Hamarosan magyar fegyvereket kapnak a magyar katonák – mondta a Hír TV-nek a honvédelmi miniszter a Városligetben tartott rendezvényen. Benkő Tibor kiemelte: a katonákat és a technikai eszközöket is fel kell készíteni a kor új kihívásaira. A tárcavezető szerint: a technikai eszközöket folyamatosan modernizálják, de a légierő prioritást élvez, ennek keretében vásároltak a közelmúltban két csapatszállító repülőgépet.„A katona egyéni felszerelése, fegyverzete, ez az első lépések között. Rövidesen meg fogunk jelenni azzal a hírrel, h igen, most már a magyar katonának olyan fegyvere van, ami Magyarországon került legyártásra, és maroklőfegyver, géppisztoly, gépkarabély, géppuska. A katonáink elégedettek lesznek vele, mert kipróbált eszközökről fegyverekről van szó” – közölte a honvédelmi miniszter. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még 2016-ban beszélt arról, hogy a magyar gazdaság húzóágazata lehet a fegyvergyártás.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Mennyire gazdaságos a saját fegyverek gyártása?
papa.49
Minek után teljesen felszámolták az itthoni fegyvergyártást, ez megint a ,,kívánság kategória,, lesz csak, volt fegyvergyártás konkrétan az AKM készült itthon az AK műanyagtusás változata !!!
Majd meglátjuk de nekem ez csak a ,,nagy ugrásnak ,, tűnik, amiből ,,NAGY HANYATT ESÉS,,lesz csupán !!!
Mennyire gazdaságos NEM GAZDASÁGOS egyáltalán !!!
Javaslom a ,,csúzlival,, felszerelt katonák kitalálását, valamint akik puffogni fognak jelképezve a lövések hangját !!!
mackoka46
A diktátort és sleppjének védelmét autokrata magyar fegyverekkel oldják meg, így magyar ember szívébe magyar golyót lőnek, másrészt könnyen lehet lopni, sikkasztani.
36
@CsipkeRózsa: Egyenlőre az a fontos, hogy azt tegye Magyarország is, mint minden önmagát szuverénnek kijelentő állam. Legyen saját kézi lőfegyver gyártása. Még ha licensz gyártásról van is szó. Már ez megéri szerintem.
nevemnick
@papa.49: a PA63-as is FÉG gyártás volt. Tíz méteren felül, jobb volt célba dobni vele, mint lőni az egész alakosra... :D
CsipkeRózsa
@36:

Fenyeget minket valaki, miért készüljünk arra, hogy hátha megtámadnak bennünket?
álomgép
Az újkori magyar kereszténydemokrácia egyik első lépése: GYÁRTSUNK FEGYVERT
papa.49
@nevemnick: Lőttem vele ismerem, valóban kohószökevény volt ...
A másik meg hol akarnának fegyvert gyártani mikor minden ilyen üzemet leszereltek, eladtak, szétloptak, meg az ott használatos szerszámgépek nem a ,,biligyártás,, eszközei, meg a szakember gárda, volt komoly fegyvermester gárda az országban, kiöregedtek, meghaltak, utánpótlás meg nincs !!!
A másik meg mennyi fegyver kell a magyar hadseregnek, hány fővel számolnak, mert gondolom 20-30 ezernél nem lesz a létszám nagyobb, ekkora mennyiségért gyártást indítani őrültség, többe kerül a gyár felszerelése mintha minőségi kézifegyvereket vesznek a világból !!!
Ezek a fegyverek nem ,,egyszer használatosak,, (mondjuk ismerve a regnálókat ebben nem vagyok teljesen biztos) akkor meg ha csak 10 évente kell ennyi fegyver fölösleges pénz kidobás az egész !!!
Persze ha úgy gondolkozunk ahogy a fiúk szokták akkor nagy biznisz lesz NEKIK mert a fele pénzt tuti ellopják !!!
36
Fel nem foghatom(de tudom az okát), hogy miért támadnak egyesek a magyar nemzeti törekvésekre, igyekezve mindent lejáratni, ami magyar. A nyáron induló magyar sportszer gyártót a 2rule-t(Turul) már gyalázzák, a fegyver gyártást már gyalázzák, a magyar egészségügyi műszer gyártást, a gyógyszer és étrend kiegészítő gyártást, az élelmiszer feldolgozó ipart, nem is említik, pedig létezik.
Persze, mindez szúrja azok szemét, akik a 90-es években szétprivatizálták a fent említett ágazatokat, mert a bolsevik(ma liberális demokrata) irigy és féltékeny!
Csak a rossz, a negatívum és a botrány keltés! Ez megy nekik!
nevemnick
@36: kissé elvagy tévedve. Nem csak most, hanem a kezdetek óta. A kilencvenes évek privatizálása kismacsek ahhoz képest, ami az ,,emútt nyóc évben" történt. Abban teljesen igazad van, hogy a bolsevikek (a jelenlegi illiberális kereszténydemokraták) sikeresen lejáratták, és nagyobb kárt okoztak az országnak, mint a szocialisták. Nem beszélve az egészségügyi műszergyártást,(külföldi kézben) a gyógyszergyártást,(külföldi kézben) de elfelejtetted megemlíteni a nehéz- és könnyűipart,(külföldi kézben) viszont az élelmiszer feldolgozó ipar ami már nincs is, mert a multik majdnem minden ágazatban a külföldi termékeket hozták előnybe. Azt a pár őstermelő sajnos már csak vegetál a napi túlélésért.
Amúgy, nem egyesek támadják a nemzethy törekvéseket, amelyek csak a szövegben és statisztikákban létezik, hanem az ország többsége érzi, hogy curvára elbaltáznak mindent. A lölö turulja is kérdéses lesz, mivel pl. a magyar varrónő ,,szaporulat" annyira alacsony, hogy szegény kénytelen lesz beérni a kínai gyártással és minőséggel.

