Ítéletet hirdetett csütörtökön a Kúria a sukorói telekcsere ügyében. Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetői három, illetve két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ajaj, mit kap akkor Orbán, a Pénztáros Lenci, a Gülü, a Takony, stb, ha buknak? Na majd akkor lesz idejük imádkozni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Csak sikerült a Kúrja fideszbarátságát kitaposni, a korábban bűncselekmény hiányában felmentett komcsikat valahogy lecsukni.
Jozefina
Itt valakik, valamit nagyon elcsesztek!
Ez nem az igazságszolgáltatásról szólt.
Mi az, hogy valakiket bűncselekmény hiányában felment az Ítélőtábla,
majd a Kúria börtönbüntetést ítél meg? Itt valami nagy ellentmondás van!!
A bíróságok nem ugyanazon tövények alapján ítélkeznek?
Vagy ehhez már a tőrvényeknek semmi közük???
relatív
Az, hogy ez a vád miként fogalmazódott meg, és miért, az minden ' józan paraszti ' ésszel rendelkező tudja...

A nagy haszonnal kecsegtető beruházás - sok tényező, akadály miatt - nem jött létre, tehát (ha egyáltalán valamiféle hibás döntés fennállt volna ) kár nem keletkezett.

A politikai csatározás az ismert személyiségeinek ( látensen IS ) a személyes hátrányokat kellett elszenvedniük az eljárás során, végül akadt vállalkozó bíróság, aminek a döntését egy felsőbb fórum fogja az igazságossággal szembesíteni !
Béla333
Akkor lehet, hogy Gyurcsány is csak azért úszta meg a börtönt, mert a Polt féle ügyészség nem emelt vádat ellene, mert ha bíróság elé került volna, akkor lehet hogy ő is ülhetne?!
Egy olyan bűncselekmény volt már (Zuschlag története) ahol a Gyurcsány volt a főnök, mégsem jutott el a nyomozás hozzá meg Mesterházyhoz, a jelek szerint ez is olyan ügy, ahol a főnök nem bűnös, csak a sameszok?!
A való életben ilyen nincs!
szaboria1
@Béla333: Zuschlag egy nagy hazudozó Khalason voltam ép a közjegyzőnél amikor Ő és az akkori Várnai pm. olyan rábeszélőjeke volt, hogy az már nem semmi volt. Mindenkire hivatkozott. Akkor mondtam na ennek sem lehet hinni.
Van egy érzésem ez az ügy még mindig nem lesz lefutva. Ezek elmennek az eu. bíróságra is.
Béla333
@szaboria1: 12.00
Az hogy Zuschlag nagy hantás, az még nem zárja ki, hogy nem túl hamar állították le a nyomozást:

www.origo.hu/itthon/20100406-zuschlag-ugy-lados-istvan-szerint-az-allami-szervek-tudtak-ugyeikrol.html
"Minisztériumi döntéshozók, állmi szervek támogatása nélkül egy percig sem működhetett volna a Zuschlag János irányította pénzszerzési mechanizmus - állította Lados István,
Szerinte életszerűtlen, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette ifjúsági tárca irányítói és más vezető MSZP-s politikusok ne tudtak volna Zuschlag ügyeiről, és szerinte minisztériumi döntéshozókra is szükség volt ahhoz, hogy hatékonyan működjön a "pályázati pénzszivattyú"."

Mindenesetre a jelek szerint Gyurcsány és Mesterházy már benne van abban a körben, akiket kimentenek, ha valami disznóságba keverednek! Polt ugyanis hárít nekik is!:

nol.hu/belfold/partkecske__kozkaposzta
"„Polt Péter ciklusának üzenete az volt, hogy megfelelő politikai háttérrel mindent meg lehet úszni.” Ez az üzenet „bizonyosan bátorítólag hatott azokra, akik az elmúlt nyolc évben dézsmálták a közpénzeinket”. „„A Polt-ciklus hatása tovább él abban a látszatban, hogy a korrupció a politikai térnek azt a részét jellemzi csupán, amely nem tudta általánosan megszervezni a büntetlenségét. E látszat kedvezményezettjei mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a korrupció elleni háborgás és fellépés ne normatív, hanem szelektív legyen, s a politikai harc szempontjai alá rendelődjön."
CsipkeRózsa
@Béla333: Most is tévedsz, tudom, hogy Gyurcsányra vagy Te is kihegyezve.

A most ártatlanul elítélt két személy azért lett meghurcolva, mert nem mondtak semmi terhelőt Gyurcsányra. Ez már az eljárás elején kiderült. Orbán is csak Gyurcsányra volt kihegyezve.

A bíróság egy nem létező, általuk is "kísérletnek" nevező tettre hivatkozva hozott ítéletet.

