Egy hallgató fotója szerint egy nyerges vontatóra pakolják az emlékmű elemeit.

Megkezdték Nagy Imre szobrának bontását

A Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság korábban előzetes hozzájárulását adta a Vértanúk terének átépítéséhez és ennek részeként a Nemzeti Vértanúk Emlékművének rekonstrukciójához, valamint a Nagy Imre-emlékmű Jászai Mari téren történő felállításához.

Egy hallgatónk fotója szerint egy nyerges vontatóra pakolják az emlékmű elemeit. Nagy Imre unokája és a Nagy Imre Társaság is tiltakozik az ellen, hogy a Jászai Márai térre helyezzék át Nagy Imre mártír miniszterelnöknek a Vértanúk terén álló szobrát.

(Klubrádió)

Cikk- és címlapkép: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor 

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Gyava fereg,... A maniaja az ejszaka leple alatt veghezvinni azt, amit nappal nem merne,... Igy allitotta fel a me'g mindig felavatatlan nemet haborus emlekmuvet, es ejjel bontotta el Nagy Imre szobrat is,...
Huzogatja a gyufat, mikozben egyre jobban bovul a vadirat ellene,...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Gyava fereg,... A maniaja az ejszaka leple alatt veghezvinni azt, amit nappal nem merne,... Igy allitotta fel a me'g mindig felavatatlan nemet haborus emlekmuvet, es ejjel bontotta el Nagy Imre szobrat is,...
Huzogatja a gyufat, mikozben egyre jobban bovul a vadirat ellene,...
lampa laz
@karma1: "A maniaja az ejszaka leple alatt veghezvinni azt, amit nappal nem merne"... ebből is látszik, h a származását, kultúráját nem tudja eltitkolni mert minden tettében a hagyományokat követi... (éjjel lop, rombol és csak bandába verődve mer erőt mutatni)
Nessy
Ezt a gyáva társulatot! Két ünnep közt, az éjszaka leple alatt bontják el a szobrot! Ünnepek előtt hoznak botrányos törvényeket, "saláta törvénybe" csomagolják, amit nem mernek részletesen, egyértelműen kimondani. Miért kell nekünk, minden, már a maga korában is vitatott művészi értékű szobrot újból megcsináltatni, felállítani.
A Rákóczi szobor mikor lesz Orbán szoborra cserélve? Vagy most, hogy a Várba költözik, a Szobieszkí szobor? Hiszen most "foglalja el a Várat" O.V. és a fidesz.
SystemError
Ne izgulj Viktor téged nappal fognak elvinni a rendőrök! Amit írtam elkezdődött. Te külföldön egy koszos diktátor lettél a napokban. álmodozzál az EU választásról csak...:) Elzárhatod a néped a külvilágtól, de ebből jól még egy diktátor sem jött ki...:) Neked nem lesz szobrod, csak rab azonosítód.
kisrigó
@lampa laz: Még egy ilyen gyáva, sunyi férget! Kihasználja, hogy az emberek ünnepelnek, talán kevésbé reagálnak, pedig nagyon utálják ezt a szarjankót, az összes aljas húzásával együtt! Minek ez a nagy sietség, attól még nagyon éghetne a pofája, hogy hol van már Nagy Imre temetésén mondott beszéde!
Eladott Ország
"A halálos ítéletet, amelyet rám az igen tisztelt Népbírósági Tanács kirótt, én a magam részéről igazságtalannak tartom, indoklását nem tartom megalapozottnak, és ezért a magam részéről, bár tudom azt, hogy fellebbezésnek helye nincs, elfogadni nem tudom. Egyetlen vigaszom ebben a helyzetben az a meggyőződésem, hogy előbb vagy utóbb a magyar nép és a nemzetközi munkásosztály majd felment azok alól a súlyos vádak alól, amelyeknek súlyát most nekem kell viselnem, amelynek következményeként nekem életemet kell áldoznom, de amelyet nekem vállalnom kell. Úgy érzem, eljön az idő, amikor ezekben a kérdésekben nyugodtabb légkörben, világosabb látókörrel, a tények jobb ismerete alapján igazságot lehet szolgáltatni az én ügyemben is. Úgy érzem, súlyos tévedés, bírósági tévedés áldozata vagyok. Kegyelmet nem kérek." youtu.be/xMy7LspS-WU
Eladott Ország
"...És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt, sunyi parasztok...”
