány "nem" választ vár a szavazóktól, ugyanakkor meg migránsok betelepítésével fenyeget?
Ez a demokrácia? köteleznek szavazni ellenkező esetben, megtorolják! Diktatórikus balkáni őskor!
Eriksson
Nem lehet feltalálni egyetlen olyan résztvevőt sem, aki hasonlítana O.V-re. Akkor kinek is olvasott be az ország bankár zsenije?
F_Viktor
@gulyasgyula: Azért kíváncsi lennék, a Sorossal kapcsolatos kérdésemre, mert ha kicsit utána számolnál, akkor látnád mekkora hülyeség orbán állítása.

Írod:
"...azt mond meg honnan van egy szegény Szíriai , Afrikai stb bevándorlónak 600--800 ezer forintnyi dollárja, eurója , 100 ezer forintos okostelefonja , márkás szabadidő ruhája..."

Látod, nem ismered Szíriát, ezért hiszel a magyar szélsőjobbnak!
Szíriában nem csak kecskepásztorok élnek, a 2011-es polgárháború előtt a szír GDP 45 milliárd USD volt.
5,94 millió hektár alkalmas földművelésre, Szíriában 225 gáttal rendelkezik. A mezőgazdaság a GDP 28 százalékát adta.
Területe kőolajban, foszfátban, mangán- és vasércben, valamint kősóban gazdag.
A szír gazdaság három legfontosabb ágazata az ipar és az olajtermelés (a GDP 25 százaléka jött innen), a mezőgazdaság és a turizmus (12 százalék) volt.

2011-ben 378 ezer hordó olajat termeltek naponta, tavaly csak napi 10 ezret!

6 éves kortól kötelező volt az oktatás, pl. a tankönyveket ingyen biztosította az állam!

Tehát jól élhető ország volt, az emberek nem szenvedtek semmiben hiányt.
Voltam olyan házban (mechanikusunkéban), ahol több volt a márvány, mint egy Tescoban.

Tehát ezek a menekültek, a jómódban élők célozzák meg Európát, az eleve szegények, akiknek vagyonát ellopták, megsemmisítették a polgárháborúban, azok akik Jordániában, Törökországban szenvednek zsúfolt menekülttáborokban. Ők vannak 5-5,5 millióan, habár velük ijesztget a fityesz, éppen a nincstelenségük miatt esélyük nincs eljutni Európába.

Írod:
"Igen dolgoznak Német országban vagy 100 de a többi 1.4 milliót ki tartja el és meddig ??"

Ez is nettó hülyeség...
Látogass el pl. Sindelfingenbe a Mercedeshez, CSAK ott láthatsz 3-400 iszlám vallású dolgozót. Zárójelben, a többi lengyel, ukrán, magyar, szerb, horvát...

De nézz be egy szupermarketbe, ott is szorgosan dolgozó muzulmán nőkbe botlasz.
Németet viszont elvétve látsz majd...

Írod:
"Lehet hogy én már nem érem meg mert az...
F_Viktor
@gulyasgyula: Folyt...

Írod:
"Lehet hogy én már nem érem meg mert az ilyen dolgok nem mennek egyik napról a másikra ..."

Ezt is cáfolnám, az integráció gyors folyamat. Főleg a gyerekeknél, fiataloknál.
7 éves fiam egy év alatt úgy megtanult dánul, hogy nem venni észre, hogy most tanulja. Ennyit tesz a környezet. Én 1/3-át nem tudom amit ő.

Írod:
"...én meg elég idős vagyok de lesz itt még cigány világ ."

