Az MSZP péntek reggel közleményben jelezte, hogy Bárándy Gergely országgyűlési képviselő minden párttisztségéről lemondott és nem indul a 2018-as választáson. Bárándy mandátumát még kitölti.

A 24.hu cikke szerint az MSZP péntek reggel sajtóközleményben jelezte, hogy országgyűlési képviselőjük, Bárándy Gergely lemondott minden párttisztségéről és nem kíván indulni a 2018-as választáson. Sem függetlenként, sem másmilyen párt színeiben. A politikus az MSZP Országos Etikai és Egyeztető Bizottságának elnöke volt, három cikluson keresztül volt országgyűlési képviselő.

Jelen helyzetben és a jelenlegi viszonyok között, országgyűlési képviselőként, számomra vállalhatatlanná vált a folytatás. Most visszatérek civil szakmámhoz, az ügyvédséghez, s így több időm jut majd a tudományos munkámra is

- közölte Bárándy a közleményben.

Lemondott az MSZP-s politikus, nem indul a választáson

Fotó: wikipedia CC BY 3.0/Tibor Végh

Bárándy a parlamenti ciklusát kitölti az MSZP-frakcióban.

A képviselő a közleményben a 24.hu cikke szerint azt írta, "ez nem feladást jelent, nem jelenti azt, hogy a jövőben ne vállalna majd közéleti szerepet, és hogy ne keresné továbbra is aktívan annak a módját, hogy egy egységes, de legalábbis egységesebb demokratikus ellenzék megteremtésével, miként lehet visszatéríteni Magyarországot a jogállami fejlődés útjára."

A lap szerint a bejelentésnek köze lehet ahhoz, hogy Soros György csütörtök este arról nyilatkozott Davosban a Világgazdasági Fórum után újságíróknak, hogy a Fidesz megvette az MSZP vezetését, de a kisebb pártokban is ott vannak a beépített emberei, így pedig eléggé elképzelhetetlen a 2018-as kormányváltás. Soros maffiaállam létrehozásával is megvádolta Orbánt.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Jól teszi ez az egyetlen vállalható lépés ez ügyben !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Soros nyilatkozatának az első közvetlen áldozata.
Egyébként ha mint az MSZP egyik fontos belső embere éveken keresztül nem látta azt, amiről Soros nyilatkozott, akkor nyilván vak volt,
peterkelemen
A magyaroknak szó szerint és fizikailag szét kellene vernie végre a rátelepedett politikusbűnözőket az elitet bár ez az elit nem jó szó, mert ezek nem elitek hanem bűnözők. Forradalom kell!!!
papa.49
Jól teszi ez az egyetlen vállalható lépés ez ügyben !!!
Sziszifusz
Soros nyilatkozata kegyelemdöfést jelent az agonizáló MSZP-nek ???
Nem tudom, de azt hiszem, hogy április 08-ig, a magyar politikában lesz még egy-két meglepő fordulat.
bakegya
Jelen helyzetben ,olos lépésnek tartom -Bárándy értelmes ember.
wagabund
..."Jelen helyzetben és a jelenlegi viszonyok között, országgyűlési képviselőként, számomra vállalhatatlanná vált a folytatás. Most visszatérek civil szakmámhoz, az ügyvédséghez,"...

valamit tudhat.. nem sejt, tud...(valamiért a süllyedő hajó jut eszembe...mintha érezné, hogy az emeszpének harangoznak?)
bakegya
@wagabund: Minden esetre érdekes lépés is ez.Meglátjuk-
advocat
Gergő! Igazad van! Végül az utolsó valamire való ember is elhagyja. Megérdemlik.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/02/09/azok-az-evek-amikor-polt-peter-simicska-es-orban-1-resz/
Úgy tartja a szájhagyomány (mivel senki nem szívesen jár bíróságra), hogy a pártok finanszírozása minden bajok eredője. A számukra biztosított költségvetési keret a töredékét sem fedezte/fedezi a működésnek. Ezért aztán – a legendák szerint – a pártok kénytelenek voltak megtalálni az önfenntartás módját. Ebben Puch László, az MSZP pénzügyi zsenije volt az élharcos, az ő legkiválóbb tanítványa pedig Simicska Lajos. Szintén szóbeszéd, miszerint sokáig közösen, hogy úgy mondjam vállt vállhoz vetve dolgoztak, mígnem a tanítvány túlnőtt a mesteren. Maga a technika lényegében egyszerű. Állami vagyonokat „baráti kezekbe” juttatva joggal várható el, hogy a hálás új gazda visszacsorgat némi apanázst a pártkasszába. Főleg, ha folyamatosan kap állami megbízásokat, kedvező lehetőségeket (megkerülve a piaci versenyt), megfelelő, legálisnak tűnő (vagy legálissá tett) támogatásokat, kedvező hiteleket „baráti” bankoktól. A számára biztosított versenyelőny fejében szívesen működik együtt bizonyos alvállalkozókkal, bíz meg ügyvédi irodáktól kezdve piackutató cégeken át a mindenféle kutatásokat és elemzéseket végző társaságokat. Mert az általuk végzett munka mértéke és értéke nehezen mérhető, szemben mondjuk a kapálással, ahol 5 sor bab, az 5 sor bab. Így volt ez a század elején és így volt a Század végén is…A mesemondók szerint így tartják fenn magukat a pártok. Ugyanezen regélők suttognak egy 2000-ben született megállapodásról, miszerint az épp kormányzó és az ellenzékben lévő legnagyobb két párt az innen-onnan összecsorgó bevételeken megosztoznak, mégpedig 70-30% arányban. De persze ez csak városi legenda. Mert ha ez így lenne, a választások értelmüket vesztenék. Akit kirabolnak, annak mindegy, hogy a rabló szőke, vagy barna. A gonoszabb mesélők azt is suttogják, az egyik párt nemrégiben felrúgta ezt a megállapodást. Ki tudhatja?
wagabund
@bakegya: meglátjuk..ettől félek én is..
Béla333
@wagabund: 11.47
Nem kell az igazságtól félni!
Végre csinálhatunk (talán) egy Tabula rasa-t az elmúlt évtizedek disznóságairól...
wagabund
@Eladott Ország: akkor emlékszel a húsz évvel ezelőtti autópálya költségekre? a túszámlázott kölségekből osztozott a hatalmon lévő emeszpé az ellnzékkel...
ném sántító párhuzam: Torgyán a hétfői napirend előttit úgy kezdte: Horn monnyon le!... aztán megtudtuk, hogy előtte (minden)vasárnap együtt ették "Mariskám kiváló húslevesét"..még a kórházba is vitt a cimborájának a kiváló húslevesból..
egy ország döbbent meg(akkor)...ma már szemünk sem rebben..