Márai Sándor.
Commenter
@karma1: ez még a féregnél is alávalóbb. Ahogy egy másik topicban írtam, a szobor éj leple alatt történő "elvitele" nemcsak gyáva,sunyi, és aljas dolog is, hanem nyílt provokáció is a rezsim részéről, valamint nemcsak 56 hanem minden szabadságharc megtagadása is.Egyben egy figyelmeztetés is az emberek felé, és ahogy írod puskaporos hordó is. Remélem felrobban alatta, és darabokra tépi a rezsimjével és az agyatlan mamelukjaival együtt.
Commenter
@Eladott Ország: köszönet az idézetért és a videóért szavai aktuálisabbak mint valaha. Már a szobra sem kapott kegyelmet. Azt hiszem most sem kérne, hanem ha kell, ugyanúgy élete árán is harcolna a mostani rezsim ellen is. Úgy volt forradalmár, hogy sosem tagadta meg elveit. Hitt a megvalósíthatatlan disztópiában, a kommunizmusban. És? Mindemellett felismerte a helyes utat, soha nem árulta el a forradalmat. Ha valaki a jó oldalán adja az életét a hazájáért ,annál többet nem adhat, az a legnagyobb áldozat. Majd másodszor is igazságot fog osztani a történelem. A szobor miatt is.
Commenter
@Eladott Ország: sunyi, suttyó és bunkó paraszt átvitt értelemben (elnézést a földművesektől) igen. Félművelt? Még az sem. Kretén analfabéta, életveszélyes agyhalott egy maga teremtette világban.
Eladott Ország
@Commenter: Kezdjük mindjárt azzal, akivel a teremtés is kezdődik. Orbán Viktor az elvégezte a jogi egyetemet, de végül nem lett jogász, hiszen a szükséges gyakorlatot nem szerezte meg. Soros György támogatásával eljutott ugyan egy angol egyetemre, de nem fejezte be, hazarohant a választások miatt. Szakmája tehát nincs, világ életében politikából élt. Eddig volt liberális, volt demokrata, jelenleg nagyon konzervatív nagyon keresztény. Tulipános láda még nem volt. Kövér László szintén jogi egyetemet végzett. Ahogy látom, ő sem igazán működött a szakmájában. Egy éven át kollégiumi nevelőtanár, a Századvég című folyóirat alapító szerkesztője, az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa, ezt követően Soros György ösztöndíjából élt. Szintén volt meggyőződéses liberális, demokrata, ma nagyon konzervatív nagyon keresztény élő lelkiismeretként funkcionál a Fideszben. Deutsch Tamás tizenhárom év alatt nagy keservesen befejezte a jogi egyetemet, egy percet sem dolgozott a szakmájában, ellenben azonnal sportminiszter lett és vett nekünk csodálatos beléptető kapukat, amelyeket soha, sehol nem szereltek fel, de legalább jó sokba kerültek. Világnézete a korszellemnek és Orbán Viktornak megfelelően változott. Szijjártó Péter nemzetközi kapcsolatok és sportmenedzsment szakon végzett a Corvinuson. Ő fél évet tanulhatott az Egyesült Államokban Soros-ösztöndíjasként. Munkahelye soha nem volt, a fidelitasból a fideszbe kapaszkodott fel. Jelenleg toporzékolásügyi miniszterként szolgálja a főnökét és példaképét. Rogán Antal közgazdászként végzett, egy rövid ideig a Magyar Nemzeti Bank munkatársa volt, azóta politikusként tengeti szerény mindennapjait. Természetesen ő is mélyen vallásos és konzervatív, ahogy az most kifizetődő. Nevéhez fűződik a ráfizetéses letelepedési kötvény, a kívánságra táguló lakás, a zaciban vásárolt Vuitton táska, a helikopterrel lagziba rohanás és az elektronikus aláírás feltalálása. Ez Abszurdisztán.
Commenter
@Eladott Ország: ezekre mondják hogy megélhetési politikus. Abból is a legalja... :((( Szíjjártó nevéhez fűzödik a kidobott csilliárdos öltöny is, akkor amikor hajléktalanok fagynak meg az utcán a törvényük miatt és kabát híján. Ez abszurd ez az orbanisztán valóban.
CsipkeRózsa
"Budapest – Ha Nagy Imre szobrát áthelyezik, Demján visszavonja adományát. „Nagy Imre szobrának áthelyezése esetén visszavonom adományunkat” – írja Budapest főpolgármesteréhez címzett levelében Demján Sándor. A szobor felállítását a vállalkozó két társával együtt finanszírozta."

nepszava.com/2012/04/magyarorszag/ha-nagy-imre-megy-demjan-visszakeri-a-penzet.html

Most akkor ki fizeti ki a pénzt az örökösöknek?
Commenter
@CsipkeRózsa: Senki, szerintem, mert nemhogy pénzt nem fognak látni az örökösök hanem ott ütik a szobor felállítóit, és Nagy Imre családját is(egyeseket még holtukban is) ahol a legjobban fáj. Adni amúgy sem adnak, csak lopnak.
Commenter
@Eladott Ország: Jan Nowicki (szintén)megrendítő alakításában:
www.youtube.com/watch?v=ZQjAfK9q1pQ
1:36:35-től.
1magyar
Nem mindegy hol van? Egész Mo. alkalmas hely.
CsipkeRózsa
@1magyar: Ha mindegy, akkor Orbán miért vitette el az eredeti helyéről?
Rockxy
@1magyar: Minden szobort oda köll vinni, ahol a legtöbb galamb van!
1magyar
@CsipkeRózsa: Nem tudom, de mindegy lenne, ha nem kerülne közpénzbe.
lampa laz
@kisrigó: (9:53) Nagy Imre újra temetésén még a demokráciáért ordibált ez a féleszű, zokni agyú, barom, most a szobra áthelyezésével/eldugásával pedig pont azt a demokráciát temeti el. Az első ellopott milióival teljesen elment az esze.
kisrigó
@Commenter: Ez az áthelyezés az adományozó szándékával totál ellentétes, egy eszme, egy jelkép "szarvasbőrrel való letakarása" egy senkiházi parancsára! Amúgy már könnyen kukorékolt a temetésen, mert a politikai helyzet megváltozott, csak meglovagolta sunyi módon, hasznot remélve.
idppp
@1magyar: Maga ritka tudatlan, műveletlen, ostoba barom! Nem mindegy, de mennyire nem! Miért nem a Horthy éra kompozícióját állítják fel más helyen, ha már mindenáron restaurálni akarja az a mocskos fasiszta diktátor, O1G azt a korszakot! A cipőket mikor viszik el a Duna partról, pontosabban mikor rúgják a Dunába, mint hajdanán lőtték a tulajdonosaikat!
Az áthelyezés ellen Nagy Imre unokája és a Nagy Imre Társaság is tiltakozott, ők azt írták: "a szobrot nem a magyar állam és nem is a főváros, hanem három magánszemély állíttatta. Elhelyezését és tájolását bizottság határozta meg, az áthelyezéssel nemcsak történelmi és városképi, hanem az eredeti művészi koncepció szempontjából is elveszítené jelentőségét!" Maga olyan, mint a gyufa, feje van, de esze nincs!
Desischado
@idppp: Egyetértek.
De én örülök, mármint annak, hogy végre kezd kiborulni a bili. A fidesz nagyon belehúzott, remélem, bukni fognak és felébrednek végre az emberek!
csipetke
Ez csak egy újabb,rendkívül aljas,és sunyi húzás volt a fidesztől,orbánnal az élen.Vajon miért kellett éjszaka,sötétben hurcolkodni?És egyáltalán,miért kellett máshová vinni?Végülis megértem a dolgot,mert egy tolvaj,hazug parazitának szar lehet nap mint nap egy valóban puritán,becsületes ember szobrát látni.