Ilyet hallottam már 20 éve is, s mégsem... :-)
glorianna
@F_Viktor: Attól tartok, nem sikerül még csak elgondolkodtatni sem azokat, akiknek a világképe már beszűkült a kormányzati riogatás és a saját tapasztalat hiánya miatt. Nem lehet mindenkit 1-2 évre világjárásra kényszeríteni :( Vagy 150-200 évvel ezelőtt (és korábban) nem lehetett a segédből mester, míg nem "falcolt" 3 évig a világban, most sem ártana kis körülnézésre biztatni a népet.
krumpli
Ha nem mentek el szavazni, másnap már visznek el a Rendőrök mert a névjegyzékből tudni fogják ki nem volt, és az ellenforradalmár !!! A békés rend megdöntésére törekszik !!! Ezt suttogják zsaru ismerőseim.
F_Viktor
@glorianna: Igazad van, de én már azzal is boldog lennék, ha a Zemberek picit használnák a józan eszüket, mert akkor nem vennék be pl. a kormány "Sorosozásait". De ez csak álom részemről, ezt tudják orbánék is, azért jönnek elő vadnál vadabb (egyre hihetetlenebb) hazugságokkal.
glorianna
@krumpli: hihi... és van, aki ezt el is hiszi? :O
krumpli
@glorianna: Az itteni állandó rettegők biztos ! :-)
glorianna
@F_Viktor: Pedig csak annyit kellene észrevenniük, hogy a kerítés előtt meredező óriásplakát árából egy hónapig jól tarthatná a családját - annak legalább lenne valami értelme, nem úgy, mint a mingráncsozásnak.
F_Viktor
@krumpli: Írod:
"Ha nem mentek el szavazni, másnap már visznek el a Rendőrök ..."

Szibériába mindig is vágytam :-)
F_Viktor
@glorianna: Írod:
"Pedig csak annyit kellene észrevenniük, hogy a kerítés előtt meredező óriásplakát árából egy hónapig jól tarthatná a családját..."

