Rétvári Bence államtitkár szerint Ukrajna azzal, hogy korlátozza egyes állampolgárainak nyelvhasználathoz fűződő jogát, azzal korlátozza őket.

Ukrajna egyes állampolgárait másodrendűnek tekinti, amikor korlátozza a nyelvhasználathoz fűződő jogaikat – mondta Rétvári, Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Vácott, az I. világháborús emlékműnél tartott megemlékezésen.

Rétvári: Ukrajna másodrendűnek tekinti állampolgárai egy részét

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Derzsi Elekes Andor

A kereszténydemokrata politikus, a térség országgyűlési képviselője rámutatott, a nyelvhasználati törvénnyel Ukrajna korlátozza és visszaszorítja a kárpátaljai magyarság nyelvhasználati jogait, amikor csak alsóbb tagozatban engedélyezi, hogy a diákok saját nyelven tanulhassanak.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet arra, az ukrán alkotmány és nemzetközi szerződések garantálják, hogy szerzett jogokat ne lehessen elvenni. Márpedig az itt élő magyarság szerzett joga, hogy saját nyelvén taníttassa gyermekeit – hangoztatta az államtitkár.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
na pont ti vagytok azok akik a másodrendűnek tekintett állampolgárok kérdésben jobb ha hallgattok! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Hogy kit kezelnek másodrendű állampolgárnak saját hazájában, arról mi magyarok tudnánk leginkább mesélni.
Az állampolgárság megadásánál bezzeg jöhettek a hamisított iratok, az sem volt szempont, h tud-e magyarul a delikvens akkor minek kellene nekik az iskola, lakcímnek meg a temetőt is elfogadtátok a szavazataikért cserébe. Ezekután mi a szarról zagyválsz, te hülye idióta.
Remélem a csokigyáros véget vet a szavazó importotoknak.
simmering73
Ti se vagytok különbek a deákné vásznánál. Más szemében a szálkát, magatokéban a gerendát sem látjátok. Ne söprögessetek más portája előtt, mert a tiétek előtt már derékig áll a szemét. Tovább is van, mondjam még?
nusika
...szerintem, a Bence fiú, még nem olvasta, hogy mit mondott a Kövér Laca.""Aki nem a fideszre szavazott, az intellektuálisan üres,morálisan érzéketlen" ...mi ha nem a másodrendűség !!?? Farkas Flóri és a környezete , az a példakép, gondolom!!
Gauntlet
Tis is másodrendűnek tartjátok a mozgáskorlátozottakat, betegeket, diákokat.
És még sorolhatnám.
Nessy
Bence! Próbálj meg logikusan gondolkozni! Magyarul tanul az iskolában a nebuló, aztán menne a felsőoktatásba, komolyabb munkahelyre, oda bizony az ország hívatalos nyelve kell ám! Ez itthon is így működik! De nem árt egy angol nyelvtudás sem! Tudod Bence fiam, a magyar nem világnyelv, és egyhamar nem is lesz! Az, hogy nálunk sokan nem tudnak más nyelven, csak magyarul, bizony komoly hátrány! Te Pl. milyen nyelven beszélsz, ha kilépsz az országból a Lajtán túlra?
kereső
@Eladott Ország: 16:04, mégis hogy elvették a rendvédelmisek nyugdiját, a rokkantnyugdijakat, az öngondoskodás!!! intézményét a magánnyugdijakat-pénzestül mindenestül!,elsinkófálták-megszüntették a társadalombiztositást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.