1magyar
@idppp: Bunkó úr! Nem tudtam, hogy nem közpénzből állították a szobrot, de azt hittem Mo. min.elnöke volt, de maga szerint csak Budapesté.
De egyébként dönthetnek új és más bizottságok máshová helyezéséről.Ezt még az ilyen arrogáns barmok sem tudják megakadályozni mint maga.
kereső
@Eladott Ország: Csilléry Andrásnak*
Azt mondják, vénülsz. Szíved sűrű vére
– ha van szíved – majd egy napon megáll.
Mondd, pogromok fekete denevére,
nem volna jó magadhoz térni már?
Lelked mélyén rohasztó gyűlölet forr,
s holnap kinő feletted a moha:
nagyságra törni késő már ilyenkor,
de jónak lenni nem késő soha.
Vagy nem gondolod, földi léted estjén,
hová úgy jövünk, akár a lelenc,
hogy hol van tőled ama sok keresztény,
János apostol, Assisi Ferenc,
kinek szeme sugárzó, tiszta kék volt
és farkasokat ültetett ölébe,
vagy Szent Tamás, ki mint a kristály égbolt
borult elámult hívei fölébe?
Mind-mind különb volt nálad s többre vitte,
habár nem váltott bankszámlát a hitre.
Vagy gondoltál a sok konok magyarra,
ki úgy virult mint bimbózó magyalfa,
ki nem törődött záporral és széllel,
de néma büszkeséggel tört a jobbra,
mert érces mellel s tiszta homlok-éllel
már életében lett önmaga szobra?
Ha rád pillantok, megborzongok s fázok,
bár jól tudom, hogy balga, aki fél:
örökké állnak a magyar akácok
s téged elvisz, mint szellentést, a szél.
De hogy még jókor érjen lényed bére
s elébb mint érted a halál izen:
hadd tűzzelek tollam kemény hegyére,
melyből nyugtod nem lesz a sírban sem.
Mert szennyes folt lettél a nagy penészből,
melyet csapásnak küldött ránk az Ég,
minden szavad dögbűz a sáskavészből,
amelytől elpusztul egy nemzedék;
jó darvaink más tájakon keresnek
szállást s az ország holtfakóra vált,
a föld kinyílt, mint bőrtelen, veres seb,
ahol hazát a zsellér nem talált,
innét szalad a száműzött szabadság,
s te azt rugdosod, kit a jog se véd,
s mivel hazánkat rossz pénzért eladják,
te is eladod, hitszegő szemét.
Éretted szenvedjük a poklok kínját
s a honfibánat minden szégyenét,
tőled tántorog a munkás a járdán
– az éhség táncoltatja, nem a bor –,
amíg kurjongó kém lettél a vártán
s pimasz döglégy, kit táplál a nyomor,
és pudvás szád szünet nélkül zsidózik,
míg ellened száll hadba, aki hős;
s hogy tudja ezt a boldogabb utód...
kereső
@1magyar: 09:01 Atyavilág! Mindig meg tud döbbenteni a "sötétséged"- ha hallgattál volna, lehettél volna "bölcs".
Papuska1
Nehezen vitatható, hogy Nagy Imre a második világháború utáni vereségünket kihasználó kommunista migrációból származik, ugyanakkor nem tagadható, hogy később a nemzet mellé állt és példamutatóan viselkedett, életét adta a hazáért és részben a nemzetért is. Ezért tiszteletet érdemel. A szobrát nagyobb forgalmú, ismertebb helyen állítják fel, azt hiszem ez nem lehet sértő számára és a család számára sem! Az a szimbolika, amivel az idegen, főként szláv befolyás emlékeinek eltüntetésére visszaállítják azokat a jelképeket, amik azt az időt idézik vissza, mikor Magyarország igazából független és magyar volt és megszüntetik azokat a kényszer intézkedéseket, amiket ellenségeink az első és a második világháború után identitásunk megtörésére kényszerítettek ránk, nagyon helyes és időszerű, a nemzetegyesítés mellett. Sajnos Európai hatalmi pozícióink visszaszerzéséig még várnunk kell, bár lehet, hogy csak az Uniós választásokig! Mi soha sem adjuk fel!