Nekik a 10 milliárd forint semmit nem jelent, fogalmuk nincs mekkora összegről beszélünk.
A 2014-es választások előtt megpróbáltam a(z ellopott) milliárdos összegeket kézzelfoghatóbbá tenni, pl. házakra, lakótelepekre számoltam át nekik, de így is csak pislogtak, mintha a magába visszaforduló U-dimenzióról beszéltem volna.
gulyasgyula
@Borsodi: ..Ha ló nincs szamár is jó ..Csak dolgozni ne keljen , legyen enni , inni, fűtés , internet ez kell a bevándorlóknak ..Na ezt majd biztosítja a fidesz ..Az igen szavazók meg had gondolkozzanak életük végéig hogy Ők jól kitoltak Orbánnal ...
gulyasgyula
@F_Viktor: ..Elismerem hogy ezeket a gazdasági számokat nem tudtam de akkor itt az újabb kérdés miért hagyják ott ezt a lehetőséget egy cseléd életformáért ?? mert Német országban Ők és a gyerekeik cselédek lesznek ..Miért nem harcolnak azért ami az övéké ..??? ..Akik évek óta itt vannak köztünk azokat nem hasonlíthatod össze a tavalyi csordával ..Valami nem kerek itt ..Amiről mind a két oldal hallgat ...Biztos ami biztos én NEMMEL szavazok , fizetni úgy is fizetünk de talán egy kicsit nyugottabban élhetünk ..
gulyasgyula
@F_Viktor: ..SZERINTEM AZ ORSZÁG EGY RÉSZE MOST IS MEG VAN VEZETVE CSAK NEM AKARJA ÉSZRE VENNI ..MOST PRÓBÁLJÁK BOKROSÉK A BÁRSONYSZÉKET ELFOGLALNI ..
gulyasgyula
@Borsodi: ...Ugye az MSZP-ről van szó mert a deviza hitelt Megyesi vezette be ..Sok mindent Orbán rovására lehet írni de ezt nem ..Az MSZP takarította volna el A SAJÁT SZARÁT ..
glorianna
@gulyasgyula: tudtommal 2001-ben nem Medgyesi volt a min.elnök és az MSZP nem volt kormányon.
mkogy.jogtar.hu/?page=show&docid=a0100093.TV
gulyasgyula
@glorianna: Néz meg ki vezette be a Svájci frank alapu hitelt .és mikor ???
glorianna
@gulyasgyula: szerinted miért linkeltem a vonatkozó tv. szövegét? 2001 december 17, az akkori parlament. Ez van :s
Borsodi
@gulyasgyula: Én úgy tudom Gyurcsány Medgyesi vezette be a deviza hitelt, talán Orbán 2010 -ben le állította meg igérték a megoldást,jött a hitegetés forintosítás és újabb át verés .Lengyelországban megoldotta a kormány mert tudták,hogy be lettek csapva az emberek.Most minket újra becsaptak,és még nincs vége.Egy életen keresztül fizetni fogjuk,még jó,hogy ez nem uzsora kamat!
www.youtube.com/watch?v=J7XsuGfshhk
aremy
@hemami: a mi jövőnket elvitte az ovi cica.
gulyasgyula
@glorianna: ..Létezett már 2001-ben is de csak vállalati és deviza ügyleteknél ..A lakossági hitel támogatása túl sokba került emiatt 2004-ben a Megyesiék vezeték be a lakosság körében ..A lakossági hitel bevezetésért ne Orbánt hibáztasd ..A megszüntetésre meg nem volt pénze //devizája // az országnak ..
gulyasgyula
@Borsodi: ..Nagyon jól tudod ...Az országnak nem volt 2010-ben annyi devizája amiből át lehetett volna váltani és csak ezt is a lakossággal lehetett volna megfizettetni ami megint nem lett volna jó ..Ezért van még mindig ott a téma ahol van ..
hemami
@Perwool: Eltalálta " szarva közt a tőgyit ".Valóban Julis néni vagyok, bár születésemtől kezdve ( és az meglehetősen régen volt) a Julikára hallgatok, édesanyám volt a Juliska, így lettem én Julika, hogy tudni lehessen kiről is van szó. De ez tulajdonképpen mellékes is.@Perwool: Már többször leírtam, hogy nem vagyok Fidesz párti, ugyanakkor ebben a kérdésben kivételesen igazat adok nekik .Azt is leírtam már többször, hogy az országgyűlés hozzájárulásával SEM ! szeretném sokadmagammal együtt a muszlimok betelepítését és a letelepedési kötvénnyel sem értek egyet, de sajnos nem áll módomban a kérdés megváltoztatása. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kevés lehetőséggel sem kellene élnem, élnünk, ami még megadatott, hogy kifejezzük ellenérzéseinket és tiltakozásunkat Európa és főleg országunk iszlamizálása ellen. Aki akart, az tájékozódhatott millió fórumon, hogy mi is az eredménye a muszlimok befogadásának. Egyenlő az öngyilkossággal. A továbbiakban nem szeretnék vitába bocsátkozni senkivel, mert legalább annyira kibékíthetetlen az ellentét a felfogásunk között, mint amennyire kibékíthetetlen az ellentét az iszlám és a kereszténység között. A kettő SOHA az életben nem fog összeférni egymással.
