A Nemzeti Választási Bizottság olyan iránymutatás kiadására készül, ami az első olvasatok szerint betesz az ellenzéki együttműködésnek. Most akkor mi is lesz az egyéni választókerületekkel?

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
A kormány nem is kampányolhatna a Fidesz részére, csak arra buzdíthatna mindenkit, hogy menjenek el szavazni. Mivel nem az az érdeke a kormánynak és a Fidesznek, hogy sokan vegyenek részt a szavazáson, így azt nem hirdeti.
RonaGyuri
@Shikari: ez nem vigasz hanem egyszerű választástechnikai tény! =))
kereső
@CsipkeRózsa: 18:22, az NVB nem törvényt akar módositani,hanem a választási törvénynek az általuk "kivánatosnak"tartott értelmezésével akarják az iránymutatással a választást befolyásolni.
RonaGyuri
@Shikari: igen ezért írtam, hogy töketlen majmok! =))
relatív
Sajnos a magyar választási séma bizonyosan sok személyben, csoportban kelt bizonytalanságot egy kormányváltási törekvés reményében... IS !%

De, ha józan paraszti ésszel vágunk bele ennek a feladatnak - a több kormányváltást akaró párt esetében IS - akkor a cél minden kormányzati csűré-csavarás ellenére IS egyértelműen teljesíthetőnek látszik .

Van kormányváltó hangulat az országban, vagyis biztosan többségben vannak az azt váró szavazók !

Így a pártok vetélkedése ellenére IS a demokratikusnak mondható kormányváltó pártokra van a listás választási lehetőség, és az egyéni helyek esetén - összesen 106 hely van - kell még legalább 60-70 helyen legyőzni a kormánypárt jelöltjét.

Mivel marad 30-40 olyan hely ahol az összes vezető kormányváltó párt jelöltet állíthat, annak érdekében, hogy listást IS állathasson, plusz az elosztásnak - egyeztetésnek megfelelően további helyekre állíthat egyetlen ellenzéki jelöltet.

Így végül megoldható egy többség kialakítása a következő négy évre, ahol a legjobb vezetésnek megfelelő kormányzat állhat fel !
relatív
Persze mindenki, aki a jelenlegi regnáló szekértolója továbbra IS ütheti-vághatja a kormányváltó pártok minden ténykedését, még a mellettük való együttérzést IS behazudva, a magyar észjárás már ilyen...

De mindenki többet tehetne - egy személyében IS -, ha inkább a kivezető út mentén pártoskodna, vagy a jelenlegi kegyetlen rendszer továbbfolytatása mellett állna ki, és nem trükközne másságával !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.