Az eljáró ügyész, az ítélkezésben részt vevő bírók megkapják az aljas tettükért a júdáspénzt.
Béla333
@CsipkeRózsa: 12.28
Ezzel most azt mondod, hogy egy elvileg független magyar bíróság 3. fokon, jogerősen úgy hoz meg egy ítéletet, hogy azt nézi, mi az amivel Gyurcsánynak árthatnak?
Nem lehet, hogy mégiscsak bűncselekmény volt?
CsipkeRózsa
@Béla333: Nem lehet, hogy bűncselekmény volt! Hiába mondod, hogy a "független magyar bíróság". A független magyar bíróság (Kúria) igyekszik megfelelni Orbán elvárásainak, vagy felszólításának.
relatív
Látható, hogy hazánkban eluralkodott - ez visszavezethető az 1989- es év körüli ismerethiányos bizonytalanságra IS - egy zsigeri gyűlölet-, és egy a környezettel ismerkedő gondolkodó csoport vitája minden egyes felmerülő probléma állásfoglalásában.

Az első csoportban lévők - minden gondolkodás nélkül elfogadva a regnáló szájbarágó útmutatásait - a mai hatalomban lévők támogatói, míg a többiek nem !

A társadalom felmerült problémáira ennek alapján foglalnak álláspontot hazánkban az állampolgárok, sajnos, mivel a problémák igazi megoldása nem mindig az egyik, vagy másik vélemény szerint orvosolható !

Hazán továbbélése csak egy olyan társadalmi nyugalom síkján képzelhető el hosszú távon ami ezt a sarkalatos szembenállást elfelejti. Ha tovább él ez a közélet, akkor nagy valószínűség szerint Európa ezzel állammal már érdemben nem számolhat !
CsipkeRózsa
@Béla333: A Zuschlag témával kapcsolatban azt is fölvethetted volna, hogy a többi párt ifjúsági szervezete is ugyanolyan módon jutott pénzhez. Őket nem rángatták bíróság elé. Egy fiatal kereszténydemokratát is el kezdtek piszkálni, őt aztán elengedték. Akkor még Szíjjártó is akkor még a Fidelitásban ténykedett, az ő neve talán föl sem vetődött, pedig így kaptak ők is zsebpénzt.
Béla333
@CsipkeRózsa: 12.49
Ez pontosan így van! Ezért is mondtam, hogy Zuschlag ügyében (IS) irányított valami volt, amit egyesek igazságszolgáltatásnak, mások bűnpártolásnak neveznek.
És ezt a Polt féle társaság csinálja, ők hárítanak egy bizonyos szint fölött mindkét oldalra!
Nessy
Jön a választás! A Kúria indoklása alapján pártunk és kormányunk legalább felét el lehetne ítélni. Pláne az esetek jó részében nem egy megvalósulatlan tervről, hanem befejezett eseményről van szó!
Hellcat
Sukoró...az ügy ami a fidesznél azért baszta ki a biztosítékot mert kimaradtak belőle...
Béla333
Egyébként meg Polték Gyurcsányt is csak "bizonyítottság hiányában" mentették ki az ügyből:

"A nyomozást 2012. július 20-án bizonyítottság hiányában megszüntették. (A külföldi befektetők 2008. május 21-én egyeztettek a parlamentben a tervezett beruházásról, a kormány delegációját Gyurcsány Ferenc vezette. A kormányfő támogatta a tervet, de szerepét a cseréről hozott döntésben nem lehetett bizonyítani.)"
index.hu/belfold/2017/06/08/bortonbe_kell_menniuk_a_magyar_nemzeti_vagyonkezelo_egykori_vezetoinek/
szaboria1
A Kúria vezetője nem más mint Szájerné Handó Tünde. Ennyit erről.
bencemacska
@Hellcat: MA, 13:21
Nem kimaradtak belőle, hanem volt előkészületben másik két "kaszinóváros" létesítése, amelyben érdekeltek voltak! Egyik valahol Fertőd környékén. (Hogy ott miért léptek vissza a befektetők arra nem emlékszem!)
Másrészt a Velencei tó és környéke Orbán felségterület.A fiatalabbak még megérhetik a bekerítését is!
Nem lehetne Vajna egyeduralkodó ezen a területen!
bencemacska
@szaboria1: ma, 12:23

Darák Péter a Kúria, Handó Tünde az OBH elnöke!!!
nezelodo
Ajaj, mit kap akkor Orbán, a Pénztáros Lenci, a Gülü, a Takony, stb, ha buknak? Na majd akkor lesz idejük imádkozni.
bencemacska
És még mennyit kapnak, ha halálos tömegbaleset lesz a 3-as Metrón!!!
Én nyilvános felkoncolást javaslok!
bencemacska
@nezelodo: ma, 14:55
Az előző (ma, 15:10) megjegyzésem neked szó!!!
szaboria1
@bencemacska: Igazad van! Rosszul emlékeztem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.