Eladott Ország
@karma1: Ugyan ilyen sunyi, gyáva módon vezették be képviselői "Csengeri" Lajos a sertéstelepek hazai védelmezője ( nem a kormány) indítványára a rabszolgatörvényt, társadalmi egyeztetés nélkül.
borla
A Kossuth teret szándékosan visszaállítják a Horthy alatti formájára ezek a fasisztoid maffiózók...!
karma1
@Eladott Ország: Hagyd a fenebe, idonkent megjelenik, mint egy rossz fidesz-troll... Felesleges egyetlen betut is rapazarolni...:o(((
karma1
@1magyar: Egy kis figyelem es szovegertes: Nagy Imre szobrat 3 ember adakozasabol, NEM kozpenzbol finansziroztak, es allitottak oda, ahol a mai napig allt. Az, hogy most egy mondvacsinalt indokkal elvitetik onnan, az meg a TE penzedbol is kihuzott adoforintokbol tortenik, es egyaltalan nem mindegy, hogy hol all. Szegeny jotekony Demjan Sandor mar nem tud odaatrol visszavonni, visszakerni a penzt - mert ez volt a feltetele a szoborallitasnak.
MOST fizetsz erte, - eddig ingyen volt ott a szobor, ahol...
karma1
@Papuska1: Mar megint itt rontod a levegot, te oreg nyilas! Ugye az emlekezeted mar rendesen kihagy, es azert emlegeted konnyfatyolos szemmel a horthy korszakot, mert abban erezted magad jol, mint gyakorlo nyilas , avos - valassz tetszes szerinti partallas-jelzot -, olyan rovid a demenciatol az agya, hogy nem is emlekszik arra, hogy az a rendkivul fuggetlen kormanyzo ur hitler segget nyalta, es a nagy nemet birodalom oldalan allt be a II. VH-ba...
Legalabb az ordito tenyeket ne probaluja megmagyarazni,... Nem fog menni,...Van, aki meg hiteles tortenelemoktatasban vett reszt, jo tanarokkal...
Papuska1
@karma1: Ehhez annyit azért hozzá kell tenni, hogy Hitler karmaiba a nyugat kényszerítette az országot, hiszen akkor fogadtak volna be minket, ha lemondunk nemzeti szuverenitásunkról, így Hitler és Sztálin, vagy a megsemmisülés között választhattunk. Te mit választottál volna?
Papuska1
@karma1: Helyette olyan lesz a tér, mint akkor, amikor még szabad volt az ország, és nem a háborús győztesek diktáltak nekünk! Nagy Imre pedig egy forgalmasabb helyre kerül, ahol már sajnos nem lehet visszaépíteni a Nemzeti Színházat, amit politikai okból romboltak le sok minden mással együtt!
Papuska1
@Eladott Ország: Mindig úgy tudtam, hogy kultúrember vagy! Sajnos nagyot tévedtem!
Eladott Ország
@Papuska1: Hofi is megmondta, ha nyomást érzel a fejeden, nem biztos, hogy a sapka szorít.