Aztán meg tudod ki a franc irigyli az elért ,,eredményeiteket”? Az afrikai őserdőben élő, még felfedezésre váró bennszülött csoport
Nessy
Nekem csak egy bajom van a "magyar termékekkel", hogy a minőségükhöz képest aránytalanul drágák! Lett légyen szó élelmiszerről, könnyűipari termékekről.
kulabombaafityiszre
@durbincs: ma, 16:46
Ki szőlt hozzád hülyegyerek?
Akadj le rólam.Egy fing értelmesebb,mint te
Peller Anikó
A magyar kotona jó kotona. A magyarok fenekébe magyar fegyver ürül. Kerül amibe kerül.
bencemacska
@papa.49: ma, 15:28
Ezeknek a fegyvereknek nem kell NATO- kompatibilisnek lenni? Vagy kivágnak bennünket onnan is, mint a macskát sz..ni!!!

OV volt katona, látott közelről lőfegyvert, tehát jobban tudja mindenkinél, hogyan kell gyártani, főleg gazdaságosan!

Ha ő elhatározta, akkor az úgy lesz. Orbán Győző felkészül!!!
bakegya
@bencemacska: A családi fegyvergyártó kommandó már megkapta az állami megrendeléseket- Aa csányi papi egyébként már több éve gyárt ezt is azt is-de leginkább vadászfegyverboltokat lát el-a sajátjait,Svájcban is ő piacol-hát VIKTORUNK MÉG NEM ELÉG JÓ EBBEN DE MOST EBBE IS BELETANUL-IMÁDJA APUSKAPOR SZAGOT!!!
bencemacska
@bakegya: ma, 19:12
Nem tudtam Csányi ez irányú tevékenységéről.
De OV harci szelleméről és puskapor szárazon tartásáról nekem is az a véleményem.
Puskaport, TNT-t is fogunk gyártani? Tudtommal azt is felszámolták.
Equus1
kardot, toledói licensz alapján. Lovasságot, csak az ősmagyar fajtából, ha van olyan. A trén hatökrös szekéren nyomul. A tüzérséget a Hadtörténeti Múzeum előtti ágyúkkal kell felállítani. A meglévő gulyáságyúkat modernizálva lehetővé kell tenni adag gulyásleves 5 km-re történő kilövésére és máris kész a dicső magyar katonaság, h több mint 500 év után újra győzzön
lusta
@Equus1: A Csepeli archívumban (WM Művek) még biztos megvannak a a XX. század eleji gulyáságyú tervek.
álomgép
A magyar katonánál nincs feleslegesebb a világon.
A magyar katona annyira senki, semmi, hogy arra nincs is kifejezés, mint régen, amikor egyes népek nem ismerték a nullát.
Az van magyar katona, ha eddig nem ismertük volna a nullát, általatok azt is megismertük volna.