hemami
@Villon: A második világháborúról nemcsak olvastam és elég sok filmet is láttam, hanem sajnos " volt szerencsém " személy szerint is átélni, megtapasztalni. Nem voltam a háborúban, hanem a háború volt itt. A saját bőrünkön éreztük és tapasztaltuk eléggé közvetlenül. A házat, ahol akkor laktunk kétszer is érte bombatalálat, hogy mégis megmenekültünk, az csakis annak volt köszönhető, hogy a bomba nem közvetlenül azt a részét érte a háznak, ahol az óvóhely volt, hanem az udvarra esett. Két hatalmas kráter volt a nyoma, amiben egy földszinti része a háznak teljesen megsemmisült. Nem volt nálunk utána se víz, se villany, sem élelmiszer és kis híján éhen haltunk. Nem túlzok ! Isteni csodának tartom, hogy édesanyám ( Isten nyugosztalja ), az akkor néhány hetes öcsémet egyáltalán szoptatni tudta . Nem kívánok soha senkinek hasonló élményeket, pedig tudjuk, hogy egy újabb mostani háború még ennél is sokkal, de sokkal borzalmasabb lenne. Mind ezek után és ennek ellenére fenntartom az álláspontomat, hogy mi nem tartozunk a bevándorlóknak semmiféle elégtétellel, mert nem voltunk soha okozói az ő szenvedéseiknek és nyomorúságuknak. Nekünk nem voltak soha gyarmataink, mi nem zsákmányoltunk ki soha más országok népeit. Minket daraboltak föl, úgy, hogy elvesztettük az országunk 2/3 részét és a megmaradt 1/3-hoz már uram bocsáh' az utólsó vérünkig ragaszkodunk. Nem akarjuk odadobni önként és dalolva az újkori honfoglalóknak. Ráadásul annak tudatában, hogy a gazdag arab országok nem hajlandók befogadni a saját fajtájukat. Akkor nekünk mi közünk is van hozzájuk ? A háborúk kirobbantása sem írható a számlánkra. Abból nem nekünk származott és származik semmiféle hasznunk. De mindezeken túl most már egyáltalán nem csupán a pénzről és gazdasági érdekekről van szó, hanem a puszta megmaradásunkról és az utódaink életéről és jövőjéről. Számomra felfoghatatlan, hogy ezt hogy nem érti mindenki ?
hemami
@Aki Én: Javasoljon egy jobb és elfogadhatóbb megoldást a válság kezelésére ! A szavazás valóban nem oldja meg a problémát, de akkor azt kellene tenni, hogy önként és dalolva a hurokba dugjuk a fejünket és feltesszük a kezünket, megadva magunkat ? Így legalább kinyílváníthatjuk , hogy nem kérünk az erőszakos honfoglalásból és Európa és hazánk iszlamizálásából, mert az részünkről maga lenne az öngyilkosság.
Villon
@hemami: Senki nem állítja, hogy tartozásunk lenne. A "fajtájukról" pedig olvasson többet, de legalább valamit. Az arabok sokszínűek, nem egyfélék, mint ahogy az európaiak sem, sőt mi magyarok sem. Számomra pedig felfogható, hogy miként manipulálja ez a kormánypropaganda Önt, sokadmagával. Semmi tétje nincs ennek a szavazásnak abban az értelemben, amiről a kérdés szól. Egy ellenséges népvándorlást nem is lenne képes hazánk önállóan megállítani, csak szövetségeseinkkel együtt. Ezekbe a szövetségesekbe éppen most próbál belerúgni sokadszorra ez a kormány. Nem kívánom azt az időt, amikor már nem lesznek szövetségeseink. Ennek következménye egy újabb Trianon, hazánk végső felszámolása. Sajnos, pont ebbe sz irányba tereli országunkat a mostani kormány, a haza védelmezőjének kikiáltva magát. Ilyen védelmezőnk volt már történelmünk során.
Villon
@gulyasgyula: Nézz utána. Az Orbán kormány alatt lett bevezetve a lakossági deviza alapú hitelnyújtás. A vállalkozási ügyleteknél már 92-ben is alkalmaztam deviza ügyleteket. Tehát az stimmel.
