Levélben tájékoztatta Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét Orbán Viktor miniszterelnök az október 2-i kvótanépszavazás eredményéről.

A kormányfő levelében jelezte, hogy a népszavazáson résztvevők elsöprő többségének akaratát érvényesítendő a kabinet úgy döntött, kezdeményezi az alaptörvény módosítását – tájékoztatta a dokumentum tartalmáról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön azt MTI-t.

Orbán Viktor beszámolt Jean-Claude Junckernek arról, hogy a referendumon – az előzetes adatok alapján – 43,77 százalékos volt a részvétel, a szavazók 98,34 százaléka voksolt nemmel, 1,66 százalék volt az igenek aránya és 6,27 százalék adott le érvénytelen szavazatot arra a kérdésre, "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?". Tehát 3,33 millió ember fejezte ki abbéli akaratát, hogy a magyar Országgyűlés beleegyezése nélkül ne telepíthessenek az ország területére külföldi állampolgárokat.

Orbán Viktor levelében hangsúlyozza, hogy a kormány által javasolt alkotmánymódosítás teljes összhangban lesz az uniós joggal és Magyarország nemzetközi kötelezettségeivel – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke.

Hozzátette: a magyar kormányfő tudatta azt is, hogy a kabinet kész minden szükséges információval ellátni az Európai Bizottságot, illetve annak elnökét a témában.

Orbán Viktor levelét másolatban megküldték Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének, Martin Schulznak, az Európai Parlament elnökének, valamint Robert Fico szlovák kormányfőnek, az EU soros elnökének is.

Az MTI híréből nem derül ki, hogy az érvénytelenségről is beszámolt volna.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
@krumpli: 13.19
Ne süllyedj már le BRINGÁS szintjére!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
távol álljon tőlem, hogy ezt a dagadt műveletlen paraszt-suttyót védjem, de ez most igaztalan: megírta, hogy csak 43,77%-os volt a részt-vétel! Amiből persze következik az érvénytelenség lévén az érvényes szavatok ezt nem haladhatják meg, esetünkben 40,42%! =))
Aki Én
Van egy vizsga, 100 a maximálisan elérhető pontszám.
50 pont fölött elégséges, vagyis alatta elbuktál, sikertelen vizsgát tettél, ki vagy rúgva.
Ezen a vizsgán elérsz 40 pontot, mert összesen mondjuk két kérdésre tudtál válaszolni, arra viszont 98 %-osan. Vagyis a két kérdésre majdnem tökéletes választ adtál, de a többihez hozzászólni sem tudtál.
Akkor ez a vizsga példátlan siker?
Egy ilyen ,,példátlan sikerű" vizsgával alkalmazna például a kormány, ha mondjuk az államigazgatásban végeznék így??
Akkor is sikerként értékelnék az én küszöböt el sem érő teljesítményemet?
krumpli
Nektek az, nekünk nem ! Tetszett volna elmenni IGEN-ezni ! Nem 98% lett volna hanem csak 80, / ahogy mondjuk én vártam / na arra már verhetnétek a nyálatokat !!! Így megint letarolva, még nullábbak vagytok mint eddig. Fecóról azt hittem tovább 'veri' a balhét, még vagy két-három hétig, erre két nap után feladta. Raport megvolt gondolom Gyuri bácsinál, kukoricára térdepeltetve, és ebben a helyzetben az a bizonyos aktus is megtörtént !!! Még több pénzt, még több pénzt kiabálva ha éppen tudott. Szánalmas...
A gyengébbekért : Raport : idegen-szavak-szotara.hu/raport-jelent%C3%A9se
Ördögvadász
Az emberek véleménye egyértelmű. Aki meg lusta volt elmenni, magára vessen.
justhpeter
@krumpli: @Ördögvadász: Ettől még Aki Énnek igaza van. A mozgalmatok hanytt esett és úgy maradt. A történet ott kezd szomorúvá válni, hogy nekünk el sem kellett mennünk ahhoz, hogy csapást mérjünk erre a szánalmasan gagyi mozgalomra.
namihami
@Aki Én: Igen. Csak ILMATEMATIKAI alapon kell hozzáállni. Látod, milyen egyszerű.