Ember létezése még nem volt annyira értelmetlen, mint a magyar katonának.
Megsértődtél picinyem?
Egy ketrecharc unaloműzőként?
Sajnálom, de tényleg a te létezésednek van a legkevesebb értelme ezen a világon.
Bocs!
(a ketrecharc ajánlatom azért még áll - csak, hogy megmentsük a napot)
álomgép
Megtiltották, hogy válaszolj?
Vagy még a számítógépet sem tudod bekapcsolni?
Vagy ennyire kemény vagy. állsz a sárba, és állod a sarat.

Tudod miért nem vonultam be végül az idegen légióba?
Simán bevettek volna !!!
Nem féltem a haláltól, ahogy most sem félek (mert a halál szabadulás) - attól féltem, hogy másokat meg kell ölnöm.
Nem akartam ölni.
Érted ezt, magyar katona?
Katonának az megy,aki nem akar dolgozni, aki ölni akar.
Ezért nulla tisztelet - NEKED.

Amerikában máshogy gondolnak erre, DE EZ NEM AMERIKA!
Vágod, te csak a biztonságra játszó, a teljesítményed alapján értékelhetetlen ember?

Engem te ne védj meg, te geci magyar SENKI SEMMI katona!
MAJD ÉN MEGVÉDEM MAGAM - HA KELL TŐLED IS, KISTÁSKA!
álomgép
És most jön a központi nyomozóbizottság, ahogy kiderítik a semmit.
Ez súlyos!
Eddig erről én csak tanultam, most meg az életem része.
A Központi Bizottság az életem része...
Anyám borogass !!!
álomgép
Azért mert vicces vagyok néha, ne tévedjél, simám kinyírlak, ha úgy adódik.
Aztán majd bocsánatot kérek.
De, ha túl gáz csávó voltál, még bocsánatot sem kérek.
Egyel kevesebb - és ennyi.
papa.49
@bencemacska: A ,,fegyvere,, a golyóstoll volt mert írnok volt a besúgó Zalaegerszegen, előfelvételisként szolgált talán 8 hónapot esetleg 10 et !!!
papa.49
@bencemacska: Dehogynem pontosan annak kell lenniük, kaliberre, hatásosságra, kezelhetőségre, mindenre, ebben lesz még párkanyar aztán vesznek a csehektől, vagy az izraeliektől maroklőfegyvert, géppisztolyt, géppuskát, más meg már nem is kell a ,,mezitlábas,, magyar seregnek, azt már csak remélem, hogy a surci talpa nem papírból lesz mint volt a II. VH. ban a csizmatalpa !!!
álomgép
Inkompetens vagy a témában.
Tisztán látszik.
De nem baj.

Van itt ezer másik baj...
küzdőnek tartod magad?
Akkor küzdj!
álomgép
Leteszem az esküt, hogy bánthassam a magyar népet.
EZEK A GECI PARASZTOK ARRA TESZIK LE AZ ESKÜT, HOGY BÁNTHASSANAK TÉGED !!!

A magyar hadsereg a magyar lakosság ellen van kiképezve.
A kurvanyád!
álomgép
Mindenre emlékszem, amit te meg sem tanultál.
Hát így!
Sámannus
Ahhoz, hogy mit jelent egy fegyvert kifejleszteni csak azokra kell figyelni aki vállalkoznak ilyenre, és letni mire jutottak.
A németek, nem különösen kezdők ebben, de nekük is meggyűlt a bajuk több fegyver fejlesztésével. Úgymint a harckocsi motorok amik nem állták ki az afrikai klímát, a géppuskájuk ami félre hordott, vagy a helikopter, ami költséges. Köszönöm Emse, nekünk nincs egyetlen kipróbált szerkezetünk, és el fogjuk látni magunkat.Hatalmas egó kell ehhez.
Tisztikardot rendelt a sereg 300-t szép áron. Ez igen mondhatnánk, kicsit vissza megyünk az időben, a muhi csatába, már ott sem tudtuk megvédeni magunkat. Állítólag a tatárok már akkor alkalmaztak kezdetleges rakétafegyverek, amiket a kínaiaktól vettek át.. Tehát 777 éve ennyire jutottunk.
Sámannus
bocs inkább javítok mert kapkodtam.

