Szegeden félig már ledózerolták az egyik romatelepet, de a neheze még ezután következhet. Mostanra szinte csak azok a családok maradtak ott, amelyeknek erre semmilyen jogcímük nincs. Ahogy most Nyíradonyban, az ivóvíz elzárása után Szegeden is kiderült, nem elég pusztán a pénzt odaadni.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Shikari: A családokban azonban sok az idős és a gyerek, így az egy főre eső jövedelmük így is alig éri el a 20-30 ezer forintot. „Én már adtam volna be szociális bérlakásra papírt, de mondták, hogy nem vagyok rá jogosult”
– ezt egy fiatal nő mondja, aki később úgy is próbálkozott, hogy az édesanyjával együtt adta volna be az igénylést, de az sem sikerült.
Ez a plebejus kormány. Senkit nem hagyunk az út szélén, feltéve ha nem a mi kutyánk kölyke.
Tíz év alatt a limuzinszocialisták helyét átvették a plebejusok, a felelős döntéshozóknak pedig se hírük, se hamvuk nem maradt. Az urizálás és a rongyrázás, lánykori nevén korrupció az állam szervezőelvévé vált. Innen már nincs megállás. Már csak a Dunának kellene valahogy befagynia. Mielőtt felszállnánk a buszra, van egy kérésem. Akik fideszesek, azok álljanak jobbra, az ellenzékiek meg balra. Köszönöm. Hát, ez nem egy nagy tömeg, de oda se! Az a pár fideszes szálljon fel a buszra, a többiek meg rugaszkodjanak neki és kezdjék el tolni a buszt. Arra, előre. Igen, tudom, hogy ott a szakadék. Oda tartunk. Most meg miért tetszik ordítozni? Hogy mindenki lezuhan? Aki a buszban ül és aki tolja, az is? Le hát. Ki mondta, hogy valaki megússza? Köszönjük, hogy velünk utaztak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Eladott Ország: (17:45) Ezért írtam, hogy "Be kellene már fejezni ezeket a cigánysegélyező programokat".
De az általad leírtaknál még károsabb volt, amikor beköltöztették őket minden településen az államosított polgárházakba a településközpontokba! Megnézheti magát az a település azóta is.

Te is, ha ingyen lakhatást kapnál és pl. havi 420 eFt támogatást, nem nagyon ösztökélnéd magad, hogy megtanuljál még latinul. Hanem üldögélnél naphosszat a verandán, cherry-t és francia borokat szörpölgetve - ha éppen nem szidnád a kormányt -, hátadat a langymeleg verandafalnak támasztva, öledben a Népszava aznapi számával, nem elszánva magadat a munkára, spleenes látványos unatkozással, kitűnően éreznéd magadat!
karma1
Na, azt azert megneznem, hogy ki az a ciganycsalad ma, aki havi 420 ezer forint TAMOGATAST kap - csak ugy, ingyen! - az allamtol?

Egyebkent meg tessek, ime, itt van az az oriasi szocialis erzekenyseg tipikus megnyilvanulasa, amivel ezt a kerdest a szocialistaparti botka laci kezeli - megoldani nem tudjuk - ELDOZEROLJUK! Igy kell ezt csinalni, laci, szard le, hogy nem minden cigany egyforma, nem mindenki farkasflori, vannak cserdi - fele Bogdanok is a palyan - meg ha nem is elegen, ...
Pálinkás Pál
Cigánynak pénzt adni olyan mintha egyenesen a kanálisba dobnád!!! Jut eszembe,..miért is kéne szociálisan elhelyezni az önkényes lakásfoglalókat???Valami jogvédő barom mondjon egy példát,amikor akár egy fillér is megtérült a cigókra költött milliárdokból!!!
Eladott Ország
@Shikari: Valóban olcsó volt a telek, de aranyáron építették meg a lakásokat, amiből akár a Rózsadombon is kijött volna a fajlagos költség. A fideszes Oligarchák, meg gennyesre keresték magukat. Horvátországban, a devizahitelesek problémáját nem így oldották, meg, itt rendszerhiba van, amit nem lehet megoldani, csak úgy ha a fidesz bűnözőket börtönbe juttatjuk!
Eladott Ország
@Shikari: Azért nem költöztek oda, mert az Ócsai lakópark a fidesz egyik sikertörténete a sok közül, a Kábítószeres Dajcstomi kapubeléptetős rendszerével együtt. Ott is sikerült elbaszni a milliárdokat. El is készült 80 ház a tervezett 420-ból, aztán úgy is maradt. Ez az állapot véglegesnek tekinthető, miután a kormány szép csendesen lezárta a projektet. 2,4 milliárd forintba került a buli, ez házanként kerek 30 millió forintos költséget jelent. Jelenleg 79 ház lakott, egy lakatlan. A lakóparknak becézett gettó 5 kilométerre helyezkedik el Ócsától, – kezdetben napi két, ma már sűrített – buszjárat teszi komfortossá az életet, munkahely a távolban hülyére fizetve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.