Villon
@gulyasgyula: Nem emlékszel? " NEM VEHETED EL A MUNKÁNKAT! " Akkor, (ez nem régen volt) azon háborodtál fel, hogy elveszik a munkánkat, majd olcsóbban vállalnak, mint akik itt élnek. Ne köpd szembe magad. Bár neked már mindegy. Pont az ilyenekre, mint Te vagy építheti rabló birodalmát a kedves vezető. Bármit állít, tapsolsz hozzá, kiállsz mellette. Holnap akár ennek az ellenkezője mellet.
Aki Én
@hemami: 23:54 Semmit nem nyilváníthatunk ki, ezt kellene már megérteni végre. Önként és dalolva akkor dugjuk hurokba a fejünket, ha orbán érdekeinek megfelelően szavazunk. Ez a népSavazás nem állítja meg Európa ,,erőszakos elfoglalását és az iszlamizálódást". Épeszű ember egyébként sem kér a tömeges bevándorlásból.
Éppen Ön írta egy másik cikkhez, hogy örül a család a 10 kg ajándék krumplinak. Ez a szomorú és szégyenteljes helyzet is a bevándorlók miatt van? Ellopják a közvagyont és hálálkodunk egy-két morzsának? Nem inkább ezen kellene első körön változtatni?
gulyasgyula
@Aki Én: ..Igen ezen kellene változtatni ,de ha igennel szavazunk a bevándorlókra attól még a szegénység csak romlik ..Na úgy álljunk bosszút Orbánon hogy még ezzel is a saját sorsunkat rontjuk ..Másnap mehetünk a stadionok, az olimpia stb . ellen tüntetni ..
gulyasgyula
@Villon: ..Rosszul tudod mert már 2001-ben bevezették a deviza alapú hitelt a cégeknél ,de a lakosságnak inkább adtak kamattámogatást amit Megyesiék megszüntettek az első 100napos programba ..helyette a lakosságnak is engedélyezték a deviza hitelt ..Az eredményt boritékolni lehetett ..Mindenre emlékszem de nem dugom a fejem a homokba és ahhoz tapsolok ami előre viszi az országot ..A politikusok 26-éve lopnak ..Mi ebben az új ??,Ebben az ellenzéki pártok is partnerek kivétel nélkül ..A bevándorlók meg kolonc lesz így is-úgy is és fizetnünk kell de legalább kevesebbet látunk belőllűk .Te meg tapsolj Bokrosnak kevés jellemtelenebb ember van az országba én már a bőrömön tapasztaltam áldásos tevékenységét az első vállalkozásomba ..
Aki Én
@gulyasgyula: Nem mondtam, hogy szavazzunk igennel. Egyébként szerintem annak sem lenne jelentősége, mert ennek a szavazásnak semmi köze a bevándorláshoz, főleg nem az európai bevándorláshoz. Sokszor mondtam, hogy épeszű ember azt nem pártolhatja.
Annyi veszélye van az igenek győzelmének (ez tökéletesen kizárt), hogy a fidesz azt nem hagyná bosszú nélkül. Egyébként szerintem az érvénytelenségnek is lesz bosszúja.
De valóban, ha tényleg a népakarat számít ezeknek, akkor miért nincs egyéb, társadalmat érintő kérdésekben népszavazás?
Mert népszavazás csak az őket erősítő kérdésekben lehet! Vagyis szarnak a társadalomra.
gulyasgyula
@Aki Én: ..Egyet értünk de a nemmel szavazatól lehet hogy nyugaton is megjön a lakosság kedve a szavazáshoz és Brüsszel , Merkel kénytelen lesz engedni a bevándorlás politikában ..Ai igen és a érvénytelenül szavazó településeket könnyű beazonosítani és láss csodát oda fognak épülni a befogadó táborok ..NEM SZERTNÉK ILYEN TELEÜLÉSEN LAKNI ..Mász ügyben való népszavazást meg az ellenzéki pártoknak kellene keierőltetni , de valamiért semmi ilyet nem tesznek , kényelmesen el éldegélnek a havi 1-2 millió ft-ból amit így is megkapnak munka nélkül ...De most elvárnák hogy a lakosság úgy szavazon ahogy ők szeretnék ..Magyarul a lakosság farkával verik a csalánt ..Ha nyernek a szavazó le van szarva .26-éve ez megy de még sokkan mindig nem ébredtek fel ...
Villon
