Semjén Zsolt egy konferencián durrantotta ma az infót: tovább könnyítenék a határon túliak eddig is minden belföldi lakcímmel bíró magyarénál egyszerűbb szavazását. Kiderítettük: nem úgy, amire sokan asszociáltak.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A szavazó talán nem is tudja, hogy szavazni akar. Ilyenkor elég a környezetében, ha valaki tudja az illető nevét, nem kell megtudnia az anyja nevét, ki lehet tölteni a papírt. Sőt, a magyarok nyilvántartásából elég egy lista, és egyhelyben, egy óra alatt leszavazhat az ott sem lévő sokaság.

A kormánynak volt képe még ezt is könnyítésként bevezetni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Semjén...te büdös bunkó...remélem lehervad a pofádról a mosoly,amikor a sitten kloákán lőnek a kancigányok!!!amelyik határon túli szavaz,az egy büdös gyökér,meg az is aki ezt helyesli!!!
Macskaszem
Eljön az idő, amikor a szavazó neve se kell, csak a szavazata. A csecsemőtől a halottig mindenkié.
CsipkeRózsa
A szavazó talán nem is tudja, hogy szavazni akar. Ilyenkor elég a környezetében, ha valaki tudja az illető nevét, nem kell megtudnia az anyja nevét, ki lehet tölteni a papírt. Sőt, a magyarok nyilvántartásából elég egy lista, és egyhelyben, egy óra alatt leszavazhat az ott sem lévő sokaság.

A kormánynak volt képe még ezt is könnyítésként bevezetni!
namihami
És ez még csak a kezdet. Találékonyak a fiúk, mert egy bukta esetén nemcsak a pénzcsak záródik be, de a kóterajtó is hangos dörrenéssel nyílhat meg.
Egy ingyen ötlet a fiúknak: Minden erdélyi szavazat legalább tízszeres szorzóval számítson, hiszen ott élnek az igazi (pénznyelő és potyaleső)magyarok.
papa.49
Az aljasságuknak nincs mélysége, az határtalan!!!
Nessy
kevés az itthoni agymosott? Elég sokat költenek a határon túliakra, azt meg kell nekik hálálni! Szakadjon rájuk az ég. Minden levélszavazót legalább két évre ide hoznék közmunkásnak, aztán lehet szavazni!
Sámannus
Lassan a migráncsok fognak helytünk szavazni, miközben ezzel támadják Brüsszelt a kecskeb@szók.
RonaGyuri
ez az anyja neve tényleg marhaság, de izz inkább arról van szó, hogy maximalizálják a hasznot!

Innen csak egy lépés, hogy nem kell beírniuk azt sem kire szavaznak, majd ártunk is qurmányunk magára veszi! =))
quadrocopter
Készül a nem lejtős pályás választás, hanem a függőleges pályás!
kisrigó
@Horizont: Mi van?! Annyira magyar, hogy még az is gondot okoz, hogy "anyja neve"! Mindenki kap állampolgárságot, aki erre jár, és hip-hop már szavazhat is?! Persze, csak a fideszre. Megáll az eszem! Minek itt mókázni, be kell jelenteni, hogy kétmillió nagyon magyar határontúli szavazójuk van, és passz. Erdélyi ismerőseim nem óhajtanak részt venni ebben a cirkuszban. A jó édesanyjukat már!
bakegya
EGY SZEMÉLY BEAZONOSÍTÁSA KIZÁRÓLAG AZ ANYJA NEVE ÉS A SZÜLETÉSI DÁTUMA,HELYE!!!-ha ezt manipulálni képes az ORBÁN-KURMÁNY AKKOR AZONNAL ...cselekedni kell ellenük!-ez a SPEKULÁCIÓJUK IS BIZONYÍTÉK A BŰNELKÖVETÉSRE...
Perwool
Ha itthon él és viseli a döntése következményeit, az ő pénzéből is üzengetnek Brüsszelnek, fizeti Európa legmagasabb adóterheit, eltart vagy 120 államtitkárt és kiveszi a részét minden egyéb szopásból is, akkor szavazzon! Ha nem, akkor ne döntsön az én sorsomról!
MukiPIsti szabadstrandi jegyarus
@Perwool: Igazad van ,de nem tűnt fel hogy majd mind az

