A Nézőpont Intézet szerint a korább 5-6 helyett a 2018-as parlamenti választáson akár 10 párt is osztozhat majd a baloldali szavazatokon, ami azt jelenti, hogy ez az oldal nem tud majd kormányzóképes erőt felmutatni.

Deák Dániel, az intézet elemzője szombaton, az M1-nek nyilatkozva elmondta, az MSZP és a DK nagy valószínűséggel összefog majd, a többi kis párt pedig további szerződéseseket köthet, ami kaotikus állapotot eredményezhet a baloldalon.

Kiemelte, Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) úgy próbál helyezkedni a baloldalon, hogy minél kevesebb párt vegyen részt egy lehetséges baloldali összefogásban, ugyanis csak így tudnak a jelenleginél több képviselőt juttatni az Országgyűlésbe.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a baloldalnak 2017 nyarára kell rendeznie, hogyan kívánnak nekivágni a következő parlamenti választásnak.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
"Nézőpont: a széttöredezett baloldal miatt 2018-ban is Orbánék győznek'

Ha így marad akkor a nézőpontnak igaza van.
Van egy nagyon jó film, a címe 12 dühös ember.
Lehet példát venni baloldal.
Össze lehet ülni zárt ajtók mögött és addig onnan ki nem engedni senkit amíg meg nem egyeztek valami szövetségben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Ne izéljetek előre a medvegy bőrén, mert meglepetés érhet benneteket. A bal és a jobbon kívül is van még élet.
Ezt köszönhetitek vezíretek a norvég ,,alapos", 2014.május 24-én keltezett levelének, és ,,Tudta" című performanszának.
Na ugye!
koszpeko
"Nézőpont: a széttöredezett baloldal miatt 2018-ban is Orbánék győznek'