@gulyasgyula: Nem tudom, hogy miből gondolod, hogy valaha is tapsoltam Bokrosnak, vagy bármelyik politikusnak. Csupán a reagálásodra válaszoltam. Amiben egyetértünk, hogy minden jelenlegi parlamenti politikus, (tisztelet annak az öt-hatnak aki nem) ganaj. Azért azt el-kéne döntened, hogy attól félsz, hogy az üldözöttek a véredet fogják szívni, mert nem akarnak dolgozni és csak a segélyekért jöttek hozzánk, (azzal a körülménnyel ne foglalkozzunk, hogy csak Aleppóban több-százezer halott, millió otthonát vesztett ember kényszerült elhagyni hazáját) vagy a munkánkat veszik el.
Bringás
Bokros kiment a Kossuth térre és felkiáltott: Húúúúúúúúúúúú, de k@rva kevesen vagyunk!
verőce21
Van néhány elég erős ferdítés, ami itt mindig visszatér:
- a kvótákról Magyarország által aláírt egyezmény a háború által üldözöttekről szól! Olyan egyezményt nem írt alá Magyarország, hogy be kell fogadni gazdasági menekülteket.
- nem kap tejhatalmat a Kormány, ha megszavazzuk, hogy csak a Magyar Országgyűlés dönthet csak a kvótákról.
gulyasgyula
@Villon: ..El nézést ha rosszul fejeztem ki magam a "" taps-sal " kapcsolatba nem volt szándékom megsérteni ..Nem félek a bevándorlóktól ,megvetem őket , milyen ember dobja át a gyerekét a kerítésen ezek már nem Szír-rek ..Kalandorok , gazdasági bevándorlók ..Menjenek haza és HARCOLJANAK , DOLGOZZANAK MINT MINT ŰKAPÁINK, DÉDAPÁINK , NAGYAPÁINK ÉS MINT MI IS TETTÜK , TESSZÜK MINDEN NAP ..SZÍRIÁBA IS VAN OLYAN RÉSZ AHOL NYOMA SINCS A HÁBORUNAK ..MENJENEK ODA ..NE LEGYEN IGAZAM DE FOG MÉG EURÓPÁBAN VÉR FOLYNI MIRE A RÉGI ÉLET VISSZA ÁLL,,KI TUD ENNYI EMBERT ELLÁTNI ?? MENNÉL TOVÁBB VÁR BRÜSSZEL A DÖNTÉSSEL ANNÁL TÖBBEN JÖNNEK ..HA EGYÁLTALÁN VALAHA VISSZA ÁLL A RÉGI ÉLET VITEL ..EMIATT KELL A NEM SZAVAZAT...
gulyasgyula
@Bringás: ..VOLTAK VAGY SZÁZAN ??? EZ A GÖRÉNY MEG VOLT ELÉGEDVE ..OLVASD EL A VIKIPÉDIÁN AZ ÉLETÉT ..Már minden volt csak akasztott ember nem , hányszor ajánlotta fel hogy miniszter elnök lesz ..Nem kellett :.Hány pártot alakított .?? Még Ukrajnába is dolgozott ..A lotyó Dávid Ibolyától vett magának egy Eu képviselői állást emiatt többen kiléptek az MDF-ből ..Ez egy görény pedig tanult ember ..
Villon
@gulyasgyula: Aki egy ilyen fórumon megsértődik, annak úgy-köll. Még feltételezni is jogod van bármit, nekem jogom a hibás feltételezést cáfolni. Mindenesetre köszönet ezért a hozzáállásért, sajnos kevés hasonlót lehet olvasni. Valószínű, hogy ezután is lesz nézetkülönbségünk, engem ez nem bánt. - a továbbiakban is kar-ki-kard! - A menekülteket nem kell ellátni, vagy amíg ellátásra szorulnak, az nem kerül túl sokba. De ha mégis, akkor meg-kéne határozni, hogy mennyit ér egy élet, mennyit adnék azért, (ha engem üldöznének)hogy nekem nyújtsanak oltalmat. Annyim sajnos nincs. Ezek az emberek dolgozni fognak, átadják tudásukat, tapasztalataikat, részben pedig átveszik tudásunkat, kultúránkat. És ha hazatérhetnek, nem gyűlölettel, hanem hálával fognak ránk gondolni. Ám ha gyűlöletet, elutasítást kapnak csupán azért, mert üldözöttek, akkor hasonló módon fognak hozzánk is viszonyulni.
gulyasgyula
@Villon: ..Aki menedéket kér az nem követel ..Ha van ismerőseid között aki ismerte az 1956-os Ausztriai körülményeket , lehetőségeket ő elmondhatja hogy müködött a menedék kérés ..Ezek az emberek 600-800 ezer forintal indultak , 80-100 ezer forintos okos telefonnal , nagy részük dohányzik , márkás cipő-ruhába , jogaikat követelve jönnek ..Ráadásul a libeláris gondolkodás miatt lenéznek , gyengének tartanak bennünket , nálluk ez a gyávaság jele ..Ne hagyd magad megtéveszteni ..Nagy része nem menekült de jól játszák a menekültet ..
Villon
