A magyar emberek ma azt várják a kormánytól és a rendőrségtől, hogy védje meg az országot, a családokat, a közös értékeket és eredményeket a külső és belső veszélyektől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Ez Orbán Viktor víziója a magyar rendről

A kormányfő kiemelte, ma Európában a rend, a béke és a biztonság már nem magától értetődő dolog, egyre komolyabb erőfeszítéseket kell tenni, hogy "fenntartsuk saját civilizációnk több ezer éves rendjét". Ilyenkor felértékelődik a rend, a béke és vele együtt annak őreinek, védelmezőinek szerepe – hangsúlyozta.

A magyarok békében és biztonságban akarnak élni, ezért a jövőben is szükség lesz – sőt Európa jelenlegi helyzetét látva még az eddigieknél is nagyobb szükség lesz – bátor, jól képzett, hazájukat és nemzetüket szerető egyenruhásokra

- mondta Orbán Viktor.

A magyarok azt várják, hogy ne kelljen félniük sem nappal, sem éjszaka, sem vidéken, sem városban, sem közterületen, sem az otthonukban, továbbá hogy ne kelljen félteniük sem saját maguk, sem szeretteik testi épségét, emberi méltóságát, sem saját javaikat, sem az ország vagyonát.

Ez Orbán Viktor víziója a magyar rendről

Azt is várják, hogy a rendőrség a törvényes rend helyreállításában, a társadalmi szabályok érvényesítésében és a törvénytisztelő magatartás elismerésében mutasson példát – fogalmazott a kormányfő, jelezve, hogy a rendvédelemben dolgozóknak ezért feddhetetlennek és rendíthetetlennek kell lenniük.

"Az a rend, amelyet önök védelmeznek, a szabadságból született. Szabadságukkal élve a magyarok eldöntötték, milyen országot akarnak maguknak. Ennek az akaratnak a végrehajtói vagyunk mi mindannyian" – fogalmazott Orbán Viktor, felhívva az esküt tettek figyelmét, hogy noha a törvényeket az Országgyűlés hozza, "önökre hárul a feladat, hogy a jogszabályok be is legyenek tartva".

(MTI)

Fotók: Bruzák Noémi/MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mintha "Döbrögit" látnám" siralmas!!! A nagy hadvezér!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
...Az a rend, amelyet önök védelmeznek, a szabadságból született. Szabadságukkal élve a magyarok eldöntötték, milyen országot akarnak maguknak... már egy millióan eldöntötték.
Commenter
Tőle kellene már megvédeni azt akinek és aminek a közelébe megy. Meg az üres, semmitmondó hangzatos hazafias lózungjaitól is.Most ezek vették át a dakota közmondások helyét.
lusta
@Mézike: Igen, a választáson részt vevők többsége is eldöntötte, ilyen országot szeretne. Ilyet, amiben palira, hülyére lehet őket venni, fényes nappal államilag kirabolni, s(z)árba döngölni.
Mézike
@lusta: Ha a baloldal lenne annyira egységes mint a jobb akkor a fidesz ma nem kormányozna.
Jozefina
Mintha "Döbrögit" látnám" siralmas!!! A nagy hadvezér!!!
Jozefina
@Mézike: Köszönjük meg bernikének!!!
SystemError
Mi, hogy a Orbán Viktor víziló? :) Nekem az a vízióm a rendről, hogy ki kéne takarítani a maffiát a parlamentből és utána lehet bármi másról beszélni...
nevemnick
"Az a rend, amelyet önök védelmeznek, a szabadságból született..."

