Folyamatosan jelentős támadás alatt állunk – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken a Velencei Bizottság felszólítására reagálva.

"Folyamatos támadás alatt állunk" – itt a külügyminisztérium válasza a Velencei Bizottság kritikájára
Fotó: MTI

A Velencei Bizottság a "Stop Soros" törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására szólított fel, mivel megítélése szerint azok súlyosan akadályozzák a törvényesen működő civil szervezetek tevékenységét.

Menczer Tamás megjegyezte, a Velencei Bizottság már a "Stop Soros" és az alaptörvény-módosítás elfogadása előtt kinyilvánította: nem akarják, hogy a magyar Országgyűlés ezeket a jogszabályokat jóváhagyja. Megjegyezte, hogy az ENSZ emberi jogi főbiztosa is, "harcot hirdetett Orbán Viktor és a magyar kormány ellen, pusztán azért, mert meg akarjuk védeni a magyar emberek biztonságát". Ő is – mint mondta – nagyon erősen bírálta a "Stop Sorost". Emellett ismerik Brüsszel bevándorlást támogató politikáját is – fűzte hozzá a KKM államtitkára, aki szerint

mindez azt jelzi, hogy "Soros György bevándorlást támogató egységfrontja kialakult".

Ezzel együtt meglepőnek nevezte, hogy Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, az Európai Bizottság alelnöke a minap úgy fogalmazott: Európa szempontjából "életbe vágóan fontos" a bevándorlás. A magyar kormány ennek az ellenkezőjét gondolja: a bevándorlás megállítása életbe vágóan fontos. Ezzel kapcsolatban az államtitkár megjegyezte, egy uniós képviselőnek az unió egységét kellene képviselnie, nem kellene olyat mondania, amivel az unió több állama nem ért egyet.

Menczer Tamás emlékeztetett:

a bevándorlás ellen harcolók között ott vannak a V4-ek (Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország), valamint Ausztria és már Olaszország is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ezért is kezdeményezte, hogy az osztrák elnökség első külügyminiszteri találkozóján tárgyalják meg, "mit is akar valójában Brüsszel" – mondta az államtitkár, hozzátéve: ha Brüsszel úgy tekint a migrációra, mint ami életbe vágóan fontos Európa szempontjából, akkor nehezen feloldható, vagy inkább feloldhatatlan ellentétek vannak.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
És ebben az ellenzéki médiatúlsúlyban még csak meg sem tudják védeni magukat. Brühü, brühü.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vladimir putin
Ennek a fidesznek pont olyan uncsi dumája van, mint a shikarinak.
Grafix69
Mindenki támadja ezt a szegény Orbánt meg a rezsimjét , hát senki nem elégedett a fasiszta ideológiától sem mentes agymenésekre? Hogy ennyi kibaszott diplomás sötét vadbarom hogy a picsába képes egy egész országot megvezetni ezzel az ostoba Soros bérenc dumával ? Milyen faszkalap egy kormány az amelyik 9,5 millió ember felett igazgatja a szart , hogy beijed egy ilyen 90 éves öreg embertől ? Ki volt az a vad paraszt aki kitalálta ezt az egész baromságot ? Miért nem fogadja már el Orbán Viktor ,hogy egy tehetséges szélhámos semmi más?
verőce21
Már elkészült az ítélet a Sargenti-jelentés alapján. Gál Kinga szerint Magyarországgal szemben egy politikailag motivált eljárás zajlik, amelynek végítélete már minden bizonnyal korábban megszületett.