Egyébiránt megírta volna, csak éppen akkor fogyott ki a nyomtatóból a festék és már nem tudta befejezni a levelet. AZ Ápisz pedig már be volt zárva, nem tudott újat venni.
Aki Én
@krumpli: Tehát ha tudatosan, üzenet gyanánt nem mennek el, és ezzel ÉRVÉNYTELEN a szavazás, (mondom É R V É N Y T E L E N !!!)akkor azt a magadfajtának nem is kell megérteni?
Na ettől még létezik a tény :)
krumpli
@justhpeter: @namihami: Értsétek jól ! Engem megfogott volna ha elmentek és látom a végeredményen, hogy akik a hülyeségetek miatt otthon maradt szavazott volna igennel, hogy igen ilyen sokan vagytok ! Hűha !? Lett volna bennem, kb 20% szeretne kapni belőlük a szomszédba, vagy akár magához is... Az úgy oké ! De most az ' egyszerű 'parasztember csak ezt látja :
100-ból 2.
Aki Én
@Ördögvadász: Nagyon öreg lehetsz, már meszesedik az agyad!
Az emberek véleménye valóban egyértelmű:
Távolmaradásukkal ÉRVÉNYTELÍTETTÉK a kamu szavazást. Ennyi...!
Hogy valaki egy érvénytelen jeggyel próbál bliccelni, az nem éppen demokratikus.
namihami
@Aki Én: TÉNY nincs. HIT van és mint tudod, a hit hegyeket mozgat meg.
A Vezér szava elsöpör mindent, hiszen azért Vezér. Lejött az olajfák (Cinege utca) hegyéről és megvilágosította a hívőinek elméjét. Mi pedig, tévelygők, maradunk az örök sötétségben és kárhozatban. És áldásos tevékenysége révén néha már itt fenn is a Pokol vár ránk.
namihami
@krumpli: Ha valami nem tetszik vagy nem értek vele egyet, akkor nem megyek oda és tüntetek, autókat gyújtok fel, esetleg körbesz@rom a Parlamentet, hanem szimplán elmaradok onnan. Ez a balhét csinálok és török-zúzok, na ez olyan igazi, ""művelt"" jobboldali megoldás.
Ha nem érdekel egy olyan választás, aminek a végeredménye abszolút független a választók számától, mivel egyébként is EU-tagok vagyunk, ahol bizonyos kötelességek is hárulnak ránk, akkor az időmet se szánom arra, hogy elmenjek bohóckodni.
Már leírtam, de a kedvedért: Ha egy olyan klub tagja vagy, ahol a szmoking és lakkcipő az előírás, akkor oda nem mehetsz klottgatyába és dorkóba. Vagy ha mégis, ne csodálkozz, hogy kivezetnek onnan. Érthető a hasonlat?
Nem volt kötelező EU-tagnak lenni és a pénzüket az Orbán-család és baráti köre zsebébe tenni. Ha kell a pénz, akkor vele jár a kötelesség is. Amit egyébiránt már eddig is és ezután is finanszíroznak.
krumpli
@Aki Én: A távolmaradásotokkal csak egy lecsapandó labdát adtatok Qrbánnak ! 100-ból 2 fogadná el / nem 1290-blabla / mert ahogy jönnek ez úgy nőni fog..
Az utca embere, a melós, csak ennyit lát a hírekben 98% NEM ! Aki nem bújik bele a az egészbe úgy mint mi itt, az csak azt tudja hogy tízből egy ember sem, ő nem fogja tovább szorozni, se nem osztja vagy százalékolja. Nekik, Nekem / mert én is csak Szakmunkásképzőt végeztem akkoriban / egyértelmű !!! NEM
Aki Én
@krumpli: Ha ezt lecsapta, mit tett volna érvényesség esetén. Értsd már meg végre, hogy ez nem a migránsokról szól.
