Civilek itt, civilek ott, civilek és álcivilek kandikálnak ki lassan a vízcsapból is. Legutóbb Konrád György fejtette ki az ATV honlapján olvasható véleményét: a civil szervezetek pereljék be Orbánékat. Ami határozott előrelépés ahhoz képest, hogy sok más megszólalóval és véleményalkotóval ellentétben különbséget tesz a sokaság és a szervezetek között. Ez pedig lényeges akkor is, ha még ennek a véleménynek a mentén sem okvetlenül angyalok és ördögök párharcaként szemlélni azt a helyzetet, amelyben még a kormánypárti megszólalók sem egészen látszanak kiismerni magukat. Elég arra gondolni, amiről már szóltam Németh Szilárd megszólalása kacsán: Rétvári előtte a civilekre testálta volna a fagy-veszélyeztettek felkarolását. Mintha a kormány ott sem lenne. Ahogy valószínűleg nincs is ott. Az pedig külön bája ennek az egész ügyhalomnak, hogy az átláthatóságot a jelek szerint csak a Soros-alapítványok által is támogatott szervezetek kapcsán tartják égetően fontosnak. Legalább is, mintha...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@Pergető: Az erőszakoskodás a kopaszok monopoliuma? S ők civilek a ligetben, vagy reguláris verőlegények?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pergető
Semmi baj ezekkel a civilekkel, amíg nem erőszakoskodnak! Kérjenek adatokat, nyomozzanak, pezsegjenek, de ne erőszakoskodjanak, mint a ligetben!
GeoCravker
@Pergető: Az erőszakoskodás a kopaszok monopoliuma? S ők civilek a ligetben, vagy reguláris verőlegények?
Pergető
@GeoCravker: Az se volt szép, amit Nyakóval tettek! Miért nem járnak el velük szemben? Tessék civilkedni, de nem erőszakoskodni!
Pergető
@Horizont: Összegyűltek harmincan. Felmásztak a tetőre, elállták a gépek útját, odaláncolták magukat a rácsokhoz. Miért kéne ezt tolerálni? Ha a szomszéd építkezése nem tetszik, feküdjek a gépei elé? Úgy rugna seggbe, mint a huzat!
Ilyesmire nincs senkinek joga! Azért vannak a törvények és az engedélyek! Be kell őket tartani!
GeoCravker
@Pergető: Ha a szomszédod építkezik, és ehhez, mert neki útban van, kivágja a kerted gyümölcsfáit, akkor cseszheted a törvényeket. A fákat egy törvény sem fogja visszarakni. Kiváncsi lennék, ha szolgalmi útnak tekintené a tűzfaladat, akkor mit tennél?
Pergető
@GeoCravker: Olyan engedélyt egy hivatal sem ad ki, hogy a kertemben levő gyümölcsfákat a szomszéd kivághassa! Tűzfalra szolgalmi út bejegyzést adni? Honnan veszel te ilyen butaságokat? Azt hittem komoly ember vagy, aki érvel!
Pergető
@Horizont: Senkit nem szabad bántani, miután az intézkedés elérte a célját! Ha tiltakozót ütnek, az bűn, arra nincs mentség! Azért van a jog, hogy mentse fel, vagy ítélje el, de nem lehet megverni! Az aljasság! Viszont nyíltan törvényt sértettek ezek az aktivisták, itt simán megállt volna a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség, ami szabálysértés.
Pergető
@Horizont: Már bocsáss meg! Született egy döntés és elindult egy projekt! A partvonalról harmincan belekiabálnak, miért is érdekelje a hatalmon levőket? Miből gondoljuk, hogy harminc aktivistának van igaza, nem az egész projekt megálmodóinak és kivitelezőinek?
GeoCravker
@Pergető: A ligetben úgy adtak ki építési és bontási engedélyeket, hogy ahhoz indokolatlanul vágtak ki fákat, és a pótlásként ígértek majd száz év múlva lesznek egyenértékűek.
Alkalmasint szerintem Te hoztál rossz példát.
A szomszédod különben építési engedély nélkül is kivághatja a fáidat. Meg is fogsz nyerni minden pert. Csak a fák ettől nem nőnek vissza. Ergo, ilyen esetben az egyetlen esélyed fizikailag megakadályozni a fakivágást. Mert hiáűba pereskedsz és hiába nyersz utána.

