A lakáspiac élénkülése miatt jelentős növekedést várnak a bankok az új lakás vásárlásához vagy építéséhez kapcsolódó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylésekben jövőre, az OTP-nél idén már duplájára nőtt az új lakást vásárlók aránya pár hónap alatt. A legtöbb kérelmet befogadó OTP Bank arról tájékoztatott, hogy a csok-feltételek szeptemberi könnyítésének köszönhetően megduplázódott az új lakást vásárlók aránya az igénylőknél. Egyre többen gondolkodnak a komplex lakásmegoldási lehetőségekben és igénylik a többi állami támogatási formát is (lakás-takarékpénztár, kamattámogatott lakáshitel, lakáshitel cafeteria). Felidézték, az első háromnegyedévben a kiadott új lakásépítési engedélyek száma országosan majdnem két és félszeresére nőtt a tavalyi év azonos időszakinak. Az OTP már 11 ezret meghaladó folyósításnál jár és idáig több mint 13 ezer igénylő adta be a csok iránti kérelmét - írták.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Hurrá kitört a norvég szociális jólét és most bolonduljunk meg örömünkben.
A családok – főleg a három, vagy több gyermekesek – elfutni sem tudnak a kormány
kegyelméből hozzájuk vágott, új lakás vásárlásra biztosított 10 milliós vissza nem térítendő
támogatás és további 10 milliós kedvező kamatozású hitel elől. A feltételek: büntetlen előélet,
minimum 180 nap munkaviszony, nincs lejárt – a minimálbér összegét elérő – hiteltartozása,
nem lehet közmunkás, minimum két évre visszamenőleg biztosított volt (tehát vagy ő, vagy a
munkáltatója fizette a TB-­t). Új lakóingatlan vásárlásra vehető igényben a CSOK (Családok
Otthonteremtési Kedvezménye). Matolcsy György kiszámolta, hogy minden magyar családnak (ide értve a miskolci számozott utcákból kiüldözött családokat és a békásmegyeri panelben lakókat, valamint a Mészáros, Orbán, Tiborc és Simicska családot is) 7,7 millió forint megtakarítása van. Én nem találom itthon, de még nem adtam fel a keresést."
www.napi.hu/ingatlan/hany_evig_kell_dolgozni_egy_lakasert_magyarorszagon.602519.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.