@gulyasgyula: Van az ismerőseim között. Az apám. Nem voltak egyformák azok sem, akik 56-ban mentek innen. Akik pedig most részesei a népvándorlásnak, azok sem egyformák. Van közöttük ilyen és olyan. Nálunk, csak az egyiket mutatják be, ami érthető. Az, hogy valaki (és azért Ők vannak többségben) Normálisan viselkedik, elfogadja a befogadók kultúráját, csendben meghúzza magát, arról nem lehet szenzációs híreket közölni. Túlnyomó többsége menekült, üldözött. Kisebb részben kalandor, (azok eddig is voltak) és van köztük pár ártó szándékú. Nem könnyű feladat, de ezeket kell kiszűrni. Mindenesetre könnyebb gyűlöletet, félelmet szítani, mint ellenőrizni. Csak ebből az egy városból menekülnek több mint egymillióan. www.youtube.com/watch?v=r3aIeG9c4xQ és nem csak ez az egy város van. Ha úgy gondolod, hogy ilyen környezetben biztonságban tudnád magad és családodat, akkor Te egy különleges lény vagy. Mi pedig szögesdróttal hárítjuk el a segítségkérést, ostoba kirekesztő plakátokkal fogadjuk Őket. Azt pedig nem értem, hogy miért baj, ha sokuknak van telefonjuk, márkás ruhájuk, sőt bankszámlájuk. Lakásuk, házuk, munkájuk, iskolájuk, szerető családjuk, csak volt. Ez maradt.
hemami
@Villon: Nem állom meg válasz nélkül, pedig megfogadtam, hogy nem vitatkozom senkivel, mert úgysem tudjuk meggyőzni egymást. Sajnos pont a " szövetségeseink " a legnagyobb árulói egész Európának és így hazánknak is. Sajnos még a pápát is beleértve , aki a keresztények védelmezése helyett azokat pártolja, akik a keresztények kiirtását nyíltan hirdetik , sőt templomban papot gyilkolnak. Az Unió döntéshozói pedig csak a tehetetlenségüket és az alkalmatlanságukat bizonyítják be. Csak a szájukat jártatják , minden eredmény nélkül, mert nem is akarják megállítani ezt az őrületes inváziót és ennek csak rossz vége lehet. Ismételten csak azt tudom mondani és írni, hogy egész Európa sem lesz képes befogadni fél Ázsiát és Afrikát. Attól senkinek nem lesz jobb élete, ha Európát is lezüllesztjük fekete Afrika színvonalára, se a bevándorlóknak, nekünk pedig még kevésbé. Arról pedig még vitatkozni sem érdemes, hogy jóval kevesebb a háborús menekült, mint a gazdasági bevándorló, akiket ugyanúgy tárt karokkal fogadnak a nyugati és északi országok, bár már ott is kezd ébredezni a lakosság, látván , hogy a vezetőik az ő kárukra védelmezik a betolakodókat, akik bármit megtehetnek. Ez talán az áhított " demokrácia " ?
hemami
@Perwool: Igaz, de " hol vannak a katonák ? "
hemami
@Villon: Messziről sem ismerik a hála fogalmát, abba a kézbe harapnak, amely eteti és símogatja őket . Csak követelőzni van eszük, nem hálásnak lenni. Ebből is látszik, hogy a nagyobb részük nem háborús menekült .
Villon
@hemami: Azért gondolkozz el, ha mindenki szembe jön, akkor ki a hibás.
Villon
@hemami: Ha mindet ismered, akkor állíthatod, hogy "nem ismerik a hála fogalmát" Én dolgoztam már arabbal, kongóival, etióppal, zsidóval. Akiket ismertem egyikkel sem volt gondom.
gulyasgyula
@Villon: ..Nem is tudom mit írjak ..Te egy nagyon jóhiszemű ember vagy és csak jót akarod látni ..Pedig ott van előttünk a világ a Wikipédián ne csak azt a néhány lebombázott várost nézd ..Néz meg az egész Szír történelmet a tengerpartot a lehetőségeket az Sziriai életre ..A bevándorlók ahol megjelennek SZEMETETT , LEÉLT KÖRNYEZETET HAGYNAK MAGUK UTÁN , EGYMÁST IS KÉSELIK , VERIK.. Mit akarunk mi ezektől ?? 12-éves korig járnak iskolába , milyen munkára fogható az ilyen ..?? Nem baj ha van bankszámlája , okostelefonja sok pénze de akkor jöjjön repülővel ne a keritésen átmászva ,ebből a pénzből telne rá ..Jobb ezektől távol maradni ..Aztán ott vannak a követőik Afrikából sok millióan , őket hova sorolod ?? Velük mi lesz ?? Csupa kérdés és nincs hihető válasz ..A nálunk gazdagabb nyugati államok már vissza akarják tolni őket Magyarországra , velük mi legyen ??, a balkánon parkolókall mi legyen ?? --HA NYOMORT AKARSZ SZAVAZZ IGENNEL ÉS NYOMOR LEHET ---Ne haragudj de --hemami --jobban a földön jár a véleményével ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.