A ligetvédőkkel nem a fához láncolás volt a baj, hanem a szakmaiatlanság. De az meg egy másik történet.
Pergető
@GeoCravker: A liget fenntartója nem az a harminc ember aki ott hőbörgött!
Pergető
@Horizont: Miért is kellene párbeszédet folytatnia a liget fenntartójának a harminc tiltakozóval? Megvannak az engedélyek, vegyék tudomásul, hogy dolgozni fognak.
GeoCravker
@Pergető: De nem is az a 20+ egybenyakú a tulaja, akik szintén ott hőbörögtek.
Azért minden esetre elgondolkodtató, hogy a fővárosi vezetés egy ilyen, és hasonló esetben nem vállalt be egy ghelyi népszavzást.
- Liget;
- Moszkva tér (átnevezés, átépítési tervjóváhagyás);
- átnevezések általában;
- közterületi "rekonstrukciók" általában;

Nekem baromira úgy tűnik, hogy a regnáló hatalom pánikszerűen fél a civilektől. Nem a mozgalmárokttól (azokztól is), hanem konkrétan a civilektől. A társadalom nyolcvan százalékát kitevő tömegről.
S ne gyere majd azzal, hogy erre kaptak felhatalmazást, mert nem kaptak. Tarlós programjában nem szerepelt sem a fővárosi névmágia, sem a liget letarolása, sem semmi hasonló. Ergo, BAU -üzemeltetésre (business as usual) és nem erre kapott felhatalmazást.
Cserébe a város üzemeltetése egy lapát sz..rt nem ér, viszont kommunikációs offenzíva zajlik.
Pergető
@GeoCravker: Aki megkapta a kezelést és a fenntartást, az kapott felhatalmazást! Ennyire egyszerű!
GeoCravker
@Pergető: A kezelés és fenntartás nem azonos az átépítéssel. Egy házmester sem építheti át a saját szakállára a házat, amiben gondnoki állást vállalt.
Pergető
@GeoCravker: Biztos, hogy az arra felhatalmazott grémium döntött erről! Miért is kell tiltakozni ellene? Harminc ember nem tömeg! Nehogy már egy nagy beruházás ne valósuljon eg, mert pár embernek elsült az agya!
Nessy
Már most is pokoli magas a szállópor koncentráció a fővárosban, hiszen lassan mindenhol kivágják a sok évtizedes fákat, nem lesz ami megkösse. Szép az ígéret, hogy ültetnek helyette, de ezzel két probléma is van.
ad.1. Azok a husángok, amiket elültetnek helyette majd sok évtized múlva éri el a most kivágott fák lombkoronáját,
ad.2. Amit ültetnek is, talán 20 % -a marad meg.
Szisztematikusan teszik tönkre az utódaink környezetét.
Lassan mindenhol beton lesz. Lehet ugyan zöldre festeni, a levegőből, meg a Rózsadombról, esetleg a Várból talán még "zöldfelületnek" is fog hatni. Igaz, ez az ott lakókat nem igazán fogja érdekelni.
GeoCravker
@Pergető: Ezen az alapon két férfi nyugodtan megerőszakolhat egy nőt, mert a kétharmad az kétharmad.
"az arra felhatalmazott grémium döntött erről!"
Valójában pont ez a felhatalmazás vitatható többek között.
Egy várost érintő döntésben a legitimáció két esetben lehet valid.
1. A megválasztott vezető választási programjában benne van a tervezetet változtatás, és ennek ismeretében választják meg.
2. Pótlólagos legitimációt szerez egy területi népszavazással.

Jelenleg egyik sem teljesült. Ergo: a felhatalmazás illegitim módon került kiterjesztésre az általam emlegetett esetekben. (nem csak ligetileg).
A harminc-300 ember agya egy dolog. Az illegitim felhatalmazás mentén az ügyben dömtést hozók valójában valamennyien felhatalmazás nélküli joggyakorlók. Az érdekükben fellépő egybenyakak tehát önbíráskodtak. Már a puszta ottlétük is invalid állapot.

