Egyes szervezetek nyíltan beszélnek a törvények és az adószabályok kijátszásáról – állítja a hatóság.

Ráküldik a NAV-ot a bevándorlási különadót nem fizető, a bevándorlást állítólag támogató szervezetekre

A NAV szigorúan ellenőrzi a bevándorlási különadóra vonatkozó szabályok végrehajtását, az adóhátralék megtérítésén túl büntetést is kell fizetniük a bevándorlást támogató, de a különadó befizetését elmulasztó szervezeteknek – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ( NAV ) az MTI-vel hétfőn.

Az adónyilatkozat elmulasztása félmillió forintos mulasztási bírsággal, a törvényi kötelezettségek megsértése pedig késedelmi pótlékkal járhat. Az első bevallások és a 25 százalékos bevándorlási különadó befizetési határideje hétfőn lejár, egyes szervezetek azonban – tették hozzá – nyíltan beszélnek a törvények és az adószabályok kijátszásáról.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tehát illegális tevékenységet adóztat az állam? Dehát akkor legalizálja. Nem erre szavaztak a fidesz szavazók áprilisban!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Tehát illegális tevékenységet adóztat az állam? Dehát akkor legalizálja. Nem erre szavaztak a fidesz szavazók áprilisban!
Klubtag
"A Magyar Helsinki Bizottság... társelnöke, Kádár András Kristóf azt mondta, hogy ez tulajdonképpen nem is egy adófajta, hanem a kormány véleményével nem egyező véleményekkel szemben kiszabott sarc." Az alapcélt tekintve igazuk van, de a jogszabály sajnos adónak hívja.

Ezt valószínűsítendő...

"A Migration Aidnél... azt mondták, hogy még nem találtak olyan ügyvédet, aki meg tudta volna mondani, hogy rájuk vonatkozik-e a jogszabály. Éppen ezért kérdéseikkel a NAV-hoz fordultak, azonban választ a mai napig nem kaptak."

Ebből lesz még egy pár per...az benne az átlátszó és aljas, hogy az adók köre és mennyisége a tagállam belső ügye, az EU csak "... felügyeletet gyakorol a nemzeti adószabályok felett annak érdekében, hogy a tagállamok adórendszerei összeegyeztethetők legyenek egyes uniós szakpolitikákkal."
Gauntlet
Elmondták a szervezetek hogy ez gumijogszabály. Elmondták hogy ők semmi illegálisat nem támogatnak. Ez már aljasság!
Rockxy
Még gyöngytyúk, hogy ráküldik.
A devizás szerencsétleneket kirúgják a lakásukból a bankok miatt.
A civilek meg csak nagyfaszoskodni akartak, de nem jött be.
Nessy
Majd akkor legyen ilyen büszke a NAV, ha Vajna kaszinóit, Mészáros cégeit ellenőrzi.
Addig csak ítélet végrehajtó!
justhpeter
Van még valaki ebben az országban, aki szerint a NAV nem orbán-csicska szervezet ?
Zeta
@Klubtag: de mi lesz Orbánné által működtetett alapítvánnyal? Ők is kapnak támogatást ! Nem oly régen még a kormány is támogatta ezeket a szervezeteket, hogy segítsék a migránsokat! Most akkor mi ez a változás?
human
@justhpeter: Én a maffia behajtóinak hívom. Behajtják a védelmi pénzt rajtunk és annak egy részéből hagynak minket valamennyire élni.
tudode
A téma, az ügyek az UTCÁN, MINDENÜTT hevernek, és a GAZDI NAV-ja ott nem keres, ahol VAN, VOLT, LESZ mit guberálni.
.
Például súgáSS:
.
---------------------------
Mészáros Lőrinc mit vett ma
.
Nagyjából 108 000 találat (0,39 másodperc)
.
www.google.hu/search?q=M%C3%A9sz%C3%A1ros+L%C5%91rinc+mit+vett+ma&oq=M%C3%A9sz%C3%A1ros+L%C5%91rinc+mit+vett+ma&aqs=chrome..69i57.8451j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------------
.
Azt' más, hogy netán TÖRVÉNYESÍTETT a szajré!!
anima
Ezek a szervezetek egy migránst/bevándorlót sem hoztak be, vagy segítettek másoknak behozni, vagy bíztak meg másokat, hogy hozzanak be az országban.
DE!
Az embereknek vannak jogaik - vágod náci fideszes hulladék!?
És akik már az országban vannak (mégis, hogy kerültek ide, ki segítette őket?...), azoknak jár segítség egy civilizált országban.
De ha már annyira nagyon keresztények vagytok, talán mond nektek valamit az irgalmas szamaritánus története.

