Az iskolának, a pedagógusoknak, az egyháznak és a szülőknek közösen kell „egy irányba” nevelniük a gyermekeket - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára vasárnap Geszteréden. Az nem megy, hogy különböző elképzelések vannak a gyereknevelésről, közösen kell a gyerekeket „csiszolni és faragni”.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: SystemError
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
el a kezekkel az egyházaknak a gyermekeinktől! Így is és úgy is! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Legyen eszetek, lehet hazug népbutitásra és apátiára maffia államot építeni, ade az anyátok picsáját fogjátok csiszolgatni néhány szülői pofon után... Én nem játszanék a szülővel, aki amúgy apátiában tolta a szekereteket..
RonaGyuri
el a kezekkel az egyházaknak a gyermekeinktől! Így is és úgy is! =))
SystemError
@RonaGyuri: még, ha az egyház kezei lennének...
Nessy
Ha lehet, az egyházak maradjanak ki ebből az egészből!
Jelenleg kis hazánkban a katolikus hittérítés a virágkorát éli. Pedig van sok más vallás is, sőt, ateizmus is!
Aki szeretné a vallásos nevelést, írassa egyházi iskolába a csemetét.
Egyébként meg szabad döntés legyen a hittan tanulás.
Arról meg, hogy más a vallásos szöveg, és más a valóság, nem a gyermek tehet!
Mit mondtak több ezer éve őseink? Non Scolae discimus, sed Vitae! (Nem az iskolának, az életnek tanulunk)
SystemError
@Nessy: Az, amikről most beszélünk mind alkotmány ellenesek... Olyan altenatív valóságokról beszél palkovics "úr", ami egy szabad, alkotmányos országban nem létezik. Nem tud bekerülni még csavarral sem.. Másrészről ne kelljen ordítozva a retkes kurva anyjába az intézmény vezető politikusát, aki előtte egz fideszes trsfikos volt, mert az nagyon kellemetlen lesz mindenkinek!
Clavigo
Az baszna be,,hogy az egyház kerülgesse a kölykömet ,,,nevelés címén !!!
tudode
Bocsika!
.
De mit jelen az, hogy EGY IRÁNYBA kell nevelni a gyerekeket a XXI. században!
.
Még mielőtt/után ismét olyan ÜTÖGETI AZ ORMÁNYÁT, "polihisztorként" , először GYÓNJA MEG azt amit a pártkatonaként SÉRÜLT EMBEREKKEL MÚVELT!
.
Milliárdokat spórolt meg GAZDIJÁNAK a rokkantnyugdíjasokon, akiket PÁROS LÁBBAL RÚGTAK ki a rokkantnyugdíjasok soraiból, amely a GYAKORLATI ÉLETBEN azt jelenti, hogy
.
-- a rehabilitációs munkájuk után NEM IGÉNYELHETIK a nyugdíjfolyósítónál - többek között amit elvettek tőlük - a rehabilitációs munkájuk után KORÁBBAN JÁRÓ 0,5%-os nyudíjemelést, meghurcolva azokat is, akiket "csak" 2012-től ÍTÉLTEK a megalázó KOMPLEX FELÜLVIZSGÁLATRA, jó ha csak CSÖKKENTETTÉK az ÁTKERESZTEL adható rokkantsági ellátást!
.
Aztán SZOCIÁLIS akármiből nem okozott LELKIISMERETFURDALÁST, hogy elvállalta az "egyházügyi" akármit EGY AKOLBA hajtva a gyermekeket is, netán a GAZDI CSALÁDI FELHÁZÁBA!
.
Nem érdemel FELOLDOZÁST, mert aki az ELSETTEKKEL CICÓZIK, az nem ember!
kereső
@RonaGyuri: ez a "el a kezekkel" elkésett vagy öt évet.@Nessy: vannak települések,ahol csak egy iskola van, azt meg az önkormányzat átadta az egyháznak.Hol éltek Ti?
SystemError
@Clavigo: Nagyon úgy néz ki, hogy ezzel nézünk szembe...Én megígérhetem, hogy amenbyire diákként nem fogadtam el a "mert"-et úgy szülőként sem fogom, mert egy szabad országban nőttem fel..:)
division
@Clavigo: Neked kölyköd van? Akkor már értem miért vau-vau:-)
Nessy
@kereső: Sajnos nem kevés évtizede itt! Ezért írtam, hogy erőszakos hittérítés folyik kis hazánkban.
Valamikor az egyházi iskolák komoly eredményeket értek el az oktatásban. Van, amelyik ma is! DE!!! Nem a hittan volt a fő tantárgy!
