Hiába nyert pert a Társaság a Szabadságjogokért, a kórházi fertőzésekre vonatkozó adatok továbbra sem nyilvánosak.

Ezért akarják eltitkolni a hazai kórházi fertőzésekről szóló adatokat

Áprilisban mondta ki a Kúria, hogy ki kell adni a kórházi fertőzésekre vonatkozó adatokat, azonban ezt még mindig nem tette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 

A TASZ azt is elképzelhetőnek tartja, hogy újra perelnie kell. A jogvédők szerint gyenge lábakon áll a minisztérium jogi érvelése, arra hivatkozva kértek felülvizsgálatot, hogy a kért adatok személyes adatnak minősíthetők.

Ez nyilvánvalóan alaptalan, hiszen ezek összesített, statisztikai adatok, amikből nem lehet visszakövetkeztetni az egyes betegekre

– érvel a TASZ.

Az Emmi azzal is érvelt, hogy

nem releváns, helytelen, megtévesztő, félrevezető és pánikkeltő lenne.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klafa
Gyanítom azért szerenék eltitkolni, mert a nagy központosítás nem tett jót a higiéniának és teljesen irreleváns, hogy emiatt többen fertőződnek meg.
Gondolom a területi eloszlás is elég érdekes képet mutatna. Az ország északkeleti részén élők ismét vezethetnének valamilyen statisztikát, ha már az átlagfizetési és foglalkoztatási statisztikák végén kullog. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Van igazsága az EMMI-nek. A szövegeik félrevezetők, a tények pánikkeltők! Vagy nem erre gondoltak?
Klafa
Gyanítom azért szerenék eltitkolni, mert a nagy központosítás nem tett jót a higiéniának és teljesen irreleváns, hogy emiatt többen fertőződnek meg.
Gondolom a területi eloszlás is elég érdekes képet mutatna. Az ország északkeleti részén élők ismét vezethetnének valamilyen statisztikát, ha már az átlagfizetési és foglalkoztatási statisztikák végén kullog. :(
Nessy
@Klafa: De megmondták, ha itthon kezet mosunk, nem lesz fertőzés a kórházakban. Sőt, gyengébbek kedvéért ki is plakátolják!
papa.49
@Nessy: Hát igen feketén, fehéren kiderülne a folyamatos hazudozásuk a tényekről !!!
A Tasz pedig perelje ki belőlük az adatokat !!!
tulipan
@Nessy: Jaj Istenkém! Csak nem feltételezel ezekről, bármi normalitás!!!
Nessy
@papa.49: Csak ettől sajnos nem lesz több kulturált, használható mosdó, kézfertőtlenítő. Esetleg a dolgozóknak is lesz mivel kezet mosni, lesz elég eldobható gumikesztyű? Ne légy naiv!
Egyszerübb a plakátkampány, meg a szövegelés.
papa.49
@Nessy: Tudom ez nem oldja meg a kórházakban a problémákat ezzel tisztában vagyok de talán lesz néhány elfogult, elvakult aki rádöbben a fütyiszek hazugságaira, ha közzé teszik az igazságot !!!
Na és akkor kellene néhány olyan pénzes ember aki egy ilyen kampányt megtud fizetni, mert az internet nem jut el a fülkebudiforradalmárokhoz még véletlenül se !!!
Nessy
@papa.49: Ilyeneket ma nem találsz kis hazánkban!
Hazánk nagyjait meg nem érinti a probléma, mert ha valamelyikben keresztbe áll a fing, mentő helikopter viszi a VIP kórházba, ahol minden van!
karma1
Hogy mennyire lenne panikkelto, azt legjobban csak a kormanyban ulok, meg az emmi tudja...
justhpeter
Ebben is csak a szélhámosság van, ahogy mindenben.
tulipan
ENNWK AZ IDIÓTÁNAK,eddig minden megszólalása vicc és narancsos reklám volt!!
Hellcat
Hány ilyen vagy, hogy már rég ki kellett volna adni az adatokat ezek meg köpnek rá magasról.
kisrigó
Az meg se fordul a mocskos fejükben, hogy szócsaták, titkolózások helyet be kellene szerezni kamionszámra tisztítószert, higiéniai eszközöket, lehetőséget adni megfelelő takarítószemélyzet foglalkoztatására! Értelmetlen a levegőbe felböfögött sok valótlan adat, eredmény kellene végre! Lehet, hogy valóban sok pénzt kap az egészségügy, de szigorítani kellene a felhasználást, nem pedig a videót eltüntetni a kukás szennyvízgyűjtésről a Sebészeti (!!!) klinikán!