Papuska1
@Eladott Ország: Látom az érvek elfogytak! Pedig ma már azt is tudni lehet, hogy a Jaltai négyekből ketten a hazánk megszüntetése, a környező országokba való beolvasztásunk mellett lobbiztak, az USA nem foglalt állást és Sztálin is csak azért állt mellénk, mert nem akarta Tito Jugoszláviáját a szomszédjába.
kisrigó
@csipetke: Ez a szempont bennem fel sem merült, de igazad van, nem érzi jól magát, ha látja a Nagy Imre szobrot, de annál rosszabb, mert tudatában van a kétszínűségének.
karma1
@Papuska1: Ha lett volna egy cseppnyi gogyi horthy fejeben, akkor azonnal felmerhette volna, hogy 10 millionyi magyar, rossz katonai hatterrel igy is, ugy is csak vesztes lehet, akarmerre all. Ez a hazank foldrajzi helyzetebol kovetkezik, es ezert baromsag most is az, hogy orban - papiron - az orszag szuverenitasaert, onallosagaert lobbizik. Gyakorlatilag nincs hadseregunk, de urprogram megvalositasan dolgozik (mert ott sok penzt lehet ellopni), a NATO tagjakent legalabb elmeletileg ne'mi vedelmet elvezhettunk volna. De mivel orban mar mindenkinel lejaratta az orszagot, senki sem fog szot emelni Magyarorszagert, ha egyszer putyin megindul es azt mondja, hogy Ukrajnanal nem all meg.
A Kossuth ter-Parlament kornyeken miert nem volt jo az az elrendezes, ami majdnem 40-50 even at volt? Most mennyivel jobb a haborus emlekmu? Rafogni Karolyira, hogy a "Voros Baro" es mint ilyen, zavarja a mostani parlament erzeseit? Kossuth szobor?
Most ugy nez ki lassan mar a Kossuth ter, mint egy eszak-koreai monumentalis ter, ahol a dilis vezeto oromere katonai paradekat lehet rendezni. Fakat vagtak ki, normalis zold parkokat szuntettek meg - a beepitett viz csak arra jo, hogy szukseg eseten a vizagyut potolja es a Parlamentben uloket vedje egy ideig a tuntetoktol...
orban visszavezette a nepet a legsotetebb feudalizmusba fizikailag, szellemileg, kiirta magat a nemzetkozi diplomaciabol - hat nehogy azt hidd, hogy neo-horthystakent majd a Nyugat a keblere oleli ezt a pszicho- es szociopata skizofrent.
karma1
@Papuska1: 14.46-ra: Ha olyannak akarod latni a teret, akkor be kell temetni a melygarazst, meg kell szuntetni a vizesarkot, el kell tuntetni a botranyos korulmenyek kozott, az ej leple alatt odacsempeszett haborus emlekmuvet, vissza kell allitani a fuves parkot a fakkal. Nekem ne mondd, hogy a Parlament elott ez a sivar ter volt meg akar a masodik VH elott is,...
Elad0tt 0rszág
@Papuska1: Nagy Imre is a padlás lesöprők közé tartozott, ezt sem szabad azért elfelejteni. A másik amit soha ne felejts el hogy itt minden buzi libsi okosabbnak hiszi magát a kelleténél:-) Eladott Ország meg soha nem volt kultúrember, minden mondat amit szépen ír le felér neki egy aranyeres fájdalommal:-)))))))))
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Köszi az új képeket, jókat szórakozom rajtuk, küldhetsz még többet ha vannak:-)
Papuska1
@karma1: A nyugat soha nem fog elfogadni! Vagy valamilyen módon érdekévé kell, hogy váljon a megmaradásunk, vagy nem maradunk meg! A nyugat nem felejt! Soha nem felejti el azt, hogy valaki legyőzte, megalázta, megadóztatta, ha ezer éve volt, akkor sem! Személyesen megtapasztaltam több nyugati országban, ahol őseink jártak. Csak azért maradhattunk meg, mert jól védekeztünk és jól trükköztünk! Persze ezt egy csomóan nem értik, mert nem ismerik saját történelmünket és az arra való reakciókat. Ez is vicc, hogy mindenütt tanítják, ahol a sérelemre emlékeznek, nálunk, ahol az egyetlen nagy dicsőségünkre, nem. Sajnos Európa emlékezete sokkal hosszabb, mint ezer év! Bár ez furcsa, de tény. Ők még mindig a Római Birodalom valamiféle folytatói. Az a kb. 4 nagy népcsoport, ami Európát alkotja (Germán, szláv, indo-román, skandináv,). Mi "nem vagyunk ide tartozók! Ha egyesülne Európa, bizony egymásnak esnének. Addig van esély, amíg nemzetekben néha egymással is összevesznek. Talán ezt akarja Soros fellazítani a migrikkel. Ha ez a célja, talán nem is hülyeség, de semmi esélye nincs!