Persze, amiket eddig leírtam, ki tudjátok forgatni, meg jól meg tudjátok magyarázni, de az van, hogy ettől nem változik a tény, miszerint ti aljas férgek vagytok, akik még fognak csodálkozni azon: "Ez, hogy történhetett meg velünk?"
Az én válaszom akkor csak annyi lesz: "Hát így!"
nezelodo
Erről a jogszabályról a pofátlanul magas végkielégítések 98 %-os különadója jut eszembe. Ahogy Orbán seggnyalóinak ez kényelmetlen lett, előbb mérsékelték, majd eltörölték. Ha valami csoda folytán megbukik ez a negyven rablót megszégyenítő csapat, és az államkötvényesekre is vonatkozik a törvényük, akkor majd lenne ám ajvékolás, meg hogy báncsák a magyart...
Klubtag
@Zeta: "A PM adatai alapján a magyar költségvetésnek sokba kerül, hogy az országnak folyamatosan védekeznie kell az illegális migráció és annak következményei ellen. A törvényhozás ezért döntött úgy, hogy azok a szervezetek, amelyek az illegális migrációt segítik, bevándorlási különadó formájában vegyék ki a részüket a költségekből."
Az egész lényege: ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓ segítése ellen szól. Ha Anikó asszony alapítványa (vagy bármely más civil szervezet) ilyet művel, akkor fizetnie kell, ha nem teszi, akkor nem.
Ezért írtam, hogy sok per lesz ebből, mivel ha egy kérelem elbírálási eljárás alá vont bevándorolni szándékozónak kaját ad valaki, hogy nehogy éhen haljon, az nem az illegális migráció segítése - a józan és tisztességes lelkületű emberek számára. Az embercsempészetben közreműködés viszont az. Úgyhogy olyan érzésem van, hogy ez fából vaskarika. Nem hiszem, hogy a kipécézett alapítványok - akár külföldi, akár magyar támogatásból is tevékenykednek - a jogszabály alanyai lennének. Azonban mire ezt hosszas huza-vona, a vagyonuk elleni végrehajtás, a tevékenységi engedélyük esetleges visszavonása, majd a magyar s végül a strasbourgi bíróság ítélete után bebizonyosodik, addigra az alapvető humanitárius feladatukat nem fogják tudni ellátni. Sőt még azután sem biztos...lsd. Iványi Gáborék egyházának ítélt SZJA 1 %, amit - hiába az EU-s ítélet, nem kapták meg a mai napig sem.
Ha egy jogvégzett ember lelketlen, gonosz, cezaromániás, az bizony sokat tud ártani az embereknek, egy társadalomnak és nem csak anyagilag.
Klubtag
@Zeta: ...folyt...
Én egyetlen olyan külföldi, vagy magyar legális civil szervezetről nem értesültem, akik direkte olyan információkat, eszközöket, anyagi forrásokat biztosítottak volna a szerencsétlen menekülteknek, melyek arra buzdították volna őket, hogy a törvényeket áthágva, mindenáron "migráljanak" már be az adott országba. Ezt bizony az illegális embercsempész bandák teszik, jó pénzért. Azzal szemben pedig még a harciasságára oly büszke magyar ME is tehetetlen.
Ezért döntött ennek a rendeletnek a megalkotása mellett, s mint már annyiszor a düh, a bosszúvágy, a kivagyi majdénmegmutatom szellem, nem pedig az átgondolt szakmaiság vezérelte.
Klubtag
Egyébként a franc se látott még olyan jogállamot, ahol adót, vagy bírságot kell fizetni egy - csupán - feltételezett cselekmény után. Nálunk ez is bevezetésre került pl. az új btk-ban (a bűnelkövetés gondolatának feltételezése is szankcionálandó) és senkinek nem volt különösebben álmatlan éjszakája e miatt (egy-két, még a józan eszét és tisztességét méltósággal őrző jogtudós kivételével). Hát itt tartunk...ennek a grémiumnak - sok más mellett - ez is az egyik romboló hatása...
namihami
És azt, hogy kinek kell fjzetni, azt természetesen az állapítja meg, aki a pénzt kapja. Tehát a pénzt sajátzsebre utalja. Ügyes--mondaná Kohn bácsi.
"" Ha biztosan ott akarsz lenni a névsorolvasáson, neked kell a névsort olvasni.""
kereső
@Klubtag: na ja. A jog uralma helyett, a jogászok???/ jogot végzettek!/ uralma.
kokopelli
@Nessy: ..kopp..kopp...!
-Na, ki jött papa?
-Igen a NAV kijött, !!
Manhattan
A NAV Orbán aljas végrehajtó hadserege!
kokopelli
...az ilyen pl. NAV szervezetekről a morbid Télapó-Gestapo szójáték ugrik be! ;-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.