Ha így marad akkor a nézőpontnak igaza van.
Van egy nagyon jó film, a címe 12 dühös ember.
Lehet példát venni baloldal.
Össze lehet ülni zárt ajtók mögött és addig onnan ki nem engedni senkit amíg meg nem egyeztek valami szövetségben.
Csodálkozó
Mondhatta volna a román Nézőpont 1988-ban: 1990-ben is a Kárpátok Géniusza fog győzni a romániai választáson.
Ehelyett lőn Targoviste.
Nessy
Nem ok nélkül volt előrelátó pártunk és kormányunk, és vezette be az egy fordulós választást!
Látva a mostani kampány őrületet, el lehet képzelni mi lesz itt már jövő ilyenkor! Pénz nem probléma a FIDESZ-nek! csatlakozik a kormány kampányához és viszont! Egyet fizet kettőt kap a jó nép! Vagy fordítva?
quadrocopter
Nem áll messze az igazságtól a jóslat!
A széthúzók úgy viselkednek, mint a debil gyerek, aki nem akarja tudomásul. venni, hogy most nincs rá pénz!
Perwool
@quadrocopter: Látsz te a baltól a szélső jobbig egy embert az ellenzékben, akire azt mondanád, hogy ez egy méltó vezér lenne? Mert én nem.
Egyébként is a kormányoldalról a korlátlan pénz, a majdnem 100%-os sajtóellenőrzés, a "helyesre" formált választási törvény és minden egyéb segíti a választásokat.Itt az ellenzéket, a nem rokonszenves sajtót betiltják. Esélytelen itt bármilyen ellenzék is. Még ha létezne normális, az is.Kiépült az a rendszer, amit törvényes úton lényegében lehetetlen megbuktatni. Csírájában taposnak el bármilyen potenciális veszélyforrást. Akit lehet megvesznek, akit nem, azt meg kicsinálják.Hogy érik-e az újabb Fidesz győzelem akár kétharmad is, azt nem tudom. De ha igen, az jobban tükrözi az ország átlagának értelmi színvonalát, mint a kormány munkáját.
egyvandor
@Horizont: A Gorbán által lehetővé tett szabadrablás össztarja a nertársakat. 2018-ban még megéri nekik itt lenni a nyakunkon. Ha mégis el akarnák őket küldeni a választók akkor meg ott a jó tízezres beépített fideszes, a nehezen helyreállítható törvényi háttér, a szétlopott ország, ... A választások után pár hónap múlva ismét a nertársak lennének hatalmon még nagyobb pofával.
egyvandor
... Amíg a társadalom nem jön rá hogy a demokrácia nem a Gorbán féle suttyó tolvajok ajándéka a népnek, hanem azért tenni is kell, ha mást nem is de legalább nem mindent azonnal elhinni mert olyant mond ami nekünk tetsző, addig a következők sem lesznek rákényszerítve a tisztességes politizálásra.
Mézike
@Horizont: Na várj egy csöppet!
Aki kiábrándul a fideszből az vajon az ezer baloldali párt közül melyiket választja ?
farkas
Nincs is Balodal, csak Thürmer Gyuláék. A MASZOP, DK, Bajnaiék mind neoliberálisok.
Kellene egy jó Baloldal.
Mézike
@Horizont: Csak sajna nincs annyi idő 2018 -ig.
Mézike
@Horizont: Én úgy veszem észre hogy akik elhagyják a fideszt azok a jobbikot erősitik sajna.:-(
Nincs baloldali ellenzék .
farkas
Persze! Én szeretem a nem zeti baloldalt. A baloldaliság lényege az olyan kormányzás, ami a lakosság többségének az életkörülményeit, kulturáltságát, közbiztonságát javítja, erősíti.
Lepényleső
Ki más győzhetne,(hacsak a többség nem?)?
quadrocopter
@Perwool: Nem biztos, hogy egyvezérben kell gondolkodnunk, ugyanis taktikázhatnának is, miközben a háttérben megegyeznek a győzelmi leosztásban. Képtelenek rá, nem tudom, hogy van-e a világon még egy ennyire impotens baloldal, amelyik részegységei mind külön-külön sütögetnék az apró pecsenyéjüket, amikor összefogva az egész finomságot megszerezhetnék. Mondjuk Orbánnál is az a helkyzet, hogy a horda egyik fele valóban hívő, a másik meg félti a zsírós álláskáját, potyapénzét és luxusát. Pedig Orbán nem annyira erős, mint amennyire felfújja magát, minden mésdik intézkedésénél kiderül, hogy hatalmas félelem van a háttérben, csak ezt határozott verbális kiállásssal fedi el. Csak a törvénykezéseik ötleszerűségét kell nyomon követni, melyeket megérnek toldozni-foltozni és Strasbourg min őségellenőr sem segít nekik. Egy dologban van határozott álláspontjuk: a hatalmat minden áron megtartani, különben vége a világnak. Ez lét - és szabadláb kérdése, szó szerint.
Mézike
@Horizont: Drága! Az a gond, hogy bár mi már rájöttük azok akiknek kellene, még nem.
farkas
@Horizont: Nem karikirozom :-) A nemzeti baloldal annyi, hogy nem internacionalista kommunista.
Lepényleső
Poharat,ha földhöz vágom s széttörik,az a hibás,ha aztán ivásra már alkalmatlan?
Perwool
@quadrocopter: Kicsi ország vagyunk, egy söpredékünk van!Na az söpredék politizál már 26 éve.
Kik kezdtek el politizálni 89-90 táján? Úgy 90%-ban akik addig is tették. Esetleg a gyerekeik. A bolsevikok. Csak a zöme átsminkelte magát! Voltak már KISZ-MSZMP titkárok...majd liberálisok...majd konzervatívok...majd nemzeti elkötelezettségű keresztények.Ma olyan egy szavazás mint egy nyilvános wc. Benyitsz és próbálod eldönteni, melyik a kevésbé szaros.
25 éve fosztják ki nemzetünket ,országunkat ! Minden politikai garnitúra csak a zsebét tömi az egyik megy a másik jön,csak az étvágyuk lesz egyre nagyobb! Nem számít ezeknek semmi sem , sem ember,sem gyerek semmi, csak a pénz és a hatalom!Sajnos itt az ország egyik fele az egyik zsebmetsző bandának tapsol, a másik meg a másiknak, miközben nem látják a lényeget. Az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 25 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz! Képtelenek vagyunk egy komcsimentes, viszonylag tisztességes, szakértő, valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni.
quadrocopter
@Perwool: Korrekt, tömör összefoglaló!
Szókrakész
"az MSZP és a DK nagy valószínűséggel összefog majd"

Na az szép lesz.
A maszop magához öleli a dákót.
Ebből mi fog megint "kisülni"?!?!?!
Szókrakész
@Horizont: hogy bárki érted BÁRKI jó lesz csak jöjjön.