Aki Én
@krumpli: ...népszavazás nélkül nem lenne egyértelmű nem?
eszegfu
@krumpli: Már megbocsáss!! De nekem ebből az jön le, hogy az "utca embere, a melós, csak ennyit lát a hirekben 98 % NEM" megállapitásodból, hogy egyszerüen "lehülyézed" őket, mert a "tizből egy ember sem tud" gondolkodni, nem oszt, nem szoroz. És ugy itéled meg, hogy ettől, vagy ezért érvényes a szavazás?!
krumpli
@namihami: Ajánlanék valamit elolvasásra, amely a te álombeli jövődről szól, ahol minden szép és jó ! És ami megrettentett kölyökkoromban amikor először olvastam ! www.port.hu/szep_uj_vilag_brave_new_world/pls/w/films.film_page?i_film_id=71570
Szerencsére nem így működünk... Azért nem lesz változás... Mert TI Qrbánt a Fotelből nem váltjátok le
namihami
@krumpli: Az ""utca ember"", a melós lesz@rta ez az egész Orbán-féle bohóckodást és a szavazást is, hiszen el se ment, mint a számok igazolják. Örül a szerencsétlen, ha kifizeti a rezsijét és a hónap végére annyi marad, hogy enni tudjon.
A szavazók megoszlása, ha megnézed a térképet, olyan helyekről jött, ahol nem a melósok a képviselik a döntő számot. A városi melósok esetleg még fusizni is voltak, hogy a vasárnapi ebéd ne paprikás krumpli legyen.
A falusi mamik (fő Fidesz-szavazók) pedig olyan migráncstól féltek, akiket még soha nem is láttak. Igaz, hogy a Tv1 és a Kossuth (mást nem néz vagy hallgat) állandóan ezt sulykolta neki. Hát elhitte. Ráadásul a közmunkás mellett ott állt a polgármester, a helyi kenyéradó, aki biztos kézzel vezette a tollát.
namihami
@krumpli: Hát ez sajnos igaz.
De hatalmon is azért marad, mert Ti vagytok az ellenpólus. Akiknek minden és csak úgy jó, ahogy a Vezér kinyilatkoztatja.
Való igaz, ez bizony a két véglet.
krumpli
@Aki Én: Egy Geci porontyal nem állok le vitatkozni, Qrbánt Gyurcsótányt lógatnám !!! Volt !!! Jobbikossal beszélsz. Szóval ennek tudatában fogalmazd át leendő mondanivalódat !
krumpli
@eszegfu: Én is melós, szakmunkás vagyok nyomom 12-órában 85-ezerért...
krumpli
@namihami: Qrbánt Gyurcsótányt lógatnám !!! Volt !!! Jobbikossal beszélsz. Szóval ennek tudatában fogalmazd át leendő mondanivalódat !
namihami
@krumpli: Átfogalmaznám én, ha nem együtt menetelnétek a Parlament folyosóján az ülésterem ajtajáig, ahol aztán, már csak a látszat kedvéért is, külön ültök. Hiszen a Jobbik-vezér is a Vezénylő ökörkörének karámjából szabadult át egy másikba.
Melyik is az a párt, amelyik most szolgaian lengeti a nyelvét, hogy a Gazdi által havonta fércelt Alapröhejen módosíthasson?
Biztos rosszul tartottam a képernyőt, amikor az ezzel kapcsolatos híreket olvastam.
Tehát számomra a Fidesz és Jobbik egy csapat. És mint tudjuk: Összenő, ami összetartozik.
eszegfu
@krumpli: Ezt tudom, mert már valamikor megirtad. Csak az még mindig nem világos: miért is "hülyézed" le a "melósokat"?! Ugy érzem, erre nem akarsz válaszolni...majd akkor legközelebb.
nezelodo
Basszus a mi vezérünk még írásban is tud pávatáncolni, de főleg hazudni. Na jó nála az elhallgatás a hazudozás szinonimája.
troll5
@krumpli: 13.19
Ne süllyedj már le BRINGÁS szintjére!