De az eredeti témától ez eléggé elment szerintem. Legfeljebb annyi érdekes a jelen helyzetben, és írásra, hogy a hatalom nem hajlandó/képes a társadalom négyötödével szóba állni.
Holott valamikor ugyebár azt ugatták, hogy a népet nem lehet leváltani. Nos, nem lehet. S ebből előbb utóbb csúfos vég lehet.
Pergető
@Mirabilis: Tudod, engem hidegen hagynak a liget fái. Tervek készültek, jóváhagyták őket, pénzt tettek mellé, vagyis minden legális! Az, hogy most harminc embernek ez nem tetszik, nem fognak bocsánatot kérni és nem is kell! Legális és törvényes a beruházás és aki ezt akadályozza az a törvénnyel megy szembe! Én már régen összefogdostam volna az egész csapatot és szabálysértési eljárást indíttattam volna ellenük!
Pergető
@GeoCravker: Kezdjük azzal, hogy te csak ne vitass semmit! A Fidesz felhatalmazása legális, ezt senki nem vonta rajtatok kívül kétségbe! Viszont ti kétkedők csak annyian vagytok, hogy a többség nem is törődik veletek!
Az erőszakolós példa hülyeség, mert szavazással bűncselekményre nem kapható felhatalmazás, pedig te azt állítod!
Legitimáció! Nem köti semmi a megválasztott politikust, hogy a politikai programmját szó szerint végig vigye. Lásd Vona és a Jobbik! Népszavazást pedig ki lehet írni, meghatározott feltételekkel. Sajnos ti nem vagytok annyian, hogy egy népszavazást legális úton ki tudnátok íratni!
A választási törvényt betartva legitimen kormányoz a Fidesz! Aki ezt jkétségbe vonja, a demokráciát támadja és diktatúrát akar. Sőt, a Fidesz 2018-ban is nyerni fog és akkor megint matekozhatjátok a hülyeséget, becsapva a támogatóitokat, azt a maroknyit. Egyre többen gondolkodnak és pártolnak el az általatok képviselt uszító, antidemokratikus erőszakos katyvasztól! A jövőtök politikai téren a nulla felé mozog!
GeoCravker
@Pergető: Kezdjük azzal, hogy a FIDESZ csak a saját, icsit sztálinista választási törvényei alapján legitim. Tudod, normálisan a 43% körüli támogatottság nem többség. A kisebbség többségi hatalmát hívják bolsevizmusnak. Ha nem hiszed, javaslom az SZKP kongresszusainak történelmét olvasgatni.

Azt azonban látom, hogy az érvek talajáról sikerült a lózungok terepére csalinkáznod.
Ebben azonban nem akarlak zavarni. Ha majd a Kósa-osztályú hablatyon túl mutató érveid is lesznek, térjünk vissza a témára.
Pergető
@GeoCravker: Kezdjük azzal, hogy amikor a szociknak volt többsége, akkor sem szavaztak többen, mégse nyivákolt a Fidesz, hogy számoljuk ki a támogatók számát, hanem elismerte, hogy nyertek a választásokon. Ezzel a lelki nagysággal az ellenzék már nem rendelkezik!
Ami a lózungokat illeti te és elvbarátaid terepe az. Se bizonyíték, se eljárás, még a tények is csak megszűrve szűken, de az ítélet már kész van és harsog a ballib sajtóban! Ezt csak uszításnak és hazudozásnak tudom nevezni. Főleg azok után, hogy Brusszelben mindet elkövet az ellenzék, hogy a Fideszt elkapja, de eddig csak ők kerültek horogra a metró ügy kapcsán. Ki pufogtat itt lózungokat akkor?
Például te!
Nessy
legális, nem legális, tök mindegy! A végeredmény a fák kivágása!
Máshol védik, mi pusztítjuk! Mennyivel szebb most a Kossuth tér lebetonozva, elöl a kacsaúsztatóval?
bakegya
@Pergető:...POCSÉK EGY PALI MÓDJÁRA DOBTAD FÖL ITT MAGAD... na most itt kiállítottad a genetikailag ugyan nem értékelhető de emberileG NAGYON IS PERGŐ BIZONYÍTVÁNYOD,,, mindenképpen narancsködben úszó fideSS -TÁLIB SZÉLSŐJOBBRA TARTÓ,TERRORVESZÉLYES VALLOMÁS EZ !
HA ESET VAN,,,, VALAMELYIK ÚTSZÉLEN ÖSSZEFUTNÁNK,TUDNI FOGOM HOL A HELYED!-SOHA TÖBBET NEM OLVASOM EGYETLEN BETÜDET SEM...
GeoCravker
@Pergető: "...Főleg azok után, hogy Brusszelben mindet elkövet az ellenzék, hogy a Fideszt elkapja, de eddig csak ők kerültek horogra a metró ügy kapcsán."
Ennek az egész hozzászólásodnak mi köze is van a civilekhez? A társadalom nagy részéhez?
Ja, hogy semmi? Akkor minek is?
Pergető
@GeoCravker: Az ellenzék és a civilnek mondott felforgatók mindent elkövettek, hogy Brüsszelben a kormányt elmarasztalják! Hát ez most nem jött össze!
Tehát lehet civilkedni, meg ellenzékben megpróbálni fúrni a kormányt, de csak a magyar érdekek ellen tudnak tenni! Na ilyen civil nekem nem kell!
Eladott Ország
"Habony Árpádon nem nagyon kell, mindenki ismeri a vitrin őrt ,az ibizai szipogány divatdiktátort, egyedül csak az Orbán nevű nem tudja, ki lehet az a Habony. Arthur J. Finkelstein, akit már a hazájában régen nem vesznek komolyan és megbízatásokat sem kap, többnyire diktátor­ hajlamú kormányfők mellé csapódik észt osztani. Híres a gyűlöletkampányairól – például a zsidók és melegek elleni otromba uszításról – miközben maga is zsidó és meleg. A másik tanácsadó George Birnbaum. Miután belőle is elege lett az USA politikusainak, 1998­ -ban Izraelbe költözött, ahol Benjamin Netanjahu tanácsadója, majd miniszterelnöki kabinetfőnöke lett. Ezt követően közös vállalkozásba kezdett Arthur J. Finkelsteinnel és sziporkázó sikereket értek el például Szerbiában és Albániában. Hát ők Orbán Viktor felcsúti fenomén tanácsadói. Ők dolgozták ki a stratégiát, amivel el kívánják taposni a magyarországi civil szervezeteket, azzal vádolva őket, hogy idegen érdekeket szolgálnak. Nem akarom én bántani a szektatagokat, de mennyire kell hülyének lenni ahhoz, hogy teljes erőből nekimenjenek a tulajdon honfitársaiknak két amerikai és egy letagadott gipszfaragó utasításait követve, egy olyan pártvezér óhajára, aki ma sehol nem lenne, ha Soros György nem taníttatja és nem biztosítja a megélhetését még reménybeli zseb­diktátor korában? Mindezt csak azért meséltem el, mert valószínűleg a pártpropaganda elfelejt beszélni az Európa Tanácstól kapott méretes pofonokról, a civilek elleni támadás egyik okáról és arról, hogy kik dolgozták ki a tulajdon honfitársaira támadó kormány stratégiáját. Szép ez így, nem? Nem."
nevemnick
@Pergető: ,,Az ellenzék és a civilnek mondott felforgatók mindent elkövettek, hogy Brüsszelben a kormányt elmarasztalják!"
Azért már kapj a fejecskédhez, és gondolj vissza arra az ,,elmúlt nyóc év"-re, amikor is nem volt olyan hét, hogy az ilibsikomcsi vezíred és bandája ne támadta volna a szocikat Brüsszelben eredménytelenül. A mostani metrós hajcihőnél is van valami, ami miatt vezíredék titkosítani akarják az OLAF jelentést.
De miéééért? - kérdezné Ábel és a civilek.
Na ugye.
bakegya
@GeoCravker: képzelem ,a liberálisok brüsszeli hozzáadott értékes szavazataival mit kezdenek!!!
quadrocopter
A hibbant felcsúti szarzsák - ellenzékből!

2003!
"A CDI által 2003-ban elfogadott határozat ugyanis a Fidesz által a 2002-es kormányváltás után felfedezett negatív jelenségeket pellengérezte ki. A határozat szerint az MSZP-SZDSZ kormány hatalomra kerülése óta a következő jelenségek terjedtek el: pártpolitikai befolyás a rendőrségre, politikai viták beszűrődése a bíróságokra, pártpolitikai motiváltságú bírósági eljárások, állampolgárok és civil szervezetek gyülekezési jogának korlátozása, ellenzéki gondolkodók megfélemlítése és eltávolítása az állami szférából, "felségsértésszerű" bírósági eljárások azok ellen, akik bírálják a kormányt, a polgári sajtó életképtelenné tétele, hirdetési bevételi forrásainak elvágása, valamint állami támogatások nyújtása a kormánypárti sajtónak, amely amúgy is domináns, és a szabad véleménynyilvánítás adminisztratív és jogi korlátozása.

Az akkor ellenzékben lévő Fidesz szerint világossá vált, hogy a kormány szervezeteinek, hatóságainak, közintézményeinek egyes képviselői Magyarországon olyan lépéseket tesznek, amelyek nincsenek összhangban a Magyar Köztársaság alkotmányával, valamint az ENSZ, az Európai Tanács és az Európai Unió dokumentumaiban az emberi, polgári és politikai szabadságjogok biztosításának szabályozásaival. A CDI ennek nyomán kifejezte aggodalmát az alapvető jogok ismétlődő megsértése miatt Magyarországon a 2002-es kormányváltás után. Felszólította a magyar kormányt, hogy tegyen erőfeszítéseket az alapvető emberi, polgári és politikai jogok tiszteletben tartása érdekében."

Nem 2016, hanem 2003! Skizofrén idióta tetű!
Csizmás Kond
..én is ugymond civil vagyok...de ugye azt mindenki észrevette, hogy csak ott létezik civil politika ahol külföldi pénzek jutnak be...szóval nekem ez az egész elég álcivil-valaminek tűnik.
quadrocopter
@Csizmás Kond: Wazze, a Cöf is külföldi pénzből politizál és birka-vonulgat? Térjé' ,má' magadho'.
Pergető
@nevemnick: Semmi na ugye. Lesz még az nyilvános!
nevemnick
@Pergető: 18:13 olyan vagy, mint az erdőben a királyfi, aki találkozott a rőzsehordó öregasszonnyal... Az aktus végén az öregasszony fejcsóválva mondta: ,,ej, ej királyfi, te még hiszel a mesékben?"

:D
Pergető
@nevemnick: Nekem elég a tapasztalat, de ti ezt előítéletnek neveitek!
nevemnick
@Pergető: hidd el, elég tapasztalatot szereztem a 1998-2002 évek közt az ,,ss" jótékony hatásával kapcsolatban, de a végén ők nyalogatták a kakas nyalókát.

:D
Pergető
@nevemnick: SS 1998- ban? Jó anyagot használsz!
nevemnick
@Pergető: 18:31 neked viszont nem ártana, ha nem tudsz asszociálni.

:D
Pergető
@Mirabilis: A mindenkori kormányok miből fejlesztik az országot? Csak nem a mi pénzünkből? Mitől vagy ennyire demagóg?
Én nem sajnállak. Megérdemled, hogy a teljes napot magaddal töltsd! Legalább nem hinted akkor a mérhetetlen ostobaságodat!
Pergető
@nevemnick: Nem az asszociációs készséggel van baj, hanem az értelemmel! Aki SS-t emleget 1998 kapcsán, annak valószínűleg zenélnek a toronyban! :)
nevemnick
@Pergető: de komolyan, ennyire nehéz a felfogásod? Akkor leírom, hogy nehogy egész nap ezen törd a fejed: fide-ss
Amúgy Mirabilisnek igaza van.
Na, kötözködj.
Pergető
@nevemnick: Én kötözködök, mikor te és társaid náciznak és SS-t emlegetnek?
Legyetek kedvesek nem belekötni abba, aki ezzel a kifordult, hazug és uszító gondolkodással nem ért egyet! A többség normális Magyarországon és van vagy pát tízezer idióta, aki mindenhol nácit és fasisztát lát!
GeoCravker
@Pergető: A magam részéről nem náciztalak le, és nem emlegettem SS-t sem. Mégis elindultál egy hajánál fogva előcibált pártos irányba. Olvass vissza, és rájössz. Már rég az MSZP és egyéb pártokkal szembeni antipátiádat élted ki a civilek kapcsán. Pusztán annak a kérdésnek a megválaszolása helyett, hogy a kopaszok reguláris verőemberként, vagy civilként voltak-e a ligetben?
Szerinted melyik?
Pergető
@GeoCravker: Világos, hogy nem tetted, viszont nem is tiltakoztál ellene, ami az egyetértés jele!
Magánügy kinek ki szimpatikus! A civilek kapcsán az idegenkedésem abból fakad, hogy azok az emberek civilkednek, akik az ellenzék irányába húznak ugyan de teljesen nem értenek egyet velük. Viszont olyan kevesen vannak, hogy pártként nem funkcionálhatnak. Ne érts félre, joguk van hozzá, tiltakozhatnak, nyilváníthatnak véleményt. Engem az erőszakosságuk taszít! Követelnek, lázadnak, törvényt szegnek, mint a ligetben és kiderül, hogy ötvenen vannak!
Legalább saját súlytalanságukat elismernék! Vagy lennének ötezren, akkor azt mondom megfontolásra érdemesek a kijelentéseik. Így viszont bohócoknak tartom őket!
GeoCravker
@Pergető: "A civilek kapcsán az idegenkedésem abból fakad, hogy azok az emberek civilkednek, akik az ellenzék irányába húznak ugyan de teljesen nem értenek egyet velük."

