A hétvégén robbant ki a laktanyázás a Fidesz kommunikációjában. Karácsony Gergely a Facebookon reagált a több mint két év után újra napirendre kerülő laktanyázásra.

Először Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője mondta azt szombaton a XXII. kerületi Hunyadi-laktanya előtt, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje használaton kívüli laktanyákba telepítené be a bevándorlókat. Ezt követően vasárnap reggel a honvédelmi miniszter jelentette ki a Kossuth rádióban, hogy "amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, nem lesznek betelepítések sem laktanyákba, sem más középületekbe. Majd jött Deutsch Tamás, aki Egerben beszélt erről. Azt mondta: Karácsony Gergelynek és az általa vezetett ellenzéki összefogásnak programszerűen, írásban megfogalmazott szándéka, hogy a használaton kívüli laktanyákat uniós forrásból felújítsák és megnyissák a menekültek előtt. Orbán Viktor pedig Bicskén mondta azt, hogy ha nem a bevándorlás ellen harcoló Fidesz-KDNP alakít kormányt, akkor a bicskei menekülttábort is újra meg fogják nyitni. 

Karácsony Gergelyék 2015-ben javasolták azt, válsághelyzetben, hogy EU-s forrásokból újítsák fel és nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket

- írta meg az Index a HVG 2015. június 30-ai cikke alapján.

2015 júniusában hangzott el az a javaslat a Párbeszéd Magyarország részéről, hogy EU-s forrásokból újítsák fel és azonnal nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket. Ezt akkor Szabó Tímea azért javasolta, mert a kétszáz százalékos kapacitáson működő, túlterhelt debreceni menekülttáborban zavargások törtek ki. A PM szerint Magyarországon van menekültprobléma, de a legnagyobb probléma az, hogy a kormány nem tesz semmit a megoldás érdekében – mondta akkor (2015. június) Szabó Tímea.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor erre azt válaszolta: ha felépül a határzár, nem lesz szükség a jelenlegi volumenű menekülttábor-kapacitásra

- írja az Index.

A több mint két év után újra napirendre kerülő laktanyázásról Karácsony Gergely közösségi oldalán vasárnap azt írta:

Orbán Viktor egyszer azt mondta, hogy azt nézzük amit tesz, ne azt amit mond. 2015-ös menekültválság idején a kormány szociális intézményekben helyezte el a menekülteket. Mi akkor azt javasoltuk, hogy az üres laktanyákat használják erre. Ebben nagy különbség nincs. Abban viszont igen, hogy akkor és azóta is csak folyamatosan HAZUDNAK! 

Deutsch Tamás: Karácsony Gergely migránsok tömegeit helyezné el használaton kívüli laktanyákban

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje migránsok tömegeit helyezné el használaton kívüli laktanyákban – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap Egerben, a Dobó István laktanya előtt tartott sajtótájékoztatón.

Azt mondta:

az ellenzéki pártok az elmúlt hónapokban csiki-csukit játszanak a választókkal. Minden energiájukkal igyekeznek eltitkolni a migrációval, a kötelező betelepítési kvótával, a határzár lebontásával kapcsolatos álláspontjukat.

Deutsch Tamás szerint azonban eljött az igazság órája: Karácsony Gergelynek és az általa vezetett ellenzéki összefogásnak programszerűen, írásban megfogalmazott szándéka, hogy a használaton kívüli laktanyákat uniós forrásból felújítsák és megnyissák a menekültek előtt. Ez azt jelenti, mindent megtesznek azért, hogy Magyarországra tömegesen telepítsenek be Európába érkező migránsokat – jelentette ki.

Az érintett laktanyák egyike az egri, ahová akár több ezer bevándorlót helyeznének el, amennyiben "döntési helyzetbe jutnak" – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Megjegyezte: az ellenzéki összefogás mindezt uniós forrásokból tenné lehetővé, ahelyett, hogy az EU-s pénzeket eredeti rendeltetésüknek megfelelően gazdaságélénkítésre, vagy éppen az oktatás, illetve az egészségügy fejlesztésére fordítanák.

Erről a két párt kormányfőjelöltje és politikusai nemcsak beszélnek, hanem a "migránssimogató" álláspontot az EU döntéshozói fórumain is képviselik, ezzel sok millió magyart veszélyeztetve – emelte ki a fideszes politikus. Megjegyezte: ez az a terv, mely Soros György nevéhez köthető, melynek megvalósításán az Európai Bizottság dolgozik és ez az a program, melyhez Magyarországon a Karácsony Gergely vezette politikai együttműködés csatlakozni kíván.

Éppen ezért nem csupán Brüsszelt, hanem április 8-án a Párbeszédet és az MSZP-t is meg kell állítani, hogy elkerülhető legyen a migránsok felső korlát nélküli, kötelező át- és betelepítése Magyarországra – mondta Deutsch Tamás.

Közben Deutsch a Facebookon is üzent Karácsonynak

Azt írta:

(...) a gyíkot is hiába rakják be egy százezer wattos lámpa alá, és hiába világítják kitartóan, nem lesz belőle krokodil. (Rátgéber László) Karácsony Gergely figyelmébe, illő tisztelettel. Ennyi.

Nyitrai Zsolt:  az itt élők és a környékbeliek nem kérnek a migránsokból

Nyitrai Zsolt (Fidesz-KDNP), Eger és térsége országgyűlési képviselője a tájékoztatón arról beszélt: a négyhektáros területen fekvő Dobó István laktanya 20 éve üresen áll, 13 500 négyzetméter alapterületű épületegyüttese alkalmas szükség esetén akár több ezer férőhely kialakítására.

Kijelentette:

az itt élők és a környékbeliek nem kérnek a migránsokból. A biztonság és nyugalom elvesztésével, "gettók kialakulásával" szemben sokkal inkább azt szeretnék, hogy a megyeszékhely és környéke a következő időszakban is fejlődjön".

A választások tétje, a magyarországi városok és falvak megvédése, mert ha "Soros emberei kerülnek hatalomra", megváltoznak és "leépülnek" a települések – tette hozzá.

Simicskó: amíg nemzeti kormány van, nem lesznek betelepítések laktanyákba

Amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, nem lesznek betelepítések sem laktanyákba, sem más középületekbe – jelentette ki a honvédelmi miniszter vasárnap reggel a Kossuth rádióban.

Simicskó Istvánt a Vasárnapi Újság című műsorban ezt arra a kérdésre reagálva mondta, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje korábban nyilvánosságra hozták javaslataikat, amelyekben az szerepel, hogy "meg kell nyitni a nem használt laktanyákat a bevándorlók előtt". A honvédelmi miniszter megdöbbentőnek nevezte ezt az elképzelést.

A miniszter azt mondta: az ellenzéki pártok képviselői, a brüsszeli döntéshozók, valamint a "Soros-hálózat" aktivistáinak cselekedeteiből "szisztematikus terv" rajzolódik ki, miként szeretnék betelepíteni a bevándorlókat. Simicskó István megemlítette, hogy az elmúlt időszakban nyolc ellenzéki képviselői írásbeli kérdés, továbbá 25 közérdekű adatigénylés szólt arról, milyen laktanyái, raktárjai vannak a honvédségnek.

A honvédelmi miniszter emlékeztetett arra: a rendszerváltás óta a Magyar Honvédség létszámát, technikai eszközöket, laktanyáit tekintve is "zsugorodott". Az összes megyében van laktanya, de ezek közül csak tíz megyében vannak működő laktanyák.

Simicskó István ugyanakkor kiemelte: a kormány döntésének köszönhetően folyamatosan növelik a honvédelmi költségvetést. Ennek révén a Magyar Honvédség növekedési pályára állt, elindították a Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderő-fejlesztési programot, melynek része a laktanya-felújítási program is: Hódmezővásárhelyen már elkezdték, Tatán, Kaposváron, majd máshol is folytatják.

A miniszter kiemelte: céljuk a 30 ezer – hivatásos és szerződéses – katonából álló aktív állomány, valamint a 20 ezer – területvédelmi alapon szerveződő – katonából álló tartalékos állomány kiépítése. Ehhez szükségük van korszerű létesítményekre.

A miniszter azt is elmondta: míg 2010-ben tizenhét, jelenleg már több mint 6 ezer tartalékos katonája van a honvédségnek. Céljuk, hogy területvédelmi alapon az ország valamennyi járásában felállítsák a tartalékos egységeket.

Simicskó István kitért arra is, hogy az elmúlt 2 és fél évben több mint 17 ezer magyar katona vett részt a déli határ védelmében. A miniszter szerint a magyar katonáknak és rendőröknek köszönhető, hogy jelenleg Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország. Ha ők nem védték volna a határokat, akkor ez nem így lenne – jegyezte meg a miniszter.

A honvédelmi miniszter szerint hatékony határvédelmi rendszert sikerült kiépíteni, erre a jövőben is szükség lesz.

A KDNP-s politikus hangsúlyozta: a magyar kormány egyáltalán nem akar betelepítést. A miniszter úgy fogalmazott: ha az megkezdődne, "pár év, és nem ismernénk rá a saját országunkra".

Orbán: nekünk gyerekek kellenek, nem migránsok

Nekünk több gyermekre van szükségünk, nem pedig migránsokra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap Bicskén, ahol az áprilisi parlamenti választást megelőző kampánykörútját folytatva pártja ottani képviselőjelöltje, Tessely Zoltán mellett korteskedett.

A látogatásról a kormányfő Facebook-oldalán jelent meg egy videó.

Ebben Orbán Viktor azt mondja, szomorú volt látni, amikor menekülttábort alakítottak ki a Fejér megyei városban.

Elmondtam ma a bicskeieknek, hogy ha nem a bevándorlás ellen harcoló Fidesz-KDNP alakít kormányt, abban az esetben ezt a menekülttábort, amit mi bezártunk, azt itt újra fogják nyitni

- fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: Bicskén értik, miért fontos az április 8-i választás.

Nekünk a gyermek a legfontosabb, a gyermek az első, és nekünk több gyermekre van szükségünk, nem pedig migránsokra. Hajrá, Bicske!

- hangoztatta Orbán Viktor.

Fidesz: Karácsony laktanyákba telepítené be a bevándorlókat

A Fidesz szerint Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje használaton kívüli laktanyákba telepítené be a bevándorlókat.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szombaton a közmédiának a XXII. kerületi Hunyadi-laktanyánál azt nyilatkozta:

az MSZP egyik elnökségi tagja a minap arról beszélt, csak a választás után árulják el, betelepítenek-e migránsokat vagy sem.

A választás közeledtével az ellenzék titkolózni próbál, és összevissza hazudozik a bevándorlás kérdésében, azonban hogy valójában mit gondolnak, az kiderül abból, hogy Karácsony Gergely korábban arra tett javaslatot: a kötelező kvóta elfogadását követően nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat – mondta a kormánypárti politikus, jelezve, hogy Magyarországon körülbelül 20 ilyen laktanya van mintegy tízezer férőhellyel.

Azért vagyunk itt, a Hunyadi-laktanya előtt, hogy szemléltessük, mi történik akkor, ha Soros emberei kerülnek hatalomra az áprilisi választás után. Karácsony Gergely az ilyen és az ehhez hasonló laktanyákba telepítené be a bevándorlókat

- fogalmazott szombaton Halász János.

A frakciószóvivő szerint a nyugati országokban is így zajlik: először ilyen tömegszállásokon helyezik el a migránsokat, és amikor ezek megtelnek, következhetnek a közintézmények, az önkormányzati lakások. "A bevándorlóországokban sajnos ez ma már valóság" – jegyezte meg.

Ha az áprilisi választáson "Soros emberei" győznek, akkor Magyarország is erre a sorsra jut majd, "nálunk is ez lesz majd a valóság, mert bevándorlóországot fognak csinálni Magyarországból" – mondta Halász János. Szavai szerint ezért is folynak az egyezkedések a kulisszák mögött, köttetnek a "paktumok" az ellenzéki pártok között a "Soros-hálózat" segítségével, hogy a választáson a nemzeti, bevándorlásellenes jelölttel szemben csak egy bevándorláspárti jelölt induljon.

Németh Zsoltot "aggodalommal tölti el, hogy Karácsony Gergelyék a laktanyákba migránsokat kívánnak elhelyezni"

Németh Zsolt, a Fidesz-KDNP dél-budai országgyűlési képviselőjelöltje azt közölte: aggodalommal tölti el, hogy Karácsony Gergelyék a laktanyákba migránsokat kívánnak elhelyezni, ahogyan az is, hogy Brüsszel a következő hónapokban át akarja erőltetni az elosztási kvótát az Európai Unión. Jelezte, már idén nyáron azzal kell számolni, hogy mintegy tízezer migráns települne be Magyarországra.

A politikus, a parlament külügyi bizottságának elnöke azt is mondta, hogy a nagyvárosok vannak különösen kiszolgáltatva a migrációnak – szerinte példa erre London, Párizs és Stockholm –, amelynek nyomán megnövekszik a bűnözés, a nők elleni erőszak, és párhuzamos társadalmak alakulnak ki.

"Nem akarjuk ezt sem Dél-Budán, sem Budapesten, sem Magyarországon. Az április 8-i választáson védjük meg Dél-Budát, Budapestet és Magyarországot" – zárta szavait Németh Zsolt.