Ebben igaza van a Nagy Nemzethy Kullancsnak, csak amit most védelmeznek azt már nem nevezhetjük szabadságnak...
tudode
Milyen igényes lett a RENDBONTÓK FEJEDELME, aki 2006-tól mindent ELKÖVETETT, ami kifért a szócsövén!
------------------------------------------------------
.Keresőbe beír: 2006 Orbán Viktor
.
----- Nagyjából 987 000 találat (0,46 másodperc)

www.google.hu/search?q=2006+Orb%C3%A1n+Viktor&oq=2006+Orb%C3%A1n+Viktor&aqs=chrome..69i57j69i60j69i65l2j69i60.8242j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
--------------------------------------------
.
Ezzel a videóval KIÁLLÍTOTTA a saját bizonyítványát
.
------ 2006. 11. 16. Orbán Viktor az ellenségképről
www.youtube.com/watch?v=X3M-IbUPF34
.
Minden jel arra utal SAJNÁLATOS MÓDON, hogy a NARANCSOS BUKTÁI olyan kárt okoztak benne, amelybe belehalni NEM LEHET

.

-
kisrigó
Jaj lenne nektek fényestekintetű, ha a szavaidat komolyan vennék egyszer a rendvédelmiek!
Pálinkás Pál
@lusta: arról hogy a választásokon csak ennyien vettek részt,arról jócskán tehet az ellenzéknek csúfolt [email protected]!!!Már választások előtt leírtam...aki értelmesebb és nem orbánra szavaz,azok jó része otthon marad,mert egyik ellenzéki formáció sem mutatott életképes alternatívát,arról nem is beszélve hogy még a célegyenesben is csak egymás ócsárolására tellett!! Alaposan át kellene alakítani az ellenzéket...egy uniót orbán ellen,amíg ez nem lesz,addig firkálgathatunk itt napestig,a duce röhöghet!!!
csipetke
Meg kell védeni minket a külső,és belső veszélyektől?A belső veszély maga orbán,és a fidesz.Bennünket csak tőlük kell megvédeni.
Gauntlet
Én speciel azt várom hogy elkotródjanak (nem fognak)
Gauntlet
@Pálinkás Pál: sajnos parlamenten kívűl van az igazi ellenzékiség. a többiek kvázi elfogadták és felesküdtek az orbáni rendre/ tákolmányra.
justhpeter
@Gauntlet: Sajnálatosan igaz megfogalmazás.
Pálinkás Pál
@Gauntlet: Tökéletesen igazad van...a Parlamentben az nem ellenzék ,hanem megélhetési politikus mind..Aki erre a tákolmányra felesküszik,az nem ember a szememben!!!
Grafix69
A magyar emberek azt várják a kormánytól ,hogy legalább úgy éljenek mint 1980 ban 10 forint volt egy kiló kenyér apám meg 4500 forintot keresett az pont 450 Kg kenyérre volt elég . 2018 -ban 117 000 forint a melósok fizetése a kenyér ára meg 400-450 ft még 300 kilót sem lehet venni rajt. Nem szarabbul akarnak élni 40 éve hanem jobban . Ennyi.
m73
És ezt mondja egy hazug,tolvaj,posztkommunista,haza áruló tetű.Balján a főmaffia főnökkel.Van bőr a képén rendesen!
Desischado
Én azt tartanám rendnek, ha orbán és a pióca bandája végre vagyon és hatalomtól megfosztottan, a börtönben ülnének életfogytiglan!
vladimir putin
@Desischado: Orbán Viktor rendje pont az ellenkezője:
vagyontól (a hatalom már úgyis az övé) megfosztottan ülj be a börtönbe életfogytiglan.
Yoda69
Egy rohadt rendorallamot krealt a demokraciankbol ez az allat. Milyen barom taho az ilyen?
Semmilyen veszely nem fenyeget, az Unio es a NATO kozepen csucsulunk.
Szandekosan megfelemliti a magyar embereket, ellensegkepeket kreal aki ellen kuzd.
Az Unioban mar senki sem akra vele szoba allni, barhogy dorgolozik is.
Erthetetlen hogy sokan ezt hogy nem ismerik fel, es bizalmukat adjak neki?
Mellesleg a valasztasi bizotsag elnoke, miert parolazik orbannal? Neki fuggetlen meltosagnak kellene lennie egy demokraciaban. Rohadt szemet valasztasi csalo ez is, mint a fuhrer.
Zeta
Lehet menni a határra vagy sebesség ellenőrzésre.
herczeg0210
Hogy én , hogy utálom a pocakos kövér mini Szterelnököket!!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.