A jövőben Budapesten fogják kezelni Habsburg Ottó hagyatékát - jelentette csütörtökön az Ö1 osztrák közszolgálati rádió. Az Ö1 szerint a döntés Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélések eredményeként jött létre. Az értesülést az utolsó Habsburg trónörökös fia, Habsburg György is megerősítette az APA osztrák hírügynökségnek. A 2011-ben elhunyt politikus, közíró, európai parlamenti képviselő, egykori trónörökös archívuma, amelyet átalakítási munkálatok után a budapesti várban helyeznek el, várhatóan 2018-tól lesz látogatható. A hagyaték a Habsburg család tulajdonában marad.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@elnyomott: Megtörtént ...Kegyes Urunk már "" örökbe fogadta " a Habsburg családot.. :) :) :) :) DDD :) :) :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Csak majd a végén derül ki hogy ő a trónörökös, megfogjuk koronázni a Dózsa koronájával tüzesen!!!
Szókrakész
Szépen alakul az osztrák-magyar monarchia(direkt kisbetű).

Lenin holttestét miért nem hozzák ide?
Vagy Hitlerét?
Vagy mindenkiét, aki ártott nekünk?!?!?!
nyanya001
Mondja még valaki, hogy ez nem hibbant meg teljesen !
Felviteti majd a koronát is és abba fog parádézni a luxus selyemtapétás
patkányfészkében.
papa.49
@nyanya001: Ez már hülyén született azóta csak romlott az állapota)))))))))))
bencemacska
Biztos családfa kutatást vég(e)z(tet)ett, és megállapította, hogy ő a jogos trónörökös!!!
Clavigo
@nyanya001: Közben elrecskázgat mélán,,meg megállva..
Clavigo
"" A hagyaték a Habsburg cs. tulajdonában marad ""...Egyenlőre...Aztán majd elkezdik megvédeni,,mint " nemzethhhy értéket "...Mint a Triológiát,,,,,kb. :) :) DDDD :)
JAJMÁR
Kétlem, hogy a kormány számára - és ov. számára - ajánlotta volna fel a hagyatékát HO. Talán a magyar nép számára. Múzeumban a helye, ahol megtekinthető!
A hagyaték egyébként soha nem csak tárgy, ha abban csak a tárgyat látja az örökös, akkor nem jár neki. A hagyaték nem megfogható eszmei értékkel bír. Annak jár, aki ezt érti, értékeli. Egy államférfi, aki országvezető, az tudja, hogy az nem az övé, hanem egy közösségé. Az elérhetővé teszi, ahogy egyébként a történelmi emlékhelyeket és tárgyi emlékeket sem sajátítja ki.
sziha
A tronhoz valo jogot is idehozatja, mint hagyatekot?
JAJMÁR
A beteg lélek megbetegíti az elmét is.
elnyomott
Javaslom, adoptáltassa magát a Habsburg családhoz. Aztán lehet koronázni.
Clavigo
@elnyomott: Megtörtént ...Kegyes Urunk már "" örökbe fogadta " a Habsburg családot.. :) :) :) :) DDD :) :) :)
sziha
@elnyomott: szerinted anelkul nem tenne meg? A Habsburgok meg valoszinuleg szineset asitananak, ha belepne az ajton a "rokony".
Eladott Ország
MÁR CSAK A DUNÁNAK KÉNE VALAHOGY BEFAGYNIA.
A plebejuskormányzásáról elhíresült Fidesz, amelynek egyik legplebejusabb húzása, hogy miniszterelnöki tisztséget is betöltő pártelnökét a Várba költözteti, a költségvetés tartalékából 1 milliárdot (= 1000 milliót) költ a Miniszterelnökség új székhelyének méltó berendezésére. Azaz „a Karmelita kolostorban elhelyezendő műtárgyak beszerzésére” ennyit különít el a leendő lakó, Orbán Viktor egy saját kezűleg aláírt kormányhatározat által. A pénz gazdája a közgyűjteményeket is felügyelő minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Nincs is annál jobb hely(en). Ahhoz képest, hogy hogy 2011-­ben a kabinet azt állította: addig nem költözik a miniszterelnök a Várba, „amíg Magyarország államadóssága ilyen drámai mértékű”, legalább a Klik adóssága egész szépen gyarapodott, ha az államadósság nem is csökkent. Ezért aztán mindennél időszerűbb lesz március 15-­én birtokba venni az új rezidenciát. És mert Orbán Viktor Várba költözése legkevesebb 18 540,5 millió forintba kerül úgy, hogy az 1,5 milliárdos mélygarázst nem számoljuk bele, és mert a kiadások jóval meghaladják például a Groupama Aréna építései költségeit is (14 735 millió forint), lássuk be, hogy még ezer millió nem a világ. Plebejus műkincsekre főleg nem.
Végül is, ha jól sejtem anno Orbán Győző kert végi budijában is eredeti Munkácsy lógott szépen felakasztva a megkönnyebbülés falára, érthető ez a következetesség. Ugyanakkor dicséretes a nagyvonalúság is, nem is szabad semmit sajnálni magunktól, főleg ha nem mi nyögjük a szemet gyönyörködtető látványt. Amit viszont nem értek: miközben a nemzet definiálhatatlan imposztorának puszira odaadtak 300 milliót érő kőkemény műkincseket, Orbán Viktornak 1 milliárdot kell elkülönítenie arra, hogy kitapétázza az egykori vályogviskó minden nyomorúságát megbosszuló karmelita kolostort? Milyen világ ez? Hát a farok csóválja a kutyát? De ennyire?
Ha a műkedvelés lenne a lényeg és nem a rongyrázás, akkor ezt tennék. De nem elég,...
Edmond Dantes
És akkor hova kerül Orbán hátizsákja???
Ludmilla
mit akar még ez az idióta?!Hát tényleg nem százas...
human
És mikorra elkészül a kis szobácskája viszi magával a kis koronácskát, hogy rátegye a kis fejecskéjére.
Edmond Dantes
Na, most komolyan a témáról.Habsburg Ottó édesapja(IV. Károly) egy hatalmas átverés áldozata lett,ugyanis a Horthy rendszer az ország államformáját királyságként határozta meg.Az ország volt törvényes királya ezért joggal gondolhatta,hogy ismét elfoglalhatja a jelképes trónt.Ezzel szemben Horthy fegyverrel fogadta,kiverte az országból,majd kormányzóként -a magyar király nélküli királyságban- átvette a hatalmat a szent korona nevében.Én a Habsburg örökösök nevében óvatosabb lennék,ugyanis Orbán példaképe Horthy,legalább is őt majmolja(bár a kormányzó nem szotyolázott zsebre dugott kézzel).Sőt gátlástalanabb.
lópicigáspár
@Edmond Dantes: Hová, hová? "...s nyögte orbán bús hadát, Bécsnek büszke vára..."
wpym
Az sem kizart, hogy a Tescos Napoleon kirallya koronaztatja magat.
papa.49
@anka: Zárt koporsót kérünk mert nagyon borzasztó a látványa)))))))))
papa.49
@Horizont: Ha csak az lenne a hibája, hogy parasztnak született, de ez AZ IS MARADT, az üstházban ahol játszott, csak a korom ragadt rá!!!
Nessy
Urizálni urizálhat, de ÚR nem lesz belőle! Még sznobnak sem igazi. Ahhoz legalább viselkedni illene.
quadrocopter
Valami török emléket is vitessen a várba a hibbant, elvégre a harács, török eredetű szó!
papa.49
@quadrocopter: Ne emlegesd mert még egy minaretet is épített a Karmelita kolostor mellé))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.