Az meg sem fordul a mocskos fejükben, hogy a számokkal való dobálózás helyett, be kellene szerezni (nem a havertől!) kamionszám tisztítószert, egészségügyi eszközöket, biztosítani megfelelő takarító személyzetet, nem pedig titkolózni! Na, meg nem hagyni, hogy szenteltvízzel történjen a takarítás, mert az "ingyen" van!
kisrigó
@kisrigó: Bocs, egy kis technikai malőr az ismétlés, de a lényeg világos!
vladimir putin
a stadionokban is nagy a fertőzésveszély.
Például a focilabdára is először rátapad mindenféle mocsok - leköpik, meg ilyenek - utána meg rugogatják össze-vissza, hadd terjedjen a feketehalál.
rdos
Nincs itt semmi látnivaló. A NVI (nemzeti választási bizottság) most kozmetikázza az adatokat, a miszter úr meg már kitalálta a magyarázatot is. Elfelejtettek imádkozni az eü dolgozók bemosakodás alatt, azért volt az a pár fertőzés. :-(
kereső
@Nessy: és tanitják,hogyan kell helyesen kezet mosni.
Mézike
@kisrigó: A takarító személyzet nincs ingyen, mert azt fizetni kell, kevesen vannak, ugyanúgy mint az ápolók, orvosok... A tisztító szerekért is fizetni kell. A legtöbb kórház lerobbant állapotban leledzik, a gyógyszereket a betegnek kell vinni, mert arra nem jut, most képzeld el ha van egy kis pénz akkor mit vesznek?
Klafa
@Mézike: Audi Q7-est a főorvos úrnak. :)
kisrigó
@Mézike: Építsenek kevesebb stadiont, kevesebb pénz még külföldre is, aztán lehet kezdeni szép sorjában! Felölem közben még imádkozhatnak is, az nem árt! Főleg az a parancsolat, hogy "ne lopj"
Mézike
@Klafa: Azt a hálás betegek adják neki össze, nem a semmire sem elég költségvetésből van.
Mézike
@kisrigó: Ahhha! Mégis "nyert " a fidesz utca hosszal. Csak nem tom ki szavazott rájuk az ukrán nyugdíjasokon , illetve a határon túli mágyárikon kívül, mer' nekem mindenki aszonnya nem ő volt...
Nem lesz kevesebb stadion. :-(
verőce21
@Mézike: (10:57) A takarítás, takarítószemélyzet, -szerek, minden kórházban ki van adva külső vállalkozóknak. Azért van annyi cigány takarítónő a kórházakban.
Ezért valóban nem vásárolnak a kórházak takarítószereket.
Desischado
Ugyan kérm, nincs itt semmi látnivaló, lehet oszolni! Hiszen épp most emelik meg a saját pénzüket! Az a fontos, nem a kórházak higiéniája! Hogy sz@rnának sünt, elnézést a hsonlatért!
kisrigó
@Mézike: Igen, én is csak két embert ismerek, aki vállalta azt, hogy a fideszre szavazott. Igaz, hogy a hónap végén már bundáskenyeret eszik, ha tud venni repedt, sérült tojást a piacon. Istenkém, hát mindig rájuk szavaztam, szól az indoklás. Erre én azt mondom neki, hogy egészségedre, szerencséd van, hogy még tudsz venni tojást, de a csupasz kenyér is jó, ha még van!
verőce21
Valóban pánikkeltő lenne, ha kiderülne, hány cigány takarítónő szennyezi össze egyetlen nedves ronggyal a kórtermeket, folyosókat, várókat, kezelőket, stb.
A gombás fürdőkről és mellékhelyiségekről már nem is beszélek, mert kifordul tőle sokaknak a gyomra...
verőce21
@tulipan: Mint a ligeti kikiáltó mondta, "nem csalás, nem ámítás, de a vége egészen más"
simmering73
A korházi halálesetek 52%-a ottani fertőzések következménye. Ezek tények, csak nem publikusak.
simmering73
@simmering73: És nem a cigány takarítónőtől, gombás fürdőtől, meg a mellékhelyiségektől. Nem kell a terelés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.