Győzike?
Fekete Pákó?
division
@Szókrakész: Mondjuk Berki Krisztián? :-)
Desischado
Sajnos, Perwolnak van igaza. Ezek csak a saját pecsenyéjüket sütögetik, képtelenek az összefogásra. Bár mint hallom, a Kétfarkú is elindul, rájuk, vagy az Együtt-re érdemes szavazni. Esetleg a DK-ra. A többi meg menjen a vérbe!
division
@Horizont: Azért ez kicsit túlzás lenne:-) Fekete Pákó mint miniszterelnök...Habár a "máshonnan érkezőknek" lehet, jobb lenne:-))))))))
Béla333
@Desischado: 01.37
Szerintem az LMP az, aki elutasítja a Fidesz és a korábbi MSZP/Gyurcsányék disznóságait.
A jelenlegi felhozatalból a programjuk, az elképzelésük alapján melléjük lehet letenni a voksot nyugodt lelkiismerettel!
Borsodi
@division: Pákó sok mindenben hasonlít Orbánhoz,de nem tudna ettől több kárt okozni még ő sem,
magyarbakancs
Gyurcsány és a régi MSZP-sek ott kavarnak a partvonalon soha nem fog meg újulni a baloldal. Mindenki, posztokra, pozíciókra vár.
Egy teljesen új baloldal kellene ki konzervatív, kicsit liberális, és nagyon szociálisan érzékeny.
Amíg ez nem jön, létre mindig a Fidesz nyer.
silber13
Nem lesz addigra érdekük győzni, kivéve azt a majom csúti mikro-wallansteint, aki a hatlom őrültje. Szóval nem lesz értelme ismét nyerni, mert addigra szétlopják szétrabolják az országot, de igazuk is van, mert ez a bamba birka nép tűri,sőt tapsikol neki.
Béla333
Én úgy látom, hogy az MSZP a Fidesszel való koalícióra játszik. Ha ez meg nem tudna összejönni, akkor meg jöhet a nagy összeborulás Gyurcsányékkal!
Egy a lényeg: "ezen" az oldalon a többi kisebb alakulat (LMP,Együtt, PM) ne tudjon úgy megerősödni, hogy meghatározó szava legyen az ellenzéki oldalon. Már ez siker az MSZP-nek és a DK-nak!
Szerintem!
magyarbakancs
@Horizont: Az a baj, hogy Gyurcsány úr személye nagyon megosztó a baloldalon.
Én nagyon sokszor találkoztam vele.
Személyes véleményem igen kifinomult kártyás.
Jól keveri a lapokat.
Az érdeke ügy kívánja hátérben össze tud ugrasztani bárkit.
magyarbakancs
@Béla333:" Én úgy látom, hogy az MSZP a Fidesszel való koalícióra játszik. Ha ez meg nem tudna összejönni, akkor meg jöhet a nagy összeborulás Gyurcsányékkal!"
Ez létre jönne, bármely részről a maga lenne az ocsmányság.
Eddig tücsköt, bogarat, békát kiabáltak egymásra.
Majd együtt kormányoznának?
Inkább egy polgárháború felé haladunk.
Béla333
@magyarbakancs: 12.13
Azért gondold át, vajon miért mozog béna kacsa módjára az MSZP a politikai palettán?
Maguktól ilyen bénák nem lehetnek?
Indok is lenne rá: a mi érdekünkben, hogy ne a szélsőséges Jobbik kerüljön kormányra, vagy ne kelljen a Fidesznek koalíciót kötni a Jobbikkal! Majd az MSZP feláldozza magát: a mi érdekünkben!
Szerintem!
Borsodi
Ha össze vissza szavazgatunk marad a fidesz akinek esélye van szerintem,Jobbiknak koalícióra kell lépni vala melyik párttal Mszp DK és nekünk rájuk kell szavaznunk ha le akarjuk váltani a fideszt.Én szerintem Gyurcsánynak és Vonának nem örülne a fidesz,főleg Orbán!
Nostraydameus
Nézőpont Elemzőintézet Kft, Századvég Gazdaságkutató Zrt & Médianéző Kft.

nepszava.hu/cikk/1050215-szazmilliok-mentek-el-csak-tanacsokra
Eriksson
Amíg Gyurcsány azon mesterkedik, hogy bedarálja a baloldalt, nem lesz használható ellenzék. S minél tovább hagyják garázdálkodni, annál kisebb lesz az esély az együttműködésre.
division
@Horizont: Pákó már azzal is kárt okoz, amikor megszólal. Orbán ellenben egy okos ember, tudja mit akar.
division
@Borsodi: Nyerni is fognak 2018 - ban. Nincs ezzel semmi baj.
division
@Horizont: Egy szóval nem mondtam azt, hogy mindent jól csinálnának, de rosszabbul sem, mint csinálná azt bárki. Minden kormány a saját malmára hajtja a vizet, ez így volt, és így is lesz. Barátnőkbe meg én nem folyok bele, mindenki azzal kavar, akivel akar, ez magánügy.
Mobil123
@division: 12:58 Az első mondatod nagyon igaz , na de a második??? Szerintem egy szinten van a két lény :-DD
Eladott Ország
Van már az országnak luxus baloldali vezetői és luxus jobboldali vezetői. Így ezután a szerencsétlen polgár már nem tudja kire szavazzon, mert csak a köznépi hülyítés zajlik magas szinten, mint amikor a szar felúszik a felszínre. A végén még valóra válik az egyik volt kedves vezető mondása tetszettek volna forradalmat csinálni.
Lepényleső
Az a kisebb baj,hogy ők nyernek,a igazán nagy baj,hogy az emberek zöme fog veszíteni-sokat?
kulabombaafityiszre
A kulabombaafityiszre intézet felmérése szerint,amennyiben Orbán így fog hízni
akkor a 2018-ban könnyebb lesz átugrani,mint kikerülni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.