megszoktuk? ..nos ez a baj...ez már a vég.
wagabund
@Béla333: értem...de ne reménykedj, még van bő két hónap, hogy ne lehessen elővenni a "tiszta lapot"...

a fiúk dolgoznak rajta...

(ha megfigyelted, Kunhalmi Ágnes milyen harcosan küzd...pedig jól tudja, tét nélkül...csakhát még erre a kis időre becsülettel megdolgozik a fizetéséért)
Béla333
@wagabund: 12.03
Egyszer minden kiderül...
Clavigo
@Shikari: A Gyorsnaszádról ,,,ha hallhatnánk valamit..,,esetleg Pharaonról,,stb.
Eladott Ország
@Clavigo: ma, 12:31; Ghaith Pharaon, a terrorizmus finanszírozásával kapcsolatba hozott személy az Orbán nevű családjával, konkrétan Tiborcz Pityu főkivilágító miniszterelnöki vővel üzletel; szoros és közvetett együttműködésben kastélyokat, ingatlanokat vásárolt fel Magyarországon;
-a terrorizmus finanszírozásával kapcsolatba hozott személy a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal is bizniszel: közös részvénytársaságot alapított a Külügyminisztérium alá tartozó állami céggel;
-a terrorizmus finanszírozásával kapcsolatba hozott személy az Orbán nevű Cinege utcai házával szemben lévő ingatlant is megvette;
-a terrorizmus finanszírozásával kapcsolatba hozott személy – az eddigi legvéletlenebb fejlemény – híres luxusjachtja, az ellene kiadott Interpol-körözésben is szereplő Le Pharaon idén augusztus 4-én az Adria vizén, a spliti kikötőben ringatózott, és pontosan akkor, amikor Mészáros Univerzális Nem Stróman Lölö is a másfél milliárdos Artemy szuperjacht fedélzetén süttette a pocakját.
Ja és Pharaonnnak és Lúzerjankónak nincs ujjlenyomata.
Eladott Ország
@Shikari: A horvátországi Cres szigeten az Artemy nevű luxusjacht, amin tavaly Mészáros Lőrinc vagánykodott, és ami Splitben Ghaith Pharaon Le Pharaon nevű hajója mellett parkolt.
A hajó több, mint egymilliárd forintot ér, van fitneszterem, jacuzzi és öt lakosztály, mind külön fürdővel. A süllyedő hajó államosításra vár!
youtu.be/xXssaPAu73s
Clavigo
@Eladott Ország: A " tanúvédelmet " nem a felcsuti Putris találta fel... Nem hiszem el,,hogy Pharaon " professzor" elköltözött a Paradicsomba... Olyan villámgyorsan el lett tüntetve.. Olyan jól jött a " halála " , kegyes Urunknak,,a legfontosabb Fartúróinak,...ecetera,,ecetera.
Sámannus
Ez a lépés azt jelenti, hogy ne menjünk szavazni.
Ez lelemplé meg kap a fütyisztől annyi szavazatot, amiből elóbégázik Bercike a Szilikével.
Béla333
@Sámannus: 14.12
Úgy siratod az MSZP-t, hogy közben azért rugdosod egy kicsit a többi ellenzékit? Aki nem MSZP-s?
Had dögöljön meg a szomszéd tehene is? Mi?
Sámannus
@Béla333: Éppenséggel akit rugdosnak, azt kell védeni, és itt már keményen beszólt valaki az ellenzéki felállásba, az nem én voltam. Bár ezzel telt el nyolc év, ki bújt a szög a zsákból itt a magyaroknak nem osztanak lapot.
Látni kell, hogy most az amcsik és a ruszkik játsszák az agyukat, és egyik sem akar jótékonykodni.
Eladott Ország
@Shikari: ma 13:52 ; Már csak egy megszorítás maradt hátra Mészáros Lölö strómanjának, meg a többi tróger közpénzzsiványnak.
www.avx.hu/forum/uploads/monthly_08_2012/post-27404-099574900%201345726541.jpg?width=400

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.