Forrás: MTI, Index, HVG, Facebook

Fotó: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kookas
tompika neked nem brükszelbe kellene dugnod a titkárnődet vagy a titkárodat???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kookas
tompika neked nem brükszelbe kellene dugnod a titkárnődet vagy a titkárodat???
mackoka46
Anyáznak, érzik a vesztüket. Már éppen elég keményen dolgozó ember számára világos, hogy a hétköznapokban tapasztaljuk a navtól és a föld és sóhivatalig bezárólag hogyan élnek vissza hatalmukkal az elvtársak és nem elvtársak, olyan magabiztosan tiporják lábbal jogainkat, és tagadják meg a jogosan járó pénz vissza adását mintha örökkön örökké mellettük állna ez a tróger hatalom.
tudode
Botka már MEGVOLT, Czeglédi meglesz, Simon Gábor már nem ügy!
.
"Új hús" van a láthatáron, de ő megy előre, neki "is" KÉT FÜLE VAN u.m. O1G karmesternek!
kulabombaafityiszre
Soros után laktanya.Hibbantak bandája.Elég nekik egy bukta,őssze is zavarodtak teljesen.
papa.49
Azok a laktanyák amiket pl felsoroltam mind a városok szélén vagy azon kívül találhatóak, a nytraifaszkalap hiába döngicsél, hogy a lakosok nem akarnak a környezetükbe migránsokat !!!
3dwhite
Voltam ilyen helyen. És tényleg nem ajànlatos.
CsipkeRózsa
"Halász után Simicskó, Deutsch, Nyitrai és Orbán is elkezdte a "laktanyázást""

A Fidesz-KDNP-ben mindig egyenszöveget fújnak.
papa.49
De végül is ireleváns az egész mert ezek a laktanyák már totál lepusztultak, mind !!!
quadrocopter
Lesre futott a horda, ez a lényeg, csak szenvednek, kínlódnak, mert Hmv.-hely pofán verte őket rendesen és ebből további következtetéseket is levontak, nem is tehettek mást!
relatív
A lufi-fújók - az idős emberek még beleszakadna és akkor a ' megérdemelt ' bónokat át sem tudják venni - mind elszakadnak ( a krmány-propaganda félrevezetésének uszájába kerülve ) a tényektől, hiszen az ominózus korábbi (!) javaslat éppen egy rosssz kormányzati gyakorlat javítását célozta...

Látszik, hogy az erölködésbe lassan belerokkan a regnáló, már nem IS tudja mihez kapkodjon, hazudozva összevissza az ismert tényeket IS ! Ha elfogynak ezek a fél-igazságok IS csak a felfegyverzett kormányközeli alakulataikra támaszkodhatnának, de az a végüket realizálná csak, hacsak nem gabalyodnának bele a beszerzett elfogó-hálóikba !
Sámannus
Ezek a ganyéjok mindent visszájára fordítanak. Ha jobban a dolgok mélyére nézünk 2015-ben. A fityfasz balfaszkodott, és valóban tele volt minden intézmény migránssal abban a helyzetben akart Karácsony nekik mentőövet dobni, amikor még Merkelék nem döntöttek a fogadásról. Azt a helyzetet sem vette a fütyisz komolyan. és most ezt úgy játssza el mint mai álláspontot. Ezek csak magyarázkodásra akarják bírni az ellenzéket. Ez a cikk is bő lére van engedve mindenhol. De az ellenzéki sajtó elszigetelve képtelen az igazát megvédeni.
Most olyan lövészárkot nyitottak, ahová nem fog az ellenzék válaszolni, mert kommunikációs csatornái nincsenek.
Ezenek minden hazugság megfelel, amivel a híveket lefoglalja.
peterkelemen
Pont a fideSS az, aki laktanyákba telepítette a migránsokat lásd például kiskunhalasi laktanya. Hazudnak ezek éjjel-nappal, de még álmunkban is.
Sámannus
Gergely valamit nagyon jól csinál, Azért támadta meg az egész fityfasz falka.
Én csak azt kérdezem ezektől a hazaárulóktól, miért kell nekik ehhez lopni mint a zállat.
Hellcat
A fideszen kívül SENKI nem engedett be még ide migránsokat.
Nessy
@Hellcat: Kerestek is rajtuk, nem keveset!
szep napot
Mar alig varom, hogy vege legyen a valasztasoknak nevezett bohockodasnak. Aki azt hiszi, hogy nagy kulonbseg van a kozott, hogy a miniszterelnokot Viktornak, Ferinek, Gergonek, Gabornak hivjak, az egy naiv f*sz. Aki eddig szarul elt apr. utan is szarul fog.
Yoda69
dojcs, egyenlore itt csak ti hoztatok migransokat az orszagba, ugyhogy barmit amit ebben a temaban felhoztok, akar te akar a gazdid, az mind hazug es hiteltelen.
kissé felnőttem
Debrecenyből kipateroltátok a koloniát máshonnan már nem volt fontos ugye,
Körmend meg Vámosszabadinál ja már nem magyarország? még a belügymiszter is azt mondta nem megoldható mert nem akarta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.