A lakosság csökennése miatt 28 képviselő helyett csak 27-et választanak majd a miskolci önkormányzati választáson.

Megszüntették azt a választási körzetet, ahol nem tudták legyőzni az MSZP-tFotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A fideszes önkormányzat jegyzője által vezetett Helyi Választási Iroda éppen egy olyan körzetet számolt fel, amelyet a Fidesz képtelen volt bevenni – tudta meg a Magyar Hang.

A lap szerint a megszűnő körzetet 1994 óta mindig a szocialista Bartha György nyert meg. A körzetet úgy tüntették el, hogy annak utcáit, tereit négy másik választókerülethez csatolták. De csak olyanokhoz kerültek, amelyeknek jelenleg fideszes képviselője van.

Bartha a Magyar Hangnak azt mondta, nem lepte meg, hogy miután másként nem ment, adminisztratív eszközökkel számoltak le vele. Ám szerinte egyenesebb lett volna, ha az őszi választáson próbálják meg legyőzni.

(HVG)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Nesze neked plurális demokrácia! Ahol nem mi nyerünk, ott eltöröljük a körzetet. Most akkor mindenütt így lesz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Nesze neked plurális demokrácia! Ahol nem mi nyerünk, ott eltöröljük a körzetet. Most akkor mindenütt így lesz?
RonaGyuri
A dologban az igazi blődli az, hogy a magyar választási rendszerben nincsenek körzetek!!! =))
Nessy
@Commenter: Ezt nevezik illiberáliának! A választó kerületek úgy változnak a fidesznél, ahogy a csillagok konstellációja meg az érdekei megkívánják.
Finoman fogalmazva ocsmány egy társulat!
Commenter
@papa.49: Május 26 utánig? Akkor esedékes az újabb rendszerszintű csalás...már most hiányolom a képből Patyi Andrást...ő volt az ötletgazda és a kivitelező is nyilván.
Commenter
@Nessy: baljós csillagzat alatt állnak most már, szerintem. Nem kell felsorolni azt, amit itt csak a tavalyi választások óta tettek hiszen mindenki előtt ismert. Olyan sokáig már nem húzhatják.
Nessy
ne reménykedj! Ha itthon esetleg magához is térne mély kábulatából az ország, van az a pénz, amiért határon túlról még a holt lelkek is a fideszre szavaznak. Ha kell, egész városok költöznek Józsi bácsi pajtájába! Pláne, ha még nyugdíjat is kapnak!
tudode
Kicsinyes komédia!
.
Veszteni is tudni kell, de mi várható el attól a GYÜLEKEZETTŐL, amelynek a feje még családban sem képeSS veszteni:
.
hvg.hu/itthon/20140327_Orbanne_A_ferjem_idehaza_konflituskerulo
.
"""Orbán Viktor még a feleségének sem hagyja, hogy legyőzze. Ha együtt futnak, Viktor végig úgy tesz, mintha megfulladna, aztán a végén sprintelni kezd, és lehagyja Lévai Anikót.
.
A miniszterelnök már felnőtt fejjel tanult meg síelni, és amikor egy síversenyen felesége futott be elsőnek, és ő csak második lett, mire az eredményhirdetés következett, elintézte, hogy külön férfi és női kategória legyen."""
.
Tragédiája az országnak EZ az eklektikus család sarjacsKÁJA!
Eladott Ország
Hogyan lehet elcsalni a választást?
uploads.disquscdn.com/images/7bd20cdbf0a31ae40d83a138303e006b3a53d10d2a17a77b984b652b4d1b101f.jpg?w=600&h=598
Mindezt úgy, hogy a polgármester Romániából idemigráncsolt megélhetési bevándorló.
CsipkeRózsa
A 2. Orbán kormány megalakulása után, a választási törvényt úgy módosította a parlament, hogy országos szinten átalakította a választási körzetet az itt leírt módszer szerint. Már akkor + néhány képviselői helyet hozott a fidesz javára.
Jozefina
Ha nem megy ésszel, akkor erőszakkal!!! Ez a diktatúra!!!
cikicakk55
Na ezért volt akkora baj az ellenzék tavalyi tökölése. Akkor még ezek a kiskapuk nem voltak meg,de mára már törvényes módon lehetetlen a Fidesz ellen nyerni.Félő,hogy most már késő az összefogás kísérlete is. Mindenre van egy ellen törvénye a Fidesznek,de ha nincs,akkor fél óra alatt kreálnak egyet.A 2/3 tudatában bár mit megtehetnek. Sajnos mindennek a nép issza meg a levét és nem azért mert birka.Azért szívunk mi,mert nekünk nincs semmink amivel támadhatnánk,vagy térdre kényszeríthetnénk a diktátort.Az ellenzéknek volt és lehet,hogy még mindig lenne,ha nem azzal lennének elfoglalva,hogy mennyi is a tagságuk létszáma. Azt kéne végre megszámolniuk,hogy hány ember nem akarja a Fideszt.
CsipkeRózsa
@cikicakk55: Az összefogás hiánya az előző választáskor akkora károkat okozott az azóta eltelt időben, amit a 2/3 megakadályozása mellett nem szenvedtünk volna el. A szinte naponta történt jogfosztási törvényt megakadályozta volna. Az ellopott nagy értékű lopásokat, a kiáramló pénzeket Orbánt ellenzékbe küldése pedig megszüntette volna.
kishonda
@tudode: Hogy lehet a csürhét gyülekezetnek nevezni?!
tudode
@kishonda: .
Igyekszem NYOMDAFESTÉKET tűrően hsz-elni, mivel KÖZTÜK "is" lehet olyan, aki "csak" félelemből fúj egy követ ezzel a felcsúti RÉMMEL!
Sámannus
Legközelebb választás se lesz, mert amit ma csinálnak az sem választás, hanem tömény gyűlöletkeltés.
papa.49
,,Ha nem tudjuk megnyerni, MEGSZÜNTETJÜK,, !!!
F_Viktor
Remélem a "néppárti Bölcsek Tanácsa" ezt látván azon nyomban sarkon is fordultak, s meg sem állnak Brüsszelig!
Desischado
Nos kérem, ez a fidesz módszere! Lehet oszolni, nincs itt semmi látnivaló!
Lepényleső
Na ugye! Senki abban ne reménykedjen,hogy ez feladja a diktatúra különböző elemeinek felsorakoztatását,megtartva ezekkel a többségben lévők leigázását?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok