Minden évben összeül a Magyar Tudományos Akadémia, hogy az új anyakönyvezhető nevekről döntsön. Ötfős testület bírálja el a szülőktől beérkező kérelmeket – néha nem értjük, milyen alapon, hiszen az elfogadott és elutasított nevek közt is akadnak elég cifrák.

2016-ban teljes joggal utasították el például az alábbiakat: Táblácska, Cukorka, Balaton, Főni – a főnök szó becézéseként –, Havadisa, Jinx.

Felmerül ugyanakkor, milyen alapon engedélyeztek egy csomó más borzalmat.

Árpádina és Kandida: két kézzel tépi a haját, ha meghallja a legújabb keresztneveket

2017-ben anyakönyvezhető különleges férfi nevek:

Apaj, Agamemnon, Alpár, Aurélián, Barakony, Benája, Bors, Ariel, Dzsamal, Dzsasztin, Dzsúlió, Cvi, Csatár, Boáz, Brájen, Enrikó, Erdő, Erős, Euszták, Gotlíb, Fajsz, Fernándó, Jefte, Jukundusz, Hannibál, Hamilkár, Hárs, Gida, Góvinda, Fortunátó, Kajetán, Karcsa, Kardos, Karion, ​Kerubin, Krizosztom, Koriolán, Kos, Kövecs, Kratosz, Kücsid, Lizander, Modesztusz, Malakiás, Malik, Manóhar, Melkisédek, Mózsi, Naftali, Nárájan, Naróttama, Nepomuk, Odiló, Orlandó, Piramusz, Polikárp, Raúf, Rátold, Román, Srídhara, Tamerlán, Tonuzóba, Tullió, Vérbulcsú, Vitályos, Vulkán, Zílió, Zuriel.

2017-ben anyakönyvezhető különleges női nevek:

Adelgund, Adeodáta, Agrippína, Ajándék, Ájlin, Ajnácska, Akaiéna, Áldáska, Ánfissza, Annunciáta, Angyalka, Arany, Árpádina, Asszunta, Balzsam, Barack, Barka, Baucisz, Bogárka, Brohe, Búzavirág, Cila, Csaga, Delfina, Dezideráta, Dzsindzser, Ekaterina, Életke, Eperke, Fahéj, Fehérke, Füzér, Gesztenye, Giszmunda, Gyopárka, Hágár, Hatidzse, Havaska, Hófehérke, Hunorka, Ifigénia, Immakuláta, Ingeborg, Kandida, Kisanna, Korall, Küllikki, Lula, Maminti, Mátka, Mirandolína, Moána, Nájiká, Nilüfer, Nurbanu, Oana, Opika, Őzike, Pintyőke, Pompónia, Poppea, Psziché, Remény, Romi, Rozamunda, Skolasztika, Szengláhák, Szüntüké, Tavaszka, Tűzvirág, Ünige, Vanília, Vrindávani, Zöldike.

Lehet válogatni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Ennyi erővel lehet Faszinka , PuncikaSzopkina stb!!!hülye faszok!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ha ilyen hülye lett volna apám anyám, ma árva lennék.
nyanya001
Kandida (Candida albicans) fertőzés

ProtexinAz ember bélrendszerében élő mikróbák körülbelül 500 fajhoz tartoznak. A leggyakoribbak a staphilococcusok, streptococcusok, bacillusok, clostridiumok, élesztőgombák, enterobaktériumok (klebsiella, proteus, citrobacteriumok, fuzobactériumok, spirocheták), sőt vírusok is megtalálhatók. Az egészséges bélben szaporodásukat a „jó” baktériumok erős kontroll alatt tartják. Ha a segítő baktériumok meggyengülnek, kikerülnek az ellenőrzés alól és lehetőségük nyílik a túlszaporodásra, ami aztán rendszerint valamilyen betegséget okoz.
De szép név :-)
Nessy
Hát nekem elég ritka nevem volt, nem is szerettem. Sőt a vezeték nevem is ritka volt, ezért mondtam, hogy a férjem vagy Kiss,vagy Nagy,vagy Kovács lesz. Sikerült! :-))
Nem gondolnak arra a szülők, hogy a szerencsétlen gyereknek ezt a nevet kell viselni, amig nagy korúként nem tud névváltoztatást kérni.
papa.49
A hülyeségnek akár a világűrnek NINCS HATÁRA!!!
dr. prédikátor
Ennyi erővel lehet Faszinka , PuncikaSzopkina stb!!!hülye faszok!!!
lópicigáspár
@dr. prédikátor: Hát Szopkinunk már van!
Dr plágium
Miért nem inkább a régi magyar nevekre keresztelik a purdékat?
Azt a szerencsétlen Kandida nevű lányt csak szánni lehet. Egy gombás fertőzés után kapta a nevét... borzasztó és nem is értem miért engedélyezték.
Dr plágium
Flóra Nagy: Nem mindegy ám, hogy Candide vagy Kandida :)
qxy
A románok, azoknál se semmi nevek vannak . Szalonna, abortusz, getta, meg sok baromságok.
erről egy vicc.
A faszi be megy a hivatalba
.- Kérem én nevet akarok változtatni.
.- Miért? Mi a neve?
.- Fasz János.
.- hu ez tényleg nem jó és mire akarja változtatni?
.- Fasz Józsefre.
lópicigáspár
@Dr plágium: És az se mindegy, hogy párbajban vérezni, vagy vérbajban pározni! :))
Dr plágium
@qxy: Törtel arról híres, hogy nagyon sok az Ondó vezetéknevű ...A temetőben csak ámultam :) Ők egy betűt igazítottak és Andó lett belőlük...
JAJMÁR
A Korall tetszik.
De tény, hogy sok a "pihent agyú" lény!
Macskaszem
Ha már Candida, javasolnám még a Szívkoszorúérelmeszesedést, nagyon szép név lenne.
dr. prédikátor
A mai divathoz igazodva lehetne még:STRÓMANKA,MIGRÁNCSKA, ÉS CÖFÖCSKE is!!!Milyen szépen hangzana az oviban: Cöföcske, Migráncska gyertek ,megyünk Brüsszelbe!!!
Veleda
Jajj! és Jajj! szegény gyerek, akinek Szengláhák, Szüntüké, Vridávami lesz a keresztneve még leírni sem tudja, ha beíratják az első/b-be. ( már a leíráskor is tiltakozik a helyes írás javítóm)
De ez még jobb: Én, Prüntyőke Kovács, azzal a kéréssel fordulok a t. címhez...stb. az ügyintéző röhögve beesik az asztal alá:)))))))))))))
nemkati
@Dr plágium: Az -andó -endő elkerülendő!
Rózsika Hatházi
@Macskaszem: Az Agyérmeszedett-hez mit szólsz? Az rövidebb. Az Édszeske sem hangzana rosszabbul. Sőt, Cirózis. Csak azt nem tudom, hogy ez fiú, vagy lánynév lenne-e? Tök mindegy, de k@rva jól mutatna egy Kiss, Nagy, Kovács, netán Lakatos előnév után. :))))
simmering73
Engem a Cvi és az Ünige győzött meg arról, hogy megérkeztem, itthon vagyok. Elmebetegek országa.
Györe-Juhasz Eva
Asztmácska,Tumorka,Otitis,Koleszterinke,Tèbècè,Szifilisz,Imbecilke,Idiótika.
namihami
Na igen, ami szép-at szép.
Kár, hogy a gyerekeim már nagyok. Mostanság már választani se tudnék.
Erősen gondolkodóba ejtene például a Rühellke és a Frigidke, fiamnak az Impike vagy a Önzike név . Már csak, hogy kellő háttértámogatással indulhassanak az élet zegzugos ösvényin.
Yoda69
Az alapjan amiket jovahagynak nem utasithatnanak el semmit.
lópicigáspár
@Györe-Juhasz Eva: Hipertónia, Obezitás, Gonoreá, ...! :)))
lópicigáspár
@Rózsika Hatházi: Ez jó!!! A bratyóm az volt Gorzsán. Lehet elküldöm neki a cikket, hogy olvassa el a hozzászólásokat is! :))))
1magyar
Ha olyan hülye lesz a gyerek mint a szülei akkor fel sem tűnik neki. Baj akkor lesz ha értelmes lesz a gyerek, de akkor mindent megtesz a névváltoztatásért.
herczeg0210
Attól még, hogy különleges a neve a gyereknek, nem lesz külöleges. A nevelés a lényeg! Ez csak nagyzási mánia...
Rózsika Hatházi
@lópicigáspár: De mivel bratyó, tehát hímnemű, akkor ő volt az Inszeminátor. :))))
X-ray
Kerestem a Hürrem nevet, de egyelőre nem találom... ha már van Hatidzse
advocat
Végül is ha nem teszik a nevük, 18 éves koruk után módosíthatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.