összesnek román pacekja van ?
sokanvagyunk
...de csak azoknál, akiknek több anyjuk is lehet. :D
Perwool
@MukiPIsti szabadstrandi jegyarus: Ez a kettős állampolgárság érdekes kicsit! Az ország valami zűrbe keveredne és mozgósítania kéne. Tekintve, hogy nincs kétféle állampolgárság, meg ugye a szavazati joggal kötelességek is járnak, értelemszerűen mindenkire vonatkozna a hadkötelezettség. Előttem a kép, mikor vonulnak be a magyar újoncok, Munkácson, Kolozsváron, Újvidéken.. Az már csak a hab a tortán, ha esetleg az egyik magyar kisebbséggel rendelkező állam lenne az ellenség. 2 sorban állnának a behívottak, egyikbe a barát a másikban az ellenség!
Nem minden aspektusa volt kellőképp átgondolva ennek a kettős állampolgárságnak. Persze nem is ez volt a cél, csak pár százezer szavazat...
kisrigó
@Horizont: Igen, nem számít semmi, van pénz(köz), paripa ,(semlyén atya alatt), no meg fegyver, az álszent duma ezerrel.
Muki István ószeres
@Perwool: Azért nem kell az anyja neve mert az Dacia Munteanu . :-(((
Trianon után 18 000 000 Magyarból maradt 7,6 millió Magyar az elcsatolt területen belül .
50 év elteltével visszakerült 2,4 millió . 1943- ban 500 000 Magyart írtotott ki Hitler Auswitzban :-((( ,45 ben a ruszkik 200 000 Magyart vittek el :-( minimális létszám tért vissza élve ). :-(1957 év végéig 197 000 Magyar hagyta el az országot .
Ez most meg hozsannázik hogy 1 millió Magyar ,ez most amit tehetünk trianonért .
Kérdem én ? Hol a többi Magyar ? Sehol kéremszépen mert már régen nem vallja magát Magyarnak . Ez csak a szavazatmaximálásra jó ,de nem lesz elég ha létrejön az egységes és teljes ellenzéki összefogás és sikerül a mozgósítás . Ha nem akkor elég lesz nekik a folytatjuk elnevezésű "tovább folytatjuk" címmel kihírdetésre váró Don Quijote de la Felcsút
és a Magyarnép, nyúzó, pénzbehajtó ,jól átbaxós politikát .
dr. prédikátor
Geci tömjén zsozsi!b...zd szájba a jó k...va anyádat!!!
Perwool
@Muki István ószeres: Ha magyarnak vallja magát, megkapja az állampolgárságot. Akkor is, ha már a nagyapja se beszélt magyarul.Megjegyzem, én sem kívánok beleszólni, hogy mondjuk Erdélyben a 2 magyar párt közül melyik képviselje a helyi magyarok érdekeit. Az ő sorsukról van szó, értelemszerű, hogy ők döntsenek róla.
Tisztában van azzal minden normális hazai ember, hogy ez a kettős állampolgárság addig kellett a romániai magyaroknak, míg nem lett Románia is az EU tagja. A magyar útlevéllel minden macera nélkül mehettek nyugatra dolgozni. Na nem ide, ebbe a jobban teljesítő ó hazába! Bónuszként jött azoknak akik már nem dolgoznak, a nyugdíj. Nem mellesleg az ukránok is kapják a nyugdíjat.
Muki István ószeres
@Perwool: Na ja ,csókoltatom az okosbuksidat ! :-)

Kérdem én ?
Mi mit kapunk akik itt születtünk ?
Mi mit kapunk akik itt maradtunk ?
Mi mit kapunk akiknek nem kell vallani hogy Magyar ?
Mi mit kapunk akiknek az anyja neve valóban Magyar ?
elnyomott
Lesz itt még sokkal cifrább is a választásokig.
A szabályozások majd csak a kormánypártiaknak kedveznek, a többit kizárják. Demokratikus úton itt nem lesz már kormányváltás.

lh3.googleusercontent.com/D6iY358wrd5dENgr8QbCOQ30WvY5MOuw2SecY3Fp1_IJPPO2QJLJxPgF6C2oE6kWjJWjEyujmsMxug=w400-h287
eszegfu
Egy törvény -- igy a választási is -- akkor jó, ha az mindenkire vonatkozik. A M.o-n élőknek szavazáskor egyeztetik a személyi ig. és a lakcimkártyát a náluk lévő listákkal és igazolvány nélkül nem is szavazhatunk. A kettős állampolgároknak, akikről azt sem lehet tudni, hogy ők megegyeznek az irataikkal, nekik csak adataik "bemondása" elegendő mindehhez! Ráadásul a külföldön tartozkodó magyarok pedig csak a nagykövetségeken szavazhatnak. Persze tudom, hogy ez a törvény sem az igazságosságra törekszik!:(
Perwool
@Muki István ószeres: Mit, mit, mit...
Egy jobban teljesítő országot, világszínvonalú egészségügyet, színvonalas oktatást, Európai színvonalú úthálózatot, üresen kongó stadionokat, demokratikus választásokat...
Jaj ki ne hagyjam, világszínvonalú metró szerelvényeket.
Hellcat
Eddig is a csalás melegágya volt. Nesze nektek illiberalizmus amikor külföldről döntenek a dolgaidról azonosítás nélkül.
elnyomott
@Hellcat: - ez nem a liberalizmus, hanem az illiberalizmus terméke.
A liberalizmusban ilyen nem volt!
elnyomott
@Hellcat: - bocsi, én is ezt akartam írni, a válaszgomb véletlen volt. Megerősítelek, a véleményem nekem is ugyanez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.