I.raptor
@eszegfu: Ez nála alapvetés, mint a gazdájánál, vagy mint egy volt kollégámnál!
"Nálam, csak hülyébbek vannak"!
Akkor miről is beszélünk?
krumpli
@eszegfu: Az egyszerű parasztemberből, és az egyszreű MELÓSBÓL Neked az jön le hogy lenézném Őket NEM ! :) Mert ! MI leszünk akik igazságot szolgáltatunk, teszünk, felettetek !!! Mert én hülye két műszak között foglalkozom veletek, nincs családom !!! De tudom hogy és hallom ESTE 6-órától 12-órán keresztűl odabent amit ti nem fogtok fel !!! NEM !!!
nemfideszes
@krumpli: És mit mondanak a hangok odabent a fejedben?!
eszegfu
@krumpli: Ajánlom: olvasd el a 12:52 hsz-det. Egyébként meg mi bántó dolgot irtam, amire rögtön "igazságot szolgáltatunk, teszünk felettetek" a válasz?! És tudod, én u.olyan "melósa" vagyok ennek az országnak, mint Te... igaz, hogy nem a klasszikus fizikai munkát végzem, de pl. nélkülem, ill. a hozzám hasonló emberek nélkül Neked nem lenne fizetésed számfejtve, meg utalva ill. kifizetve sem, sőt a főnökeidnek pénze sem lenne kifizetni Téged, mert nem lenne aki kiszámlázza a vevőnek...sorolhatnám tovább a példákat, de ugy látom kellően felpaprikázódtál. Az meg végképpen nem világos mi az, "amit nem fogunk fel"? Azt hittem, lehet veled diskurálni, de tévedtem!:(
krumpli
@nemfideszes: Qrbán , Gyurcsány !! KIHAGYTÁTOK AZICCERT !!!
Ha IGENeztek lenne lett volna esélyetek megnyílvánulni...
A Saját pártotok temet el benneteket...
nemfideszes
@krumpli: Így is megnyilvánultunk. Ráadásul eredményesen, mert EREDMÉNYTELEN lett a népszavazás.
Ha ezt Te másképp gondolod az már a Te bajod.
krumpli
@nemfideszes: Aludj jól ! Kívánok mecsetet melléd ! Idióta.. Gondolod nincs kiszemezgetve hol szeretitek őket.. Megkapjátok... Bocsi..
libellle
@Ördögvadász: ès mi történik amennyiben 100% lett volna a nem-ek száma.? Semmi. Mert te nem indformálódsz azt gondolod mindenki hülye!
Macskaszem
Lehet, hogy a csúti elmebeteg kihagyta, hogy érvénytelen lett, de attól még Junker tudja.
Grafix69
A szar a stelázsira rakva sem lesz lekvár , bár Fideszéknél ez így van , gondolom minden más is.
eszegfu
@Macskaszem: Pontosan! Ha ő maga nem is, de a "tanácsadói" bizonyára tájékoztatják... nem ugy mint nálunk, hogy nem mernek szólni O.V-nak.
I.raptor
@Grafix69: A baj ott kezdődik, ha mégis azt hiszi!
Orbánból sosem lesz lekvár, hacsak nem jön Józsi az úthengerrel!
mekkelek
@krumpli: fidesz/jobbik egy kutya kölykei csak a vak nem látja...
Szabó József
Azt azért egy normális embernek értenie kell,ha közel két harmad nem tárgyal velük!
Akik elmentek,sokan nem is értették,hogy mire mondanak nemet,a böszme nagy kampány nem hozta meg a várva várt eredményt!
kukac50
Azt is megírhatta volna, hogy a három millió feletti ember meg leszarja gyűlölet kampányostól együtt.leszarja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.