Soros György bosszújának tartja a Fidesz frakcióvezetője az Európai Parlament (EP) szerdai döntését, amellyel elfogadta a magyar jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentést.

"Magyarország nem enged ennek a zsarolásnak" – Kocsis Máté szerint az EP döntése Soros György bosszúja

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Sargentini-jelentés kapcsán az Országgyűlés Irodaházában 2018. szeptember 12-én. Ezen a napon megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kocsis Máté budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

Judith Sargentini zöldpárti EP-képviselő Soros György embere, a jelentés Soros szervezeteinek és médiumainak véleményére épül, az ő emberei szervezték meg az EP-ben a bevándorláspárti többséget a döntés mögé.

Hangsúlyozta ugyanakkor:

félreismer bennünket Soros György, ha azt gondolja, hogy engedünk a zsarolásnak, Magyarország nem enged ennek a zsarolásnak

A magyar választók a kormányt és a kormánypártokat világos mandátummal látták el bevándorlásügyben, ebből "nem tudunk és nem is akarunk engedni", ezért az Országgyűlés válaszolni fog a bevándorláspárti EP-képviselőknek – mondta a frakcióvezető.

Közölte:

politikai lépéseket fognak tenni, hogy megvédjék az országot a hamis és hazug vádaktól, és megvizsgálják annak lehetőségét is, hogy "jogi értelemben miként tudjuk magunkat megvédeni", a szerdai szavazás ugyanis egy teljesen nyilvánvaló csaláson alapul.

A jelentés elfogadásához ugyanis szükség lett volna a leadott szavazatok kétharmadára – magyarázta –, ez pedig nem volt meg. Az EP visszaélt a hatalmával és visszaélt a joggal, amikor a saját szabályait megszegve a tartózkodó szavazatokat nem vette figyelembe. Ez ellentétes a szabályokkal, ezért megvizsgálják a jogorvoslat lehetőségét – erősítette meg, kijelentve: egy jogilag érvénytelen döntés született, politikailag pedig nem fognak engedni a zsarolásnak.

A Fidesz-KDNP szerda este kezdődő kihelyezett frakcióülésének kiemelt témája lesz az EP-döntés

- jelezte Kocsis Máté.

Tájékoztatása szerint a tanácskozás szerda este Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével kezdődik, csütörtökön miniszteri beszámolókat hallgatnak meg, és megtárgyalják az őszi parlamenti ülésszak jogalkotási tervéhez fűződő kérdéseket.

Emellett megvitatják és elfogadják azt az országgyűlési határozattervezetet, amelyben válaszolni fognak az EP bevándorláspárti képviselőinek, és amelyet a Ház elé terjesztenek a jövő héten.

A Sargentini-jelentéshez való európai néppárti hozzáállást firtató kérdésre a frakcióvezető azt válaszolta: a néppárt is megosztott, a törésvonal pedig a bevándorláshoz való viszonyulásban keresendő. Ezek a viták jövő májusig bizonyára eltartanak majd, amikor az EP-választáson az európai polgárok mondhatnak véleményt – tette hozzá.

Azt is mondta, vannak olyanok, akik örülnének, ha a Fideszt kizárnák a néppártból, de szerinte a vitákat a pártcsaládon belül kell elrendezni. "Az Európai Néppártból mi magunk nem kívánunk kilépni" – jelentette ki, hozzátéve, a Fidesz azért dolgozik, hogy a jövő évi EP-választáson a néppártot erősítse. Szerinte a néppártnak a bevándorlás kérdésében egységes és határozott álláspontot kellene elfoglalnia.