karma1
@Papuska1: Mielott nagyon belelkesedsz: a magyaroknak NEM voltak tortenelmi sikereik sohasem. Amikor portyaztak Nyugatra, es St Gallenig is eljutottak, meg Matyas kiraly Becsig, az a tortenet nem arrol szolt, hogy Le akarnak gyozni egy masik orszagot, egy masik nepet - ez nem dicsoseg - ez gyarmatositani akaras!
Minden nagy csatat elvesztettunk, nagyon sokszor a sajat orszagunkat sem tudtuk megvedeni,
Az, hogy volt nehany sikeres vegvar-megvedesunk, az nem jelenti azt, hogy egy nagy, nemzetkozi haboruban (mint az I. es II. volt) barmire is jutottunk volna. Ketszer alltunk a rossz oldalra a szar politikusaink miatt. Most dorgolodzik a puhos megint a rossz oldalra, bar ahogy az idiota trumpot elnezem, mar nincs jo oldal se.
Azt latom, hogy neked meg be lehetett adni ezt az ocska Soros dumat, te meg beszopod. Marhara sajnallak, dehat mindenkinek szive joga alanyi jogon hulyenek lenni - ezt megmondta mar simics is.
Aztan egy kerdes: kik azok az indo-romanok? Rheto-romanokrol es dako-romanokrol hallottam, de ez valami nagyon uj nepcsoport lehet,... Ne mondd, hogy lemaradtam valamirol?
karma1
@Elad0tt 0rszág: Elmagyaraznad, te szerencsetlen, hogy a haboru utan milyen modon lehetett volna a varosokat ellatni elelemmel??? A magyar lakossag tulnyomo tobbsege varoson elt, ipari munkas volt, de kepzeld, nekik is kellett enniuk, csak epp a Nagykoruton nem terem meg a kukorica, buza.

Nem Nagy Imre otlete volt a "padlassopres" (amin egyebkent az en mindket nagyszulom is keresztulment, es megsem pusztultak bele, mert igy is maradt annyijuk, hogy meg a varoson elo gyerekeiket is tudjak disznotorossal, tojassal, mezzel tamogatni, pedig nagyon sokjuk nem volt).
Szoval varom azt a magasan szallo otletedet, hogy mibol etettek volna az OSSZES nepesseget Magyarorszagon a haboru utan, ha nem a kenyszerbeszolgaltatasokbol?
Ez kiveri nalad a biztositekot, a 3000 milliard forint egyszeru ellopasa az nem? Raadasul az adossagallomany csak novekedett azota is, tehat akar el se loptak volna ezt a penzt, hiszen nem arra kellett, amit ezek a maffiozok elhintettek a plebsz kozott.
Nagy Imre kesobb megszuntette ezt a fajta gyakorlatot, igaz, az orszag is kezdett talpra allni.
Szoval, te nagy kozgazdasz, te mivel etetted volna az embereket a haboru utan???