Az Európai Parlament állampolgári jogokkal, illetve bel- és igazságüggyel foglalkozó bizottsága (LIBE) jövő hétfőn szavaz a holland Judith Sargentini nevével fémjelzett, Magyarországról szóló jelentésről, amely többek között az alkotmányos rendszer megcsonkításával és a migránsok jogainak megsértésével vádolja a budapesti kormányt. Gál Kinga, a Fidesz–KDNP néppárti képviselője szerint Magyarországgal szemben egy politikailag motivált eljárás zajlik, amelynek végítélete már minden bizonnyal korábban megszületett.
human
És ebben az ellenzéki médiatúlsúlyban még csak meg sem tudják védeni magukat. Brühü, brühü.
Yoda69
Csak európai módra és kulturaltan kellene viselkedni. A törvényeket betartani nem lopni csalni hazudni. És akkor nem nem lennénk a világ bogyeben.
Csak sajnos erre képtelen a geci és brancsa. Ezért az ország lesz buntetve.
justhpeter
Én bizony csodálom Gál Kingát ! Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig lehet szaros szájszéllel élni. Lehet, hogy nem vette észre ? Csak szólni kellene neki !
JAJMÁR
Önkritika?
Mint a szociálisan retardált, aki bomlasztja a közösséget, majd felháborodik, hogy másoknak nem tetszik és ki akarják dobni onnan. Így lenne lottó ötösöm, ahogy ennek a következményét előre tudom. Hát persze! Persze, hogy nem hagyják!
De a kormány mi is vagyunk. Aggódom miattunk :(
JAJMÁR
@durbincs: ? Melyik tettemet illetően ?
JAJMÁR
@durbincs: magadból indulsz ki -:D
nézz magadba te - bár elég üres lehetsz -, de csak maradt valami a farkadban?
El tudom képzelni :)
JAJMÁR
@durbincs: téged még félszázzal is lehagynálak, de a másféllel "állva"hagylak! Pá :-)))
csak úgy....
@durbincs: te egy ritka nagy barom vagy ,muki...
csak úgy....
@durbincs: OK! ha akarod, szóllítalak románnak...
csak úgy....
@durbincs: na kopj le vagy dobj be valami jobb szöveget mert rögtön sírva fakadok...
Eladott Ország
De csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van. ...
Nessy
@Eladott Ország: Az nem jut eszükbe, hogy esetleg ők provokálják a "harcot"?
Szijjártónak nem az egyik legfontosabb teendője más államok dolgaiba beleszólni, és mindenkit lehülyézni, akinek más a véleménye?
Egyébként ki is az, aki egyfolytában az Uniót vegzálja?
kereső
@Nessy: mi lesz itt hogyha egyszer Brüsszel tényleg megáll-mondjuk már tegnap is késő lett volna.
Eladott Ország
Nem erről jutott eszembe, csak úgy. Azt hallottam, hogy a dabasi Jézus lemászott a rakétakilövő állványzatról, ahol eddig kénytelen volt sokszögletű szoknyában ácsorogni és bement az Aldiba akciós csirkefarhátért, de felakadt a szeme, amikor látta, hogy mennyibe kerül és valaki elárulta neki, mennyit keres egy közmunkás. Mérgében visszamászott az állványra és azóta se szólt senkihez. Angela Merkel megbukott. De teljesen és nagyon. A héten nyolcadszor. Ezt onnan tudom, hogy a propagandaoldalakat is szoktam olvasni és ott mondták. És még Nógrádi György merkelszakértő is megerősítette, hogy ez van. Szerencsétlen asszony, évek óta minden héten többször megbukik (propagandáéknál), aztán meg mindig talpra áll. Egy született keljfeljancsi.
kereső
@durbincs: már megint a farkaddal gondolkodol.hanyagolj.
csak úgy....
@durbincs: a növérkék az otthonba,akik téged ápolnak,...baxod,míg élsz ,...javasold öket béke nóbel díjra...
csak úgy....
@Mirabilis: azt ö nem így gondolta! ell kell nézni neki,hogy migráncsok nélkül a stadionizmus bukta,mert a megvédlek nélkül a hülye sem szavazna rá...
kulabombaafityiszre
@durbincs: Kuss legyen már gyagyás.
Ide jöttél büfizni roggyant elme?
Túl nagy lett a pofád,ratyimajom.
Eriksson
@Mirabilis: A szuverenitás nem azt jelenti, hogy se ki- se be, hanem önállóságot.
CsipkeRózsa
@Grafix69: "Miért nem fogadja már el Orbán Viktor ,hogy egy tehetséges szélhámos semmi más?"

Mert Orbán nem tudja, hogy mi tudjuk, hogy ő egy tehetséges szélhámos, semmi más.
kereső
@durbincs: nincs is "picurkám" te hülyegyerek.
kulabombaafityiszre
@durbincs: ma, 18:13
Egy féléves majom értelmesebb mint te.Vágod gyagyás.
Tehát űl,gyógyszert bevesz,kussol.
csak úgy....
@Eriksson: neked nagyon nehéz lehet a buksid! a szuverenitás,nekik arra köll,hogy a zsebre ment eu pénzekért nincs és ne is legyen felelöségre vonás! gondolod a demszky szabad lábon lenne még ,vagy a gyurcsány ,ha minden igaz lenne a mesékböl,közben a fövilágosító vö meg szabadlábon...,néha én is hagyom magam átbaxni,de ennyire!?
Eriksson
@csak úgy...: Beírásom nem neked szólt, hanem mirábilisnak. Más témában, más kontextusban.
csak úgy....
@kulabombaafityiszre: Ezt a Kokó nevében kikérem magamnak! Kokó, már féléves korában értelmesebb volt,mint ez a most, tököm tudja hány éves ,nyögdijas durbincs...
csak úgy....
@durbincs: ülj le és végy mély lélegzeteket,... ,mondták már neked,hogy nem vagy normális? muki-muki ,ne nézd a bácsit ócska kezdönek! több idiótát láttam életembe,mint mikor te a tükörbe nézel...
csak úgy....
@durbincs: egyre szarabb a menüd és a kínálat...,nem vagy te embör,muki...
csak úgy....
@durbincs: muki! már megint higul a széletem a baromságaidtól,...csöngess a növérnek ha tele a pelus és ne nekem...
lassan nem csodálkozok,muki ,hogy minden nö magadra hagyott, a gyerökök remélem látogatnak...
csak úgy....
@durbincs: muki! úgy jársz mint a svédek,nem figyelsz oda oszt kapsz kettöt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.