Arra a felvetésre, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár pártja is támogatta a Sargentini-jelentést, Kocsis Máté úgy reagált: Magyarországnak nem az a fontos, hogy az osztrák kancellár mit gondol a Fideszről, hanem hogy mit gondol a bevándorlásról. Hozzátette, nem gondolja, hogy ez a magatartás, amelynek a szempontjait nem ismerik, jelentősen rontaná a magyar-osztrák kapcsolatokat.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Motyoka milyen zsarolásról beszélsz? ez nem ajánlat volt: ÍTÉLET!!! =))
desiro57
Itt mindenki Soros György embere, orbánnal az élen.
A kan cigány évekig a pénzéből élt, figyelsz mátéka.
Te is elindultál a hülyék versenyén???
silber13
Ki kell már végre vágni ezt a csürhét a néppártból! Mnjenek a francba a hájas vízilovukkal együtt Kamcsatkába!
Eladott Ország
A kormánypárt már nagyon régen nem pártként működik, hanem szektaként. Egy szekta pedig arról ismerhető fel, hogy a racionalitást, a tényeket nagy ívben kerülik a hívek és mindegy, mi történik, mi derül ki, mi nyer bizonyítást, de még az is mindegy, hogy mit látnak a saját szemükkel, mit tapasztalnak meg a tulajdon bőrükön, egyszerűen átlépnek egy alternatív valóságba és ami nem illik bele a szektavezérről kialakított képbe, azt figyelmen kívül hagyják.
A Fidesz szakemberei ezt nagyon pontosan és helyesen látják, építenek is erre. Naponta építik ezt az alternatív valóságot a szektatagok fejében. És működik. Számukra teljesen mindegy, mi derül ki a bálványukról. Ha hivatalos dokumentumokat tolnának az orruk alá Orbán külföldi bankokban rejtegetett milliárdjairól, ha hivatalos adásvételi szerződést tennének eléjük arról, hogy a vezérük az elsíbolt közpénzből megvett egy komplett szigetet és ha annak a szigetnek minden lakója megesküdne, hogy ez a valóság, akkor is az ellenség – valamelyik aktuális ellenség – támadásának vélnék. Ha Orbán élő adásban, vagy a saját lakásuk konyhájában eleven kismacskát belezne, akkor is azt mondanák, hogy erről az ellenség tehet.
Jozefina
Ömlik a meggondolatlan nyilatkozat a fideszesekből!!! Ebből is látszik, hogy mennyire alkalmatlanok. Normális esetben előbb elemezni kellene, hogy mi is történt és miért?? Nem egymást tullicitálva ontani tovább a rágalmakat, a hazugságokat!!!
Pálinkás Pál
Kocsis fiam,hiába kiabálsz..csúnyán leégtetek!!! És barátkozz meg azzal a gondolattal,hogy mostantól putyin cárnak is csak egy értéktelen trágyahalom vagytok...súlytalan,értéktelen emberekkel ő nem bratyizik!!!
namihami
Amerikának egyszer már hadatüzentünk. Nem lett túl jó vége.
Most Európa jön? Rájuk szabadítják világverő hadainkat? Esetleg gazdasági lágy döntjük meg Európát?
Egyik jobb megoldásnak tűnik, mint a másik.
Nem fogadjuk el ezt a döntést? Szinte látom, ahogy sorra jónnek térden csúszva bocsánatot kérni
lampa laz
Hülyegyerek, nem az országot és a magyar zembereket, hanem a ti kormányzásotokat? ítélték el. Amit Sargentini leírt azt (kivétel persze az idióta fidesz brancs) minden ember érzi a bőrén, tapasztalja nap mint nap. Most úgy szűköltök, mint az elvert kutya a sarokba, de már nagyon megérdemeltétek, h végre orbavágjanak benneteket. Még mindig hazudtok, mert a jogállam szétverése a jelentés legfőbb problémja aminek kizárólag ti vagytok az okozói. Erre elkeztétek a lejárt lemezt pörgetni, Soros meg menekültügy, mert az idióta híveitek csak ezt a két szót értik most is csak ezt tudjátok a hülyékkel megetetni mint eddig is. Normális ország lennénk akkor most elzavarnánk benneteket a halál faßára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.