Papuska1
@karma1: Talán a gigantikus vízfejjé terebélyesedett Budapestről, vidékre irányíthatták volna az embereket dolgozni. A Pestiek még a 8 óra munka demagógiájában élnek. Vidéken ilyen nincs! Annyit kell dolgozni, ami éppen szükséges, néha többet, néha kevesebbet. A szükség és nem egy kommunista jelszó határozza meg ezt. Budapest gigantikus növekedése így is óriási veszély, mert vészhelyzetben egyre sérülékenyebbé válik. Nyugat nagy fővárosaiban gazdasági lépésekkel próbálják megakadályozni az ilyen életképtelen gigászok létrejöttét. Nálunk az Orbán kormányig nem történt semmi! Most is lassú, de legalább van némi felzárkóztatás és megindult egy minimális visszaáramlás a falvakba, még, ha nem is a mezőgazdaságba, de a vidéki iparba. Kicsit jobb vidéken, és a lakosság 4/5-e vidéken él! Bár Budapest próbálja mozgatni az országot, a hőbörgők a lakosság 0,5 ezreléke körül vannak. A vidéket soha nem fogják leszavazni! Legfeljebb elérik, hogy mindenkinek sokkal rosszabb legyen. Azt, hogy ki mit lopott el és hogy, nehezen értem. Ami alapján az ellenzék számol, azok az Uniós pénzek. Ezek kb.80%-a ma is vissza megy, oda ahonnan jön. Akkor miből él óriási életszínvonal különbséggel jobban, persze főleg vidéken a lakosság többsége? Ha ennyit elloptak és mégis ennyi maradt, talán nagyon ügyesek! Egyedül Pesten lassult az életszínvonal emelkedése, romlott az egészségügyi ellátás, de ezt az életképtelen vízfej meg is érdemli!
karma1
@Papuska1: En vagyok demagog? Az semmit nem mond maganak, hogy az agrarmunka idenymunka? Valoban, rengeteget dolgoznak a foldmuvesek (nem az allattartok) nyaron, meg tavasszal, de sokkal konnyebb a teluk, mint egy varosi embernek. Az allattartok egesz even at dolgoznak, de telen ok sem sokat, azt az egy tehenet siman meg lehet fejni naponta (telen csak egyszer).a disznoknak eleg odaadni a moslekot, kiganezni, ez csak nehany orai munka naponta.
Azokat a "vizfeju varosokat" pedig ujja is kellett epiteni valakinek, ahol helyre kellett allitani az ipari termelest, hogy legyen a parasztnak traktora, meg modernizalt teheneszete, es azokban a vizfeju nagyvarosokban neveltek ki azt az ertelmisegi reteget, aki gyogyitotta, tanitotta a parasztembereket is.
Ahogy elnezem, maga olyan demagog, hogy rossz nezni...
a tanarok, orvosok orszagos szinten hianyoznak ezerszamra, (tanarbol 4500 hianyzik a kozoktatasbol) es haziorvos sem lesz 10 even belul, elsosorban videken nem.
Kerem, ne farasszon a hulyesegeivel, nekem nincs erre idom, ha nem tud tajekozodni a napi sajtoban, az nem az en hibam.
Ha tudja kezelni a guglit, es legalabb egy idegen nyelven beszel, akkor nezzen szet a vilagban, aztan megtudja, hogy mi a velenye az igazi, fuggetlen mediaknak Magyaorszagrol es orbanrol. Addig meg jarjon el tovabbra is a fideszes tovabbkepzesre, arra is szuksege van...
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Jó kép, és igaz is, csak én veled ellentétben világ életemben a női seggek után mentem, a birkák a te asztalod:-)
tulipan
Megrögzött narancsos szokásuknak megfelelően, LOPIBAN LOPNAK MINDENT!!!
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Gondolom milyen irigység foghatott el amikor ezt a képet megláttad:-)) Te, amúgy az asszony tud a ferde hajlamodról? Vagy ebben a korban már nem számít, úgysem megy a szex?:-)))
tulipan
@Elad0tt 0rszág: Miért? Tán a Tied pontosan ismeri a félrelépéseidet???
Elad0tt 0rszág
@tulipan: Hozzád ki a fasz szólt? Irigykedsz a képre tán?
tulipan
@Elad0tt 0rszág: Inkább Rád, hogy hogy is lehetsz, ekkora fasz?
Elad0tt 0rszág
@Shikari: Ha a libsik hatalomra kerülnének még Hitlernek is szobrot emelnének.
Elad0tt 0rszág
@tulipan: Ne irigykedj, nem lehet mindenkinek ekkora, ha lenne pénzed implantátummal segíthetnél te is magadon, így elégedj meg azzal amid van.
Eladott Ország
@Shikari: Te meg elmebeteg, hogy b@zdmeg a fajtádat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.