Ezt a CÖF vezetőinek is írd meg :-) Biztos örülnek majd :-)
Pergető
@GeoCravker: A CÖF annyiban más, hogy nem harmincan vannak! Az azért lényegi különbség!
GeoCravker
@Pergető: 1. A civilség nem létszám, hanem társadalmi státusz kérdése.
2. A definiciót Te írtad, amit másoltam. Ne hátrálj ki belőle.
3. Te ragadtál le a 30-as számnál.
Csizmás Kond
@Horizont: ...te mióta cöfögsz ennyire ?...:))
Csizmás Kond
@quadrocopter: Mondom, minden civil...vazzeeee.
quadrocopter
@Pergető: Ne komolytalankodj, gyerek, ezt figyeld:

"Anyabaszó és Faszszopó Viktor is a CÖF támogatói közt"
444.hu/2015/05/26/anyabaszo-es-faszszopo-viktor-is-a-cof-tamogatoi-kozt

Több szervezetről is valótlanul állította a kormányt békemenetekkel támogató Civil Összefogás Fórum, hogy támogatja őket. Az érintett szervezetek szerint ők nem működnek együtt a CÖF-fel. A CÖF szerint igen, amúgy meg Soros.
“Nem állunk semmilyen hivatalos kapcsolatban a Civil Összefogás Fórummal, így nem is vagyunk támogató szervezete” – mondta a Népszabadságnak a Magyarországi Református Egyház zsinati irodája, amely szintén szerepel a CÖF-ös listán.
24.hu/kozelet/2016/02/09/a-cof-bekamuzta-a-tamogatoit/

"18+ Eldobod magad, ha megnézed, kik kerültek a CÖF támogatói közé"
bulvar.parameter.sk/.../18-eldobod-magad-ha-megnezed-kik-kerultek-cof-tamogatoi-...