Ahhoz, hogy mit jelent egy fegyvert kifejleszteni csak azokra kell figyelni akki vállalkoztak ilyenre, és látni mire jutottak.
A németek, nem különösen kezdők ebben, de nekik is meggyűlt a bajuk több fegyver fejlesztésével. Úgymint a harckocsi motorok amik nem állták ki az afrikai klímát, a géppuskájuk ami félre hordott, vagy a helikopter, ami költséges. Köszönöm Emse, nekünk nincs egyetlen kipróbált szerkezetünk, és el fogjuk látni magunkat.Hatalmas önbizalom kell ehhez.
Tiszti kardot rendelt a sereg 300-t szép áron. Ez igen mondhatnánk, kicsit vissza megyünk az időben, a muhi csatába, már ott sem tudtuk megvédeni magunkat. Állítólag a tatárok már akkor alkalmaztak kezdetleges rakétafegyvereket, amiket a kínaiaktól vettek át.. Tehát 777 éve ennyire jutottunk.
Peller Anikó
@CsipkeRózsa: igen, fenyeget. Én például azon csodálkozom, hogy románok még nem tapostak le minket. Amennyit ezek a gecik kijártak kampányolni, pénzelve és állampolgárságot ráerőltetve a románokra.. Bár a románok már fegyverkeznek.

Az ellenség viszont belül van, itt mindenki ellenség aki nem fideszes vagy eszes. Fegyverkezni ellenük kell, meg kell védeniük az elrabolt, elsíbolt vagyonkát. Erre jó a magyar fegyver is mert nekik úgy sincs. A "civil" lakosságot bármilyen vacak fegyverrel le lehet lőni.
csak úgy....
@Peller Anikó: oszt mi a faszt taposson még a román a magyaron? maguk az erdélyi magyarok tiltakoznának ha eselleg a román azt mondaná,hogy ...itt van,baxd meg,legyen megint a tiétek...
bakegya
Egyszerű ez!-az orsos mindent csinál ami drága-de csak nekünk-a KERESZTÉNYSÉG NEVÉBEN-FEGYVERKEZIK,DE Ő NEM FOGLALKOZIK GAZDASÁGPOLITIKAI KÉRDÉSEKKEL-minden ideológiai meggondolás nélkül-nyilván az asztrológusa tanácsára teszi,a helyett hogy pszichiáterhez ment volna!!!-nem mintha jelentősége lenne-mert majd viszik!!!
emerencia
@papa.49: A felesleget elpasszolják majd földgolyónk számtalan fegyveres konfliktusaiba. Az így keletkezett extraprofit nagyrésze pedig a szokásos zsebekben landol majd. Némi odalökött baksistól eltekintve aligha lesz ebből a belmagyar népnek jobb életszínvonala, egészségügye, szociális rendszere és oktatása.
emerencia
@papa.49: Előző válaszom a tegnapi 15:28-as hozzászólásodnak szól.
nevemnick
@Gauntlet: eredetileg szovjet, de magyar újratervezett, alakított fegyver volt az AK47 amelyet a Lámpagyár, az AK63-at, valamint a magyar tervezésű AMD65 és 63-at a FÉG gyártotta.
Grafix69
Innen már csak egy kis lépés a magyar katona magyar fegyverrel lövi a magyarokat mert azok nem tudják értékelni a nemzeti magyarok által vezetett Magyarországot .
papa.49
@nevemnick: Én nekem volt szerencsém a teljes akkor a honvédségnél levő AK val megismerkedni, és lőni is velük ..
Mikor bevonultam Vácra '68 nyarán kaptam egy eredeti AK 47. öregebb volt mint én, Kiskunfélegyházán kaptam egy AKM műanyagtusást, és végül a leszerelésem előtt flévvel kaptam az AMD 65. A legjobb magasan az első volt !!!
nevemnick
@papa.49: a hosszabb cső csodákra képes. :)
papa.49
@nevemnick: Bizony azzal jártam még később is lövészversenyekre, no nem a vácival de egy hasonló korúval Fehérvárra ..
'69 ben , Ládahomokon a lőtéren ellőttem néhány lőszert vele, a felkészülés alatt ...
tudode
Miért hír ez, akkor, amikor
.
------ Magyar fegyverek az Iszlám Állam harcosainál
hu.euronews.com/2017/12/28/magyar-fegyverek-az-iszlam-allam-harcosainal
.
Ajaj! Fegyverekkel "is" kereskedtünk, nem csak LETELEPEDÉSI kötvénnyel, azokat segítséget nyújtva, akik az ISIS elől is menekültek!!!
relatív
A militarizálásba való bekapcsolódás milyen cél lehet egy olyan országnak, melynek a világ legjobb mezőgazdaságra alkalmas földjei nagyrészt parlagon vannak ?

