Minden megkérdezett élelmiszerlánc tovább adja az áfacsökkentést a vásárlóknak, sőt, van, amelyik még ennél is nagyobbat vág az árakon.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Jött a jelenlegi nagyon jó plebejus kormány, cuzammen felemelte az áfát 27 százalékra, miközben harsányan üvöltötték, hogy bezzegék meg felemelték 25 százalékra. Na, most ebből az egységesen 27 százalékból kegyeskednek csökkenteni a tojás, a baromfihús és a friss tej áfáját, párhuzamosan az üzemanyag adójának emelésével.
A pofám leszakad."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
"Jött a jelenlegi nagyon jó plebejus kormány, cuzammen felemelte az áfát 27 százalékra, miközben harsányan üvöltötték, hogy bezzegék meg felemelték 25 százalékra. Na, most ebből az egységesen 27 százalékból kegyeskednek csökkenteni a tojás, a baromfihús és a friss tej áfáját, párhuzamosan az üzemanyag adójának emelésével.
A pofám leszakad."
szaboria1
Egy nagy frászt már tettek róla, hogy novembertől megemelték az árakat és annyiért fogjuk kapni mint a november előtti 27 %áfával volt.
papa.49
Én se hiszem hogy kb. 2 hónap múlva ne kerülne többe a tojás mint most, legalábbis a húsnál szerzett tapasztalat ezt mutatja!!!
szaboria1
@papa.49: Csak egy érdekes tapasztalat kedden. A Coopba eddig a legdrágább tojás 430.-ft/10db volt kedden ugyanaz a tojás 539.-ft lett. Igy nem lesz olcsóbb mert régi árhoz lépest is drágább lesz 480.-ft.
Nessy
@szaboria1: Hogy Te milyen vagy! Inkább az árcédulának és a saját szemednek hiszel, mint pártunknak és kormányunknak! Már pedig ők nem hazudnak! Csak tudatosan valótlant állítanak!
szaboria1
@Nessy: Tudod aki számokkal dolgozott életében az az ilyet hamar észre veszi. Ja a másik Viktornak én már 98-óta nem hiszek amikor saját fülemmel hallottam mit mondott a nyugdíjasokra.
papa.49
@szaboria1: Nálunk meg az elmúlt 46.5 év alatt minden vásárlás fel lett jegyezve, egy füzetbe tételesen mi mennyibe került... A régiek már nincsenek meg de úgy 3-4 évre visszamenőleg meg vannak, na ott lehet pontos és hiteles összehasonlítást tenni az árak tekintetében...
Egyébként mi is az utóbbi időben hanyagoljuk a COOP. mert kissé elszálltak az áraik, és a termékek minőségével is bajok vannak, penészes tejfől miközben a dátum szerint még 10 nap múlva jár csak le a szavatossága...
Mostanában a Lidl. ben vásárolunk...
szaboria1
@papa.49: s
Sajna nekem csak 3 fajta lehetőségem van CBA,COOP. és egy maszek.
papa.49
@szaboria1: Nálunk hál Istennek nincs cba. Maszek már nincs, 4 év alatt 5 ilyen kisbolt zárt be, mert gondolom nem érte meg nyitva tartani...
dr. prédikátor
Nem tudom hogy a tyúkjaim mit fognak szólni az áfa csökkentéshez,lehet hogy nem is fognak tojni???
Nessy
@szaboria1: csatlakozom az előttem szólóhoz! :-)
Szókrakész
"Vasárnaptól jön az olcsó tojás és baromfihús"

Hogy kaphatom meg a "primőr" tojást és baromfit, ha a boltok vasárnap zárva?
Hétfőre meg már trükköznek a boltosok.
eugen4402
@Szókrakész: Üdv, kolléga úr. Tudja jól, hogy ez a kis méz a madzagon nem valóságos lehetőség, csak egy elméleti játék. Brit tudósok szerint rossz szájíz és katzenjammer ellen 87%-os hatásfokkal lehet alkalmazni, sokan dicsérik...
Sok éven át a bécsi fiúkórust használták ezen a napon, de tavaly már csak 62%-ot teljesítettek, így lapátra kerültek. Most ez az ÁFA a sláger...
bencemacska
A piacon eddig 30 és 50 Ft/db ár között lehetett tojást kapni. Kedden ki fogok menni megnézni, hol mennyibe kerül.
Karácsony előtt 800 Ft/ kg volt az őstermelőin a tyúk. Nagyon kíváncsi vagyok mennyiért adják januárban.
Szókrakész
@bencemacska: Ha veszel 10 ezer darabot, akkor biztos csinálni fognak valami akciós árat.
Szókrakész
@eugen4402: Azért én örülök a kezdeményezésnek.
Sokkal olcsóbban dobálhatom majd tojással Orbánt és sleppjét egy műsoron.
bencemacska
@Szókrakész: Jó ötlet, de még 100 db elhelyezésével is bajban lennék.
Maximum a tojásdobálásodba segíthetnék be záptojással!!!-:)))
hetöndöe
Látszik a húsárakon is az áfacsökkentés,drágább most,mint előtte.:-)
CsipkeRózsa
Nem csak az élelmiszerláncokat érinti az árváltozás. A tojást, tejet felhasználó éttermek, büfék, cukrászatok árait is befolyásolja az Áfa-csökkentés hatása. Sőt, a tejet feldolgozó tejipar termékei is olcsóbbak lehetnének, ha az új %-kal kalkulálnának.
Az éttermeknél egyéb nagyobb Áfa-csökkentést is bevezetnek.
Úgy emlékszem, Rogánék már éltek, egy változás alkalmával, az árellenőrzés módszerével.
bencemacska
@CsipkeRózsa: Az általad említett felhasználók nem ÁFA mentes alapanyagokat dolgoznak fel? Tudtommal a végtermékre kell az ÁFA-t tenni.
Vagy a fidesznyikek az ÁFA törvény ezen részén is változtattak?!
CsipkeRózsa
@bencemacska: valószínűleg igazad van.
papa.49
@eugen4402: A madzag első része mézzel van kenve a többi meg fekáliával, ahogy az szokott lenni!!!
eugen4402
@papa.49: "Ahogy az szokott lenni..." Precízen fogalmaztál. (Ahogy Tőled megszoktuk.)
@Szókrakész: Kár, hogy nem láttad, hogy a legkisebb unokám milyen nagy szemekkel csodálkozott, amikor a 15:45-ös hsz.-t olvasva hangosan felnevettem...Látod ez egy magától értetődő szempont, ami nekem eszembe se jutott, pedig hát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.