Hány éves hópihécske?
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem nem kéntelenségből csinálod hanem megszokásból...:)
nevemnick
@Pergető: 08:58
,, Én kötözködök, mikor te és társaid náciznak és SS-t emlegetnek?Legyetek kedvesek nem belekötni abba, aki ezzel a kifordult, hazug és uszító gondolkodással nem ért egyet! A többség normális Magyarországon és van vagy pát tízezer idióta, aki mindenhol nácit és fasisztát lát! "
És most írom én:
Nos, az az illiberális rendszer amit te oly nagyon védsz, a diktatórizmus felé halad, lassacskán már rá lehet fogni a nemzetiszocialista jelzőt.( ha tudod egyáltalán, hogy mi az) Ha tanulmányaidból visszaemlékezel, akkor lassan hasonlít a jelenlegi állapot a második világháború előtti németországi helyzethez. Ott is először az ,,árokásás” kezdődött, amely elvezetett az akkori időknek megfelelő szociális elvonásokhoz, a polgárok teljeskörű kizsákmányolásához és a nép elszegényedéséhez, az állandó belső harchoz, háborúskodáshoz, a másik ember és emberi fajhoz tartozók üldözéséhez, és nem utolsó sorban a fegyverkezéshez. Itt egyebek közt a civil társadalom betámadása, egyszemélyes irányítás, magánhadseregek, középiskolások ,,kadét" betámadása stb. állandó harc hirdetése, a holdudvar helyzetbe hozása és vagyongyarapodása az állami javakból stb., ez mind-mind a ’30-as ’40-es éveket idézi. Azt nem tudod megmagyarázni, hogy minden rendben van, hiába hozod elő a szemináriumban javasolt fránya téziseket.
(Mellesleg megjegyzem, hogy tizenegyezer fős városunkban az önkormányzat összetétele: független polgármester, kilenc fő egy civil egyesületből, egy fő maszopos, és egy fő fidesses. )
-red-
Csizmás Kond
@Horizont: ...ugyértve aggodalmaskodsz...gondoskodsz...mármint ról(unk)am...meghat...:))
Csizmás Kond
@Horizont: Én pedig mindig is imádtalak...de mert veled csak így lehet szót érteni hát így társalgunk...:)...mert neked ez a normális...:))
Csizmás Kond
@Horizont: ...mindig kedves vagyok..mert csak így tudlak szóra bírni...:)
Csizmás Kond
@Horizont: ...te hozzám kedves ???...mikor lesz az ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem nem nagyon strapálsz...
bakegya
Kéremszépen-A FÜGGÖNY MÖGÜL LEHET LESKELŐDNI-azoknak akik valójában másra nem is képesek MINT LOPNI,CSALNI,HAZUDNI,DE MA MÁR EMBERT IS ÖLNI ÉRDEKBŐL,BÜNTETLENÜL!!!DDD
GeoCravker
@bakegya: Nem ölnek embert. Azok maguktól mennek létrát keresni az éjszakában.
bakegya
@GeoCravker:DDD..ja ,igazad van,de nekem még a balta is érdekelne hol van!!!
Pergető
@nevemnick: Picit kutyulsz! Belevéve politikusokat, kadétokat, árokásást, stb. Szerintem mindent külön és a helyén kéne kezelni. A politika eldurvulása is egy más ügy, mint a kadét képzés. Inkább azon kéne gondolkodni, hogy kristály tiszta logikád és érveid ellenére mégis Orbánt választják meg! A tett halála az okoskodás!
Vagy szerinted nem borítékolható, hogy ő nyer 2018-ban? A Clintonné effektus jön, hogy hülye a többség? Húzós!
Pergető
@quadrocopter: Nem mond az a szó semmit, hogy magánemberként?
Pergető
@GeoCravker: Igen! Társadalmi státusz, de harminc ember státusza nem egyenlő százezerével! Na itt a különbség!
GeoCravker
@Pergető: A kopaszok hányan voltak?
Amúgy igen harminc ember státusza nem egyenlő százezrekével. Na ezért nem érdekel Orbán és oligarcháinak a lelki egyensúlya.
nevemnick
@Pergető: 17:12 Amit a kormány csinál, azt már nem lehet külön-külön kezelni. Mindez Magyarország vesztesége, mert az adófizetők pénzét használja fel saját ,,álmai" és szemétségei beteljesítésére, amit kamatostul mi fizetünk vissza. A motoregér beindult, eteti a másfél milliós ,,népét", de nem fog bejönni a számítása, ugyanis az utóbbi hónapokban jelentős nagyságú tömeget támadott be. Eddig sem voltatok sokan, de most már kevesen lesztek, amin már semmiféle választási ugribugri nem fog segíteni.
Pergető
@Mirabilis: Ostoba vagy! Sajnállak a szerencsétlenségedm miatt!
Pergető
@nevemnick: Sajnálom! Ismét bukni fogtok és a Fidesz fog nyerni! Tudod többségben vagyunk!
Pergető
@GeoCravker: A CÖF ről beszéltünk! Nem a Lenin fiúkról!
nevemnick
@Pergető: egészségtelen önbizalommal rendelkeztek ami végső esetben szívinfarktushoz vezet. Ne röhögtess, mert arra ott vannak a lajosok, szilárdok, antalok és péterek és a legvégén a viktorok!

:D
Pergető
@nevemnick: Várd ki a végét és álmdozdozhatsz! Ki szorítaná meg a választásokon Orbánt?
nevemnick
@Pergető: saját maga. Az adakozásai, stadionjai, kisvasútja, és egyéb ellenőrizhetetlen költései a közpénzből már kiverte az emberek nagyobb részéből a ,,jóindulatot".
Ennyi, na szevasz!
Pergető
@nevemnick: Ha te mondod biztos így lesz!
Pergető
@Mirabilis: Neked ép eszed? Kérlek, ne viccelj már, komoly dolgokról folyik a szó!
És aki a másikat sértegeti, azt kapja vissza! Én nem sértegettelek ezt te kezdted!
GeoCravker
@Pergető: Pontosan. A CÖF-ről. Akik nem is igazán civilek, nem fórumokon élik ki magukat. Összefognak? Lehet. Orbánnal például. Amikor lengyel vendégtapsoncokat szerveznek.
Pergető
@GeoCravker: És? Ha jöttek lengyelek, az miért is baj?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.