Talán okosabb vezetőkre lenne szükség, nem fegyvergyártásban jeleskedni. Melyet világszerte vissza kellene szorítani egy jobban élhető közélet érdekében, amely törekvés sok mai gondunk megoldását biztosíthatná...
relatív
Továbbá a helyes mezőgazdasági termelés kialakítása után a kacsolódó - a világon hatalmas haszonnal kecsegtető módon - a feldolgozást IS fel kellene fejleszteni, ami a magyar foglalkoztatás-, és az ennek megfelelő GDP előállítását IS szolgálná, mivel a termelékenység emelésével kigazdálkodható az egy magasabb érték érdekében.
advocat
Az eleje még Horvátországba exportálódott, majd az Iszlám Államhoz is jutott. Volt itt fegyver bőven. Majd gyártunk M16-ot meg ilyesmiket? Vagy magyar hadseregnek, magyar géppuskát. Mennyit? megéri? Meg tankot, rakétár is? Mert magyar s---gbe magyar l---t, mondták már eleink is.
36
@CsipkeRózsa: Azon az alapon szükséges fegyverkezni, mint pl. a lengyelek, csehek, balti államok és a nagy példaképem, Izrael. A történelem szükségszerűsége és tapasztalata miatt.
Nézd, akár tetszik, akár nem, alapban Magyarország, egy "idegen test" nyelvében, kultúrájában, itt Kelet-Közép Európában. Délen pl. a szerbek, hiába bratyiznak velünk és mondják azt, hogy ők az EU-ba tartanak, attól még a beloruszokkal és az oroszokkal puszipajtások. Onnan kapják az "ajándék" fegyvert.+van saját fegyvergyártásuk. A románokban a franc se bízik meg. Az most egy francia és USA gyarmat. Egy hónap múlva meg, a fene tudja kihez dörgölőzik majd. A szlovákok is többet utáltak bennünket, mint szerettek. Az ukránok meg...na, azt inkább hagyjuk.
Tudom, nem vagyunk egy gazdasági kategória, de Svájc, pl. miért tart fenn akkora hadsereget?! Világosan megmondták a svájciak, hogy ők fel vannak arra is készülve, hogy az EU esetleg szétesik és káosz alakul ki körülötte. Úgyhogy foggal körömmel megvédi magát. Amúgy meg ne szóljon bele a katona politikájukba senki.
A svédeknél, a napokban háborúra felkészítő, több oldalas tájékoztatót küldtek szét minden háztartásnak. Ezen kívül újból bevezették a részleges sorkatonai szolgálatot. És még sorolhatnánk.
36
Egyébként, Benkő nem azt mondta, hogy teljesen magyar gyártmányúak lesznek a cseh eredetű Ceska Zbrojovka fegyverek, hanem a kipróbálásuk után-ami már megtörtént-, a magyar fegyveres testületek igényeire alakítva lesznek nálunk összeszerelve.
A többi hanta.

Jó szívvel ajánlom minden érdeklődőnek, rendszeresen nézni a DefenseWebTV-t a YouTube-on. Ott napról-napra lehet követni a hadiipari kiállításokat világszerte. A gyártók bemutatják a legújabb fejlesztéseiket és nem egyszer elhangzik, hogy Magyarországnak is ajánlatot tesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.