Pl.informatikában, matematikában, természettudományban is verhetetlenek voltak a Piarista gimik.
A jezsuiták szerint egy vitában jobban kell ismerni a partner témáját, érveit, mint ő maga. Ergo, marxizmus témakörben jobbak voltak a Foxi - Maxisoknál.
És még valamit tanítottak! Tanulni, gondolkozni, véleményt alkotni, értelmesen vitázni, embernek lenni, minden élethelyzetben!
division
@SystemError: Az a baj hogy sok a felelőtlen szülő, így hiába vagyunk sokan akik azért vállaltunk gyerekeket hogy szeressük, neveljük, stb. őket, az olyan "hátrányos helyzetű szülők gyerekeit" akiket még egy buldózerrel sem lehetne a helyes útra terelni elrontják az összképet. Velük kellene kezdeni valamit, csak ez nem ennyire egyszerű. Sajnos még a magániskolákba is sok hülye gyerek jár, így az sem megoldás hogy elkerülje az ember az ilyeneket. Miattuk van szükség szerintem erre a lépésre, bár lehet tévedek.
Nessy
@division: Gondolod egy problémás gyereken segít akár az Ószövetség, akár az Újszövetség elolvasása? Ettől "okosabb" lesz? Talán egy fejlesztő pedagógus, egy kimondottan ilyen gyermekekre szakosodott tanító/tanár többet érne!
division
@Nessy: Egy ismerősöm gyereke nagyon megkeserítette szülei életét, 12 éves fiú. Visszabeszélt, fülbevalót akart, lehülyézte az anyját (aki hozzáteszem szépen nevelte, pedagógus is), stb., de sajnos az apja ivott ezért elváltak. Nehéz helyzet. Elment egy táborba most nyáron, amolyan evangélikus táborba, és amióta hazajött teljesen más gyerek lett. Senki nem akarja elhinni mindez hogyan történt, még a táborvezető sem tud mit mondani, megkérdeztük tőle ugyan mit csinált vele:-) Tudom, nem ez a jellemző, de ha pedagógus lennél tudnád hogy ahol a szülők csak azért vannak hogy ne legyen üres a ház ott semmit nem tudnak tenni.
Lepényleső
Soltész-jugend? Akkor lennének bajban,ha egyen gondolkozás lenne a rajban?
Nessy
@division: Ott a táborvezető tudott valamit, amit ma kevesen. Meghallgatta, megértette a gyereket, tanácsot, útmutatást adott. Néha pár szó is helyre billent egy rossz válás után a világgal perben, haragban álló gyermeket. Lehet, hogy a válást megelőzően normális kis srác volt, csak a kamaszok nehezen viselik a válást.
Arról nem beszélve, hogy a katolikusok azok, akik mindent vallásos alapon akarnak megoldani manapság. Régen ők sem voltak így elszállva maguktól!
division
@Nessy: A katolikusokat én sem szeretem, az egy más világ.
Clavigo
@division: Mi az a vau-vau ? Nem beszélem a nyelved fitymasz-proletár. Egyébként meg a friss betonba kössél bele,,,ha majd leszoksz az ugatásról.
division
@Clavigo: Besértődtél onnan a távolból? :-) Az látszik egyébként az írásaidból is sokszor hogy nem megy jól a magyar, bár amikor káromkodni kell akkor könnyen felismerhető hogy innen származol.
Clavigo
Soltész elvtárs,, a mutterodat " csiszolgasd".
SystemError
@division: Erre csak azt tudom mondani, hogy én szándékosan íratom olyan iskolába a lányomat jövőre, ahol legyen "minden".Te még túl optimista vagy szerintem, ez az intézkedés nem válasz bármiféle szakpolitikai kérdésre... Ez sime utánpótlásnevelés, történelem hamisítás, propaganda és egy újabb "marketing" felület a fidesznek, de mondom szeretném látni ezt rendelet formájában is, mert az eddigi ismereteim alapján azt mondani egy legalább látszat szabad országban, hogy az állam kereszténynek nevel, ha tetszik, ha nem, ez a mostani alkotmányos és személyiségi jogok alapján nem lehetséges alapjaiban! Az egy más kérdés, ha erre kényszerítenek a bürokráciával, férőhelyekkel, de van más alaternaiiva..
Dr plágium
www.nlcafe.hu/ezvan/20180907/az-en-gyerekem-szulinapjat-ne-az-allam-rendezze/
Mi lesz a következő lépés? Az áruházakban csak 1 féle árut lehet majd vásárolni ha tetszik ha nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.